joi, 11 noiembrie 2010

Calendarul miscarii personalului didactic 2011-2012

A aparut calendarul miscarii personalului didactic. Asta e veste buna... oarecum, inseamna ca se va sustine si anul acesta examenul si nu s-a renuntat la el asa cum se tot zvonea.
Am aruncat doar o scurta privire pe el si prima impresie e ca nu difera prea mult de cel de anul trecut, doar ca data de examen este 11 iulie si cade intr-o luni.
Sper ca toti care doresc sa sustina examenul anul acesta sa se uite putin pe el, ca au fost destule cazuri anul trecut cand nu s-a stiut data de depunere a dosarelor, ba chiar si data de sustinere a examenului.

Calendarul puteti sa-l copiati si sa-l vizualizati de aici:
Calendarul miscarii personalului didactic 2011-2012


Variante Subiecte Titularizare si suplinire

246 de comentarii:

  1. buna, pentru cei care dau examenul doar pentru siplinitor(nu au acele credite) se da examenul in aceasi data cu cel de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Examenele de titularizare se dau in aceeasi zi in toate judetele?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai... asa scrie in calendar...
    Eu zic ca asa va fi, dar cine stie, poate iar se sucesc astia si mai schimba ceva :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua
    Sunt profesor de Religie din anul scolar 2009-2010, pentru acest an am obtinut prin examen, suplinire a 16 ore la o scoala si completare de norma 2 ore la alta scoala. Pentru anul urmator (2011-2012) doresc continuitate pentru cele 16 ore la aceeasi scoala, dar conducerea scolii gandind ca ma insor si voi fi hirotonit preot si voi pleca a decis sa imi ofere continuitate doar pe 10 ore, restul orelor fiindu-i oferite ca plata cu ora titularei scolii. Spunandu-mi-se ca mi se ofera continuitate, totusi in Consiliul de administartie s-a votat asa cum v-am relatat. Pentru ca situatia mea nu este inca stabila si nu ma pot baza pe ceea ce va urma mai repede sau mai tarziu sa se intample, ce pot sa fac pentru a avea siguranta slujbei din prezent, pentru a primi continuitate pentru cele 16 ore castigate prin concurs de titularizare? Va multumesc anticipat si va salut cordial!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,
    Sunt studenta anul II la facultatea de STIINTE POLITICE,invatamant la distanta,nu am urmat un modul pedagogic si doresc sa aflu daca pot preda isoria precum profesor suplinitor.Daca nu ,va rog sa imi dati informatiile necesare prin care pot preda istorie.
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cate stiu eu... atata timp cat esti suplinitor, nu ai certitudinea ca vei ramane pe acele ore si la anul, decat atunci cand incepe anul respectiv.
    Adica totul depinde de directorul scolii. Ca suplinitor esti doar pentru un an. Imi pare rau pentru tine, dar nu garanteaza nimeni ca la anul vei mai avea si acele 10 ore. Depinde ce ore dau cei de la minister la anul. Cunosc cazuri cand a inceput anul scolar si s-au trezit fara ore.
    Intra pe forumul edu.ro si scrie si acolo. Poate eu ma insel si cineva stie ce trebuie sa faci.

    RăspundețiȘtergere
  7. Din cate imi aduc aminte se poate preda ca suplinitor, dar trebuie sa-l faci. Nu mai tin minte in cat timp dupa angajare trebuie facut. Citeste aici: Metodologia personalului didactic 2011
    Si daca tot nu te-ai lamurit, da un telefon la inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua!
    Va rog sa imi lamuriti o nedumerire. Cum pot afla lista posturilor titularizabile valabile pentru - etapa transferărilor pentru restrângere de activitate s i a pretransferărilor - ce va avea loc in 6-10 mai 2011 in judetul Suceava?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  9. In calendar scrie ca se vor afisa la inspectorat. Ar trebuie sa fie deja afisate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua! Sunt studenta in anul III la Fac.de Psihologie si Stiinte ale Educatiei,Specializarea Pedagogie-va rog frumos daca imi pueti spune daca pot da examen de titularizare -educatoare sau doar ca suplinitor? Pot lucra ca consilier scolar sau imi trebuie aprobarea de la Colegiul Psihologilor? Va multmesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Din centralizator eu am vazut ca poti. Mai bine te uiti si tu.
    Despre consilier scolar nu stiu ce sa-ti spun.

    RăspundețiȘtergere
  12. eu am terminat facultatea de stiinte economice, si in iunie finalizez si cursurile psihopedagogice, nivelul I, pot fi suplinitor in anul 2011-2012?

    RăspundețiȘtergere
  13. Citeste articolul 1 punctul 3.a) din Centralizator
    Acolo scrie ca trebuie sa ai 30 de credite din moidulul psihopedagogic, sau daca nu ai trebuie sa le faci in maximum 3 ani.

    RăspundețiȘtergere
  14. pot participa la suplinire educatori in alt judet pt ca in dta nu sunt locuri si pe urma sa ma transfer?

    RăspundețiȘtergere
  15. De participat poti sa participi, dar cu transferarea e mai greu. Nici nu stiu daca te poti sa te transferi in primul an...

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi spuneti si mie va rog frumos cand are loc examenul la cultura civica pentru ca nu mi-se deschide fisierul si am nevoie urgenta de data Multumesc andicipat

    RăspundețiȘtergere
  17. Examenul are loc pe data de 13 iulie.
    Mult succes la examen.

    RăspundețiȘtergere
  18. buna
    imi poate spune cineva cand sunt inscrierile pt exam suplinitor necalificat si cand se tine exam?

    RăspundețiȘtergere
  19. Din cate imi aduc aminte, examenul pentru suplinitori necalificati se tine dupa examenul pentru suplinitori calificati din toamna. Cel mai bine da un telefon la inspectorat, pentru ca cei de acolo ar trebui sa stie aceste informatii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Hristos a Inviat!Imi spuneti,va rog frumos cum se da examenul pentru educatoare-suplinitor-necalificat (oral/scris)? Programa este aceeasi cu cea de la titularizare?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. Adevarat a Inviat!
    Pana acum era un interviu si apoi se dadea si o proba scrisa. Acum nu stiu cum o sa fie. O sa stie sigur cu cateva saptamani inainte de examen.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna,
    Daca lucrez in alt domeniu(nu in invatamant), tot trebuie sa atasez copie dupa cartea de munca la dosar?
    In ce perioada incep inscrierile pt examenul de titularizare?
    Dar examenul pentru suplinire educatoare necalificata(am terminat Asistenta Sociala si modul pedagogic in regim postuniversitar) cand se desfasoara?

    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna,

    Daca lucrez in alt domeniu(nu in invatamant), tot trebuie sa atasez copie dupa cartea de munca la dosar?
    In ce perioada incep inscrierile pt examenul de titularizare?
    Dar examenul pentru suplinire educatoare necalificata(am terminat Asistenta Sociala si modul pedagogic in regim postuniversitar) cand se desfasoara?

    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna,

    Am si eu o nelamurire.Am citit pe forum ca examenul de titularizare este pe 11 iulie, iar mai jos scrie ca examenul de titularizare pt cultura civica este pe 13 iulie...Examenele nu se dau in aceeasi zi?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua,

    Am nevoie de o informatie:am terminat modulul pedagogic in regim postuniversitar ( pe diploma este specificat ca am absolvit nivelul 1, obtinand 30 de credite de studii transferabile).As vrea sa particip la concursul pentru educatoare, iar intrebarea este: ma incadrez la suplinitor necalificat?Nedumerirea este legata de etapa in care ar trebui sa ma prezint la examen.


    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, examenele se tin in aceeasi zi, dar prima data cand s-a afisat calendarul, data la care se tinea examenul era 11 iulie. Ceea ce era destul de ciudat, deoarece de fiecare data examenul s-a tinut miercurea.
    Calendarul a fost afisat din nou cu mici modificari, printre care si data examenului a fost schimbata pe 13 iulie.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua,

    In cazul in care lucreaz in alt domeniu, nu in invatamant, la dosarul pentru inscriere tot imi trebuie copie dupa cartea de munca?
    Pentru suplinitor educatoare necalificata , pot participa la concurs in luna august in aceeasi zi cu suplinitorii calificati?
    Cand incep inscrierile pentru examenul de titularizare?

    Multumesc frumos pentru raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  28. Chiar daca nu lucrezi in invatamant tot trebuie copie dupa cartea de munca.
    Dar a doua intrebare nu prea o inteleg. Vrei sa dai examen la calificati sau necalificati?
    Inscrierile se fac in perioada 14-24 iunie.

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua, poti participa pentru educatori necalificati chiar daca nu ai cele 30 de credite. Important e sa le faci in decursul a 3 ani dupa ce ai primit postul.
    Pana acum examenul pentru necalificati se tinea ultimul. Dupa ce se va tine sesiunea din vara sigur vor apare informatii si despre sesiunea din toamna. O sa afisej informatii imediat ce voi afla.

    RăspundețiȘtergere
  30. buna seara
    as dori sa sustin si eu examenul pt suplinitor limba si literatura romana.am terminat liceul pedagogic -filologie si ase ul - adm.publica.il pot sustine?

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua!Am citit,toate mesajele trimise si multi ca si mine sunt cam nedumeriti in legatura cu depunerea dosarelor de titularizare si in ceea ce ne priveste data examenului de titularizare.Si pentru ca sunteti atat de amabila si ne raspunde-ti la intrbari,va rog sa ne mai lamuriti inca o data cand se depun dosarele si data exacta a examenului de titularizare.VA MULTUMESC!SIMINA.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua,
    Calendarul final il gasesti aici: Calendarul miscarii personalului didactic 2011
    Inscrierile pentru examenul de titularizare se fac in perioada 14-24 iunie, iar examenul se tine pe 13 iulie.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua!Am terminat Facultatea de Inginerie, specializarea: Protectia Mediului (sistem Bologna) si am facut in timpul facultatii si DPPD-UL(30 credite.
    Disciplina Protectia Mediului mi s-a zis ca nu o pot preda pentru ca se studiaza numai la liceu si acolo am nevoie de minim 60 de credite.
    Intrebarea mea este ce as putea preda?

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua!
    Imi puteti spune va rog daca este aparuta programa de titularizare pentru institutor in invatamant prescolar?
    Va multumesc siva doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna ziua !
    Imi puteti spune va rog unde gasesc programa pentru institutori invatamant primar?
    Va multumesc si va doresc o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua!Am terminat Facultatea de Inginerie, specializarea: Protectia Mediului (sistem Bologna) si am facut in timpul facultatii si DPPD-UL(30 credite.
    Disciplina Protectia Mediului mi s-a zis ca nu o pot preda pentru ca se studiaza numai la liceu si acolo am nevoie de minim 60 de credite.
    Intrebarea mea este ce as putea preda?
    Multumesc MARIA

    RăspundețiȘtergere
  37. Poti sustine examenul de suplinire la limba si literatura romana doar la necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna Maria,
    Asa este, daca vrei sa predai la liceu trebuie sa faci masterul. Pentru a vedea la ce materii poti preda, uita-te in Centralizator 2011

    RăspundețiȘtergere
  39. Programa pentru invatatori / institutori o puteti copia de aici: Programa institutori/invatatori titularizare 2011

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Anul acesta termin facultatea de Pedagogie si as vrea sa dau examen de titularizare pentru educatoare. Nelamurirea mea este cum se procedeaza cu diploma de licenta?? Pentru ca intre 14 si 24 iunie clar nu va fi gata.

    RăspundețiȘtergere
  41. Cei care termina anul acesta au termen pana pe 7 iulie sa aduca adeverinta de la facultate.

    RăspundețiȘtergere
  42. poate cineva sa mi spuna in ce perioada se fac inscrierile pt titularizare??multumesc

    RăspundețiȘtergere
  43. Serios? Pana acum numai despre asta s-a discutat... iar calendarul este mai sus. Inscrierile se fac in perioada 14-24 iunie.

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna.Daca am terminat facultatea de geografie, specializarea turism pot da in invatamant? si am stat 1 an acasa de la absolvire.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna ziua! Anul trecut am absolvit Facultatea de Inginerie Tehnologia si Designul Produselor Textile... acum doi ani am terminat si modulul psihopedagogic nivelul 1... Coordonatorul meu de la modulul psihopedagogic mi-a spus ca pot preda orice materie tehnica clasele 5-10 + S.A.M.-urile... eu as dori ca anul acesta sa dau titularizarea dar la gimnaziu... as dori sa va intreb ce materie as putea preda... si inca ceva... eu abia in luna iulie primesc diploma de la facultate... pot sa pun in dosar adeverinta de la facultate pana primesc diploma?

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna ziua!Perioada de depunere,a dosarelor este intre 14-24 iunie...intrebarea mea, este daca se va afisa undeva,zilele de depunere pe specializari si unde anume sa cautam.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  47. Vezi aici: Centralizator 2011 ce materii poti preda.
    Referitor la diploma... vei depune adeverinta de la facultate, dar pana pe 7 iulie trebuie sa aduci diploma.

    RăspundețiȘtergere
  48. La inspectorate se vor afisa centrele de concurs, iar acolo se vor afisa zilele de depunere pe specializari.

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna ziua!
    Am terminat Colegiul de Institutori acum vreo 3-4 ani,nu mai stiu exact,si as vrea sa profesez dar nu am nici cea mai mica idee despre cum functioneaza sistemul,ce trebuie sa fac,unde sa merg sau sa sun,sunt pierduta in spatiu.
    Daca imi puteti da cateva informatii...
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  50. In primul rand apuca-te de invatat. Apoi depune dosarul pentru examen in perioada 14-24 iunie.
    Documente utile pe langa calendar care ai putea sa le citesti sunt : Metodologia miscarii personalului didactic si Centralizatorul

    RăspundețiȘtergere
  51. Am terminat facultatea de psihologie in anul 2006. In prezent lucrez in alt domeniu, dar as vrea sa intru in invatamant. As dori sa stiu daca in aceasta situatie pot sustine examenul de titularizare si ce imi trebuie pentru dosar?
    In speranta ca ma poate informa cineva cu privire la acest aspect va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  52. Am terminat facultatea de psihologoie in anul 2006. As vrea sa stiu, daca lucrez in alt domeniu decat cel al invatamantului, as putea sa ma inscriu la examenul de titularizare?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  53. Sigur ca te poti inscrie pentru examenul de titularizare. Nu conteaza unde ai lucrat pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna Roxana, era sa uit de tine. Scuze pentru intarzierea raspunsului.
    Sigur ca poti sa dai in invatamant, nu conteaza cat ai stat acasa, sau daca ai lucrat in alt domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna ziua!Sunt studenta in anul 3 si as vrea sa stiu daca as putea sa dau examen pentru a fi profesor suplinitor.Am facut cursurile de Psihopedagogie,modul 1,am adeverinta.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna!Stie careva unde se depun dosarele de inscriere pentru titularizare psihopedagogie speciala in bucuresti??la inspectoratul carui sector??

    RăspundețiȘtergere
  57. Daca termini anul acesta, poti fi profesor suplinitor, daca nu, poti fi doar suplinitoare necalificata.

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna seara,
    Termin anul acesta Fac.de Drept,nu am facut modulul pedagogic,insa as dori sa lucrez in invatamant(educator,invatator sau profesor) am sanse?Si daca am, imi puteti indruma pasii cum sa procedez? Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna ziua,
    Ma numesc Roxana P. Imi cer scuze daca probabil ma voi repeta cu o anumita intrebare, insa vreau sa fiu sigura ca am inteles.
    Eu (am terminat dreptul -lunga durata si cu master tot in drept) ma pot inscrie la examenul de suplinitori si pot sustine examenul dupa examenul suplinitorilor calififcati. Conditia este sa depun actele si cererea de inscriere in perioada 14-24.06. Toate datele (ca si zi de sustinere a examenelor ) vor fi afisate la inspectoratul de sector sau la ismb?
    Pentru o perioada vreau sa sustin examenul in vederea ocuparii unui post de educatoare/invatatoare si din toamna sa ma inscriu la o scoala cu profil pedogogic.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  60. Sanse ai. Citeste in Centralizator si vezi la ce obiecte poti preda. Apoi scoate programa corespunzatoare si apuca-te de invatat.
    Citeste si Calendarul pentru a si cand se depun actele, cand este examenul.
    Iar in final participa le examen si ia o nota cat mai mare :)
    Dupa examen trebuie sa participi la repartizarea posturilor pentru a alege unul.

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna Roxana,
    Daca ai terminat o facultate de lunga durata poti sustine examenul si pentru suplinitori calificati.
    Daca vrei sa sustii examenul in iulie (titulari sau suplinitori calificati) trebuie sa depui dosarul in periada 17 - 26 iunie.
    Daca vrei sa dai examenul pe august (suplinitori calificati sau necalificati) poti depune dosarul pe 1-2 august cat in periada de mai sus, cea din iunie.
    Toate informatiile legate de examen ar trebui sa fie afisate la inspectorate.

    RăspundețiȘtergere
  62. Salut!Se pare ca din ce in ce,pentru ocuparea unui post in invatamant,va fi precum jocul la ruleta,chiar daca esti cu o facultae absolvita,ori chiar doua,de lunga durata,sau nu,uneori ramanem pe dinafara cu note mari,iar la sfarsit constatam ca tot cei necalificati ne-au ocupat posturile.Si ne zbatem ptr.un post...in fine.De invatam ori nu,unii dintre noi nu vor sti sa faca alta ceva de cat,sa dea pana la batranete acest ex.stupid,ce ne mananca viata si vara.Intrebarea mea este,cum reusec doamne iartama unii de iau note mari la titularizare?Invata?Dar am intalnit domni prof.cu grade si cu 14-15 ani vechime in invatamant,ce se chinuie si la ora actuala sa ia ex.de titularizare.Ptr.grade si def.deci au invatat?Iar un amarat de ex.nu se poate lua?Care o fi taina?Gresim noi undeva?
    Ne straduim prea mult invatand?Sau poate ca au intaietate cei ce vin cu buzunarele pline de prin Itali,Spania si nu numai?Am vazut cazuri cand parintii lucrau in strainatate,copilul abea de stia cum il cheama facea o facultate,ca vai de el,iar in iulie il vedeai ca e titular,iar altii care au iesit si la pensie,nu apucau macar un post,desi cu grade si definitivat.Oare se mai merita sa ne mai chinuim noi parintii copiii,obligandui sa invete cat si pe noi?Voi parinti si profesori ce invatati ptr.titularizare in fiecare an ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna!Pana la urma cum a ramas cu data examenului,pe data de 11iulie sau 13 iulie zi cu ghinion?Dar validarea obligatorie,pe 4-6iulie?MULTAM!

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna,
    Poate ma poate ajuta si pe mine cineva. Am terminat facultatea de filosofie si un master in acelasi domeniu. Am absolvit doar primul nivel al modulului psiho-pedagogic si deci, din cate am inteles nu pot preda decat in invatamantul obligatoriu (adica pana in clasa a X-a?). Filosofia se preda in clasa a XII-a, deci banuiesc ca nu pot preda. Logica in schimb stiu ca se face in clasa IX-a. Are cineva idee daca as putea preda macar logica, avand in vedere ca am absolvit doar primul nivel al modulului?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna. Sunt stundenta la stiintele educatiei , pot preda ca suplinitor la clasele I-IV ?Daca da, cand se predau dosarele in iunie acum sau in august ? La ce materii se da examene ? Multumesc. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  66. Salutare,

    Eu termin anul acesta Fac. de Litere. As avea doua intrebari:

    1. La ce se refera astia in calendarul miscarii... cand zic ca inscrierea se face in perioada 31 mai-6 iunie 2011 inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2011? Nu e vorba de perioada "atotmentionata" mai sus 14-24 iunie :)

    2. Eu am buletin de Bucuresti dar as vrea sa dau examenul (si sa predau) in Timisoara. Am nevoie de stabilirea resedintei acolo?


    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  67. Salut,

    Sunt Raul (Litere, anul 3, Bucuresti)

    In legatura cu chestiunea referitoare la data inscrierii m-a indus in eroare formatarea textului - datele sunt pozitionate dupa activitate.

    Scuze

    RăspundețiȘtergere
  68. Da, examenul e pe 13 zi cu ghinion :) Glumesc, nu e nici o zi cu ghinion, e doar data de 13. Iar validarea a ramas pe 4-6 iulie.
    Uite aici calendarul final, sper ca nu s-a mai modificat de cand l-am vazut ultima data.

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna,
    Ma simt de parca as fi descoperit un oracol:) Vad ca aici toate intrebarile primesc raspuns asa ca poate ma poate ajuta cineva si pe mine cu intrebarea mea. Am terminat filosofia si am urmat si un master in domeniu. Din cadrul modulului pedagogic nu am absolvit decat primul nivel despre care am inteles ca-ti permite sa predai in invatamantul obligatoriu (clasa a X-a?). Acum stiu ca filosofia se face abia in clasa a XII-a, deci clar nu o sa pot preda dar logica se face in clasa a IX-a. Are cineva idee daca pot preda macar logica? Multumesc anticipat.
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna!D-ra simpatica,ce ne raspunzi la toate intrebarile,mai mult ori mai putin,inteligibile.iti multumim ca ne deslusesti capatanile,arse de atata invatat,ca-ci altfel ne-am pierde,in cautari fara a gasi ceea ce ne trebuie.MULTUMIM!

    RăspundețiȘtergere
  71. "Buna ziua!Am terminat Facultatea de Inginerie, specializarea: Protectia Mediului (sistem Bologna) si am facut in timpul facultatii si DPPD-UL(30 credite.
    Disciplina Protectia Mediului mi s-a zis ca nu o pot preda pentru ca se studiaza numai la liceu si acolo am nevoie de minim 60 de credite.
    Intrebarea mea este ce as putea preda?
    Multumesc MARIA"

    V-am postat mesajul acesta, va multumesc pt raspuns. M-am uitat in centralizator si conform lui nu as putea preda nici o disciplina.

    RăspundețiȘtergere
  72. Daca citesti Art.1 punctul 3.a) si 3.b) din Metodologia personalului didactic, acolo scrie ca poti preda cu conditia sa dobandesti urmatoarele 30 de credite in urmatorii 3 ani. Eu asa inteleg de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  73. Poti preda doar ca suplinitor necalificat, iar dosarul poti sa-l depui si acum in iunie si in august.

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna Raul, ma bucur ca la primul punct ti-ai dat seama singur :)
    Referitor la a doua intrebare a ta: poti sa predai unde vrei, cu conditia sa te inscrii la examen in judetul respectiv si da dai acolo examenul.
    Daca nu ma crezi pe cuvant :) citeste: Metodologia personalului didactic

    RăspundețiȘtergere
  75. Cu placere... M-a amuzat mult mesajul tau :) dar sa stii ca m-a facut sa ma simt foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  76. salut. daca ai terminat o facultate cu studiu de lunga durata(4 ani), poti participa la examenul de educator calificat?(cel din iulie), sau doar la cel de educator necalificat (care este in august)?

    RăspundețiȘtergere
  77. buna!pentru judetul prahova,examenul de titularizare educatoare,pana cand trebuie depuse doarele.si c anume trebuie sa contina dosarul?are vreo importanta faptul ca sunt din alt judet?sau daca imi poate spune cineva unde gasesc toate aceste informatii?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  78. Buna!Fratilor,sunt pierduta,asta intre ghilimelele de rigoare.Cand se depun dosarele pe obiecte?
    Sunt din Buzau si tare ma mai chinui,pe la inspectorat cu intrebarile si NIMIC.Si unde mai pui ca stau si intr-o comuna mai,,la o aruncatura,,de cateva statii,de judet.Cand am ajn.la inspectorat,doamna secretara ma expedit imedit sa nu mai stau pe hol ca nu stie nimic.Halal sa-mi fie mie,ca am indraznit a deranja.Desi era ora 10 dimi,iar eu eram in poarta inspectoratului de la ora 8,impreuna cu cateii de prin curte.Vreau,sa-mi bag dosarul la geografie.Daca se poate sa ma ajutati...VA MULTUMESC FFFFFF FRUMOS.SIMINA.

    RăspundețiȘtergere
  79. Am și eu o întrebare: voi absolvi acuș Litere, nu am DPPD,dar am inteles ca va trebui master in PSihopeda si vreau sa-l fac.... Pot sa ma inscriu la suplinire?? presupun ca la titularizare nu pot... Ar avea rost sa particip in iulie la examen? Mai este valabil faptul ca daca particip in iulie, am ceva avantaj fata de cei care participa in august la suplinire? Nu am mai fost in invatamant pana acum...NU stiu cum e cu dosarele astea si cu examenele.... MIhaela ma numesc. |Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna Ana, nu sunt oracol, doar incerc sa va ajut :)
    Referitor la intrebarea ta, daca poti preda doar logica, nu stiu ce sa-ti raspund. Daca ai timp citeste: Metodologia personalului didactic, acolo trebuie sa gasesti toate raspunsurile.

    RăspundețiȘtergere
  81. Buna Maria, m-am uitat si eu rapid peste centralizator si in afara de protectia mediului nu am mai vazut alta disciplina la care poti preda. Intereseaza-te daca nu poti preda cu cele 30 de credite, iar celelalte sa le faci in timp ce predai.
    In Metodologia personalului didactic scrie ca cei care sunt in sistem si nu au toate creditele, sunt obligati sa le faca in maxim 3 ani. Si cei care nu sunt momentan, dar care vor fi, de ce sa nu aiba aceleasi beneficii?

    RăspundețiȘtergere
  82. Cristina, poti participa in iulie pentru suplinitori calificati, cu conditia sa ai 30 de credite din modulul psihopedagogic.

    RăspundețiȘtergere
  83. Larisa, copie de aici calendarul final (Calendar titularizare 2011) si vezi perioadele cand poti depune dosarul.
    Referitor la judet, depui dosarul unde vrei sa predai si desigur unde vei sustine examenul.

    RăspundețiȘtergere
  84. Of,of,of...AJUTATI-MA...Am mai trimis un mesaj,dar imi dau seama ca draga noastra,domnisoara nu poate sta numai de noi.Si asta pe buna,dreptate,cel putin din punctul meu de vedere,ptr.ca nu prea ma descurc cu netul si nu numai.Va rog mult si frumos,sa-mi zica si mie cineva ziua cand va trebui bagat dosarul ptr.obiectul geografie.Sunt SIMINA,din Buzau.MULTUMESC,MULTUMESC,MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ziua! Imi poate spune si mie cineva , cand se dau examenele pt posturile titularizabile si cele netitularizabile (pt geografie,in Ph. si Buc. )

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna Simina, am citit mesajele tale, dar sa stii ca asa este, nu prea am mai am asa mult timp.
    M-am intristat putin... pentru ca nimic nu o sa se schimbe in tara asta. Mi-e jena in ce hal am ajuns. Muncim atat pentru un salar de nimic, iar altii iau pensii si prime gigantice din banii nostri, nu ca ar fi meritat ci pur si simplu ca au cum :(
    Referitor la ziua cand trebuie depus dosarul, asta o sa fie afisat la centrul de concurs corespunzator. Centrele de concurs vor fi afisate la inspectorat, ar cam trebui sa le afiseze ca acusi vine data cand se depun dosarele. Deci vrei nu vrei, tot trebuie sa mai treci pe acolo.
    Dar insista... cei de acolo sunt obligati sa ne raspunda la intrebari si sa ne indrume.

    RăspundețiȘtergere
  87. buna ziua
    ma poati ajuata si pe mine cu modelul de cere pentru continuitate la suplinire si fisa tehnica. in metodologie e numai model de cerere pentru titularizare.
    multumesc frumos, Cristina

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna Cristina, asta e ce cauti: Cerere de numire ca suplinitor calificat prin continuitate?
    Fisa tehnica... nu stiu despre ce e vorba...

    RăspundețiȘtergere
  89. Mihaela, daca nu ai cel putin 30 de credite la modulul psihopedagogic, nu stiu daca poti sa dai pentru suplinitori calificati. Citeste Metodologia personalului didactic 2011 Art.1. punctul 3.
    Si da, este bine sa dai in iulie examen, asa cum ai intuit si tu, la repartizarile din august ai prioritate in fata celor care au dat examen in toamna.

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna!Pe ce data va fi examenul de titularizare anul acesta?

    RăspundețiȘtergere
  91. Sunt Simina.Iti multumesc din tot sufletul pentru,ajutorul ce nu-l acorzi,ptr.timpul ce ni-l aloci fiecaruia dintre noi si de ce nu ptr.raspunsurile senine si moralizatoare.Ai intrutotul fff.multa dreptate,in ceea ce zici.Asai traim in ROMANIA.Iti doresc multa rabdare,cu noi,zile cat mai linistite si fara suparari.Cu simpatie.inca o data Simina.

    RăspundețiȘtergere
  92. Anul acesta examenul va fi pe 13 iulie.

    RăspundețiȘtergere
  93. Buna!Sunt Simina din Buzau.Cine este interesat de bagat dosarele,la Geografie,ptr.titularizare,am inteles ca pe data de 20 iunie.Sa speram ca asa este.

    RăspundețiȘtergere
  94. Buna Simina, multumesc mult pentru informatie. Sa stii ca te numeri printre f f f f f putinii care vin pe acest site sa ofere informatii, nu numai pentru a cere.
    Multumesc inca o data si mult succes la examen.

    RăspundețiȘtergere
  95. Buna Cris!Desi practic meseria de profesor,de 10 ani,recunosc deschis,ca nu-mi mai place ceea ce fac,dar de dragul copiilor...ptr.ca eu inca nu-i am...Bizar,ptr.multi, da,ma chinui sa iau o titularizare,anul trecut fiind absolventa celei de a doua facultati.Asta este,cu morile de vant m-as putea bate ,dar cu sistemul din invatamint niciodata.SI EU ITI MULTUMESC,PTR. TOT AJUTORUL CE NI-L DAI DE FIECARE DATA ATUNCI CAND NU MAI AVEM RABDAREA NECESARA,DEA CAUTA NOI SINGURI.MULTUMESC PTR.URARE.SA FIE!Cu simpate si respect,SIMINA din BUZAU.

    RăspundețiȘtergere
  96. Magdalena-Brasov13 iunie 2011 la 21:42

    Buna Cris.Ma poti ajuta cu o problema?Nu gasesc programele la economie si educatie antreprenoriala.Ai putea sa ma indrumi?Si ar mai fi ceva.....Eu sunt pensionata de boala dar am drept de munca -4 ore.Daca particip la examenul de titularizare(si obtin o nota corespunzatoare) crezi ca as putea ocupa un post de titular sau suplinitor cu o jumatate de norma?

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna, Cris!
    Imi cer scuze ca mai vin si eu cu intrebari despre titularizarea din vara aceasta.Eu voi fi absolventa a Facultatii de Litere luna aceasta si as vrea sa particip la examenul de engleza.Nu e important sa ma titularizez acum,e bine si suplinitor pentru o perioada de proba.Intrebarea mea este daca dosarul se depune la inspectorat sau la scoala la care doresc sa predau si daca a 2-a sesiune e cea de repartizare din iulie e pe posturile netitularizabile(adica suplinitor)?Sunt foarte confuza.Pot sa imi aleg eu postul/scoala respectiva?Daca ai putea sa dai mai multe detalii pentru noi, absolventii promotiei 2011, ti-as fi recunoscatoare.
    Iti multumesc mult.Nu stiam la cine sa apelez.

    RăspundețiȘtergere
  98. buna ziua! stie cineva dak poti ocupa un post de educator sau invatator fara sustinerea niciunui ex? am licenta in aceasi zi cu ex

    RăspundețiȘtergere
  99. Programa o poti copia de aici: Programa economie si educatie antreprenoriala - titularizare 2011
    Eu cred ca poti sa ocupi un post cu jumatate de norma... de ce nu. Dar ca sa fii sigura incearca sa vorbesti la inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
  100. Buna Laura,
    Dosarele se depun la centrele de concurs. Aceste centre ar trebui sa fie afisate deja la inspectorate.
    Daca am timp in seara asta o sa caut pe net la inspectorate poate le gasesc si am sa le afisez aici.
    Important e sa te duci sa dai examen in iulie si sa iei cel putin peste 5. Materia e imensa, subiectele sunt f f grele. Trebuie invatat serios, ai sa vezi dupa ce dai examenul cel putin o data.
    Dupa examenul din iulie este sesiune de repartizare atat pentru titulari(care au luat peste 7) cat si pentru suplinitori (care au luat peste 5).
    In august se da din nou examen, doar pentru suplinitori(atunci se da si pentru suplinitori necalificati).
    Sper ca te-ai lamurit cat de cat cum e cu examenul de titularizare :)

    RăspundețiȘtergere
  101. Simona, imi pare rau dar ai mare ghinion. Ai sa dai examenul in august.

    RăspundețiȘtergere
  102. buna, anul acesta termin PEDAGOGIE si as vrea sa stiu ce-as putea preda tinand cont ca am doar modulul 1, m-am uitat pe centralizator insa nu inteleg prea multe si inca o intrebare pt cei care termina acum facultatea perioada de inscriere este tot 14-24?
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  103. BUNA!Cel putin ptr.mine acum este buna.Dragii mei colegi si viitori colegi,ma refer doar la cei ce sunteti din BUZAU,dosarele se depun la Colegiul Filipescu,si nu conteaza de disciplina.Aveti totusi grija si cititi bine pe usa de la exterios,de DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE,ce se face la notar.La notar,va spun ca mie si nu numai am platit,25 ron,dar la Notarul Public Vergu am inteles,ca-i cu mult mai ieftin,asa spuneau unii colegi.La dosar vedeti ca va trebuiesc,toate actele de studii legalizate iar buletinul, certificatul de nastere ,ori de casatorie,parafate si stampilate conform cu originalul,de catre director.Ptr.continuitate ,gasiti la secretariatul colegiului,cererile speciale.Dar si ptr.cei ce-si depun doar dosarul de titularizare.Dosarul trebuie sa fie din carton,cu sina si sa scrieti pe el numele,obiectul nr.de telefon si sa specificati clar TITULARIZARE/SUPLINIRE.Doar si ptr.atata lucru va intoarce din drum.Daca am gresit ceva,va rog sa ma scuzati dar abea am venit de la depunerea dosarelor,de la ora 10 pana la ora 16.Cu simpatie si bafta multa,SIMINA din BUZAU.

    RăspundețiȘtergere
  104. Ai terminat PEDAGOGIE specializarea X !!!!
    Vreti ca sa fi se ofere informatii, dar voi nu le oferiti pe toate :(
    M-am uitat pe centralizator si poti fi educator sau invatator in functie de specializare.

    RăspundețiȘtergere
  105. buna.Eu termin anul acesta facultatea de psihologie- pedagogie siru haret,brasov, specializarea pedagogie am incercat sa depun dosarul de titularizare ca invatator si nu putem sa ne titularizam cu facultatea noastra.poate cineva sa-mi spuna la ce materii ar trebui sa ne putem titulariza cu facultatea de psihologie-pedagogie, specializarea pedagogie? multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  106. Buna! Am terminat asistenta sociala si acum in 22 iunie modulul 1 DPPD. Intrebarea mea este daca posturile vacante sunt acelea de pe site ISJ la rubrica Posturi vacante/rezervate 2011?Am si o alta nelamurire,la unele posturi scrie ca sunt titularizabile la altele, netitularizabile. Eu nu am predat niciodata si nu stiu pentru care sa optez(adica unde am sanse mai mari)Ma puteti ajuta in acest sens, cu un raspus? Si iar ar fi o problema cu adeverinta, nu stiu daca cei de la modul ne-o pot da in timp util(24 iunie)atata timp cat sustinerea pproiectului didactic este in 22 iunie.Specific ca sunt din Lupeni si actele se depun la Deva.Oare ne poate lua dosarul fara diploma si sa o aducem atunci cand validam prezenta(6 iulie)Va multumesc, anticipat,Corina.

    RăspundețiȘtergere
  107. Buna Ziua!
    va rog sa ma ajutati ca m-am pierdut prin atatea pareri p care le-am citit si anume: sunt absolventa al facultati de finante, banci, durata studiilor 3 ani, nu am modulul pedagogic( am inteles ca se poate face in maxim 3 ani de la angajare) si vreau sa particip la concursul din 13 iulie pe postul de economie, educatie antreprenoriala...se poate?

    RăspundețiȘtergere
  108. Corina, daca posturile sunt afisate pe site-ul inspectoratului inseamna ca alea sunt. Daca vrei o verificare apasa aici judetul tau: Lista posturi titularizare 2011
    Tu sa optezi pentru toate posturile. Vezi la repartizare ce vei prinde.
    Referitor la adeverinta, trebuie sa ti-o dea la timp. Daca nu... intreaba comisia daca iti primeste dosarul. Daca ar fi dupa mine ar fi normal sa se poata cum spui tu. Daca aduci adeferinta, dosarul e ok, daca nu, se anuleaza... dar vezi tu, la noi nu e cum ar trebui... ci e totul alandala :)

    RăspundețiȘtergere
  109. Daca nu ai modulul psihopedagogic poti sa dai examenul doar pentru suplinitori necalificati. Doar cei care sunt deja in sistem si nu au acest modul sunt obligati sa-l obtina in maxim 3 ani.

    RăspundețiȘtergere
  110. Buna ziua , am terminat liceul pedagogic, profil pedagogic, specializarea biblioteca documentarist,am urmat facultatea de istorie in cadrul careia am facut si modulul pedagogic, dupa am facut un master de comunicare si relatii publice, in judet posturi pe istorie nu sunt, la suplinire as vrea sa ma inscriu pe educatori sau invatatori , as avea o intrebare voi fi suplinitor calificat sau necalificat, si pt acest examen inscrierile se fac in august sau tot acum, la insectorat nimeni nu binevoieste sa dea o info iar din metodologie nu am inteles prea bine, astept urgent raspuns, multunesc

    RăspundețiȘtergere
  111. Buna,Cris!
    Stau acum cu fisa de inscriere in fata si o completez pentru prima oara si as avea nevoie de ajutor. aici zice asa "Va rog sa-mi aprobati inscrierea la concursul cu probe scrise din 13 iulie 2011 in vederea ocuparii unui post/catedra de...............".Eu optez pentru examenul de la limba engleza,deci acolo trebuie sa scriu "unui post/catedra de limba engleza"?
    Si stii ce anume trebuie scris pe coperta dosarului?
    Iti multumesc tare mult pentru ajutor

    RăspundețiȘtergere
  112. Da, acolo scrii limba engleza. Iar pentru dosar, trebuie sa fie afisat la centru de concurs ce trebuie sa scrii.

    RăspundețiȘtergere
  113. Eu cred ca vei fi suplinitor necalificat. Dar cei de la inspectorat trebuie sa te ajute.
    Tot aud de la voi ca cei de la inspectorate nu va indruma... Nu stiu eu cum e acum, dar eu cand am dat examenul, acum vreo 3-4 ani in urma, ori de cate ori ma duceam la inspectorat(in Iasi) cei de acolo ma ajutau si imi spuneau ce sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  114. Din metodologie am inteles ca inscrierile pt suplinitorii necalificati se fac in august pe 1 si 2, aveti idee asa este?

    RăspundețiȘtergere
  115. Da, asa este. Dar puteai sa te inscrii si acum.

    RăspundețiȘtergere
  116. stie cineva cand se valideaza dosarele la limba si literatura romana?

    RăspundețiȘtergere
  117. Bună! Sunt absolventă la Univ. București, Specializarea Psihopedagogie Specială, mi-am depus dosarul însă fără adeverința de absolvire. Secretarele ne-au dat un termen de 2-3 săptămâni pentru eliberarea adeverinței, de astăzi adică. Deci termenul depășește cu mult perioada de validare, 4-6 iulie pentru județul meu. Putem prezenta la inspectorat situația, sau nu se poate face nimic? Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  118. Fara adeverinta nu poti face nimic. Dar nu inteleg de ce dureaza asa de mult pana se elibereaza. Nu stiu ce sa faci. Incearca sa vorbesti poate exista vreo modalitate sa o scoti la urgenta.

    RăspundețiȘtergere
  119. Buna ziua,
    Am terminat anul acesta Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectia Japoneza-Engleza, Universitatea Bucuresti, insa licenta mi-o dau in februarie. Am modulul psiho-pedagogic, dar nu am stiut ca trebuie sa ne inscriem pana pe 24 iunie. As dori un post pe limba engleza in Buzau, chiar si ca suplinitor. Adeverinta de absolvire a facultatii inca nu mi-au eliberat-o cei de la Secretariat. Cum procedez in aceasta situatie? Ma pot inscrie pana pe 7 iulie pentru un eventual examen, doar cu adeverinta de absolvire?

    RăspundețiȘtergere
  120. Poti sa te mai inscrii pe 1-2 august, dar numai pentru necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  121. Daca am absolvit modulul psiho-pedagogic si am terminat facultatea, dar nu am luat licenta, as putea participa totusi la examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  122. Nu. Fara licenta poti participa doar la necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  123. In calendar 2011 scrie data de concurs 11 iulie 2011 dar in fisa de inscriere este 13 iulie au uitatt sa opereze in calendar cred.Cu certitudine data este 13 dar dc nu au schimbat lumea este dusa in eroare. As tept un raspuns in acest sens

    RăspundețiȘtergere
  124. Initial asa era calendarul, cu data de 11, dar a fost schimbata. Noul calendar l-am afisat prin aprilie, imediat ce am fazut aceasta schimbare: Calendar examen titularizare 2011

    RăspundețiȘtergere
  125. m-am uitat si nu este schimbat nimic dar m-am lamurit oricum date este 13 iulie
    nici probele practice nu sunt cum trebuie
    multumesc oricum

    RăspundețiȘtergere
  126. sal!am o nelamurire...la depunerea dosarelor pentru concursul de titularizare am avut surpriza sa intalnesc foarte multe persoane care urmeaza sa dea examen la psihopedagogie speciala desi nu au terminat o faultate cu un asemenea profil, ba mai mult decat atat, nu putine erau persoanele care nu terminase macar o faultate de psihologie, ci de litere sau istorie, geografie si nu au urmat decat un modul scurt de psihopedagogie speciala. cum e posibil asa ceva?adik eu ca absolventa de pps, pot sa fac un modul de limba engleza de exemplu si sa predau in scoala????normal ca nu, dar ei cum au dreptul la asa ceva???? nu mica mi-a fost mirarea cand dna inspector mi-a zis ca sunt singura cu facultatea asta din tot judetul care depusese dosarul pentru profesor psihopedagog si concurez cu inca alti 70 de insi care vin din domenii diferite....acul lamuriti-ma si pe mine, ca eu am ramas fara explicatii

    RăspundețiȘtergere
  127. Pai de ce nu ai intrebat-o pe dna. inspector? Daca scrie in centralizator ca pot sa dea examenul la psihopedagogie speciala, inseamna ca asa este. Cei care au facut centralizatorul ar trebui sa-ti raspunda.

    RăspundețiȘtergere
  128. Am si eu o intrebare.Anul acesta particip pentru prima data la titularizare si pur si simplu nu am stiut ca trebuie sa ma inscriu si la suplinire in aceeasi data si nu m-am inscris.Mai pot sa ma inscriu dupa titularizare daca nu reusesc sa iau nota de trecere?Mai e o alta data de inscriere pentru suplinire sau am ratat sansa anul acesta?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  129. Nu prea inteleg situatia ta...
    Daca nu iei nota de trecere la examenul din iulie, poti sa mai dai o data in august.

    RăspundețiȘtergere
  130. Pot sa dau si in august daca nu m-am inscris si pentru suplinire?(eu m-am inscris doar pentru titularizare)Pe listele care s-au afisat pe net eu apar ca inscrisa doar pentru titularizare nu si pentru suplinire.Asta vroiam sa stiu:daca mai este o data de inscriere pentru suplinire sau pot participa automat daca nu iau nota de trecere la examenul din iulie.

    RăspundețiȘtergere
  131. Buna ziua!
    In programa de examen titularizare invatatori,la proba de Literatura romana ,punctul b)poezie,se mentioneaza 4 poeti cu cate 2 poezii de fiecare,fara a se preciza care sunt acestea.Undeva,pe un forum,am vazut care poezii sunt indicate ,dar nu le-am notat si nici nu le mai gasesc acum. Ma poate ajuta cineva ? Va multumesc frumos si bafta tuturor !

    RăspundețiȘtergere
  132. Sigur ca poti sa dai examen si in august, dar mai trebuie validat dosarul o data. Eventual, cand se depun dosarele pe 1-2 august sa te duci si tu sa intrebi comisia de primire a dosarelor daca mai trebuie sa faci altceva.

    RăspundețiȘtergere
  133. La ce ora va incepe maine examenul de titularizare?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  134. Buna tuturor! Stie cineva in ce loc se va da examenul pentru suplinire la Buzau?
    Multumesc
    Roxana

    RăspundețiȘtergere
  135. Cineva doarme in bocanci vara ? De ce ?
    De ce nu se dau raspunsuri la timp intrebarilor puse ? Observ ca sunt oameni ce asteptau raspunsuri.Acest site nu are un moderator ? De ce exista acest site ?

    RăspundețiȘtergere
  136. Stai putin ca nu te inteleg...
    Da.. acest site are un moderator, dar sunt si eu om, am servici, am casa si familie, iar pe site stau si raspund in timpul meu liber si o fac din placere ca nu ma plateste nimeni(sau da, fac cate 5-10 euro pe luna din reclame).
    Asa ca daca ti se pare ca raspunsurile mele vin prea greu, te rog nu mai intreba. In acest fel vom fi fericiti amandoi.
    P.S.: Data viitoare lasa si tu un nume la semnatura ca sa stiu cu cine vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  137. buna
    Nu-i baga in seama pe cei morocanosi .Eu cred ca faci o treaba foarte buna . Am citit toate astea si nici nu mai e nevoie sa mai intreb ce vroiam ca deja m-am lamurit .Eu ma pregatesc pentru suplinitori in aug si nu prea ma descurc pe net . Dar aici e foarte usor de intrat si am vazut ca dai informatii foarte clare si adrese pe care le poti accesa direct .Ține-o tot așa că ești foarte utila .
    bay

    RăspundețiȘtergere
  138. care este programa pentru educatoarele suplinitori necalificati 2011-2012 ?

    RăspundețiȘtergere
  139. Buna ziua,
    Ma numar si eu printre cei care dau examenul pentru suplinitori necalificati educatori. Sincer nici acum nu stiu exact ce ar trebui sa invat.
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  140. Trebuie sa inveti programa. Am pus link catre ea la comentariu anterior.

    RăspundețiȘtergere
  141. buna seara,
    am luat 6 la examenul de titularizare, stiti cumva daca am sanse sa prind un post de suplinitor cand se repartizeaza posturile titularizabile? adica sa nu mai dau ex din 4 augus, sa ma dc si eu acum pe 23 poate prind un post. cam pe la ce ora incepe sedinta publica, stie cineva?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  142. salut. am citit metodologia de vreo 3 ori, am si sunat la inspectorat si mi s-a spus ca cei care au luat intre 5 si 7 vor fi repartizati dupa 20 august, eu am luat 6,30 si habar nu am cand sa ma duc la repartizare, anul trecut a fost la o zii dupa ce s-au repartizat titularii. Deci cand ar trebui sa ma duc la repartizare daca stie cineva sigur ?

    RăspundețiȘtergere
  143. Examen nu mai trebuie sa dai in august.Citeste aici: Cum se fac repartizarile

    RăspundețiȘtergere
  144. Am si eu o nelamurire, daca nu ma pot prezenta la sedinta publica din 23 august ce pot face, este prima data cand am dat examenul de titularizare?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  145. Stiam ca poate veni cineva in locul tau, dar cu o imputernicire...
    Mai bine du-te la inspectorat si vezi exact cum trebuie sa procedezi.

    RăspundețiȘtergere
  146. Am obtinut un post de titular inalt judet si as vrea sa stiu cum se procedeaza ca sa obtin o detasare in judetul meu.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  147. Buna ziua,

    Stie cineva cand este etapa a-IV-a de repartizare, adica cand este fixata sedinta publica? Cei de la inspectorat spun ca inca nu s-a stabilit, dar mi-e greu sa cred asta. Eu ma incadrez la suplinitori necalificati.

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  148. Eu spun ca e bine sa te duci in etapa a III-a de repartizare. Din calendar eu am inteles ca tot atunci vor fi repartizati si cei necalificati. Si da, nu este etapa a IV-a, cel putin nu apare momentan in calendar.

    RăspundețiȘtergere
  149. Buna ziua,

    Etapa a-III-a de repartizare cand este? Depinde de fiecare judet in parte?

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  150. Buna, am participat la examenul de titularizare la limba si literatura romana de pe data 13 iulie 2011 si am obtinut o nota foarte mica 2,30, am participat si la examenul de suplinire din 4 august si nu am reusit sa iau minim nota 5 am luat nota 4,10, as vrea sa stiu pot sa particip si eu la sedintele publice in caz daca mai raman posturi libere, unii imi zic sa pparticip la sedinta publica, sau mai am sanse sa mai iau post pe romana cu aceasta nota daca ramin posturi? Sau pe un post de suplinitor necalificat as putea preda.

    RăspundețiȘtergere
  151. Da, de prins un post mai ai sanse, acum nu stiu cat de mari. E bine sa te duci la repartizare. Anul acesta nu stiu cum va fi, dar in anii precedenti, inainte de a incepe anul scolar, se dadeau toate posturile care inca nu erau ocupate, la cei care se duceau la inspectorat si se interesau, chiar daca aveau note sub 5.
    Sunt multi care iau posturi si cand vad cat au de mers si cat trebuie sa faca naveta, le abandoneaza. Doar un post din ala mai poti sa prinzi. Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  152. sal. am si eu o nelamurire.
    atunci cand se fac repartizarile pentru suplinitori (aici ma refer la cei ce au luat intre 5 si 7 la ex de titularizare cazul meu)la cate scoli pot sa imi aleg ore daca acestea sunt disponibile bineanteles pentru a realiza o catedra intreaga.?
    daca as putea sa zicem(ceea ce nu am inteles dupa cum scriam si mai sus) opta pentru orele ramase libere(disponibile neluate de nimeni)o pot face tot in ziua cand o sa ma si repartizeze sau completarea acestora (pana ajung la catedra intreaga sau aproape de intregirea acesteia) va fi intr-o alta zi ?
    ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  153. Buna ziua
    Inteleg, din ce am citit pe aici, ca este prea tarziu pt depunerea dosarului la inspectorat. Am o mare rugaminte, daca ma poate ajuta cineva cu cateva raspunsuri. In anii 1991-1993, am lucrat ca educatoare suplinitoare. Dupa care nu am mai lucrat in acest domeniu. Ma intreb daca as putea lucraiar ca educatoare suplinitoare si cum ar trebui sa procedez. Am terminat facultatea de Marketing, dar nu am facut cursul de pedagogie. Chiar daca anul acesta e prea tarziu,as putea incerca anul urmator, dar nu stiu cum se procedeaza si nici daca as mai putea fi acceptata ca educatoare suplinitoare. De fapt, as incerca si la o gradinita particulara, dar acolo se cere obligatoriu Liceul Pedagogic. Si nu stiu ce cursuri as putea face intre timp. Va multumesc foarte mult pt intelegere si anticipat pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  154. Am afisat aici metodologia pentru anul urmator.

    RăspundețiȘtergere
  155. Buna Ziua...am si eu o intrebare...am terminat facultatea de Psihologie si am facut si modulul pedagogic...pot sa fiu profesoara? si unde?

    RăspundețiȘtergere
  156. Da, poti fi profesoara... unde sunt posturi.

    RăspundețiȘtergere
  157. Buna seara. Am absolvit Facultatea de Drept. Nu am modulul psihologic. Vreau sa stiu daca as putea sa predau in invatamantul preuniversitar si care sunt materiile pe care le as putea preda. Nu ar fi nici o problema daca ar trebui sa fac modulul, vreau sa stiu daca mi se ofera posibilitatea de a preda. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  158. Buna seara. Am absolvit Facultatea de drept. As vrea sa stiu daca as putea preda in invatamantul preuniversitar si care ar fi materiile pe care le-as preda. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  159. Livia daca vrei sa-ti faci o parere, cam ce poti preda, intra si citeste Centralizator 2011
    Dar eu zic ca e mai bine sa astepti afisarea celui pentru 2012.
    Pentru a putea preda trebuie sa faci si modulul psihopedagogic.

    RăspundețiȘtergere
  160. Buna ziua,
    Anul acesta am absolvita Facultatea de Chimie si din nefericire am ratat ocazia de a ma inscrie la titularizare. Mai am vreo sansa sa prind un post de suplinitor sau ceva?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  161. Buns ziua,
    As dori sa stiu daca am absolvit Facultatea de stiinte educationale-Psihopedagogie speciala,as putea sa ma incadrez ca invatator la o scoala normala,sau sa predau psihologia tot asa intr-o scoala normala sau numai intr-o scoala cu nevoi speciale?Nu am gasit post intr-o scoala cu nevoi speciale dar in schimb am gasit si la o gradinita normala si la o sc.cu clase cls I-IV.Astept raspunsul pe care nu l-am gasit nicaieri pe unde am intrebat!Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  162. NG, daca nu ai dat macar examenul de suplinire nu cred ca ai cum sa prinzi vreun post.

    RăspundețiȘtergere
  163. buna ziua
    va rog sa-mi spuneti ce stiti anul acesta cum se va da titularizarea inscoala daca stiti cum va fi si definitivatul daca se mai da dupa noua lege multumesc

    RăspundețiȘtergere
  164. Buna ziua!am si eu o intrebare............sunt in primul an de invatamant si am primit clasa a XII a S.A.M si nu stiu ce planificare imi trebuie cea de a XI a sau..........este vb de chimie

    RăspundețiȘtergere
  165. Buna ziua!Am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine cat si Masteratul in Limbi si Literaturi Straine. Deasemenea detin Certificat Cambridge Advanced si Modulul Psihopedagogic in cadrul Facultatii Spiru Haret, la care am obtinut 36 credite si nota 8,66, in iulie 2008. In primul rand doresc sa va intreb daca ma ajuta cu ceva acest Modul psihopedagogic ( daca este valabil)si daca pot, cu ajutorul lui, sa devin profesor suplinitor pentru limba engleza sau trebuie sa dau un examen pentru a putea deveni suplinitor? As dori sa va mai ntreb unde pot gasi informatii cu privire la examenul de titularizare pentru anul 2012 pentru limba engleza si programa pentru acest examen. Va multumesc si astept un raspuns din partea Dvs.,
    Cu stima,
    Vasile Andreea.

    RăspundețiȘtergere
  166. Buna Andreea,
    Modulul psihopedagogic te ajuta sa fii profesor calificat, fara el nu poti.
    Pentru a fi titular sau suplinitor trebuie sa sustii un examen. Acum nu stiu exact cum va fi la anul, pentru ca examenul nu va mai fi national ci va fi la scoli.
    Programa nu cred ca o sa se schimbe, poti sa te uiti pe cea care a fost anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  167. Buna ziua,va rog sa-mi dati si mie niste raspunsuri...,am terminat contabilitate si informatica de gestiune,dar nu am facut modulul pedagogic,incepand cu acest an am inteles ca nu se mai fac inscrieri pt modul,ce as putea face sa fac,macar nivelul 1,..imi trebuie urgent pana in vara viitoare,daca as reusi sa fac acest modul...as putea preda geografia la clasele 5-8????,va rog ajutati-ma cu niste raspunsuri si indrumati-ma ce sa fac!Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  168. Te poti uita in centralizator sa vezi daca poti preda. Cel mai probabil, poti preda doar ca necalificata.

    RăspundețiȘtergere
  169. Buna,

    Am absolvit facultatea de Muzica, interpretare,(durata 4 ani cu licenta) am modul psihopedagogic. Acum sunt anul 1 la Stiinte ale educatiei, profilul "pedagogie primara si prescolara". Sunt nedumerita: daca dau examenul anul viitor pentru educatoare, ma incadrez la suplinitor calificat sau necalificat? Titular sigur nu, doar dupa ce termin si facultatea acesta.
    Multumesc anticipat,
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  170. Buna Maria, vei putea fi suplinitor calificat pentru postul de educatoare(sau titulara, atunci cand va fi post de titular liber), doar cand vei termina facultatea de Stiinte ale educatiei. Pana atunci poti candida pentru educatori doar ca suplinitor necalificat.

    RăspundețiȘtergere
  171. Buna...am si eu o intrebare...de fapt mai multe..am terminast in vara anului 2011 facultatea de INGINERIE CHIMICA SI PTROTECTIA MEDIULUI, acu sunt in anul I la master (la zi)..ma intereseaza daca as putea participa in vara la examenul de titularizare pentru a ocupa un post de cadru didactic intr-o scoala generala asta in condiitiile in care eu mai am un an de master..si care suntdisciplinele pe care le pot preda?????iti multumesc anticipat...si astept rapunsul tau...

    RăspundețiȘtergere
  172. Buna Cristina, scuze ca raspund asa de tarziu, dar nu prea am mai intrat pe site. Disciplinile pe care le poti preda vor fi afisate in centralizatorul 2012. Cred ca nu vor fi mari modificari fata de anul trecut, asa ca poti sa te uiti pe cel de anul trecut.
    Daca ai facut modulul psihopedagogic poti fi titulara sau suplinitoare calificata, daca nu ai facut, poti sa fii doar suplinitoare necalificata.

    RăspundețiȘtergere
  173. Buna! Am citit printre postarile anterioare ceva despre faptul ca de anul acesta nu te mai poti inscrie la modulul pedagogic. Cum adica? Eu am treminat rom - engl, 3 ani, am facut modul I si acum sunt anul II la master, dar nu m-am inscris la modulul II.

    RăspundețiȘtergere
  174. Da, din acest an nu se mai face modulul psihopedagogic. Pentru a putea fi tutular sau suplinitor calificat, trebuie sa faci un master didactic.

    RăspundețiȘtergere
  175. Daca eu vreau decat cele 30 de pct care se dau pt modulul 1 de dppd care se facea in timpul facultatii pt a putea preda in generala sunt obligat sa fac un master didactic de 2 ani?...si daca fac masterul asta didactic pot preda si in licee sau mai trebuie sa fac si altceva ? precizez ca am terminat facultatea cu licenta luata !

    RăspundețiȘtergere
  176. BUNA! Eu am terminat asistenta sociala si un master tot pe as sociala si am facut modulul psihopedagogic in facultate. Acum as vrea sa fac teologia-didactica. As putea sa predau din timpul facultatii? As putea sa dau examen dupa ce termin primul an de facultate ca din anul 2 sa predau? Ms.

    RăspundețiȘtergere
  177. Da, trebuie sa faci masterul si poti preda si la liceu.

    RăspundețiȘtergere
  178. eu nu inteleg care e diferenta dintre masterul care se face de obicei dupa ce se termina facultatea ala de 2 ani si masterul asta didactic nou,de exemplu daca fac doar masterul didactic pot preda in licee nu trebuie si masterul ala propriu zis!?

    RăspundețiȘtergere
  179. Buna ziua!Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie.Am terminat Facultatea de Litere Univ Buc(invatamant distanta 2003-2008)-5 ani.Pentru titularizare imi sunt necesare cursurile de master sau acest examen este valabil doar pentru cei care au facut facultatea de 3 ani?Multumesc mult si va urez sanatate maxima !

    RăspundețiȘtergere
  180. Am uitat sa va spun ca in cadrul facultatii am facut modulul psihopedagogic.

    RăspundețiȘtergere
  181. Buna ziua,

    Am terminat facultatea de Matematica in urma cu 2 ani, la fel si modulul psihopedagogic.

    Intrebarea mea este: pot sa sustin un examen de titularizare in aceste conditii? Mai e valabil modulul?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  182. Buna ziua, am terminat facultatea de geografie insa nu am facut modulul pedagogic. As vrea sa il fac acum si stiu ca se mai fac cursuri de cateva luni care trebuie platite, dar nu stiu unde sa caut. Stiti unde as putea merge sa ma interesez in Iasi?

    RăspundețiȘtergere
  183. Roxana, daca ai facut modulul psihopedagogic, nu mai trebuie sa faci masterul didactic.

    RăspundețiȘtergere
  184. Buna Ana, poti sa sustii examenul de titularizare fara nici o problema. Daca ai modulul psihopedagogic facut, el nu expira :))

    RăspundețiȘtergere
  185. Modulul psihopedagogic nu se mai face. Acum daca vrei sa fii titular trebuie sa faci un master didactic. Unde anume sa te interesezi, asta nu stiu.

    RăspundețiȘtergere
  186. Multumesc mult pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  187. Buna ziua. Termin in aceasta vara facultatea de istorie, la Universitatea Bucuresti, zi, am si modulul pedagogic, urmeaza sa fac masterul in istorie, din toamna. Trebuie sa ma inscriu si la un master pedagogic sau modulul se continua pe parcursul celui de istorie? Cu licenta si modulul pedagogic ma pot inscrie la examen?Cand, unde si cum ar trebui sa fac asta?

    RăspundețiȘtergere
  188. Daca ai licenta si modulul pedagogic nu mai trebuie sa faci masterul didactic. Poti sa te inscrii la examenul de titularizare fara nici o problema.
    Cand, vezi in Metodologia personalului didactic 2012-2013
    Unde si cum, inca nu se stie. Se va afisa la inspectorate.

    RăspundețiȘtergere
  189. Buan CrisC . Am si eu o nedumerire si anume , am terminat fac. de Mate-Info cu spec. Mate. precum si modulul DPPD,dupa care am terminat si master in Info dar fara moulul DPPD ,as dori sa stiu daca as avea dreptul sa predau informatica ? sau matematica la liceu?
    A... si as mai vrea sa stiu daca a aparut programa la matematica 2012.

    RăspundețiȘtergere
  190. Daca ai 60 de credite la modulul DPPD, poti preda la liceu.
    Nu au aparut programe noi pentru 2012, deci raman valabile cele din 2011.

    RăspundețiȘtergere
  191. masterul didactic nu se poate face deocamdata ca nu e acreditat!
    Deci sa inteleg ca cine nu a facut la timp modulul dppd nu va putea fi titular fara acest master didactic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Danni, am auzit si eu ca deocamdata nu se poate face masterul didactic, dar nu stiu nimic sigur.
      Oricum daca e asa, asta e inca o dovada a celor de la minister, cat de "competenti" sunt sa aplice o lege si cat de usor pot sa-si bata joc de oameni.

      Ștergere
  192. Buna ziua .As dori si eu sa va intreb daca sunt la facultatea de Stiinte ale mediului primul an as putea si sa lucrez ca educatoare ? V a multumesc si astept raspuns

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: