joi, 17 mai 2012

Modulul psihopedagogic si masterul didactic

Ohooo ce am gasit.
Conform OMECTS nr. 3841/2012 pentru aprobarea conditiilor privind organizarea masterului didactic (publicat in MO nr. 330 din 16.05.2012), in perioada 2012-2015, absolvenţii modulului psihopedagogic nivelul 1 vor putea absolvi si modulul psihopedagogic nivelul 2. Deci, vor funcţiona in paralel, atat modulul psihopedagogic nivelul 2, cat si masterul didactic.
Tot acolo este si planul de invatamant al masterului didactic.

Eu zic ca merita citit acest ordin (decizia 3.841, paginile 12-25):
OMECTS nr. 3841/2012 pentru aprobarea conditiilor privind organizarea masterului didactic


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

332 de comentarii:

  1. Am o intrebare
    Daca ai fact o facultate de 5 ani ,ai modulul psihopedagogic si faci pe a doua facucutate este obligatoriul sa faci si masterul educational?
    Ai si gradul I .
    Modul psihopedagogic facut ca si postuniversitar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu citesti ordinul de mai sus? Gasesti toate raspunsurile acolo. Sau ti-e lene?

      Delia

      Ștergere
    2. nu scrie nimic despre aceste cazuri; daca esti deja profesor de liceu si ai gradul I dar intre timp ai mai absolvit o facultate si vrei sa predai si acea disciplina; nu scrie nimic despre acest caz; scrie doar despre dubla specializare si reiese de acolo ca este vorba despre o dubla specializare obtinuta inaintea profesarii pe baza vreuneia dintre ele

      Ștergere
    3. Ni se cer fel de fel de cursuri, masterate, doctorate, pentru ce? Pentru a fi batjocora societatii...Cele mai inalte studii superioare pentru un salariu mizerabil! Cine plateste al doilea master? Nu ne mai permitem nimic in Romania condusa de FONDUL MONETAR

      Ștergere
  2. Persoanele cu studii superioare finalizate, care au inceput studiile anterior anului 1995 pot preda in invatamant fara modul psihopedagogic, avand in vedere prevederile art. 19 si 21 din Anexa la OMECTS nr. 3841/2012 si ale art. 139, lit.c-f din Legea educatiei si invatamantului nr.28/1978, care a fost in vigoare pana in anul 1995?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ar fi normal! Am vazut legile despre care vorbesti.

      Ștergere
  3. examenul pentru suplinitori(necalificati)cand are loc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Trebuie sa urmaresti dupa examenul din 2 august sa vezi cand o sa fie.

      Ștergere
    2. Nu se mai da examen de suplinire.

      Ștergere
    3. Daca te referi la examenul pentru suplinitori necalificati, eu cred ca va fi, doar ca nu se stie acum cand.
      Cei de la minister vor sa ocupe toate posturile doar cu oameni calificati, dar eu nu cred ca e posibil. Daca era posibil, se facea acest lucru mai de mult.

      Ștergere
  4. Buna ziua, nu mi am depus dosarul pentru titularizare in luna aprilie cand a fost inscrierea dar daca totusi se va mai da examen si pentru suplinitori voi putea sa dau examenul chiar daca nu mi am depus dosarul atunci? De la inspectorat mi s a spus sa mai sun in luna septembrie sa intreb de examenul de suplinitori... Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se va da examen pentru suplinitori necalificati sigur ca poti sa dai si tu examen. Pe 2 august se da examen pentru titulari si suplinitori calificati.

      Ștergere
    2. Citeste precizarile privind concursurile din site-ul ISMB, la rubrica "Personal".

      Ștergere
  5. buna, am si eu o intrebare.am terminat facultatea de litere/ limbi moderne aplicate/ franceza engleza, in paralel am facut modulul psihopedagogic. anul acesta am sustinut examenul de titularizare pentru un post de profesor de limba fraanceza: inspectie la clasa si examen scris. toate bune si frumoase am luat peste 7 si cand sa merg sa mi iau postul ...stupoare..ar mai fi trebuit sa sustin o proba practica la limba romana cica...mi se spune ca nu mai am ce face..nimeni nu stie nimic si consortiul da vina pe inspectorat si invers.. dupa care mi se spune ca ar fi trebuit sa citesc metodologia..am citit o si nu mi se pare ca ma incadrez la nicio proba practica...stie cineva ceva???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu despre ce proba practica este vorba. Eu nu stiu care sunt disciplinele la care se sustin probele practice, dar m-am uitat pe http://titularizare.edu.ro si in dreptul candidatilor inscrisi la disciplina limba franceza, apare scris pentru proba practica "Nu sustine".
      Nu ai intrebat si tu din curiozitate daca celelalte candidate au sustinut asa ceva si daca da, de unde au stiut?
      Eu spun sa nu abandonezi, du-te la inspectorat si spune-le sa-ti arate clar unde scrie: in metodologie sau in alta parte dar sa-ti arate.

      Ștergere
  6. Buna ziua.Eu am terminat facultatea de litere la Iasi, pe modelul Bolognia si nu am facut modulul psihopedagogic.Anul trecut am lucrat ca suplinitor necalificat de limba si literatura romana si am vrut sa fac modulul , dar am inteles ca nu se mai face.Nu stiu ce se va intampla anul acesta..imi doresc foarte mult sa lucrez in invatamant si pot spuna ca m-am indragostit de aceasta meserie. Foarte multi colegi au facut greseala mea si vor sa lucreze in invatamant, altii nu isi pot da definitivatul pentru ca au terminat cu dubla specializare . Masterat didactic nu se face anul acesta si am inteles ca nici la anul.Sper ca ma puteti lamuri in aceasta privinta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu prea multe, dar cred ca trebuie sa mai cauti unde se face masterul didactic. Din cate am inteles eu din ce au afisat cei de la minister, trebuia din acest an sa se inceapa cu masterul didactic. Nu este normal sa nu se faca nici masterul nici modulul.

      Ștergere
    2. M-am interesat la Iasi la Universitate si mi-au spus ca nu e acreditat nici anul acesta si nici la anul nu va fi. Am colegi care au facut deja un master..trebuie sa mai faca inca unul pentru ca nu au modulul pentru a doua specializare?

      Ștergere
    3. Am fost astazi la Facultatea de Psihologie,unde este Departamentul de Pregatire al Cadrelor Didactice.Anul acesta se fac inscrieri pt.Modulul I(asa mi-a spus d-na de acolo).Eu ma dusesem cu alta problema:am terminat facultatea intr-un domeniu si in timpul acesta am urmat Modulul I.Acum sunt la master in alt domeniu si vreau sa fac Modulul II dar nu pot.Mi-au spus ca il poti face numai daca domeniul de master e acelasi cu cel de licenta.Masterul didactic va deveni obligatoriu din 2014,deocamdata nu se poate implementa,e in stadiul de proiect.

      Ștergere
  7. Buna ziua! Am terminat Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, specializarea Finante si Banci, Iasi , promotia 2010. Deasemenea am urmat si un master pe aceeasi specializare pe care l am absolvit in iulie 2012.
    In perioada facultatii am urmat modulul psiho-pedagogic nivelul I.
    As dori sa stiu daca pot preda la liceu sau e nevoie si de nivelul II. Si daca e nevoie il mai pot urma acum sau trebuie sa optez pentru un master didactic?
    Deasemenea, as dori sa stiu daca in prezent ma pot incadra macar pentru o functie de institutor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai terminat facultatea in sistem Bologna iti trebuie si modulul II. Il mai poti face pana in 2015.

      Ștergere
  8. Buna.am si eu o nelamurire.sunt studenta acum in anul 3 la litere si am urmat modulul psihopedagogic pana acum.doamna profesoara ne a spus ca generatia mea a facut acest modul degeaba pentru ca la master nu vom mai putea continua acest modul si ca in final va trebui sa facem masterul didactic.eu una nu mai inteleg nimic.ma poate lamuri si pe mine cineva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca citesti cu atentie ordinul afisat mai sus, vei vedea ca cei care au terminat primul modul pot pana in 2015 sa termine si modulul II. Dupa 2015 nu se mai face deloc acest modul.

      Ștergere
  9. Buna ziua.Sunt din Constanta si am absolvit Facultatea de Litere in 2007 fara a urma cursurile modului psiho-pedagogic.Stie cineva unde mai pot urma aceste cursuri pentru a ma putea inscrie in 2013 la titularizare?In Constanta abia dupa 1 octombrie imi vor da un raspuns cei de la DPPD.Intentionam sa urmez cursurile Materului Didactic insa se pare ca a fost anulat proiectul ...cu toate astea m am inscris la un program de masterat in traduceri..exista posibilitatea de urma nivelul 1 al modulului pe parcursul acestui master?!
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform OMECTS nr. 3841/2012 doar cei care au facut modulul I il mai pot face si pe II pana in 2015. Ceilalti trebuie sa faca un master didactic.
      Acum poate se mai schimba ceva, avand in vedere ca in acest an, masterul didactic nu este disponibil peste tot.

      Ștergere
  10. IMPORTANT! In Monitorul Oficial nr. 657/17.09.2012 a aparut OMECTS nr. 5745/13.09.2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare a programelor de formare psihopedagogica in vederea certificarii competentelor pentru profesia didactica. In Anexa la ordinul mentionat sunt date detalii legate de acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de informatie. Acum o sa pun si eu o postare.

      Ștergere
    2. aferim!!! ai bucurat o juma de natziune cu vestea asta. sa-ti dea Cel de sus tot ce-ti doresti!

      Ștergere
  11. Buna ziua, pentru colegul care a terminat Fac.de Litere la Al.I.Cuza-Iasi, sa fie atent pentru ca anul asta se fac foarte multe mastere didactice,inclusiv la Litere...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt din Constanta, sunt anul 3 la MTC... unde pot face modulul psihopedagogic? aveti idee???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai face modulul. Daca nu ai facut macar modulul I, trebuie sa faci un master didactic.

      Ștergere
  13. Buna! Sunt educatoare titulara cu gradul definitiv.Am terminat liceul pedagogic si momentan sunt studenta ,an terminal, la faculatea de drept-administratie publica.Nu am facut modulul pedagogic.Acum sunt incadrata ca educatoare,dupa terminarea facultatii se va schimba cu ceva incadrarea,respectiv salarizarea?Pentru a fi incadrata ca institutor sau profesor va trebui sa urmez o alta facultate? Sau e suficient un master?Daca da,care ar putea fi acela?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ramai educatoare nu se va schimba incadrarea , deci nici salarizarea. In acest caz specializarea Administratie publica nu iti foloseste la nimic. Institutor nu poti fi incadrata. Colegiile universitare pedagogice cu durata studiilor de 3 ani au fost desfiintate dupa trecerea la sistemul de invatamant superior tip Bologna. Aceste colegii pregateau institutori. Profesor poti fi doar daca absolvi modul sau master pedagogic, dar nu in invatamantul prescolar. Vezi in Centralizator ce poti preda cu specializarea Administratie publica.

      Ștergere
  14. buna ziua . am sunat la dppd iasi si spun ca se vor face inscrieri pentru modulul 1 psihopedagogic la inceputul lunii octombrie. e posibil ca unele unuversitati sa mai organizeze mod 1 psiho peda si daca da , care sunt acestea?
    va multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca ti-au spus ca e posibil sa se mai faca inscrieri pentru modulul 1, trebuiau sa-ti spuna si care ar fi acele universitati.
      Nu stiu cum poti afla, dar Conform OMECTS nr. 3841/2012 nu se mai face modulul 1. Vezi Modulul psihopedagogic si masterul didactic

      Ștergere
  15. Buna seara! Daca sunt studenta in anul 3,pedagogie si nu am liceul pedagogic,nu mai am nicio sansa de a face acest modul? Asta insemnand ca trebuie sa fac neaparat masterul didactic de la anul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform OMECTS nr. 3841/2012 daca nu ai macar modulul I trebuie sa faci masterul didactic. Citeste aici: Modulul psihopedagogic si masterul didactic

      Ștergere
  16. si la universitatea dunarea de jos -galati se fac inscrieri incepand cu 1 oct la MODULUL 1 !!
    dureaza un semestru cursurile sambata si duminica.
    bafta tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  17. pt cei care doresc sa urmeze modulul psihopedagogic la UAIC Iasi:http://www.psih.uaic.ro/activ/DPPD/postuniv.htm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am terminat anul trecut facultatea de litere iar acum m-am inscris la modulul 1 la Universitatea Transilvania Bv . Daca fac anul acesta modulul 1 pot face anul viitor modulul 2?

      Ștergere
  18. Buna ziua! Si pe mine m-ar interesa un master didactic deoarece am terminat la Cuza FEAA- Contabilitare si Informatica de Gestiune in 2006 (4 ani la zi)dar nu am facut modulul psihopedagogic si tare-mi pare rau acum deoarece anul acesta am obtinut un post de invatatoare undeva la tara (sotul este preot la tara). Nici nu-mi vine sa cred cat de mult imi place sa lucrez cu cei mici , parca am facut asta de-o viata. pe la anul imi este teama ca nu o sa mai pot prinde acest post iar in domeniul meu imi gasesc mai greu...chiar imi doresc sa pot preda calificat.daca stie cineva ce-as putea face astept un raspuns. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mai poti sa faci decat sa cauti sa te inscrii la acest modul, asta daca nu s-au terminat inscrierile. Daca nu faci modulul, atunci trebuie sa faci un master didactic.

      Ștergere
  19. Din moment ce esti economista nu poti sa fii profesoara calificata in invatamantul primar. Trebuie sa urmezi o facultate care pregateste profesori pentru invatamantul primar. Daca ai facut liceu pedagogic, specializarea invatatoare, poti fii invatatoare calificata. Modulul sau masterul didactic iti foloseste, daca doresti sa fii profesoara de economie, educatie antreprenoriala sau alte discipline specifice claselor cu specializare economic.

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu pricep... foarte multi(e) dupa ce termina facultatea doresc sa devine educatori, chiar daca facultatea nu are nici o legatura cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Inscrierile pt modulul psihopedagogic la UAIC Iasi se fac pana la sfarsitul lunii octombrie.Pt mai multe detalii intrati pe siteul Fac de Psihologie si accesati pagina Departamentului pt Pregatirea Personalului Didactic (DPPD).

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua,

    Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am terminat Liceul Pedagogic in 1996- sectia educatoare. Apoi am facut Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia Engleza -Italiana studiind si metodica predarii acestor limbi straine. Am absolvit facultatea in 2000. Nu am lucrat in invatamant. Daca vreau sa fiu profesor acum trebuie sa fac modulul psihopedagogic?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite aici centralizatorul Centralizator 2012. Descarca-l si citeste la pagina 2. De acolo eu inteleg ca daca ai pe diploma de liceu scris specializarea educatoare, poti preda ca educatoare.
      Daca vrei sa fii profesor de engleza sau italiana, atunci trebuie sa faci modulul psihopedagogic.

      Ștergere
    2. Daca ai absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine in anul 2000 inseamna ca ai studii de lunga durata (4 ani - curs de zi)si poti fi incadrata profesor calificat, cu obligatia de a finaliza pregatirea psihopedagogica in termen de 3 ani. Vezi pct. 3 din OMECTS nr. 4472/14.06.2012.

      Ștergere
  23. Buna ziua!
    Am si eu o intrebare, daca am terminat Facultatea de (Design de Produs si Mediu) specializarea Ingineria si Protectia Mediului in Industrie, am facut si modulul 1 pedagogic si acum sunt la un master, pot preda intr-o scoala primara?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti preda intr-o scoala primara, dar ca invatator necalificat, daca nu ai absolvit liceul pedagogic, specializarea invatatoare. Facultatea absolvita nu iti foloseste in invatamantul primar, chiar daca ai absolvit modulul 1.

      Ștergere
  24. Imi puteti spune va rog, ce cursuri cuprinde modulul psihopedagogic nivel 1?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua!sunt in anulI la facultatea de zootehnie iasi,specializarea zootehnie si urmez cursurile modulului de psihopedagogie nivel 1.Imi puteti spune daca ma ajuta cu ceva urmarea acestui modul?Pot preda dupa terminarea facultatii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu modulul nivel 1 nu poti preda la liceu, deci trebuie sa absolvi si modulul nivel 2. Din cate stiu cu specializarea ta nu poti preda decat la liceu, la clase cu profil agricol, unde se studiaza disciplina Zootehnie.

      Ștergere
  26. Buna ziua!
    Am si eu o intrebare, daca am terminat Facultatea de chimie si inginerie chimica in 2007 ca inginer chimist si am facut modulul pedagogic, pot preda chimia?...sau mai trebuie sa fac ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti. Nu mai trebuie sa faci nimic special, doar sa te inscrii la examen si sa iei nota cat mai mare :)

      Ștergere
  27. ce pot preda cu specializarea economist,ASE Bucuresti 1989

    RăspundețiȘtergere

  28. sunt economist,am terminat Ase Bucuresti in 1989,in ce conditii as putea preda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai terminat modulul psihopedagogic, poti preda. Acum nu stiu daca la vremea respectiva se facea acest modul. Mai bine intrebi la inspectorat.

      Ștergere
    2. In 1989 nu se facea modul psihopedagogic la ASE.

      Ștergere
    3. Mergi cand ai timp pana la inspectorat si cauta pe cineva care poate sa-ti ofere niste raspunsuri. De multe ori cei de acolo te trimit sa citesti tu legi si articole, dar daca insisti poti obtine raspunsuri clare.
      Intreaba daca cei care au terminat in '89 pot sa se inscrie la examen fara modul.

      Ștergere
  29. buna,,,,,eu am terminat scoala tehnica post liceala HENRY COANDA.,.,.,.,asistenta sociala si pedagogice ,,,specializarea asistent medical generalist.,.,.,.,.,.,.,am facut modulul pedagagic,,,,,,pot sa ma inscriu la ex pt suplinitor la biologie.,.,.,.,.,.,.,.,.multumesc,,.,.,

    RăspundețiȘtergere
  30. Suplinitor la biologie poti fi doar ca profesor necalificat, intrucat nu ai studii superioare cu specializarea "Biologie"

    RăspundețiȘtergere
  31. In anul 2013 doresc sa ma inscriu la concursul de titularizare pentru matematica.
    Am terminat facultatea de Matematica in urma cu 3 ani (in vara vor fi 4), la fel si modulul psihopedagogic. Nu am mai facut nimic in domeniu de atunci.

    Intrebarea mea este: pot sa sustin un examen de titularizare in aceste conditii? Mai e valabil modulul?
    Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa participi fara nici o problema. Modulul nu expira.

      Ștergere
  32. Bună. Din câte ştiu eu masterul psihopedagogic s-a desfiinţat chiar înainte de începe şi s-a trecut la sistemul vechi, cu două module. Modulul 1 în timpul facultaţii şi modulul 2 la master. Problema este foarte complicată. Sunt anul II la Litere, şi în anul I nu m-am putut înscrie la psihopedagogie, fiindcă ni s-a spus că îl facem la master. Acum, în anul II, s-a trecut la vechea lege. În fine, facultatea a reintrodus înscrierile la pedagogie, începând cu sem II al anului acesta. Asta înseamnă că într-un an şi jumatate, atât cât a mai ramas, noi vom recupera cei 3 ani de pedagogie pe care îi făceam în mod normal. Pe deasupra, nu ştiu din ce cauză, suntem nevoiţi să plătim şi vreo 900 de ron. Problemea mea este următoarea. Ştiu că în viaţă este bine să profiţi de oportunităţi, dar nu ştiu dacă să mă înscriu la acest modul sau nu. Ar însemna să îmi încarc foarte mult programul. Examenele din anul I vor fi date toate în semestrul doi. Materia va fi comasată atât de mult încât mă îndoiesc că vom mai pricepe ceva. Mai există posibilitatea de a face masterul pedagogic? Adică pot face ambele module la master? În paralel cu masterul în domeniul pe care îl voi urma, desigur. Care ar fi costurile. Menţionez că acum nu sunt student în Bucureşti, dar că aş dori să îmi continui studiile acolo. Sper să îmi explicaţi şi mie situaţia. Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu exact daca tu astepti de la noi sa te sfatuim ce sa faci, sau doar ti-ai spus "of-ul".
      Situatia e ca nu se stie ce va fi peste 1,2 sau 3 ani, pentru ca se schimba in acelasi an de mai mai multe ori, dar de la an la an
      Masterul didactic s-a amanat, asta pentru ca nu stiau exact ce si cum sa faca cu el, dar daca se va introduce sau nu... vom vedea.
      Eu nu spun sa faci acel modul, iti spun doar ca eu l-as face.

      Ștergere
  33. Pentru a face modulul I sau II se munceste si se plateste din greu (1500 lei la UAIC), iar totul pare a fi un calvar de parca ne-ar plati o caruta de bani. Sa zica mersi atat Madam Andronescu si gasca ei de mafioti ca sunt inca profesori in invatamant. In locul profilor care au toate gradele asi pleca in Statele Unite, unde profesorii sunt apreciati pentru munca lor.
    O rusine de tara!!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Obtinerea modulelor psihopedagogice pe bani grei este o afacere nerusinata marca Ecaterina Andronescu! In conditiile in care in invatamant exista inca destui profesori fara studii superioare in specialitatea postului ocupat, ar trebui ca profesorii cu studii superioare in specialitatea postului ocupat sa poata urma ambele module psihopedagogice in mod GRATUIT!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte, aceste module erau gratuite in timpul facultatii. Nu stiu de ce acum nu mai este asa.

      Ștergere
  35. Buna ziua!Am terminat facultatea de Litere,speciaizare franceza -germana, in anul 2002,dar nu am facut modulul pedagogic.Unde m as incadra la suplinitori calificati ,sau la cei necalificati?SI de fapt care este diferenta intre un calificat si cel necalificat?Si inca o intrebare:ar trebui acum sa fac masterul didactic ?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara modul nu poti fi calificat.
      Ca necalificat poti preda orice.
      Diferenta intre calificat si necalificat:
      - modulul psihopedagogic
      - predai alta materie fata de cea care ai studiile
      - diferenta de bani la salar :)

      Ștergere
    2. Daca ai terminat facultatea in anul 2002, ai studii superioare de lunga durata si nu ai nevoie de modul psihopedagogic pentru a fi considerat profesor calificat, dar esti obligata sa il absolvi in maxim 3 ani de la angajare. Momentan masterul didactic a fost suspendat si se organizeaza in continuare modulul psihopedagogic. Salariul de incadrare brut lunar la calificati este de 1137 lei, iar la necalificati este de 700 lei, adica salariul minim pe economie.

      Ștergere
  36. Buna tuturor. Am si eu o intrebare. Daca am absolvit facultatea in 2004 si nu am urmat modulul psihopedagogic ma pot inscrie in 2013 la concursul de titularizare?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti. Trebuie sa ai minim 30 de credite de la modul.

      Ștergere
    2. In metodologie scrie la Art.3:
      "Absolventii cu diploma ai studiilor de lunga/scurta durata si ai studiilor medii/post liceala, au obligatia de a finaliza pregatirea psihopedagogica in termen de cel mult 3 ani de la angajarea in invatamant".
      Eu inteleg ca daca nu ai terminat in sistem Bologna, poti participa la concurs, cu obligatia sa faci acest modulul psihopedagogic in termen de 3 ani de la angajare.

      Ștergere
    3. CrisC are dreptate: daca ai absolvit facultatea in anul 2004, ai studii superioare de lunga durata (prima serie de studenti in sistem Bologna a INCEPUT studiile in anul 2005) si deci te poti inscrie la concursul de titularizare din acest an FARA MODUL PSIHOPEDAGOGIC.

      Ștergere
    4. dar de ce numai in cazul studiilor de lunga durata? in art.3 scrie lunga/scurta durata , deci si scurta, ceea ce este si Bologna

      Ștergere
    5. Studiile Bologna nu sunt studii de scurta durata. In metodologie studiile Bologna apar ca "ciclul I de studii universitare de licenta".
      Studiile de scurta durata inseamna colegiul, care era de 3 ani.

      Ștergere
  37. am terminat psihologie in 2010 si as vre sa ma inscriu la examenul ptr suplinitoro pe 2013 si nu stiu din ce trebuie sa ma pregatesc si cum sa procedez .Poate ma ajuta cineva.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana apare programa pentru 2013, o iei pe cea din 2012 si te apuci de invatat ce e acolo.
      Urmaresti cand apare metodologia in Monitorul Oficial si apoi vazi in calendar cand trebuie sa te inscrii.

      Ștergere
  38. Aveti idee cand se mai fac inscrieri pentru modulul 1 anul acesta in Constanta?Pentru ca inscrierile pe anul trecut au fost pe 25 noiembrie dar le am ratat.Am terminat facultatea de Geografie in 2004 durata 4 ani pot da ex de titularizare anul acesta fara modul?Si de unde pot invata pt ex?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru modul, suna la Universitate si intreaba acolo.
      Pentru ca nu ai terminat facultatea in sistem Bologna, poti sa te inscrii la examenul de titularizare fara modul psihopedagogic, dar trebuie sa-l faci in cel mult 3 ani de la angajarea in invatamant.
      De invatat: din carti, de pe net.

      Ștergere
  39. pt a participa la examenul pt suplinitori este obligatoriu sa fi parcurs modulul psihopedagogic?
    mentionez ca am absolvit fac de chimie in sistem Bologna.

    RăspundețiȘtergere
  40. buna seara am si eu o intrebare am absolvit nivellicenta Administartie publica sistem bologna, fara a face insa modulul pedagogic.Acum sunt an 1 la masterat Management Educational.Ma intereseaza daca as putea sa particip si eu la concursul de titularizare si ce as putea preda.VA multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai favut facultatea in sistem Bologna si nu ai facut modulul nu poti sa te inscrii pentru examenul de titularizare. Poti preda doar ca suplinitor necalificat, iar ca necalificat poti preda orice materie, indiferent de ce facultate ai terminat.

      Ștergere
  41. Buna ziua. Sunt interesat sa predau in invatamant. Problema e ca nu stiu prea multe despre accesul in invatamant.
    Situatia este in felul urmator: Am absovit Facultatea in anul 2010, specializarea "Contabilitate si informatica de gestiune" iar masterul in 2012 specializare "Expertiza contabila si audit". Nu am urmat un modul psihopedagogic.

    As dori sa stiu ce materii pot preda conform studiilor absolvite si in ce nivel de invatamant (gimanziu, liceu).

    Cunostinte am in urmatoarele domenii (in care teoretic as putea preda), in ordinea importantei:
    - engleza, pe care o vorbesc la nivel anvasat si care m-ar interesa cel mai mult sa o predau
    - informatica - am studiat si in liceu fiind la profil informatica intensiv
    - matematica, pana la nivel de liceu sa spun , consider ca trebuie cunostinte solide pentru nivel de liceu

    Ceea ce doresc sa stiu sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc, la ce nivel pot preda, ce forma (calificat/necalificat)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai terminat facultatea in sistem Bologna nu poti preda decat ca necalificat, pentru ca nu ai facut modulul psihopedagogic. Ca necalificat poti preda orice vrei tu.
      Daca nu ai terminat in sistem Bologna atunci poti preda ca calificat, dar in decurs a 3 ani trebuie sa faci modulul.
      Ce obiecte poti preda vezi in centralizator.

      Ștergere
  42. si atunci doar trebuie sa ma prezint la repartizarea locurilor ijn toamna in speranta ca ramane vreun pot liber pentru a putea sa il iau eu? nu stiti masterul didactic tot pe o perioada de 2 ani este??? ms mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea inteleg despre ce vorbesti, dar daca te referi la comentariul de mai sus, despre suplinitorii necalificati... si ei dau examen, nu se duce nimeni sa ia un post liber, asa cu mainile in buzunar.
      Da masterul didactic este de 2 ani.

      Ștergere
    2. Depinde, daca in buzunar ai un plic gros... atunci se poate.

      Ștergere
  43. buna seara

    as vrea sa stiu de unde pot sa aflu ce trebuie sa pregatesc ptr un eventual examen de titularizare pe specializarea economie sau contabilitate. de pe site-ul titularizare.edu nu inteleg nimic, si deci doresc un ajutor in acest sens (fiind novice in ceea ce priveste pasii care ar trebui sa ii urmez). pot spune ca detin doar modulul 1. ce ar trebui sa fac in viitorul apropiat?
    multumesc frumos ptr viitoarele raspunsuri

    OANA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru inceput descarca metodologia de aici: Metodologie titularizare 2013 si o citesti cap coada, pentru ca acolo ai toate informatiile necesare: calendar, acte necesare pentru dosar. Apoi cand apare centralizatorul pentru 2013 il descarci si in functie de facultatea si specializarea care ai terminat-o vezi ce obiecte poti preda. Apoi descarci programa si te apuci de invatat.
      Pana apare noul centralizator, poti sa te uiti pe cel din 2012: Centralizator titularizare 2012

      Ștergere
    2. Nu ai precizat daca ai studii superioare economice pe actualul sistem Bologna (licenta si eventual master) sau studii anterioare (de lunga sau scurta durata). Daca nu stii, precizeaza anul in care le-ai inceput. In functie de aceste date stii daca poti participa la concursul de titularizare din acest an.

      Ștergere
  44. Am terminat facultatea de geografie in 2011+nivel 1 psihopedagogic,anul acesta termin si masterul in acelasi domeniu,pot sa predau doar cu nivelul 1 si as putea sa ma inscriu la ex de titularizare anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  45. Am terminat facultatea de Geografie in anul 2011+modulul psihopedagogic nivel 1,anul acestya termin si masteratul in acelasi domeniu,pot sa predau doar cu nivelul 1 in invatamant,si dak as putea sa ma inscriu pt excamen de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te inscrii la examenul de titularizare, dar numai cu nivelul 1 psihopedagogic, nu poti preda la liceu.

      Ștergere
  46. imi puteti spune va rog care sunt pasii de urmatin sustinerea examenului pt suplinitori necalificati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru necalificati este mai complicat. Intai trebuie sa astepti sa vezi daca mai raman locuri pentru necalificati.

      Ștergere
  47. Am terminat faculatatea de geografie in anul 2011+modulul psihopedagogic nivelul 1,anul acesta termin si masterul in acelasi domeniu,pot sa predau in invatamant cu primul nivel si dak as putea sa dau ex de titularizare anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te inscrii la examenul de titularizare, dar daca ai terminat in sistem Bologna, numai cu nivelul 1 psihopedagogic, nu poti preda la liceu.

      Ștergere
  48. Buna ziua. Sunt noua pe acest site si as avea o mare rugaminte catre userii mai cu experienta. Sunt din judetul Tulcea, am absolvit anul trecut in iunie facultatea de litere, specializarea romana-engleza din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati...vreau sa intru in invatamant din toamna anului curent...problema e ca nu am facut modulul psihopedagogic ( m-am inscris in anul 1 de facultate dar din mai multe motive am renuntat la el in anul 2)...am sanse sa intru in invatamant chiar daca nu am terminat modulul psihopedagogic?...am inteles ca au mai fost cazuri asemanatoare cu al meu dar care au facut o declaratie pe proprie raspundere ca o sa faca modulul in timpul anului in care vor preda si au putut da titularizare ca suplinitor calificat...nu stiu daca m-am exprimat corect...nu stiu daca m-am facut inteleasa...sper sa ma puteti ajuta cu niste sfaturi...va multumesc anticipat.o zi buna in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai terminat anul trecut, presupun ca ai facut facultatea in sistem Bologna si trebuie sa ai cel putin 30 de credite din acest modul pentru a putea preda ca suplinitor calificat. Cei care nu au facut in sistem Bologna pot fi calificati chiar si fara acest modul, dar in cel mult 5 ani de la angajare au obligatia sa-l faca.
      Vezi in metodologie art.3 alineatul 2 si art.9 alineatul 5.

      Ștergere
    2. Daca ai absolvit in anul 2012 Facultatea de Litere nu poti fi cadru didactic calificat decat daca detii minim 30 de credite transferabile din programul de pregatire psihopedagogica, conform prevederilor art. 9, al. 5, lit. c, din Metodologia aprobata prin Ordinul MECTS nr. 6239/14.11.2012 (pentru posturi de profesor la clasele V-VIII). In mod legal nu iti vor primi dosarul la concursul de titularizare. Daca vor ramane posturi neocupate, unitatile de invatamant preuniversitar, in mod exceptional, pot angaja cadre didactice necalificate, in baza prevederilor art. 96, al. 5 din Metodologia mentionata mai inainte. Nici in actuala Metodologie si nici in precedentele metodologii nu a fost prevazuta declaratie pe proprie raspundere privind absolvirea modulului psihopedagogic.

      Ștergere
    3. Buna. Vezi ca in aceasta perioada se fac inscrieri la Unniversitate la Galati pentru modul! Bate repede fierul ca se mai fac pana pe 23 februarie! Succes!

      Ștergere
    4. Am sunat zilele astea ca ma intereseaza si pe mine si am aflat ca inscrierile se fac pana pe 15 martie, au prelungit perioada!

      Ștergere
    5. Pe tine te intereseaza Nivelul I sau II? Tot asa ti-au spus doamnele, sa le trimiti un mail cu datele si ca te vor suna dumnealor?

      Ștergere
  49. Buna seara,as avea si eu o intrebare la voi si daca sunteti draguti sa imi raspundeti va multumesc anticipat.Am terminat facultatea de contabilitate si info de gestiune am urmat modul1,iar acum sunt in anul e la dppd,am finalizat madterul managementul in afacere,intrebarea mea este urmatoarea daca o sa am probleme ca am terminat acest master in managent si nu as putea preda la liceu.Eu cand m-am incris la modul m-am interesat si nu me-a spus nimeni ca nu ar fi nici o prob,dar am auzit acum cateva zile ca as putea avea prob. Va multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna ziua ma numesc Burciu Monica,si as avea o rugaminte la dvs daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare.Am terminat facultatea de contabilitate si info de gestiune, am terminat modul 1 iar acum sunt in ultimul an la modul 2 si ca master am terminat managementul afacerilor.Intrebarea mea la dvs este daca vreau sa ma inscriu la titularizare pt a preda la liceu o sa am probleme din cauza masterului?
    Cand m-am inscris la master am intrebat si a spus ca nu este nici un fel de prob ca este in aceiasi ramura pe economic dar de curand am auzit ca s-ar putea sa am probleme la centalizator va multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  51. Intrucat ai absolvit facultatea in sistem Bologna (licenta + master) poti preda la liceu doar daca indeplinesti si condiţia deţinerii a minimum 60 de credite transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic (art. 9, al. 7 din Metodologia aprobata prin Ordinul MECTS nr. 6239/14.11.2012. Problema ta nu este masterul pe care l-ai absolvit, ci faptul ca nu ai finalizat si modulul 2, pentru a detine cele 60 de credite mentionate mai inainte.

    RăspundețiȘtergere
  52. Iti multumesc frumos pentru raspuns, si chiar m-am linistit ca nu stiam daca o sa am probleme din cauza masterului. In privinta modului 2 in vara finalizez si ni sa spus de la secretariat ca ni se da adeverinte pt dosarul de titularizare asa sa facut si ani trecuti.
    Iti multumesc inca o data pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  53. buna seara.Va rog sa imi dati un raspuns la urmatoarea situatie:am terminat facultatea de drept cu diploma de licenta in anul 2008,dar nu am facut modulul pedagogic.Acum,anul acesta as dori sa intru in invatamant,sa predau si nu stiu de unde sa incep si ce trebuie sa fac pentru a puta lucra in invatamant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara modulul psihopedagogic nu poti lucra in invatamant decat ca suplinitor necalificat.

      Ștergere
    2. Vezi pe site la Dunarea d jos din Galati ca fac inscrieri in aceasta perioada! Cauta pe site la ei si suna sa te poti inscrie la modul. Apoi na, mult succes la concursuri! Daca nu rezolvi cu modulul e mai complicat apoi ca se baga masterul ala didactic...

      Ștergere
  54. Buna ziua as dori sa stiu daca a aparut programa la economie antreprenoriala pentru titularizare?va multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa pentru 2013 inca nu a fost afisata. Pana va fi, programa de anul trecut ramane valabila. O poti descarca de aici: Programe valabile titularizare 2012

      Ștergere
  55. Bună ziua, am şi eu o eu o intrebare la voi şi dacă sunteţi drăguţi să îmi răspundeţi va multumesc mult. Am absolvit în sistem Bologna (licenţă şi master)şi vreau să intru în învăţământ - nu am Modulul Pedagogic. Ce trebuie să fac pentru a intra în învăţămănt? Trebuie să fac modulul pedagogic sau un master didactic?
    Dar pentru a fi profesor necalificat?

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti absolvent in sistem Bologna, fara modul psihopedagogic, nu poti fi decat cadru didactic necalificat. Acestea sunt angajate de fiecare unitate scolara, in mod exceptional, doar daca orele nu au fost ocupate de cadre didactice calificate, dupa inceperea anului scolar. Masterul didactic a fost suspendat. Din toamna se fac inscrieri, contra cost, pentru modulul 1 psihopedagogic, ce iti permite sa predai doar pana la clasa a VIII-a.

      Ștergere
    2. Vezi ca se fac si acum inscrieri, zilele astea, pana pe 15 martie chiar daca pe site scrie 23 februarie la Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Ia numarul de pe siteul lor si suna! Succes!

      Ștergere
  56. AM TERMINAT FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE PROMOTIA 2004-2009. POT SA PREDAU LA LICEU ? SI IN CE CONDITII?
    MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conditia este sa ai 60 de credite la modulul psihopedagogic.

      Ștergere
    2. Daca ai inceput facultatea in anul 2004 inseamna ca ai fost ultima serie de studenti care au urmat studii ante Bologna si ai studii de lunga durata (minim 4 ani, cursuri de zi), deci poti preda la liceu, chiar neavand pregatire psihopedagogica, dar ai obligatia ca in 5 ani de la angajare sa finalizezi cele 2 module psihopedagogice prin departamentele pentru pregătirea personalului didactic (60 de credite transferabile).

      Ștergere
  57. Buna seara! Am absolvit Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara, specializarea Ingineria si Protectia Mediului Agricol in 2007, 5 ani la zi (2002-2007, am urmat modulul pedagogic pana in anul III dupa care l-am intrerupt. Acum dupa absolvire, mai pot urma acest modul? Si daca da, unde anume se fac aceste inscrieri si cand? In plus, am urmat Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, specializarea Engleza-Japoneza, 3 ani la zi, (2008-2011)am urmat modulul pedagogic in acesti ani si l-am finalizat. Problema e ca nu am dat licenta inca datorita unei restante si sunt nevoita sa fac un an suplimentar. In aceste conditii, trebuie sa repet si examenele pentru finalizarea modulului pedagogic sau nu? Odata finalizat nu mai am probleme cu el? Ce anume ma sfatuiti sa fac? Mi-as dori foarte mult sa lucrez in invatamant. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta nu poti sa te prezinti la concursul de titularizare, deoarece nu esti profesor calificat, intrucat pentru facultatea absolvita nu ai terminat modulul psihopedagogic, iar pentru a doua facultate nu ai diploma de licenta. Cu specializarea Ingineria si protectia mediului agricol ai mici sanse sa gasesti post in invatamant, deoarece sunt putine clase cu profil agricol. Cu specializarea Engleza - Japoneza ai sanse mari sa prinzi post. Deci cel mai bine este sa promovezi anul si sa obtii diploma de licenta, mai ales ca ai finalizat modulul psihopedagogic 1 si daca reusesti la concursul de titularizare din 2014, ai sanse mari sa obtii un post de profesoara de engleza, cu drept de predare pana la clasa a VIII-a.

      Ștergere
    2. Vezi ca se fac si acum inscrieri, zilele astea, pana pe 15 martie chiar daca pe site scrie 23 februarie la Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Ia numarul de pe siteul lor si suna! Succes!

      Ștergere
  58. Buna!
    Am si eu o nelamurire daca se poate sa ma ajutati. Am terminat Facultatea de Litere in anul 2010, dar nu am facut in paralel si modulul psihopedagogic. M-am inscris in toamna la acest modul si urmeaza sa-l finalizez in vara, probabil prin luna iunie. Intrebarea mea este daca pot sa particip la examenul de titularizare din acest an in conditiile prezentate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te prezinti la concursul de titularizare, daca aduci adeverinta din care rezulta ca esti inscrisa la modulul psihopedagogic nivel 1, urmand ca in vara sa aduci si documentul de absolvire, probabil inainte de 30 iulie, cand se sustine proba scrisa. In caz de reusita la concurs, nu vei putea fi profesoara calificata decat pana la clasa a VIII-a.

      Ștergere
  59. Am absolvit facultatea de psihologie in sistem Bologna, master in aceeasi specialitate si modulul pedagogic 1. Doresc sa particip la examenul de titularizare pe disciplina Consiliere psihopedagogica. Am dreptul conform metodologiei sa ma inscriu la concursul de titularizare, insa nu inteleg cum voi sustine inspectia speciala la clasa daca nu am voie sa predau la liceu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si totusi nu te poti inscrie la concursul de titularizare, deoarece nu indeplinesti conditiile art. 9, al. 7 (minimum 60 de credite transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. 1), la care face trimitere art. 9, al. 13, din Metodologia 2013. Avand absolvit doar modulul psihopedagogic 1, nu detii cele 60 de credite.

      Ștergere
  60. Buna ziua . Am si eu o intrebare : am absolvit cu examen de diploma Colegiul de Institutori - Educatori psihopedagogie speciala Pro Humanitas de 4 ani , in 2006 , iar in 2012 am absolvit cu examen de licenta Management financiar contabil , specializarea contabilitate si informatica de gestiune ,Lucreza educatoare , sunt inscrisa la gradul I si vreau sa stiu cum trebuie sa fiu incadrata .Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  61. buna ziua, stiti cand incep inscrierile pentru examenul de titularizare.As mai avea o intrebare legate de avizul medical prin care rezulta ca sunt apta de munca pt invatatamt unde trebuie sa merg la medicul de familie sau la cabnet psihologic, e prima data cand depun dosarul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inscrierile se fac in perioada 8-17 mai 2013.
      Trebuie sa te duci la medicul de familie, la un cabinet phihologic, iar cu adeverintele de aici, trebuie sa te duci la un medic de la medicina muncii pentru o stampila.
      Cam asta este traseul :) trebuie sa umbli si sa dai bani.

      Ștergere
    2. Eu de fiecare data la inscriere nu am prezentat decat adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea "apt pentru invatamant". Anul trecut m-a costat 20 de lei.

      Ștergere
    3. Depinde de judet, chiar si de centrele de inscriere. Sunt unele centre care nu iti accepta dosarul daca nu ai stampila de la un medic de la medicina muncii.

      Ștergere
  62. Diploma de licenta in "Management financiar contabil" nu iti foloseste la nimic, daca esti angajata cadru didactic calificat in invatamantul prescolar. Functia de educatoare presupune studii medii de specialitate, iar pentru gradul I salariul de incadrare brut lunar este intre 1117 lei si 1715 lei, in functie de vechimea la catedra, la care se adauga, dupa caz, diverse sporuri si indemnizatii.

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua! Mai vrea cineva sa faca cursurile psihopedagogice? Daca sunteti interesati, se mai fac inscrieri atat pt nivelul I cat si pt II pana pe 15 martie. M-am interesat eu astazi si inca nu s-au completat grupurile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce universitate?

      Ștergere
    2. Am uitat sa precizez, imi cer scuze. Sper sa nu fi bruiat mai devreme ca am raspuns individual mai multor postari de pe aici. Inscrierile se fac la Universitatea Dunarea de Jos din Galati! Vezi la ei pe site de nr de tel, sunt foarte amabile doamnele de acolo de la DPPD

      Ștergere
    3. Multumim de informatie.

      Ștergere
    4. Succes! Sa ne vedem sanatosi acolo!

      Ștergere
    5. Cu placere! Ai de gand sa te inscrii? Ai sunat?

      Ștergere
    6. Da, da! Am trimis un mail si mi-au spus ca tinem legatura. Inscrierile le-au prelungit pana pe 15 martie. Nu ai un nr de telefon sau o adresa de mail, ceva, daca tot devenim colegi?

      Ștergere
  64. Momentan sunt studenta la Facultatea de Litere (romana-engleza) anul 3. Profilul liceului terminat e Filolgie. Avand in vedere ca imediat termin, exista vreo posibilitate sa devin educatoare? sau doar liceul pedagogic m-ar fi putut duce inspre aceasta meserie?
    Ma tot gandesc la acest lucru de ceva timp si mi-am intrebat colegii, dar nimeni nu stie nimic.
    Va multumesc anticipat.
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu liceul in profilul Filologie + Facultatea de Litere nu puteti fi educatoare/invatatoare calificata. Exista facultate care pregateste profesori pentru invatamantul primar si prescolar, daca doriti neaparat sa lucrati in invatamantul prescolar.

      Ștergere
  65. Buna ziua! Doresc sa va adresez si eu o intrebare. Am absolvit facultatea de istorie, un masterat in acelasi domeniu si un modul psihopedagogic(toate urmate inainte de introducerea acestui sistem nou Bologna) si lucrez in invatamant de cinci ani, ca prof. de istorie si religie. Anul acesta doresc sa ma inscriu la cursurile unui masterat din cadrul facultatii de teologie..mentionez ca acesta se adreseaza absolventilor facultatii de istorie, drept sau litere. In aceste conditii, ma pot titulariza pe religie, stiti cumva?

    RăspundețiȘtergere
  66. Cu liceul in profilul Filologie + Facultatea de Litere nu puteti fi educatoare/invatatoare calificata. Exista facultate care pregateste profesori pentru invatamantul primar si prescolar, daca doriti neaparat sa lucrati in invatamantul prescolar.

    RăspundețiȘtergere
  67. Am si eu o intrebare,daca am terminat Facultatea De Drept si Administratie Publica cu specializarea Drept 4 ani sistem Bologna la FR. 2009 si modulul I pisihopedagogic l-am terminat anul acesta pot sa ma inscriu la titularizare,si ce master as putea face in domeniul licentei pentru a preda si la liceu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te inscrii, dar nu poti preda la liceu. Vezi la facultate ce mastere au in domeniul licentei.

      Ștergere
  68. Buna tuturor,am si eu o rugaminte ,imi spuneti va rog daca am terminat 4 ani drept FR anul de absolvire 2009 si modulul nivel I psihopedagogic ,pot sa particip la titularizare anul acesta pentru Cultura Civica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi in centralizator ce discipline poti preda in functie de facultatea care ai terminat-o.

      Ștergere
  69. Poti participa la concursul de titularizare cu drept de predare pana la clasa a VIII-a. Pentru liceu este necesar master + modul psihopedagogic 2.

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna ziua, as avrea si eu o intrebare daca stie cineva unde pot gasi subiectele de anul trecut la economie rezolvate? Va multumesc frumoa

    RăspundețiȘtergere
  71. Nu stiu unde le gasesti rezolvate, insa vezi ca in arhiva cu modele de subiecte apare si baremul de corectare. Pentru subiectele pe care nu stii sa le rezolvi, just google it!

    RăspundețiȘtergere
  72. Mersi pentru raspuns, nu ca nu stiu sa le rezolv vreiam sa vad cu au fost rezolvate ca sa imi fac o ideie, e prima data cand ma inscriu la titularizare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne fereste, nici nu as indrazni sa afirm asa ceva despre un posibil viitor scoleg! Imi cer scuze daca mesajul meu a parut ofensator! Mult succes!

      Ștergere
  73. Salutare! Am o mare dilema si va rog tare mult sa ma ajutati cu un raspuns! Am absolvit in 2012 Facultatea de Finante-Banci, ASE si modul I psihopedagogic. M-am inscris la master la Contabilitate si Audit si la modul II psihopedagogic. Voi putea preda economie la liceu, bineinteles dupa absolvirea masterului si sustinerea examenului de titularizare sau e necesar sa fac si un alt master, in acelasi domeniu, pe Finante-Banci? Acelasi domeniu inseamna ca se refera la Economie (general) sau Finante-Banci(specific)? M-am uitat pe Centralizator, insa nu am inteles, iar la inscrierea pentru modul II psihopedagogic, secretara mi-a zis ca exista riscul ca modul II sa nu-mi fie luat in considerare. Cei de la inspectorat nu mi-au dat niciun raspuns...

    RăspundețiȘtergere
  74. Conform datelor din pag. 324 din Centralizatorul pe anul 2013 si a detinerii modulului II psihopedagogic ai dreptul sa te inscrii la concursul de titularizare. Oricare specializare prevazuta la pag. 324 + unul din cele 62 de programe de master prevazute la pag. 324 iti da drept de inscriere.

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna ziua
    Am absolvit facultatea de Automatica,Calculatoare si Electronica specializarea Automatica si informatica aplicata ,ulterior am absolvit si un master in acelasi domeniu .As dori sa stiu ce materi as putea sa predau ,pentru ce materie ar trebui sa dau examenul de titularizare?
    Daca am doar modulul 1 DPPD pot sa predau la liceu sau doar la gimnaziu?

    RăspundețiȘtergere
  76. Consulta Centralizatorul 2013 si afli ce discipline poti preda. Tot acolo vei gasi si denumirea programei dupa care te vei pregati pentru disciplina respectiva. Pentru liceu trebuie sa detii si modulul 2 DPPD, daca ai inceput facultatea dupa anul 2004 (serie Bologna, licenta + master).

    RăspundețiȘtergere
  77. Buna ziua!
    Doresc sa va adresez si eu o intrebare. Am absolvit Facultatea de Psioholgie si Stiintele Educatiei, specializarea Pedagogie, in sistem Bologna + masterat Consiliere Scolara + masterat Management Educational, pot sa ma inscriu la examenul de titularizare pentru materia psihologie, sau pe consiliere psihopedagogica avand in vedere ca nu am modulul psihopedagogic nivel 1, nici 2? Ni s-a spus in facultate ca nu trebuie sa facem, ca noi oricum facem pedagogie, dar la cum stau lucrurile pe la noi nu mai inteleg nimic.

    RăspundețiȘtergere
  78. Buna ziua, stiti daca au aparut programele pentru 2013 va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  79. buna ziua,am si eu o intrebare,am fost promotie 2011 dar nu mi-am sustinut licenta,anul acesta vreau sa ma inscriu la examenul de titularizare si sa sustin si examenul de licenta,se poate??daca da,cum o sa faca cu proba orala/inspectia la clasa?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  80. steliana popescu4 aprilie 2013 la 10:56

    Buna ziua! Am absolvit facultatea de administratie publica in 2008 si in prezent sunt studenta in anul I la geografie. In oct 2012 m-am inscris si la modulul pedagogic comasat in Targoviste in baza primei diplome (fara sa stiu ca de fapt daca vrei sa predai si geografie trebuie sa mai faci un modul...adica un alt an pierdut). Am promovat cele 3 materii din primul semestru si acum as vrea sa ma transfer la modul o data cu colegii mei de la geografie (adica din anul II, sem II cand si ei vor fi parcurs cele 3 materii), insa stupoare...de la secretariat mi s-a spus ca nu se poate, singura solutie fiind aceea ca dupa terminarea fac de geografie sa mai fac un modul comasat! Si sincer nu inteleg de ce?...pt ca si colegii mei vor face cele 3 materii exact la fel ca si mine, diferenta facandu-se in anul trei la didactica si practica.
    Unde as putea gasi informatii despre o astfel de situatie, vreo HG sau ceva....caci sincer mie mi se ilogic sa nu ma pot transfera.

    RăspundețiȘtergere
  81. Daca esti din promotia 2011 si nu ai licenta nu te poti inscrie la concursul de titularizare. Doar cei din promotia 2013 se pot inscrie, urmand sa aduca ulterior acte doveditoare de promovare a licentei.

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna seara. Am terminat Facultatea Stiinte Economice Galati in 2008- invatamant de lunga durata 4 ani. In cei 4 ani am facut modulul psihopedagogic. Ma pot inscrie pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  83. buna
    an terminat MTC (cadastru), am facut modulul I, in vara o sa termin si modulul II plus un master la facultatea de geografie, specializare GIS
    sper sa pot sa activez ca si profesor doar ca m-am tot uitat pe site-ul inspectoratului si nu am gasit nici un post scos cu o asemenea specializare. Stie cineva ceva? Am gasit pt CAD, de altceva mai stiti ceva? Chiar nu stiu ce as putea sa mai predau pt ca nu prea sunt licee cu aceasta specializare deci pt titularizare nu prea stiu ce sa pregatesc.
    VA ROG daca stiti mai multe decat mine...

    RăspundețiȘtergere
  84. Nu poti preda decat disciplinele la care iti da dreptul Centralizatorul 2013! Cu specializarea Cadastru ai putine oferte de munca in invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  85. buna, am vazut ca majoritatea celor care posteaza aici primesc raspunsuri asa ca indraznesc si eu...
    am facut medicina 6 ani (modulul 1 si 2 bologna include si masterul) , sunt rezidenta , dar mor de foame cu salariu de 800 lei,toti banii se duc pe chirie... ce sanse am sa predau la o postliceala sanitara, sau am vazut in centralizator ceva de genu igiena si estetica corpului omenesc,, nu am facut modulu psihoped...ce sanse as avea si cum ar trebui sa procedez. va multumesc mult de tot !!!!o zi faina! Alexandra.pot fi suplinitor calificat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din paca fara sa ai macar modulul 1 psihopedagogic nu poti sa te inscrii la examen, pentru ca ai facut facultatea in sistem Bologna. Poti doar ca necalificat.

      Ștergere
    2. Si ce, crezi ca din invatamant te vei imbogati? Mai prinzi post la 20-30 km si trebuie sa faci naveta... atunci sa vad cati bani iti mai raman din salar.

      Ștergere
    3. Nu este cazul sa regreti ca nu poti fi profesoara, deoarece nu detii modulul psihopedagogic, intrucat ca profesor debutant ai acelasi salariu "urias" ca si medicul rezident!

      Ștergere
  86. Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de necesitatea modulului. Am absolvit in anul 2000 Filosofie si Jurnalistica Spiru Haret (4 ani ZI), unde am studiat atat psihologie cat si pedagogie; am luat licenta in 2010; am fost incadrata ca profesor suplinitor necalificat de logica in timpul facultatii (1998-2000). Am nevoie de acest modul pentru a preda logica si filosofie ca suplinitor calificat? Sau pot fi incadrata doar ca necalificat? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  87. Daca diploma de licenta iti este recunoscuta, si ai terminat cursurile in anul 2000, inseamna ca ai absolvit studii superioare de lunga durata si poti fi considerata profesoara calificata chiar fara a detine modulul psihopedagogic.

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna ziua! Am si eu o intrebare...Sper ca este cineva pe aici in cunostinta de cauza. Am absolvit in 2012 Facultatea de Litere, insa licenta urmeaza sa o sustin in iunie 2013. Am inteles ca fara diploma de licenta nu ma pot inscrie la examenul de titularizare.Insa as dori sa ma pot inscrie pt profesor suplinitor. Stiti cumva daca este posibil? Si in ce categorie m-as integra (suplinitor calificat sau necalificat)? Mentionez ca am absolvit si modulul pedagogic, avand si diploma de absolvire a acestui modul. Sper ca-mi poate da cineva un raspuns. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru calificati nu poti participa. Doar cei din promotia 2013 pot participa fara diploma de licenta.
      Poti sa te inscrii pentru necalificati, dar trebuie sa astepti pana in toamna sa vezi ce posturi mai raman libere.

      Ștergere
  89. Buna ziua, stie cineva de unde pot lua cererea pentru titularizare?si as mai avea o intrebare daca este prima data cand ma inscriu la titularizare trebuie sa dau o declaratie notariala? va multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cererea o poti vedea si aici: Cerere de inscriere la concurs - titularizare 2013
      Daca dai pentru prima data examenul, nu trebuie sa dai nici o declaratie notariala.

      Ștergere
  90. Inteleg din raspunsurile anterioare si din metodologia de anul acesta ca daca ai facultate de lunga durata terminata anterior sistemului Bologna,poti preda ca suplinitor calificat la liceu, fara modul psihopedagogic cu conditia sa-l faci in termen de 5 ani de la angajarea in invatamant.E posibil ca aplicatia informatica de la inscrierea la titularizare sa respinga dosarul?
    Inspectoarea de la ISJ cu care am vorbit la telefon spunea ca termenul de 5 ani este pentru cei care sunt deja angajati in invatamant. Cu ce argumente sa o contrazic?
    Sunt dezamagita deoarece as dori sa particip anul acesta la titularizare pentru un post de suplinitor calificat la liceu si sa ma inscriu la toamna si la modulul psihopedagogic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In metodologie scrie: "Absolvenţii cu diplomă ai învăţământului superior de lungă şi scurtă durată/ postliceal/mediu încadraţi în sistemul de învăţământ au obligaţia să finalizeze pregătirea psihopedagogică în termen de cel mult 5 ani de la angajarea în învăţământ."
      Acum eu ma intreb, de ce unii au putut intra in invatamant fara acest modul si noi acum nu mai putem? Dupa ce luam examenul, nu suntem si noi incadrati in sistem?
      Regulile nu se aplica la fel pentru toata lumea?

      Ștergere
    2. Chiarr daca in metodologie scrie de absolventi "incadrati" asta nu inseamna ca nu te poti inscrie la titularizare. Anul trecut nu au fost inscrisi la concursul de titularizare cei fara modul psihopedagogic (inscrierile au fost in aprilie). Abia in toamna un numar foarte mic dintre ei au prins locuri neocupate la concursuri organizate pe plan local, deoarece intre timp se revenise prin ordin ministerial, in sensul ca cei cu studii ante Bologna erau considerati calificati fara modul psihopedagogic. Deci practic daca s-ar merge pe rationamentul ca doar cei in activitate au voie sa se inscrie fara modul psihopedagogic, ar insemna ca doar nu numar foarte mic de asfel de absolventi s-ar putea inscrie la titularizare. Asa cum mentionezi aceasta situatie ar fi nu doar nedreapta, ci si ilogica. Cred ca sintagma "incadrati" se refera la cei care vor fi incadrati, daca reusesc la concursul de titularizare

      Ștergere
    3. Asa am interpretat si eu acel "incadrati" din metodologie si am raspuns la comentarii precum ca cei cu stidii de lunga durata se pot inscrie la examen, chiar si fara modulul terminat.
      Sper ca nu i-am sfatuit gresit.

      Ștergere
    4. Nu aveti argumente cu care sa o contraziceti. Intentionat sau nu, formularea este neclara si acesti absolventi pot avea surprize urate la inscriere. Daca se specifica "incadrati deja", "incadrati in prezent" sau "care vor fi incadrati", atunci era clar cine se poate inscrie la concurs fara modul psihopedagogic.

      Ștergere
    5. ,,Abia in toamna un numar foarte mic dintre ei au prins locuri neocupate la concursuri organizate pe plan local, deoarece intre timp se revenise prin ordin ministerial, in sensul ca cei cu studii ante Bologna erau considerati calificati fara modul psihopedagogic.,,
      Puteti sa-mi spuneti exact despre ce ordin ministerial e vorba?

      Ștergere
    6. Punctul 3 din OMECTS nr. 4472/14.06.2012, pentru modificarea si completarea Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2012-2013, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5560/2011, cu modificările şi completările ulterioare

      Ștergere
    7. Aflam maine la inscriere

      Ștergere
    8. Am fost astazi si m-am inscris in Bucuresti, fara a detine modul psihopedagogic. Nu am mai lucrat niciodata in invatamant. Am terminat facultatea in anul 1998 (studii universitare de lunga durata).

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: