vineri, 23 decembrie 2011

Metodologia si Calendarul mobilitatii personalului didactic 2012 - 2013 (update)

Pentru cei care deja au copiat Metodologia si Calendarul din postarea anterioara, imi cer scuze, dar se pare ca acel document nu este bun. Am sters link-ul de acolo pentru a nu mai crea alte confuzii.

Documentul cel bun este la link-ul urmator:
Medotologia si Calendarul mobilitatii personalului didactic 2012 - 2013


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

240 de comentarii:

  1. Stylish And Latest Mehndi Designs :In one picture the Mehndi designer filled the complete hand (front and back, Hands and arms) even the fingers are filled with stylish mehndi ...

    Sculptures In The Gardens : The National Gallery Sculpture Garden includes seventeen works from the Gallery's growing collection, and a variety of beautiful plantings.

    Paintings of a Long Neck girls :I would love to be able to paint more, but all work and no play makes Miae a dull girl.

    Award Winning Paintings : Have a look at links to award winning face painting. The best face painting from around the world.

    RăspundețiȘtergere
  2. In ceea ce priveste continuitatea,anul acesta cum se procedeaza? Sunt debutant si,sincer sa va spun,m-am ametit prin metodologie. Ma puteti ajuta va rog?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Am absolvit facultatea de Stiinte Economice(3 ani)
    si cele 2 module DPPD. As vrea sa stiu daca pot da examenul de titularizare si cand se fac inscrierile. Astept un raspuns pe adresa de email: daniela22ani@yahoo.com.
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa dai examenul de titularizare. Vezi mai multe in metodologie si calendar titularizare 2012

      Ștergere
    2. Buna ziua! va rog ajutati-ma si pe mine cu o programa pentru invatatori. exista asa ceva?? sunt in ceata total! multumesc!

      Ștergere
    3. Programa pentru anul acesta la titularizare invatatori este identica cu cea de anul trecut: Programa titularizare invatatori
      Dar cel mai bine e sa te uiti pe modelul de subiect afisat de minister: Subiecte model titularizare 2012. Mai bine te ghidezi dupa el.

      Ștergere
  4. Buna ziua,poate cineva sa ma ajute cu programa pentru chimie- titularizare 2012.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. poate sa imi spuna si mie cineva cand se da examenul? este pe aceeasi data in toate judetele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Denisa, toate judetele dau examenul pe 2 august. Vezi mai multe in calendar.

      Ștergere
  6. Buna ziua,sunt studenta in anul 3 la efs si am facut modulul de DPPD pot sa-mi depun dosarul pentru examen?va rog cine poate sa-mi spuna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu stiu ce inseamna efs :)
      Daca dai licenta anul acesta poti sa dai examenul de titularizare.

      Ștergere
  7. Buna ziua, am absolvit Facultatea de Stiinte Economice , durata studiilor 4 ani/zi, intrebarea mea este daca pot preda ca si profesor suplinitor calificat, sau necalificat.
    VA MULTUMESC FOARTE MULT !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai facut modulul psihopedagogic poti preda ca suplinitor calificat, daca nu... nu poti.

      Ștergere
  8. Buna ziua , am nevoie de master daca am terminat dreptul ,4 ani , si modulele, pentru a preda la liceu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua , am nevoie de master daca am terminat geografie,3 ani , si modulele, pentru a preda la liceu ?

      Ștergere
    2. Vezi in metodologie.

      Ștergere
  9. Buna ziua,poate cineva sa ma ajute cu programa pentru geografie 2012.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua, in metodologie titularizare 2012-2013 este mentionat faptul ca proba scrisa se da din didactica specialitatii(ceea ce ar include doar modulele psihopedagogice...psihologia educatiei etc... se va da doar din didactica specialitatii (metodica) va mai trebui invatat si partea de pedagogie scolara sau doar partea de didactica generala?...programa la geografie este aceeasi k si anul trecut, nu?
    Am nevoie de master daca am terminat GEOGRAFIE,3 ani , si modulele, pentru a preda la liceu ?
    MULTUMESC FRUMOS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Diana, este foarte buna observatia ta, dar nu pot sa-ti dau un raspuns clar. Intrebarea ramane: daca se da doar din didactica specialitatii, de ce nu au fost schimbate programele? Inca nu stiu nimic sigur. Poate ar fi bine sa intrebi la inspectorat. Eu am intrebat si m-au expediat repede, dar nu m-au lamurit. Daca afli ceva sigur lasa un comentariu te rog.
      Legat de a doua parte, cred ca ai nevoie de master. Dar sigur gasesti in metodologie exact.

      Ștergere
  11. Am inteles ca ex. se dau pe 2 august, dar dosarul de inscriere pt.concurs si implicit pt. a intra in sistem(cazul meu pt. prima data cand ma confrunt cu asa ceva)se depune in 2-12 aprilie? Asa repede? Eu am inteles ca am nevoie de un aviz la dosar, care se elibereaza doar in mai, asa mi-a spus o doamna la telefon si sa stau linistita sa invat ca pana in iulie-august mai e timp( mi-a spus ca nu stie nici ea exact unde si cum se va desfasura ex).Problema este ca aici la noi este doar o filiala si directorul este la 200 km.departare.Sunt derutata deoarece in calendar am vazut ca actele se depun intre data de 2-12 august, iar doamna mi-a zis sa stau linistita. Actele care se depun la dosar sunt aceleasi cu anul trecut din iunie de la inspectorat? Am vazut ca a mai aparut ceva nou pt. mine, inspectia la clasa, care anul trecut nu era, la fel si acel aviz la dosar.Poate ma poti tu lamuri cu ceva ca nici nu mai stiu pe cine sa intreb.Mersi, D.M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cu ce doamna ai vorbit, dar actele se depun intre 2-12 aprilie ca sa poti fi programata la ora deschisa pana se termina anul scolar. Poate s-a referit sa stai linistita ca ai timp de invatat pana pe 2 august.
      Inspectia nu era pana acum, este ceva nou pentru toti.

      Ștergere
  12. Buna ziua...
    Am si eu foarte multe nelamuriri sau poate sunt pur si simplu batuta in cap.
    Sunt studenta anul 3 limbi si literaturi straine si nu mai inteleg demersul lucrurilor.
    Din punctul situatiei mele ca student, care urmeaza sa-si dea licenta la vara, pot sa ma duc eu la x sau y scoala sa ma inscriu pentru post? Mentionez ca tot la sfarsitul acestui an termin si modulul pedagogic.
    Sau de unde porneste toata treaba si unde se sfarseste pentru ca eu chiar nu inteleg limba de piatra a documentele lor oficiale... De unde incep, cum incep si cum se termina.
    Multumesc anticipat.
    Adelina D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adelina, trebuie sa te inscrii la examen, dar mai intai trebuie sa vezi daca iti primesc dosarul cu o adeverinta in care se specifica faptul ca vei termina anul acesta modulul pedagogic. Adeverinta precum ca termini facultatea anul acesta stiu sigur ca primesc.
      Depui dosare pentru scolile unde vrei post (posturile le poti vedea aici: Posturi titularizare 2012)
      Apoi vei fi programata la scoala sa tii o ora deschisa si apoi urmeaza examenul.

      Ștergere
  13. Buna seara, ma puteti ajuta cu programa pentru titularizare la religie din 2012?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cand se fac inscrierile pentru examenul de titularizare si suplinire?

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu Fac. de Ecologie si Protectia Mediului de 3 ani, fara master, cu modulele amandoua stiu ca nu pot preda la liceu. In metodologie scrie la cap. II, art. 9, pct 11 ca in mod exceptional s-ar putea preda la clasele IX si X. Intrebarea mea este daca imi primeste dosarul si cum sa invat la Protectia Mediului daca subiectele sunt si de master? Multumesc! Mihaela Hriscu

    RăspundețiȘtergere
  16. Deci inscriierile se fac acum intre 2-12 aprilie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt titular aflat in restrangere de activitate nesolutionata (2012), nici macar prin detasare. Am participat la sedinta din martie, dar nu am avut post. ce prevede calendarul mai departe? Cand ma pot detasa si sub ce forma? Concurs - proba scrisa si inspectie sau concurs de dosare?

      Ștergere
    2. Sunt titular aflat in restrangere de activitate nesolutionata (2012)pentru ca la sedinta din martie nu am prins post. Ce prevede calendarul in acest sens? Detasare pentru restrangere de activitate nesolutionata pot optine in urma unui concurs cu proba scrisa si inspectie sau in urma unui concurs de dosare?

      Ștergere
  17. sunt debutant, suplinitor si as dori sa stiu daca inainte de data de 2 aprilie, cand se depun dosarele la scoli, trebuie sa mai depun un dosar si la inspectorat? am auzit de la alti colegi ca ar trebui depus si acolo un dosar. deci, trebuie sa ma mai inscriu undeva inaite de 2 aprilie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu stiu nimic. In calendar nu scrie nimic despre acest lucru. Daca asa este atunci trebuia sa fie anuntat.

      Ștergere
    2. O intrebare: colegii dvs. de unde stiu despre asta?

      Ștergere
  18. Irina - Stefania24 martie 2012 la 21:12

    Buna! Anul acesta termin facultatea, (Litere, Engleza-Italiana), si vreau sa stiu daca se poate sa aplic pentru un post in invatamant, in cazul in care nu termin modulul psiho-pedagogic anul acesta? Am inceput modulul in timpul facultatii, dar din cauza unor probleme am ramas cu 2 restante, si nu stiu sigur daca termin pana la examenul de titularizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Irina, fara acest modul nu poti da examenul de titularizare. Intreba totusi la centrele unde se depun dosarele, daca primesc o adeverinta de la facultate precum ca termini anul acesta modulul, ca pana la examen de titularizare sa iti iei examenul si sa aduci dovada precum ca ai facut modulul.

      Ștergere
  19. buna ziua !ma poate ajuta si pe mine cineva cu programa pentru definitivat in anul scolar 2011-2012?

    RăspundețiȘtergere
  20. am absolvit facultatea de zootehnie si biotehnologii agricole cluj si as vrea sa stiu daca pot sa dau examen pt un post de profesor de biologie si daca da de ce acte as avea nevoie ...
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi in Centralizator titularizare 2012 daca poti preda biologie.
      Pentru acte uita-te la finalul cererii de inscriere, acolo ai tot ce iti trebuie pentru dosar:
      Cereri si acte pentru inscriere la titularizare 2012

      Ștergere
  21. Inscrierile pentru examenul de titularizare si suplinire nu se fac la Inspectoratul Scolar?

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua.
    As avea si eu o intrebare daca se poate.
    La gradul II- lb. engleza, ce examene se dau?
    S-a scos psihopedagogia scris? sau oralul la metodica specialitatii?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna . Anul acesta termin Universitatea durata 3 ani specialitatea Pedagogie Invatamant Primar si Prescolar. Pot sa dau examen de titularizare? Ce acte imi trebuie pt. inscriere MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  24. Am terminat Lb. Engleza, master si modulele psihop. Se va da examen scris doar la didactica specialitatii sau si la gramatica si literatura engleza? sunt nelamurita, sa stiu la ce ma apuc de invatat. MULTUMESC MULT!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca la examen se va da tot ce scrie in programa.
      La pag. 86, in Metodologie, se precizeaza:
      (4) Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/ rezervate constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă şi probă scrisă din didactica specialităţii, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, conform art. 254 alin. (8) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

      Ștergere
  25. am si eu o intrebare...actele trebuie depuse personal in perioada 2-12 aprilie?

    RăspundețiȘtergere
  26. dosarul de inscriere la consursul de titrularizare se depune la scoala sau la inspectorat, mam interesat la scoli si directorii miau spus ca ei nu au nici o treaba ci doar inspectoratul si cik inspectia se da in urma unui examen sustinut in 2 centre organizate,poate fi adevarat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dosarele se depun la centrele de concurs. Vezi pe site-ul ministerului in dreptul postului care il doresti, pe ultima coloana este centrul de concurs.
      Lista posturilor pentru concurs 2012

      Ștergere
    2. Am si eu o intrebare: AM depus dosarul, am dat inspectia la clasa. Pentru proba scrisa mai trebuie vreun dosar ceva sau pur si simplu ma duc pe 2 august si dau examen la centrul unde am sustinut si lectia?

      Ștergere
    3. Am si eu o intrebare: Am depus dosarul si am dat inspectia la clasa. Acum mai trebuie sa depun vreun dosar ceva sau pur si simplu ma duc la examen pe 2 august la centrul unde am sustinut si lectia si gata?

      Ștergere
    4. Nu mai trebuie depus nici un dosar. Te duci si dai examen.

      Ștergere
  27. buna ziua eu am absolvit facultatea de mecanica si profesez in invatamint de 5 ani ca profesor calificatde mecanica de la anul nu mai sint ore de mecanica in zona mea ce fac unde imi pot depune dosarul

    RăspundețiȘtergere
  28. am o problema. eu nu pot downloada de pe acel link metodologia de anul asta. M-ati putea ajuta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ajungi pe o pagina, unde trebuie sa dai click pe butonul albastru "Download Now". Apoi trebuie sa astepti 20 de secunde si pe urma apare "Download file now". Dai click pe el si iti alegi unde sa-l salvezi in calculator.
      Stiu ca e cam complicat, dar acolo pun eu fisierele pentru ca este gratis.
      Daca tot ai probleme lasa-mi adresa de e-mail si ti le trimit pe mail.

      Ștergere
    2. Buna,

      Am aceeasi problema, nu pot descarca Metodologia si Calendarul. Vrei, te rog, sa mi le trimiti pe mail? nicoleta_rotaru@yahoo.com

      Ștergere
  29. Buna. Stie cineva ce inseamna, de fapt ca un post disponibil este rezervat? De ce mai apare pe lista posturilor vacante dace e rezervat?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel post este rezervat pentru cineva din scoala, dar ei sunt obligati sa afiseze toate posturile.

      Ștergere
  30. Buna ziua. Am absolvit facultatea Pedagogie, in 2007, Republica Moldova. Ce acte trebuie sa depun in dosar?

    RăspundețiȘtergere
  31. buna,as putea preda ca suplinitor,la invatamant primar,daca abia anul acesta ma inscriu la facultate????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Ai putea doar ca necalificat, dar momentan in metodologie nu este specificat nimic despre necalificati. Trebuie sa mai urmaresti sa vezi daca se va da examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  32. Buna ziua ,sunt in aceeasi situatie si nu pot downloada Metodologia,va rog sa imi trimite-ti pe e-mail,multumesc anticipat

    luminita.niculae@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  33. Inspectia speciala la clasa pentru Economie si educatie antreprenoriala, in ce consta? In metodologie nu este precizat.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna seara!
    As avea si eu nevoie de metodologie si calendar,dar nici eu nu o pot descarca.Va rog foarte frumos,sa-mi trimiteti si mie pe adresa anitafekete85@yahoo.com. Si as mai avea nevoie si de programa pentru invatatori,sectia maghiara,daca puteti sa-mi ajutati!
    Va multumesc foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna! Am vb cu cineva de la inspectorat si mi a spus ca de ex. la lb engleza se va da examen si la Literatura, gramatica si didactica, nu numai la didactica specialitatii asa cum scrie in programa la pag. 88. Nu stiu ce sa mai cred, nu ne lamureste nimeni oficial, of!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In met. de anul trecut scria ca se dau subiecte mixte din specialitate si din metodica predarii specialitatii respective, deci era clar ca intra si lit. si gramatica si metodica, dar acum scrie doar de metodica...eu nu mai inteleg nimic !

      Ștergere
    2. Oficial este o mare dilema. Eu spun ca va fi la fel ca anul trecut. Cum programele au ramas neschimbate, asa va fi si examenul.

      Ștergere
  36. Buna ziua. Am si eu o intrebare, am terminat Facultatea de Geografie fara modulul pedagogic pot preda ? si inca ceva , ce durata are modulul daca il pot face acum ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara modul nu poti.
      Modulul nu se mai face, trebuie sa faci un master didactic pentru a putea preda.

      Ștergere
  37. Buna ziua...am apeat la inspectorat insa nu am aflat nimic...s-au afisat graficele de desfasureare a inscrieri insa daca optezi pentru scoli care sunt inscrise in centre diferite trebuie sa te inscrii la ambele centre sau e valabila inscrirea la un centru...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, trebuie sa te inscrii la ambele centre de concurs.

      Ștergere
  38. buna !ma poate ajuta cineva si pe mine cu programa la titularizare engleza ?si daca stie cineva sigur cum va fi ex.scris la engleza adica si gramatica ,literatura sau numai didactica cum scrie in metodologie?multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  39. iar inspectia...la ambele?

    RăspundețiȘtergere
  40. buna ziua pt concursul de titularizare poti sa te inscri la mai multe centre?...multumesc

    RăspundețiȘtergere
  41. buna ziua imi puteti spune si mie daca programa pt. titularizare pe invatatori este tot cea de anul trecut?... multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu inspectia speciala la clasa: unde trebuie sa sustii inspectia? la scoala in care vrei vrei sa te titularizezi sau la scoala care e centru de examen?

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua, am si eu o nelamurire in legatura cu inspectia speciala la clasa: unde trebuie sa sustii inspectia? la scoala in care vrei vrei sa te titularizezi sau la scoala care e centru de examen?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspectia o vei tine la scoala unde vrei sa te titularizezi.

      Ștergere
    2. buna ziua. am fost in invatamant vreo 10 ani, profesor discipline ecnomice. fara grade didactice. am modulul, bineinteles, dar nu liceul pedagogic, si , nici nimic de genul acesta. un an stodenta la spiru haret, m renuntat din lipsa banilor. POT OCUPA POST DE EDUCATOR/INSTITUTOR? AS FREFERA EDUCATOR. MULTUMESC ANTICIPAT

      Ștergere
  44. Buna ziua am terminat Facultatea de Psihologie Pedagogie specializarea Psihologie cu modul Psihopedagogic,acum sunt in anul 2 la Facultatea Pedagogia invatamantului Primar si Prescolar,pot sustine anul acesta concurs pt educatori sau invatator,imi poate raspunde cineva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar dupa ce vei termina facultatea. Inainte se putea, dar acum cu noua lege nu se mai poate.

      Ștergere
  45. Buna ziua. Eu am absolvit in anul 2011, iar in anul asta trebuie sa dau si foaia matricola. Pot sa intreb care foiae matricola? din universitate?

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna seara,ma puteti ajuta va rog frumos,cu programa,bibliografia din care trebuie sa ma pregatesc pt titularizare la disciplina profesor in cabinete si centre de asistenta psihopedagogica?Pe scurt,profesor-psiholog.De la inspectorat m-au in- drumat sa ma uit pe edums.ro,insa nu gasesc.Si dansii sunt confuzi la denumirile disciplinelor ce vin in legatura cu psihologia.Se pare ca eu merg pe consiliere si nu pe psihopedagogie speciala.Cel putin acest lucru e sigur,fiind confirmat de doua persoane.Insa nu mi s-a spus nimic in legatura cu bibliografia pt profesor-psiholog.Apreciez daca m-ati putea ajuta.Altfel totul va fi ''confused.com''.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, programa pentru consiliere psihopedagogica o poti descarca de aici: Programa titularizare - consiliere psihopedagogica
      Bibliografia care o ai de invatat este acolo.

      Ștergere
  47. Multumesc frumos pt bibliografia de consiliere psihopedagogica.Banuiesc ca desi este datata 2010 va fi valabila si anul acesta.Multa sanatate va doresc si succes in tot ceea ce intreprindeti.

    RăspundețiȘtergere
  48. Paradoxal, sunt membru în comisia de titularizare/suplinire şi nu îmi e foarte clară metodologia, iar la inspectorat răspunsurile sunt contradictorii.E cazul a doi candidaţi la disciplina educaţie fizică şi sport-pregătire sportivă de specialitate în liceu sportiv (atenţie, fiecare este candidat unic la specializarea sa, unul la judo, altul la handbal).Cei doi au luat proba practică anul trecut (era cu admis/respins) şi au luat peste 5 la proba scrisă. Anul acesta este obligatorie proba practică? (acum e cu note de la 10 la 1)Dar participarea la proba scrisă este şi ea obligatorie (zice metodologia că trebuie să ia minimum nota 5) ca să poată invoca eventual media de la scris de anul trecut? Repet, fiecare este candidat unic, iar predarea pe asemenea ore nu o poate face decât un profesor care a promovat probele practice strict la sportul respectiv, pentru care nu mai există o altă perioadă de susţinere.Să nu uităm că nota finală se compune din cea de la proba practică (25%) şi din cea de la proba scrisă (75%). Şi dacă poate cineva să-mi dea şi mie programa de titularizare la educatie fizică. Vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  49. buna!as dori informatii cu privire la programa gr 2 invatatori si perioada de sustinere a examenului?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  50. buna ziua.am si eu o rugaminte daca imi poate spune si mie cineva de unde pot lua metodologia pentru educatie muzicala.multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  51. buna!am terminat facultatea de teologie-asistenta sociala si sunt educatoare.anul trecut am fost incadrata ca profesor pentru invatamantul prescolar.am si master de un an in domeniul religie.ma ajuta la ceva sau trebuie sa fac altul?sunt titulara din 2002.va rog sa-mi raspundeti.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg intrebarea. La ce sa va ajute? Daca sunteti titulara, doriti sa dati din nou examen pentru a fi titulara a scolii si sa nu mai fiti titulara a sistemului?

      Ștergere
  52. Pana pe 12 Iv nu se puteau depune dosarele la mai multe centre acum -DA?Tardiv.Tematica pe cand

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg ce vrei sa spui. Dosare nu se mai depun. Si prin "Tematica pe cand" ce tematica vrei?

      Ștergere
  53. Buna!In toamna se mai da vreun examen sau de abia anul viitor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Cred ca depinde foarte mult de cate posturi vor ramane neocupate.

      Ștergere
  54. cine, cand si unde se va face inspectia la clasa pentru continuitate prin suplinire?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiam ca vor sustine inspectia la clasa doar cei care vor sustine examen in acest an. Daca vei sustine examenul, vei fi programata la o scoala.

      Ștergere
  55. Ce se intampla daca iei nota de trecere la inspectia la clasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iei nota de trecere, inseamna ca te prezinti pe 2 august la examenul scris.

      Ștergere
  56. AJUTOR!!!Cris nu am o intrebare pentru tine, si daca vrei sau poti sa-mi postezi comentariul te rog sa o faci.Ma poate ajuta cineva cu materiale pentru invatat la titularizare, din Psihopedagogie Speciala conform programei din 2010?Daca ma puteti ajuta va rog sa o faceti la adresa de email, mariana_purcaru@yahoo.com.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  57. AJUTOR!!! Cris nu am o intrebare pentru tine, dar daca vrei sau poti pune te rog comentariul meu. Ma poate ajuta cineva cu material din care sa invat pentru titularizare la Psihopedagogie Speciala, conform programei din 2010? Daca da, va rog sa-mi trimiteti pe adresa de e-mail mariana_purcaru@yahoo.com. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca vreau si pot :)
      Ti-am pus comentariu si sper sa ai noroc si sa te ajute cineva.

      Ștergere
  58. Buna...dosarele pt suplinitori sau titularizare se mai pot depune si alta data anul acesta??sau doar in perioada aia 2-12 aprilie sa putut?multumesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la examen nu se mai depune nimic. Poate daca mai raman locuri libere la toamna si se va mai organiza examen pentru ele.

      Ștergere
  59. Buna ziua! Sunt absolventa de fac.in 1993(facultate tehnica).Nu am fost niciodata in invatamant, dar as vrea sa incerc in acest domeniu.Ce optiuni am?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai momentan s-au terminat inscrierile. De acum la toamna daca mai raman locuri libere. Pana atunci, descarca centralizatorul 2012 si vezi in functie de facultatea si profilul care l-ai terminat, ce poti preda.

      Ștergere
  60. Eu am o dilema...toata lumea e cu facultate...dar pentru cei cu liceu-diploma de bacalaureat nu se mai poate? Am fost marginalizati asa de mult?Se intelege din start ca e vorba doar de necalificati suplinitori dar nimeni nu da nici o informatie in acest sens.Ce metodologie se aplica in acest caz si ce p[rograma au pentru necalificati...ei nu pot sustine examen ca cei de la facultate....aici cred ca e o dilema mare...iar pentru psihopedagigie ar trebui sa se faca cursuri nu mastere....ca eu in anul I de facultate am avut o carticica...asa ii pot spune nu manual....mai mult este o materie si nu stiu de ce i se da atata importanta...curs de 3 luni cu un specialist ar fi suficient.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa noua lege a educatiei, nu vor mai fi suplinitori necalificati. Dar eu zic ca nu vor reusi sa acopere toate posturile doar cu suplinitori calificati. Daca se putea asta, se facea mai demult. Cred ca dupa examenul din august, in functie de cate posturi vor ramane neocupate, fiecare scoala va organiza examen pentru necalificati.

      Ștergere
  61. Eu am o dilema..vad ca toata lumea e cu facultate sau in curs, dar cei care doar au terminat liceul? Nici ca suplinitor necalificat nu se poate? Si daca da, atunci unde este tematica si pentru ei ca doar nu vor sustine examen ca cei cu facultate, ma refer la posturi usoare-muzica, desen, invatator, educator, etc.Nu se vorbeste nimic pe aceasta tema sau macar despre ce a fost anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  62. Multumesc pt rasp . CE DURATA ARE MASTERUL DIDACTIC ? SI PRESUPUNE SI PRACTICA ? MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masterul are 2 ani. Se aude ca in vreo luna sau doau o sa apara in monitorul oficial despre acest master. Atunci o sa aflam tot.

      Ștergere
  63. buna.as avea si eu nevoi de un sfat. am terminat facultatea de istorie in anul 2008 dar nu am profesat niciodata. am si modulul pedagogic.mai am sanse sa profesez sau trebuie sa fac din nou acest modul? si inca ceva: e prea tarziu sa mai imi depun dosarul pentru concursul de anul acesta? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai modulul, poti profesa fara probleme. Din pacate, in acest an inscrierile s-au terminat. Urmareste la toamna sa vezi ce posturi raman libere.

      Ștergere
  64. asi dori si eu tematica din ce se da examen de titularizare efs 2012 nu pot sa o descarc adresa de e-mail:huhurezgeorgel@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  65. BUNA ZIUA! MA POATE AJUTA SI PE MINE CINEVA CU PROGRAMA,SUBIECTELE PENTRU CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA?MULTUMESC SI AST. RSP. .

    RăspundețiȘtergere
  66. din ce se da examenul de titularizare de anul acesta? este la fel ca anul trecut sau se da din cate am auzit doar didactica?....

    RăspundețiȘtergere
  67. Sunt la faculate, la invatamantul primar si prescolar limba romana si as vrea sa stiu cand se dau probele de necalificati sau suplinitori pentru gradinita sau clasele primare sau chiar si clasa zero? Pentru limba germana se dau exact aceleasi probe? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suplinitorii calificati dau examen tot pe 2 august, iar cei necalificati nu se stie. Nu se stie nici daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati. Trebuie sa urmaresti in toamna sa vezi daca se mai da.

      Ștergere
  68. Buna seara, sunt studenta la facultatea pentru invatamantul primar si prescolar, si as vrea sa stiu cand se depun actele pentru necalificati, ce trebuie sa contina actele, si cand este examenul? Pentru limba germana, de ce acte este nevoie? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana ti-am raspuns mai sus. Mai intai vezi daca se mai da examen pentru necalificati si apoi iti faci dosarul de inscriere.

      Ștergere
  69. Buna CrisC!
    Eu am terminat anul trecut RE + modul nivelul I & nivelul II si anul asta vreau sa ma angajez. Am tinut inspectie speciala la clasa si pe 2 august urmeaza examenul scris, doar ca o amica (lucreaza in invatamant) mi-a zis ca s-ar fi modificat data examenului scris & ca nota de la inspectie nu ar mai conta. E adevarat? Subiectele vor fi in toata tara la fel (cum a fost si anul trecut) sau fiecare judet cu subiectele sale?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am auzit asa ceva. Daca este adevarat atunci trebuie sa apara o ordonanta de urgenta prin care sa se modifice metodologia si calendarul.
      Despre subiecte nu stiu ce sa-ti spun.

      Ștergere
  70. Buna,
    Anul acesta doresc sa ma inscriu la Facultatea de Pedagogie pentru Invatamantul Primar si Prescolar si am o dilema...modulul psihopedagogic este inclus in cursurile facultatii sau trebuie sa ma inscriu si sa il urmez separat? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum era inclus si nu mai trebuia sa-l faci separat, dar cum acest modul nu se mai face, in locul lui fiind masterul didactic, cel mai bine intrebi la inspectorat, daca dupa ce termini facultatea mai trebuie sa faci acel master.
      Normal ar fi sa nu mai fie nevoie, ca acolo inveti toate didacticile de care ai nevoie, dar stii cum e la noi in tara, mai toate pe dos... si e mai bine sa stii de la inceput ce si cum.

      Ștergere
  71. Buna ziua , eu am terminat dreptul si cele doua module , nu mi-au primit dosarul deoarece catedrele de titular si suplinitor calificat s-au ocupat prin transfer si continuitate si in consecinta ,sunt foarte interesat de suplinirea necalificata . Unde pot afla mai multe ? Mai la toamna se scot posturile pentru necalificati,ramase neocupate cum se aude ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu unde poti afla mai multe. In metodologie nu scrie nimic despre suplinitorii necalificati. Eu cred ca se va da examen pentru necalificati in functie de cate locuri raman libere la toamna.

      Ștergere
  72. Buna, CrisC! Te rog sa-mi spui, daca stii, cum se va face repartitia pe posturi in acest an, dupa examenul de titularizare! M-am inscris intr-un centru de concurs, am sustinut proba practica. Pot opta pentru un post de la un alt centru de concurs?

    RăspundețiȘtergere
  73. Am studii economice de lunga durata absolvite cu diploma, dar nu am pregatire psihopedagogica si am lucrat un semestru ca profesor calificat. In prezent pot reintra in sistem ca profesor calificat, avand in vedere prevederile art. 18 indice 1 din OMECTS nr. 4472/14.06.2012?

    RăspundețiȘtergere
  74. O persoana care si-a depus dosarul si a sustinut proba practica la o scoala care isi organizeaza singura examen de titularizare, poate sa aleaga dupa examenul din 2 august un post aflat intr-un alt centru de concurs? Cum se va face repartitia pe posturi? Va rog muult sa ma lamuriti si pe mine1 Va multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce ocupa fiecare posturile la centru la care a depus dosarul, se strang toate posturile ramase libere si se face repartizarea in sedinta publica in ordinea notelor. Dar nu stiu ce posturi mai raman libere.

      Ștergere
  75. Buna,te rog sa-mi spui daca stii ceva in legatura cu OUG NR 21 DIN 30.05.2012,punctual articolul 253,care sunt procedurile,pasii si care este termenul limita pt depunerea dosarelor .Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  76. sa ia naiba toata programa cu tot neamul ei.ca asa m-am saturat de toate metodologiile voastre

    RăspundețiȘtergere
  77. Am inteles ca examenul de titularizare va fi doar din didactica. Este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu, dar sper ca ne vom lamuri cat de curand. Dl. Liviu Pop a promis ca va afisa un model de subiect pentru titularizare.

      Ștergere
  78. Eu m-am inscris la inspectorat iar ei m-au anuntat sa ma prezint la o anumita scoala din acelasi sector pt inspectia la clasa . E normal? Dupa cele scrise de dvs anterior ma aflu intr-o mare dilema ! VA ROG FRUMOS, LAMURITI-MA!

    RăspundețiȘtergere
  79. buna! sunt la facultatea de Stiinte ale Educatiei anul II,nu am mai predat pana acum si as vrea sa incerc si eu din toamna, este prea tarziu sa ma inscriu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicoleta, daca nu ai terminat facultatea, oricum nu te puteai inscrie pentru titulari sau pentru suplinitori calificati.
      Din pacate, momentan nu se stie cand va fi examenul pentru suplinitori necalificati. Trebuie sa urmaresti sa nu pierzi inscrierea(eu banuiesc ca va fi dupa examenul din 2 august).

      Ștergere
  80. Buna ziua. As as avea nevoie de cateva informatii. Am terminat anul trecut Facultatea de Litere, Engleza-Romana, si modulul pedagogic. Anul acesta nu am profesat pentru ca sunt plecata din tara, insa as vrea din toamna sa intru in invatamant. Profesoara de engleza stiu ca nu mai pot fi, pentru ca nu am dat proba la clasa si nici nu m-am inscris, insa as vrea sa stiu ce sanse am (daca mai am)sa fiu educatoare la gradinita si care ar fi procedura. Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se da examen pentru suplinitori necalificati, singura procedure este sa te inscrii si sa te duci la examen. Nu stiu daca momentan s-a afisat ceva despre necalificati. Trebuie sa urmaresti sa vezi cand va fi examenul.

      Ștergere
  81. Buna.As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a lucra in invatamantul primar avand in vedere ca tocmai am absolvit anul 2 la specialitatea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar.Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai terminat faculatatea nu poti preda decat ca suplinitor necalificat. Examenul pentru necalificati inca nu se stie cand va fi.

      Ștergere
  82. daca x a luat 4,95 la lectia deschisa pentru titularizare, nu mai poate participa la examenul scris din 2 august 2012?

    RăspundețiȘtergere
  83. daca ia unul 4 la lectia la clasa si are definitivat nu mai are dreptul sa dea examen de titularizare pe 2 august 2012?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ce scrie in metodologie. Eu din cate stiam, daca iei sub 5 ai picat examenul.

      Ștergere
  84. Stiu ca pare o intrebare prosteasca dar sunt la inceput de drum si sunt putin derutata.
    Cursul de psihopedagogie speciala este impartit in doua:prima parte TEMATICA STIINTIFICA si a doua METODICA DISCIPLINEI. Intrebarea este care este didactica din care se zvoneste ca se da , a doua parte? Cum ai spus si tu Cris programa a ramas la fel ca anul trecut si eu am inceput sa invat de la inceput pt. ca am vazut din subiectele trecute ca 2 din 3 subiecte este din prima parte, adica TEMATICA STIINTIFICA. Lamureste-ma tu te rog ca nu mai stiu pe ce sa pun aceent ca din a doua parte nici macar nu am mai rasfoit deoarece am zis sa ma bazez in primul rand pe primele doua subiecte. Andreea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar nu stiu ce sa te sfatuiesc. Citeste modelul cadru afisat de minister, poate te lamuresti cum o sa fie examenul scris: Model cadru - titularizare 2012

      Ștergere
  85. Buna ziua.Unde gasesc Subiectele de Titularizare/Suplinire pentru disciplina Psihologie(pentru anul acesta).Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua
    Daca nu iau nota de trecere la examenul de titularizare, sau macar 5, cand se mai sustine iar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La anul. Daca intrebi despre examenul pentru necalificati, nu stiu cand va fi.

      Ștergere
    2. am vazut structura subiectelor 2012 ce poate insemna asta ca totul va fi dinmetodica

      Ștergere
    3. sunt variante de subiecte turism servicii pentru anul acesta multumesc sunt total nedumerita cum va arata subiectul

      Ștergere
    4. Cei de la minister au anuntat ca luni cel tarziu vor afisa subiecte model pentru toate disciplinele. Sa speram ca asa va fi.

      Ștergere
  87. Buna ziua! varog, ajutati-ma si pe mine cu o programa de titularizare pentru invatatori....nu stiu de unde as putea sa invat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa pentru anul acesta la titularizare invatatori este identica cu cea de anul trecut: Programa titularizare invatatori
      Dar cel mai bine e sa te uiti pe modelul de subiect afisat de minister: Subiecte model titularizare 2012. Mai bine te ghidezi dupa el.

      Ștergere
  88. Am terminat Facltatea de Mecanica,Subingineri in 1990.Am lucrat in invatamant ca maistru instructor,si in 1996 am dat definitivatul ,insa in 2003 am iesit din sistem.Doresc in viitor sa revin; nu am urmat nici un modul psihopedagogic,pentru ca la vremea aceea nu s-a cerut asa ceva.in aceste conditii cum voi fi incadrat ,ca suplinitor calificat sau necalificat,trebuie sa urmez alte cursuri?

    RăspundețiȘtergere
  89. Am terminat Facultatea de Mecanica Subingineri(3ani),in 1990.Am lucrat in invatamant ca maistri instructor.Am dat definitivatul in1996,insa in 2003 am iesit din sistem.In viitor doresc sa revin.in aceste conditii cum voi fi incadrat,ca suplinitor calificat sau necalificat? Tebuie sa urmez modulul psihopedagogic,master etc., am totusi definitivatul in invatamant.MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa revii trebuie sa sustii examenul de titularizare. Fara modulul psihopedagogic nu poti preda decat ca suplinitor necalificat.

      Ștergere
    2. Conform art. I, pct. 3,din OMECTS nr. 4472/14.06.2012 dovada pregatirii psihopedagogice este necesara daca nu ai dobandit definitivarea. Ca atare daca ai dobandit definitivarea nu mai trebuie sa urmezi modulul psihopedagogic.

      Ștergere
  90. Buna seara!As dori sa aflu, va rog, unde si cand pot sustine examene pentru a lucra in invatamant, in urma studiilor pe care le-am absolvit, si anume:Facultatea de Geologie si Geofizica, sectia tehnica (2009) si Master:Inginerie Geologica Ambientala (2010).Mentionez ca am modu;ul psiho-pedagogic.
    Va multumesc tare mult si va doresc o seara linistita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta examenul este pe 2 august, dar inscrierile au fost prin aprilie. Mai poti sa urmaresti sa vezi cand va fi examenul pentru suplinitori necalificati, daca nu la anul.

      Ștergere
  91. O programa pentru Antrepernoriale va rog

    RăspundețiȘtergere
  92. va rog sa-mi spuneti si mie ce invatati pt titularizare la invatatori ca eu ma tot invart prin metode,strategii si nu mai stiu ce sa mai abordez.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  93. Unde se sustine proba scrisa la centrul la care ne-am inscris?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu for fi anuntate alte centre de examen, acolo unde ne-am inscris vom da si examen.

      Ștergere
  94. buna ziua. va rog sa-mi raspundeti daca stiti. anul trecut am luat 5 la exam. si am predat, dar nu am putut merge pe continuitate anul acesta ca nu se stia despre detasari ( eram pe locul unei detasate). am fost in concediu medical in perioada sustinerii inspectiei la clasa si nu am reusit nici sa-mi depun vreun dosar de suplinire (sunt doar3 posturi titularizabile in judet). intrebarea e daca pot participa la vreo etapa de repartizare. va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te la inspectorat si vezi ce trebuie sa faci. Dar sa nu pleci pana nu te lamureste careva, ca de obicei iti spun: "Citeste in metodologie".
      Spui ca ai citit dar nu ai inteles si vrei sa-ti explice cineva de acolo.

      Ștergere
  95. buna ziua!la examenul din 2011 am obtinut nota 6,25 si am continuitate. daca la examenul din 2 august obtin nota sub 5 pierd continuitatea?

    RăspundețiȘtergere
  96. Buna ziua!Am si eu o intrebare:daca nu am luat la concursul de titularizare nota 5 pot sa ocup un post pentru suplinitori?Am terminat anul acesta Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei:Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna ziua!
    I-mi poate spune si mie cineva daca la comert(maistrii instructori) sunt modele de subiecte pentru examenul de titularizare???
    Va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna seara. O intrebare - fiica mea a luat anul trecu 8,5 la titularizare. La proba practica a luat 9.75. Daca intra la examenul scris din 2 august si nu crede ca obtine peste 8,5 poate iesi din sala? In ce etapa de repartizare intra (care este ziua/perioada cand va fi repartizata)? Mentionez ca a primit continuitate pentru 5 ore (geografie), dar frea sa isi faca norma de 18 ore.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns: Cand se depun dosarele pentru suplinitori necalificati? Si unde? Se mai da examen?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Inca nu s-a anuntat nimic. Trebuie sa mai asteptam putin.

      Ștergere
  100. Cum este cu repartizarea? Se afiseaza la inspectorat?

    RăspundețiȘtergere
  101. este adevarat ca daca nu ai definitivat dat si nota foarte mare la titularizare este posibil sa nu prinzi loc titularizabil?Adica am auzit ca daca nu ai definitivat nu te poti titulariza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e adevarat. Posturile se dau in ordinea notelor de la titularizare. Nu are treaba cu definitivatul.

      Ștergere
  102. Buna ziua , cand se depun dosarele pentru suplinire necalificata ?

    RăspundețiȘtergere
  103. Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire. Am specialitatea INSTITUTOR-DESEN. Pana acum am profesat ca prof de educatie plastica, ore obtinute fie in urma concursului national(sustinut pe invatatori), fie in urma concursului de suplinire(sustinut pe a doua specializare-desen). Anul acesta, m-am inscris la o unitate de invatamant, unde vizez ocuparea orelor de educatie plastica. Cei de la ISJ mi-au spus ca trebuie sa sustin inspectia si proba scrisa la prima specialitate-invatator, deoarece concursul din 2 ,08,2102 este singurul in urma caruia poti obtine post si cu nota obtinuta pot solicita orele de desen,a doua mea specialitate. Am sustinut inspectia pe invatamant primar si proba scrisa la fel. Am obtinut peste 5 si acum tot cei de la ISJ imi spun ca nu pot solicita ocuparea orelor de desen, deoarece sunt pe a doua specialitate din diploma...ca ar trebui sa sustin, de fapt, o alta testare... Ce testare, daca concursul din 2 august a fost singura examinare??? Va rog, lamuriti-ma!!! Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau pentru ce ai patit, dar daca cei de la inspectorat nu stiu sa te indrume... eu nici atat. Dar la inscriere, cei de la comisie nu ti-au spus nimic?
      Nici nu stiu ce sa-ti spun sa faci...

      Ștergere
  104. am luat nota 8 la titularizare, 2 august 2012
    acolo unde as dori eu nu sunt posturi titularizabile
    ce pot face?
    ma pot transfera ?

    RăspundețiȘtergere
  105. Ce se intampla daca nu sunt posturi pentru disciplina la care am sustinut examenul?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: