sâmbătă, 14 mai 2011

Sondaj eliminare examen titularizare

Acum cateva luni in urma am deschis un sondaj referitor la eliminarea examenului de titularizare. Am vrut sa vad si eu ce doresc cei direct afectati de acest lucru. Pana acum rezultatul este:
- pentru eliminarea examenului: 429 (44,3%)
- pentru mentinerea examenului: 474 (48.9%)
- cei care nu stiu cum e mai bine: 66 (6.8%)

Este interesant ca sondajul este destul de strans :)

Eu sincer am votat pentru mentinerea examenului. Stiu ca eliminarea lui ar stimula mult tinerii, dar eu nu prea pricep cum o sa fie.
O sa fie totusi un examen, dar cel care decide daca vei primi sau nu un post in acea scoala este directorul? OK... si cine ne garanteaza noua ca acel director este extraordinar de corect cu banii statului si va angaja pe cel care merita si nu pe cel care vine cu "plicul"?
Inteleg ca asa e bine, ca un loc de munca sa fie ocupat printr-un interviu, dar un director de firma cand angajeaza, este in interesul lui sa angajeze pe cineva competent pentru acel post, ca totusi este firma lui la mijloc. Dar ce interes are directorul sa angajeze la fel? Doar sunt banii statului, adica salarul lui va fi la fel, indiferent cine este angajat.

Poate cei care au votat pentru eliminarea examenului sa spuna in cateva cuvinte, cum cred ei ca vor fi directorii cand vor intervieva candidatii...


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

6 comentarii:

  1. ...sa ramana examenul dat la inspectoratul scolar...astfel ...directorii de scoli nu vor mai primi "plicuri"...iar selectia va fi realista!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim spunea....e mai bine daca s-ar desfinta examenul de titularizare,astfel inspectorii de specialitate nu mai au de unde sa primeasca plicuri....altii spun ca e mai bine sa nu se desfinteze examenul ca asa directorii numai iau plicuriile,dar si inspectorii iau cat mai mult sa fie in plic.e o nebunie cand se da examenul de titularizare la inspectorat,degeaba stii daca nu ai asa numitele;pile;la inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna ziua! am si eu o intrebare. sunt anul 1 la pipp ploiesti. as vrea sa stiu cand se da examenul ptr suplinitori necalificati si cand se depun dosarele. riciu roxana. va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru examenul de necalificati te poti inscrie fie in perioada din iunie fie in cea din august, vezi Calendar titularizare 2011
    Examenul nu stiu exact cand e. Posibil sa fie pe 3 august odata cu cel pentru suplinitori calificati, dar sigur o sa fie afisat la inspectorate.

    RăspundețiȘtergere
  5. anonim.buna.as vrea sa va intreb am terminat facultatea de Stiinte ale Educatiei,as putea sa fiu educatoare?si as mai vrea sa st cand este examenul de titularizare,ptr ca noua prorama am vazut-o e ffffffff grea.ce acte miar trebiu ptr dosarul de titularizare si cand este adoua sesiune.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru a vedea ce poti preda uita-te in Centralizator.
    Actele cel mai probabil sunt tot cele de anul trecut: Acte titularizare 2010
    Cererea pentru anul acesta o poti copia de aici: Cerere inscriere titularizare 2011

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: