miercuri, 22 februarie 2017

Acte inscriere concurs titularizare 2017

Desi actele necesare pentru dosarul de inscriere la titularizare se gasesc in metodologie, la sfarsitul cererii de inscriere la concurs (anexa 14 din metodologia miscarii personalului didactic 2017-2018), primesc din ce in ce mai multe intrebari despre ele.
Asa ca am hotarat sa le mai afisez inca o data:

ANEXEZ, ÎN URMĂTOAREA ORDINE, actele în original, respectiv în copie, CERTIFICATE pentru conformitate cu originalul de către directorul unităţii la care funcţionez în anul şcolar 2016-2017**:

1) Copii de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional (ultimul pentru absolvenţii liceului pedagogic);

1') Absolvenţii promoţiei 2017 vor prezenta copia şi originalul adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu din care să rezulte că au susţinut examenul de licenţă/absolvire/bacalaureat, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic;

2) Copii de pe certificatele de obţinere a gradelor didactice;

3) Copii de pe certificatele de naştere şi căsătorie (pentru solicitanţii care şi-au schimbat numele);

4) Copie de pe actul de titularizare în învăţământul preuniversitar (dacă este cazul);

5) Copie a acordului MENCS, deciziei inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul);

6) Copie de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu domiciliul;

7) Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul), în original;

8) Copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor sau copie de pe carnetul de muncă dacă a mai fost angajat(ă) anterior anului 2012 și ulterior nu a mai avut calitatea de angajat(ă) (dacă este cazul);

9) Copii ale avizelor şi a atestatelor necesare ocupării postului didactic/catedrei, inclusiv avizul unității de învăţământ particular (dacă este cazul);

10) Avizul/adeverinţa medical(ă) din care să rezulte ca sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ, în original;

11) Declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşor activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice, că nu am fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nu mi s-a interzis dreptul de a fi încadrat într-o funcţie didactică printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;

12) Cazier judiciar, în original;

13) Numai pentru titulari: adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte situaţia postului (structura pe ore şi discipline a catedrei, viabilitatea postului/catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu), în original şi copii ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2006 – 31.08.2017 (dacă este cazul).


**Documentele anexate pot fi certificate pentru conformitate cu originalul și la depunerea dosarului în acest caz fiind necesară prezentarea documentului în original și a unei copii a acestuia.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

36 de comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. Asa se pare, anul acesta se cere si cazier.

   Ștergere
  2. eliberat cu cat timp(ore)inainte?

   Ștergere
 2. si cazierul de unde se poate procura?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu sunt sanatosi!!! Cazier ???

  RăspundețiȘtergere
 4. Care este perioada de depunere a actelor pt postul de educatoare? Și toate acestea se depun la isj arad?
  Multumesc mult de tot!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 12-22 mai, la isj sau la centrele de concurs. Va fi afisat.

   Ștergere
 5. Scriu in speranta ca me veti ajuta cu raspunsurile potrivite.
  1.Copii de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional - trebuie sa aducem copii legalizate?
  7. Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul), în original – am fost incadrata ca profesor suplinitor calificat in regim plata cu ora (2 ore/sapt) la catedra de socio-umane (Cultura civica), in anul scolar 2014-2015. Tinand cont de faptul ca norma nu a fost intreaga si ca anul acesta sustin examenul de titularizare pentru invatatori, am nevoie de aceasta adeverinta?
  5. Copie a acordului MENCS, deciziei inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul) – in acelasi an scolar (2014-2015) am fost repartizata in sedinta publica si la alte 3 unitati scolare, posturi la care am renuntat dupa prima luna si jumatate de activitate. Nu am primit nimic doveditor nici de la inspectorat, cand mi-am anuntat decizia, nici de la cele 3 scoli. Cum trebuie sa procedez in situatia de fata?
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Se pare ca nu.
   7. Nu neaparat.
   5. Nu stiu, intrebati la inspectorat.

   Ștergere
  2. Eu am intrebat la inspectorat si mi-au spus ca de anul asta nu se mai legalizeaza nimic vi cu originalul ei fac o copie si scriu acolo conform cu originalul asa ca nu mai dati bani pentru legalizari

   Ștergere
 6. Cazierul se poate procura de la trezorerie (ANAF)..

  RăspundețiȘtergere
 7. Cazierul de la trezorerie este cazier fiscal care este diferit de cel judiciar. Aici banuiesc ca este nevoie de cel judiciar care se ia de la politie.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. de la politie se da pe loc si este gratuit

   Ștergere
 8. DACA SUNT ABSOLVENTA A UNUI PROFIL ECONOMIC, SPECIALIZAREA CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE, MA POT INSCRIE LA TITULARIZARE PT ECONOMIC, ADMINISTRATIV, POSTA SI SA DAU EXAMEN PE CONTABILITATE SI FINANTE?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vezi in centralizator.

   Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   Ștergere
 9. Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o nelamurire? Se poate ca un candidat sa se inscrie la examentul de titularizare daca a terminat facultatea in 2016, dar da examenul de licenta anul acesta in vara, e nevoie de adeverinta de la facultate in care sa scrie ca a absolvit anul trecut si s-a inscris la licenta anul acesta?Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu poate. Doar absolventii promotiei 2017 au voie sa se inscrie fara diploma de licenta.

   Ștergere
 10. Este adevarat ca inaintea sustinerii examenului de titularizare se da o proba practica( se preda o lectie la clasa) notata Cu 25% din nota finala? Multumrsc.

  RăspundețiȘtergere
 11. de unde se ia adeverinta cu vechimea in invatamant?

  RăspundețiȘtergere
 12. De unde se ia adeverinta cu vechimea in invatamanat?

  RăspundețiȘtergere
 13. pentru cei care nu au mai lucrat in invatamant, ce acte conform punctului 8 enumerat mai sus, trebuie sa aducem?

  RăspundețiȘtergere
 14. Buna ziua! Pana la ce data se pot face inscrierile pentru examenul de titularizare pentru profesor in muncipiul Bucuresti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pana pe 22 mai. Vezi calendarul.

   Ștergere
 15. Am si eu o intrebare , stie cineva cand se depun dosarele pt titularizare cu articolul 253?

  RăspundețiȘtergere
 16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 17. Buna ziua. S-a intrebat si mai sus, ce acte trebuie obligatoriu aduse in cazul in care suntem angajati deja la privat? Aceste acte, sunt valabile in cazul in care nu sunt eliberate direct de angajator , ci de ITM? Motivul este ca inca nu doresc ca angajatorul sa afle de planurile mele. Multumesc anticipat !

  RăspundețiȘtergere
 18. Buna ziua!Am si eu o întrebare .Daca anul acesta am fost in concediu de creștere copil,la ce unitate tr sa merg pentru a-mi scrie pe actele de studii conform cu originalul?Ce trebuie sa fac in cazul acesta?Menționez ca doresc sa ma înscriu la concursul de titularizare.Va rog să-mi răspundeți!Mulțumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 19. Se poate da examen de definitivat inaintea titularizarii???La privat nu se cere titularizare.Ce acte si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru definitivat?????

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna ziua, pana in ce datase pot depune actele pt.titularizare 2017?sau ce perioada?

  RăspundețiȘtergere
 21. Vă rog să mă lămuriți până la ce dată se depun actele pentru titularizare și când este concursul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ultima data de inscriere este 22 mai, iar examenul pe 12 iulie. Vezi in calendar.

   Ștergere
 22. Buna ziua,am facultate si master aboslvite si vreau sa incep modulul de 6 luni din toamnã.Intrebarea este pot sa ma inscriu pentru post de suplinitor in anul 2017_2018?Va multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: