miercuri, 22 februarie 2017

Acte inscriere concurs titularizare 2017

Desi actele necesare pentru dosarul de inscriere la titularizare se gasesc in metodologie, la sfarsitul cererii de inscriere la concurs (anexa 14 din metodologia miscarii personalului didactic 2017-2018), primesc din ce in ce mai multe intrebari despre ele.
Asa ca am hotarat sa le mai afisez inca o data:

ANEXEZ, ÎN URMĂTOAREA ORDINE, actele în original, respectiv în copie, CERTIFICATE pentru conformitate cu originalul de către directorul unităţii la care funcţionez în anul şcolar 2016-2017**:

1) Copii de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional (ultimul pentru absolvenţii liceului pedagogic);

1') Absolvenţii promoţiei 2017 vor prezenta copia şi originalul adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu din care să rezulte că au susţinut examenul de licenţă/absolvire/bacalaureat, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic;

2) Copii de pe certificatele de obţinere a gradelor didactice;

3) Copii de pe certificatele de naştere şi căsătorie (pentru solicitanţii care şi-au schimbat numele);

4) Copie de pe actul de titularizare în învăţământul preuniversitar (dacă este cazul);

5) Copie a acordului MENCS, deciziei inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul);

6) Copie de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu domiciliul;

7) Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul), în original;

8) Copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor sau copie de pe carnetul de muncă dacă a mai fost angajat(ă) anterior anului 2012 și ulterior nu a mai avut calitatea de angajat(ă) (dacă este cazul);

9) Copii ale avizelor şi a atestatelor necesare ocupării postului didactic/catedrei, inclusiv avizul unității de învăţământ particular (dacă este cazul);

10) Avizul/adeverinţa medical(ă) din care să rezulte ca sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ, în original;

11) Declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşor activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice, că nu am fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi nu mi s-a interzis dreptul de a fi încadrat într-o funcţie didactică printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;

12) Cazier judiciar, în original;

13) Numai pentru titulari: adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte situaţia postului (structura pe ore şi discipline a catedrei, viabilitatea postului/catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu), în original şi copii ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2006 – 31.08.2017 (dacă este cazul).


**Documentele anexate pot fi certificate pentru conformitate cu originalul și la depunerea dosarului în acest caz fiind necesară prezentarea documentului în original și a unei copii a acestuia.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

224 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Asa se pare, anul acesta se cere si cazier.

      Ștergere
    2. eliberat cu cat timp(ore)inainte?

      Ștergere
    3. nu este corect. Din Anexa 14, documentele necesare pt examenul de titularizare sunt mentionate la "Cererea de incadrare in anul scolar 2017-2018 in sistemul de plata cu ora/cumul"

      Ștergere
    4. Nu este corect ce spui tu. Uita-te mai atent/atenta.

      Ștergere
    5. Ce se intampla daca am pierdut buletinul?

      Ștergere
    6. Ce se intampla daca am pierdut buletinul?

      Ștergere
  2. si cazierul de unde se poate procura?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt sanatosi!!! Cazier ???

    RăspundețiȘtergere
  4. Care este perioada de depunere a actelor pt postul de educatoare? Și toate acestea se depun la isj arad?
    Multumesc mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 12-22 mai, la isj sau la centrele de concurs. Va fi afisat.

      Ștergere
  5. Scriu in speranta ca me veti ajuta cu raspunsurile potrivite.
    1.Copii de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional - trebuie sa aducem copii legalizate?
    7. Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul), în original – am fost incadrata ca profesor suplinitor calificat in regim plata cu ora (2 ore/sapt) la catedra de socio-umane (Cultura civica), in anul scolar 2014-2015. Tinand cont de faptul ca norma nu a fost intreaga si ca anul acesta sustin examenul de titularizare pentru invatatori, am nevoie de aceasta adeverinta?
    5. Copie a acordului MENCS, deciziei inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul) – in acelasi an scolar (2014-2015) am fost repartizata in sedinta publica si la alte 3 unitati scolare, posturi la care am renuntat dupa prima luna si jumatate de activitate. Nu am primit nimic doveditor nici de la inspectorat, cand mi-am anuntat decizia, nici de la cele 3 scoli. Cum trebuie sa procedez in situatia de fata?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Se pare ca nu.
      7. Nu neaparat.
      5. Nu stiu, intrebati la inspectorat.

      Ștergere
    2. Eu am intrebat la inspectorat si mi-au spus ca de anul asta nu se mai legalizeaza nimic vi cu originalul ei fac o copie si scriu acolo conform cu originalul asa ca nu mai dati bani pentru legalizari

      Ștergere
  6. Cazierul se poate procura de la trezorerie (ANAF)..

    RăspundețiȘtergere
  7. Cazierul de la trezorerie este cazier fiscal care este diferit de cel judiciar. Aici banuiesc ca este nevoie de cel judiciar care se ia de la politie.

    RăspundețiȘtergere
  8. DACA SUNT ABSOLVENTA A UNUI PROFIL ECONOMIC, SPECIALIZAREA CONTABILITATE SI INFORMATICA DE GESTIUNE, MA POT INSCRIE LA TITULARIZARE PT ECONOMIC, ADMINISTRATIV, POSTA SI SA DAU EXAMEN PE CONTABILITATE SI FINANTE?

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu o nelamurire? Se poate ca un candidat sa se inscrie la examentul de titularizare daca a terminat facultatea in 2016, dar da examenul de licenta anul acesta in vara, e nevoie de adeverinta de la facultate in care sa scrie ca a absolvit anul trecut si s-a inscris la licenta anul acesta?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poate. Doar absolventii promotiei 2017 au voie sa se inscrie fara diploma de licenta.

      Ștergere
    2. Ba se poate, adeverinta este valabila un an de zile....pana la emiterea diplomei.

      Ștergere
  10. Este adevarat ca inaintea sustinerii examenului de titularizare se da o proba practica( se preda o lectie la clasa) notata Cu 25% din nota finala? Multumrsc.

    RăspundețiȘtergere
  11. de unde se ia adeverinta cu vechimea in invatamant?

    RăspundețiȘtergere
  12. De unde se ia adeverinta cu vechimea in invatamanat?

    RăspundețiȘtergere
  13. pentru cei care nu au mai lucrat in invatamant, ce acte conform punctului 8 enumerat mai sus, trebuie sa aducem?

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua! Pana la ce data se pot face inscrierile pentru examenul de titularizare pentru profesor in muncipiul Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
  15. Am si eu o intrebare , stie cineva cand se depun dosarele pt titularizare cu articolul 253?

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua. S-a intrebat si mai sus, ce acte trebuie obligatoriu aduse in cazul in care suntem angajati deja la privat? Aceste acte, sunt valabile in cazul in care nu sunt eliberate direct de angajator , ci de ITM? Motivul este ca inca nu doresc ca angajatorul sa afle de planurile mele. Multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua!Am si eu o întrebare .Daca anul acesta am fost in concediu de creștere copil,la ce unitate tr sa merg pentru a-mi scrie pe actele de studii conform cu originalul?Ce trebuie sa fac in cazul acesta?Menționez ca doresc sa ma înscriu la concursul de titularizare.Va rog să-mi răspundeți!Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Se poate da examen de definitivat inaintea titularizarii???La privat nu se cere titularizare.Ce acte si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru definitivat?????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti da definitivatul inaintea titularizarii, definitivatul certifica faptul ca ai devenit professor, titularizarea, ca ai in post fix.

      Ștergere
  20. Buna ziua, pana in ce datase pot depune actele pt.titularizare 2017?sau ce perioada?

    RăspundețiȘtergere
  21. Vă rog să mă lămuriți până la ce dată se depun actele pentru titularizare și când este concursul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultima data de inscriere este 22 mai, iar examenul pe 12 iulie. Vezi in calendar.

      Ștergere
  22. Buna ziua,am facultate si master aboslvite si vreau sa incep modulul de 6 luni din toamnã.Intrebarea este pot sa ma inscriu pentru post de suplinitor in anul 2017_2018?Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua, am terminat facultatea in anul 2016, iar in actele de inscriere specifica ca doar absolventii promotiei 2017 pot sa se prezinte cu adeverinta, dar am vorbit cu secretara facultati si a zis ca pot sa ma prezit cu ea, ca diploma o primesc doar dupa un an de la sustinerea licentei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt in aceeasi situatie. Ai nevoie de copie de pe diploma de licenta si de la modulul dppd.
      Nu te luat dupa secretariat:(, din pacate...

      Ștergere
  24. Buna ziua, am terminat anul trecut facultatea, iar in actele de inscriere specifica, ca doar absolventii promitiei 2017 pot depune la dosar adeverinta, dar am vorbit cu secretara si a zis ca doar dupa un an de la sustinerea licentei pot sa merg dupa diploma. La dosar pot sa imi pun si eu adeverinta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti. Pana se fac inscrierile trebuie sa faci rost de diploma.

      Ștergere
    2. Cum sa faca rost, regula este asta- ai diploma duipa un an. Adfeverinta nu primesc? Asaar fi normal.

      Ștergere
    3. Nu primesc adeverinta decat cei din promotia 2017. Trebuie sa te duci sa-ti dea diploma. Este vorba de an calendaristic. Daca ai terminat anul trecut, pana la depunerea dosarului trebuie sa-ti dea diploma. Toti cei care au terminat anul trecut se vor inscrie anul acesta la examenul de titularizare CU DIPLOMA de licenta.

      Ștergere
  25. Buna ziua, am mai lucrat in invatamint in perioada 1992 2002, ca maistru instructor, am grade didactice, si as vrea sa revin. Ce acte imi sunt necesare, care este tematica pt examen si cind se depune dosarul pt examinare.
    Mentionez faptul ca toate aceste intrebari sunt raportate pentru ocuparea unui post de maistru instructor in Industria |Alimentara sectia Morarit-Panificatie.
    multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  26. Când este data examenului de titularizare 2017 ?Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. Când este data examenului de titularizare 2017 ?Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua!
    Am și eu câteva nelămuriri. Anul acesta termin facultatea și vreau să mi depun dosarul în mai. Legat de ceea ce trebuie sa cer de la secretariatul facultății nu am înțeles mare lucru. Dosarul trebuie depus în mai iar eu am prezentarea licenței in iulie...

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna seara!
    Anul acesta o sa termin facultatea si doresc sa ma inscriu la examenul de titularizare pentru educatori, imi spuneti va rog exact de ce acte am nevoie, pana cand se fac inscrierile si cand e examenul, (si referitor la lectia de proba), unde se tine?
    (Sunt din judetul Sibiu)

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna ziua,
    va rog sa fiti amabil sa ma ajutati cu raspunsul la intrebarea urmatoare: m-am pensionat anticipat desi eram titular, doresc sa revin si stiu ca va trebui sa ma inscriu la concurs ca orice debutant.Intrebare: am nevoie de absolut tot ce ati spus, adica copie act de titularizare, copie carnet de munca si adeverinta de vechime, sau alte acte? Va multumesc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua, punctul 8 este valabil pt toata lumea sau doar pt cei care au lucrat in invatamant? Mentionez ca este prima data cand vreau sa particip la acest examen si imi este neclar la ce se refera la punctul 8. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu cred ca e doar pentru cei care au mai lucrat in invatamant.

      Ștergere
  32. In metodologie nu apare cazierul ca document necesar pentru inscriere :) adica cel putin eu nu gasesc. E sigur ca avem nevoie si de cazier? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apare la sfarsitul cererii de inscriere la concurs (anexa 14 din metodologia miscarii personalului didactic 2017-2018).

      Ștergere
    2. cazierul se ia de la poliția județeană sau municipală,este gratuitși valabil 30 zile
      chiar un an.

      Ștergere
  33. Buna
    Am terminat acum 3 ani facultatea, am lucrat 1 an si apoi am intrat in concediu de maternitate. Acum vreau sa inscriu la concurs . Diploma de licenta nu mie scoasa, se poate cu adeverinta?

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua, daca nu voi putea sa ma prezint la depunere dosarului de titularizare daca imputernicesc la notar pe cineva o va putea face ? Si daca ma intorc din CIC fiind suplinitor cine imi da adeverinta de vechime in invatamant? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa imputernicesti pe cineva sa-ti depuna dosarul. Legat de adeverinta, nu stiu.

      Ștergere
    2. Ultima scoala la care ati fost incadrata va poate emite adeverinta cu vechimea deoarece se cere vechimea in invatamant si CIC-ul reprezinta vechime doar im munca.

      Ștergere
  35. Buna ziua,
    daca am liceul pedagogic, definitivatul luat, studiile universitare terminate ca economist si vreau sa revin in invatamantul de stat de unde pot luat acel certificat profesional? Mentionez ca incepand de anul acesta profesez ca invatatoare la o scoala privata. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna seara!
    Puteti sa ma ajutati va rog cu o nelamurire? Este nevoie de a avea viza de flotant daca as dorii sa dau examen intr-un alt judet?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu iti trebuie nici o viza de flotant. Te inscrii in ce judet vrei.

      Ștergere
  37. Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti copiile dupa actele mentionate mai sus sigur nu trebuie legalizate,multumesc o zi buna?

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua! Fisa inscriere Titularizare 2017 unde o gasesc?

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna ziua!
    Unde pot gasi Fisa inscriere Titularizare 2017???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu am gasit fisa. Cand o gasesc am sa o public pe site.

      Ștergere
  40. Hristos a inviat!! Nu inteleg un lucru! Cand mergi si depui dosarul, trebuie sa specifici acolo ca vrei sa dai examen pentru titularizare sau suplinire? Sau in functie de nota pe care o iei, decizi tu? Mentionez ca postul meu la scoala unde am predat pana acum este scos pe site ca fiind post vacant. Intreb asta pentru ca stiu ca e total diferita suplinirea fata de titularizare... Sunt mai multe etape... Sau ma insel? Pentru titularizare trebuie minim nota 8? Stiu ca inainte era 7! Lamuriti-ma , va rog! Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Etapele sunt aceleasi si pentru suplinitori calificati si pentru titulari. Diferenta este ca pentru un post titularizabil trebuie sa ai media la concurs peste 7.

      Ștergere
  41. Buna ziua. Daca am absolvit in 2016 dar am dat licenta doar in februarie anul acesta ma pot inscrie doar cu adeverinta de licenta? Mi s a spus ca diploma se elibereaza doar dupa un an de la sustinerea examenului. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu poti. Doar absolventii din 2017 se pot inscrie cu adeverinta. Poti totusi sa mergi in prima zi la comisia de inscriere sa vezi poate vei putea.

      Ștergere
  42. Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa ma inscriu pentru un post de suplinitor cu nota din 2014.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate, daca este ultima nota obtinuta la examenul de titularizare.

      Ștergere
  43. Buna ziua! Pot da examenul de titularizare daca nu am modulul psihopedagogic? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu aveti cum sa predati fara el.

      Ștergere
    2. Buna ziua,
      Daca am pierdut certificatul pt modulul psihopedagogic, exista vreo modalitate prin care ma pot inscrie totusi la ex de titularizare? Un duplicat as obtine cam in 30 de zile,mult dupa terminarea perioadei de inscriere.
      Va multumesc mult

      Ștergere
  44. Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti in ce perioada se fac inscrierile pentru titularizare 2017 ?. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 16-22 mai. Urmareste calendarul afisat pe acest site.

      Ștergere
  45. DE unde luam adeverinta de vechime in invatamint?Multumesc!Torina

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna, Am terminat Facultateade Teologie- Litere Limba Romana si am absolvit un curs Postuniversitar in Psihopedagogie Speciala. Ce post pot ocupa in iNvatamantul special, conform centralizatorului 2017. Nu inteleg nimic.

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna,
    Referitor la punctul 1'. Sunt absolventa a promotiei 2017 -> imi sustin licenta in iulie, ce ar trebui sa scrie pe adeverinta tinand cont ca nici macar semestrul 2 nu va fi gata pana in 16-22 mai (mai am o sesiune de examene - cea corespunzatoare anului 4 sem 2) cand se preda dosarul de inscriere pentru titularizare?

    1') Absolvenţii promoţiei 2017 vor prezenta copia şi originalul adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu DIN CARE SA REZULTE că AU SUSTINUT examenul de licenţă/absolvire/bacalaureat, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic; - EXAMENU DE LICENTA SE SUSTINE IN IULIE, DECI NU ARE CUM SA SCRIE IN MAI CA L-AM SUSTINUT, cu atat mai putin media. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand am fost in situatia ta, acum 3 ani, m-a ajutat doamna care imi verifica dosarul. Nu mai tin minte exact ce am scris acolo, mi se pare ca media de la BAC, conteaza ca medie de departajare, in cazul in care ai aceeasi nota ca altcineva la examenul de tit. Lasi mai bine loc liber si intrebi in momentul in care ti-l verifica ce trebuie sa treci acolo.

      Ștergere
  48. Am o nelamurire...
    La incriere cei care am terminat facultatea (PIPP) trebuie sa depunem si diploma de bac, foaia matricola? Sau doar diploma de licenta?

    RăspundețiȘtergere
  49. Daca am terminat Facultatea iar acum sunt la master, trebuie sa aduc diploma de licenta in original? diploma fiind depusa acum la secretariat in original pentru master

    RăspundețiȘtergere
  50. Daca am terminat Facultatea iar acum sunt la master, trebuie sa aduc diploma de licenta in original? diploma fiind depusa acum la secretariat in original pentru master

    RăspundețiȘtergere
  51. Daca am terminat Facultatea si acum sunt la master, trebuie sa aduc diploma de licenta in original? mentionez ca diploma este depusa la secretariat in original pentru master

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa-ti elibereze de la secretariatul facultatii o copie conform cu originalul.

      Ștergere
  52. Adeverinta cu nota de unde o pot lua

    RăspundețiȘtergere
  53. Adeverință medicală apt pentru a preda in învățământ se eliberează de medicul de familie sau de medic psihiatru?

    RăspundețiȘtergere
  54. Adeverință medicală apt pt a preda in învățământ tb eliberată de medicul de familie sau de medic psihiatru?

    RăspundețiȘtergere
  55. Adeverință medicală apt pentru a preda in învățământ se eliberează de medicul de familie sau de medic psihiatru?

    RăspundețiȘtergere
  56. Adeverință medicală apt pt a preda in învățământ tb eliberată de medicul de familie sau medic psihiatru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adeverinta medicala o iei de la un cabinet de medicina muncii.

      Ștergere
  57. Bună ziua. Este obligatorie diploma de bacalaureat pentru înscriere? Și mai am o rugăminte: dacă vreau să mă titularizez și am terminat facultatea în 2001 și licența am luat-o în 2005 pot? Mulțumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diploma de bac nu este obligatorie, doar daca ai facut liceul pedagogic. Poti sa te inscrii chiar daca ai luat licenta in 2005.

      Ștergere
  58. Te poti inscrie in 2 judete la titularizare in 2017 si sa sustii 2 inspectii?

    RăspundețiȘtergere
  59. Hristos a înviat!
    Daca am avut inspectie la clasa pentru definitivat mai trebuie sa sustin alta inspectie sau se ia in considerare nota de la inspectia de definitivat?

    RăspundețiȘtergere
  60. Hristos a înviat!
    Daca am avut inspectie la clasa pentru definitivat mai trebuie sa sustin alta inspectie sau se ia in considerare nota de la inspectia de definitivat?

    RăspundețiȘtergere
  61. Îmi puteți spune,declarația pe propria răspundere trebuie făcută la notar?

    RăspundețiȘtergere
  62. Îmi puteți spune, declarația pe propria răspundere trebuie făcută la notar?

    RăspundețiȘtergere
  63. Îmi puteți spune, declarația pe propria răspundere trebuie făcută la notar?

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna ziua,inspectiile pentru definitivat sunt luate in considerare si pentru titularizare,sau este nevoie de alta inspectie la clasa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu ca iti poti echivala inspectia de la definitivat.Te duci la inspectorat cu copiile dupa procesele verbale si nu mai dai inspectia la clasa pentru titularizare.

      Ștergere
  65. Buna ziua, poate depune altcineva dosarul in locul meu daca sunt plecata din tara?
    Va multumesc! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Cu imputernicire de la notariat, poate depune altcineva dosarul in locul dvs. și poate merge si la confirmare intre 23-29 mai.

      Ștergere
  66. Avizul sau adeverința medicală se poate lua de la medicul de familie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de fiecare judet in parte. Teoretic trebuie adeverinta de la medicina muncii.

      Ștergere
    2. In judetul Cluj este acceptata si adeverinta de la medicul de familie. Așa a fost si in anii trecuți.

      Ștergere
    3. Depinde de fiecare judet in parte! Oltul accepta de la medicul de familie, Argesul vrea de la Medicina Muncii, asa ca intreaba cel mai bine la Inspectorat, Resurse Umane ce fel de adeverinta vor....ca sa nu iti respinga dosarul! 😊

      Ștergere
  67. Bună ziua! Copiile de pe actele de studiu la ce fac referire mai exact?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Actele de studii sunt diplomele de Licenta/Master, foile matricole din anii de studiu, Certificate de absolvire a modulelor pedagogice și anexele la certificatele de absolvire.

      Ștergere
  68. 1.Cum trebuie să fac dacă vreau să mă înscriu în două județe?
    2.Trebuie să depun dosarele în ambele județe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea cred ca ai cum sa fii in ambele judete la examenul de titularizare deoarece se da in aceeasi zi in toata tara.

      Ștergere
    2. Da, trebuie sa depui dosarele in ambele judete si trebuie sa sustii si inspectia la clasa in ambele judete.

      Ștergere
  69. Buna ziua! am si eu o nelamurire. punctul 8 se refera doar la cei care au lucrat in invatamant sau e valabil pentru toata lumea? mentionez ca nu am lucrat niciodata in invatamant, ultimul meu job a fost de lucrator comercial. trebuie sa aduc si eu copie de la registrul de evidenta al salariatilor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 7) Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul), în original;

      8) Copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor sau copie de pe carnetul de muncă dacă a mai fost angajat(ă) anterior anului 2012 și ulterior nu a mai avut calitatea de angajat(ă) (dacă este cazul);
      Dacă nu ați mai lucrat în invațamant, trebuie să prezentați doar copia de la REVISAL (registrul salariaților de la ITM). La Cluj-Napoca așa mi s-a cerut. Am plătit 20 lei pentru că se eliberează la cerere și se eliberează în 5 zile lucrătoare.

      Ștergere
  70. Punctul 8 e obligatoriu eu sunt la privat si nu as cere revisal pt a nu da explicatii .

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna ziua! Pentru cei care lucreaza in invatamant, dar dupa anul 2012 trebuie punctul 8 sau nu? Eu am terminat facultatea in 2014, n-am nici carnet de munca si lucrez pe contracte individuale de munca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. 8) Copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor sau copie de pe carnetul de muncă dacă a mai fost angajat(ă) anterior anului 2012 și ulterior nu a mai avut calitatea de angajat(ă) (dacă este cazul);
      Din câte am aflat de la ISJ Cluj, copia REVISAL (registrul de evidenta a salariatilor) trebuie pentru toti cei care au lucrat dupa 2012, de când exista Registrul. Eu am lucrat incepand cu 2013 in invatamant si in alt domeniu, deci mi-au spus ca trebuie și adeverinta de vechime in invatamant, si copia REVISAL cu vechimea efectivă in muncă. Daca solicitati copia la ITM, o primiti in 5 zile lucratoare și achitati 20 lei pentru eliberare la cerere.

      Ștergere
  72. Buna ziua! Pentru cei care lucreaza in invatamant, dar dupa anul 2012 trebuie punctul 8 sau nu? Eu am terminat facultatea in 2014, n-am nici carnet de munca si lucrez pe contracte individuale de munca. Cu stima, Mészáros Gergő

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna seara! Pentru adeverinta medicala trebuie un anumit model pe care doctorul il completeaza sau il iau in format normal...???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Medicul de familie la care mergeți are adeverințe tipizate pentru inscrierea la concursuri/examene, nu trebuie să o duceți dvs.

      Ștergere
  74. Bună ziua,
    Va rog sa imi spuneti de unde pot obtine adeverinta de vechime in invatamant? De la scoala la care am lucrat sau de la Inspectoratul Școlar Județean? Mentionez ca am lucrat in invatamant acum 2 ani, iar după aceea in alt domeniu. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  75. Cine stie, declaratia pe proprie raspundere trebuie facuta la notar sau o completam la sectia de inscrieri, au ei declaratie tip? 🙄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declarația pe proprie răspundere o veti primi la centrul de inscriere sau vi se spune acolo ce să scrieți.

      Ștergere
  76. Buna, stie cineva daca adeverinta pe proprie raspundere trebuie facuta la notar sau au ei declaratie tip pe care o vom completa la sectia de inscrieri? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie facuta la notar. Uite aici: http://variante-subiecte-examene.blogspot.ro/2017/05/declaratie-pe-propria-raspundere.html

      Ștergere
  77. Bună dimineața! In legătură cu acea viză/adeverință medicală.. De unde se poate lua? Există una tip? Se poate lua de la medicul de familie? Sau de la medicina muncii?

    RăspundețiȘtergere
  78. Bună dimineața! Referitor la adeverința medicală... De unde se poate lua? Există una tip? Se poate lua de la medicul de familie? Sau de la medicina muncii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. Adeverința este tipizată, fiecare medic de familie are astfel de adeverinte pentru cei care se inscriu la concursuri/examene. Vă costă 20-25 lei, in functie de tariful fiecărui medic. Din câte știu din anii trecuți, este valabilă adeverința de la medicul de familie, cel puțin la înscrierile în Cluj.

      Ștergere
  79. Deci pe cât încep înscrierile pt titularizare 2017?Și proba practică pe ce data se susține? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  80. Deci pe cât încep înscrierile pt titularizare 2017?Și proba practică pe ce data se susține? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inscrierile incep de pe 16 mai. Dupa inscrieri vei fi programat la inspectie. Trebuie sa urmaresti sa vezi pe ce data vei fi.

      Ștergere
  81. Invatatoare Elena11 mai 2017 la 10:10

    Buna ziua ,poate sa imi raspunda cineva ,va rog ,daca nota 10 de la inspectia la clasa din 2016 e valabila la examenul din anul acesta ?Va multumesc anticipat..!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu, veti sustine o lectie noua. ori de cate ori te vei inscrie la titularizare va trebui sa sustii o inspectie la clasa

      Ștergere
  82. Buna ziua, stie cineva unde se depune dosarul in Bucuresti pt limba romana?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie să urmăriți site-ul ISJ București. Dosarele se pot depune la anumite școli sau chiar la Inspectorat. Se va afișa o lista cu repartizarea a câte 4-5 discipline la fiecare școală în parte.

      Ștergere
  83. Adeverinta de la medicina muncii cum se obtine? trebuie facut un test psihologic inainte? Se face la un cabinet particular? in cat timp se poate face? Trebuie sa aduc si ceva de la medicul de familie la medicina muncii? Sunt din Bucuresti si nu prea am inteles ce trebuie sa aduc pentru aceasta adeverinta, va rog, ajutooor :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adeverința poate fi obtinuta si de la medicul de familie. Nu trebuie test psihologic. Exista adeverinte-tip pentru inscrieri la concursuri/examene. Vă va costa 20-25 lei, depinde de tariful fiecărui medic in parte.

      Ștergere
  84. am absolvit universitatea in 2016, am primit adeverinta in care sunt trecute datele din foaia matricola, ma pot inscrie la titularizare cu aceasta adeverinta avind in vedere ca diploma se elibereaza dupa 1 an?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, va puteti inscrie având adeverinta respectiva. E valabilă un an, până la eliberarea diplomei de licență.

      Ștergere
    2. Puteți intreba dacă vi se poate elibera diploma in original, dacă spuneți că a trecut un an de la absolvire.

      Ștergere
  85. Buna ziua! Daca doresc sa obtin un post cu nota din 2016, trebuie sa mai depun dosar sau doar o cerere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua! Trebuie să faceti dosarul din nou, dar pe cererea de inscriere veti trece nota obtinuta in 2016. Asta scrie in cerere, verificati si in original:

      „(...) în baza următoarelor rezultate:
      - in baza notei... la proba scrisă la disciplina... și a notei ... obtinute la inspectia la clasă... obtinute la concursul de titularizare, in sesiunea 2016.”

      Ștergere
  86. Buna ziua
    Daca vreau sa particip la concurs si am si continuitate am nevoie de doua dosare de depus ?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  87. Pt Bucuresti unde se depun dosarele pt titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Verificați pe site-ul ISJ București. Inscrierea poate fi la vreo scoală sau poate chiar la Inspectorat. La Cluj sunt alese cateva școli pentru cate 4-5 discipline.

      Ștergere
  88. buna ziua,
    daca termin modulul postuniveristar de pedagogie respectiv psihopedagogie speciala abia in iulie - aug. ma pot prezenta la ex. de titularizare doar pe baza adeverintei? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, in situatia asta sunt si eu. iei adeverinta de la secretariatul facultatii (DDPD), precum ca esti studenta la modul

      Ștergere
  89. Daca am lucrat un an in in invatamant <apoi am avut 6luni somaj iar ulterior am intrat in concediu de crestere copil este obligatoriu sa depun la dosarul de titularizare copie REVISAL si daca da va rog imi puteti spune de unde ar trebui sa o solicit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. REVISAL trebuie sa solicitati de la ITM din judetul dvs., costa 20 lei. Daca ati lucrat doar in invatamant, va trebuie doar adeverinta de vechime de la secretariatul școlii unde ati lucrat.

      Ștergere
    2. REVISAL se poate obtine si de la secretariatul scolii unde ai lucrat

      Ștergere
  90. Bună seara. sunt viitor absolvent a colegiului pedagogic si intentionez sa dau titularizarea. Vreau sa dau titularizare pe judetul Iasi, pentru ca aici termin colegiul, dar eu sunt din jud. Vaslui. Nelamurirea mea este legata de faptul ca nu stiu daca pot lua avizul/adeverinta medicala de la Iasi, sau trebuie sa ma duc in judetul din care provin. Intreb pentru ca nu am putut lua cazierul din Iasi si m-au trimis la Vaslui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adeverinta medicala o puteti primi de la medicul dvs. de familie au de la un cabinet de Medicina Muncii. Cu 20-25 lei cred ca puteti rezolva la orice medic.

      Ștergere
  91. buna ziua. pana la ce vechime in invatamant se poate sa definitivatul? poate cineva sa ma lamureasca si pe mine? pentru ca eu am vazut in lege ca vechimea maxima este de 5 ani,este adevarat scrie foarte clar, dar anul acesta au fost inscrise si persoane care au avut 8 ani vechime. se poate da vreo derogare ceva, pe ce motiv? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  92. Adeverinta medicala de unde se elibereaza?

    RăspundețiȘtergere
  93. De unde se elibereaza adeverinta medicala?

    RăspundețiȘtergere
  94. La un cabinet de medicina muncii.

    RăspundețiȘtergere
  95. Buna seara! Sunt studenta in anul 2 ,la Litere,romana-franceza. Anul viitor ,as vrea sa dau examenul de titularizare la limba romana. Sunt si la modulul pedagogic. Ma gandesc ,e o alegere buna sa dau anul viitor,desi voi fi in ultimul an si voi avea si alte examene in cadrul facultatii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e foarte buna alegerea. daca nu te-ai inscrie la titularizare, ai pierde un an apoi degeaba. e adevarat ca se aduna mai multe examene la un loc, plus ca mai ai de facut si licenta. dar daca le iei pe toate din timp, si mai ales, iti doresti sa profesezi, nu ar fi o problema. iti recomand sa te inscrii! bafta!

      Ștergere
  96. Daca am lucrat in invatamant ca titular in perioada 1996-2000, iar cartea de munca am pierdut o ( mentionez ca mi am dat demisia si am retras cartea de munca de la scoala respectiva)de unde mai pot lua un act care sa certifice ca am lucrat in acea perioada ?

    RăspundețiȘtergere
  97. Daca am lucrat in invatamant ca titular in perioada 1996-2000 dupa care mi am dat demisia de unde mai pot obtine un act care sa certifice perioada lucrata.( mentionez ca am ridicat cartea de munca de la scoala respectiva si apoi am ratacit o)

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna ziua.Daca nu am luat definitivatul anul acesta si vreau sa ma inscriu la titularizare ,pot sa nu mai sustin nota de la inspectie pentru titularizare 2017 si sa o folosesc pe cea de la inspectie definitivat 2017 ?

    RăspundețiȘtergere
  99. Trebuie adeverință de la medicul de familie sau de la medicina muncii?

    RăspundețiȘtergere
  100. Trebuie adeverință de la medicul de familie sau de la medicina muncii?

    RăspundețiȘtergere
  101. Buna ziua.Daca nu am luat definitivatul anul acesta si vreau sa ma inscriu la titularizare ,pot sa nu mai sustin nota de la inspectie pentru titularizare 2017 si sa o folosesc pe cea de la inspectie definitivat 2017 ?

    RăspundețiȘtergere
  102. Buna ziua.Daca nu am luat definitivatul anul acesta si vreau sa ma inscriu la titularizare ,pot sa nu mai sustin nota de la inspectie pentru titularizare 2017 si sa o folosesc pe cea de la inspectie definitivat 2017 ?

    RăspundețiȘtergere
  103. Buna ziua,in cererea de inscriere la concursul de titularizare se trece ultimul grad la data depunerii cererii,sau se scriu toate?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  104. Buna ziua! Am lucrat trei ani in invatamant in calitate de suplinitor calificat. Un an de zile am lucrat in alt domeniu. Acum doresc sa revin in invatamant. O pot face cu o nota din anii precedenti sau ma afecteaza aceasta perioada in care am intrerupt activitatea in invatamant? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te poti reintoarce cu o nota din anii trecuti daca: "a candidaților care au obţinut cel puţin media de repartizare 5 (cinci) la concursurile de titularizare din 2016, 2015, 2014 (minimum 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau inspecţia la clasă) respectiv cel puţin nota/media de repartizare 7 (șapte) la concursurile de titularizare din 2013, 2012, 2011 şi care solicită repartizarea pe perioadă determinată în baza acestor rezultate;"

      Ștergere
  105. Buna ziua. Daca vreau sa imi dau titularizarea in alt judet, nu in judetul in care am domiciliul, trebuie sa am viza de flotant sau mutatie in judetul respectiv? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  106. Buna ziua. Am auzit tot felul de pareri in legatura cu adeverinta/ avizul medical... Poate cineva sa dea un raspuns lamuritor... adeverinta de la medicul de famile sau aviz de la ITM? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  107. Buna,stiti cumva cand se valideaza dosarele? eu nu am gasit pe net data exacta.Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  108. buna ziua! actul de titularizare este acelasi lucru cu decizia pe care am ridicat-o de la inspectorat?

    RăspundețiȘtergere
  109. Buna! Termin anul acesta facultatea si nu am diploma de licenta inca, sau de incheiere a studiilor si nici cea de la dppd. Ce pot face in acest caz?

    RăspundețiȘtergere
  110. Hristos a Inviat! O intrebare importanta am si eu...nu-mi gasesc diploma de bac si de absolvire a liceului..am sunat peste tot ..nu dau de ea.. luni e ultima zi de depunere a dosarelor. Credeti ca imi poate primi dosarul fara aceasta diploma? Ca nu cred ca imi da mie careva duplicat intr-o singura zi, mai ales din alt oras.. Am de la facultate tot, inclusiv modulele pedagogice.

    RăspundețiȘtergere
  111. Hristos a Inviat! Ma ajuta si pe mine cineva cu o nelamurire? Am ratacit diploma de bac si absolvire a liceului. E vreo sansa sa-mi primeasca dosarul pt titularizare daca nu o am pe asta?

    RăspundețiȘtergere
  112. Buna seara ajutatima va rog cu un raspuns
    nu pot confirma dosarul pentru examenul de titularizare pana in ziua examanului 12 iulie deoarece in data de 12-13 iulie sutin examenul de dizertatie la master
    pot sa dau examenul de titularizare

    RăspundețiȘtergere
  113. 8) Copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor sau copie de pe carnetul de muncă dacă a mai fost angajat(ă) anterior anului 2012 și ulterior nu a mai avut calitatea de angajat(ă) (dacă este cazul);
    De unde luam aceasta foaie? *În cazul în care lucrez în alt domeniu ..momentan.

    RăspundețiȘtergere
  114. Buna ! O intrebare. Ai nevoie de studii de master pentru a fi titular cu acte-n regula?

    RăspundețiȘtergere
  115. buna ziua.pt examenul de suplinitor necalificatdin sept ce acte sunt necesare si care este perioada de depunere

    RăspundețiȘtergere
  116. Nuna ziua am o intrebare. Daca am terminat in 2017 facultatea si modulul pedagogic nivelul I, dar nu voi da titularizarea din anumite motive, pot sa predat in invatamant din toamna. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: