marți, 27 decembrie 2016

Calendar titularizare 2017

Pentru a va fi mai usor, am afisat aici calendarul miscarii personalului didactic 2017-2018 (anexa 19 din metodologie). Trebuie urmarit daca nu vor interveni alte modificari ale metodologiei si ale calendarului.

De aici puteti descarca calendarul in format pdf:
Calendarul miscarii personalului didactic 2017-2018 (anexa 19 din metodologie)

Iar aici puteti vizualiza calendarul online:
Calendarul miscarii personalului didactic 2017-2018 (anexa 19 din metodologie)


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

64 de comentarii:

 1. Bună dimineața, dacă nu am dat examenul de necalificat din toamnă,pt postul de educator, îmi pot depune dosarul pt concursul organizat pe parcursul anului școlar? Cum arata subiectele? Sunt la fel cu cele din toamnă? Mulțumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna!
  As avea nevoie, daca se poate, de cateva informatii care sa ma lamureasca. Sun la inspectorat si nu raspunde nimeni, iar pe net...m-am ametit in informatii.
  Fine. Lucrurile stau cam asa: anul acesta vreau sa ma reintorc in invatamant. Am predat ca profesor calificat suplinitor, apoi am intrerupt activitatea.
  Cum se face, unde se depune dosarul, cu cine si cand trebuie sa vorbesc pentru inspectia la clasa?
  Daca n-am mai predat atatia ani si m-am mai si mutat din oras, cum procedez cu inspectia la clasa?
  Dupa inspectia la clasa, ce urmeaza?
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna.Te uiți pe calendarul pt titularizare si îți depui dosarul in funcție de ce scrie acolo.
   Inspecția la clasa o vei da unde decid cei de la inspectoratul de care apartii(mai-iunie)
   După inspectie urmează examenul scris(iulie).
   Căuta întâi calendarul titularizării, apoi tematica disciplinei tale. Succes!

   Ștergere
 3. Dosarul se depune la inspectorat si acolo o sa iti alegi din variantele posibile unde vrei sa sustii inspectia la clasa dupa care va urma examenul scris.

  RăspundețiȘtergere
 4. nu stiti cand incep sa se depuna dosarele la inspectorat pt ex de titularizare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Incepand cu 16 mai. Urmareste calendarul.

   Ștergere
 5. Buna seara!
  Eu am o intrebare: Am absolvit facultatea in anul 2015, dar din diferite motive, abia anul acesta voi reusi sa imi dau examenul de licenta. As vrea sa ma inscriu pentru examenul de titularizare din acest an. Fara diploma de licenta as putea face lucrul acesta?
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu poti. Doar absolventii promotiei 2017 au voie sa se inscrie fara diploma de licenta.

   Ștergere
  2. Bună! Eu asemenea răspunsuri am primit: "Da! Cu adeverință că ați terminat 3 ani. Mergeți la validare după licență. Se poate."
   sau "Subscriu. Şi eu m-am înscris, iar după ce am susţinut licenţa, în vară, am mers la validat şi am dus adeverinţa."

   Ștergere
 6. Buna. Se stie cumva exact data examenului scris de titularizare? Incerc sa imi programez si o vacanta cu copiii la mare si trebuie sa stiu. Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De ce nu deschizi calendarul din postarea de mai sus?

   Ștergere
 7. Buna ziua, in calendar se spune ca se susține intr e 1-12 Iulie. Când se anunța data precisa? Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna ziua.Ma puteti ajuta si pe mine cu raspunsul la o intrebare.Am lucrat ca educatoare 3 ani.Momentan sunt in concediu crestere copil.In august mi se termina concediu.Ma pot inscrie la examenul de titularizare si daca da actele necesare pt inscriere(decizia,vechimea)trebuiesc luate de la sc la care am lucrat?va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna ziua ma puteti ajuta cu raspunsul la o intrebare? In 2000 am facut postliceala Hiperyon de 2 ani cu specializarea invatatori educatori .din anumite motive nu am lucrat in domeniu.pot sa particip acest an la examenul de titularizare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu conteaza daca ai profesat pana acum sau nu.

   Ștergere
  2. Citeste metodologia si acolo ai sa afli daca poti da examen cu aceasta postliceala.

   Ștergere
 10. Multumesc.12 iulie, am retinut.Succes tuturor!

  RăspundețiȘtergere
 11. Inspecția pt gr 2 se ia in calcul pt titularizare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, doar inspectia pentru definitivat.

   Ștergere
 12. Buna, am citit articolul și ma nelămureste ceva, dacă am făcut practica într-un alt județ in care am făcut studiile, pot sa predau sau să-mi iau post in alt județ ?! Căci scrie ca in judecățul in care am făcut practica, sau numai se evidențiază sub forma asta ?!

  RăspundețiȘtergere
 13. Buna, am citit articolul și ma nelămureste ceva, dacă am făcut practica într-un alt județ in care am făcut studiile, pot sa predau sau să-mi iau post in alt județ ?! Căci scrie ca in judecățul in care am făcut practica, sau numai se evidențiază sub forma asta ?!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poti sa dai examen in ce judet vrei. Doar ca acolo trebuie sa sustii proba practica, adica inspectia speciala la clasa.

   Ștergere
 14. Buna seara!
  Am si eu o nelamurire :)
  In cazul in care eu am terminat Liceul Pedagogic in Buzau in anul 2013, pot da titularizarea anul acesta in Bucuresti, chiar daca in acesti 4 ani nu am urmat Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei?

  Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 15. Buna ziua!
  Eu am terminat cursurile unei facultati in iulie 2016 si al programului de pregatire psihopedagogica oferita de dppd, insa NU am sustinut examenul de licenta. (Planuiesc sa il sustin anul acesta, in iulie).
  In acest caz, sunt considerat absolvent al promotiei 2016 sau trebuie sa iau licenta si apoi voi fi considerat absolvent al promotiei 2017?

  RăspundețiȘtergere
 16. Am terminat Drept si Psihologie! Pot da concurs? Cand trebuie sa sustin examenul si unde? Pot intra calificat? Muktumesc din inima

  RăspundețiȘtergere
 17. buna dimineata,

  am definitivatul dat, din raspunsurile de mai sus am inteles ca nu mai trebuie sa sustin proba orala, dar proba orala se noteaza cu admis respins sau cu nota care conteaz la media finala?

  RăspundețiȘtergere
 18. Buna dimineata,
  Am citit mai sus si am vazut ca daca am definitivatul in invatamant nu mai trebuie s asustin proba orala pentru titularizare. In media examenului de titularizare la proba orala se dau note care intra in alcatuirea mediei cu proba scrisa? sau proba orala-inspectia la clasa- se noteaza cu admis respins?

  RăspundețiȘtergere
 19. Pana cand m-as putea inscrie pentru sustinerea examenului de titularizare?

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna,anul trecut am terminat liceul profil real si acuma sunt la facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei in anul I la Universitatea Bábes Bolyai din Cluj la sectia Pedagogia invatamantului primar si prescolar si as putea da examenul pentru educatoare necalificata ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru necalificati trebuie sa astepti pana la toamna.

   Ștergere
 21. Din ce vad in calendar, inspectiile speciale la clasa sunt in perioada 30 mai- 30 iunie, dar anul scolar se termina pe 16 iunie! Cui vor mai preda cei care vor fi repartizati pe 29 iunie, de exemplu?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vom vedea cum se planifica inspectiile.

   Ștergere
 22. Buna ziua!Am și eu o întrebare știe cineva când se tine inspecția la clasa pentru educatoare?In ce consta inspecția că este prima dată când susțin examenul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Inspectiile se vor planifica imediat dupa perioada de inscriere.

   Ștergere
 23. Buna dimineata! Imi puteti spune, va rog, unde gasesc actele necesare pentru dosarul de titularizare in baza articolului 253? Am cautat in anexele din metodologie, dar nu am gasit...

  RăspundețiȘtergere
 24. Buna...daca am absolvit un postliceal cu specialitatea in inv special,pot sa dau examen titularizare in inv.normal prescolar(educator)?Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 25. Buna ziua!Daca sint absolventa unei postliceale in inv special,pot sustine ex titularizare educatori in inv normal?Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 26. una ziua!
  Am terminat in anul 2012 Facultatea de Stiinte Economice, Specializarea Management si Modulul Pedagogic nivelul 1.
  Intrebarea mea este daca pot sa ma inscriu la examenul de titularizare si daca pot preda Educatie Antreprenoriala si Economie la Liceu.
  va multumesc!!

  RăspundețiȘtergere
 27. Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti, dar vreau un post de profesor in orasul Timisoara. Ce ar trebui sa fac? sa dau examenul de titularizare acolo in oras? mentionez ca anul acesta termin modului prohopedagogic, sunt in an terminal la facultate.
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, trebuie sa sustii examenul in Timisoara.

   Ștergere
 28. Timofte geanina31 martie 2017, 12:08

  Buna ziua.Daca am depus dosarul de inscriere acum 2 ani am sustinut proba orala sustinuta la clasa dar nu am mai dat proba scrisa din motive personale.mai este valabil dosarul sau trebuie sa il depun din nou,se ia in considerare nota de la proba practica? Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 29. Timofte geanina31 martie 2017, 12:10

  Daca am depus dosarul acum 2 ani si am sustinut si proba practica dar nu si cea scrisa ,este valabil sau trebuie sa depun din nou dosarul?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie sa depui din nou dosarul.

   Ștergere
 30. Subiectele la psihopedagogie speciala in limba maghiara unde il pot afla?

  RăspundețiȘtergere
 31. Buna.imi puteti spune va rog cand trebuie depuse actele pt inscriere la titularizare edicator si cand e examenul? Aici m-am ametit in atatea informatii.multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Actele se depun in perioada 16-22 mai si examenul este pe 12 iulie.

   Ștergere
 32. Buna! Pentru a participa la examenul de titularizare trebuie sa mai susțin si inspecția având în vedere că am Definitivatul? În prezent nu profesez. Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 33. Am absolvit liceul pedagogic in 2009, m-am titularizat, apoi nu m-am prezentat la post pentru ca mi-am continuat studiile, apoi am lucrat in alt domeniu, insa as dori sa ma orientez totusi spre meseria de invatator. Nu inteleg partea cu inspectia speciala la clasa si proba practica/orala care se desfasoara inaintea probei scrise... adica suntem repartizati de ei la o clasa anume sau sum se face mai exact, nu inteleg deloc aspectul asta. Cand am sustinut examenul in 2009, am dat doar proba scrisa, dupa care am participat la repartitie in functie de optiuni.

  RăspundețiȘtergere
 34. Am absolvit liceul pedagogic in 2009, m-am titularizat, apoi nu m-am prezentat la post pentru ca mi-am continuat studiile, apoi am lucrat in alt domeniu, insa as dori sa ma orientez totusi spre meseria de invatator. Nu inteleg partea cu inspectia speciala la clasa si proba practica/orala care se desfasoara inaintea probei scrise... adica suntem repartizati de ei la o clasa anume sau sum se face mai exact, nu inteleg deloc aspectul asta. Cand am sustinut examenul in 2009, am dat doar proba scrisa, dupa care am participat la repartitie in functie de optiuni.

  RăspundețiȘtergere
 35. Subiectele vor ramane la fel sau vor fi modelul din 2013?

  RăspundețiȘtergere
 36. Subiectele vor fi la fel ca cele din anii trecuți?

  RăspundețiȘtergere
 37. Subiectele vor ramane la fel sau vor fi modelul din 2013?

  RăspundețiȘtergere
 38. Subiectele model afisate de Ministerul Educatiei pentru 2017, sunt chiar subiectele date anul trecut la examen.

  RăspundețiȘtergere
 39. Buna ziua,as dori si eu o lamurire.Sunt absolventa de Geografie si as dori sa stiu daca as putea sa ma inscriu la examenul de titularizare pentru postul de educator? va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 40. Buna ziua,ma pot inscrie la examenul de titularizare pentru educatori daca am absolvit facultatea de geografie?? va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 41. Buna ziua! Am dat examenul de titularizare in 2014 la limba si literatura romana si am fost angajata in anul scolar 2014-2015 apoi am intrerupt avand bebe mic (fara sa intru in concediu de maternitate intrucat nu aveam 1 an lucrat inainte de nasterea bebelusului); intrebarea mea este: pot obtine un post cu nota de la examenul din 2014? Sunt confuza pentru ca stiam ca nota de la titularizare este valabila mai multi ani, dar stiu si ca din 2015 s-a schimbat structura subiectelor fata de 2014 cand am dat eu. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 42. Bună ziua,
  În lista de documente pentru dosarul de titularizare se solicită și ”adeverință din care să rezulte vechimea efectivă în învățământ” - eu nu am mai predat de 10 ani, m-am mutat din orașul unde am predat... nu prea am de unde să iau adeverința asta. Este suficient să prezint copie a cărții de muncă din care reiese această vechime?
  Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: