luni, 16 ianuarie 2012

Centralizator 2012

Am gasit centralizatorul privind disciplinele de invatamant, domeniile si specializarile, precum si probele de concurs, valabile pentru incadrarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar 2012.
Acesta are 4 parti, pe care le putei descarca de aici:

Centralizator 2012 - partea 1

Centralizator 2012 - partea 2

Centralizator 2012 - partea 3

Centralizator 2012 - partea 4



Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

321 de comentarii:

  1. si istoria in care e?
    va rog, ca nu gasesc

    RăspundețiȘtergere
  2. nu pot sa deschid aceste fisiere .
    dar mar interesa care sunt probele de concurs si bibliografia pentru titularizare la disciplina educatie fizica

    RăspundețiȘtergere
  3. Istoria o gasesti in fisierul "3_Centralizator 2012 cultura generala3.pdf", la pagina 291.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fisierele de mai sus sunt arhive rar, care contin mai multe fisiere pdf. Trebuie copiate pe calculator, dezarhivate si apoi ca sa poti deschide fisierele pdf trebuie sa ai instalat Adobe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sal.Am si eu o intrebare daca ma poti ajuta?
    E adevarat ca s-a schimbat legea invatamantului si ca din 2012 dispare titularizarea pe post??

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, dispare titularizarea pe post. Poti descarca noua lege de aici: Legea educatiei nationale

    RăspundețiȘtergere
  7. Spuneti-mi va rog unde pot gasi probele de concurs pentru disciplina Geografie

    RăspundețiȘtergere
  8. Suplinitorii necalificati maidau examen in vara? Daca da, dupa care programa?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu este precizat nimic despre necalificati. Dar cel mai probabil va fi examen pentru ca sunt prea mici sansele ca toate posturile sa fie ocupati doar de calificati.

      Ștergere
  9. Va rog sa-mi spuneti ce discipline pot sa predau la liceu ca suplinitor calificat daca am terminat fecultatea de drept, dppd 1 si dppd 2 ? Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  10. De unde a-ti luat centralizatorul pentru ca inca nu a aparut in monitorul oficial ordinul de aprobare al lui, ordinul este 3202 din 03.02.2012, si va intreb daca este cel oficial?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Centralizatorul este luat de pe site-ul edu.ro.
      De fapt in postarea de mai sus, sunt link-uri catre edu.ro si nu stiu daca cel care a aparut(sau va aparea) in Monitorul Oficial este la fel. Dar ma gandesc ca daca cei de la minister l-au pus pe site, cel oficial ar trebui sa fie identic.

      Ștergere
  11. daca sunt studenta anul 1 la litere pot sa dau examen pentru suplinitor necalificat? daca da cum trebuie sa procedez? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, poti sa dai examen pentru necalificati. Problema este ca momentan nu s-a specificat nimic de la minister despre examenul de necalificati.

      Ștergere
  12. Am terminat facultatea de informatica specializare info,cu modul pedagogic.As vrea sa preadau matematica,ca suplinitor calificat sau necalificat,nu stiu,ma poate ajuta cineva cu informatii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce fel de informatii? Vrei programa la matematica, subiecte? Vrei calendarul?

      Ștergere
  13. Am terminat facultatea de mate info si modul, specializarea info, pot preda mate la gimnaziu. ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descarca centralizatorul de mai sus si arunca o privire in el.

      Ștergere
  14. Daca am absolvit Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor pot sa imi dau examenul pentru suplinitor sau titularizarea?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  15. buna ziua ...cum ramane cu posturile care sunt rezervate deja ? asta inseamna ca eu nu mai pot concura pt ele?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua , pot da examen de titularizare la disciplina economic- administrativ -comert -servicii daca am terminat dreptul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descarca centralizatorul de mai sus si arunca o privire in el.

      Ștergere
  17. Buna ziua! Am si eu o intrebare: studentii care termina anul acesta Pedagogia invatamantului Primar si Prescolar din cadrul facultatii de Psihologie si stiintele educatiei pot da titularizarea ( educator) in acest an(2012) tinand cont ca inscrierile se fac in aprilie cand nu este inca finalizat anul universitar??
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana acum la inscrierea dosarului pentru concurs se aducea o adeverinta cum ca esti in an terminal si ca vei sustine examenul de licenta anul acesta, iar pana la o data anume trebuie sa aduci adeverinta cum ca ai luat examenul de licenta. Cel mai probabil asa va fi si acum.

      Ștergere
  18. Stie cineva sa-mi spuna daca imi pot depune dosarul pentru consiliere psihopedagogica in inv. special ?Eu am terminat Stiinte ale Educatiei ,specializarea Pedagogie.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi pot depune dosarul pentru Consiliere Psihopedagogica in inv.special daca am terminat Stiinte ale Educatiei,specializarea Pedagogie?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu apelez in legatura cu cei care au absolvit facultatea de Psihologie, inclusiv Masterat in Psihologie, dar fara modul psihopedagogic...se poate preda? si la ce nivel? Multumesc mult de tot

      Ștergere
  20. buna, daca am terminat liceul ca Tehnician in turism si facultatea de Management (nu am modulul psihopedagogic), as putea sa dau examen de titularizare in turism?...sau doar suplinitor?... (nu reusesc sa descarc centralizatorul)..
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Link-ul pentru descarcarea centralizatorului merge. Nu imi dau seama de ce nu reusesti.
      Fara modulul psihopedagogic nu poti fi decat suplinitor necalificat. Momentan nu este specificat in metodologie nimic despre examenul pentru necalificati. Mai trebuie sa asteptam putin sa vedem ce apare.

      Ștergere
  21. Am terminat Universitatea Bucuresti, Facultatea de Tehnologie Chimica, am si Modulul Pedagogic, intrebarea este daca pot aplica pentru Institutor-Educator de psihopedagogie speciala sau Institutor-Invatamant prescolar si primar. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti preda ca si calificat, iar momentan in metodologie nu este specificat nimic despre necalificati. Mai asteapta putin sa vedem ce o sa mai apara.

      Ștergere
  22. Buna,

    Am terminat Facultatea de Stiinte, specializarea Fizica -Chimie in anul 2004. Stie cineva daca mai e valabil modulul pedagogic avand in vedere ca eu nu am predat in invatamant pana acum?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Modulul nu expira :)
      Odata ce l-ai facut e bun facut. Poti sa dai examenul de titularizare fara nici o problema.

      Ștergere
  23. Buna ziua, am si eu o intrebare, s-a schimbat programa pentru titularizare la disciplina Limba si literatura romana pentru 2012? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programele de anul trecut au ramas valabile si pentru anul acesta.

      Ștergere
  24. buna CRISC felicitari pentru munca depusa pentru noi toti am si eu o intrebare:am terminat in 2009 facultatea de ingineria mediului specializarea montanologie durata 5 ani si am urmat si un master de 1 an si jumatate in sisteme de control si evaluare a calitatii mediului si am nivelul 1 de modul pedagogic, intrebarea mea este daca pot preda disciplina protectia mediului la liceu?si te as ruga daca poti sa postezi partea de pedagogie, metodica sau didactica din programele de sustinere a examenelor.mersi mult MONIQUE

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua
    Am terminat Facultatea de Litere in 2010, dar Modulul Psihopedagogic nu il am complet, as dori sa stiu daca pot sa aplic pentru Institutor-Educator si daca modulul facut mai este valabil, avand in vedere ca nu este terminat,imi mai lipseste Pedagogia din anul I si Didactica literaturii din anul II, sau trebuie sa il refac in intregime. Multumesc anticipat!Ana

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna,am terminat facultatea de stiinte economice si adm.publica,am facut si modulul1 ...ce mateii pot preda si la ce clase.de unde iau didactica pt ex.ast rasp.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. buna ziua.as dori sa aflu data de inscriere pt concursul de titularizare la Limba si literatura romana.multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate...am terminat in 2005 Facultatea de Agronomie si am facut si acel modul psihopedagogic care se facea optiunal, din cate imi amintesc a fost de 1 an dar nu am profesat niciodata, acum insa imi doresc sa fiu educatoare si drept urmare am mers la Inspectorat pt a ma lamurii ce trebuie facut...mi s-a spus ca obligatoriu trebuie sa fac un colegiu de instituri....intrebarea mea este daca s-a aflat cineva in situatia aceasta si ce trebuie facut, nu exista cursuri pe o perioada mai scurta sau doar de 2-3 ani si unde anume, eu fiind din Valcea sau daca pot preda ca suplinitor?va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a fi educatoare trebuie sa faci facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar. Asa se cheama in Iasi (aici nu mai este colegiu).
      Dar la tine in Valcea nu garantez ca e tot la fel. Ce ti-au spus la inspectorat aia trebuie sa faci.
      Daca ai timp citeste metodologia ca acolo scrie clar cine poate preda si cum.

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru raspuns,mai aveam o speranta....din pacate,s`a ruinat :))

      Ștergere
  29. Buna ziua, va rog din suflet sa-mi raspundeti daca se poate la o intrebare.Am terminat Facultatea de Agricultura in 2005, specializarea Agricultura si in anul II , am urmat si modulul psihopedagogic insa nu am predat niciodata in invatamant si acum mi-as dori sa fiu educatoare, imi puteti spune si mie daca mai trebuie facut un Colegiu de Institutori pentru a preda la prescolari sau ma pot angaja ca suplinitor? Va multumesc anticipat,as dori un raspuns din partea dumneavoastra deoarece am incercat sa descarc centralizatorul insa nu functioaza !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti preda ca educatoare pana nu faci acel colegiu sau o facultate in domeniu.
      Am verivicat si centralizatorul poate fi descarcat, nu stiu de ce nu ai reusit.

      Ștergere
  30. buna ziua, am nevoie de informatii: in legatura cu programa pt examenul de titularizare pt invatatori pt 2012: este valabila programa din 2010??
    am inteles ca pt a te inscrie pt concurs trebuie sa ai licenta+master, eu nu am decat licenta,cu specializarea pedagogia invatamantului primar si prescolar, asta inseamna k nu pot sa ma inscriu pt post?
    si nu am inteles ce e cu proba practica/inspectie la clasa, daca eu nu lucrez in invatamant...
    daca nu te inscrii acum in aprilie, in vara nu mai ai posibilitatea sa te inscrii, nu se mai organizeaza concurs in august??
    Te rog mult mult sa imi raspunzi! multumesc! dany

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dany, te poti inscrie daca ai modulul psihopedagogic facut. Acum nu se mai da examen ca anul trecut in iulie si in august, ci doar in august.
      Poti sa arunci o privire pe Metodologia miscarii personalului didactic 2012-2013
      Tot acolo ai si calendarul.

      Ștergere
  31. cine a terminat facultatea de filosofie,se poate inscrie la examen sau poate doar dupa ce face si masterul la aceesi specializare. mentionez ca nivelul II se face doar la master.altceva nu mai pot preda decat cultura civica dar aici sunt 2-3 ore pe sapt pe care le iau altii pt completare de norma

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua! Numele meu este Munteanu A.Corneliu. As dori sa aflu si eu raspunsul la cateva intrebari: 1. Care este perioada in care se dau examene pentru profesorii suplinitori?
    2. Daca sunt inca student al facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, pot profesa ca suplinitor?
    Va multumesc pentru atentia acordata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Examenul este pe 2 august.
      2. Daca inca nu ai diploma de licenta nu poti preda ca suplinitor calificat.

      Ștergere
  33. se poate ca un post care nu are norma intreaga sa fie dat pe perioada nedeterminata?

    RăspundețiȘtergere
  34. un director de scoala trebuie sa aiba neaparat post cu norma intreaga pe obiecctul pe care e profesor in acea scoala?

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna ziua! As dori si eu daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.Am terminat Facultatea de Filosofie,sectiunea Comunicare Sociala si Relatii Publice insa nu am parcurs Modulul Psihopedagogic.Sunt licentiata in PR,si vorbesc fluent 2 limbi straine.As putea sa ma inscriu la concurs la suplinitori calificati avand in vedere ca am licenta luata sau la necalificati intrucat nu am modulul facut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dory, pentru calificati nu te poti inscrie pentru ca nu ai facut modulul psihopedagogic.
      Pentru necalificati nu te poti inscrie pentru ca momentan in metodologie nu este specificat nimic despre suplinitorii necalificati. Trebuie sa mai astepti sa vezi daca se va da examen pentru necalificati.

      Ștergere
  36. am absolvit facultatea in 2009 impreuna cu modulul pedagogic, dar nu am profesat in invatamant niciodata...mai este valabil modulul?

    RăspundețiȘtergere
  37. buna ziua.am terminat facultatea de drept dar nu am modulul psihopedagogic facut,as putea sa dau examen de suplinitor calificat/necalificat?.ms

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Calificat - NU.
      Necalificat - momentan tot NU.
      Trebuie sa mai astepti sa vezi daca anul acesta se va mai da examen pentru necalificati. Momentan in metodologie nu este specificat nimic despre necalificati.

      Ștergere
  38. buna!am si eu o intrebare..am absolvit facultatea de Litere si Stiinte,specializarea Administratie Publica.ce materii pot preda?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  39. As dori sa stiu centrele de examen din sectorul 1 si 6 . Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  40. Si eu apelez in legatura cu cei care au absolvit facultatea de Drept, dar fara modul psihopedagogic...se poate preda? si la ce nivel? Multumesc mult de tot

    RăspundețiȘtergere
  41. Si eu apelez in legatura cu cei care au absolvit facultatea de Drept, dar fara modul psihopedagogic...se poate preda? si la ce nivel? Multumesc mult de tot

    RăspundețiȘtergere
  42. BUNA!
    AM ABSOLVIT FAC DE SOCIOLOGIE-PSIHOLOGIE FR,LICENTA IN PSIHOLOGIE. POT FI EDUCATOARE? SI CE EX TREBUIE SA DAU,CE TREBUIE SA FAC?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descarca centralizatorul de mai sus si vezi daca poti preda ca educatoare.
      Examenul care trebuie sa-l dai este examenul de titularizare din 2 august 2012.

      Ștergere
  43. daca am terminat facultatea de drept fara modul psihopedagogic nu pot da examen pentru suplinitor calificat?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  44. buna CrisC!daca nu te superi poti sa-mi spui mai exact cum se da examen la romana?tot ca si in anii trecuti?adica din literatura,gramatica si metodica?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atat timp cat programa a ramas aceeasi, eu spun ca examenul se va da la fel ca anul trecut.

      Ștergere
  45. sunt institutor cu 6 ani vechime in inv.primar.am dat examen de titularizare in 2010,dar nu mi am luat post si de atunci nu mai lucrez in sistem.anul acesta am voie sa mi iau post cu nota din 2010,fara sa mai dau examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit in metodologie ca te poti inscrie cu nota din 2010, dar nu stiu mai multe. Citeste in metodologie pentru mai multe detalii.

      Ștergere
  46. Buna Cris! Poate ma lamuresti si pe mine, daca pui doua dosare la centre diferite, dai examen scris doar la unul si cu nota aceea te duci si la celalalt? Chiar nu vad cum altfel tinand cont ca examenul scris este in doi august. Stii tu ceva in legatura cu acest aspect?Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu stiu exact cum va fi. Poate pana in august ne vom lamuri si noi :)

      Ștergere
    2. daca depui dosare in mai multe centre vei sustine insprectia speciala la clasa in toate centrele la care te-ai inscris dar pana la examenul scris trebuie sa te hotarasti la care centru dai examenul. in cazul in care nu obtii post in acel centru faci cerere la inspectorat si e posibil sa te repartizeze la unul din centrele la care ai mai sustinut inspectia la clasa (cu conditia sa mai fie postul liber :) succes

      Ștergere
  47. buna!pentru a preda ca suplinitor calificat iti mai trebuie inspectie la ora?multumesc anticipat!Marius

    RăspundețiȘtergere
  48. buna seara. va rog sa-mi spuneti unde gasesc lista cu actele necesare inscrierilor pt ocuparea posturilor vacante. pe site-ul isj nu o gasesc. multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  49. daca sunt studenta anul II la litere pe specializare pedagogie pot da examen pentru suplinitor necalificat anul acesta?s-a anuntat ceva de la minister?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu apare nimic despre suplinitori necalificati. Mai asteapta sa vezi daca apare ceva nou.

      Ștergere
  50. buna.eu am terminat litere, am luat licenta.am modulul psihopedagogic I.sunt in anul II master didactica lb franceze insa nu am modulul psihopedagogic II,ma pot inscrie pt exam de titularizare la un post pt liceu?

    RăspundețiȘtergere
  51. Buna, sunt studenta in anul III la tehnologia petrolului si petrochimie,specializarea Protectia Mediului,din pacate nu am facut modulul pedagogic,eu trec anul IV. As putea acum sa mai fac sau e prea tarziu? si daca as putea sa predau macar ca suplinitor necalificat. multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai face acest modul. Ca necalificat poti, dar momentan nu este specificat nimic in metodologie despre necalificati. Mai asteapta putin sa vezi daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  52. buna ziua, am si eu o nelamurire, am terminat facultatea dar nu pot preda economia deoarece se face la liceu si toti spun ca trebuie sa fac master didactic ca sa pot preda. la mine la univ este doar master profesional si de cercetare. nu se mai face ca inainte modulul pedagogic nivelul II in timpul masterului? ar trebui sa aleg alt masterat decat cel de la facultatea mea? va multumesc foarte mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuie sa te interesezi unde poti face un master didactic. Asta pentru ca nu se mai face modulul psihopedagogic.

      Ștergere
  53. Sunt studenta anul II la pedagogia invatamantului primar si prescolar. Ca necalificat mai pot da anul acesta examen de suplinire ,,necalificati" educatori ? Stiti cumva data sau orice alta informatie despre acest lucru ? Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta nu se da examen pentru necalificati, sau cel putin pana acum nu s-a afisat nimic despre suplinitori necalificati. Mai urmareste sa vezi daca mai apare ceva.

      Ștergere
  54. dosarele se depun direct la centrele de concurs,nu?

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna! Sunt invatator suplinitor calificat. Am terminat liceul pedagogic, iar acum sunt in an terminal la Facultatea de Inginerie. As dori sa stiu cum voi fi incadrat dupa terminarea facultatii. Mentionez ca voi ramane in continuare in invatamantul primar.

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna

    E un post scos la concurs si mai candideaza cineva care sunt elementele de departajare ??
    examen scris si proba abilitatilor?? acolo poate avea vre-o influenta directoru scoli???

    Va multumesc ast raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspectia la clasa este 25%, iar examenul scris este 75%. Daca este egalitate, nu mai stiu cum se departajeaza. Parca se ia nota de la facultate, apoi de la bacalaureat...

      Ștergere
  57. Buna! Am si eu o nelamurire in legatura cu masterul didactic...perioada de inscriere este tot in toamna..ca la celelalte mastere? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi unde se face acest master si intreaba acolo.

      Ștergere
  58. Buna! As vrea sa stiu daca pot depunde dosarul si pentru limba romana si pentru limba engleza. Am dubla specializare la facultate, dar nu stiu daca legea imi permite sa aplic pentru amandoua. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar degeaba te inscrii la amandoua, pentru ca examenul scris poti sa-l dai doar la una din ele.

      Ștergere
  59. am terminat facultatea de filosofie, iar anul asta termin si un master in domeniu. Am modului 1 si termin si modulul 2. M-am inscris la titularizare pentru un post de filosofie pe perioada nedeterminata, dar as vrea sa ma inscriu si pentru un post pe perioada determinata, incomplet-9 ore, la cultura civica. tinanad cont ca examenul va fi in aceeasi zi, as putea sa ma inscriu si ptr cultura civica?....probabil ora examenelor poate fi aceeasi...

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna seara,

    Imi puteti spune, va rog daca am terminat Facultatea de Filosofie, pot sa predau religie, ma refer la examenul pentru suplinitor, bineinteles? Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descarca centralizatorul de mai sus si cauta in el Filosofie. Vei vedea ce poti preda.

      Ștergere
  61. Pentru a sustine ex de titularizare trebuie sa dau neaparat definitivatul?

    RăspundețiȘtergere
  62. Sunt economist -SPECIALIST RESURSE UMANE cu vechime de peste25 de ani(Fac. Ecomonia industriei,transporturi si constructii 1982).As vrea sa predau in invatamint ca suplinitor calificat sau necalificat ;ce ar trebui sa fac?
    Am cursuri de formator, am predat Managementul resurselor umane-8 ani la o scoala de studii comerciale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Primul pas era sa te inscrii pentru examen. Daca te-ai inscris, urmeaza sa fii programat pentru o inspectie la clasa, iar in august vei sustine examenul scris.
      Daca nu te-ai inscris, tot ce mai poti sa faci este sa astepti pana la toamna sa vezi ce posturi mai raman libere.

      Ștergere
  63. buna, eu fac masterul in alt domeniu fata de cel din facultate, dupa ce il termin pot preda materia de la master cu modulul pedagogic din facultate? sau trebuie sa mai fac un master ...unul didactic? multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna ziua
    Care este data la care se publica,se afla,se comunica, daca dosarul pentru examenul de suplinitor a fost admis sau nu,ca sa poti continua cu pasii legali?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In perioada 18-27 aprilie se face validarea dosarelor. Trebuie sa te duci in aceasta perioada pentru a valida dosarul de inscriere.
      Nu prea am inteles ce vrei sa spui cu: "sa poti continua cu pasii legali".

      Ștergere
    2. Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare. Am absolvit in 2005 Facultatea de Informatica la Iasi (inclusiv modulul pedagogic). As dori sa stiu in ce conditii as putea preda matematica. Dac fac un master la facultatea de Matematica e suficient? Va multumesc!

      Ștergere
    3. Eu am vazut in centralizator ca scrie doar (absolvenţi ai promoţiilor anterioare anului 1993) care au facut informatica pot preda matematica. In acest caz poti preda doar ca suplinitor necalificat.

      Ștergere
  65. Buna, am si eu o nelamurire: daca am terminat ise-ul de 4 ani fara modul pedagogic, exista vreo sansa sa mai intru in invatamant ca profesor calificat (nu suplinitor pe perioada determinata) fara sa fac din nou facultatea ? lucrez ca economist, deci nu am nici o experienta relevanta. va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  66. am absolvit fac de litere, am urmat modulul I si II, postuniversitar 1 an de zile si sunt la master anul I, in teatrologie. ce pot preda? mai trebuie sa fac si master didactic? sau ma pot duce n legea mea, la doctorat? multumesc din toata inima.

    RăspundețiȘtergere
  67. AM SI EU O INTREBARE SI PT INVATAMANTUL PRESCOLAR A RAMAS VALABILA PROGRAMA DE ANUL TRECUT

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna seara! Va rog sa-mi dati si mie programa pentru limba si literatura romana valabila pentru titularizare 2012. Se mai da literatura + gramatica + metodica? Unde putem gasi un model de subiect pentru 2012?
    Multumesc...

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna seara! Cine imi poate da si mie programa pentru limba si literatura romana valabila pentru titularizare 2012? Inca se mai da literatura + gramatica + metodica? Unde pot gasi un model de subiect pe 2012?
    Multumesc mult...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa valabila pentru anul acesta este cea din 2011: Programa titularizare limba romana
      Modele de subiecte nu gasesti. Poti vedea doar ce subiecte au fost date in anii anteriori.
      Foloseste casuta de cautare pe site si vei gasi.

      Ștergere
  70. Buna.Va rog sa-mi spuneti si mie daca se mai da examen pentru suplinitor necalificat anul acesta?Daca nu se ocupa toate posturile mai sunt sanse in toamna pentru cei necalificati?Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  71. Nu stiu. Trebuie sa mai asteptam. Eu cred ca va fi examen si pentru necalificati. Ce vor face cu posturile neocupate?

    RăspundețiȘtergere
  72. Daca am absolvit deja un program de masterat pe locuri finantate de la buget(fara a urma modului psihopedagogic), mai pot sa urmez un masterat didactic pe locuri bugetate?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin, buna intrebare. Suna la inspectorat si intreaba, sau la facultatile care vor face inscrieri pentru master didactic. Momentan e cam neclara treaba cu masterul didactic.
      Ar trebui sa il faci tot la buget, dar stii cum e la noi in tara, mai toate sunt pe dos.

      Ștergere
  73. Buna ziua,va rog mult lamuriti-ma intr-o problema:daca am terminat facultatea profil economic,cu diploma de licenta cu tot,insa nu am efectuat modulul pedagogic,as putea preda limbi straine ca si suplinitor?Si daca da,cand ar trebui sa ma prezint la examenul pentru suplinitori? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai facut modulul, nu poti preda decat ca suplinitor necalificat. In metodologie nu este specificat daca anul acesta se va mai sustine examenul pentru necalificati. Cred ca aceasta decizie o sa o ia fiecare scoala in parte, in functie de cate locuri libere vor ramane dupa examenul din august.

      Ștergere
  74. De ce nu afisati toate intrebarile si nu dati raspunsuri la ele? Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, eu pun toate comentariile. Mai am 2 comentarii de ieri, care nu sunt puse. Le pun pe rand pentru a vedea la care stiu sa raspund, ca altfel le pierd evidenta.
      Referitor la dat raspunsuri... nu prea sunt obligata sa raspund la toti. Stii, eu fac acest lucru din placere, nu ma plateste nimeni sa fac asta. Plus ca nu stiu raspunsurile la toate intrebarile.
      Scopul acestui site nu a fost ca lumea sa intre sa intrebe si eu sa stau sa raspund. A fost de a aduna cat mai multe documente utile la un loc, pentru ca lumea sa nu mai caute ca nebunii pe net pentru a le gasi.
      Nu stiu daca esti prea multumita de raspunsul meu... dar sa stii ca fac cat pot pentru a ajuta.

      Ștergere
    2. Pai eu as vrea sa imi rasundeti la intrebare pentru a fi multumita pentru ca acesta este scopul,de a informa omul.Daca il lasati nelamurit nu stiu in ce masura ar putea fi multumit.

      Ștergere
    3. "Pai eu as vrea sa imi rasundeti la intrebare pentru a fi multumita pentru ca acesta este scopul,de a informa omul."
      CE?
      La ce intrebare ti-am raspuns asa doar de dragul de a raspunde si ai ramas nelamurita???
      Sa stii ca nu fac asta, daca nu stiu, spun ca nu stiu sau nu raspund.
      Si in caz ca nu ai citit ma sus... sa stii ca eu pierd multa vreme pe site, doar de dragul "de a informa omul", dar se pare ca niciodata nu poti sa-i multumesti pe toti.

      Si daca tu crezi ca acest site te-a facut sa pierzi timpul si nu ti-a oferit nici o informatie utila, te rog sa nu mai intri pe el.

      Ștergere
  75. nu am reusit sa depun dosarul ptr. suplinire. Mai pot preda in toamna cu nota de anul trecut? sunt calificata si am luat peste 5 anul trecut la exam.

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna ziua,as dori sa va intreb daca s-a afisat programa pentru limba franceza 2012 si daca da,de unde as putea sa o descarc.Mutumesc anticipat.
    Gabriel Rusu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa pentru limba franceza 2012 este la fel cu cea de anul trecut si o gasesti aici: Programa titularizare limba franceza

      Ștergere
  77. sunt studenta la finante si banci in anul 2 si din cate am inteles cu modulul pedagogic (cu licenta luata) nu poti preda numai pana la gimnaziu(si eu as vrea la liceu).se poate continua cursul cumva pentruca nu vreau sa merg la master imediat dupa licenta.

    RăspundețiȘtergere
  78. Stiu ca poate o sa sune ciudat intrebarile mele, dar sunt studenta in anul terminal la informatica si am aflat tarziu ca inscrierile pentru titularizare se faceau pana pe 12 aprilie.

    Prima mea intrebare este: ce inseamna exact suplinitor si suplinitor necalificat. Din cate am inteles cel necalificat nu are modulul psiho-pedagogic facut.

    Cand se depun dosarele pentru suplinitor calificat/necalificat?

    Daca termin facultate de matematica-informatica,sectia informatica, care e sansa sa pot preda matematica?

    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suplinitor necalificat: nu ai modulul psihopedagogic, predai la alta specializare fata de care ai terminat studiile sau inca nu ai diploma de licenta.
      Suplinitor calificat: tot ce nu este mai sus.
      Diferenta intre suplinitor si titular, dupa noua lege a educatiei, suplinitor - contract pe perioada determinata, titular - contract pe perioada nedeterminata.
      Dosarele s-au depus intre 2-12 aprilie.
      Trebuie studiat centralizatorul sa vezi ce poti preda.

      Ștergere
  79. Buna CrisC, am si eu o intrebare poate reusesti sa ma ajuti, am studiat centralizatorul partea a2-a unde este si principalul meu obiectiv, din ce stiu de cativa ani in diploma de bacalaureat nu se mai specifica o specializare, dar in trecut exista trecuta in diploma specializarea dobandita in timpul anilor de studiu(disciplina principala si cea scecundara studiata intensiv).Am observat notat cu * aceste specializari si din ce am citit la inceput se iau in calcul si liceul pedagocic si postileala "sau orice act de studiu dobandit cu specializare".Nu stiu daca interpretez bine dar in aceasta situatie eu ma incadrez bine cu specializarea pe liceu ce imi poate da dreptul sa particip la concurs cel putin pentru catedra suplinitor necalificat(specializarea pe diploma mea fiind matematica-fizica din` 94).Din ce am vazut acolo pot preda maxim la gimnaziu, pana acum am avut alte obiective si nu am fost interesata de invatamant, totusi daca exista o sansa cat de mica a-si vra sa stiu daca am inteles bine partea aceea notata cu * si partea de inceput scrisa pe albastru sau daca ma pot prezenta oricum la un examen de suplinire necalificat indiferent de postul ales, o dilema ramane daca se mai sustine concurs pentru ocuparea posturilor ramase in toamna aceasta(poate ai aflat ceva), daca se merita sa ma gandesc ca la o oportunitate sau cel putin daca ma pot inscrie la anul o data cu ceilalti pt ex din vara pentru necalificati.Te rog daca ma poti ajuta intr-un fel ca pe la mine tot intreb si nu stie nimeni ce sa imi zica, este pur si simplu o aiureala, toti zic sa mai asteptam sa vedem ce se mai intampla si ce se mai modifica intre timp tinand seama ca s-a schimbat cam tot pe la minister, posibil sa se schimbe iar cate ceva prin lege, dar pana atunci te rog sa ma ajuti daca reusesti sa afli ceva concret sau macar din ce stii de anul trecut. Multumesc! Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze ca iti raspund asa de tarziu, dar nu prea am avut timp sa ma uit. Doar cu specializarea de pe diploma de liceu matematica-fizica, nu poti preda ca suplinitor calificat. In centralizator spune despre acele specializari care pot preda ca suplinitori calificati.
      Pana acum doar cu diploma de liceu predai ca necalificat ce obiect puteai. Dupa noua lege din acest an, nu se mai da examen pentru necalificati.
      Ei vor ca in acest an sa acopere toate posturi cu calificati, ceea ce eu spun ca e cam imposibil. Daca se putea se ocupau si pana acum.
      Singura sansa este ca dupa examenul din 2 august, sa raman multe posturi libere, iar scolile sa organizeze examen pentru necalificati pentru a ocupa acele posturi libere.

      Ștergere
  80. Nu mai raspunde nimeni?Am pus si eu o intrebare si se pare ca inca nu a fost aprobata, de raspuns nici nu mai zic.....sper ca mai intra cineva pe aici din cand in cand....

    RăspundețiȘtergere
  81. pentru a preda la liceu trebuie sa faci si modulul 2, doar cu modulul 1 poti preda pana la clasa a 10-a. In Ploiesti modulul 2 va incepe in octombrie si daca sunt destui studenti se va organiza si in ianuarie. Apoi am inteles ca trebuie facut master in pedagogie, cursurile pedagogice nu se vor mai tine conform noii legi.
    Eu vin cu alte neclaritati. Sunt anul 3 la finante banci(stiinte economice). Am facut modulul 1 pedagogic. Ce materii pot preda exact? Am inteles ca sunt afisate pe edu, insa nu le gasesc.Ma poate ajuta cineva?

    GIANINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gianina, descarca centralizatorul de mai sus si vezi acolo ce poti preda.

      Ștergere
  82. Sper sa nu ma uitati si pe mine cu intrebarea legata de ceea ce am citit in centralizator, sper sa poti gasi un raspuns si pentru mine.Ms.

    RăspundețiȘtergere
  83. va rog mult sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare. licentiat in stinte economice cursuri de 3 ani la zi, facultatea de management, pot sa predau ca suplinitor si mai ales daca nu am depus dosarul pot sa il depun in luna iulie ,conform unor informatii. va multumesc anticipat.

    anonim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti. Poate ca suplinitor necalificat, in caz ca se va mai da examen in toamna.
      Eu nu stiu nimic de depunerea dosarelor in luna iulie(verifica acele informatii).

      P.S. M-am amuzat ca te-ai semnat "anonim". Daca te semnai "Gigel", "Purcel" sau orice altceva, crezi ca se prindea cineva cine esti?
      De ce e frica asta sa va semnati cu un nume si nu anonim?

      Ștergere
    2. Am lasat in cateva zile cel putin 2 comentarii le vede cineva, imi raspunde cineva, va rog frumos!

      Ștergere
    3. Fara cele 2 mesaje de azi, ai lasat 2 mesaje pe 11 mai, la care ti-am raspuns pe 12 mai. Daca ai verifica...

      Ștergere
  84. Buna ziua,

    Am si eu cateva intrebari si simt ca intru si in criza de timp mai ales ca am foarte putin timp liber la dispozitie si trebuie sa ma apuc sa invat.

    Am terminat 2 facultati, facultatea de limbi straine - engleza -franceza, cu modul psihopedagogic si facultatea de jurnalism, fara modul. Bineinteles ca m-ar interesa titiularizarea pe engleza sau franceza (cred ca voi alege doar una, pentru ca nu am mult timp la dispozitie).
    Acum sa-mi continui povestea, am terminat facultatea de limbi staine prin 2008, in acelasi an m-am angajat la o companie franceza si m-am inscris la Jurnalism, dupa 1 an si 9 luni, stiti povestea cu criza, a trebuit sa semnez ca-mi dau dmeisia ca sa priemsc salarii compensatorii astfel de atunci sunt fara job. M-am tot gandit ce joburi mi se potrivesc, am fost si la ceva interviuri, nu m-am multumit nimic, nici perspectiva salariala, nici functia, nici timpul alocat. Bineinteles ca nu ma astept la niste salarii enorme in invatamant si ma cam sperie pustii din izua de azi, am avut activitati in particular dar la adulti si chiar si la copii pe timpul facultatii dar, m-ar multumi din alte perspective: sufleteste (sa fac ceva ce mi se potriveste), timp (exista lucruri care imi mananca destul de mult timp deja)....acum revenind la intrebare nu gasesc absolut nimic...despre titularizare sau suplinire in toamna.
    Stiu ca s-a dat in aprilie ceva, dar nu sunt gneul care dupa 4 ani sa merg cal sur la vanatoare si am lasat-o balta, acum as vrea sa icnerc din toamna (am probleme de sanatate si nu pot apela la medicul de familie deja).
    Vreau sa stiu cand se fac inscrierile, ce acte imi trebuie, cand este examinarea si in ce ocnsta, daca materialul de pregatit a ramas acelasi.

    Ma enerveaza la culme acest sistem deficitar din tot sistemul nostru, deja am ajuns la capatul rabdarii pentru ca nu gasesc nimic concret, in concluzie ma intereseaza postul pentru ca mi se potriveste si pentru a-mi merge cartea de munca in continuare.
    Imi cer scuze pentru eventualele erori dar nu am timpul necesar sa reverific.

    Va rog lasati-mi mesaj oriunde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti inteleg supararea, dar din pacate inscrierile anul acesta pentru examen s-au terminat.
      Urmareste la toamna sa vezi ce posturi raman libere.
      Si pentru alte informatii foloseste casuta de cautare pe site, vei gasi cam tot ce te intereseaza despre examen.

      Ștergere
  85. Am o intrebare destul de urgenta. Am descarcat centralizatoarele si m-am uitat peste ele insa nu am inteles mare lucru. Ce as dori sa stiu este urmatorul lucru: Anul acesta imi voi da licenta in Geologie. Ma pot inscrie la acest master didactic, pt ca apoi sa profesez ca si prof. de geografie? sau trebuia sa fi terminat chiar Facultatea de Geografie in sine? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  86. As avea o intrebare destul de urgenta. Anul acesta termin Facultatea de Geologie, nivel Licenta. Ma pot inscrie la acest Master Didactic, profesand ulterior ca si prof. de geografie? Sau trebuia sa fi terminat Facultatea de Geografie? M-am uitat peste centralizatoare insa nu inteleg mare lucru. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si ce specializare? Pentru a putea sa-ti dau un raspuns, trebuie ca intrebarea sa-mi ofere destule informatii pentru a oferi acel raspuns.
      Daca ai terminat Facultatea de geologie, specialzarea geologie, din ce inteleg eu din centralizator, nu poti preda decat geologia.
      Trebuie totusi sa intrebi la inspectorat pentru a fi sigura 100%.

      Ștergere
  87. Da,la specializarea:Geologie, termin. Merci pentru raspuns:)

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna ziua, am terminat Fac.de Biologie in 2003 si as vrea sa devin profesor de biologie, am inteles ca e tarziu pentru titularizare, dosarele s-au depus in aprilie; as putea aplica ca suplinitor? daca da, unde depun dosar, unde dau examen si din ce materie.
    Multumesc anticipat,
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Carmen, acum nu se mai poate. Doar in toamna, daca ai noroc sa se mai tina examen pentru suplinitori necalificati. Trebuie sa urmaresti sa vezi ce va fi dupa examenul din 2 august.

      Ștergere
  89. Multumesc de raspuns. Inca o intrebare ...pentru eventualele locuri ramase vacante unde tb. sa ma informez dupa 2 august si unde as putea gasi materia de pregatit pt. atunci (daca se sustine un examen). Multumesc,
    Carmen Stancu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai... anul acesta nu stiu cum va fi. Cu atatea schimbari nici cei de la inspectorate nu mai stiu.
      Teoretic ar trebui ca scolile care raman cu posturi neocupate, sa organizeze examen pentru ocuparea lor. Acum nu stie nimeni daca fiecare scoala isi va organiza de capul ei examenul, daca vor fi centralizate la inspectorat toate scolile...
      Oricum, materia este aceeasi ca si cea pentru examenul din 2 august.

      Ștergere
    2. Buna! Am pus dosarul pt. invatamant special, mi l-au validat, am trecut ieri si inspectia dar tot ieri am aflat de la cineva care lucreaza in sistem ca studile mele nu mai corespund pt. profesor-educator. Eu am terminat asistenta sociala si modulul 1 psihopedagogic. Ea spune ca trebuie sa am neaparat psihopedagogie speciala. Centralizatorul arata asa "** Pentru ocuparea posturilor de PROFESOR – EDUCATOR, absolvenţii învăţământului universitar trebuie să se încadreze în condiţiile prevăzute la art. 248 alin. (5) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare ori cele prevăzute la art. 9 alin. (15) din Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5560/2011". Am incercat sa descifrez aceasta lege dar nu am inteles-o. Daca ma poate lamuri cineva, daca am o sansa sa intru in invatamant sau tot efortul meu de pana acum sau pana la examen mai are rost? D.M.

      Ștergere
    3. Pai, daca dosarul ti l-au validat, ai tinut si inspectia, de ce iti mai faci griji?

      Ștergere
  90. buna ziua Fica mea terminat anul trecut 12 clase cu bacul luat. liceul'fericitul Ieremia'profil intensiv -engleza' atestatul luat cu nota10 si ar vreas fie educatoare ce tresa faca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa faca facultatea de Psihologie si stiinte ale educatiei(asa se cheama in Iasi, am citit ca poate sa difere denumirea de la oras la oras) specializarea Pedagogia invatamantului primar si prescolar.

      Ștergere
    2. Am uitat sa specific: daca doreste sa devina educatoare doar cu liceul nu stiu daca se mai poate. Trebuie sa urmaresti in toamna sa vezi daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  91. Cred ca mi l-au validat ca nu au fost atenti. Asistenta sociala in centralizator este intr-adevar trecuta cu doua stelute care te trimit sa citesti acele legi. Am inteles ca aceste modificari s-au facut anul trecut in septembrie si mi s-a spus un caz concret care lucreaza ca profesor-educator care a avut aceleasi studii ca si mine, ca daca nu face acel modul de psihopedagogie speciala, nu mai poate lucra in invatamant. Asa ca l-a facut in acest an. La noi in judet nu se face acest curs, ele fiind mai multe din sistem au reusit sa-l faca cumva,la distanta(sper ca sunt inteleasa, nu pot sa spun cum l-au facut). Din acest motiv sunt ingrijorata, poate m-au accepata ca sa fiu la nr. in caz de nu se complteaza posturile, habar nam. Nu mai am incredere in sistem, tot timpul este cu un pas inaintea noastra, faci o scoala nu mai este buna si tot asa.D.M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit putin prin lege si asta am inteles si eu: ca trebuie sa faci un curs de educatie speciala. Acum nu stiu ce sa-ti spun. Nu stiu daca se mai verifica dosarele inca o data pana la examen.
      Dar cel mai bine e sa te duci pana la inspectorat sa vorbesti cu cei de acolo si sa-ti spuna clar daca pot sa dai examen sau nu.
      Mai este o explicatie: sa poti face acel curs in maxim 2-3 ani dupa angajare. Nu am gasit asta in lege, doar ma gandesc si eu cum de ti-au validat dosarul. Varianta cu "sa fii la numar" nu cred.

      Ștergere
  92. Bună ziua! Din câte am citit aici, observ că abia după concursul de titularizare se va ști dacă este concurs și pentru suplinitori... e real? Vreau să dau acest concurs anul acesta pentru suplinitor. Am modului pedagogic (pe 3 ani). Acum termin facultatea dar nu dau licența și nu pot da titularizarea... dar vă rog mult să anunțați, ori să-mi spuneți unde să urmăresc să aflu de concursul pentru suplinire. Eu am făcut informatica și caut loc/uri în jud Iași. Unde găsesc publicate locurile libere - de suplinit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suplinitorii calificati dau examen tot pe 2 august. Despre suplinitorii necalificati se va sti dupa examenul din 2 august, pentru ca acum nu este nimic specificat in metodologie. Eu cred ca daca vor ramane multe posturi neocupate, se va organiza concurs pentru necalificati pentru a le ocupa.
      Unde se vor afisa ce posturi raman libere nu stiu momentan. Presupun ca tot pe site-ul ministerului. Eu am sa urmaresc si am sa afisez si eu aici.

      Ștergere
    2. Am uitat sa-ti spun. Daca vrei sa vezi ce posturi sunt acum libere intra aici: Posturi concurs titularizare 2012

      Ștergere
  93. buna ziua,am terminat facultatea de geografie am facut si modulul,as vrea sa ma inscriu si eu sa dau examen pentru suplinitori, pina cind se fac inscrieri si ce am de facut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inscrierile s-au terminat deja. Ce poti sa mai faci anul acesta este sa urmaresti daca va mai fi in toamna examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  94. Stie cineva daca, in urma absolvirii unui masterat/ studii poastuniversitare poti obtine o a doua specializare?
    Sau asta se obtine numai prin absolvirea unei alte licente?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A doua specializare se obtine doar daca mai faci inca o facultate, asa cum ai spus si tu, o alta diploma de licenta.

      Ștergere
    2. Atunci cum se explica, ca, unor profi de fizica sau chimie, care au facut un postuniversitar sau master de informatica/TIC, li se recunoaste ca o a doua specializare.
      E valabil numai pentru unele materii?
      Unde e specificat clar acest lucru, ca a doua specializare se poate obtine numai printr-o alta licenta si nu prin absolvirea unui masterat.
      Multumesc

      Ștergere
    3. Depinde ce scrie pe diploma de licenta. Daca scrie doar fizica, nu cred ca doar cu masterul de informatica, deja are a doua specializare. Adica, asa stiu si eu, dar mai bine spui la inspectorat ce facultate ai facut si ei iti explica clar, daca poti sa faci un master pentru a obtine a doua specializare.

      Ștergere
  95. Buna. Termin anul I master in contabilitate in ASE Bucuresti dar fara sa am vreun modul de pedagogie, se poate candida pentru vreun post? Daca da, orice in mediul economic? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  96. Daca sunt student anul III facultatea de electrotehnica specializarea inginerie electrica si calculatoare, fac si modulul pedagogic, ce materii pot preda la gimnaziu? este posibil sa predau de acum sau trebuie sa imi iau licenta?mentionez ca am terminat liceu de mate-info!

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna ziua,
    Am si eu cateva nelamuriri.
    Sunt student in anul III la Facultatea de Electrotehnica sectia Inginerie electrica si calculatoare, fac modulul pedagogic!Este posibil sa predau la gimnaziu, si daca da pe ce posturi?( nu am inteles din centralizator)
    Mentionez ca am facu liceu de mate-info.
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am vazut in centralizator nu poti preda la gimnaziu cu aceasta facultate. Poti insa ca necalificat (daca se mai da examen pentru splinitori necalificati).

      Ștergere
  98. Se mai dai un acest an examene pentru supliniri necalificate? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  99. va rog sa-mi spuneti daca are sens sa mai sustin examenul in conditiile in care in judet sunt 2 posturi pe c.c. una cu 9 ore, una cu 4 ore. eu m-am inscris la cea cu 4, dar am auzit ca trebuie sa avem cel putin 9 ore, se paote sa am 4 ore pe cultura civica si sa mi se dea 5 in alta disciplina? se vor da aceste 4 ore la prof care le ia pe cele 9 pt completare de norma, indiferent ca sunt centre de concurs diferite, sau se vor da unui alt prof din scoala, de ist de exemplu. oricum din cate vad nicaieri nu este norma intreaga pe acest obiect noi prof de c.c. putem fi vreodata titulari ? sau trebuie sa fac alta facultate ca sa pot fi titular cu norma intreaga intr-o scoala vreodata? nu am mai lucrat in domeniu si nu stiu cum se procedeaza cu orele astea. multumesc foarte mult si o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  100. am auzit ca se da din nou titularizarea la inspectoratele judetene. este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  101. Sunt invatator -educator,la CSEI-BRASOV, absolventa a Fac de Stiintele Educatiei cu specializarea,,pedagogia invatamantului primar si prescolar''-2009.Anul acesta imi dau gradul al 2-lea.Doresc sa stiu daca pot sa-l sustin pe terapie educationala complexa si integrata.Am studiat centralizatorul si e ok.Dvs ce spuneti, mai e nevoie de altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Corina, dar nu stiu la care centralizator te referi. Centralizatorul pentru examenul de titularizare nu are legatura cu gradele didactice.
      Cred ca cel mai bine intrebi la inspectorat, pentru a fi sigura 100% ca asa este.

      Ștergere
  102. Buna! EU am terminat anul acesta Facultatea de Litere la Ovidius,insa nu mi-am dat licenta, nu am modulul psiho si as vrea sa stiu daca as avea vreo sansa sa predau ca suplinitor.Se mai da cumva vreun examen cum era candva?si daca da,cand e si cu ce ar trebui sa ma pregatesc pt el.Va rog mult daca stiti sa imi spune-ti si mie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singura ta sansa este pentru suplinitori necalificati. Trebuie sa urmaresti in toamna, dupa examenul din 2 august, daca se mai da examen pentru necalificati. Momentan nu se stie nimic.

      Ștergere
  103. Cam cand se poate sti daca se vor sustine examene pentru suplinitori necalificati?
    Mirela Ionescu Campia Turzii

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: