vineri, 30 august 2019

Titularizare: uite postul - NU e postul

M-am intalnit cu o prietena si mi-a povestit cu tristete, cum acest sistem corupt isi bate joc de munca ei, de viata ei.
A dat examen de titularizare anul acesta, a participat la sedinta publica si a luat un post intr-un sat pe langa Iasi. Cand sa se duca la scoala, directoaree i-a spus ca nu exista acel post. S-a dus la inspectorat, iar cei de acolo au spus ca nu e vina lor, deoarece ei au publicat postul asa cum le-a venit. I-au sugerat sa se duca la urmatoarele sedinte de repartizare.
Intrebarea e, ce mai prinde ea acum? Daca a fost o prioritate in functie de nota, acum toti cei de dupa ea au post si ea nu.

Cine plateste pentru asta? De ce acel post a aparut disponibil si apoi, dupa ce un candidat l-a ales, s-a evaporat? Cine va preda acolo?
La o simpla cautare pe internet, am gasit multe cazuri din astea. De ce acceptam asta? De ce nu mergem pana si la politie sa spunem ca postul ne-a fost furat? Sa spunem la ziar, la TV, iar cineva se va descuraja sa mai faca asta, daca cazurile corupte sunt mediatizate.
Hai sa nu ne lasam si chiar daca nu mai avem cum sa obtinem ceva, macar sa denuntam scolile si directorii corupti, care desi promit postul la niste prieteni/rude, sunt obligati sa scoata postul la concurs. Apoi, indiferent cine a muncit, a dat examen si a obtinut acel post, le spun verde in fata ca postul nu e liber. Daca nu e liber ce cauta pe liste la inspectorat pentru concurs???

Va rog da-ti mai departe sa se vada ca avem directori corupti si tinerii care muncesc sa ajunga in invatamant sunt descurajati. Mai mult munca lor de a invata si a lua o nota cat mai mare la examen este stearsa cu buretele.
Hai sa ne unim sa spunem ce cazuri ati mai auzit, ce intamplari asemanatoare ati avut, poate cineva ne poate indruma sa rezolvam astfel de cazuri.
Daca stam fara sa facem nimic, nu se va schimba nimic, iar la anul putem pati din nou.


Subiecte titularizare, definitivat si grade didactice

10 comentarii:

 1. Eu mai sesizez un aspect. Metodologia prevede ca se poate lua în considerare nota de la concurs,pana in 2014. La disciplina mea, informatica, la mine în județ s-a luat post cu nota de la concursul din 2013. Persoana era pe lista de candidați ptr repartiție. A luat post cu acea nota, ceea ce nu era corect.

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu doar directorii sunt corupti;sunt corupti cei de la Inspectorate, în primul rand, defapt sistemul în totalitate este asa. Peste tot directorii vin cu tupeu ca să intimideze ocuparea posturilor, au curaj ca sunt susținuți de sistemul corupt politic. Toți directorii sunt ai sistemului, deci nu se tem de nimic. Fac ce vor ei.

  RăspundețiȘtergere
 3. Exista și multa lașitate, și frica... Sistemul de învățământ în România este profund corupt și nu se va vindeca niciodată.

  RăspundețiȘtergere
 4. Exista și multa lașitate, și frica... Sistemul de învățământ în România este profund corupt și nu se va vindeca niciodată.

  RăspundețiȘtergere
 5. Da, trăim în fiecare zi cu astfel de persoane care se cred moșieri pe domeniile lor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Si eu am fost in aceasta situatie...

  RăspundețiȘtergere
 7. Vai ce poveste tristă și înduioșătoare!am înțeles mesajul, vreti sa postam cazuri de genul sa le vadă toată lumea dar asta nu e un caz, e o poveste. Nu are autori, nu se dau nume de directori, numele profesorului pățit nu apare....ce poveste tristă, care va rămâne doar o poveste. Cu frica nu rezolvați nimic!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din pacate nu e o poveste, este un adevar. Cautati putin pe net si veti gasi cazuri similare. Nu e corect sa dau nume in locul prietenei mele. Eu am sfatuit-o sa nu renunte si sa caute vinovatii pentru ce i s-a intamplat.

   Ștergere
 8. Sunt directori ce accepta ca un cadru din scoala sa să prinda si 2-3 postiri daca timpul ii permite, chiar daca nu e calificat pe toate cele 2-3 posturi. Sunt secretari de scoli ce au facut conversie profesionala si pe langa functia de secretar mai prind si cateva ore de muzica, desen, cultura civica etc(la sate stiu sigur ca se poarta) Cred ca inspectoratul greseste foarte mult pt ca nu se implica in aceste aspecte mai mult

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu am plecat de 15 ani din invatamant pentru ca nu aveam loc. Desi am gradul 2 luat cu nota mare am fost nevoita sa mi parasesc meseria si copii mei dragi. Ma intelnesc cu fostii elevi si isi aduc cu placere de mine si de orele minunate pe care le realizam si in laborator. Pacat si ma doare sufletul pentru colegii mei care au ramas si traiesc aceeasi drama pe care ama trait o si eu. Am facut cursuri de informatica si lucrez in alt domeniu unde ma descurc foarte bine.

  RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: