vineri, 8 septembrie 2017

Invatamant GRATUIT

Am spus ca nu o sa intru in discutii "politice", dar l-am ascultat acum 2-3 saptamani pe Ministrul Educatiei Liviu Marian Pop si de atunci nu imi pot scoate din minte ce a spus.
La o intrebare din partea moderatorului emisiunii, legata de costurile suportate de parinti pentru a tine un copil la scoala, domnul ministru Liviu Marian Pop a raspuns:"Invatamantul este GRATUIT, o parte - o suporta statul, o parte - o suporta parintii, copilul nu plateste nimic. Este GRATUIT PENTRU COPIL."

Pe moment am crezul ca glumeste, dar apoi am vazut ca isi mentine pozitia la ce a afirmat. EU eu am stiut cum sa reactionez la asemenea vorbe. Sincer nici acum nu stiu ce sa spun si imi stau intiparite in minte, gindindu-ma ca cei care ne conduc... (mai bine nu spun nimic, ca mi-ar trebui zile multe sa spun ce am adunat in suflet)

L-am intrebat pe facebook pe domnul ministru Liviu Marian Pop, daca parintii ar plati 100% din costurile scolarizarii si statul sa nu ar mai plati nimic, s-ar numi in continuare invatamant gratut, nu? Gratuit pentru copil, pentru ca el nu plateste nimic. Nu mi-a raspuns.

Stie cineva daca exista vreo tara pe lumea asta unde copiii de 7 ani sunt pusi sa-si plateasca scoala???


Subiecte titularizare, definitivat si grade didactice

3 comentarii:

  1. F bine spus. E o mizerie ce se intampla in tara noastra, isi bat joc de noi, ne cred pe toti prosti si fac ce le convine lor...e trist si dureros pt mine cel putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i gratuit deloc! Sunt o gramada de costuri ,,ascunse'' ca sa zic asa... Cand eram in scoala generala, si chiar si la liceu,
    s-a intamplat ca noua, elevilor, sa ni se ceara sa scoatem bani din buzunar, ba pt. asa zisul fond al clasei, ba pt. fondul scolii, dar asta fara sa fi fost anuntati inainte...

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: