joi, 13 iulie 2017

Titularizare 2017 - Cum a fost?

Va rog, cei care aveti 2 minute libere, sa lasati un comentariu pentru a spune la ce disciplina ati dat examen si cum vi s-au parut subiectele.


Subiecte titularizare, definitivat si grade didactice

43 de comentarii:

  1. În județul nostru (Satu Mare) a fost îngrijorător de simplu, zic eu. Subiectele de Matematică au putut fi rezolvate de un elev bun de liceu. Închipuiți-vă că ni s-a cerut să determinăm, de exemplu, ecuația unei asimptote orizontale... , e-adevărat, al unei funcții cu parametru, dar limita necesară tot extrem de simplă a fost.
    Mulțumesc pentru informațiile prețioase pe care le-am găsit pe acest sait!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceva nou la invatatori! A bagat matematica si mediul inconjurator! Multi(multe) colegi (colege) au iesit din sala! Examenul acesta ofera tot mai mu8lte surprize.Imaginatia celor care concep subiectele este de invidiat.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost foarte "dens", am dat la Sociologie si mi s -au părut concentrate subiectele :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am scris Morometii la subiectul al doilea unde ne cerea un eseu in baza unui roman ,oare e valabil? ,am dat examen pt învățători...multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua, am o nelamurire. In cazul in care nu voi lua nota pentru titularizare si as opta pentru suplinire, se echivaleaza nota sau trebuie dat un alt examen si intocmit un alt dosar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postul pt suplinire se ocupă in sedinta publica in ordinea descrescătoare a notelor.
      Nu trebuie întocmit alt dosar.

      Ștergere
    2. Nu trebuie alt dosar. Pentru suplinire, trebuie doar să luați măcar 5 la examen.

      Ștergere
    3. Este valabil acest examen, cu conditia, sa aveti nota peste 5.

      Ștergere
    4. Multumesc frumos!

      Ștergere
  6. Buna ziua! Am dat la limba romana si....am iesit din sala, nu am riscat sa pierd nota, am 8,32...Zic eu ca a fost stufos si greoi. Poate unde nu prea am insistat cu invatatul, nu stiu...mi-ar fi utile alte pareri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi s-a părut greu la limba română. În special la metodică, n-am nicio siguranță că am abordat bine subiectul. La gramatică, în schimb, foarte ușor.

      Ștergere
  7. Buna dimineata, avand in vedere ca a fost primul an in care am sustinut acest examen, ... foarte mult! si din cate am inteles, mai greu decat in ultimii doi ani.

    RăspundețiȘtergere
  8. La engleza a fost mai accesibil decat in anii precedenti,mult de scris totusi.

    RăspundețiȘtergere
  9. La religie, mi s-a parut examenul mai degrabă ca pentru capacitate preoteasca decât pentru profesori. Prea multe sarcini ptr 4 ore, prea multe materii ptr un examen. Nici la capacitatea preoteasca nu am avut asa. Era mai bun sistemul examenului din trecut gen 2014 cand subiectele făceau referire la profesor, metodică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord.Acele subiecte erau mai accesibile.Acestea sunt groaznice!Am dat la chimie si mi s-a parut f greu si f muuuult pt 4 ore.Nu aveai timp de gandire!

      Ștergere
    2. Ptr curioși, la subiectul 1 am avut:
      PILDA TALANTILOR iar ca sarcini la aceasta: identificați 3 simboluri și le explicați, 2 învățături morale și aplicabilitatea în zilele noastre.
      La 2: MITROPOLITUL DOSOFTEI, sarcini: viata sa, cărțile sale, și cea mai importantă Psaltirea în versuri, de ce este importantă ptr noi.
      Subiectul urmator: TINERII ȘI BISERICA sarcini: tinerii și biserica în zilele noastre, cateheza, cum îi atragem la biserica
      Alt subiect: DUMNEZEU SFINTITORUL, sarcini, Persoana Sfântului Duh, lucrarea Sfântului Duh.
      La ultimul mare subiect: secvența dintr-o lecție de clasa a 9-a având ca temă principală: cinstirea lui Dumnezeu, a Maicii Domnului și a sfinților și personaje biblice și istorice importante. Ca sarcini au fost de alcatuit o proiectare didactică, de folosit o metoda, 2 caracteristici ale metodei respective, evaluare cu 2 itemi diferiți etc.

      Ștergere
  10. La psihopedagogie speciala au fost foarte condesate toate trei subiectele,atat la specialitate cat si la didactica.Nu prea ai avut timp sa citesti de doua ori enuntul ca sa-ti dai seama ce cere exact. Pentru cei care nu au o capacitate buna de sinteza riscau sa intre in amanunte( sa scrie tot ce stiu cespre subiectul respectiv) si sa nu termine subiectele!

    RăspundețiȘtergere
  11. La romana nu a fost greu, dar a fost prea stufos si timpul nu permitea o rezolvare completa, ca sa nu mai spun ca de verificare nici nu poate fi vorba.
    Multumesc pentru informatiile de pe site. M.ati ajutat mult!

    RăspundețiȘtergere
  12. Educatia fizica. La prima privire pe subiecte am fost surprinsa si am avut tentatia de a isii din sala, dar altflel abordabile. Ne-a purtat prin cam toat materialul de invatat dar s-a concentrat pe metode de predare. Asteptam evaluarile, care eu consider ca sunt subiective si diferenta intre ceea ce considera un profesor saspuns complet sau partial complet face diferenta de ...poate si cateva puncte. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Greu la invatatori,dar nu imposibil pentru cei care au trecut prin toata materia....Cum a spus cineva ,mai sus,surprizele nu au intarziat sa apara...nu am mai sustinut acest concurs de cativa ani,avand post datorita continuitatii,insa procesul de invatamant am inteles ca s-a mai dat si in ultimii doi ani,acesta fiind al treilea...alta surpriza este ca au schimbat Metodica limbii si lit.rom cu Matematica si explorarea mediului(continutul).La literatura romana,acceptabil,desi nu am intalnit pana acum definirea conflictului....in concluzie,totul este interpretabil.Este singurul an cand nu am habar de ce nota pot lua! Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Greu la invatatori,dar nu imposibil pentru cei care au trecut prin toata materia....Cum a spus cineva ,mai sus,surprizele nu au intarziat sa apara...nu am mai sustinut acest concurs de cativa ani,avand post datorita continuitatii,insa procesul de invatamant am inteles ca s-a mai dat si in ultimii doi ani,acesta fiind al treilea...alta surpriza este ca au schimbat Metodica limbii si lit.rom cu Matematica si explorarea mediului(continutul).La literatura romana,acceptabil,desi nu am intalnit pana acum definirea conflictului....in concluzie,totul este interpretabil.Este singurul an cand nu am habar de ce nota pot lua! Succes tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am sustinut examenul de titularizare, dar m-ar interesa subiectele de anul acesta de la Limba si Literatura Romana. Vor aparea aici pe site, in urmatoarele saptamani? Multumesc CrisC pt. toate informatiile pe care ni le oferi!

    RăspundețiȘtergere
  16. buna, daca stie cineva cum a fost la geografie?
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am dat limba si literatura romana in Bucuresti. A fost usor, previzibil chiar subiectul cu Caragiale. Examenul e obositor in sine, dupa ce astepti subiectele o ora uitandu-te pe pereti iti cam piere cheful de examen de 4 4 ore. Multumim ca ne esti alaturi! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  18. Am dat la educatori .E primul meu examen de titularizare si pot spune ca eram pregatita pentru mult mai rau.

    RăspundețiȘtergere
  19. La Educatie plastica a fost usor, cu exceptia ultimului subiect de didactica... Nu prea stiu de unde ar trebui sa iau materiale pt aceasta parte din programa, care m-a surprins de fiecare data....

    RăspundețiȘtergere
  20. La chimie a fost f greu si f muuult.
    Stiti cumva daca exista subiecte de chimie rezolvate pe undeva?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am dat ,nu am gasit nici un subiect rezolvat , bataie de joc,cata teorie anul trecut s-a dat probleme cat caruta nici numai sti ce sa inveti ce rost mai are metodica?ca la sub 3 era tot chimie,bleeeee😬

      Ștergere
  21. Subiecte destul de grele la matematica fata de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  22. Chimie- ca de obicei,extrem de greu si foarte multe subiecte, nu a fost nimic din didactică, subiectul 3 a fost totul numai din chimie! Bătaie de joc!

    RăspundețiȘtergere
  23. Matematica - easz peasy - desi nu am fost la examen, m-am uitat la subiect. Subiectul I si II foarte usor, subiectul III - nu am inteles ce au vrut, itemi, sau ce?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna,a dat cineva la Economic.posta administrativ?Ma intereseaza daca au fost subiectele mai grele decat acum doi ani.Atunci am luat 7.50.
    Anul acesta nu am dat.Multumesc frumos si bafta tuturor.Multumesc Cris

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna. Am sustinut examenul la Fizica. Foarte foarte greu si mult. Caut de mult timp sa vad un subiectrezolvat si nu gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna. Am sustinut examenul la Fizica. Foarte foarte greu si mult. Caut de mult timp sa vad un subiect rezolvat si nu gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim 16.07.2017
    La prelucrarea lemnului subiecte urate si cumplite .
    n ultimi 10 ani nu s-a dat asa ceva .

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua, eu am dat la disciplina psihopedagogie speciala si mi s-a parut destul de greu, chiar nu ma asteptam la aceste subiecte.Plus ca subiectul al doilea s-a dat si anul trecut din acelasi capitol.Si la metodica a cazut exact ce nu-mi doream sa cada.Destul de urate subiectele.

    RăspundețiȘtergere
  29. Am dat la chimie ,bataie de joc😬 anul trecut s_a dat o gramada de probleme,iar acum mai multa teorie ,concep niste subiecte de te doare mintea😕

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bataie de joc a fost la chimie. Am scris in continuu si tot nu am atins toate subiectele..foarte greu a fost.
      Cine concepe subiectele? De ce nu avem voie cu calculatorul de buzunar la examen? ..

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: