miercuri, 30 iulie 2014

Repartizari titularizare

De maine incep repartizarile in urma examenului de titularizare din acest an.

Am gasit totusi ceva foarte interesant:
Au dat examenul de titularizare degeaba. LOVITURĂ sub centură dată de Ministerul Educaţiei profesorilor tineri

Sa-mi spuneti va rog maine daca asa a fost, pentru ca mie nu prea imi vine sa cred.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

120 de comentarii:

  1. pentru mine e clar: ai participat la concursul de titularizare si pentru a ocupa un post pe durata determinata, ca suplinitor, nu numai pentru titulatura! nu inteleg de ce e lovitura sub centura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, dar pana acum puteai sa-ti alegi si un post de titular(chiar daca erai debutant), cu conditia sa iti iei definitivatul. Din ce am inteles eu din articol, acum nu mai e posibil.

      Ștergere
  2. e lovitura sub centura pt ca un debutant/a care ia examenul cu nota 10, sau o alta nota mare, este dat la o parte de la sansa de a ocupa un post pe perioada nedert. pt ca nu are def.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca se refera la cei care se incadreaza in art 74.alin ( 10) care nu mai au dreptul de a participa la examenul de definitivare ( au participat de 3 ori si l-au picat sau a trecut termenul de 6-7 ani de cand au intrat in invatamant). Asa s-a explicat pe forumul de pe edu.ro. Poate asa au inteles si cei de la inspectorate si de la D.G.M.R U.R.S.N din cadrul MEN.

      Ștergere
    2. asta am inteles si eu, dar exprimarea ambigua lasa loc de interpretari...

      Ștergere
  3. cei care au luat nota mai mica decat 5 ce trebuie sa faca??? cum trebuie sa procedeze?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa astepte pana se termina repartizarile si sa vada ce posturi raman libere.

      Ștergere
  4. nota din anul precedent este valabil daca am participat si in acest an la examen?deoarece in fisa trebuia specificat daca doresti sa ti se ia in considerare nota de anul trecut...stima

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai luat noata anul acesta (indiferent cat) nota de anul trecut se anuleaza.

      Ștergere
  5. Cand se afiseaza locurile ramase,si daca se mai da ceva pentru a deveni suplinitor in locurile ramase?

    RăspundețiȘtergere
  6. poti sa te titularizezi in 2 unitati daca ai 18ore valabile 4 ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mi sa spus in sedinta publica ca scolile trebuiau sa faca consortiu sau directorii celor 2 unitati sa se uneasca pt a scoate postul la titularizare

      Ștergere
  7. In Bihor nu a fost asa. De exemplu un post titularizabil - lb. romana - a fost luat de o profesoara fara grad didactic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ma gandeam si eu. Se pare ca din nou ziarele scriu doar de dragul de a scrie un articol.

      Ștergere
  8. Daca un post cu angajare pe o perioada nedeterminata nu este ocupat de catre candidatii cu nota minim 7 va fi posibil sa fie repartizat in 4 august unui suplinitor cu nota intre 5 si 7?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pentru ca daca acel post nu se ocupa in prima etapa de repartizare, devine automat post cu viabilitate 1 an, pentru suplinitori.

      Ștergere
  9. complectarile de catedra in baza notei de anul trecut ,cand se fac?

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua, am o intrebare...Posturile pe care sunt deja titulari, dar sunt detasati se vor putea ocupa in perioada 4-5 august? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. In Mures a fost asa, daca nu ai definitivatul nu puteai lua un post titularizabil, deci sa si afisat un document pe site la inspectorat l-as pune aici dar nu stiu cum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la urma mise pare ca s-au facut repartizari si pentru cei fara definitivat,las linul oricum. http://www.edums.ro/Repartizare_TIT_2014.pdf

      Ștergere
  12. Ce inseamna post propus pentru continuitate candidat cu nota minim 5 sau intre 5 si 7? acel post nu va putea fi ocupat de catre un alt suplinitor cu o nota mai mare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, acest post poate fi ocupat in sedinta publica.

      Ștergere
    2. Si nu este posibil ca daca este propus pentru continuitate in 22 august sau cand sunt celelalte repartizari, profa care a fost inainte a-ti ia locul si sa ramai pe dinafara?

      Ștergere
  13. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cand se depun cererile pentru detasare la ISJ? am luat ieri un post titularizabil insa este foarte departe (circa 100 de km). Am inteles ca ma pot detasa la cerere. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua! Anul acesta am sustinut pentru prima data examenul de titularizare dar din pacate am obtinut o nota mai mica de 5. Exista vreo posibilitate sa obtin un post de suplinitor necalificat din toamna, in cazul in care raman posturi neocupate? Care este procedura exacta?

    RăspundețiȘtergere
  15. la o contestatie cu cite puncte iti poate marii nota si cu cate poate sa scada nota?

    RăspundețiȘtergere
  16. cand are loc sedinta la care pot participa cei ce doresc post in baza notei de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  17. Bună ziua! Tocmai am dat şi eu examenul de titularizare anul acesta. Sunt absolvent 2014 (am absolvit Horticultura) şi deci am susţinut examenul pentru prima dată. Ghinionul a fost că examenul a sosit la 10 zile după cel de licenţă, nemaiavând deci timp să mă pregătesc suficient şi n-am obţinut decât 5.10 la proba scrisă, iar medie de repartiţie 6.32, deci suplinire.
    Prostia Ministerului este că schimbă articolele din metodologie pe ultima sută de metri, deci pentru a defavoriza pe unii.
    În judeţul Olt la etapa I de repratizare nu s-au dat decât 14 posturi pentru titulari. Luni şi marţi va fi etapa II de repartizare.Curios este faptul că o mare parte din posturi şi-au schimbat viabilitatea, din nedetereminate şi titularizabile devenind invers, aşa că nu toţi care au luat peste 7 vor apuca titulari. Aşa am înţeles eu ieri.
    În concluzie, învăţământul românesc înseamnă mită, incompetenţă,o atenţie pe colo şi pe colo, iar mie nu-mi plac asemenea chestii. Păcat că chestiile acestea îi încurcă uneori pe cei cinstiti.Eu mi-am luat gândul. Cu 5.10 nu cred că merit să stau la catedră, aşa că decât profesor slab mai bine inginer. O zi bună la toţi şi să aveţi baftă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Cristi, dar ce te faci cand iei ca mine doi ani la rand note peste 9 la titularizare, iei examenul de definitivat si la o saptamana mai tarziu, dupa 4 ore in care scri incontinuu 12 pagini, te trezesti cu nota sub 5. NU ESTE CORECT.RUSINE SISTEMULUI.Ieri ma gandeam serios sa renunt si am inceput sa imi caut de munca.Nu stiu cum ati petrecut voi, dragi colegi vacanta asta, dar eu, de la data in care au luat copii vacanta, nu am facut altceva decat sa invat. Cred, si imi sustin ideea ca am suparat pe cine nu trebuia anul acesta din inspectorat.
      As dorii sa imi pot vedea lucrarea si sa vad ce am gresit pt.ca asta este intrebarea, CE AM GRESIT? Mai am o luna pana cand imi expira contractul asa ca mai este timp de gandire daca mai intru in sistem sau nu.Si da,nici eu nu accept ideea de mita in invatamant.Recunosc ca la doctori am dat,pt ca altfel nu esti luat in seama, dar aici, sa pui un incompetent sa iti invete copii in locul unuia care isi dedica timpul si energia pt.asta?Rusine celor ce accepta mita.Succes tuturor.

      Ștergere
  18. va rog frumos im8 spuneti si mie ce inseamna 6/2 trunchi comun de ore? Poti lua un astfel de post ca suplinitor, nu inteleg ce inseamna

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce inseamna conditii sppecifice de ocupare a postului : DA, se poate lua acel post de orisicine daca este vacant ?

    RăspundețiȘtergere
  20. a raspuns cineva mai sus ca postul dat pentru continuitate poate fi ocupat luni in sednta publica,nu?atunci posturile ce raman cand se afiseaza ?mai are rost ca era scris acolo propus pentru continuitate ,nici o sansa atunci ,mai ales ca nu sunt posturi pe 4 ani,si multi au luat peste 5,multumesc

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu stiu cum a fost in tara cu repartitia la titularizare dar, in Vrancea s-au titularizat persoane fara grad didactic. Ce fel sunt legile in tara noastra de nu peste tot e la fel? Cum de in unelea judete nu s-a titularizat nimeni fara definitiv si in alte judete da?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Titularizarea este un examen care il dau, mai ales, absolventii anului respectiv, in care se organizeaza concursul acesta. Atunci, acestia de unde sa aiba grade, daca nu au lucrat niciodata in invatamant sau au lucrat, dar ca si necalificati. Nu mi se pare normal ca unul cu un anumit grad in invatamant si cu o nota mai mica, sa ia un post inaintea unui debutant care a obtinut o nota mai mare. Inca ceva, daca ai grad, cum sa iei o nota mai mica decat un debutant??? Este strigator la cer!!! Te-ai inscris in concurs, primesti post in ordinea descrescatoare a mediilor. In alte au fost oamenii manipulati. La noi in Brasov, cand ni s-a spus treaba cu definitivatul, s-a facut galagie si au trebuit sa enunte legea corect: nu are voie sa primeasca post cine a dat examenul de definitivat si l-a picat de 3 ori! Legea e aceiasi peste tot, dar daca unii sunt "mielusei"...

      Ștergere
    2. In oricare domeniu de activitate, deci si in invatamant, performanta trebuie sa fie prioritara, iar acest lucru se oglindeste in mod obiectiv in media obtinuta la concursul de titularizare. Gradul obtinut nu ar trebui sa fie prioritar mediei de la titularizare, deoarece el reflecta cunostintele obtinute in trecut, nu in prezent, cand un candidat cu grad didactic poate obtine o medie mai mica decat un debutant la concursul de titularizare.

      Ștergere
  22. Imi spune si mie cineva ce trebuie sa faci sau unde trebuie sa te duci pentru a fi suplinitor(necalificat).Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai trebuie sa astepti sa vezi ce posturi raman neocupate si care dintre acestea se scot la concurs pentru necalificati.

      Ștergere
  23. Sunt feticita am ptins post mi sa spus ca o data luat postul chiar daca altii au continuitate pe post nu il pot lua din momendat ce nu au definitivat sau 7 ea a avut 6,47 eu 6,50 deci o data introduse datele nu mai poaye fi schimbat nimic pot sa stau linistita nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ti s-a dat postul in sedinta publica, teoretic nu iti mai poate fi luat. Am spus teoretic, pentru ca din nefericire am vazut cazuri, cand s-au dus pe 1 septembrie sa preia postul de la scoala si s-au trezit ca nu au post. Sper ca anul acesta sa fie primul an in care nu se mai intampla asa ceva.

      Ștergere
    2. Deci, am fost prezente amandoua acolo, ni s-a spus clar care sunt conditile, din momentul in care semnezi postul este luat cred ca a inteles si dansa din cate stiu si-a ales o alta scoala destul de buna, astazi sa afisat si lista finala cu posturile ocupate in sedinta si cele ramase libere, suntem incadrate ca suplinitoare. Sper sa fie totul ok, astept si mi-am dorit de foarte mult timp sa imi incep cariera in invatamant si chiar imi place ca in perioada de debut am avut sansa sa-mi aleg post aproape de casa atat in sat cat si in oras, pentru mine va fi o experienta foarte frumoasa din viata.

      Ștergere
    3. Sunt curioasa ce predati si ce post ati " prins"! Cum ajung la catedra asa oameni " profesionisti", care nici macar nu stiu sa scrie corect in limba romana? Ce pretentii sa mai avem de la elevi, cu asa profesori!De aia a ajuns invatamantul asa,pentru ca acceptam in sistem aceste "valori"!

      Ștergere
    4. am aceasi problema au sanse cei cu def-ul nu?si binenteles o nota mai mare?

      Ștergere
    5. In legatura cu scrisul nu caut scuze, recunosc ca am scris in graba si nu am stat sa ma gandesc mult la ceea ce scriu. Cand am scris eram foarte obosita, am scris in miez de noapte dar cu siguranta nu se va intampla la fel cand voi preda. Stiu bine ce am de facut si sunt foarte responsabila, nu ma supar pentru ca mi-ai atras atentia asupra scrisului dimpotriva o sa fiu mult mai atenta pe viitor si inca ceva nimeni nu este perfect iar daca lucrul acesta nu l-am invatat acuma atunci va trebuii sa-l invatam unii de la altii. Multumesc pentru intelegere!

      Ștergere
    6. Draga anonim . Stai acasă . N- ai ce cauta în fața elevilor atâta timp cât tu scrii " va trebuii" și fără semne de punctuație !

      Ștergere
    7. Și a luat 9 la titularizare!

      Ștergere
  24. Nu vad legatura intre gradele didactice si examenul de titularizare. Si eu ,avand a doua nota pe judet, am ales un post pe perioada nedeterminata. Am inteles ca voi semna un contract pe perioada determinata , urmand ca, dupa ce ma voi fi inscris la definitivat si voi fi promovat si acest examen, contractul sa-mi fie schimbat, in unul pe perioada determinata. Restul gradelor se pot da in timp...iar pana una-alta, ma bucur ca am scapat de examenul de titularizare.....
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  25. Cand are loc sedinta la care pot participa cei ce doresc post in baza notei de anul trecut?Multumesc!(mai trebuie sa ma inscriu ?)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. trebuie sa mergi la inspectorat sa intrebi ti se va da o cerere sa completezi si va trebui sa o depui dupa data de 20 august din cate stiu eu dar mai bine intreaba la inspectorat

      Ștergere
  26. cand se va afisa pe edu ro rezultatele cu a II etapa de repartizare?

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca am luat nota sub 5 pentru posturile ramase libere dupa impartire se mai face sedinta publica? sau cum se pot ocupa posturile care au ramas libere dupa toate impartirile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce se termina toate repartizarile, scolile vor trimite la inspectorat ce posturi mai au libere.

      Ștergere
  28. buna,am aflat ca postul propus pentru continuitate in baza notei de anul trecut sa luat in sedinta publica ,eu as dori sa stiu mai am sanse la el ,mai ales ca anul trecut nu l-a luat nimeni,e adevarat daca are def-ul luat nu are mai multe sanse si nu are rost sa mai intreb la inspectorat?as dori tare mult sa imi raspundeti,am vazut mai sus un astfel de comentariu ,dar mai sper

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca a fost ocupat in sedinta publica, nu mai ai ce face.

      Ștergere
    2. o data ocupat postul in etapa II de un candidat cu o nota mai mare, nu mai ai ce face, definitivatul nu are nici o relevanta da ai fi putut ocupa postul in etapa urmatoare daca nu l-ar fi luat nimeni in sedinta publica.

      Ștergere
  29. Daca mai sunt posturi in judet, ce trebuie sa fac pt a obtine un post. Trebuie sa mai depun un dosar unde??? pe ce data va fii???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce se termina toate repartizarile, scolile vor trimite la inspectorat ce posturi mai au libere. Nu este fixata nici o data.

      Ștergere
    2. Daca este primul an in care predau ca si suplinitor pot sa ma inscriu la examenul de definitivat si cel de titularizare pentru anul viitor? Ce nota trebuie sa obtin ca sa fie considerat admis?

      Ștergere
    3. Da, poti.
      Nota minima la definitivat este 8 (asta daca nu se mai modifica pana anul viitor).

      Ștergere
  30. trebuie urmarit pe site la inspectorat pentru a vedea etapele, dupa toate repartizarile scolile vor organiza concurs pentru posturile ramase libere

    RăspundețiȘtergere
  31. buna , am si eu o nelamurire m-am titularizat pe un post de educatoare in cluj, eu stau la tara si as dori sa predau tot acolo(am predat acolo de 5 ani, suplinitoare), ce trebuie sa fac, cand vor fi detasarile, ma pot detasa la cerere?? cand si ce acte trebuie??, mentionez ca nu am def-ul dat inca, la anul urmeaza sa-l dau. multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  32. cei care au luat note sub 5 mai au sanse sa prinda un post anul acesta?

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna, sunt in urmatoarea situatie: m-am inscris la examenul de titularizare 2014 dar din motive personale nu am putut participa la examen si acum apar pe lista candidatilor nerepartizati de pe situl isj-ului. Acum vreau sa ma duc pe 21 - 22 august sa-mi depun cererea de repartizare pe baza notei din 2013, dar am vazut modelul cererii si trebuie anexate din nou toate actele (acte studii legalizate, adeverinta medicala, REVISAL-ul, adeverinta de vechime etc). Intrebarea mea este: daca am dosarul meu la centrul de concurs depus anul acesta mai trebuie sa depun alt dosar la inspectorat sau doar cererea si adeverinta cu nota mea de anul trecut? Pot sa ma duc la centrul de concurs sa-mi retrag dosarul si sa-l depun la inspectorat pe 21 august sau trebuie sa fac un dosar nou? Am fost luni la inspectorat si cei de la personal si de la resurse umane sunt in concediu si nu a stiut nimeni sa-mi raspunda. Ana

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna,am si eu o intrebare:dak am ocupat un post de suplinitor si este departe de casa pot sa renunt si sa iau altul ak mai apare?knd?in care sedinta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce limba vorbesti?

      Ștergere
    2. Poti sa iei un alt post dar la final dupa ce se vor face toate repartizarile. Eu iti recomand sa ramai pe postul pe care l-ai luat deoarece pana sa alegi tu un alt post vor fi ocupate, cele care vor ramane vor fi putine depinde si de materia la care doresti post.

      Ștergere
  35. Buna ziua ,daca particip la sed publ.din 28 august,iar postul pe care il vreau devine vacant de la 1 sept?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua, am primit un post pe continuitate (economie si educatie antreprenoriala) si as vrea sa renunt la acesta deoarece are doar ore de economie si as vrea sa solicit un alt post care contine si ore de educatie antreprenoriala, insa acest post este luat tot pe continuitate de un profesor suplinitor care in 2012 a obtinut nota 5.60 la examenul de titularizare. Mentionez ca eu am dat examen de titularizare in 2012 si am luat 7.50 si in 2014 si am luat 8.12. Pot sa ocup postul acela? Am prioritate in fata celuilalt profesor sa ocup postul lui chiar daca el a primit acordul unitatii? Va rog lamuriti-ma!!!

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca profesorul respectiv are definitivatul iar tu nu il ai nu poti lua acel post insa daca nu are definitivatul normal repartizarile ar trebui sa se faca conform mediilor, cine a luat nota mai mare anul acesta la examen.

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna seara. Am o nelamurire referitoare la urmatoarea sedinta publica din 28 aug.

    Am participat anul acesta pentru prima data la examenul de titularizare, insa nu am ales niciun post in sedinta publica din 4 aug.

    Din cate am inteles din graficul publicat pe site-ul inspectoratului, mai exista inca o sedinta publica, pentru care s-a afisat ieri o lista actualizata a posturilor vacante. Cum m-ar interesa un anume post de pe acea lista, vreau sa va intreb, daca imi puteti raspunde, in ce ordine se intra in sedinta publica ( de exemplu, candidatii 2014, apoi cei din 2013, si 2012), si unde anume in aceasta ordine se includ cei pentru detasare in interesul invatamantului.
    Este posibil ca postul afisat pe lista de ieri sa se 'evapore' pana la sedinta din 28 aug?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. prima data se fac detasarile pe urma cei care au continuitate daca postul nu a fost ocupat in primele sedinte de repartizare ulterior vor fi ceilalti candidati din anii precedenti

      Ștergere
    2. Intai se efectueaza detasarile in interesul invatamantului, apoi detasarile la cerere. Urmeaza candidatii 2014, apoi, pe o lista comuna, candidatii 2013 si 2012. Orice este posibil in Romania.

      Ștergere
  39. Buna ziua! As dori o informatie, var rog.Daca in dreptul unui post apare mentiunea "rezervat director", inseamna k postul respectiv nu poate fi ocupat in sedintele urmatoare, desi am nota peste 8???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noua ni s-a spus sa nu ne bagam pe posturile care sunt rezervate sau care au continuitate cu media 7 si definitivat in schimb, eu de exemplu am putut intra pe un post propus pentru continuitate candidat cu media 5 deoarece am avut cu 5 sutimi nota mai mare decat profesorul care avea continuitatea si era fara definitivat...

      Ștergere
    2. Exact asta am vrut sa intreb si eu... Dar tot nu inteleg.. daca este rezervat directorului de ce este afisat, si daca este afisat, se poate ocupa, sau nu?

      Ștergere
    3. Posturile cu mentiunea "rezervat", indiferent de motiv, pot fi ocupate in sedinte publice, dar au dezavantajul ca oricand se poti trezi fara ele, daca titularii revin pe posturi.

      Ștergere
    4. Cine avea continuitatea ti-a luat postul pentru ca i-a fost retinut de comisie. Ce frumos e sa spui neadevaruri, ma adresez celui ce a postat comentariu pe 24 august 2014, ora 21.43.

      Ștergere
    5. Nu zice nimeni neadevaruri, un candidat 2014 la examen cu nota mai mare decat cel care avea continuitate si anul acesta a obtinut oo nota mai mica are prioritate in alegerea postului, astfel incat am fost repartizat pe acel post.

      Ștergere
    6. In plus, in cazul in care un post este solicitat de mai multe cadre didactice prioritate va avea cel care detine definitivatul sau este din localitatea respectiva iar in caz contrar, repartizarea se va face in ordinea medilor de la concursul de titularizare 2014. Iar in cazul in care cineva isi alege post si renunta la el nu va mai putea sa aleaga un alt post decat dupa ce se vor fi realizat toate repartizarile. Altceva de inteles, din momendat ce un post a fost ocupat in data de 4 august si cei din comisie au confirmat ca este liber chiar daca ar fi avut continuitate atunci acel candidat nu are nici o vina ca a ales postul respectiv daca i sa spus ca este liber, astfel de lucruri pot fi atacate in instanta, nimeni nu se joaca cu asa ceva! Metodologia asa prezice!

      Ștergere
  40. CrisC sa inteleg ca se pot titulariza profesorii fara vechime si cu o nota peste 7? Cum ramane cu definitivatul? Ies copiii de pe bancile liceului pedagogic sau de pe bancile facultatii, ia un 7 si devin titulari? Eu stiam ca titularizarea se da doar dupa obtinerea definitivatului, ca nu sta nimeni sa astepte sa dai definitivatul dupa 2 ani de vechime, timp in care te-ar tine pe perioada determinata pentru ca apoi sa ti se dea pe perioada determinata. In orice caz aceasta e o alta discriminare dupa cea decisa de CCR. O discriminare la adresa unui om cu serviciu si copii acasa care nu poate sa invete la fel ca acela fara griji de pe bancile facultatii. Mie imi plac mult cei care iasa din facultate si au pretentia sa devina direct titulari, aceasta daca se si aplica. Adica eu iau 5, 3 ani la rand si vine un tasti basti care ia un 7 si gata e mare titular!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si nu ti se pare corect ca cel care a luat 7 sa fie titular? Daca ai fi luat tu 7, ai fi fost tu titulara.

      Ștergere
  41. daca nu am luat post nici in sedinta din 5 august nici in sedinta din 28, cand mai pot alege un post?

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua! Am o intrebare. Daca anul trecut am dat concurs pt suplinitor (necalificat) imi mai este valabila nota. Sau mai trebuie sa dau concurs si anul acesta? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai este valabila. Trebuie sa dai din nou examen.

      Ștergere
  43. Buna ziua!
    Va rog frumos,imi puteti spune care este salariul pe care il ia in mana un invatator suplinitor necalificat?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 650 lei, la care se mai pot adauga diferite sporuri, dupa caz.

      Ștergere
  44. Buna ziua, am si eu o intrebare si o nelamurire, am participat la concursul de titularizare 2014, am sustinut inspectia la clasa am obtinut nota 8,50, si proba scrisa am obtinut nota 7, in total media generala este 7,37. Nu am fost repartizat pe post nici acum, cunosc o titulara care a intrat in concediu de cresterea copilului de la A ( nu dau nume) si mi-a spus ca intra in concediu si postul ei va fi pentru suplinire pentru doi ani, am vorbit si cu domnul director de la scoala respectiva ca postul va aparea pe lista dupa 1 septembrie 2014 pentru suplinire, eu stiu ca postul trebuiasa apara pe lista in iulue sau august. Am fost la sedinta din 28 august 2014, si am observat ca o doamna care a fost suplinitoare la o alta scoala dintr-o comuna vecina scoala B (nu dau nume), solicita postul respectiv de la scoala A, doamna nu a sustinut anul acesta examenul de titularizare 2014 si nici nu are definitivatul luat, a participat de doua ori la examenul de definitivat 2012 si 2013 ne promovand examenul, Oare este corect cum se procedeaza, doamna a obtinut continuitate la scoala vecina B, neavand definitivatul catedra ei a fost ocupata de alt candidat cu examen de titularizare 2014, si acum ea solicita continutate in alta scoala (scoala A) pe baza notei obtinuta la examenul de titularizare 2013, se poate la o alta scoala unde nu a predat niciodata aceasta doamna, in care postul nu figureaza pe lista pentru suplinire, am vorbit cu domnul director de la scoala A, si mi-a spus ca postul va aparea dupa 1 septembrie 2014, si mi-a spus ca doamna unde a predat la scoala B din comuna vecina are prieoritate ca are mediade cat mine 7,50 obtinuta de la examenul de titularizare din 2013, eu am sustinut examen de titularizare anul acesta 2014 isr domnul director de la scoala A mi-a spus ca ea are prioritate cu nota din 2013, eu stiam ca eu am prioritate ca am sustinut examen anul acesta, si in al doilea caz nu poate sa aiba continutate la alta scoala unde nu a predat niciodata, iar postul/catedra nu figureaza pe lista pentru suplinire. Astept un raspuns o lamurire daca este coprect cum se procedeaza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se obtine continuitate in anul scolar 2014 - 2015 la scoala unde s-a lucrat in anul scolar 2013 - 2014, nu se poate pretinde continuitate in anul scolar 2014 - 2015 la alta scoala. Continuitatea se refera doar la posibilitatea de a lucra in anul scolar urmatoar la scoala unde s-a lucrat in anul scoar precedent. La sedinta publica de ocupare a posturilor didactice au prioritate cei care au obtinut cel putin media 5 la concursul de titularizare din 2014. Cei care au obtinut medii mai mari, dar in anii 2012 si 2013 sunt repartizati ulterior si sunt departajati dupa medii (lista comuna cu candidatii din 2012 si 2013).

      Ștergere
  45. Buna seara,
    Puteti sa-mi spuneti daca mai pot fi repartizata pe un post anul acesta, in cazul in care am participat la concurs, dar nu m-am prezentat la nici o sedinta de repartizare? Multumesc, Cristina B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti fi repartizata daca mai sunt posturi neocupate. Nu are importanta faptul ca nu te-ai prezentat la nici o sedinta de repartizare.

      Ștergere
  46. Am si eu e o intrebare:am 17 ore plus o ora ca suplinitor necalificat?asta inseamna ca am catedra intreaga si daca este vreo diferenta la salariu!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai catedra intreaga si iti mentii drepturile salariale, daca esti titular.

      Ștergere
    2. Ai catedra intreaga si iti mentii drepturile salariale, daca esti titular.

      Ștergere
  47. Buna ziua!
    Pe site-ul inspectoratului din Cluj s-a afisat sedinta publica din 8 si 9 sept. Am o intrebare: Pot participa si suplinitorii (necalificati) pe baza notei din 2013?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei necalificati nu beneficiaza de repartizari pe baza notelor obtinute anterior, deci sunt nevoiti sa sustina testare de fiecare data cand doresc sa ocupe un post didactic.

      Ștergere
  48. BUNA ZIUA!
    VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE INTR-O PROBLEMA.
    UN TITULAR INTRA IN CONCEDIU MEDICAL CU CATEVA ZILE INAINTE DE INCEPEREA ANULUI SCOLAR. INSPECTORATUL TRIMITE UN PROFESOR A. PE POST, UN PROFESOR B. CU MEDIA MAI MARE DACAT PROFESORUL A SOLICITA POSTUL LA INSPECTORAT, VERBAL, APOI IN SCRIS, INSA NU PRIMESTE NICIUN RASPUNS. PROFESORUL A CU MEDIA MAI MICA MERGE LA ORE, INSA PROFESORUL B. RAMANE FARA POST. MENTIONEZ CA POSTUL NU A APARUT IN ULTIMA SEDINTA PUBLICA. CE TREBUIE SA FACA IN ACEST CAZ PROFESORUL B.?
    MULTUMESC ANTICIPAT! ASTEPT UN RASPUNS.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Sa faca o reclamatie la inspectorat pentru ca nu i s-a raspuns la cerere.

      Ștergere
  49. Daca nu iau nota peste 5 la titularizare anul acesta, pot candida cu cea din anul anterior?

    RăspundețiȘtergere
  50. si eu am acceasi intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  51. Anonim .Dacă în anul şcolar 2016-2017 mă pot titulariza cu media din de 8,20 din 2013 şi definitivat în 2012. În ce condiţii şi ce perioadă?

    RăspundețiȘtergere
  52. Dacă mă pot titulariza în anul şcolar 2016-2017 cu media de titularizare 8,20 obţinută în 2013 si definitivat obţinut în 2012. In ce condiţii şi perioadă?

    RăspundețiȘtergere
  53. Daca iau nota 2 la titularizare este posibil sa mai prind loc? :d

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna ziua, particip anul asta la examenul de titularizare. Am definitivatul. Eu am terminat Litere, franceza-romana. Masterul il am pe limba romana. Am cele doua nivele ale modulului psihopedagogic, dar nu mi-e clar daca pot sau nu sa iau post de limba franceza la liceu (eu avand dubla specializare doar in ciclul de licenta)sau doar la gimnaziu? Si mai am o nelamurire, cum posture nu prea sunt, daca in dreptul unui post scrie "Eliberat prt P..."poate fi ocupat in sedinta publica? Dar daca e mentiunea "rezervat CIC pana in 31.08.2018"? Asta inseamna ca as putea ocupa postul pana la data respectiva? In speranta ca voi trece cu bine de inspectia speciala si proba scrisa, sunt total nemotivata din cauza lipsei posturilor si a nesigurantei daca pot sau nu ocupa un post in invatamantul liceal, neavand masterul cu specializarea franceza...

    RăspundețiȘtergere
  55. In anul 2005 am intrat in concediu de crestere copil.am obtinut ex.de definitivat.acum...2017doresc sa ma reintorc in invatamanant.pot ocupa un post de suplinitor?multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  56. In anul 2005 am renuntat la inv.acum...a si dori sa ma reintorc.mentionez ca am obtinut ex de definitivat.pot ocupa un post?

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna ziua,
    Anul acesta am luat sub 5 la concurs la o specializare,am media 7 la alta specializare in anul 2015.Pot sa obtin post anul acesta in baza mediei din 2015?

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna ziua,
    Daca anul acesta am luat sub 5 la concurs la o specializare,iar in anul 2015 am avut media peste 7 la alta specializare mai pot ocupa post anul acesta in baza mediei din 2015?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca poate cineva sa-mi dea raspuns,va rog frumos.

      Ștergere
    2. Da,poti,cu conditia sa nu fi luat sub 5 ulterior,la acea specializare.

      Ștergere
  59. Un candidat apare repartizat pe site, pe un post in baza notei de la titularizare 2016,in conditiile in care anul acesta la titularizare a luat sub 5 in alt judet,la aceeasi disciplina.Cum de a mers aplicatia?Pentru unii nu merge.

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua! sunt titulara pe catedra de discipline tehnice dar m-am recalificat si in matematica. Daca particip la examenul de titularizare pe matematica si nu apare un post dorit imi pierd titularizarea pe cel pe care il am acum?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: