miercuri, 15 ianuarie 2014

Proiect centralizator titularizare 2014

A aparut proiectul pentru centralizator 2014. Il puteti descarca pe calculatorul personal de aici:

Proiect centralizator titularizare 2014


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

27 de comentarii:

  1. Buna ziua,
    As vrea sa stiu daca se pot inscrie pentru examenul de titularizare la o disciplina tehnica si absolventii de facultate care nu au parcurs modulul psihopedagogic.Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu, toata lumea trebuie sa aiba modulul.

      Ștergere
    2. Indiferent de disciplina predata modulul psihopedagogic este obligatoriu. Se admite o derogare pentru absolventii de studii superioare de lunga sau scurta durata (seriile ante Bologna), care se pot inscrie pentru concursul de titularizare fara modul psihopedagogic si in cazul in care incep activitatea didactica trebuie sa finalizeze modulul psihopedagogic in termen de 5 ani.

      Ștergere
    3. Cine are definitivatul indeplineste conditia referitoare la obligativitatea parcurgerii modulului psihopedagogic (art. 3(1) și art.10 din Met. de mobilitate)

      Ștergere
  2. ma poate ajuta si pe mine cineva?
    -am treminat faculta de inginerie chimica,iar anul acesta termin masterul.am facut nivelul I si II pedagogice
    -imi puteti spune ce tre sa fac sa pot fi profesor,ce pasi trebuie urmati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasii ii gasesti in metodologie si in calendar: Metodologie si calendar - titularizare 2014
      Pe scurt, trebuie sa te inscrii la examen, sa inveti si sa iei nota mare. Apoi in functie de nota, iti vei alege un post.

      Ștergere
    2. Cati ani ai ? :)) Pentru inceput scoate-ti diplomele de la universitati, legalizeaza-le la notari adauga si celelalte acte necesare la dosar iei dosarul te duci la centrul unde se organizeaza concurs il depui acolo si te prezinti la examen, nu stiu dacatu va trebui sa sustii inspectie la clasa dar intrebi si pe urma daca doresti poti specifica scoala in care doresti sa predai in caz contrar din cate stiu eu vei fi repartizat la o scoala pt postul in care doresti sa predai, repartizarea se va face in functie de nota obtinuta...success!!!

      Ștergere
    3. Toată lumea susţine inspecţie specială la clasă. Este obligatorie.

      Ștergere
  3. As dori sa stiu daca am terminat litere si am obtinut diploma cu primul nivel pentru modulul psiopedagogic si doresc sa ma inscriu la master pentru a obtine si nivelul II care sa ma ajute sa predau in liceu, va trebui sa fac un master din domeniul in care am terminat facultatea sau pot de exemplu sa fac un master de la o alta specializare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu asa stiu, ca trebuie facut in acelasi domeniu, dar nu sunt sigur.

      Ștergere
  4. Buna ziua as avea o intrebare daca are cineva raspuns le-as fi recunoscător.
    Daca in centralizator pe o anumita disciplina nu se gaseste specializarea de pe licenta dar pe diploma de master se regaseste as putea sa dau titularizarea,adica mai pe scurt daca se ia specializarea de pe diploma de master la titularizare ?
    Va multumesc frumos si sper sa primesc un raspuns de la cei care zu cunostinta.
    Burciu Ionut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi daca aceasta adresa mai este valabila: barbulescu.adrian@medu.edu.ro
      In 2012 se puteau trimite sugestii sau reclamatii in legatura cu centralizatorul.

      Ștergere
  5. SUNT PROF TITULAR DE BIOLOGIE ,AM TOATE GRADELE SI DOCTORAT. AM URMAT CHIMIA MEDIULUI IN SPERANTA CA VOI PUTEA INTREGI NORMA INTR-O SCOALA INSA ACEASTA MISCARE NU IA IN CALCUL PE CEI CE TERMINA IN IUNIE 2014, CERAND DIPLOMA LA ACESTA DATA. NU SE POT OPRI ACESTE ORE STIIND CA TERMIN ANUL ACESTA?

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara. Am o mare nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Sunt profesoara debutanta, predau 12 ore de chimie la o scoala, iar anul viitor raman cu 10 ore. Intrebarea mea este urmatoarea: pot cere continuitate pe orele de chimie si pe 10 ore de fizica daca nu predau anul acesta fizica? In centralizator scrie ca am dreptul sa predau chimie si chimie - stiinte. Profesorul de fizica a luat orele anul acesta cu nota obtinuta in 2011, nota intre 5 - 7, iar eu am nota din 2013 8,50. As avea dreptul la continuitate in fata lui sau pot lua continuitate doar pe orele de chimie? PS: Imi cer scuze daca par egoista dar naveta la doua scoli este foarte obositoare, in plus ma inteleg foarte bine cu colectivul de la aceasta scola.

    RăspundețiȘtergere
  7. cand intra in vigoare acest centralizator 2014?

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună seara. Am terminat Facultatea de Filosofie şi modulul psihopedagogic I în anul 2010. În anul 2012 am terminat şi master în acelaşi domeniu. Mă pot înscrie la titularizare anul acesta? Mai este valabil modulul psihopedagogic? Pot preda în liceu dacă nu am modulul psihopedagogic II? Pentru a mă înscrie într-un alt judeţ faţa de cel de domiciliu trebuie să am mutaţie? Aştept un raspuns. Vă mulţumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, te poti inscrie, modulul nu expira.
      Nu poti preda la liceu fara modulul 2.
      Te poti inscrie in ce judet doresti.

      Ștergere
  9. CE STITI, ANUL ACESTA 2014, PROGRAMA LA EDUCATORI RAMANE CEA DIN 2010?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu s-au afisat programele, dar eu cred ca vor ramane tot cele publicate in 2010. Vom vedea in curand.

      Ștergere
  10. Am si eu o intrebare: daca am terminat facult. si master in stiinte econ.( econ comertului, turismului si serv respectiv administrarea afacerilor in com, tur, serv) pot preda la generala? Daca da ce disciplina? Am si cele 2 nivele ale modulului pedagogic. Am tot cautat informatii dar nu am gasit nimic. Astept un raspuns. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua!Fiti amabila, am terminat Facultatea de Chimie 2005 si modulul psihopedagogic I!Pana in prezent am lucrat ca si chimist, pot profesa in invatamantul preprimar sau primar?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua!


    Eu am terminat facultatea de drept si masterful tot in drept.

    Insa am modulul psihopedagogic si as dori sa aflu daca pot preda in invatamant?

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna seara. Eu am terminat Facultatea de Agronomie- id, am facut modulul pe care nu l-am ridicat de la facultate. Apoi am urmat masterul in psihologie pedagogie.
    Intrebare: Pot sustine examen pt a intra in invatamant(consiliere) daca nu prezint la dosar acel modul ci doar o adeverinta din 2009?-stiu ca adeverintele au valabilitate doar un an.am inteles ca facultatea nu mi se ia in considerare ci doar masterul. Pot preda doar in baza lui?

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua! Imi puteti spune ,va rog,daca am absolvit Facultatea de psihologie si stiintele educatiei,specializarea pedagogie si nu am liceul pedagogic,am urmat un liceu cu profil real,ce pot preda? As dori sa invat pentru titularizare,dar din pacate nici de la inspectorat nu am primit un raspuns ca ce ma incadrez.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dacă am terminat Stiinte ale Naturii secția Biologie in 2006 ,4 ani,ma pot inscrie la examen fără modul,Ulterior sa il fac?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: