luni, 30 septembrie 2013

Definitivat 2013-2014

Mai jos sunt cateva informatii pentru examenul de definitivat 2013-2014.

Documente dosar inscriere Definitivat - sesiunea 2014

Cerere inscriere Definitivat - sesiunea 2014

Fisa tip – Definitivat - sesiunea 2014

Cerere inspectie speciala Definitivat 2014

Documentele de mai sus au fost luate de pe ISJ Vaslui.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

41 de comentarii:

  1. Daca acesta este primul meu an de predare, in vara m-am titularizat, pot sa ma inscriu la definitivat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, abia la anul poti.

      Ștergere
    2. Da. Poti sa te inscrii la definitivat. Si chiar trebuie! Altfel iti pierzi titularizarea. De anul trecut se poate da definitivatul si dupa un an de predare.

      Ștergere
    3. Din contra, se poate sa sustina examenul in august 2014, anul trecut au dat un dornit privind acest lucru. Ceea ce trebuie sa faci e sa depui IN PLUS la dosar derogarea de 1 luna.

      Ștergere
  2. daca am predat anul trecut si anul acesta l-am inceput de pe 16 septembrie, ma pot inscrie la definitivat? am o intrerupere de doua saptamani de pe 1-15 septembrie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar trebui sa intrebi prima data la unitatea de care apartini de la ce data esti incadrata. s-ar putea sa fi incadrata de la 1 septembrie.

      Ștergere
    2. Nu conteaza acea intrerupere. Iti trebuie la data examenului scris, sa ai vechime 1 an, iar tu indeplinesti aceasta conditie.

      Ștergere
  3. Poti, acum se cere 1 an vechime la catedra pana la examenul de definitivat.

    RăspundețiȘtergere
  4. cum nu? si eu la fel sunt in primul an de predare....si ma gandeam ca in vara, cand se va sustine examenul scris se implineste acel 1 an de experienta la catedra. nu se ia in calcul asa??? pt ca si eu vreau sa ma inscriu la definitivat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te poti inscrie la definitivat fara nici o problema.

      Ștergere
  5. Daca anul trecut am fost incadrata pe catedra de chimie din noiembrie si anul acesta sunt incadrata pe industrie alimentara pana in luna mai pot sa ma inscriu la definitivat pe industrie alimentara? trebuie sa am un an vechime care sa corespunda specializarii de pe diploma ?

    RăspundețiȘtergere
  6. daca sunt in concediu crestere copil, dar imi voi relua activitatea din ianuarie ma pot inscrie la definitivat? mentionez ca am vechime de un an si jumatate in asces moment. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. am vorbit cu cineva de la inspectorat si mi-a spus ca nu ma pot inscrie deoarece am contractul de munca suspendat. Daca este cineva care are mai multe informatii...??? multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca la ISJ Bacau nu apare nicio informatie cu privire la Definitivat 2014 , ce se poate face? sunt valabile cererile si fisele de inscriere luate de la alte judete? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca cererile sunt standard, doar numele judetului trebuie schimbat (acolo unde este cazul).

      Ștergere
  9. Va cer o parere: se poate ca la ISJ bacau sa nu se faca inscrieri pentru definitivat 2014? am intrebat la perfectionare si au spus ca nu au primit metodologia def 2014. Se poate in unele judete sa apara si Bacaul sa nu stie nimic? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am mai informat si treaba sta in felul urmator. Trebuie sa se astepte metodologia pentru definitivat 2014, apoi se fac inscrierile. Cei care au inceput deja sa faca inscrieri, nu sunt "oficiale", decat dupa aparitia metodologiei.

      Ștergere
  10. din ce trebuie sa ne pregatim la definitivat la geografie?

    RăspundețiȘtergere
  11. din ce trebuie sa ne pregatim pentru definitivat? sunt la geografie?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca eu am fost angajata ca titular debutant la o scoala gimnaziala pt anul 2013-2014 ,mi se aproba continuitate pt 2014-2015? sau nu? Ce pot face in acest caz?
    Cand sunt instiintata daca se prelungeste contractul meu sau nu. Mentionez ca postul aparea ca vacant pe 4 ani cand am fost repartizata, dar daca nu am definitivatul si am numai titularizare cu o medie peste 9 , ce perspective am pt anul scolar 2014-2015 , asi vrea sa stiu sa vad ce posibilitati am pt continuitate... Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai te inscrii la definitivat si poate te titularizezi pe acel post cu art 253. Legat de continuitate, doar directorul decide daca vrea sau nu sa-ti ofere continuitate.

      Ștergere
  13. Vreau si eu sa stiu de pe ce au invatat cei care au luat deful ,pe edcuatie fizica si sport ma intereseaza mai mult la psihologie ptr. ca difera de inv. , educatori ,rom.

    RăspundețiȘtergere
  14. In ce perioada au loc preinspectiile pentru definitivat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai asteapta putin sa apara metodologia si vom vedea si calendarul.

      Ștergere
  15. oare ce schimbari mai apar la definitivat !!!

    RăspundețiȘtergere
  16. care este programa valabila pentru def 2014 - invatatori?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programele pentru 2014 inca nu au fost afisate, dar nu cred ca se vor schimba. Cele care au fost valabile in 2013 le poti vedea aici: Programe definitivat 2013

      Ștergere
  17. Buna,ma puteti ajuta ,va rog cu link-urile utile pentru titularizare si definitivat 2014 ,educatori?multumesc mult,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu despre ce link-uri vorbesti. Foloseste casuta de cautare pe site si vei gasi cateva link-uri aici.

      Ștergere
  18. Actele de studii in original imi sunt la facultate si cei de acolo nu vor sa imi elibereze actele in original pentru legalizare....doar copii xerox nelegalizate...Cum pot proceda stiind ca la dosarul de definitivat trebuie acte legalizate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar macar sa-ti puna o stampila: conform cu originalul. Sincer nu stiu cum trebuie sa procedezi.

      Ștergere
  19. NU AM GASIT PROGRAMA LA BIOLOGIE PE 2013.M-AR PUTEA AJUTA CINEVA? MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  20. NU AM GASIT PROGRAMA PENTRU BIOLOGIE 2013. MA POATE AJUTA CINEVA? MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  21. Rămâne valabila programa din 2010 la def. Ed fizica, profesori?

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua, varog sa-mi spuneti daca pt. inscrierea la definitivat trebuie sa ai un an vechime , se includ si vacantele si concediul de odihna pe anul respectiv? sau nu trebuie sa-ti mai iei concediul de odihna pt. a avea vechimea de un an. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna, as avea o intrebare mai mult sau mai putin la subiect. Anul acesta am sa dau examenul de definitivare si ma voi inscrie si la examenul de titularizare. Am trecut deja peste cele doua inspectii de la clasa pentru definitivat. Am inteles ca nota de la cele doua inspectii poate fi luata in considerare pentru inspectia de clasa pentru titularizare, astfel nemaifiind nevoie de a sustine o a treia inspectie (cea pentru titularizare). Cunoaste cineva care este modul de a face dovada inspectiilor de la definitivat si implicit a notei in momentul predarii dosarului pentru titularizare? Sau daca intr-adevar exista aceasta posibilitate de a nu mai da acea inspectie pentru titularizare.

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: