joi, 4 iulie 2013

"Perle"

Am vazut ca este o moda, sa se tot prezinte la stiri "perle" ale elevilor de la bacalaureat. Mai nou am vazut ca de anul trecut, s-au introdus si perle ale profesorilor(de la examenul de titularizare).
Intrebarea mea este urmatoarea: de unde stiu aceste ziare, televiziuni si asa mai departe, despre aceste perle? Chiar daca lucrarile nu sunt publice, toata lumea incepe sa prezinte minunatele "perle", chiar cu cateva ore dupa terminarea examenului.
Adica... nu e putin ciudat, nici nu s-au strans bine toate lucrarile si deja se publica "perle".

Ar mai fi o explicatie, dar e si ea doar pe jumatate. Sa spunem ca elevii cand ies din examen si sunt intrebati ce au scris, nu le pasa si spun tot felul de prostii. Dar totusi, nu pot sa cred ca asa este si la examenul de titularizare. Nu cred ca cineva care doreste sa devina profesor, iese din examen si spune ca a scris numai bazaconii.

Aseara la ProTV, era o stire destul de lunga, in care se prezenta ce au scris elevii nostri la bac. Am stat si m-am intrebat: oare am ajuns sa inventam tot felul de prostii si sa spunem ca elevii nostri (sau viitorii nostri profesori) au scris la examen, doar pentru a face putina audienta???


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

9 comentarii:

  1. subiectele la invatatori sunt asemanatoare cu cele din 2012?
    literature se mai da?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este numai pt audienta. Poate au pe cineva, dintre corectori, care le-a comunicat noutatile.

    RăspundețiȘtergere
  3. ProTv, se bazeaza pe prestigiul lor.Dar stiti ceva?..JR a spus "fiecare om are pretul sau".Ce vina exista cind un elev nu este capabil de nimic si stie ca doar cu bani trece si gaste un cadru didactic care are aceeasi valoare?. Ce vina are un elev care explica tuturor cat de bun este argumentand cu "perlele" scrise.Daca nu faceti, voi cadrele didactice emisiuni in prima audienta cu elevi de calitate.Prezentati-va succesul si spune-ti ca totul a fost din daruire, astfel se va spala "perlele" si "spaga" de la bacalaureat si fiecare va gandi altfel.Tacerea intotdeauna va avea un raspuns negativ sau pozitiv.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Au aparut Rezultatele candidaţilor la probe practice/inspecţii la clasă/probe orale la limba de predare adresa http://titularizare.edu.ro/

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua!Scuze pentru intrebarea mea offtopic,dar deocamdata e problema care ma framanta cel mai mult... Optiunea mea de concurs pentru anul acesta e cosilierea psihopedagogica.De asemenea am bifat ca ma bazez si pe nota de anul trecut luata la disciplina psihologie.Intrebarea mea este in ce conditii optiunea de anul trecut este valabila,mai exact daca pot sa optez pentru ore de psihologie,chiar daca anul acesta voi da examen din consiliere?Spun asta pentru ca intre timp am observat ca mi-e mai la indemana sa merg pe psihologie,ceea ce nu stiam la ora cand am depus dosarul de inscriere.Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ce se intampla cu cei care la examenul de titularizare captaa o nota sub 5.? Mai se face media cu nota de la inspecţia speciala la clasa si sunt repartizaţi si ei pe undeva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai face media. Mai pot opta doar pentru necalificati.

      Ștergere
  7. "Nu cred ca cineva care doreste sa devina profesor, iese din examen si spune ca a scris numai bazaconii."
    Adevarat, doar in cazul in care isi dau seama ca au scris "bazaconii"! Mi-e teama ca nu prea-si dau seama! Altfel,de ce le-ar fi scris?!? Prostul inceteaza sa mai fie prost, din clipa in care isi da seama ca este....prost!

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: