marți, 30 iulie 2013

Cum a fost?

Deci... cum a fost? Ce nota va asteptati sa luati?


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

57 de comentarii:

  1. hm....dificil. eu am dat la consiliere. subiecte frumoase dar stufoase, mult de scris, analizat, gandit. mi s-a parut ca s-a pus accentul pe ce stii sa faci la clasa, nu pe teorie.
    ligia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... dar cum se poate vedea dupa o proba scrisa ce poti face in clasa? Putem "invata" orice metodologie daca n-o punem in practica cum trebuie. Eu sunt convinsa ca proba asta scrisa nu are nici un rost, mai precis ca se mai tine numai in tara noastra. La inspectie, la ora se vede ce poti face, ce fel de profesor esti... Deci inspectia, asistenta la ora ar trebui sa fie singura proba de examen.

      Ștergere
    2. bineinteles ca asta se vrea cum gandesti tu in primul rand , ideea ta creatia ta in niciun caz teorie, bleah! nu stii asta?

      Ștergere
  2. subiectele la educatori au fost cu un grad de dificultate mai mare decât anul trecut.Măcar acum se dau subiecte referitoare la activitatea noastră directă nu ambiguități ca până acum!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu ce zic...eu am dat la engleza.
    primele task-uri, care au fost din scrivener, au fost destul de clare si le citisem in cartea lui;la partea cu descrierea cloze-ului iarasi a fost clar...mai departe sunt confuza. nu stiu daca am inteles bine ce trebuia facut sau daca e bine ce am scris

    RăspundețiȘtergere
  4. profesor
    chimia a fost , in sfarsit , OK

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca a fost usor desi multa lume se plange ca a fost mult sa spui nota obtinuta.Eu nu am dat examen din ce am vb cu colegi ,nu am vazut sub ,sunt in concediu

      Ștergere
  5. Si eu am dat la engleza.Intrasem in examen cu bucuria ca am scapat de subiectele de literatura si am iesit dezamagita de modul in care au fost redactate cerintele de metodica. Parca le concep anumit ca sa nu se prinda lumea ce trebuie scris.Stie cineva ce voiau concret de la noi la subiectul ala cu teaching point?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aceeasi problema am avut-o si eu.nu am intalnit nicaieri teaching point. plus ca nu mi s-a parut normal sa dea "design a proficiency test". un asemenea test implica mai mult decat trei itemi. cel putin asa vad eu lucrurile.
      Paula

      Ștergere
    2. si mie mi s-au parut aiurea subiectele. parca anume au fost facute sa ne induca in eroare. as vrea sa vad un profesor corector rezolvand subiectele. macar asa ne dam si noi seama ce au vrut de la noi cei care au conceput subiectele.

      Ștergere
  6. La economie si educatie antreprenorial subiectele au fost mai grele decat anul trecut, deoarece s-a introdus rezolvarea unei probleme de economie in cadrul subiectului II.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am ales sa dezvolt competentele specifice la clasa a 6-a pe opera Dl.Goe.Sincer,am gresit? Am vazut ca sunt vizate continuturi legate de momentele de expunere, de dialog ca mijloc de carcterizre si de aceasta m-am referit la schita.Tare mi-e frica ca am gresit.Am data la limba si literatura romana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca ati gresit. Eu am facut paralela intre liric-pastelul si epic-schita. Acum, Dumnezeu cu mila. mi se pare aiurea baremul. Nu coincide cu subiectele. Cel putin nu la partea I. E cineva de aceeasi parere cu mine?????? eu puteam pastra nota de anul trecut? Daca da, ma sufoc pt ca am avut 7.85. Intelesesem ca nu se mai poate pastra. Paula

      Ștergere
    2. Puteai sa pastrezi nota de anul trecut, dar un 5 de anul asta, valoreaza mai mult decat 7.85 de anul trecut.

      Ștergere
  8. mie mi s a parut destul de greu,asezarea subiectelor in pagina foarte haotica si depindem de modul in care cadrele didactice care corecteaza apreciaza opniile noastre si modul de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  9. CERINTELE SUNT CONCEPUTE IN ASA FEL INCAT SA NU FIE COMPLET INTELESE.

    RăspundețiȘtergere
  10. stam cu sufletul la gura pana pe 5 august ...
    si la franceza a fost acceptabil ...
    dar sa vedem rezultatele si apoi vorbim ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu tot pe franceza am dat era mult de scris mai ales la primul subiect

      Ștergere
  11. Subiectele la invatatori au fost anul acesta mult mai clare formulate si mai simple.
    Singura problema este ca au fost formulate intr-un limbaj ....nu tocmai accesibil pentru toti candidatii.
    Vom vedea pe 5 august ce note avem ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Am dat examenul de titularizare -limba franceza.Ca o prima impresie ,la cald,subiect frumos dar mult prea stufos,cu greu de rezolvat in timpul alocat.si mult mai greu decat anul trecut.Si o caldura insuportabila in sala de concurs !Sa speram ca va fi totul bine

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am dat pe invatatori. Subiecte abordabile...dar o formulare aiurea,care in stresul de acolo si in caldura si durerea de cap ...daca nu te concentrezi ai mari sanse sa nu intelegi pe deplin cerintele. Foarte mult de scris. Am scris, nu mi-a ajuns timpul...dar a fost bine zic eu ...asteptam rezultatele!

    O intrebare: la descriptori se dezvolta si calificatvul insuficient?????

    RăspundețiȘtergere
  14. EU AM DAT LA CONSILIERE. F.GREU, CERINTELE AU FOST FORMULATE CA SA NU LE INTELEGEM. NICI O LEGATURA CU SUBIECTELE MODEL:(

    RăspundețiȘtergere
  15. La psihoedagogie speciala a fost extrem de mult, practic din toata materia,cele 4 ore erau insuficiente sa tratezi subiectele intr-o oarecare ordine si coerenta. Au fost subiecte mult mai grele decat pana acum,in sesnul ca erau vaste si aveai nevoie de ceva timp. Subiectele de la def. mi s-au parut floare la ureche fata de ce a fost la titularizare.

    RăspundețiȘtergere
  16. si eu am dat la consiliere.subiectele au fost grele,cel putin mie asa mi s-au parut.formularea subiectelor a fost greoaie si a fost greu,cel putin pentru mine,sa-mi dau seama ce trebuie sa fac. plus caldura din sala care ne-a mai dat un factor de stress in plus...in sfarsit,asteptam notele...Raluca

    RăspundețiȘtergere
  17. la titularizare a fost putin mai usor ca la definitivat ... doar putin ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La definitivat Limba si literatura romana a fost mai usor ca la titularizare. Sincer.....si anul trecut a fost mai usor. Veti vedea ca va fi din ce in ce mai greu pt a ne caracteriza drept slab-pregatiti precum elevii incompetenti. Trist...

      Ștergere
  18. eu am dat la educatie fizica si dupa parerea mea a fost mult mai greu ca anul trecut dar cred ca am facut ceva acum ramane la apreciera profesorilor corectori.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si eu am dat la mecanica.Am intrat in examen bucuros ca am scapat de subiectele de specialitate si am iesit dezamagit de modul in care au fost redactate cerintele de metodica. Parca le concep anumit ca sa nu se prinda lumea ce trebuie scris.Am facut o brambureala!!! Sper sa promovez....
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  20. TITULARIZARE ENGLEZA

    imi poate spune si mie pe ce nivel trebuia facut "proficiency test"? mi se parea corect sa fie pt advanced sau pt proficient. dar cum sa concepi un test care sa verifici general knowledge doar prin trei itemi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut un test pentru upper-intermediate. Am cam mers pe ghicite, ca nu stiam exact cu ce se mananca testul ala... Avand in vedere ca am si dat titularizare pentru prima data, am facut itemii cum mi-am amintit ca erau prin cartile de engleza din liceu.
      Apoi, am incercat sa verific mai multe notiuni: de exemplu, sequence of tenses, idioms, collocations, phrasal verbs, if clause, pornind bineinteles de la usor spre dificil. Am folosit cloze si gap fill-in (cu verb dat in paranteza la infinitiv)
      Nu stiu daca am reusit sa scriu ce ar fi pe placul corectorilor, insa asta este...

      Ștergere
    2. si ai verificat wish?

      Ștergere
    3. Da, am facut un item separat - cum se specifica in cerinta - numai cu ''wish''.

      Ștergere
  21. Au fost grele subiectele de anul acesta la educatori...la primul subiect ce povestire putea-i sa scrii despre traditii sau evenimente ...aiurea...

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am dat la educatori, mi s-a parut usor. Eu asa zic, insa sa vedem ce zic domnii care imi vor corecta lucrarea. Da, intradevar se refereau strict la activitatea desfasurata, insa trebuie sa aiba in vedere faptul ca o astfel de activitate trebuie gandita si planificata cel putin o zi ca sa iti iasa perfect si noi am avut o activitate si o etapa de final a unei alte activitati. Si asta in patru ore. Sper sa fim multumiti de notele primite. Spor la plictiseala!

    RăspundețiȘtergere
  23. Trebuie sa stiti metodica foarte bine,adica in proportie de cel putin 90%. Apoi trebuie sa aveti putina experienta in domeniu,sa folositi metode moderne la clasa si este OK.Sunt mult mai usoare subiectele asa,mai ales daca inainte de examen consultati un profesor cu experienta. La istorie au fost super ok subiectele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate dar totul este intrpretabil.

      Ștergere
    2. Am predat alaturi de profesori cu experienta si le-am 'ciugulit creierul' de-a lungul timpului si sunt convinsa ca daca au avut contact cu toate aberatiile din metodica (gen 'erori in evaluare', pentru care daca citesti in mai multe carticele din bibliografie sau de pe langa ajungi sa vrei sa-ti smulgi firele de pe cap si sa te intrebi de unde au fost traduse atat de cretin...) tot nu ar face o lucrare buna, mai ales in alea 4h care nu stiu cum s-au scurs atat de repede...

      Ștergere
  24. la cultura civica a fost dificil ...subiectul aproape presupune sa-ti scrii memoriile. muult prea mult de scris pentru doar 4 ore!!!!nu stiu ce s-a intamplat cu oamenii care au facut subiectul. itemul structurat iti ia ore bune daca vrei sa-l rezolvi cum trebuie, cu tot ce presupune el. 3 sferturi din timp iti lua ca sa faci cum trebuie sub 2....la 1 era multa gargara de acoperit. un test conceput PENTRU ROBOTI....noroc ca nu m-am pierdut cu firea si am reusit sa-l acopar cum am putut mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  25. eu am dat la educatie fizica, faza a fost ca sa dat si teorie nu doar metodica asa cum au promis. in fine asta e, deaici inainte va trebui sa invatam si teoria si metodologia chiar daca ei vor zice ca dau doar metodologie.

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu am dat concurs la filosofie si logica, subiectele nu mi s-au parut defel dificile, doar ca era enorm de mult de scris, trebuia totul foarte bine gandit si structurat, lucru imposibil in 4 ore. Numai subiectul I, cel ce tine de filosofie, necesita pe putin 3 ore, pentru a putea fi acperit corespunzator. Subiectul II, adica cel de la logica a fost mai usor decat cel de anul trecut. Parerea mea este ca nu pot fi indeplinite toate condittiile, nici macar atunci cand esti pregatit, pentru ca timpul e limitat. Nu suntem masini, trebuie sa si gandim, sa analizam etc. Sper ca se va reveni in curand la un concurs care sa cuprinda si subiecte de specialitate, altfel invatamantul romanesc va avea de suferit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am dat tot la Filosofie,Logica argumentare si comunicare...sincer nu mi-a ajuns timpul sa tratez cum trebuie subiectele..iar la Subiectul II nu am facut un singur item de tip intrebare structurata...ci am facut un test continand 3 subiecte...cu subpuncte bineintele..cu cate un item de tip intrebare strucurata pt fiecare lectie din unitatea de continut,,,si baremul aferent...intrebarea mea este:e posibil sa-mi fie punctat?!

      Ștergere
  27. Subiectele la biologie au fost ok, clare si chiar nu ma asteptam sa fie asa usoare. Eu am dat pentru prima data acest examen si chiar au fost ok subiectele si au fost asemanatoare cu modelul de anul trecut.
    Paula

    RăspundețiȘtergere
  28. Am dat examen la informatica,in Bucuresti;conditiile au fost mizerabile,temperatura in sala de examen cred ca era de 45 de grade,masa de lucru de 50cm x 50 cm.Trecand peste acest fapt,as vrea sa vad un model de subiect rezolvat,pentru nota 10;ceea ce am avut de rezolvat nu se putea termina in 4 ore

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua
    Eu am dat examen la matematica, acum in vara am terminat facultatea...ma tot intreb, eu trebuia sa stiu sa concep o programa pentru un optional de extindere, oare cel care a propus subiectele, in momentul absolvirii a stiut asta sau a invatat pe parcurs cu un manual in mana si a vazut de ce au nevoie elevii din scoala respectiva.
    Sunt profesori extrem de buni care nu stiu sa faca asta, profesori cu rezultate la olipiade si cu elevi foarte buni, insa nu stiu prostiile care mi le-au cerut mie la examen...
    Concluzia mea...poti sti materie de specialitate foarte bine, dar daca nu sti metodica este egal cu zero...ceea ce nu mi se pare normal....examen la mate numai din metodica...
    Oare cum se va face corectarea...ce va puncta fiecare profesor corector o data ce subiectele au fost asa de vagi.
    Totusi...felicitari pentru siteu si numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine ca am scapat de stresul asta. nu am dormit cu o seara inainte aproape deloc. am dat la educatori, si sunt debutanta. desi am vazut de nenumarete ori cum decurge o lectie la gradi, in momentul in care am primit sub., jumatete de ora nu reuseam sa ma dumeresc. nah... pentru inceput, sper sa iau macar 5 :)))). cred ca toti cei care au dat pentru prima data nu au fost deloc avantajati. da dea Domnul sa luam note peste 5 macar. spor la asteptat in stres si visare(la note mari).ana

      Ștergere
    2. Ma bucur ca intelegi situatia mea, care este asemanatoare cu a ta...adica si eu sunt incepatoare si cand am vazut subiectele...mai ca imi dadeau lacrimile. La fel ca tine, am tinut f multe ore( pentru un proaspat absolvent), dar...
      Miha

      Ștergere
  30. eu am dat la limba si literatura engleza. a fost prima incercare la titularizare. nu stiu cum am facut si cum se va puncta ce am facut. am scris muuuuulte pagini si sper sa nu fie numai prostii. subiectul cu proficiency a fost nasol. acolo sigur iau 0 puncte. concluzia mea: a fost doar o experienta. mult succes pentru la anul :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua.
    Am o intrebare: in examen, mi-au grasit disciplina de concurs, in loc de " electronica si automatizari/electronica si automatizari", mi-au dat subiecte pentru "electronica si automatizari/ telecomunicatii" nu am spus nimic deoarece nu vroiam sa dau examenul. problema a pornit de la inscriere unde prima oara m-au inscris in dosarul pentru "electronica si automatizari/ telecomunicatii" si apoi au sters, eu cerand cealalta disciplina care avea si un post titularizabil fata de prima. Nu stiu ce sa fac, daca-mi puteti da un sfat, va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu in primul rand nu inteleg daca ai dat sau nu examen: "nu am spus nimic deoarece nu vroiam sa dau examenul".

      Ștergere
  32. Am dat examen la biologie, in Bacau la Centrul nr. 2. Cred ca se facea exces de zel privitor la siguranta din timpul examenului. Geanta am lasat-o la cantina liceului si mi-am luat la mine buletinul, pix, creion, linie, pastile, apa, un pachet de biscuiti si un evantai. Le-am pus pe toate intr-o folie transparenta. La intrare erau vreo 10-12 profesori (cred) si fiecare pe mine, ca n-am voie cu folia, ca n-am voie cu evantaiul, unii ma lasau, dar pana la urma a trebuit sa nu mai iau evantaiul. In clasa era f. cald, daca se deschideau geamurile, zburau hartiile. A venit o doamna si m-a mutat de 2 ori, cu masa undeva aproape de mijloc (era prima de la geam) ca nu ne vedeam la camera. Prea multe masuri, prea mult exces. Cine are de castigat? In plus nu-ti vezi niciodata lucrarea, nu stii unde ai gresit, unde ai fost depunctat, cine si unde corecteaza.
    Subiecte usoare pt cei cu experienta, dar ceilalti ce sanse au? Si toate astea pentru ce? Examene si inspectii tot timpul pt. 2 lei si pt. un post la zeci de km. De data asta nu ma semnez pt. ca mi-e frica sa nu se razbune pe mine la nota de examen. Va doresc bafta!

    RăspundețiȘtergere
  33. Am dat la educatori.Subiectele mi s-au parut usoare,dar imposibil de rezolvat in 4 ore.....Astept nota cu mari emotii.....multumim pt acest blog care ne-a fost de mare folos.Arlena.

    RăspundețiȘtergere
  34. Am dat la consiliere, am citit de 2 ori subiectele sa imi pot da seama de cerintele lor, foarte mult de scris, pentru prima data in viata cele 4 ore de examen mi s-au parut putine, nu mai punem la socoteala caldura din sala de examen si frecusul supraveghetorilor din sala si de pe holuri. Bafta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  35. FRANCEZA: -timp de lucru insuficient pt ce se cerea;
    - ca dificultate au fost ok;
    - caldura mare in sala aflata la ultimul etaj+ emotii - si cum a mai spus cineva mai sus, as vrea sa vad si eu o lucrare/ rezolvare de 10...asa de curiozitate....

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ziua,

    Stiti cumva, va rog, daca exista o sesiune in toamna pentru suplinitori? Multumesc. O zi cat mai buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Se va da examen pentru necalificati, daca raman posturi neocupate.

      Ștergere
  37. se va organiza examen pt supinitori necalificati in toamna? multumesc

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: