joi, 30 mai 2013

Inspectie la clasa - pareri

Au inceput inspectiile speciale la clasa. Pe cei care urmeaza sa aiba aceasta inspectie, ii sfatuiesc sa mearga inainte de inspectie, sa vorbeasca cu profesorul clasei respective, pentru a afla cat mai multe informatii: cati elevi sunt in clasa, de ce nivel sunt(mediu, avansat). Daca este de acord si aveti si timp, duceti-va sa asistati la o ora, pentru a vedea elevii cum se comporta elevii in timpul orei.

Cei care au avut deja inspectia, pot lasa un comentariu sa spun cum a fost, cum s-au pregatit, daca au intampinat sau nu probleme, cum au reactionat elevii, daca sunt multumiti de nota, etc.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

143 de comentarii:

  1. nu pot spune ca sunt multumita de nota, am luat 8; dar avand in vedere ca eu la practica am facut doar pe reading si acum mi-a picat grammar... si in plus am avut si emotii - pt ca da, sunt o persoana emotiva, de obicei in colectiv nou, asta doar la inceput; dar dnele care m-au supravegheat au fost sincere si mi-au spus ce n-am facut bine si cum ar trebui sa fac pe viitor, si m-au incurajat spunandu-mi ca pot mai mult si mai mult ca sigur voi face mai mult; acum trebuie sa invat metodica aia pt o nota mai mare, si examenul ala oral, care nu inteleg ce e cu el?? in anii trecuti am inteles ca nu a fost; eu sunt pe engleza, am predat la clasa a VII-a, Bucuresti; am terminat anul trecut si nu am mai predat pana acum in afara catorva ore de practica :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine totusi ca au stat de vorba cu tine si nu ti-au trantit nota si gata, la revedere. Mult succes la examenul scris.

      Ștergere
    2. da. asta pt ca erau dnele profesoare de la scoala, adica nu de la inspectorat, probabil celelalte ar fi fost altfel; oricum una dintre ele a fost mai dura in exprimare, si culmea chiar cea care mi-a oferit materialul, adica xeroxul dupa paginile din carte, cand am fost luni, si a parut foarte draguta si era foarte zambitoare; iar dupa ora cealalta a fost mai deschisa si mi-a oferit un sfat, care initial parea mai indiferenta; a fost o dovada de cat de mult inseala aparentele :)

      Ștergere
  2. Buna ziua. A sustinut cineva inspectia la clasa pentru logica? Cum e ? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, a sustinut cineva inspectia la clasa pentru psihopedagogie speciala la elevii cu DMM ( deficienta mintala moderata). Cum este?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu voi sustine inspectia marti. Azi m-am deplasat din localitatea in care locuiesc, la scoala din localitatea unde am fost repartizata pentru a mi se spune, pe un ton acru, ca niciuna dintre profesoarele pe care le caut nu sunt in scoala, nici azi, nici maine Doamna cu care am vorbit parea chiar indignata de faptul ca vreau sa contactez profesoara respectiva, afirmand ironic, ca nu mi se vor da indicatii in legatura cu metodica, de parca as fi cerut asa ceva! Singura sansa de a schimba doua vorbe cu profesoara respectiva este luni, cand, cu putin noroc mi se vor clarifica cateva nelamuriri in legatura cu lectia pe care trebuie sa o predau si mi se vor comunica si detaliile in legatura cu clasa la care urmeaza sa sustin inspectia. Sper doar sa nu fiu primita si la inspectie la fel cum am fost primita si azi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara! As dori si eu sa stiu de unde pot afla ce profesori/profesori metodisti vor participa la inspectia speciala la clasa. Mi s-a spus ca ar fi trebuit sa fie afisat pe site-ul ISJ, am verificat si nu exista o asemenea informatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este important să aveţi un proiect didactic bine pus la punct. Folosiţi metode moderne de predare. Asta e tot ce contează.Multa baftă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am avut o lecție la gramatică , cls a IV-a, a fost super bine deoarece copiii au fost bine pregătiți.Am luat 10 și sunt bucuroasă.

      Ștergere
    2. Buna ziua!
      Conteaza si ce dai celor din comisie (Spaga).
      Mi s-a intamplat anul trecut sa am cea mai mica nota la inspectie si sa am cea mai mare nota la scris.Totul s-a intamplat deoarece nu am dat ceva celor din comisie.Mi s-a spus verde-n fata.

      Ștergere
  7. La Iasi, la scoala ACB sunt persoane foarte intelegatoare. S-a afisat in primul rand pe site-ul scolii graficul inspectiilor la clasa, clasele, orele, lectiile, in ordine alfabetica, fara a fi nevoie sa mergem la acea sedinta cu profesorul. Acesta din urma si-a lasat la secretariat numarul de telefon, pentru a putea fi contactat pentru eventualele intrebari.Ar fi bine sa fie un exemplu si pentru cei care nu sunt asa... (pentru geografie)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am sustinut proba fara a mi se va da vreun fel de informatie despre nivelul clasei sau manual. Am avut surpriza k elevii facusera mult mai mult decat era trecut in programa, asa k nu am stiut dk trebuia sa/i las sa raspunda in plus. Apoi, la final, dupa o ce mi s/a comunicat nota sec, mi s/a spus k trebuia sa ma limitez strict la programa... Doamnele din comisie... le mai trebuia o pusca... Multa bafta!

      Ștergere
  8. E ciudat ce se intampla. Unele dentre in care se sustine inspectia la clasa au comunicat telefonic tema pentru lectie si au tefuzat categorid sa ofere informatii despre clasa, copii, sau orice alta informatie, spunandu-ne da asa li s-a sus sa procedeze. Eu am avut inspectia la clasa pe psihopedagogie speciala. Mi-am pregatit lectia pe tema care mi s-a dat fara sa stiu diagnosticul copiilor, tipul sau gradul dizabilitatii. mai sunt multi care au de sustinut in aceleasi conditii.Nici nu ai cui te plange sau pe cine intreba daca e firesc si normal acest lucru. Asta e in Timis nu stiu in alta parte cum e

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O prostie. Ca si cum ti-ar spune sa te pregatesti ca in pestera sunt animale salbatice. DAR CE FEL DE ANIMALE: LUPI, URSI SAU VEVERITE????????????

      Ștergere
    2. Ce deranjanta remarca...
      Va inteleg, dar diagnosticul si alte date din dosarele elevilor, orice profesor stie ca sunt confidentiale.
      Eu cred ca profesorul putea totusi sa-ti arate un caiet oarecare al unui elev, pentru a vedea care e nivelul clasei. La cei cu P.I.P. putea sa-ti dea exemple de activitati individualizate etc., dar asa poate ca e regulamentul la titularizare!?

      Ștergere
  9. Buna! Ce mai faceti?Am o nelamurire! Pe 12 iunie am inspectia speciala la clasa la geografie, ma puteti ajuta cu ceva: trebuie sa predau la o clasa de -a IXa "Caracteristicile apelor oceanice" si stiu ca trebuie sa vorbesc despre proprietatile apelor oceanice, dar si despre dinamica apelor oceanice: valuri, curenti, maree? Multumesc! O zi placuta! bafta!!
    Luisa

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am luat 8 la lectie, dar a fost o porcarie totala!!! Am fost felicitata ca a fost unul dintre cele mai bune proiecte pe care le-a vazut inspectoarea pana acum, dar am avut rochia prea scurta(pana la genunchi) si pe viitor sa nu ma mai imbrac asa in fata elevilor, am realizat o fisa de lucru si aveam 2 exercitii asemanatoare si am intrebat elevii daca vor sa mai rezolvam si exercitiul 2 sau vor sa le ramana ca tema, si am facut rau ca am intrebat, ca nu am fost ferma, ca cine e profesorul, eu sau elevii? ca nu m-am impus in fata lor in felul asta. Si astea au fpst toate punctele slabe pentru care mi-au scazut 2 puncte:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e o problema la inspectiile speciale la clasa: notele sunt obiective sau subiective, in functie cei din comisie.

      Ștergere
    2. Ceva similar mi s-a intamplat si mie...purtam pantaloni, dar nu erau cu talia foarte joasa, insa, in momentul in care m-am aplecat sa scriu ceva la tabla, mi s-a vazut putin spatele, iar din acest motiv mi s-a spus ca am avut o vestimentatie necorespunzatoare...

      Ștergere
  11. In primul rind nu sunt multumita de nota,pentru ca am fost de puctata, ca nu m-am dus cu catalog la clasa,(fara sa stiu asta venind din afara nu mi-am permis sa-l cer)si de tinuta mea mai saraca de om necajit ,in criza,vin din crestere copil,si bani sunt putini abia imi ajung doar pentru copil, marea parte a cheltuelilor o supor parinti mei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar ti-au atras atentia legat de tinuta??? Nu pot sa cred.

      Ștergere
    2. Daca ai scris proiectul asa cum e scris si comentariul, crede-ma ca nu din cauza fustei ai fost "de puctata"!!!
      :)

      Ștergere
    3. La cate greseli de scriere ai facut in comentariu ma mir ca ai luat acea nota.

      Ștergere
  12. Ma intereseaza in mod deosebit cine are prioritate la repartizare pe post cei ce au dat titularizarea sau cei ce au dat definitivatul anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care dau examenul de titularizare. Ce treaba are definitivatul cu repartizarea?

      Ștergere
  13. ce proba orala la matem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Am si eu o intrebare - desigur, survenita in urma asistarii la discutiile de aici -: despre ce proba orala vorbiti? se mai da o proba in afara de cea scrisa (pe 30 iulie)? multumesc pt. orice eventual raspuns!

      Ștergere
  14. buna!
    ce sa zic..e ciudat.Eu nu am avut voie sa vad clasa si elevii...de asistat la o ora nici nu s-a pus problema!
    Am luat 9 ,pe ce criterii nu stiu.Normal este ca dupa fiecare inspectie sa se discute lectia...ceea ce nu s-a intamplat.

    RăspundețiȘtergere
  15. O mare pocarie inspectia asta la clasa,timp piedut,emotii si bani petru aceia din comisii.Pentru noi bataie de joc incepand de la salarii si .....trebuiau sa puna inspectie doar pentru aceia care erau pentru prima data la catedra,nu si pentru aceia care au o oarecare experienta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Se va da si specialitate la examenul scris?

    RăspundețiȘtergere
  17. trebuie sa mergem cu rochie lunga pana in talpii sa inteleg?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am sustinut inspectia la clasa pentru educatori, si am luat 9 (cu fusta pana la talpi). iar cineva care a predat inaintea mea avea o rochita cam cu 2 palme peste genunchi. nu arata ca o ... , dar nici ca o calugarita, si a luat 10. iar in comisie au fost femei. deci, nu cred ca s-a punctat tinuta, ci...munca. mie mi-au spus ca lectia a fost impecabila, dar proiectul... nu chiar laudabil, iar eu sunt constienta de asta. asadar, cine zice ca singurul motiv pentru care nu a luat 10 a fost tinuta, ca era machiata nu stiu cum, sau ca cei din comisie aveau "ciuda " pe tine, va rog sa gasiti alta scuza. daca vii imbracata ca o fufa, se poate sa nu primesti 10, dar daca e fusta cu o plama peste genunchi... chiar nu cred asta. suntem in sec XXI.

      Ștergere
  18. Buna seara! Ma puteti ajuta cu o informatie legata de sustinerea inspectiei la clasa la geografie, clasa a 8-a? Lectia de sustinut este "Elemente ale dezvoltarii durabile", iar in manuale lectia nu se gaseste. Imi poate spune cineva ce ar trebui sa cuprinda? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. inspectia la clasa este bine venita .pentru 10 iti trebuie un proiect bine intocmit cu metode moderne ,tinuta de un dascal demn de respectat succes.eu am luat 10 cu felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  20. Legat de tinuta ,suna chiar aberant. De subiectivism se poate vb si la examenul scris, nu e mai corect sa fie teste grila ,sa iesim cu rezultatul evaluarii din sala de examen decat sa mai asteptam 5 zile pana se vor AFISA REZULTATELE examenului scris!!!???

    RăspundețiȘtergere
  21. Intrebare: comisia de examinare va intra in clasa odata cu mine? sau apare asa, dupa ce incep lectia?

    RăspundețiȘtergere
  22. va rog imi puteti spune si mie la consiliere ce pot face pt a-mi alege tema mi s-a spus sa ma descurc ce pot face a cazut factori de risc va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  23. Am inteles ca fata de anul trecut acum avem si proba orala, la engleza cel putin; acesta e primul an in care dau titularizarea, eu am terminat anul trecut, iar colegele care au dat atunci nu au dat nicio proba orala; si nici colegele care au dat anul trecut titularizarea si dau iar si anul acesta nu au proba orala... sa inteleg ca e special pt mine? nu am mai avut timp sa merg la centrul unde sunt inscrisa sa intreb, pentru ca trebuie sa merg si la munca... dar vreau sa stiu ce e cu proba asta orala... ce se da? ce ar trebui sa pregatesc? tot didactica sau gramatica, literatura??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc pt raspuns, foarte prompt; dar nu mai e nevoie, merg maine la centrul de examen sa vad care e faza cu examenul oral...

      Ștergere
  24. se poate sa tinem o ora la clasa unde avem inspectia inainte de ziua inspectiei propriu-zise? multumesc pentru orice raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred, dar daca profesorul este de acord, puteti sa asistati la o ora, pentru a cunoaste elevii.

      Ștergere
    2. Eu stiu ca este strict interzis sa cunosti copiii inainte de a avea inspectia...

      Ștergere
    3. Si de unde stiti ca este "strict interzis"? Ati citit undeva? Daca da, va rog sa ne spuneti si noua. Eu nu stiu de asa ceva.

      Ștergere
    4. Anul trecut am avut inspectia la o scoala diferita de cea de anul acesta si mi s-a comunicat acelasi lucru:nu avem voie sa vedem copiii dinainte!

      Ștergere
    5. Inteleg asta, dar ti s-a spus in baza carui document iti interzic sa vezi elevii? De ce anume ar fi interzis? Eu nu am citit nicaieri despre acest lucru, de asta mi se pare putin absurd.

      Ștergere
  25. buna! e prima data cand dau acest examen...si sustin lectie,,imi explica si mie ce se intampla cu nota de la inspectie?se face medie cu ex.scris?sau cum?tb sa iei o anumita nota si apoi se face medie ?sau e vreun procent la nota finala???multumesc anticipat pt raspuns!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna seara! imi puteti spune si mie va rog cati vor fi in comisie? Am inspectie luni la liceul Mircea Eliade, Bucuresti. Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  27. http://inspectielatitularizare2013.blogspot.ro/2013/06/scrisoare-deschisa-adresata-domnului.html

    RăspundețiȘtergere
  28. Am avut inspectia, din fericire am luat 10; dar am fost nemultumit k nu am fost lasat sa asist la o ora inainte, sa cunosc clasa etc... (mi s-a spus k nu am voie.....am fost chiar la inspectorat si am intrebat....). In ceea ce priveste comisa erau 4 membri.....din care 2 metodisti (trebuie 2 proiecte la comisie), acolo nu te baga nimeni in seama, tot ce priveste material didactic trebuie sa vii tu cu el de acasa! Nu te baza k o sa gasesti acolo! oricum mi se pare o aberatie totala inspectia asta! BAFTA MULTA

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua miercuri dau pentru prima data inspectia la clasa si as vrea sa intre daca stie cineva care a dat inspectia de unde stim lectia anterioara, in planul de lectie avem reactualizarea cunoștintelor anterioare?va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  30. Eu am dat de o invatatoare super, care m-a chemat sa asist la ore, sa predau daca vreau ca sa cunosc elevii. Pe 13 iunie am inspectia! Scrie undeva ca nu poti asista sau preda inainte de inspectie?

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru mine inspecţia la clasa a fost dezamăgitoare am luat un amarât de şapte pentru o munca de trei ore pe care am realizat-o in 40 minute deoarece m-am trezit ca nu era facuta materia la clasă, mi s-au reproşat prea multe explicaţii date elevilor care dupa parerea marei inspectoare care m-a notat tre să plece boi din clasa in care au venit vaci mi s-a găsit nuştiu ce chichiţă în planul de lecţie cu privire la evaluare si i se paruse Doamnei ca sunt prea apropiată de "elevii ei"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. doar trei ore? eu am muncit la proiectul pentru inspectia la clasa o saptamana :))

      Ștergere
    2. asa e!!! o saptamana mi-a luat sa fac proiectul si sa "construiesc" materialul didactic. am predat la gradinita, si mi-au mancat urechile copilasii de acolo. :))))

      Ștergere
    3. bine ca ai stiut subiectul lectiei dinainte cu o saptamana.
      noua la Iasi ni s-a spus subiectul lectiei si grupa cu 48 ore inainte, cica asa e regula.
      nu am avut voie sa vedem copiii dinainte.
      am facut proiectul in jumate de zi, mai mult mi-a luat sa decupez materialul didactic :) si am luat 10, desi copiii au fost cam agitati.

      Ștergere
    4. A cui este regula asta? Apare undeva scris?

      Ștergere
    5. nu stiu daca apare scris, ni s-a spus la sedinta care a fost tinuta inainte de programarea inspectiilor la clasa. cica e ordin de "sus", in ideea de a oferi tuturor o sansa egala, nu unul sa stie subiectul lectiei cu o sapt. inainte si altul cu o zi inainte.
      ce era sa facem? sa incepem sa comentam si sa cerem hartia scrisa? nimeni nu a avut curaj...

      Ștergere
    6. Atunci eu te intreb, de ce acest ordin de "sus" nu a fost pentru toata lumea?
      Nu exista asa ceva. Daca nu este scris in metodologie sau in legea educatiei nationale, atunci e doar inventia celor din scoala. Imi pare rau ca tu NU ai avut "sansa egala" cu cei care au fost lasati sa asiste la ore, sau care au aflat mult mai multe de la profesorii titulari.

      Ștergere
    7. oricum am luat 10, nu mai conteaza, cel putin pt.mine. stiu cel putin inca doua scoli la care s-a procedat la fel, anuntul cu 48 ore inainte.

      Ștergere
  32. Buna ziua am si eu o intrebare daca lectia pe care o am la inspectie e facuta la clasa trebuie sa fac proiectul de lectie pe evaluare sau recapitulare?si nu sa predau din nou lectia?

    RăspundețiȘtergere
  33. Exista undeva specificat ca nu avem voie sa asistam sau sa predam la clasa inainte de inspectia speciala? La scoala unde voi avea inspectia invatatoarea a insistat sa particip la ore si sa predau daca vreau!

    RăspundețiȘtergere
  34. Intrebare: E vreo problema sau e specificat undeva ca nu avem voie sa asistam sau sa predam la clasa unde vom sustine inspectia speciala? Invatatoarea clasei unde va urma sa am inspectiq a insistat sa particip si sa predau ca sa cunosc elevii!

    RăspundețiȘtergere
  35. Exista undeva specificat ca nu avem voie sa asistam sau sa predam la clasa inainte de inspectia speciala? La scoala unde voi avea inspectia invatatoarea a insistat sa particip la ore si sa predau daca vreau!

    RăspundețiȘtergere
  36. Sunt intr-o mare dilema pana acum la practica am avut doar practica la clasa a IXa si am folosit obiective, acum am la clasa a XI si nu stiu exact ce trebuie sa pun daca sunt competente specifice si cum anume si clasifica.daca stie cineva va rog sa imi spuneti.

    RăspundețiȘtergere
  37. Am fost voluntar la o scoala speciala 10luni pentru ca am vrut sa cunosc copii si modul de lucru al profesorilor.M-am inscris la examenul pentru titularizare pentru un loc de suplinitor,scoala neavand locuri titularizabile.Sunt contrariata de modul cum s-a facut repartitia pentru inspectia la clasa. Va rog sa-mi spuneti daca inspectia se sesustine ,la clasa unde profesorul are orele zilnice sau se repartizeaza "aleatoriu" in functie de afinitati personale.MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  38. da, mai poti lua nota mica si pentru ca te-ai dus acolo cu mana goala. E si acesta un criteriu de evaluare
    Lectia a mers snur dar m-am trezit cu o nota de rahat,de ce ,ma intreb?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebui sa mergi cu cadouri ?

      Ștergere
    2. Adica spaga/mita, pe romaneste. :D
      Eu n-am auzit de asemenea pretentii.
      Imi inchipui ca respectivii oricum primesc ceva pentru ca fac "efortul" de a se deplasa sa imi asiste mie ora.

      Ștergere
    3. sa stii ca asa e!! anul trecut, nu am dus nimic = 8. anul acesta, cu platouri si suculete = 10. una din memrele comisiei a fost si anul trecut. asa e la suceava

      Ștergere
    4. Asa este peste tot.

      Ștergere
    5. eu am luat 10 si n-am dus nimic...

      Ștergere
  39. eu am avut azi la limba romana si am luat 9,singurullucru la carea ua comentat a fost ca trebuia sa am un text si nu propriile exemple

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua,

    Am avut azi lectie la Limba romana si am luat 9.5. Totul s-a petrecut bine. Am avut o clasa foarte activa, cu elevi bine pregatiti si predispusi la nou. Cred ca e important si contactul stabilit cu ei, acea familiarizare cu publicul, nu doar "meseria" si atat. De exemplu i-am intrebat ce vor face in vacanta, ce note au luat la teza, etc. Aceste apropieri ajuta mult relatia elev-profesor, invatacelul capata incredere si stie ca si el e important in ochii profesorului.

    Mult succes tuturor si Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua,am avut si eu azi inspecție la economie pentru prima data si a fost binisor,am luat nota 8 nu am avut experenta am facut cum am invatat in facultate mi sa spus ca am gresit ca am facut prea multe obiective trebuia mai putin.
    Mult succes tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  42. eu astazi am avut inspectia la clasa la limba engleza si a fost foarte bine. doamnele din comisie au fost foarte ok. mi-au pus 10, deci se poate.

    RăspundețiȘtergere
  43. Am avut ieri inspectia la limba romana la liceul Calistrat Hogas din Piatra Neamt, la clasa a 7 a. Am fost foarte multumita de elevi, sunt foarte buni, iar doamnele din comisie foarte ingaduitoare si cumsecade. Copii au fost foarte incantati de exercitiile propuse si eu m-am simtit neasteptat de bine in mijlocul lor. Nota a fost 10. La urma mi s-au explicat cateva lucruri pe care le-as fi putut adauga, insa mi-au spus ca au asistat la "cea mai draguta ora de lb romana" de cand au inceput inspectiile. Sfatul meu este, desi e normal sa ai emotii la inceput, sa fiti relaxati, siguri pe voi, sa zambiti foarte mult, sa inspirati incredere si entuziasm. Folositi metode moderne, puneti multe intrebari, implicati cat mai multi elevi.Conteaza enorm. Comisia nu s-a uitat pe proiect deloc, doar la urma au oprit un exemplar din el.Bafta tututror!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!

      Ștergere
    2. Buna ziua! As dori un raspuns de la cine a trecut prin aceasta situatie...voi sustine si eu inslectia la clasa. Mentionez ca nu am mai lucrat in sistem si nu sunt sigura de ce am nevoie la mine cand ma voi prezenta in fata clasei si a comisiei. Imi poate spune cineva ce trebuie sa am la mine? Cate exemplare din proiectul de lectie imi trebuie?

      Ștergere
  44. In comentariile de mai sus nu am regasit problema cu care ma confrunt eu. Am fost la scoala la care trebuie sa sustin lectia (titularizare invatatori) si mi s-a comunicat ca nu mi se pot da informatii decat cu o zi inainte. Prin urmare nu stiu nici clasa, nici obiectul, nici subiectul lectiei. Oare fiecare scoala face legea in domeniul acesta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este adevarat. Va duceti la scoala, cat si la centrul de concurs la care v-ati inscris si cereti sa vi se arate documentul, sau articolul din lege, in care este scris acest lucru. Nu vreau sa fac nici o presupunere, dar nu inteleg de ce fac acest lucru. Daca tot nu doresc sa vi se ofere informatii, incercati la inspectorat.

      Ștergere
    2. Nu trebuie sa faci nici o presupunere, pentru ca este evident. Incearca sa favorizeze pe cineva si astfel sunt dezavantajati cei care nu primesc informatiile din timp.

      Ștergere
  45. buna va rog frumos imi poate spune si mie cineva cam ce sa da la proba practica la maistri instructori posta?este prima dta cand particip la un concurs in invatamant!multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  46. Am avut si eu inspectie la engleza azi. Am luat 9,50. Mi s-a spus ca nu ar fi trebuit sa scriu nimic in romana pe tabla, ci sa ii las pe elevi sa scrie singuri in caiete ce inseamna cuvintele. Mi-au mai spus ca am facut un plan de lectie foarte bun, ordonat, dar ca am pus prea multe exercitii pe fisa de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  47. Am avut inspectia la clasa, ieri. Sunt debutanta, dar nu cred ca asta ar fi un lucru care m-ar dezavantaja neaparat...imi plac f mult copiii si as lucra cu ei din placere. Numai ca la ora deschisa nu prea am avut cu cine lucra, am avut o clasa de-a cincea...care abia ce raspundeau, si cand raspundeau o faceau gresit uneori. Asta a fost putin neasteptat, dar am stiut ca trebuie sa duc ora la capat si am tras de ei cum am putut. Am luat 8.50 si pot sa zic ca sunt multumita pentru inceput. Comisia mi-a acordat 10 minute pt a-mi explica pe indelete ce am fct si ce nu am fct bine. am apreciat f mult asta!
    Succes tuturor celor care urmeaza sa sustina ora si cat mai putine emotii.

    RăspundețiȘtergere
  48. e bine ca vi s-a comunicat nota. eu am avut inspectia marti, si nici acum nu stiu nota. mi s-a spus ca o sa afiseze pe net vineri, dar.. nimic... Pe langa asta, profesorii din comisie nu mi-au adresat un cuvant. Atat doar, ca se vor afisa vineri notele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cum nu ti-au spus nota? Nu te-au pus sa semnezi acolo ca esti de acord, ca ai vazut ce ai "gresit" conform baremului de evaluare a inspectiei?
      Eu am dat trei semnaturi pe 3 fise de acelasi fel.

      Ștergere
  49. Buna tuturor..sunt debutanta si am sustinut pentru prima data inspectia pe 3 iunie la clasa a-6-a(orele de practica psiho-pedagogica din timpul facultatii fiind excluse).In ciuda faptului ca am aflat cu o zi inainte ca luni voi sustine ora la clasa ,si nu aveam nimic pus la punct cu privire la tema pt sustinerea orei de desen ,m am descurcat bine,iar ora a decurs minunat.A fost o experienta super..am intalnit o clasa de copii minunati si isteti,si cu toate ca am avut emotii am reusit sa trecem peste impreuna.Despre comisia de inspectie vreau sa va spun k m au impresionat,deoarece au tinut cont de faptul k era prima data cand intram in rolul de profesor,iar la final mi au explicat ceea ce a fost bine si si ceea ce a fost gresit.Mi au dat cateva indicatii si bine inteles m au felicitat pentru nota obtinuta.Mi au dat 9.50 deoarece proiectul didactic de lectie nu era tocmai bine structurat,si bine inteles ma asteptam la problema asta.Dar sunt foarte fericita ca am terminat inspectia cu bine.Le doresc tuturor celor care mai au de sustinut inspectii la clasa multa bafta si bineinteles succes la examul scris.App de tinuta vestimentara...cum nu am avut timp sa mi cumpar o tinuta office am adoptat un stil vestimentar casual,nu iesit din comun si care sa nu deranjeze,dar nu am primit nicio observatie din partea comisiei vis-a-vis de vestimentatia mea.Respect colegilor din scoala gimnaziala unde am sustinut inspectia:)

    RăspundețiȘtergere
  50. Am avut ieri inspectia la clasa (romana, clasa a VIII-a) Am fost inainte la scoala, dar am fost tratata cu o raceala extrema si de-abia daca mi s-a spus dupa ce manual se lucreaza. Cand am ajuns ieri la scoala, nimeni nu stia de mine, ca trebuie sa vin si sa predau o ora la a VIII-a. M a luat pana la urma cineva in primire-nici nu stiu cine era; nu s-a prezentat; si m-a dus la clasa-bineinteles nu stiam nici care e sala si la ce etaj etc...Copiii nu stiau ca nu vor face ora cu profesoara lor obisnuita....Desi a fost pentru prima oara cand am predat, am intrat repede in atmosfera si m-am descurcat bine, cred eu, insa am fost evaluata cu 8. Doamna metodista a intarziat la ora cu vro 15 minute si a fost foarte seaca la sfarsit-"Asta e nota dumneavoastra. Semnati".
    Multa bafta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu inteleg cum unii spun ca e pt. prima oara cand predau. nu ati facut ore de practica pedagogica in facultate???

      Ștergere
  51. O experienta neplacuta. Nu este vorba de nota, ci de atitudine. Aceasta inspectie, pe unii ii urca fara sa merite, iar pe altii ii coboara, fara sa merite. Lipseste obiectivismul in multe cazuri.Ioana.

    RăspundețiȘtergere
  52. Ma bucur sa constat ca sunt multi colegi multumiti de nota dupa inspectia speciala...si eu ma inscriu in aceeasi categorie.Totul a decurs ok, doamnele din comisie au fost foarte intelegatoare,mi-au acordat nota 10,am comunicat foarte bine cu elevii clasei a 4 a ...totul a mers bine...mult noroc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  53. Salut,

    Astăzi am participat pentru prima dată în viaţa mea la un astfel de examen. Zilele trecute m-am gândit să aflu mai multe detalii despre şcoala unde voi preda, dacă au tot ceea ce aş avea nevoie la momentul în care voi predea. Am căutat site-ul şcolii respective( nu puteam să merg la şcoala respectivă pentru că era la 50 km de locul unde locuiam eu şi aveam o săptămână cu multe examene). Aşa că am găsit doar o adresă de mail. Au trecut 4 zile până am primit un răspuns cu un număr de telefon de la secretariat, iar de acolo am primit numărul de telefon al profesoarei care se ocupa de candidaţi. Am sunat-o şi m-a anunţat că ar fi bine să mai pregătesc încă o lecţie pentru că un candidat care trebuia să meargă cu câteva zile înaintea mea, nu s-a prezentat, iar copii au rămas fără lecţia predată(dar oare ea de ce ne le-a predat, chiar aşa ocupată să fi fost cu doamna metodistă???). Aşa că am acceptat situaţia e,putea să fie şi mai rău. Mi-am restructurat proiectul de lecţie, am încercat să găsesc o cale prin care să am timp să predau 2 lecţii într-o singură oră. Astăzi m-am prezantat la şcoală, m-am întâlnit cu doamna profesoară şi am aşteptat să vină şi doamna metodistă. Deja se sunase de intrare şi cele 2 doamne nu mai apăreau, eu ajunsesem în faţa sălii de clasă unde trebuia să predau şi aşteptam....şi aşteptam...se făcuse 9:06 minute... am luat hotărârea de a intra în clasă fără ele şi m-am apucat să îmi pregătesc laptopul şi alte lucruri de care aveam nevoie. La ora 9:14 minute au venit şi ele. Buun. Toate bune şi frumoase, mi-am predat cele 2 lecţii, am lucrat cu copii, atât că spre final mi-am dat seama că nu mai am timp să îi scot pe copii la hartă pentru câteva elemente.(Da, examenul de titularizare a fost la Geografie). Nota:8,50. Motivele spuse de dumnealor: 1.Că m-am plimbat prea mult prin clasă, 2. Că nu am vorbit destul de tare (anul trecut când mi-am făcut practica pedagogică, profesoara mi-a spus că e bine că vorbesc mai tare de fel că aşa mă au şi elevii din ultimele bănci, plus că de fel eu sunt o persoană care vobeşte tare, aşa că am rămas uimită când am aflat acest motiv). 3 Da, a fost problemă că nu i-am scos la hartă, acest motiv mi-l asum. Ce pot să mai spun? Nasol că nu au luat în calcul că am predat 2 lecţii, ba mai mult profesoara de la clasă mi-a făcut observaţie că nu era aşa greu, că acesta nu era un impediment. Normal şi de drept, era să îmi predau doar lecţia cuvenită mie şi atunci aveam timp. Dar aşa s-au învăţat profesorii noştri că facă lecţii superficial fără să mai pună elevii să reflecteze asupra a ceea ce învaţă.Şi ar fi putut fi indulgente, să mă stimuleze, gândindu-se că e prima oară când particip la o astfel de examinare. Nu vroaim 10, 9.50... pentru că notele ăstea ar trebui să le primeşti doar când ai experienţă în spate şi chiar ai învăţat cum e să lucrezi cu copii, dar nota 9 pentru stimulare s-ar fi putut da, mai ales că primele 2 argumente pe care mi le-au prezentat nu mi s-au părut corecte. Dar cum nu poţi face contestaţie....Nici măcar părerea eleviilor nu e luată în calcul, un elev mi-a spus la finalul orei auzind discuţia mea cu doamnele, că a fost mai bine că m-am plimbat prin clasă că au fost mai atenţi şi că nu s-a mai plictisit, iar alţii mi-au spus că ei deşi erau în ultima bancă m-au auzit, plus că m-au auzit şi pentru că mă plimbam printre bănci şi repteam anumite noţiuni. Rămâi cu satisfacţia asta:" Doamna profesoară mai veniţi să predaţi la noi?" ,satisfacţie pe care am avut eu azi la final, când doamnele au plecat în cancelarie şi eu am rămas în clasă ca să îmi adun lucrurile.
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot sa spun? Imi pare rau pentru cele intamplate. Din pacate, in tara, sunt multe cazuri de acest fel.

      Ștergere
  54. Eu am fost foarte multumita de nota luata la inspectie, si de asemenea de atitudinea domnilor care m-au asistat. Am avut o singura greseala la proiect, iar dumnealor mi-au explicat ceea ce trebuie sa fac, ca sa nu mai gresesc in viitor. Am luat nota 10 si consider ca am meritat-o, deoarece am aplicat multe metode moderne(organizator grafic, ciorchine, diagrama venn, explozia stelara, am avut multe surse istorice, elevii au fost foarte activi. Desi mi-a placut aceasta experienta, nu as vrea sa o mai repet...sper sa obtin titularizarea. Multa bafta celor care vor sustine acest examen!

    RăspundețiȘtergere
  55. Salut,
    Vineri 7 iunie am tinut lectia , la biologie, in Braila.
    S-a facut o programare din timp (de catre doamna noastra inspector), noi am fost in ordine alfabetica, in ordinea orelor si claselor la care avea colega , de la scoala la care am fost repartizati.
    Stimata noastra colega , ne-a dat din timp tema lectiei, cateva sugestii, nr de elevi, nivelul lor, ce materiale au sau ce ar trebui sa mai facem.
    Elevii m-au ajutat tare mult, au participat la lectie, au facut tot ce li s-a cerut, am fost multumita.
    Si la mine au intarziat 7 minute stimatele doamne care m-au asistat : d-na inspector si d-na metodista, dar mi-au lasat din pauza tot 7 minute pt a-mi termina ce mi-am propus.
    Recunosc, ca la inceput imi era cam frica, dar s-a terminat cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  56. Astazi am avut inspectia speciala la clasa la economie. Am avut mari emotii, deoarece nu am mai lucrat in invatamant si am terminat facultatea de mai multi ani, adica in anul 1999. Examinatoarele au fost obiective si cred ca la notare au tinut cont ca sunt incepatoare. Ambele au fost profesoare din scoala si presupun ca acest lucru m-a avantajat, decat daca ar fi fost de la inspectoratul scolar. Proiectul de lectie a fost foarte bun (am lucrat cateva zile la el). Am mai avut fisa de lucru pentru fiecare eleva (ele erau majoritatea in clasa). Elevele aveau cunostinte bune de economie si erau interesate de lectie, ceea ce m-a avantajat. In final am obtinut nota 8, o nota peste asteptarile mele. Raman totusi la concluzia ca acest concurs de titularizare trebuie sa se sustina doar prin lucrare scrisa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi considera ca inspectia nu este necesara, dar cei de la minister nu aud.

      Ștergere
  57. Buna ziua! Eu am avut inspectia la limba si literatura romana pe 6 iunie, la Bacau. Am muncit o saptamana la proiect, emotiile au fost foarte mari, bani cheltuiti pe planse. Am luat 10 cu felicitari. Totusi nu mie se pare necesara aceasta inspectie la clasa. A fost si la mine prima inspectie, comisia a fost ok, mi s-au oferit toate informatiile pe care le-am cerut. Daca te pregatesti bine, daca iti place ceea ce faci si ai o tinuta adecvata, orice comisie iti va da nota maxima.

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna si eu am trecut cu bine de inspecţia la clasa desi am avut emotii groaznice. Proiectul fost perfect iar materialele au încântat elevii (videoproiector, planse,fise, portofoliu, ceasuri confecţionate, am lucrat la ele aproape 2saptamani c)care m_au imbratisat si ml_ au spus ca le_a placut cel mai mult dintre toate lecţiile de pana acum. Am primit 10 cu felicitări iar doamnele inspectarea au discutat cu mine o ora tot demersul lecţiei. Au spus ca nu pot crede ca nu am mai predat niciodata si ca sunt perfecta pentru meseria aceasta. Le multumesc foarte mult pentru informatiile utile . Bafta tuturor

    RăspundețiȘtergere
  59. Am avut inspectia saptamana trecuta. A fost mai usor decat ma asteptam. Am avut norocul sa fiu repartizat tocmai la liceul pe care la care am absolvit acum 3 ani. In comisie a avut-o pe fosta diriginta si sotul ei. Singurul neajuns a fost ca am aflat tarziu tema lectiei. Credeam ca se vor afisa pe internet, iar cand am sunat la secretariat am aflat ca sunt programat in ziua urmatoare.

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua , eu particip la concurs pe disciplina Cultura Civica . Din pacate nu sunt posturi ... In cazul in care iau nota de trecere , cum voi fi repartizat totusi ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  61. numai la Buzau sunt niste scrbe de evaluatoare...mai ales la GPP NR. 1
    in viata mea nu am intalnit persoane mai nesuferite si mai nemultumite ca cele de acolo. Rusine!

    RăspundețiȘtergere
  62. Am avut pe 13, luna aceasta, inspecția la clasă, mai exact la limba și literatura română, în Botoșani și vreau să vă spun că am luat 10, deși n-am deloc experiență, este primul an când particip la examenul de titularizare...Profesorul coordonator a fost foarte atent, mi-a analizat fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare zâmbet, fiecare abordare și cu toate acestea am trecut cu bine. Pe scurt, dacă ești serios, te pregătești și-ți faci treaba cum trebuie, n-are cum să fii depunctat fără motiv!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru nota, dar sa stii ca eu te contrazic. E bine ca nimerit o comisie serioasa, care a analizat doar ce trebuia sa analizeze. Dar sa stii ca depinde mult de ce comisie ai: poti sa nimeresti pe cineva plictisit, care nu are chef de tine, poate nimeresti pe cineva care nu a dormit bine cu o seara inainte(pentru ca in comisie sunt tot oameni, care de multe ori evalueaza doar subiectiv).

      Ștergere
  63. buna, se vor afisa notele de la inspectiile la clasa pe net? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vor afisa, dar nu stiu exact cand.

      Ștergere
    2. avand in vedere ca perioada oficiala de sustinere inspectii e pana pe 28 iunie (desi scoala s-a cam terminat), probabil undeva imediat dupa data respectiva.

      Ștergere
  64. la LTD Aligheri este bataie de joc.Am sunat dimineata la secretariat si mi s-a spus ca la ora 13.30 ma pot vedea cu dna profesor care se ocupa de inspectiile la clasa (doream sa aflu cateva date despre clasa la care voi preda:nivelul, numarul elevilor,manualul de la clasa,daca sala este dotata cu videoproiector si laptop).Am ajuns la ora amintita ,dar de la poarta nu m-au lasat sa intru deoarece era sesiune la BAC.Am revenit la secretariat si mi s-a comunicat ca va veni doamna si vom intra intr-o sala de clasa pentru a discuta.Am asteptat pana la 14.00 dar nu a venit nimeni.Am rugat pe cei de la poarta sa se intereseze daca doamna este in scoala.Foarte amabil domnul de la poarta a intrebat si mi-a comunicat ca doamna face parte din comisia de la BAC ( de unde am dedus ca este in scoala)si voi putea intra dupa 15.30 . Am revenit cu un alt telefon la secretariat sa intreb care este ora stabilita de doamna profesor pentru intalnire 13.30 sau 15.30 ( ora la care se putea intra in liceu) Doamna de acolo as spus ca initial a fost 15.30 dar apoi s-a hotarat la 13.30,sa astept. Dupa 5 min. a aparut la poarta doamna de la secretariat foarte revoltata ca am indraznit sa ma duc daca nu aveam inspectie atunci , cum mi-am permis sa vin sa vorbesc daca nu aveam inspectie? Citez" am deranjat-o pe doamna profesor , care dormea si a fost foarte suparata" Mi-a intors spale si a plecat. Am ramas masca, initial la 13.30 a trebuit sa o astept ca sa discutam ,apoi aflu ca este in comisia de la BAC si sa stau pana la 15.30 ca in final sa mi se spuna ca doamna dormea si sa vin cand am inspectie . Bataie de joc , rusine!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai tu nu ai inteles. Dormea in comisie la bac si a fost trezita de secretara. Normal ca s-a suparat.

      Ștergere
  65. Probabil e prea tarziu acum, dar as vrea sa intreb daca a mai avut cineva problema asta; m-am inscris la titularizare impreuna cu o colega. Ea a primit telefon acum doua saptamani si a fost programata pentru inspectia la clasa, eu nimic. Am verificat pe site si ma aflu pe lista candidatilor, deci nu cred ca e o problema cu dosarul...ce m-ati sfatui sa fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa te duci la centrul de examen sa vezi unde esti (sau erai) repartizata pentru inspectie. Eu nu inteleg de ce ai asteptat atat timp, fara sa vezi unde trebuie sa sustii lectia?

      Ștergere
  66. Stie cineva din Iasi daca sunt afisate rezultatele la inspectia la clasa? Ma intereseaza la centrul 3.

    RăspundețiȘtergere
  67. oare cum vor fi construite subiectele pentru titularizarea din 2014??? la fel ca cea din 2013...sun tare curioasa...:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil, tot asa vor fi subiectele. Trebuie sa apara cat de curand metodologia si atunci vom sti sigur.

      Ștergere
  68. Buna ziua, anul acesta sustin si eu examenul de titularizare si implicit si inspectia la clasa, va rog sa-mi spuneti cei care ati sustinut deja inspectia cum v-ati prezentat planul de lectie, proiectul de lectie scris de mana sau redactat de calculator???? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna ziua! In ce consta proba practica pentru posturile vacante din cadrul "Palatelor copiilor", mai exact- "Sanitarii priceputi", profilul biologie? Pe scurt, cu ce trebuie sa ma prezint eu la aceasta proba practica, pe profilul meu? Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  70. Ce se intampla daca sustin inspectia la clasa dar nu ajung la examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  71. La botosani un singur post titularizabil pe fizica-un singur 10 la inspectia la clasa(9 candidati PREZENTI ).Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna ziua! Am avut si eu ieri inspectie la clasa. Profesoara de la clasa, care a fost si cea care m-a evaluat a fost f iritata ca nu am cautat-o inainte de inspectie. S-a pus in ultima banca cu colega si radea cu copiii, le distragea atentia. Am pus o eleva sa dea cu zarul si a strigat-o incet si ii soptea sa nu mai dea ca a dat destul... Efectiv mi-a creat un cadru foarte aiurea. La final m-a notat cu 9 "cu indulgenta". 0.5 puncte mi le-a scazut pt climatul din clasa. Nu intreb daca este corect deoarece stiu ca nu e nici corect, nici moral ce a facut. Intrebarea este: este normal ca cei care evalueaza sa se bage in lectia mea? Pot sesiza undeva neregulile aparute la inspectie? Pot face vreo plangere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot sa pun, imi pare rau dar din pacate mai avem mult pana sa ajungem o tara civilizata, in care respectul pentru cei din jur sa fie o trasatura principala pentru fiecare dintre noi.

      Ștergere
    2. Serios daca nu... astfel de oameni, care isi bat joc de munca celorlalti, nu merita sa fie badjocoriti in public.

      Ștergere
  73. Hristos s-a Inaltat! AM fost astazi la inspectorat sa aflu ziua in care am inspectia si m-au luat la ture ca nici bine n-au afisat lista cu colegiul unde am si deja vreau sa stiu ziua..iar la colegiu am sunat si mi-au spus ca inca n-au primit nimic de la inspectorat. Precizez ca din Suceva sunt. Si am un stres ca nu voi afla la timp cand am inspectia. Cum credeti ca ar trebui sa procedez sa nu raman cu buza umflata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai ce face decat sa urmaresti in continuare.

      Ștergere
  74. Buna ziua. Am si eu o intrebare.....??? Mai sustine cineva proba practica la cultura civica pentru palate si cluburi? Daca da atunci stiti in ce consta? Daca DA... va rog mult de tot sa imi spuneti si mie.... pls....

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: