miercuri, 3 aprilie 2013

Rugaminte: comentarii - nu mail-uri

Am si eu o rugaminte catre toti cititorii acestui blog. Va rog sa lasati comentarii si nu sa-mi trimiteti mail-uri cu intrebari. Chiar daca raspund greu, poate la multi dintre voi nu stiu raspunsul sau nu apuc sa raspund, dar primesc din ce in ce mai multe intrebari pe mail si astfel mail-ul meu se umple pe zi ce trece.

Aici aveti avantajul ca daca eu nu stiu raspunsul, va poate raspunde cineva care stie.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

62 de comentarii:

 1. cand se fac inscrierile la titularizare anul acesta ? ... vreau doar sa verific daca perioada pe care o am eu este aceeasi ...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Perioada corecta este 8-17 mai 2013.

   Ștergere
  2. in 5-15 aprilie- se fac inscrierile pentru Titularizare.recititi noua METODOLOGIA - CADRU
   PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN
   ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2013-2014aparuta in data de 01.03. 2013, in care va este anaxat si C A L E N D A R U L
   mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013 - 2014.

   Ștergere
  3. Va rog sa nu mai induceti lumea in eroare. Care este acea metodologie din 1.03.2013? Se poate sa dai un link?

   Ștergere
 2. Buna dimineata, au aparut variante de subiecte pentru consiliere psihopedagogica? Multumesc, Lacramioara.

  RăspundețiȘtergere
 3. Au aparut variante de subiecte pentru consiliere psihopedagogica? Multumesc,Lacramioara

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru titularizare nu. Dar pana apar, poti sa te uiti pe subiectele de anul trecut.

   Ștergere
 4. INTREBARE ,in judetul meu nu exista niciun post titularizabil ,dar in judetul invecinat exista .M-am gandit sa fac inspectia in ambele judete si ,de asemenea, sa ma inscriu in ambele .Daca dau examen in jud meu ,ma pot titulariza si in celalalt presupunand ca acolo am nota cea mai mare?deci m-as putea titulariza doar unde dau examenul sau cum?Fiindca ,oricum examenul este unic si nu-l pot da decat intr -unul dintre judete ,mi s- ar parea normal ca , daca -l dau ,indiferent unde ,sa am aceleasi drepturi, astept rasp.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu prea poti sa te titularizezi in alt judet daca nu dai examen acolo. Poti sa te titularizezi doar la prima etapa de repartizare, iar aceasta este pe centrul la care ai dat examen. Apoi toate posturile devin netitularizabile. Daca ai noroc si mai raman posturi poti sa ocupi unul, dar ca suplinitor.

   Ștergere
 5. Buna ziua!
  Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
  Eu am terminat facultatea in 2011 si am participat la concursul de titularizare din 2011, am lucrat in invatamant o perioada apoi mi-am dat demisia, in prezent lucrez la o firma. Vreau sa particip din nou la concurs, m-am uitat pe calendarul mobilitate personal didactic 2013-2014 si din cate am inteles inregistrarea cererilor se face intre 16-20 august pentru promotia 2011. Este adevarat? Vreau sa stiu cand trebuie sa depun dosarul pentru participare. Va multumesc mult si sper sa imi raspundeti cat se poate de repede.

  RăspundețiȘtergere
 6. Buna ziua din nou! Am citit iar cu atentie si am inteles astfel: inscrierea candidatilor pentru ocuparea posturilor se face intre 8 si 17 mai?Corect? Multumesc mult

  RăspundețiȘtergere
 7. In Bucuresti unde se vor depune dosarele pentru examenul de titularizare specialitatea chimie? Mentionez ca, apartin cu domiciliul in sector 5 si este prima data cand particip la examenul de titularizare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dosarele se depun la centrele de examen. Centrele de examen se afiseaza pe 7 mai.

   Ștergere
  2. centrele de examen cuprind mai multe scoli/gradinite. deci dosarul il depun la centru si nu la scoala si atunci cuprind posturile mai multor scoli.

   Ștergere
  3. Asa este. Mai nasol este cand vrei posturi la scoli care nu apartin de acelasi centru.

   Ștergere
 8. Buna!
  Spuneti-mi si mie va rog daca are cineva la matematica subiectul de la titularizare sau modelul rezolvat? multumesc

  RăspundețiȘtergere
 9. dati-mi si mie exemple de activitati de invatare la matematica, va rog........

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua! Am si eu o nedumerire in legatura cu aceasta denumire a postului: EDUCATOARE/INSTITUTOR PENTRU INVATAMANTUL PRESCOLAR/PROFESOR PENTRU INVATAMANTUL PRESCOLAR (IN LIMBA ROMANA). Ca absolventa a facultati de litere, inclusiv a modulului psihopedagogic 1 as putea sa concurez pentru acest post? Pentru ca nu inteleg pana la urma ori e educator, ori e profesor? Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 11. buna, unde pot gasi si eu modele de subiecte titularizare biologie pentru titularizare 2013?


  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Momentan nu s-au afisat modele de subiecte pentru titularizare 2013. Pana apar, vezi modelele de anul trecut, cat si subiectele date in 2012 la examen.

   Ștergere
  2. multumesc, ma poti ajuta cu un link ca eu nu am gasit decat un singur model
   multumesc.

   Ștergere
  3. Modelele de subiecte de anul trecut le gasesti aici: Modele de subiecte pentru titularizare 2012
   Subiectul dat la biologie in 2012 este aici: Subiecte biologie - titularizare 2012

   Ștergere
 12. pai si daca se fac inscrierile intre 8 si 17 mai inspectiile speciale la clasa cand se mai tin???

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

   Ștergere
  2. Dupa inscrieri (vezi in calendar).

   Ștergere
  3. Inspectiile se tin in perioada 27 mai - 28 iunie 2013.

   Ștergere
 13. cand se fac inscrierile pt suplinire?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cand se fac inscrierile si pentru titularizare: 8-17 mai 2013.

   Ștergere
 14. CAND SE FAC INSCRIERILE PT TITULARIZARE 2013

  RăspundețiȘtergere
 15. Buna ziua! Suplinirea prin continuitate este pe post sau in invatamant?

  RăspundețiȘtergere
 16. Buna seara!
  Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Vreau sa depun dosarul pt titularizare si examenul o sa il dau la rusa. Problema este ca din cate am vazut eu, nu a aparut programa pt rusa materna. Este doar pt rusa moderna. Sa fie valabila, oare, programa asta si pt rusa materna?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este si programa pentru rusa materna(programa publicata in 2007). Uite aici o arhiva cu programa si ai sa gasesti si ce te intereseaza pe tine: Programe_valabile_pentru_concurs_titularizare_2013

   Ștergere
  2. Va multumesc mult!

   Ștergere
 17. Buna! Mai pot folosi nota de la inspectia pt def la concursul de titularizare, daca doresc sa sustin concursul in alt judet decat cel in care predau acum si imi fac inspectiile?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Poti, nu conteaza in care judet sustii concursul.

   Ștergere
 18. Anul trecut la invatatori s-a dat doar metodica, desi in programa este si literatura si gramatica. Anul acesta ce se cere? Cand apare o programa corecta?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cum s-a dat anul trecut asa va fi si anul acesta. Alta programa nu va mai fi publicata.

   Ștergere
 19. termenul limita pentru inspectiile finale de gradul 1

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna ziua. Lectia pe care trebuie sa o sustin inainte de examenul propriu-zis, trebuie sa o sustin la scoala pentru care optez sau poate sa fie orice scoala din judetul respectiv? Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vei fi programat pentru lectia speciala la clasa, la oscoala din centrul de examen la care te inscrii.

   Ștergere
 21. Vreau sa prind un post pe zootehnie dar este un post incomplet,are doar 8 ore.Intrebarea mea este daca pot preda altceva(biologie poate) sau daca pot sa- mi completez restul de ore la aceiasi scoala?

  RăspundețiȘtergere
 22. Am terminat zootehnie si vreau sa predau zootehnie,doar ca postul este incomplet,ce sa fac?Pot preda si altceva(biologie)la aceiasi scoala ,tinind cont de faptul ca am facut materia in facultate?
  Nu stiu cum se procedeaza la un nr.incomplet de ore.Mltumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu poti preda alta disciplina decat cea prevazuta in Centralizatorul 2013 pentru specializarea Zootehnie. Cu specializarea Zootehnie ai oferte de munca limitate in invatamant.

   Ștergere
 23. Buna ziua! sper sa nu fie deplasata intrebarea mea aici, insa vad comm mai recente si sper la un raspuns de la cineva care stie.. Am terminat facultatea de litere in 2009, masterul in domeniu in 2011. nu am practicat in domeniu nici macar 1 zi pana acum si in urmatorii 3 ani mi s-a oferit oportunitatea sa fac niste studii, care nu sunt in domeniu si care nici nu implica intrarea mea in invatamant. Nu renunt la ideea de a fi profesor in aceasta viata, dar as vrea ca asta sa fac mai incolo (poate si peste 10 ani) Am facut si modulul 1 si 2 pedagogic. Acum am auzit insa un zvon, anume ca daca trec 5 ani de la licenta si eu nu predau sau nu am definitivatul luat imi pot pierde dreptul de a fi profesor dupa acesti 5 ani.Este adevarat?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Modulele psihopedagogice obtinute sunt acte de studii si deci nu expira, chiar daca nu profesezi la catedra sau nu ai definitivatul.

   Ștergere
 24. Ce trebuie sa contina dosarul pentru inscrierea la examenul de titularizare? Mentionez faptul ca am terminat in vara facultatea precum si modulul pedagogic. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 25. te poti inscrie la examen(fie si la suplinire) fara sa fi absolvit modulul in momentul inscrierii? este recunoscut ulterior, daca in momentul inscrierii inca il mai urmezi?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Te poti inscrie daca aduci adeverinta ca esti inscris/a la modulul psihopedagogic.

   Ștergere
 26. Din cate stiu, centrele de examen se afiseaza pe 7 mai. Dar nelamurirea mea este: daca depun un dosar la un centru din sectorul 6, Bucuresti, de exemplu..concurez pe toate posturile libere din scolile ce apartin de acel centru? sau este nevoie sa aleg neaparat un post anume de la o scoala?
  Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Concurezi pentru toate posturile corespunzatoare disciplinei din centrul de concurs la care te-ai inscris.

   Ștergere
 27. Buna ziua am si eu o intrebare in special catre CrisC care este un utilizator fidel al acestui site si vreau sa-i multumesc pe aceasta cale si sa-i urez Un Paste Fericit!
  Intrebarea mea se rezuma la modelele de subiecte pentru titularizare 2013 Educatie Fizica si sport ,stii daca o sa mai apara un model de subiect?
  Intreb deoarece am vazut ca anul trecut au aparut modele de subiecte si cel putin la Ed. Fizica a fost ceva asemanator intre model si titularizare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna Alin, sarbatori fericite si tie.
   Subiectele model pentru acest an nu au fost publicate momentan, dar examenul va avea aceeasi structura ca si in 2012, deci poti sa te uiti pe subiectele model de anul trecut, cat si pe subiectele date la examen in 2012.
   Nu stiu cand vor fi publicate subiectele model pentru 2013, dar la definitivat subiectele model pentru 2013 sunt exact subiectele date la examenul de definitivat din 2012. Ma tem sa nu faca asa si la titularizare.

   Ștergere
 28. CrisC te deranjez cu inca o intrebare se va da subiecte si din didactica si din metodica la Educatie fizica si sport?
  De pilda anul trecut vad ca s-a dat doar din Didactica nu si din metodica.
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 29. Buna ziua, sunt din provincie si as dori sa sustin examenul de titularizare in Bucuresti, pentru a obtine un post aici. As vrea sa ma ajutati cu o informatie, care sunt centrele unde se fac inscrierile? Mentionez ca voi sustine examenul la educatie muzicala. Va multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Centrul unde se fac inscrierile in Bucuresti, pentru educatie muzicala, este: Centrul Nr.5 - Colegiul Economic "Viilor".

   Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: