vineri, 1 februarie 2013

Modificare metodologie si calendar titularizare 2013

Nici nu a trecut o saptamana de la publicarea metodologiei, ca am si gasit un ordin dat de minister pentru modificarea si completarea ei. Ordinul 3104 din 30.01.2013 pentru modificarea metodologiei pentru miscarea personalului didactic 2013-2014, il puteti vedea mai jos:

Modificare metodologie si calendar titularizare 2013

Atentie mare ca s-a modificat si calendarul. Cititi cu atentie noul calendar.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

173 de comentarii:

  1. Ştiu că nu e locul să scriu aici, dar mi se pare aşa frustrant să ai o notă mare (9.62) şi să nu te poţi titulariza, să trebuiască să îţi cauţi şcoli în fiecare an. Ar fi mult mai bine ca toţi profesorii să fie testaţi periodic, iar pentru materiile "cenuşărese" (socio-umane şi altele) să existe un sistem de titularizare în mai multe şcoli. Să dau examen periodic (în fiecare an, de exemplu) nu mă deranjează, dar să alerg după acte da. Anul acesta pot da examen la disciplina în care am licenţa (pt că am terminat masterul), dar mă gândesc serios să nu mai rămân în învăţământ. Deocamdată am lucrat de plăcere, dar merită să rămân, având în vedere nesiguranţa jobului şi bunul simţ al unor educabili?! Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frustrarea nu isi are rostul aici. De 20 de ani fac acelasi lucru in fiecare an, chiar daca m/am titularizat in 2004, la doi ani intru in restrangere de activitate si culmea e ca punctaj mare au doar directorii si persoanele cu relatii la inspectorate. Asa ca nu renunta.

      Ștergere
    2. câtă dreptate ai, dar din păcate nu te aude nimeni.am aceeasi părere cu tine, mai mult decât atât, azi, de ex, am avut olimpiada ed.tehnologică faza locală și nu s-a respectat progama, dându-se subiecte de fază județeană. Oare de ce în acest sistem e din ce in ce mai rău?
      în loc să lucrăm cu drag uneori ni se face silă

      Ștergere
    3. Predau si eu o materie din socio-uname si ma gandeam ca s-ar putea face presiuni sa se accepte cuplarea orelor de la mai multe unitati, pentru a se forma catedre

      Ștergere
    4. Sistemul educational din Romania este sub orice critica.Este o rusine sa fii cadru didactic specializat intr-un sistem bolnav.Nemultumirea dascalilor este o problema care dateaza de mai bine de 24 de ani, deoarece nu s-a schimbat nimic.Nu ma mira sa citesc pe blogurile educationale tot felul de postari in care un cadru didactic isi exprima of-ul de zi cu zi.Ajungi in situatia de a te scarbi si de a renunta mai devreme sau mai tarziu la a face parte din acest sistem.Pentru ce sa te chinui in a obtine o nota decenta la testul national ca dupa aceea sa fii nevoit ca in fiecare an sa-ti cauti post, sa te muti de la o unitate de invatamant la alta, oare in asta consta mobilitatea sistemului?!Nu cred.Oricum iti urez mult succes poate vei gasi o solutie optima in a rezolva aceasta problema!

      Ștergere
  2. asi dori sa stiu cand se da anul acesta examenul de titularizare, cand se depun dosarele,si daca se va desfasura examenul tot ca anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  3. In ceea priveste siguranta jobului sa stii ca invatamantul sta foarte bine, fata de alte joburi din sectorul public si mai ales fata de sectorul privat. In ceea ce priveste bunul simt al unor educabili nu iti ramane decat sa te feresti pe cat este posibil de anumite scoli pe care desigur le cunosti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum se vor desfasura probele practice/orale si inspectiile speciale la clasa pana in data de 28 iunie cand ultima zi de cursuri este 21 iunie?!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările,precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar pe anul 2013 a fost publicat?
    Rodica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu a fost publicat, dar cred ca va fi cat de curand. De obicei nu sunt schimbari majore de la an la an, deci puteti sa va uitati si in cel din 2012.

      Ștergere
  6. va rog ajutati-ma sa descarc programa pentru definitivat 2013.








    RăspundețiȘtergere
  7. Cand se fac inscrierile pentru examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua, de unde pot face rost de bibliografie ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bibliografia este in programa.

      Ștergere
    2. Iar cartile din bibliografie, daca nu le gasesti pe net, le cauti la biblioteca.

      Ștergere
  9. BNA ZIUA, DORESC SI EU PROGRAMA PENTRU GEOGRAFIE TITULARIZARE 2013. MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  10. vreau si eu programa pentru aria curiculara thnologii , economic,administrativ,posta

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna...as dori sa stiu un lucru...

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna...am si eu o intrebare...la mine e primul an cand lucrez in invatamant ca suplinitor...eu as putea sa ma inscriu pentru examen de titularizare sau pt a obtine ceva calificare???ast un rsp concis...va rog...

    RăspundețiȘtergere
  13. programa pentru terapie educationala complexa si integrata va rog frumos . ioana

    RăspundețiȘtergere
  14. Am terminat psihologie in 2010 iar pe parcursul celor 3 ani am facut si modulul psihopedagogic dar nu l-am finalizat.Am sanse sa ma inscriu la titularizare in acest caz?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce inseamna ca nu l-ai finalizat? Ai facut macar 30 de credite?

      Ștergere
    2. Si eu sunt in aceeasi situatie. Si doresc acum sa ma inscriu pt profesor in cabinet de asistenta psihopedagogica. Daca imi este suficient doar modulul 1 , atunci vin cu alte nelamuriri...ce anume fac eu la clasa la inspectie? predau psihologie?..:( mi se pare atat de greu la inceput caci nu stiu nimic din sistem...

      Ștergere
  15. cum se da anul acesta titularizare ?tot ca anul trecut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gasit o informatie pretioasa si as vrea sa stiu daca este viabila.Este vorba de calendarul pentru concursul de titularizare 2013 http://www.didactic.ro/stiri/calendar-concurs-titularizare-2013

      Ștergere
    2. Calendarul de la link-ul specificat de tine este cel aparut initial. Calendarul final este cel afisat de mine, in postarea de mai sus.

      Ștergere
  16. buna seara ,programa pt terapie educationala complexa si integrata este undeva ? ms .ioana

    RăspundețiȘtergere
  17. Referitor la ce v-am intrebat mai sus , da am terminat modulele integrale pe 2 ani iar in al 3 lea an nu am dat ultimul examen. Am intrebat la faculate si mi s-a spus ca pot in luna iunie sa dau o evaluare finala postuniversitara care va suplini ultimul examen pe care-l aveam de dat.In acest caz am sanse la titularizarea din acest an la consiliere psihopedagogica? Multumesc din suflet si apreciez din suflet efortul dvs. de a ne lumina mintile. Imi cer scuze, mai am o intrebare.Dosarele se depun la inspectoratele scolare judetene?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai terminat in sistem Bologna, trebuie sa ai cel putin modulul I psihopedagogic pentru a te inscrie la examen.
      Dosarele se depun la centrele de examen care vor fi afisate pe site-ul ministerului.

      Ștergere
  18. Buna ziua , as dori sa stiu daca se da anul acesta examen de titularizare doar din didactica specialitatii . Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doar din didactica specialitatii.

      Ștergere
    2. Va rog frumos , cine poate posta metodica pentru DREPT ?

      Ștergere
  19. Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri.Sunt masteranta in anul terminal la facultatea de Mecanica si as dori sa intru in sistem. Am facut cele doua nivele pedagogice si nu stiu care sunt pasii urmatori.
    Pot sa ma inscriu la concursul de titularizre daca nu am mai profesat pana acum??
    Va rog sa imi raspundeti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa te inscrii la concursul de titularizare. Nu conteaza daca ai mai lucrat sau nu in invatamant.

      Ștergere
  20. Va rog, o intrebare pentru cei care au mai dat concurs la titularizare, la mine fiind prima data. Inspectia la clasa se face la o clasa din liceul/scoala la care te inscrii pentru titularizare sau poate fi de ex o lectie pt o clasa de gimnaziu desi eu particip pt un post la liceu? Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te inscrii pentru un post la liceu, vei sustine inspectia la clasa la liceu.

      Ștergere
  21. Dca ma poate ajuta cineva cu metodica ptr. invatatori Ms anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua si eu vreau sa dau examenul de titularizare anul acestea, la didactica specialitatii va referiti in invatamantul prescolar?? si daca da, de unde pot cumpara cartea? sau daca nu din ce sa invat pentru educatoare? multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna! As dori sa stiu daca ma pot inscrie la examenul de titularizare fara diploma de licenta??(Anul trecut (2012) am terminat Litere dar nu am putut sa-mi sustin exam. de licenta, ci doar anul acesta in vara am sa-l sustin). Modulul Ped. l-am finalizat si in Mai primesc diploma! Va multumesc si ast un raspuns urgent!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te poti inscrie fara diploma de licenta, decat daca termini facultatea in 2013, ceea ce nu este cazul tau.

      Ștergere
  24. Ce stiti sa-mi spuneti despre programa pentru invatatori? Exista una mai recenta decat cea din 2010? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  25. Fiind noua in sistem v-as intreba ce diferenta este intre examenul de titularizare si cel de suplinire ( ma refer la gradul de dificultate). Am mai multe sanse pentru suplinitor calificat ,la inceput ,ca in anul urmator sa dau pentru titularizare ? Ma gandesc ca in momentul cand ai intrat in sistem e mai simplu si mai sigur drumul spre titularizare. De obicei la ce interval de timp este un examen de celalalt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este nici o diferenta la examen. Si pentru titulari si pentru suplinitori, examenul in acest an este pe 30 iulie.
      Diferenta este ca pentru titulari, contractul de munca este pe perioada nedeterminata, iar pentru suplinitori, contractul de munca este pe perioada determinata. Suplinitorii trebuie sa obtina continuitate de la an la an, sau trebuie sa repete examenul de la an la an pentru a avea post, pe cand titularii nu.

      Ștergere
  26. Buna. Vreu sa ma inscriu pt prima oara la concursul de titulrizare. trebuie sa invat si tematica de specialitate sau doar didactica generala?. va rog frumos sa ma lamuriti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa inveti tot. Subiectele de metodica se dezvolta pe baza subiectelor din programa specialitatii.

      Ștergere
  27. Gasim undeva modele de teste rezolvate la consiliere psihopedagogica? Ce-i de facut daca nu gasim toate cartile din bibliografie? De ce se spune ca ne putem apuca de invatat din testul de anul trecut ? In fiecare an sunt aceleasi subiecte?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei cartile se gasesc la biblioteca.
      Nu trebuie sa inveti din testul de anul trecut, dar e bine sa te uiti cum au fost subiectele. Incepand de anul trecut se pune accentul pe didactica.

      Ștergere
  28. Buna ziua! Eu nu inteleg un lucru, cum se pot tine inspectiile la clasa intre 27 mai-28 iunie, daca anul scolar se incheie in data de 21 iunie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am formulat aceasta intrebare in data de 2 februarie a.c., dar nu am primit raspuns.

      Ștergere
    2. Nu ti s-a raspuns, pentru ca nu stie nimeni cum gandesc cei de la minister.

      Ștergere
  29. Buna ziua. am si eu o intrebare: si anul acesta vom putea depune mai multe dosare? cate dosare atatea inspectii la casa si doar un examen scris? multmesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vei putea depune mai multe dosare si deci vei putea sustine mai multe inspectii speciale la clase, daca nu se suprapun zilele si orele de sustinere, dar in final va trebui sa te decizi pentru un singur examen scris, cel din 30 iulie a.c.

      Ștergere
  30. buna ziua. as vrea sa dau titularizarea pe fizica .am diploma de licenta ,absolventa in anul 2004. am tot cautat informatii despre ce ar trebui sa invat si pana acum am inteles ca ramane metodica specialitatii de baza la examen. daca se poate,imi poate da cineva mai multe repere despre ce ar trebui sa invat,ce sa caut - carti ... va cer ajutorul pentru ca sunt debutanta si nu am dat examen pana acum. va salut cu respect.

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna!Stiti cumva cand se vor afisa listele cu posturile vacante in invatamant? Anul trecut s-au afisat pe site-ul educatiei in jurul datei de 15 februarie....Carui fapt se datoreaza aceasta intarziere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta, teoretic azi pe 26 februarie, site-ul "titularizare" al ministerului, ar trebui sa fie disponibil, iar posturile sa fie afisate. Practic... nu functioneaza, iar posturile nu sunt afisate.
      Cred ca in cel mai scurt timp vor fi afisate.

      Ștergere
  32. Buna ziua , nu gasesc nicaieri modele , subiecte - rezolvate la EDUCATIE TEHNOLOGICA - FILIERA DREPT ! Ma poate ajuta careva , va rog ?

    RăspundețiȘtergere
  33. buna seara! va rog mult,cine stie sa mi spuna daca mai pot participa la examenul de titularizare daca nu am profesat niciodata,si am absovit fac de Stiinte ale Educatiei,durata 3 ani. Am absolvit acum 5 ani...tin sa mentionez ca am participat la un examen imediat dupa absolvire insa nu am luat nici un post....Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti. Nu conteaza daca ai profesat pana acum sau nu, diploma de licenta nu expira :)

      Ștergere
  34. Buna seara! Anul acesta o sa sustin si eu examenul de titularizare si deja sunt debusolata de atatea schimbari: ale schimbarii datii inscrierilor, ale programei care este aceeasi de anii trecuti insa la examenul scris se va da metodica, ale sustinerii probelor practice orale si inspectiilor la clasa pana pe data de 28 iunie insa scoala se termina mai devreme. Ma poate "lumina" cineva? Eu, de exemplu, o sa sustin examenul de titularizare la limba franceza iar prima proba este o examinare orala sau o inspectie la clasa? Sa invat mai multa metodica?
    Iar ca o gluma: am sunat la inspectorat si mi-au spus sa astept modificarea modificarilor.
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspectia la clasa o sustine toata lumea. La disciplinele care se dau si probe practice, se va da si aceasta pe langa inspectia la clasa.
      Iar cei de la inspectorat nu prea isi dau silinta, sa ne indrume si sa ne ofere informatii utile.

      Ștergere
  35. La limba franceza prima proba este inspectia speciala la clasa. Anul trecut s-a afisat in afara de ziua, ora si locul sustinerii inspectiei si lectia la care vei sustine inspectia. Metodica trebuie sa stii, dar si cunostintele de specialitate sunt la fel de importante, deoarece subiectul scris iti cere sa aplici practic o metoda de predare sau de evaluare, uneori chiar ti se impune o lectie, la care sa aplici o anumita metoda de predare sau de evaluare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca o intrebare...Am inteles ca la inscriere o sa precizam scoala unde vrem sa predam si la scoala aceea o sa tinem si ora deschisa. Asta asa e?

      Ștergere
    2. Da, vei sustine inspectia la scoala la care vrei sa predai, dar daca sunt prea multi candidati si nu se poate, vei sustine inspectia la alta scoala din centrul de examen respectiv.

      Ștergere
  36. Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am obtinut nota de titularizare in 2012 dar nu a fost post titularizabil in unitatea de invatamant din localitate. Am fost repartizat cu contract de incadrare pe perioada determinata respectiv pt. anul scolar 2012-2013. Anul acesta a aparut post titularizabil. Care e perioada in care pot sa-mi depun dosar de titularizare pentru postul titularizabil aparut? Va rog sa nu-mi spuneti de calendar ca nu par a fi incadrat in nici o etapa conform noului calendar.

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca te titularizezi in baza art. 253 din LEN nr. 1/2011, cu modificarile ulterioare, depui dosarul intre 15 - 17 aprilie a.c., conform calendar titularizare 2013. Il gasesti chiar pe aceasta pagina!

    RăspundețiȘtergere
  38. Anul acesta doresc sa concurez pentru un post de titularizare, daca nu reusesc sa ocup catedra, voiputea fi repastizata in alta unitate pe baza examenului scris?

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca nu poti ocupa post in unitatea pe care o doresti, poti fi repartizat/a in alta unitate din cadrul centrului de concurs, apoi, intr-o etapa ulterioara de repartizare, intr-o unitate din cadrul inspectoratului scolar judetean.

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna seara, ma pot inscrie la titularizare anul acesta pe un post la liceu daca nu am master,mentionez ca am modulul psihopedagogic 1 absolvit si in iunie termin si modulul 2.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai facut facultatea de lunga durata, poti. Daca ai facut facultatea in sistem Bologna nu poti.

      Ștergere
  41. va rog mult, imi puteti spune unde gasesc si eu programa pt titularizare lb romana?

    RăspundețiȘtergere
  42. buna seara, va rog imi puteti spune unde gasesc si eu modele subiecte pt titularizare 2o13 romana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU au aparut modele de subiecte pentru 2013, dar poti sa te uiti pe modelele de anul trecut, cat si pe subiectele date la examen in 2012.

      Ștergere
  43. Nu poti sa ocupi post la liceu deoarece nu ai master.

    RăspundețiȘtergere
  44. In ce perioada se fac inscrierile pentru titularizare 2013???

    RăspundețiȘtergere
  45. eu am sunat la inspectorat si mi s-a spus ca inscrierile au loc intre 7-17 mai

    RăspundețiȘtergere
  46. As vrea sa stiu si eu unde trebuie sa ma duc sa-mi depun dosarul pentru a intra in sistem, pentru a sustine apoi acea inspectie speciala la clasa...Va salut cu respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dosarele se depun la centrele de axamen. Inca nu au fost afisate, dar cand se vor afisa, le voi pune si eu pe site.

      Ștergere
  47. va rob, program pentru Educatie Fizica si Sport. Eu termin masteru acuma in vara si modulele psihopedagogice le-am terminat amandoua, vreau sa stiu, eu ce voi sustine, probe practice sau inspectie la clasa, sa mentionez ca nu am profesat nici unde pana acuma!

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Site-ul didactic.ro nu este un site edu.ro
      Este un site pe care se pun materiale educationale ca si blog-ul meu :)
      edu.ro este site-ul ministerului educatiei.
      Initial a aparut calendarul cu data de inscriere in aprilie si asa a fost afisat pe didactic.ro (asa am afisat si eu initial).
      Perioada corecta este 8-17 mai 2013.

      Ștergere
  49. Buna ziua! Am mai revenit cu un telefon la inspectoratul sectorului 6 si mi s-a spus ca acolo se depun dosarele de inscriere pentru limba romana si limbile straine. Sa inteleg ca eu daca sunt pe limba spaniola ma duc direct acolo, nu are de ce sa ma mai intereseze centrele de examen? Intr-o alta ordine de idei, metodica limbii spaniole si programa limbii spaniole, mi le poti da si mie? Si inca ceva...Daca vreau sa presau in scoala X, trebuie sa ma duc acolo sa vorbesc cu directorul/ directoarea sa stabilesc inspectia la clasa pentru a preciza data in momentul inscrierii? Merci anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai rabdare sa se afiseze centrele de concurs si depui actele de inscriere la centrul unde figureaza scoala X. Scoala o alegi in functie de rezultatul obtinut la concurs, precum si de preferintele celor care au nota mai mare decat tine (ca la oricare concurs). Restul sunt vorbe goale!

      Ștergere
  50. Buna!
    Pana la urma care e data de inscriere pentru concursul de titularizare pt un post in 2013-2014 ???

    Am mai multe linkuri in care se spune ca data este 5-15 aprilie:

    a) DIDACTIC.ro :
    http://www.didactic.ro/stiri/calendar-concurs-titularizare-2013

    b) EDU.ro:
    http://portal.edu.ro/index.php/articles/c133/

    c) Un articol din ziar:
    http://www.monitorulsv.ro/Local/2013-04-05/Profesorii-isi-pot-depune-cererile-pentru-inscrierea-la-concursul-de-titularizare-incepand-de-astazi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 8 - 17 mai 2013, conform datelor din Monitorul Oficial nr. 75/05.02.2013.

      Ștergere
  51. Buna ziua, As vrea sa intreb ce este cu termenul de 7 mai pt inregistrarea cererilor de inscriere..Noi mergem cu dosarul sau cu o cerere la unitatea de invatamant unde este locul vacant?
    Pentru inspectia la clasa de unde stim ce sa pregatim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mergi cu dosarul la centrul de concurs unde sunt locuri care te intereseaza. La dosar vei avea atasata cererea tipizata de inscriere la concurs. Pentru inspectia la clasa se va anunta de catre fiecare centru de inscriere lectia care se solicita a fi predata.

      Ștergere
  52. Punctajul sau nota pentru inspectia speciala care se sustine la clasa,cand o va afla candidatul?
    Intreb acest lucru pentru ca anul trecut am sustinut inspectia speciala la unul din centrele de concurs si notele au aparut la o distanta de doua saptamani fara sa fiu pus sa semnez vreo fisa sau vreun raport. Va fi la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nota se comunica pe loc. Ca nu s-a respectat metodologia este alta poveste. Oricum nu se admit contestatii.

      Ștergere
  53. buna,am si e o intrebare..(defapt mai multe).am terminat psihologia si am terminat si modulul psihopedagogic nivel 1 si as vrea si eu sa ma inscriu pentru un post in invatamant..si vreau sa va intreb,in cazul in care inca nu mi-am ridicat diploma de licenta si certificatul ala de nivel1..dar am o adeverinta de la facultate in care reiese ca am luat licenta,ma ma pot inscrie??? si referitor la perioada ca se tot schimba e` 8-17 mai 2013? si unde pot gasi centralizatorul2013?din cate am inteles acolo pot vedea la c discipline pot preda si gasesc si programa pentru examenul acela,nu? si apoi am o lectie dechisa unde voi fi notata si ulterior dupa examen voi fi repartizata unde imi doresc eu????
    Va multumesc tare mult...sper sa imi raspunda cineva.

    RăspundețiȘtergere
  54. Nu esti inscris la concursul de titularizare decat daca prezinti diploma de licenta si certificatul de absolvire modul psihopedagogic, fiind promotie din anul/anii trecut/trecuti. Perioada este 8 - 17 mai. Centralizatorul 2013 il gasesti pe site-ul www.titularizare.edu.ro. Programa idem. Inspectia speciala la clasa este prima etapa din concurs. Nota minima de promovare este 5. Apoi urmeaza proba scrisa, de asemenea nota minima de promovare este 5. Se calculeaza media, lucrarea scrisa are pondere 75%. Pe baza mediei te prezinti la sedinta de repartitie de la centrul de concurs si vezi ce post prinzi.

    RăspundețiȘtergere
  55. programa si metodologia limbii spaniole, le are cineva? Unde le pot gasi? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna! Inspectia speciala la clasa se poate sustine la liceul unde faci practica pedagogica sau trebuie sa fie sustinuta la liceul la care doresti sa predai dupa finalizarea concursului?

    RăspundețiȘtergere
  57. Inspectia speciala la clasa se sustine la liceul stabilit de comisia de organizare din centrul de concurs.

    RăspundețiȘtergere
  58. Multumesc foarte mult pentru programa limbii spaniole; este aceeasi pe care am gasit-o si eu, voiam sa fiu sigura. Deci sunt pe drumul cel bun! Multumesc inca o data foarte mult! Va salut!

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna! Daca vreau sa sustin inspectia speciala la clasa la scoala X, trebuie sa ma duc acolo sa vorbesc cu Dna Director sa stabilesc data si ora la care imi pot face treaba? Si apoi cand ma duc sa-mi depun dosarul precizez acolo data si ora inspectiei? Precizez ca tot la aceasta scoala unde as dori sa sustin inspectia as vrea sa predau si dupa terminarea concursului pentru ca (spre marea mea uimire) sunt posturi vacante.
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  60. Doar comisia de organizare a concursului din centrul de concurs stabileste, dupa terminarea inscrierilor, scoala, data, ora si lectia pe care o vei sustine.

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna! Va rog mult sa-mi spune ti daca pot sa ma inscriu ca sa profesez ca educatoare sau invatator daca am modulul psihopedagogic I si facultatea de drept terminata in iulie 2012 fara examen de licenta. Astept raspuns multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara diploma de licenta esti considerata fara facultate si nu poti ocupa in sectorul public nici un post la care conditia de ocupare este de studii superioare. Pentru educatoare si invatatoare este necesar sa detii diploma de bacalaureat a liceului pedagogic.

      Ștergere
  62. In legatura cu comentariul de mai sus am uitat sa specific ca am certificat de absolvire modul I in care scrie CALIFICARE PENTRU PROFESIA DIDACTICA PENTRU INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR OBLIGATORIU Multumesc anticipat!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raspunsul dat la intrebare ramane valabil.

      Ștergere
    2. Sa inteleg ca nu pot profesa char daca am modulul I terminat cu certificat de absolvire? MULTUMESC

      Ștergere
    3. Cu facultatea de drept nu puteti fi educatoare. Puteti preda alte discipline. Vezi in centralizator ce poti preda.

      Ștergere
    4. Cu facultatea de drept promotia 2012, FARA examen de licenta nu puteti ocupa nici un post de profesor calificat. Post de educatoare calificata puteti ocupa doar cu liceu pedagogic.

      Ștergere
  63. Daca la sedinta de repartizare organizata pe centrul de concurs aleg un numar de ore sub o norma intreaga, sunt considerata repartizata sau nerepartizata si am dreptul sa ma prezint ulterior la sedinta de repartizare organizata la nivelul inspectoratului scolar judetean, pentru a lua diferenta de ore necesara completarii normei. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  64. Am o nelamurire privind continuitatea .In consiliul profesoral am inteles de la domnii directori ca cei care merg la concursul de suplinire din vara si iau de la 5 in sus au prioritate in fata celor care au continuitate cum este posibil asa ceva ,nu mai inteleg nimik

    RăspundețiȘtergere
  65. Asa este! Nu ti se pare normal ca cineva care a invatat fie si de nota 5, sa aiba prioritatea in fata unuia care a stat linistit si nu a avut treaba cu concursul de titularizare din acest an? Oricum, au prioritate la repartitia pentru ocuparea locurilor la nivelul centrului de concurs, nu si la repartitia la nivelul ISJ, unde au prioritate cei cu continuitate.

    RăspundețiȘtergere
  66. Multumesc pentru raspuns in legatura cu inspectia la clasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o mica nelamurire, mai ciudatica:p : ce acte trebuie sa legalizez? am absolvit psihologia si modulul 1 pedagogic , si master. Prin urmare trebuie sa legalizez dimploma de licenta, de modul si foile matricole? :D Multumesc frumos! Numai bine

      Ștergere
  67. NOUTATE REFERITOARE LA CENTRELE DE CONCURS: Prin adresa MEN nr. 42485/23.04.2013, s-a precizat faptul ca "la nivelul judetelor/ municipiului Bucuresti se pot constitui si centre de concurs organizate pe discipline".

    RăspundețiȘtergere
  68. Care sunt centrele la care te poti inscrie?

    RăspundețiȘtergere
  69. ma poate lamuri cineva cum se va desfasura proba scrisa la ex de titularizare de anul acesta ? vor fi subiecte doar de motodica si psihopedagogie ca anul trecut sau va fi ca in anii precedenti - sb atat din disciplina de specialitate cat si metodica ?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna seara. Vreau sa va intreb de componenta dosarului, caci e pentru prima data cand depun..si asa sunt destul de reticienta caci nu stiu cand invat eu atata materie si mi-e teama de mor de partea orala...
    in fine,.... Imi trebuie actele de studii legalizate toate?inclusiv foile matricole de la licenta, master, modul? , imi trebuie adeverinta medicala doar de la medicina muncii? Multumesc anticipat! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actele de studii trebuie legalizate. Unele comisii pretind la inscriere adeverinta de la medicul de medicina a muncii, altele se multumesc cu cea de la medicul de familie. Deci afli raspunsul doar de la centrul unde doresti sa-ti depui dosarul.

      Ștergere
  71. buna ziua vreau si eu metodologia pentru inv .prescolar sa invat pt titularizare

    RăspundețiȘtergere
  72. de ce in programa titularizare engleza 2013 apare si specialitate si nu doar concurs din metodica si psihopedagogie????? nu mai inteleg nimic! se da si din specialitate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uita-te pe subiectul dat la engleza anul trecut si afli raspunsul. Trebuie sa stapanesti metodica aplicata, ori acest lucru nu il poti realiza fara sa cunosti si partea de specialitate. Este clar ca subiectele date pe aceasta structura avantajeaza pe cei care sunt deja cadre didactice.

      Ștergere
  73. Sunt in curs de calificare pentru invatamantul primar si prescolar. Pana cand trebuie sa depun dosarul pentru a obtine un post de suplinire la gradinita? Avand in vedere ca nu sunt calificata inca, data limita e acceasi? 17.05 ? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  74. Daca nu esti calificata nu te poti inscrie acum. Abia in septembrie apare metodologia privind concursurile de ocupare a posturilor pe parcursul anului scolar 2013 - 2014 si atunci vei afla modul in care poti ocupa post de suplinire, fara a avea calificare.

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna ziua!Sunt in an terminal si m-am inscris pt titularizare. In metodologie am vazut ca promotia 2012-2013 trebuie sa prezinte in perioada 22-25 iulie o adeverinta care sa ateste ca au sustinut licenta. In cazul facultatii mele, examenul de licenta se desfasoara in perioada 23-31 iulie, ceea ce face imposibila aceasta cerere. Ce voiam sa intreb este daca ar putea cineva sa-mi oferi un document care dovedeste ca se poate duce aceasta adeverinta chiar in ziua titularizarii, adica pe 30 iulie. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna seara!
    M-am inscris anul acest la examenul de titularizare pentru lb engleza si am aflat ca trebuie sa dau 3 examene. Primul este inspectia la clasa, examen sustinut astazi, al doilea este o proba orala (deoarece doresc sa predau si la clase bilingve) si al treilea cel scris. Nelamurirea mea este aceasta proba orala care nu stiu in ce consta. Ma poate ajuta cineva cu informatii despre proba orala? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  77. Voi participa la concurs anul acesta .Dc voi avea o nota mare la ex. voi putea sa refuz un post in afara orasului chiar dc e titularizabil, asta in etapa I si sa aleg un post in oras netitularizabil in etapa II ?
    Astept raspunsul vostru.
    Merci, Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
  78. Buna ziua!
    Unde se sustine proba scrisa la examenul de titularizare 2013?La centrul unde s-a efectuat inscrierea?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  79. buna ziua! am si eu o intrebare unde se gasesc modele pentru consiliere psihopedagogica? nu se pot gasi mai multe variante?

    RăspundețiȘtergere
  80. buna seara! unde pot gasi variantele pentru psihopedagogie speciala? am observat ca se dau 2 subiecte doar din metodica?

    RăspundețiȘtergere
  81. Buna ziua!

    Nu gasesc locul de desfasurare al probei scrise la titularizare 2013. Am cautat pe net. Sunt din judetul Hunedoara!
    Adriana

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna ziua!

    Unde gasesc pe net locul de desfasurare al probei scrise la titularizare 2013 in judetul Hunedoara?
    Multumesc!
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
  83. Buna ziua!
    Cu titularizare in invatamantul primar, definitivat(la fel) si master, pot preda la liceu? Daca da, ce trebuie sa fac?
    Multumesc anticipat pentru raspuns!
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  84. Unde se desfasoara proba scrisa pentru examneul de titularizare la geografie? Sunt din Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ziua !
    Am cautat pe site-ul Isj Brasov, centrul de examinare pentru examenul de titularizare, dar nu am gasit nimic. Ma puteti ajuta, va rog ?
    Va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua!
    Am nota 7 la examenul de titularizare 2013,la mine in judet nu exista posturi titularizabile pe disciplina mea,ma pot titulariza in alt judet?
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar daca ai dat inspectia la clasa si in celalalt judet.

      Ștergere
  87. Bună ziua!
    Am o nelămurire în ceea ce privește continuitatea la suplinire. Este adevărat că trebuie să ai nota 7 la scris în anul 2012 ca să poți beneficia de continuitate? Pentru că la mine în județ asta s-a zis în ședința publică din 14 august. Postul a fost scos ca fiind "propus pentru continuitate" , dar s-a putut lua. Unde e adevarul???

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna seara!
    Vreau sa stiu, in cazul in care iau 7 la titularizare, mai pot da o data examenul sau raman cu nota asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa dai examenul indiferent de nota din anii anteriori.

      Ștergere
  89. Buna ziua!
    Imi puteti spune, va rog, daca termin facultatea de Teologie Ortodoxa, specializarea Arta Sacra si vreau sa predau la seminar teologic profilul patrmoniu cultural unde se fac materii de genul: Studiul formelor si desen,Istoria Artelor etc. din ce dau examenul de titularizare? dau la Religie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. unde sa ma interesez?
      Multumesc!

      Ștergere
    2. Daca nu iti dai seama din centralizator, du-te si intreaba la inspectorat. Cei de acolo ar trebui sa stie.

      Ștergere
  90. Buna seara!
    Daca am terminat facultatea de drept in 1996 pot sa predau cultura civica?
    Ce cursuri imi mai trebuie pentru titularizare?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna seara!
    Daca am terminat facultatea de drept in 1996 pot sa predau cultura civica sau sociologie?
    Ce cursuri imi mai trebuie titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  92. Imi puteti spune, va rog, care ar fi etapele pe care ar trebui sa le parcurg ca sa pot obtine un post in invatamant?Am fost in septembrie la inspectorat si o Doamna inspectoare mi-a spus ca nu exista de 10 ani un post liber pentru cultura civica, eu avand dreptul terminat si mi-a sugerat sa fac alta facultate si anume de pedagogie ca post de invatatoare sau educatoare am sa gasesc la sigur.Nu stiu ce sa mai cred!!!
    Ideea este ca vreau sa lucrez in invatamant dar fara sa mai fac o facultate.
    De unde sa incep?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru inceput citeste metodologia si calendarul: Metodologie si calendar - titularizare 2014
      Apoi te apuci de invatat ca examenul nu este asa usor.

      Ștergere
  93. As dori sa-mi raspundeti la o intrebare.Daca in 2013 am obtinut nota 6,05 iar cu inspectia la clasa am avut media de repartizare 7,03 am dreptul la continuitate in anul 2015/2016?Se ia in considerare media de repartizare peste 7 sau nota de la titularizare?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: