sâmbătă, 2 februarie 2013

Art.253 din legea educatiei va fi si pentru cei cu note din 2012

Veste buna pentru toti cei care doreau sa se titularizeze in baza art.253 din legea educatiei, cu note peste 7, de la examenul de titularizare din 2012. Tocmai am aflat ca:

Art. 32 din Legea bugetului de stat pe anul 2013 a fost completat cu aliniatul 2: "De prevederile art.253 alin (1) din Legea educaţiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completările ulterioare, in anul 2013, si candidatii care au obţinut cel putin nota 7 la concursul de titularizare in anul 2012, in condiţiile legii."

Mai trebuie votat in plen legea si modificată metodologia. O sa va tin la curent cu noi informatii despre acest lucru.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

86 de comentarii:

  1. Multumim pentru informatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nota de la proba scrisa tr. sa fie minim 7 sau nota de repartitie ( respectiv inspetie +nota de la scris)?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a te titulariza, trebuie sa ai peste 7 si la inspectie si la proba scrisa.

      Ștergere
  3. Va rog o informatie. Anul acesta exista etapa de pretransfer in aceeasi Unitate de invataman? Am dubla specializare si as dori sa optez pentru alt post. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am vazut in metodologie decat pretransfer intre unitati de invatamant. Citeste cu atentie metodologia si daca exista pretransfer in aceeasi unitate de invatamant, ai sa gasesti.

      Ștergere
    2. Te poti transfera in aceeasi unitate pe alt post. Citeste in metodologie la art.35 alin.(2).

      Ștergere
  4. Daca indeplinesc toate conditiile art.253, dar nu am obtinut definitivatul pot sa ma titularizez cumva la nivelul unitatii de invatamant pe perioada determinata pana la data obtinerii definitivatului? Acesta este primul meu an in invatamant, iar definitivatul il voi sustine anul acesta... Oare se vor mai face si alte modificari?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca poti sa te titularizezi in baza art.253 daca nu ai definitivatul. In metodologie la art.55 1.b) este specificata urmatoarea conditie: "a dobândit definitivarea în învăţământ;".

      Ștergere
    2. Ba da se poate titulariza si fara definitivat. Acest lucru este scris in metodologie. Si pt d-nu anonim trebuie sa ai cel putin nota 7 la inspectie si nota 7 proba scrisa.

      Ștergere
    3. Unde mai exact scrie in metodologie ca te poti titulariza in baza art.253 fara definitivat?

      Ștergere
  5. Vă rog frumos trimiteţi-mi bibliografia (programa) pentru titularizare la educatoare - 2013- 2014. Vă mulţumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne ajuta!
    Multrumim pentru informatie! Acum trebuie sa modifice cele necesare in timp util,ca sa ne putem incadra conform calendarului

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici intra si cei care au dat examen pe un anumit post in toamna?eu mi am luat post,dupa care am dat examen pe el si am luat peste 7.

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi eu sunt în această situaţie ridicolă, pentru că nu pot obţine statutul de titular ci doar de suplinitor dat fiind faptul că am concursul de titularizare susţinut în 2012, la care am obţinut 8,05.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si se spune ca trebuie sa ne titularizam la nivelul unitatii de invatamant, ceea ce e mai greu si imposibil odata ce nu-ti asigura niciun director viabilitatea unui post pe cel putin 4 ani.

      Ștergere
  9. la ce foloseste art.523 daca pretransferul si detasarea este inainte,daca este scos postul se ocupa?

    RăspundețiȘtergere
  10. am si eu o nelamurire,avand in vedere ca inca legea nu se aplica si pt 2012 ,am dat examen in anii 2009,2010 si 2011,la toate am luat peste 7,acum ma pot titulariza pe clasa pregatitoare daca am dat concursul pe educatori?(am dubla specializare)
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se va aplica si pentru 2012. Vezi ultimele postari de pe acest site.

      Ștergere
  11. am trimit si eu un mesaj acum cateva zile, dar nu a fost postat. intrebam daca stie cineva in ce masura se tine cont de conditia legata de obtinerea definitivatului pentru a putea beneficia de aceasta titularizare. eu indeplinesc toate conditiile, insa fiind in primul an de activitate in invatamant nu am definitivatul. voi sustine acest examen anul acesta in iulie, insa nu mi se pare corect sa nu pot beneficia si eu de aceasta lege...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In metodologie la art.55 1.b) este specificata urmatoarea conditie pentru a putea sa devii titular in baza art.253 din legea educatiei: "a dobândit definitivarea în învăţământ".

      Ștergere
  12. este necesar sa avem definitivatul ca sa ne titularizam in baza acestei legi?...este absurd.

    RăspundețiȘtergere
  13. in metodologia de aplicare a acestei legi de pe edu.ro,nu este prezentata aceasta conditie..de ce oare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este: art.55 alin.1.b)
      Sau citim 2 metodologii diferite?

      Ștergere
  14. daca am dat examen de titularizare pe romana si am luat 8, dar nu am gasit post, apoi am dat in urmatorul an pe educatori si am luat sub 7 primind un post la suplinire, acum pot sa merg tot ca educatoare la o alta gradinita si cu media de la titularizarea pe romana sa ma titularizez? Precizez ca am toate studiile in cele 2 domenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti doar daca in anul scolar 2012-2013 ai fost repartizata pe post, cu nota din anul in care ai luat 8.

      Ștergere
  15. Şi eu sunt în aceeaşi situaţie, deşi am notă titularizabilă directorul şcolii spune că nu mă pot titulariza în baza art. 253 pentru că nu am definitivatul, sunt în învăţământ de 1 an, anul acesta m-am înscris la definitivat. Liderul de sindicat spune că pot. Ce să fac?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti, pentru ca in metodologia actuala scrie ca e una din conditiile necesare pentru a te titulariza in baza art.253.

      Ștergere
  16. va rog sa-mi raspundeti si mie daca se poate la urmatoarea nalamurire:
    ma incadrez la art 253,insa nu inteleg un lucru si anume :o conditie de ocupare este ca postul sa fie pe perioada nedeterminata.
    scoala l-a incadrare l-a dat cu viabilitate de 4 ani si eu vreau sa stiu daca acest lucru inseamna titularizabil sau ma rog perioada nedeterminata.
    cine da statutul de perioada nedeterminata ,inspectoratul cand il publica?
    poate inspectoratul sa-l publice altfel daca scoala l-a dat cu viabilitate de cel putin 4 ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postul scos cu viabilitate 4 ani, inseamna ca e titularizabil. Perioada nedeterminata inseamna perioada pe care ti se va face contractul de munca pe acel post.

      Ștergere
  17. sa inteleg ca post scos cu viabilitate de 4 ani de la 1 sep.2013(pe care eu in 2012-2013 il ocup pe perioada determinata) presupune ca este disponibil angajarii pe perioada nedeterminata in baza art 253?
    pentru ca in metodologie spune ca trebuie sa i se certifice viabilitatea conform art 29 al 2,iar aliniatul 2 vorbeste atat de posturi pe perioada nedeterminata cat si posturi cu perioada determinata
    ce fel de post trebuie sa fie postul pe care eu il ocup acum incapand cu 1 sep 2013 pentru ca eu sa pot beneficia de art 253?
    pentru ca el a fost scos cu viabilitate de 4 ani?
    va rog mult daca poate sa-mi raspunda cineva daca ma incadrez pentru acest post (scos cu viabilitate de 4 ani ),in conditiile in care toate celelalte conditii legate de note si def le indeplinesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In art.29 este vorba de posturile scoase pentru concurs: posturi pe perioada nedeterminata cat si posturi pe perioada determinata.
      Pentru art.253 din legea educatiei trebuie sa citesti in art.54 din metodologie.
      Daca postul e scos pentru 4 ani poti sa te titularizezi pe el conform art.253, daca indeplinesti conditiile din art.55 din metodologie(si cum am inteles, le indeplinesti).

      Ștergere
  18. in cazul in are postul este scos cu viabilitate de 1 an incepand cu 1 spe 2013 persoana care il ocupa acum poate beneficia de art 253 (este cazul unei colege careia directorul i-a spus ca nu scoate postul cu viabilitate mai mare de 1 an dar ca o poate titulariza cf.art 253 iar colega nu stie ce sa creada)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te poti titulariza pe un post cu viabilitate 1 an.

      Ștergere
  19. cum putem contesta viabilitatea unui post?

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna,eu sunt in situatia ca am luat nota 9,35la titularizare in 2 aug 2012 si am ocupat postul de invatatoare,pe un post scos cu viabilitate 4 ani.Este primul an in invatamant si deci nu am def-ul,Intrebarea este daca ma pot titulariza.

    RăspundețiȘtergere
  21. doresc, o indrumare, am luat nota 9,35 in august 2012, la disciplina geografie.specializarea mea este geografie - istorie - civica am lucrat in doua scoli . intr-o scoala sunt 12 ore cu viabilitate de 4 ani, iar in cealalta scoala postul a fost luat de cadrele didactice titulare care au intrat in restrangere de activitate. daca mai sunt sunt doar 2 ore ramase de civica cu viabilitatea pe 4 ani m-as putea titulariza in baza legii 253

    RăspundețiȘtergere
  22. la noi in scoala s-a dat viabilitate pantru doua posturi unul de invatator si celalalt de educator numai ca la posturi pentru restrangere de activitate {ma refer la lista }nu apar invatatorii.Care este explicatia?daca nu apare in lista ei cum se pot titulariza sau deja i-a titularizat de nu mai apare in lista?

    RăspundețiȘtergere
  23. Am luat in 2010 peste 7 la titularizare si vreau sa stiu daca ma pot titulariza la nivel de scoala pe un post scos pe 4 ani la titularizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti, daca in anul scolar 2012-2013 ai obtinut post in baza notei din 2010 + ai definitivatul sau esti inscris la definitivat anul acesta. Vezi articolul 54 din metodologie.

      Ștergere
  24. La scoala mea vrea sa se titularizeze cineva pe o catedra de 16 ore la care sa se mai adauge 2 ore. Postul nu are viabilitate de 4 ani, ci de 1 an, ba mai mult vor fi aceste 16 ore daca la anul se vor face 2 clase, insa se face doar una. Cadrele did. nu sunt de acord, deoarece incepand din noul an scolar, ele vor fi afectate rand pe rand. In C.A. s-a votat pt aceasta ilegalitate, deoarece cadrele did. au fost in minoritate. Cadrele did. au depus o contestatie la nivelul scolii. Ce se poate face in continuare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce se poate face, dar daca postul nu are viabilitate acel "cineva" nu poate sa se titularizeze, chiar daca vrea C.A.

      Ștergere
  25. ma pot titulariza in 2 scoli daca indeplinesc toate conditiile(am deful si nota peste 7 in 2012 ) in fiecare scoala sunt 10 ore de geografie istorie, dar al doilea post se va elibera doar dupa transferuri cu viabilitatea de 4 ani si nu am lucrat pe el

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua.
    Eu am obtinut nota 9.55 in 2012 si am luat un post cu viabilitate de 4 ani. Am ramas insarcinata si nu pot sustine examenul de definitivat anul acesta pentru ca intru in concediu de maternitate. Ce se intampla cu postul meu,il pastrez sau nu si in cat timp am dreptul sa dau definitivatul pentru a putea ramane pe acest post? Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am raspuns la comentariul urmator.

      P.S.: Iti urez sarcina usoara si sa ai un bebe sanatos.

      Ștergere
  27. Buna ziua. In urma concursului de titularizare din 2012 am luat nota 9.55. La repartizare,am luat un post cu viabilitate de 4 ani. Anul acesta nu pot da examenul de definitivat, deoarece am ramas insarcinata si intru in concediu de maternitate. Ce se va intampla cu postul, il pot pastra sau nu, in cat timp imi pot da examenul de titularizare pentru a putea pastra postul? Va amultumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Postul e al tau si nu il poate lua altcineva. Cat vei in concediu de maternitate va fi scos pentru suplinire, iar cand vei termina concediu te vei intoarce fara nici o problema.
      Dar atentie mare, poate reusesti sa dai definitivatul pana se termina cei 4 ani de cand ai luat postul. Tu teoretic esti titulara pe post, dar cu noua lege, nu esti pana nu iei definitivatul.
      Mie nu imi este foarte clar, ce se intampla daca nu dai definitivatul in 4 ani de cand ai luat postul. Cred ca pierzi statutul de titular si va trebui sa dai din nou examen.

      Ștergere
  28. Ce se va intampla la toamna, cu cei care vor avea peste 7- daca nu au definitivatul se vor putea titulariza? Cu art. 253, nu poti fi tituar , chiar daca ai peste 7, din cate am inteles.

    RăspundețiȘtergere
  29. Ce se va intamla daca sunt titulara si nu iau definitivatul anul acesta.Pierd Titularizarea?Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  30. Are cineva cartea Ready for exams de Alina Craciun? Mi-o puteti trimite pe adresa privata va rog mult? english.teacher2000@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  31. Care notă primează la titularizare 253, cea cu care ai fost încadrat pe post sau cea din 2009 care este mai mare decât a contracandidatului ?

    RăspundețiȘtergere
  32. poti sa iei titularizare cu legea 253 dar cu conditia sa dai definitivatul anul acesta

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca nu sunt pe un post vacant ma pot titulariza? am luat 7,5 la concurs in 2012

    RăspundețiȘtergere
  34. Ma pot titulariza cu articolul 253 pe un post din alta scoala, daca am fost la concurs si am nota 7,5??????? Cum ma pot folosi de aceasta nota, se pare ca sunt mereu pe langaaa....

    RăspundețiȘtergere
  35. in 2010-2011 am luat un post rezervat in sedinta publica cu nota 7,titularu sa transferat la alta scoala anul acesta,eu sunt la alta scoala in prezent, am definitivat,dar postul mai e dorit de altcineva care e acum pe post desi nu l-a obtinut in sedinta publica ci pe usa din spate,in 2012 a luat si el 7 si ceva,dar si eu am luat 8.40 tot in 2012, am vreo sansa sa ma titularizez pe acest post??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt in aceeasi situatie,raspundeti va rog!

      Ștergere
  36. am luat nota 7.40 in 2009 as putea sa ma titularirez pe un post pe care nu il ocup eu acum dar care a ramas liber dupa plecarea titularei. E U OCUP UN POST IN ACEEASI SCOALA CU PERSONALITATE JURIDICA.AM DEFINITIVATUL.

    RăspundețiȘtergere
  37. Se poate titulariza in baza art 253 fara def, daca sunteti inscrisi la def pt anul acesta conf OMEN 3271 2013 modificat si completat (feb. 2013).
    Succes

    RăspundețiȘtergere
  38. Lamuriti'ma si pe mine..la inspectia la clasa am luat doar nota 6 si consider ca am fost nedreptatita.mentionez ca sunt in ultimul an de facultate.In ce masura ma afecteaza nota aceasta?vreau sa dau titularizarea in sesiunea din iulie 2013

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nota la inspectie este 25% din nota finala. 75% este nota obtinuta la scris.

      Ștergere
  39. Am si eu o intrebare referitor la definitivat. M-am prezentat la definitivat in doi ani consecutivi dar nu am reusit sa optin nota de trecere. Ce se intampla daca nu optin nici data viitoare nota de trecere?

    RăspundețiȘtergere
  40. Imi puteti spune daca ma pot titulariza in baza legii 523 daca am dat examen de titularizare in 2014 si am luat peste 7 iar def l-am dat in 2012.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In 2014? Poate ai vrut sa scrii 2013 :)
      Da, te poti titulariza, dar sa asteptam sa fie publicata metodologia ca sa stim sigur.

      Ștergere
  41. Am nota 8,50 in 2012suplinesc pe un post de educatoare,o colega se pensioneaza si ramane post viabil pe 4ani ma pot titulariza cu legea 253 daca o cineva vine la pretransfer.in lista posturilor era scris post rezervat in baza legii253 pt titularizare pe scoala sau ceva de genu.ce inseamna asta. Flori

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flori, tu ai citit inainte de a pune comentariul?
      "ma pot titulariza cu legea 253 daca o cineva vine la pretransfer".

      Ștergere
  42. Buna! Am sustinut in 2013 titularizarea si am obtinut nota peste 7.Postul pe care l-am prins a devenit titularizabil(profesoara respectiva s-a retras din invatamant). Intrebarea mea este: cand imi pot depune dosarul pt continuitate? Si in cazul in care anul acesta iau def-ul; care e perioada pentru depunerea dosarelor pt titularizare in unitate; conform art.253? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  43. Daca metodologia si calendarul nu se vor mai modifica:
    - inscrierile pentru art.253: 31 martie - 10 aprilie 2014
    - inscrierile pentru continuitate: 11-17 aprilie 2014
    Vezi calendarul.

    RăspundețiȘtergere
  44. m-am titularizat in 2012 pe baza articolului 253.Pot sa-mi pierd acum titulatura?

    RăspundețiȘtergere
  45. O persoana care a absolvit scoala ( invatatoare/educatoare) in 2005 poate intra in invatamant acum ? Mai e valabila diploma ? Multumesc ! Gabi

    RăspundețiȘtergere
  46. Sunt interesat daca este posibil sa te titularizezi pe un post cu 12 ore, viabilitate 4 ani si statut vacant. Mi s-a spus ca ar fi posibil doar daca postul are 18 ore. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te poti titulariza decat pe un post complet, adica de 18 ore.

      Ștergere
  47. Sunt titulara 2014 si sunt primul an in invatamant. Sunt obligata sa dau definitivatul anul acesta pentru a-mi pastra titulatura ? Sau in cazul unui pretransfer sunt obligata sa dau definitivatul anul acesta ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu, nici nu poti din primul an sa dai definitivatul. Abia dupa un an poti.

      Ștergere
    2. am dat examenul de titularizare in 2014 ai am obtinut nota 8.33 dar inca nu am definitivatul , ma pot titulariza conform articolului 253 ? va multumesc

      Ștergere
    3. buna , anul acesta dau examen de definitivat sper ca am sa/l iau , iar anul trecut am dat examen de titularizare si am obtinut 8.33.Intrebarea mea este daca ma pot titulariza conform art.253 pt ca este un post viabil in unitatea noastra . Va multumesc

      Ștergere
  48. Am si eu o întrebare:Sunt educatoare am obtinut definitivatul,si am in anii trecuti note peste 7 la titularizare doar ca nu am participat la concurs anul trecut.Întrebarea mea este,,Pot sa mă titularizez in baza art 253?

    RăspundețiȘtergere
  49. Bună seara.Va rog mult daca este cineva bine informat sa ma ajutati cu următoarea problema!În cazul în care sunt titularul scolii,dar am si un alt contract pe perioadă nedeterminată,si nu imi declar baza la scoala,pierd titularizarea?Ca titular,esti contorsionat sa fii cu norma de baza la scoala?Exista vreun articol de lege in sensul Asta?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: