vineri, 8 februarie 2013

Art.253 din legea educatiei - noutati pentru cei cu note din 2012

Am promis ca revin cu noutati si ma tin de cuvant :)
A aparut ieri pe site-ul ministerului un comunicat de presa:
Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că toţi candidaţii care au obţinut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar, din august 2012, şi care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013, se vor putea titulariza. Cu alte cuvinte, aceştia vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învăţământ în care sunt repartizaţi la acest moment, dacă postul e viabil şi candidaţii obţin avizul Consiliului de Administraţie.
Ministerul Educaţiei Naţionale asigură, astfel, crearea de condiţii egale în ceea ce priveşte ocuparea de posturi pentru candidaţii titularizabili din 2012 şi cei din anii precedenţi (2009-2011).

Pentru a fi valabile notele din 2012 trebuie modificata din nou metodologia, asa ca pana nu se modifica metodologia, nota din 2012 nu este valabila pentru titularizarea cu ajutorul art.253 din legea educatiei.

Puteti sa cititi si articolul din evz.ro:
Ministrul Remus Pricopie, la un pas să șteargă din sistem 13.000 de DASCĂLI! Abramburica l-a scos din încurcătură în ultima clipă


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

51 de comentarii:

  1. am si eu o intrebare,va rog sa ma ajutati
    nu ma pot titulariza in baza acestui articol deoarece nu am definitivatul,in 2014 voi putea sa il dau. in aceste conditii in anul 2015 daca va mai exista acest articol 253,va mai fi valabila nota mea din 2012 ca sa ma titularizaz in scoala unde sunt si acum presupunand ca voi primi continuitate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine stie cum va fi in 2015. Trebuie sa asteptam sa vedem cum o sa arate metodologia.

      Ștergere
  2. Buna ziua. Am o nedumerire: daca am peste 7 in urma mediei cu nota de la inspectie, e valabil??multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e buna. Trebuie nota la examenul scris sa fie peste 7.

      Ștergere
  3. Buna ziua. Nota peste 7 la scris sau in urma mediei cu inspectia la clasa?? multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua.Anul trecut(2012)am luat la titularizare nota 7,30 iar la inspectie nota 10.La repartiti eram trecuta cu nota 7,30dar din pacat nu au fost decat 4 posturi.Sunt pe acelasi post de 10 ani(suplinitor-calificat),posturi exista in unitate momentan.Intrebarea mea este pot sa ma titularizez cu media obtinuta de anul trecut?Daca da, unde trebuie sa apelez sau ce demersuri trebuie sa fac, am inteles ca toate se rezolva pana in data de 18.02.
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nota la examenul scris a fost 7.30 atunci te poti titulariza in baza art.253 din legea educatiei. Citeste in metodologie art.54 si 55, iar in ordinul de modificare a metodologiei, vezi noul calendar. Cererile trebuie depuse in perioada 15-17 aprilie.

      Ștergere
    2. Nu,cererea se depune intre 15-17 aprilie la secretariatul scolii+sa-ti faci dosarul

      Ștergere
  5. ma pot titulariza daca am nota peste 7 dar am in catedra si ore din a doua specializare?

    RăspundețiȘtergere
  6. pot sa ma titularizez cu art 253 daca in catedra am si ore pe a doua specializare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,dar sa nu ai mai mult de 4 ore ca necalificat

      Ștergere
  7. Rog sa-mi spuneti care este ordinea de repartizare :1-continuitati;2-Titularizarea cf. art.55;ets. Poate la examenul de titularizare din 2013 sa-ti fie luat postul pe care primesti continuitate?Este legala situatia neacordarii titularizarii pe motivul retinerii orelor tetru titularii de la alte materii in eventualitatea reducerii catedrelor lor in anii urmatori?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua.Anul trecut am sustinut examentul de titularizaresi am luat 8.70.Ore am luat la doua scoli pentru a-mi face norma.la una din scoli postul este liber(dar nu a fost scos ca fiind liber).Spuneti-mi va rog,ma pot titulariza pe post daca nu mi-am dat definitivatul? si mai am o nelamurire...am mers si am intrebat de continuitate conducerea si mi-a dat de inteles ca sunt obligati sa scoata postul ca fiind liber. Asta vrea sa insemne ca nu ma mai vor pentru la anul? sa mai depun cerere in perioada 15-17 aprilie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai definitivatul nu te poti titulariza!

      Ștergere
    2. Eu in primul rand nu am inteles daca postul a fost sau nu scos pentru titularizare.
      Prima conditie este ca postul sa fie viabil.
      Pentru a doua conditie(legata de definitivat), metodologia a fost modificata si te poti titulariza in baza art.253 daca nu ai definitivatul, dar sa fii inscrisa la definitivat pentru 2013.

      Ștergere
  9. stie cineva o metodica buna pt invatatori? as vrea sa mi o recomandati si mie sau alte carti folositoare pt titularizare.va rog

    RăspundețiȘtergere
  10. Degeaba s-a aprobat aceasta lege,deoarece in cazul meu,desi ma pot titulariza pe post in baza notei din anul 2012,conform calendarului miscarii cadrelor didactice ,postul va fi luat la pretransfer.Ar trebui sa se faca intr-un fel ca aceasta etapa a miscarii cadrelor sa fie pusa inaintea pretransferului.Sa ni se acorde si noua sansa de a ne titulariza.Avem note mari degeaba.VA RUGAM AJUTATI-NE SI PE NOI .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aveti dreptate. ordinea operatiilor este total gresita!

      Ștergere
    2. daca nu am functionat in anul sc 2012 -2013 deoarece sunt in concediu crestere copil pana in sept ma pot titulariza,adica pot depune cerere la sc.respectiva

      Ștergere
    3. La scoala mea vrea sa se titularizeze cineva pe o catedra de 16 ore la care sa se mai adauge 2 ore. Postul nu are viabilitate de 4 ani, ci de 1 an, ba mai mult vor fi aceste 16 ore daca la anul se vor face 2 clase, insa se face doar una. Cadrele did. nu sunt de acord, deoarece incepand din noul an scolar, ele vor fi afectate rand pe rand. In C.A. s-a votat pt aceasta ilegalitate, deoarece cadrele did. au fost in minoritate. Cadrele did. au depus o contestatie la nivelul scolii. Ce se poate face in continuare?

      Ștergere
    4. Ai mai pus comentariul asta o data. Ai citit macar ce ti s-a raspuns?

      Ștergere
  11. Bua ziua! Nusunt titulara, iar din decembrie sunt in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani. pot participa la examenul de titularizare? iar in acest caz trebuie sa sustin inspectie la clasa? la ce scoala?
    Va multumesc pentru ajutor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa participi la examen. Dupa inscrieri se fac repartizarile pentru inspectii. Atunci o sa afli cand si unde vei tine inspectia la clasa.

      Ștergere
  12. Bună ziua! Am şi eu o nelămurire. Nu sunt titulară, nu am definitivatul şi vreau să ştiu dacă îmi pot păstra nota de la examenul scris de titularizare 2012 (am peste 7), pentru titularizarea din acest an (20]13). Vă mulţumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti. Vezi in calendar cand sunt repartizarile pentru cei cu note din 2012.

      Ștergere
  13. Buna ziua. Am dat examen in 2012 in august si am luat nota 3,5 iar in septembrie am sustinut eamen pe scoala deoarece ramasesera posturi libere. Se poate sa mi se acorde continuitate si anul acesta in cazul in care postul e viabil?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continuitate nu se da decat la cei care in 2012 au promovat concursul de titularizare (din august).

      Ștergere
  14. Buna ziua, daca am obtinut la examenul de titularizare2013 nota 7,25 la limba franceza si iau post pe a doua specializare adica lb romana ma pot titulariza cu art.253.va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. buna ziua, trebuie sa am neaparat 18 ore luate in sedinta publica? daca am 16 ore si mai obtin 2 ore la scoala ma pot titulariza pe acea lege?

    RăspundețiȘtergere
  16. Un cadru didactic titularizat cu art 253 se poate transfera ?Sau devine titularul scolii respective? multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca am obtinut nota 7 din 2009 mapot titulariza cu legea 235 ?

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. La disciplina Limba engleza se mai dau subiecte din literatura sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  19. Am luat nota 7 la titularizare in 2009 , ma pot titulariza cu art. 235?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, daca postul acupat cum este in baza notei din 2009 si daca sunt indeplinite si celelalte conditii.

      Ștergere
  20. Am luat nota peste 9 la concursul din iulie 2014. DACA reusesc sa iau in sedinta publica un post netitularizabil, ma voi putea titulariza in decursul anului pe baza art. 253?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, daca va indeplini conditiile pentru titularizarea cu art. 253.

      Ștergere
  21. buna ziua, vreau sa intreb daca mai este valabila titulazirea cu art. 253 si pentru anul 2015? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  22. Stie cineva, daca titularii in baza art. 253 se pot pretransfera? Astept raspubs, multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Stie cineva,daca titularii cu 253 se pot pretransfera?

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce fel de ajutor ne au dat astia daca esti la mana directorilor daca ei vor iti da viabilitate daca nu nu e corect? Daca ore sunt clase se fac dar ei spun ca nu sunt viabile ajutati ma si pe mine ce pot face in cazul asta!

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce fel de ajutor ne au dat astia daca esti la mana directorilor daca ei vor iti da viabilitate daca nu nu e corect? Daca ore sunt clase se fac dar ei spun ca nu sunt viabile ajutati ma si pe mine ce pot face in cazul asta!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce fel de ajutor ne au dat astia daca esti la mana directorilor daca ei vor iti da viabilitate daca nu nu e corect? Daca ore sunt clase se fac dar ei spun ca nu sunt viabile ajutati ma si pe mine ce pot face in cazul asta!

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca în 2017 ma pot titulariza cu media de 8.20 din anul 2013? În ce condiţii?

    RăspundețiȘtergere
  28. Vă rog sa-mi spuneţi daca în 2017 mă pot titulariza cu nota 8.20 din 2013?

    RăspundețiȘtergere
  29. Cu nota de 8.20 la titularizare mă pot titulariza în 2017?

    RăspundețiȘtergere
  30. cu nota 9.20 din 2014 ma pot titulariza in 2017,2018?

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt suplinitoare cu nota peste 7,cu definitivat, pe un post care acum are viabilitate 4 ani, deci titularizabil.La incadrare, in dreptul postului, la observatii directorul a precizat " propus titularizare art 253 pentru x ( numele meu),dar in lista posturilor vacante, pubicata saptamana trecuta, nu este precizat acest lucru.Intrebarea mea este: poate ocupa o alta persoana acest post la pretransfer??A mai fost cineva in situatia asta? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: