joi, 6 decembrie 2012

Nota de promovare la definitivat 8

Ce spuneti de noua nota de promovare a examenului de definitivat? Acum pentru a promova examenul de definitivat trebuie sa obtineti minim 8.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

44 de comentarii:

  1. Destul de mult. Nota 8 cere pretentii. Nu este rau dar totul trebuie corelat: nota - calitate - salariu motivant - conditiile de lucru, etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred ca e asa mult, arata ca e loc de mai bine

      Ștergere
    2. Eu cred insa ca e foarte mult fata de ce se ofera (in principal nivelul de salarizare al unui cadru didactic cu definitivatul)! Pentru aceasta nota un profesor cu studii superioare si 2 ani vechime la catedra ar trebui sa aiba un salariu de baza brut de cel putin 1700 lei (fara indemnizatia de diriginte).

      Ștergere
    3. MI SE PARE CORECT ! BRAVO !!

      Ștergere
  2. e o discrepanta din ce in ce mai mare intre ce se cere si ce se ofera de la un profesor in romania

    RăspundețiȘtergere
  3. din ce in ce mai greu pentru a deveni prof cu acte in regula. barem nu-ti cere materia pe care o predai ci iti umple creierul cu pedagogie. examenul e depasit... ar trebui sa fie testati profii la romana pentru ca stiu niste profi de romana care nu stiu sa scrie bine romaneste, rad copii de ei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde e atata mediocritate e normal sa vrei 5 ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate 5 este cam putin, dar 6 este suficient pentru definitivare. Pentru gradele II si I, 7 si respectiv 8 sunt suficiente. De ce sa ceri pentru definitivare mai mult de nota 6? Ce perspective de salarizare ai daca ramai cu definitivatul? Ca sa nu mai mentionez faptul ca nu poti ocupa nici o functie de conducere sau de control. Daca ceri mult trebuie sa fii in stare sa oferi mult. Asa este echitabil.

      Ștergere
  5. 8? MI SE PARE FOARTE MARE NOTA IAR NOI SUNTEM OBLIGATI SA INGHITIM MIZERIILE ELEVILOR. EI NE POT FACE CUM VREAU , CE LE VINE LA GURA, IAR NOI NU PUTEM FACE NIMIC CU EI, NICI MACAR NU PUTEM CERE SCADEREA NOTEI LA PURTARE. AR TREBUI SA SE INCEAPA CU LIMITAREA DREPTURILOR ELEVILOR, AICI TREBUIE LUCRAT!
    .

    RăspundețiȘtergere
  6. Se stie pe ce data va fi definitivatul in 2013?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu as testa pe cei care maresc notele .

    RăspundețiȘtergere
  8. eu as fi curioasa cei care corecteaza cat ar fi capabili sa faca, e usor sa stai cu o lucrare in fata si cu un barem foarte vag si sa spui aici depunctez, asta nu-i buna, asta nu-mi place, dar tu ce ai fi capabil sa scrii? ai scrie mai bine? mai bine sa spuna ca vor sa elimine lumea din sistem ca ar fi mai ok, mai un pic si maresc nota la 10 ca acum doi ani era 6, anul trecut 7 si acum 8. Observati tendinta, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cei care corecteaza stau cu baremul dar si cu manualul in fata.

      Ștergere
  9. cea mai mare prostie de pana acum!
    vor ca nimeni sa nu mai ia acest examen.
    Pana si la gradul II nota minima este 7,
    este DE STRIGAT LA CER,PUR SI SIMPLU ISI BAT joc de noi profesorii
    iar cu o luna inainte de examen schimba programa cum am patit anul acesta
    Rusine sa le fie celor care s-au gandit la acest lucru
    Nu inteleg de ce mai trebuiesc 2 inspectii la clasa????????????????????
    Pentru a face un ban in plus metodistul!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Se impusca 2 iepuri dintr-un singur foc: 1-mai putine cadre didactice cu definitivat inseamna economii la salarii, salariul de baza ramanad batut in cuie, indiferent de vechimea la catedra, plus imposibilitatea de a deveni titular, deci in fiecare an scolar esti un prezumtiv cotizant de ... la director/inspector scolar si 2-daca vrei sa obtii definitivatul neaparat, trebuie sa ridici nivelul ... catre cei care decid promovarea definitivatului. Logic, nu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Consider că nota 8 este mare pentru definitivat, insă nu cred că un profesor serios, pregătit, dornic să urmeze această carieră nu poate obţine o notă de minim 7. Până la urmă ideea e să avem cât mai mulţi profesori adevăraţi, cum erau pe vremuri...

    Oana Miclea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Profesor adevarat cum erau pe vremuri nu ai cum sa devii, pentru simplul motiv ca vremurile de atunci sunt complet diferite de situatia prezenta: elevii de azi sunt total diferiti de elevii de acum 20 de ani, cu atat mai mult exista aceasta diferenta fata de elevii de pe vremuri, autoritatea profesorilor este la pamant in prezent, independent de vointa lor. Orice pretentii privind pregatirea profesorilor nu va duce la nici un rezultat pozitiv atat timp, cat acestia sunt legati de maini si de picioare in fata elevilor de catre mai marii din minister. Elevii stiu ca termina liceul indiferent daca invata sau nu, doar un numar mic din ei, de care parintii se preocupa, mai invata mai mult sau mai putin.

      Ștergere
    2. Asa este. Acum elevii din clasa a V-a vin si dau cu pumnul in catedra ca nu i-ai scos la tabla cand vroiau ei... E vai si amar cum a putut sa ajunga invatamantul romanesc. Vrei performanta? De unde?

      Ștergere
  12. Consider că nota 8 este mare pentru definitivat, însă un profesor serios, pregătit, care doreşte să urmeze această carieră, cu siguranţă că va obţine o notă de cel puţin 7. În fond, avem nevoie de profesori buni, aşa cum erau pe vremuri, nu-i aşa?

    Oana Miclea

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu inteleg care este legatura dintre nota minima la examenul de definitivat si ceea ce iti ofera sistemul. Adica daca nu primesti salariu motivant, ai voie sa fii un profesor slab? Nu e normal sa obtii o nota cat mai buna, independent de conditiile în care profesezi?! Nu zice nimeni să nu identificăm hibele sistemului că sunt multe, dar consider că o pregătire cât mai bună a profesorilor (dedusă şi din notele de la examene) le conferă acestora mai multă legitimitate pentru a-şi cere drepturile. Şi eu voi da anul acesta examenul de definitivat şi sper să obţin o notă cât mai bună. Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olivia, eu vad acest lucru astfel: "Ai o firma si angajezi pe cineva. Ii oferi un salariu si te astepti ca el sa faca ceva. An de an vrei mai multe de la el, dar tot de la an la an conditiile in care lucreaza sunt mai rele, iar beneficii pentru munca in plus sunt 0."
      Crezi ca acel angajat va face mai bine sau mai mult? Crezi ca acel angajat va mai face cu drag, chiar daca cand s-a angajat ii placea ceea ce facea?

      Ștergere
    2. Olivia, crezi ca daca vei lua nota 10 la definitivat,elevii tai de la liceul tehnologic/colegiu tehnic (sa presupun ca ca activezi la acest tip de liceu), vor fi impresionati de acest lucru si vor incepe sa invete cu drag? Crezi ca vei fi convingatoare? Atat timp cat va trebui sa-i promovezi, nu vor invata nimic, chiar daca ai nota 10 la definitivat, gradul II sau gradul I. Si asa cum au aratat si alti colegi pe forum, daca angajatorul, privat sau de stat,cere mult, trebuie sa ofere mult! Asa este legea economica pe piata muncii, indiferent ca iti place sau nu!

      Ștergere
  14. Olivia draga, pe ce lume traiesti? Elevii nu sunt impresionati de absolut nimic,tu esti cea care ingenunchezi in fata lor si ii promovezi pentru ca ti se impune acest lucru, iar nota la purtare nu o poti scadea mai jos de 7 ca de...repeta anul...ei nici macar nu au habar ce este acela examen si ce inseamna sa promovezi un examen; de ce pt.ca nu au depus vreodata niciun efort pentru nimic...au impresia ca e ca la ei la scoala: te duci acolo, te vede la fata si te trece...ca asa e la moda. Noi profesorii ne luptam cu un sistem care este total impotriva noastra, practic ne luptam cu morile de vant...

    RăspundețiȘtergere
  15. E foarte bine ca au crescut standardele.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ar trebui sa ca profesorii sa aiba si un mental puternic si inclinatii spre alfa (conducator), Daca s-ar intampla asta nu ar mai fi elevi care sa batjocoreasca profesori. Sau ar face asta doar odata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crezi ca nu s-ar mai intampla? Copii vin la scoala, deja pregatiti mental ca nu ai voie sa le faci nimic si profita la maxim de asta. Stiu cazuri cand era chemat directorul la ora pentru a vedea cum se comporta elevii. Cand venea directorul, copii erau ingerasi, iar cand pleca era vai si amar de profesor.
      Afara nu ai voie sa-i dai, nici nu se pune problema sa-i bati, poti doar sa le pui note mici, iar apoi esti presat la sfarsitul anului ca trebuie sa-i treci, ca sunt pui de neam mare.

      Ștergere
    2. Atat timp cat elevii stiu ca nu patesc nimic fac ce vor. Abia la terminarea scolii vad realitatea. La locul de munca (daca il gasesc!) isi schimba radical comportamentul, pentru ca stiu ca la primul gest de nesupunere fata de sef este dat afara precum un gunoi. Ceilalti, care nu se pot adapta la locul de munca, ingroasa mai devreme sau mai tarziu randurile infractorilor. Neaplicarea sanctiunilor fata de elevi nu poate decat sa le faca rau, pentru ca le creaza multora dintre ei falsa iluzie ca se pot comporta cum vor si la locul de munca.

      Ștergere
  17. Atata timp cat nu se vor limita drepturile elevilor in scoala si nu va creste autoritatea profesorului, haosul va continua. Orice om face ce vrea si se manifesta cum il taie capul daca stie ca si asa nu pateste nimic.La fel sunt si elevii nostri mult protejati- infractorii sau somerii de maine. Ei vor avea impresia ca si patronul este profesor si indura orice ca deh...nu are ce face sau ca programul de 8 ore (daca mai exista)este oarecum optional, poti sa il tai cum doresti ca si asa...ce poa' sa-mi faca? realitatea de dupa scoala o sa-i trezeasca, daca mai are pe cine...regretabil ca s-a ajuns la asa ceva, cand Romania era vestita pt. scoala serioasa pe care o facea...

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna seara,
    Unde ati citit ca nota trebuie sa fie 8? In metodologie scrie de 7, nicidecum de 8.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta s-a marit la 8. Vezi in metodologie la Art.35.

      Ștergere
  19. Cand am dat eu,nota era min.7 si am obtinut 9.20.Notele de la grade spun totul despre pregatirea cadrelor didactice. Asa ca... nu conteaza la cat au ridicat nota, conteaza sa va pregatiti pentru nota 10 . De ce 10? pentru ca de aici mai poti scade puncte sau sutimi.. Daca inveti de 7,8 .. mai intra si” amotizarea” notei...,ca na, mai gresesti ,atunci risti sa iei nota mica si de aici insuccesul... Va urez mult succes si nu uitati ca rugaciunea merge alaturi de tot ce facem!!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Dar cum ramane cu cei care au luat 6 si au trecut?Ei sunt niste cadre foarte pregatite nu?Sa va fie rusine celor care ati schimbat atat nota cat si perioada,sunteti sub nivelul prostiei,din cauza voastra invatamantul merge fffff prost,totul porneste de la conducere,in ritmul asta veti ajunge la insuccese TOTALE

    RăspundețiȘtergere
  21. Propun sa se mareasca nota de promovare la 10, iar daca nu reusesti sa promovezi, sa ti se faca dosar penal. Toata lumea ar fi fericita...oricum scoala si educatia incep sa devina un hobby pe-aici pe la noi. Vai si-amar...

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu propun ca nota de promovare sa fie 10, iar daca nu promovezi, sa ti se faca dosar penal. Toata lumea ar fi fericita. Oricum scoala si educatia deja au tenta de hobby pe-aici pe la noi. Vai si-amar...

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: