sâmbătă, 1 septembrie 2012

Suplinitori necalificati - examen 5 septembrie 2012

Am gasit pe Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, un anunt referitor la ocuparea posturilor de invatatoare si educatoare in unitati de invatamant preuniversitar din Municipiul Bucuresti. In el se precizeaza ce trebuie adus la dosarul de inscriere si se refera atat la suplinitorii calificati cat si la cei necalificati. Vestea buna este pentru cei necalificati. Pe 5 septembrie se va organiza un concurs si pentru ei.
Anuntul il gasiti aici:

Anunt referitor la ocuparea posturilor de invatatoare si educatoare in unitati de invatamant preuniversitar din Municipiul Bucuresti

Cererile pentru inscriere concurs sunt aici:

Cerere inscriere concurs cadre didactice calificate

Cerere inscriere concurs cadre didactice fara studii corespunzatoare postului

Anuntul de mai sus este doar pentru Bucuresti. Pentru alte judete trebuie vazut la inspectorate daca s-a afisat ceva.


Subiecte si programe - titularizare si definitivat

107 comentarii:

  1. Anuntul e valabil doar pentru Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce se dă examenul pentru suplinitorii necalificaţi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru suplinitori necalificati este aceeasi programa necesara cadrelor didactice calificate.

      Ștergere
    2. In Prahova va avea loc examenul saptamana viitoare, inscrieri pe datele de 10 si 11. Programa este aceeasi ca si la examenul din 2 august.
      Gianina

      Ștergere
    3. din pacate examenul s-a amanat nu se stie pana cand

      Ștergere
    4. Da, programa este aceeasi si pentru calificati si pentru necalificati.

      Ștergere
    5. Multumim Gianina pentru informatie.

      Ștergere
  3. stiti din ce se da la examen,din metodica?

    RăspundețiȘtergere
  4. Din ce se dă examenul pentru suplinitorii necalificaţi?

    RăspundețiȘtergere
  5. buna
    vreau sa va impartasesc din experienta mea de debutant in invatamant si as dori si unele sfaturi de la voi
    anul acesta am dat examenul de titularizare, am luat peste 7(mentionez ca am terminat nivelul 1 sistem bologna si peda 1)pentru un post la liceu clasa a 10(economie si educatie antreprenoriala)
    deci...nu m-am putut titulariza pentru ca era normal ca nu aveam deful si nici masterul dar vroiam sa il iau ca si suplinitor calificat...nu am putut ocupa postul nici in etapa 2 si nici pe 30-31 august deoarece ma impiedica economia(materie care se face la clasa a 11-12)nu imi putea da postul pentru ca in calculator conform programului folosit de ei nu aveam studiile corespunzatoare(adica masterul)credeti ca in data de 6-7 septembrie voi primi postul sau va fi aceeasi problema? eu vreau sa ocup doar orele de educatie antreprenoriala care sunt in numar de 17, mentionez ca aceste ore nu le-a solicitat nimeni...
    astept cu nerabdare parerile voastre

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti ocupa postul daca soliciti doar orele de educatie antreprenoriala. In mod normal ISJ trebuie sa stie cate ore din post sunt pentru
      educatie antreprenoriala.

      Ștergere
    2. Mai bine sa nu il obtii dupa modul in care te exprimi!

      Ștergere
    3. Dar poate sa incerce :))

      Ștergere
  6. Eu am fost la un inspectorat judetean si mi-au spus ca nu se mai organizeaza nici un examen pt suplinitori necalificati...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal decizia de a accepta suplinitori necalificati trebuie sa o ia conducerea fiecarei unitati scolare, dupa ce epuizeaza toate caile de angajare a cadrelor didactice calificate, pe parcursul anului scolar.

      Ștergere
  7. Buna, si pentru cei care nu au luat 5 in august nu mai exista nici o speranta? Sunt disperata intr-o situatie disperata. De cand s-au afisat rezultatele ai am avut socul notei pe care am luat-o viata pur si simplu nu mai are nici un sens pentru mine.Nu se stie se organizeaza ceva.Asa ar fi corect. In fiecare an s-a organizat si al doilea concurs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alte concursuri se organizeaza pe parcursul anului scolar de scoli, consortii si asocieri temporare de unitati scolare, la nivel local, conform pct. 2 din OMECTS nr. 4472/14.06.2012.

      Ștergere
  8. Examenul pentru suplinitorii necalificati se da din materia pe care vrei s-o predai.Vezi programa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ca si suplinitor necalificat pot preda orice materie sau doar din profilul pe care l-am terminat?Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua , pentru profesorii necalificati se mai organizeaza examen pana incepe scoala ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Dupa inceperea scolii se organizeaza concursuri pentru profesori necalificati, daca mai raman posturi neocupate dupa organizarea concursurilor pentru profesori calificati. Toate aceste concursuri sunt organizate la nivel local.

      Ștergere
    2. si depunere dosarelor e tot la nivel local????

      Ștergere
    3. Nu, pentru necalificati, inscrierie se face la scoala care are postul liber.

      Ștergere
  11. Ne puteti spune, va rugam frumos, din ce se da examenul pentru suplinitori necalificati?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cei care au dat examen astazi, suplinitori necalificati, ne putei spune ce subiecte va dat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu s-a mai sustinut testare pentru educatoare si invatatoare necalificate, deoarece a fost reprogramata pentru o data neprecizata inca. Vezi anuntul ISMB Sector 3, de pe Internet.

      Ștergere
  13. Buna!

    Sunt student la contabilitate in anul 1 si vreau sa devin profesor. Am inteles ca trebuie sa urmez un modul pedagogic dppd dar nu stiu nimic de el. Ce presupune acel modul? Cat dureaza? Implica costuri suplimentare?

    Florin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un curs care se facea in timpul facultatii si nu costa nimic. Din pacate din acest an nu se mai face acel modul, asa ca daca vrei sa devii profesor calificat trebuie sa faci un master didactic de 2 ani.

      Ștergere
  14. Buna seara,
    Am si eu o intrebare...cei care au luat sub 5 la examenul de titularizare mai pot participa la vreun concurs pentru ocuparea unui post in acest an...???
    Multumesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pot participa la concursuri organizate de scoli, consortii si asociatii temporare de scoli, la nivel local, pe parcursul anului scolar, in limita posturilor ramase neocupate.

      Ștergere
    2. Eu am auzit din surse sigure ca cei care au luat nota sub cinci nu mai pot susutine niciun fel de examen anul acesta, nici in scoli

      Ștergere
    3. Care anume sunt acele "surse sigure"? Care e explicatia, de nu mai pot sustine niciun examen?

      Ștergere
    4. Acele "surse sigure" sunt minciuni! Doar persoanele prevazute in art. 7, al. 4 din Anexa la OMECTS nr. 5 624/31.08.2012 nu au dreptul sa participe la concurs.

      Ștergere
    5. Uite iti spun situatia mea. Eu am dat inspectia la clasa dar examenul scris nu l-am mai dat. Am aflat ca mai sunt locuri dupa ultima sedinta publica si am sunat la scoala respectiva. Cei de acolo mi-au spus ca pot sustine eamenul la scoala, cu singura conditie sa nu fi picat anul acesta examenul deoarece cei care au picat nu mai au dreptul acesta. Asa mi-au spus mie, poate la alta scoala este altfel. Ar fi un ordin de sus de la Bucuresti. Si la mine s-a decoperit o problema, cand sa fiu primita pentru acel post, au vazut ca-mi lipseste un atestat desi centralizatorul m-a acceptat si am dat si inspectia la clasa. Daca auziti cumva unde se face curs de psihopedagogie speciala va rog anuntati-ma si pe mine. Eu sunt din Hd. si as face un efort chiar si in alt judet mai apropiat.

      Ștergere
    6. Daca nu ti-au primit dosarul motivand ca pentru postul respectiv este necesar un atestat (probabil de psihopedagogie speciala)a fost o decizie legala. Nu este legal motivul nepromovarii concursului din august 2012. OMECTS nr. 5624/31.08.2012, publicat si in Monitorul Oficial nr. 656/17.09.2012 este in vigoare si astazi!

      Ștergere
    7. Exact cu facultatea pe care eu am terminat-o si cu modulul 1 psihopedagogic, o colega a dat examen acum doi ani si a intrat ca profesor suplinitor in invatamantul special. Pentru al doilea an a primit continuitate. Aproape de sf. anului doi de predare, a facut si acel curs de psihopedagogie speciala in urma caruia a primit acel atestat(asta am aflat ulterior).
      Eu fiind incepatoare, nestiind toate amanuntele si avand cazul concret a acelei fete, am crezut ca si la mine se poate. Am terminat asistenta sociala si am vazut ca in centralizator era aceasta facultate compatibila cu postul de profesor-educator. Am mers concret pe cazul acelei fete si daca dosarul meu a fost validat, am spus ca este in regula( adica cei cu asistenta sociala nu au nevoie de acel atestat). Insa acum m-am uitat mai bine in centralizator si apar doua stelute la asistenta sociala si te trimite la niste legi. Dar eu sunt nelamurita, de ce acea fata a putut fi incadrata ca suplinitor calificat, exact cu aceleasi studii ca si mine si doar dupa aproape doi ani a obtinut acel atestat si la mine nu? De doua zile, sun la facultatile care fac acel curs, dar ori nu raspund la telefon ori nu mai fac acel curs. Vreau sa-l fac neaparat, ca la anul sa nu mai trec prin asa ceva.
      Credeti ca este posibil sa mai prind un post de necalificat la aceasi scoala anul acesta, legal? Va multumesc.Mari

      Ștergere
    8. Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic din invatamantul preuniversitar se schimba in fiecare an prin ordin ministerial. Aproape sigur colega ta a beneficiat de o prevedere favorabila prevazuta de metodologia de atunci. La a doua intrebare cred ca nimeni nu iti poate da un raspuns de genul da sau nu.

      Ștergere
    9. Ati reusit sa faceti acel curs?

      Ștergere
  15. Pensionarii au prioritate inaintea tinerilor calificati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pensionarii nu au prioritate inaintea cadrelor didactice calificate, daca acestea din urma au obtinut cel putin nota 5 la concursurile din august 2012, iulie 2011 si iulie 2010.

      Ștergere
    2. da..se pare ca anul acesta pensionarii au avut prioritate inainte tinerilor debutanti. Asa incurajeaza ministerul educatiei tineretul, si se mai mira ca toti tinerii aleg calea strainatatii

      Ștergere
  16. Daca ai obtinut o nota sub 5 la una din probe nu se pune problema prioritatii. Niciodata nu au fost angajate cadre didactice calificate sau necalificate cu note sub 5.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. esti sigur/a de ceea ce spui?eu zic sa te mai gandesti o data, cunosc o persoana care anul trecut a luat 1 la examenul de suplinitori si a predat geografie ca suplinitor necalificat. in ceea ce priveste pensionarii, anul acesta datorita aplicatiei folosite de ISJ tinerii care au dorit sa intre in sistem la nivel liceal si care nu au avut nivelul 2 de studii terminat au pierdut postul desi la examen au luat nota de titularizare si prin urmare dragii nostri inspectori le-au oferit orele pensionarilor(si stim cu totii ca un un pensionar nu isi mai da asa interesul sa mai predea, el vine si isi citeste ziarul la ora etc.etc.)nu am nimic cu dansii dar acesta este adevarul

      Ștergere
  17. Am o intrebare.As putea preda religia ca si suplinitor necalificat?Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, daca ai cel putin diploma de bacalaureat, in limita locurilor ramase neocupate, in urma concursurilor sustinute la nivel local pentru cadrele didactice calificate.

      Ștergere
  18. Stie cineva cand sau daca se va da examenul pentru necalificati?
    Pe ismb3 in ultimul articol in legaura cu aceasta problema spuneau ca se amana. Stiti altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nimeni nu poate sti daca si cand se vor da testari (examen cum ai scris) pentru cadre didactice necalificate, deoarece aceste testari se dau numai daca in urma concursurilor pentru cadre didactice calificate, organizate la nivel local pe parcursul anului scolar, mai raman posturi neocupate. Vezi art. I, pct. 2, din OMECTS nr. 4472/14.06.2012.

      Ștergere
  19. Buna...
    Sa inteleg ca cei care au luat sub 5 la examenul din 2 august nu mai au nici o sansa sa prinda vreun post anul acesta...???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singura sansa este sa sustina si sa promoveze concursuri pentru cadre didactice calificate, organizate pe parcursul anului scolar la nivel local, daca au mai ramas posturi neocupate dupa data de 07.09.2012.

      Ștergere
  20. Stiu cazuri de pensionari care merg la catedra si nu fac absolut nimic, le da copiilor sa deseneze,ii trimit la piata si fac cu totul altcva decat trebuie la clasa. Din pacate aceste cazuri sunt foarte multe. Nu este corect ca unii sa ia bani din doua locuri si altii nimic.

    RăspundețiȘtergere
  21. Va rog frumos ar putea cineva sa-mi dea subiectele de la titularizare religie ortodoxa de anul acesta?Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Descarca subiectele de aici: Subiecte si bareme - titularizare 2012
      Este o arhiva care contine si subiectele de la religie.

      Ștergere
  22. am inteles ca saptamana aceasta se mai organizeaza ceva examinari ,sau repartitii la judet???stie cineva ceva despre acest subiect??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ISJ Teleorman se mai organizeaza o sedinta publica pe 12 septembrie...!!!

      Ștergere
    2. Multumim de informatie.

      Ștergere
  23. Orice "examinari sau repartitii" sunt suspendate pana la publicarea actelor normative care reglementeaza ocuparea posturilor didactice pe parcursul anului scolar. Vezi si anuntul ISMB Sector 3 postat pe Internet.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am o intrebare.Suplinitorii necalificati unde isi depun dosarele la inspectorat sau la scoala?Care este procedura,deoarece eu tot sun la scoala unde este post vacant si nu stie nimeni nimic.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce? Au un post vacant si nu stiu ce sa faca cu el? Au ei ceva pregatit pentru el.

      Ștergere
    2. Cadrele didactice necalificate depun dosarele la scoala sau consortiul scolar care organizeaza testarea la nivel local, nu au nici o treaba cu ISJ-ul. Persoana care ti-a raspuns la telefon trebuia sa iti spuna ca intai vor organiza concurs pentru cadrele didactice calificate, deoarece sunt obligate sa respecte prevederile art. I, pct. 2 din OMECTS nr. 4472/14.06.2012.

      Ștergere
    3. Va multumesc pentru raspuns.

      Ștergere
  25. A mai intampinat cineva probleme la accesarea ism3?Eu nu reusesc sa intru de 2zile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu reusesc sa intru. Are o problema site-ul.

      Ștergere
  26. Ca si suplintor necalificat poti preda religie?Nu trebuie binecuvantarea episcopului?
    Astept raspunsul dumneavoastra.Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta cu binecuvantarea episcopului... nu stiu ce sa-ti spun. Poate iti raspunde cineva care preda deja religie.

      Ștergere
  27. Acum o ora pe site-ul Titularizare.edu.ro am gasit in Bucuresti 3 posturi incomplete vacante la 3 licee cu filiera teoretica, ce totalizau 18 ore. Am dat imediat telefon la secretariatele respective pentru a ma interesa cum pot sa le ocup. Mi s-a raspuns promt la fiecare liceu ca "s-au dat".Atunci de ce le-au mai postat pe sit? Ceva este in neregula!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ti s-a raspuns "promt" e normal ca s-au dat posturile...nu avem nevoie de "promtitudine" in invatamant....

      Ștergere
    2. Pastreaza-ti cunostintele tale gramaticale pentru elevii tai daca esti profa de romana! Nu cred ca o gresala gramaticala te "expediaza" automat sub nota 5 la un concurs de titularizare nici macar pentru disciplina de limba ramana.

      Ștergere
  28. Anunt important pe site-ul ISMB Sector 3 pentru invatatoare si educatoare necalificate ! Testarea va avea loc maine 14.09.2012, ora 8,30, la Colegiul Tehnic "Mihai Bravu" din sos. M. Bravu nr. 428.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru informatie. Acum pun si eu pe prima pagina o postare pentru a vedea cat mai multa lume.

      Ștergere
  29. am o rugaminte, cei care au luat sub 5 la titularizare 2012 mai sustin vreo proba? sau numai cei necalificati? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pot participa si ei la examenele urmatoare, odata cu cei necalificati.

      Ștergere
    2. Daca doresti sa obtii un post de cadru didactic necalificat, sustii testul in aceleasi conditii ca si ceilalti candidati necalificati, adica lucrare scrisa si interviu si trebuie sa primesti cel putin nota 5 la fiecare proba. Nu are relevanta faptul ca ai luat nota sub 5 sau cel putin 5 la concursul de titularizare.

      Ștergere
  30. Va rog daca stie cineva concret,pentru suplinitor necalificat la religie trebuie binecuvantarea episcopului?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  31. si eu vreau sa predau ..cum sa fac...am vazut ceva ore libere pe net...oare mai sunt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te duci la scoala respectiva si intrebi daca mai au orele libere. Daca mai sunt, intrebi cand se da concurs pentru ele.

      Ștergere
    2. Nu are rost sa pierzi timp si bani mergand la fiecare scoala. Mai bine dai telefon si te interesezi. In 90% din scolile contactate ti se va raspunde ca posturile s-au ocupat. Iti spun aceste lucruri din propria experienta. Anul acesta a fost o Metodologie de miscare a personalului didactic sub orice critica, indiferent de ministrul care s-a aflat la minister.

      Ștergere
  32. Stie cineva daca este mai greu/usor un examen local, facut de conducerea scolii fata de cel de la titularizare? Daca concurezi pentru un post de necalificat atunci mai trebuie neaparat sa iei nota minima 5?
    Daca stiti ceva in acest sens, raspundeti-mi va rog!Mari.

    RăspundețiȘtergere
  33. Mari,indiferent de postul didactic (calificat sau necalificat), obtinerea notei minime 5 este o conditie obligatorie.Concursul/testarea (examenul cum ai scris)pe plan local poate fi mai greu/grea sau mai usor/usoara fata de concursul de titularizare in functie de multi factori pe care nu ii poti controla: in primul rand poate fi o evaluare subiectiva, se pot face usor aranjamente pentru a reusi o anumita persoana, subiectele pot fi mai usoare sau mai grele. Daca ai noroc acest concurs poate fi mai usor.Prima conditie este sa incerci, doar nu platesti taxa de inscriere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi pt. raspuns. Deocamdata stau in asteptare, dupa ce am aflat ca nu pot fi suplinitor calificat cu studiile mele desi eu am crezut initial ca totul este in regula, tiinand cont ca dosarul mi-a fost validat si am dat si inspectia speciala.Mari.

      Ștergere
  34. Pe site-urile ISMB si ISJ Ilfov nu apar posturi scoase la concurs pe parcursul anului scolar. Oare toate posturile au fost ocupate? Eu nu cred. Pe alte site-uri ale ISJ-urilor ati gasit postate astfel de posturi?

    RăspundețiȘtergere
  35. IMPORTANT! Pe site-il ISJ Bistrita-Nasaud a aparut Nota nr. 56572/19.09.2012 emisa de MECTS, prin care candidatii la concursurile organizate pe parcursul anului scolar 2012-2013 sunt scutiti, la cerere, de sustinerea inspectiei speciale la clasa, daca au obtinut cel putin nota 5 la aceasta proba la concursul din acest an.

    RăspundețiȘtergere
  36. Cum aflam daca mai sunt posturi vacante ? De la noi de la inspectorat nu auzi niciodata "da " daca nu esti "pregatit " , nu-ti raspunde mai nimeni la telefon sau te trimite la plimbare si nu se afiseaza mai nimic .Am auzit alaltaieri la televizor de la ministresa Andronescu ca nu s-au ocupat peste doua sute de catedre in judet .Eu sunt calificat si nu am gasit post anul acesta !!! Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce putem noi sa-ti spunem? Nu putem sa-ti spunem sa te "pregatesti" :)
      Mai incearca la inspectorat. E singura sansa, sau poate auzi ca la o anumita scoala au ramas ceva ore si te duci direct acolo.

      Ștergere
    2. Si eu sunt calificat si am ramas fara post, dar nu mai am nici o speranta ca voi mai gasi, asa ca mi-am depus dosarul la somaj. Toate posturile ramase sau aparute dupa concursul din acest an, cu foarte rare exceptii, s-au dat si se dau prin relatii, de aceea sunt foarte rar publicate. Chiar si cand sunt publicate in cele mai multe cazuri sunt aranjate. Eu am gasit un post cu norma intreaga la un liceu din mediul rural (urma sa fac naveta), secretara mi-a primit dosarul, dar nu mi s-a comunicat de catre directoare, la care m-a trimis secretara, data cand au loc cele 2 probe. Secretara mi-a spus insa cand mi-a primit dosarul ca postul e ocupat temporar de o profesoara necalificata, deci este clar ca s-a dorit mentinerea pe post a acelei profesoare. Ulterior am primit telefon de la secretara sa imi iau dosarul, caci concursul a avut loc si eu nu m-am prezentat.

      Ștergere
    3. Foarte tare. La puscarie cu directorii corupti si apoi sa vezi cum toti profesorii calificati vor avea posturi.

      Ștergere
    4. Directorii procedeaza dupa bunul lor plac, pentru ca insusi ministrul invatamantului Ecaterina Andronescu le-a dat aceasta posibilitate prin Metodologia de organizare si desfasurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacanteaza pe parcursul anului scolar 2012 - 2013 in unitatile de invatamant preuniversitar de stat.

      Ștergere
    5. Sa speram ca vor remedia acest lucru si metodologia pentru 2012-2013 va arata mult mai bine.

      Ștergere
  37. Cine marge cu plicul mai gros la dl . Director , primeste . Cine nu , chiar daca are 7 facultati, sta pe tusa . Am ajuns la mana unor directorasi numiti politic care asteapta ...........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca a sosit timpul ca DNA sa isi indrepte atentia si asupra unor inspectori scolari si directori de unitati de invatamant preuniversitar!

      Ștergere
  38. Buna seara, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta, am predat un an in invatamant in anul scolar 2010-2011 iar in anul scolar 2011-2012 nu am mai predat, pentru ca nu am gasit catedra, in acest an scolar 2012-2013 predau limba si literatura romana, intrebarea mea este> Pot sa ma inscriu la definitivat in acest an scolar fiind al doilea an de cind predau? Multumesc pentru atentia acordata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In metodologia pentru definitivat scrie ca la actele pentru dosarul de inscriere iti trebuie "dovada privind calificativele acordate în ultimii doi ani şcolari", dar in fisa tip scrie "Vechimea efectiva la catedra până la 31.08.2013". De aici eu inteleg ca trebuie sa ai 2 ani incheiati pana la 31.08.2013, deci te poti inscrie.

      Ștergere
  39. Stie cineva care sunt pasii de urmat pentru cineva care vrea sa se inscrie la examenul pentru suplinitori fara studii corespunzatoare postului? Am gasit tot felul de informatii contradictorii. :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca e mult mai complicatat fata de anii anteriori. Acum trebuie sa astepti sa se termine toate repartizarile, iar apoi daca mai raman locuri libere, scolile organizeaza concurs pentru necalificati.

      Ștergere
  40. Buna ziua. As dori sa va intreb ce materii pot preda cu Facultatea de Asistenta sociala (cultura civica, sociologie, psihologie)? In cazul in care am absolvit facultatea anul precedent, proba practica a examenului de titularizare in ce consta? Voi merge la o clasa sa predau in prezenta unor insp.? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna ziua. As dori sa va intreb ce materii pot preda cu Facultatea de Asistenta sociala (cultura civica, sociologie, psihologie)? In cazul in care am absolvit facultatea anul precedent, proba practica a examenului de titularizare in ce consta? Voi merge la o clasa sa predau in prezenta unor insp.? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa ce se termina perioada de inscrieri, vei fi programata la o scoala care apartine de centrul respectiv. Vei face o ora normala, la care vor asitata cei care iti pun nota.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: