joi, 9 august 2012

Examen pentru suplinitori necalificati

Sunt intrebata din ce in ce mai des daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati sau nu, cand se va anunta despre acest examen si multe altele.

Circula doua variante:
1. Nu se mai da examen pentru suplinitori necalificati si toate orele ramase libere se vor imparti intre titularii actuali + se vor aduce profesori pensionari sa le ocupe.
2. Dupa ce se fac toate repartizarile, fiecare scoala in parte, isi va organiza singura examen pentru suplinitori necalificati pentru a ocupa posturile ramase libere.

Eu am tot intrebat la inspectorat, dar nu au stiut ce sa-mi spuna sigur.
Acum nu stiu care dintre cele doua variante va fi, dar eu nu pricep de ce s-ar alege prima varianta, sa se imparta orele intre angajatii scolii, sau sa fie chemati pensionarii sa tina ore, cand ai putea sa angajezi niste tineri, care vor sa tina ore. Chiar daca nu au experienta, dar poate au mai mult entuziasm si cred ca sunt multi care doresc sa lucreze cu copiii, dar usor usor, nu li se mai acorda nici o sansa.

Oricum, dupa ce a fost in acest an cu examenul(cu schimbari pana in ultima clipa, cu programe afisate doar de dragul de a se afisa niste programe) nu mai pot sa cred ca va mai fi si ceva normal.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

108 comentarii:

  1. In loc sa accepte cadrele calificate care au luat sub 5,dar au pregatirea necesara pt a preda,ei se gandesc la pensionari si la suplinitori necalificati.cine si ar duce copiii la un necalificat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca este normal sa accepti un cadru calificat cu nota sub 5. Este insa normal sa dai inca o posibilitate cadrelor calificate sa mai sustina un concurs, asa cum s-a procedat in toti anii precedenti.

      Ștergere
    2. Ha ha! Pai cum sunt calificate daca nu sunt in stare sa obtina un 5??
      Sa stii ca si necalificatii pot fi oameni cu facultate, oameni foarte capabili sa tina ore.

      Ștergere
    3. Stii ce inseamna sa ai grija zilei de maine? Chiar daca in alti ani luam note peste 7 si nu eram titularizati pe post , a sosit si timpul cand pur si simplu clachezi (chiar daca esti calificat si ai rezulatate foarte bune la catedra).E foarte usor sa judeci.Sunt de acord cu tine ca si necalificatii pot face o treaba mult mai buna decat cei calificati,titulari daca sunt pasionati de ceea ce fac.

      Ștergere
    4. N-ai nici o scuză să ai sub 5. Poţi să fi calificat din punct de vedere al studiilor. Anul ăsta s-a dat numai metodica pe care fiecare profesor şi-o aplică la clasă(ele) la care predă. Eu am lucrat 2 ani necalificat şi mi-am dat titularizarea anul acesta în alt domeniu faţă de care am lucrat şi tot am luat cea mai mare notă pe centru.

      Ștergere
    5. Felicitari !
      Dar cum ai reusit !???
      Trebuie sa fii prea timpit sa fii luat examenul .

      Ștergere
    6. scuze, dar si cei necalificati sunt destul de pregatiti chiar daca n-au avut sansa sa faca o facultate, din diferite cauze. mai bne aduci pensionari? vrem sa imbunatatim sistemul dar noi ramanem tot la comunism in loc sa aducem tineri sa le dam o sansa. copiii vor profesori tineri. de ce nu se tine cont de asta?

      Ștergere
    7. si daca a luat sub 5, atunci cum e pregatit? ce pregatire e aia? hai sa fim seriosi. poate un necalificat e mai pregatit. esti necalificat dpdv al studiilor nu al inteligentei.

      Ștergere
    8. Eu cred ca un profesor calificat care a luat sub 5 la exemen este total nepregatiti sa predea.Mai degraba unul necalificat dar inteligent si platit mai putin decat un neavenit cu 1500 ron

      Ștergere
    9. Ca bine ai spus. Multa lume crede ca necalificat = tampit. Nu e asa.

      Ștergere
    10. Daca te numesti "calificat" nu inseamna si ca te pricepi mai bine ca un "necalificat". Eu spre exemplu am terminat liceul pedagogic dar cu alta specializare, prin urmare nu-mi este recunoscut acest liceu asa cum ar trebui.. Da am lucrat 2 ani ca necalificata.. si in acelasi timp imi fac si facultatea in domeniu. Am luat la examenul de suplinire o nota peste 9 si cu toate acestea o persoana "calificata" cu nota 5, respectiv o pensionara au avut prioritate.. Concluzia mea este sa ne amintim faptul ca toti suntem oameni, fara sa ne punem etichete de "calificate"/ "necalificate"..

      Ștergere
    11. Oare de ce nu le da voie la cei care au luat peste 5 sa ocupe posturile la necalificati?
      Cunosc un caz la care persoana respectiva nu a dat niciodata examen de titularizare, dar ocupa in fiecare an post la necalificati.
      Oare aceasta persoana are dreptul?

      Ștergere
    12. Sunt multe intrebari fara raspuns, dar ce putem face?

      Ștergere
    13. este bine ca un profesor sa se pregateasca din timp si va avea rezultate bune

      Ștergere
    14. cum sa predea pensionarii plictisiti care injura elevii ! va rog sa organizati a doua sesiune la nivel de inspectorat pentru suplinitorii calificati care au luat sub 5 la titularizare sunt profesori tineri fosti olimpici care au luat sub 5 la titularizare ghinion sau un moment nedorit. va rog

      Ștergere
    15. Unori un necalificat are mai multa daruire si mai multa rabdare decat un calificat si sa nu mai vorbim daca este si pensionar.Cunosc cazuri concrete de profesori necalificati care isi indeplinesc cu succes ceea ce au de facut si de care desi la inceput parintii au fost sceptici acum sunt fff multumiti.

      Ștergere
    16. La necalificati intra si actualii studenti din anul 1, 2 , 3 care poate se pregatesc pentru ore mult mai bine si mai intens decat cei care nu au fost in stare sa ia peste 5 la titularizare !

      Ștergere
  2. clar nu se vor da necalificatilor
    isi bat joc de noi
    eu predau de 3 ani ... si am fost si necalifcata si sunt si calificata, dar oamenii sunt foarte rai ... daca esti tanar ... esti tanar, nu stii, n ai experienta ... desi uneori ma simteam mai buna decat unii care au predat de o viata, unii chiar mi au fost profesori si stiu ce faceau la ore, adik nimic pt ca nu doreau
    si acum ne pun bete in roate
    iar la inspectia speciala ... in comisie a fost o doamna care se zice ca vrea sa se transfere pe unul din posturi si chiar mama ei iese la pensie de la sc respectiva
    mi au dat nota foarte mica, si au batut joc ...
    dar am vazut ca dvs sunteti mai optimista ...
    mi am spus si eu of ul numai, ma simt nedreptatita putin ... poate ceva chiar nu le a placut sau n a fost bine la lectie, dar simt ca au fost si alte jocuri ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt profesoara c calificata de 1 an. recunosc ca nu am experienta dar am predat bine didactica se invata in timp nu numai teoretic ci si practic
      am luat sub 5 la titularizare cred ca au fost manevre si interese ale directorilor de scoli care impart orele dupa placul lor fara a tine cont de profilul cadrului didactic si cu ore peste norma didactica care practic nici nu se fac. apar doar pe statul de plata imi doresc mult a doua sesiune de suplinire examen organizat de inspectorul de specialitate care ne poate indruma corect

      Ștergere
  3. Mi se pare absurd ca noua tinerilor nu ni se ofera sansa de a preda..de ce nimeni nu ia un calcul faptul ca profesorii actuali pensionari au fost si ei candva ca noi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. a preda in invatamant inseamna a obtine o nota buna intrucat cerintele din prezent sunt la nivel ridicat.nu poti preda cu nota de 4 la titularizare.desi lucrez in invatamant si sunt tanar sunt de acord cu pensionarii pentru ca dansii au absolvit o scoala de stat cu pregatire metodica si nu toate facultatile neautorizate din prezent.cine se pregateste temeinic pentru titularizare nu are de ce sa se teama.
      sper sa nu se mai organizeze examen se suplinire.cine este pregatit sa mearga la titularizare nu la examene fictive.

      Ștergere
    2. te contrazic si eu am terminat politehnica bucuresti cu licenta de 9 la stat am fost olimpica in anii de scoala dar latitularizare am luat sub5 am predat 3 ani la gimnaziu iar subiectele de titularizare au fost de liceu. nu am practica pedagogica si multi directori nu scot posturi la concurs le vand pe bani grei mai ales directorii care mai au putin pana la pensie!.........

      Ștergere
  4. Eu cred ca se preconizeaza un examen pentru suplinitori necalificati. Pentru profesori care au o calificare in aceeasi arie curiculara, sustinerea acestui examen ar conduce la statutul de suplinitor calificat! Ar fi un castig pentru invatamant; asemanator conversiei profesionale! Asteptam cu interes aceasta sansa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce se intampla cu catedrele titularizabile din alte judete care nu au nici macar un candidat? Se poate titulariza si din alte judete? Sau mai bine prefera sa fie ocupat de un necalificat decat sa-l dea la un candidat din alt judet cu medie de titularizare. Lamuriti-ma va rog, pe 13 se fac repartizarile. Am cautat pe pagina ministerului si nu am gasit nimic in acest sens. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cine stie ce se va intampla cu suplinitorii calificati care au sustinut inspectia speciala si din diverse motive nu au participat la examen sau au parasit sala dupa citirea subiectelor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa sustina un nou examen daca mai raman posturi neocupate.

      Ștergere
  7. sunt profesor suplinitor de 9 ani, mai am un an si termin facultatea de litere si ar trebui sa mi se acorde sansa asta, de a preda in continuare. Profesori pensionari? hai sa fim seriosi...intrebati elevii ce fac acesti profesori la catedra, intreaba elevii de gaste, curcasi, chipurile sa cumpere si ei , oua, legume...timpul trece, leafa merga, ei cu drag imbatranesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte bine spus. eu am predat un an ca si necalificata si copiii mi-au spus multe despre profesorii in varsta pe care i-au avut. si hai sa recunoastem, copiii sunt sinceri.toti copiii vor profesori tineri, care au energie si care se pot adapta cerintelor din zilele noastre. cei in varsta si-au facut treaba, sa ni se dea si noua, tinerilor o sansa. daca tot se vrea schimbat sistemul.

      Ștergere
  8. Multumesc pentru mesajele pe care le-am primit de la dumneavoastra, am aflat informatii "proaspete" si corecte si asta ma ajutat foarte mult, am trecut cu bine examenul de titularizare. Sper ca in continuare vom comunica foarte placut. Numai bine. luminita din bacau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa vad ca te-am putut ajuta. Poate si pe viitor vei gasi multe lucruri utile la mine pe site. Mult succes in viata.

      Ștergere
  9. ar fi bine sa se dea...si eu am mai intrebat.sunt studenta in anul 3 la pedagogie si mi-ar placea foarte mult sa lucrez anul acesta. Momentan lucrez ca voluntar la gradinita

    RăspundețiȘtergere
  10. In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru ca ne ajuti in descifrarea absurdei birocratii de la inspectorat.
    2 intrebari am.

    In cazul in care va fi un examen pt suplinitori, materia de invatat pt acest examen este aceeasi ca la examenul de titularizare?
    Iar in cazul in care scolile vor tine concursuri pt ocuparea posturilor vacante unde vom vedea anunturile?
    Multumesc inca odata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Materia pentru examen este aceeasi.
      Anuntul se facea de obicei la inspectorate si cred ca anul acesta tot asa va fi. Nu cred ca trebuie sa te duci din scoala in scoala sa vezi daca mai sunt posturi si daca se da examen pentru ele.
      Examenul insa poate sa difere fata de cel de titularizare. Daca va fi examen, se va specifica tot.

      Ștergere
    2. Gasesti raspunsurile la intrebarile tale pe site-ul ISMB.

      Ștergere
  11. se pot da posturile titularizabile ditr-un centru unde nu sunt note peste 7 unui alt candidat din alt centru care are nota de titularizare dar nu are post titularizabil in centru?

    RăspundețiȘtergere
  12. pe 13 se fac repartizarile? se afiseaza la centru unde am dat examen? sau cum se procedeaza la repartizari?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, trebuie sa vezi la centru, orele la care se fac repartizarile.

      Ștergere
  13. am concurat pe un post de geografie de 6 ore. am luat 9.25 la titularizare dar a mai fost cineva care a luat 9.50 (tot pt acst post. mai am vreo sansa sa mai prind ceva pt ca alte scoli nu mai au scoase posturi

    RăspundețiȘtergere
  14. buna.te rog,sa-mi raspunzi la o intrebare:am nota 6,15 la scris si 10 la inspectie=7,03.Am ce cauta luni la Centrul de rapartitii sau merg joi?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am inteles eu, ca sa te duci luni la repartizari, trebuie sa ai amandoua note peste 7, asa cum trebuie ca amandoua note sa fie peste 5, ca sa fie considerat ca nu ai picat examenul.
      Dar daca ai timp du-te, ca sa vezi cum a fost, cate posturi s-au dat, cate au ramas.

      Ștergere
  15. Buna ziua,
    Am si eu o intrebare: Ce se intampla cu profesorii care au luat nota mare la examenul de titularizare din 02.08.2012 (9.35) si nu se pot titulariza fiindca nu au post? Ei mai primesc ore anul acesta? Ce prevede metodologia, cand este perioada in care primesc orele ... mai trebuie sa dea un test pentru asta?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tu de ce nu citesti metodologia???

      Ștergere
    2. Daca nu ai post titularizabil care sa-l ocupi, poti sa-ti alegi din posturile netitularizabile.

      Ștergere
  16. buna,

    eu am 9.5 media (ex + inspectie),am sanse la titularizabil, o sa particip maine la repartizare, la mine sunt doar cateva posturi dintre care jumatate nu sunt in oras ci intr-o localitate apropiata. sunt debutanta si nu stiu ce sa fac, sa iau post titularizabil inafara orasului sau sa iau suplinitor in oras? daca iau titularizabil ma pot detasa sau transfera cumva la oras? As avea nevoie de un sfat, nu stiu ce se poate face. Sa merg pe oras ca suplinitor sau titular mai departe de oras, ce parere aveti, care ar fi o alegere mai potrivita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca titular este cel mai bine. Este postul tau si gata! Nu mai trebuie sa-ti faci griji pentru urmatorul an scolar, asa cum fac suplinitorii.

      Ștergere
  17. daca am terminat ingineria mediului de 5 ani as putea da un examen pentru suplinitori necalificati?imi doresc foarte mult sa predau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati, sigur ca poti.

      Ștergere
  18. Daca ai sansa sa iei un post titularizabil, chiar daca nu este in oras, te sfatuiesc sa-l iei. Inca este valabil transferul si pretransferul, asa ca-vei putea cere transfer sau pretransfer in alta parte, conform metodologiei dupa un an sau doi de la titularizare, pentru a ajunge unde doresti.
    Nu rata titularizarea, cine stie ce va mai fi anul viitor scolar, ce "inovatie" mai apare.
    Succes la repartitia posturilor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua! Anul acesta am terminat FAc.de stiinte ale educatiei,pedagogia inv.primar si prescolare si din cauza unor probleme nu am putut sustine inspectia la clasa. Se mai da un examen de suplinire si in ce perioada? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua.Daca am terminat Ingineria mediului de 5 ani fara modul pot sustine examen pentru suplinitor necalificat?Anul acesta ma inscriu si la master didactic.Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti. Problema este ca inca nu se stie daca se mai da sau nu examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
    2. La ce universitate ai găsit program de master didactic?

      Ștergere
    3. Multumesc pentru raspuns.V-as mai intreba,programa pentru protectia mediului este aceeasi de anul trecut?Va multumesc.

      Ștergere
    4. Da, toate programele au ramas aceleasi de anul trecut.

      Ștergere
  21. Sunt studenta in anul 3 la informatica si as vrea sa ma inscriu la concurs pentru un post de educator/invatator anul acesta. Ma mai pot inscrie, in conditiile in care va exista un examen? Si daca da, de unde pot afla in ce data si ce posturi sunt libere?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate informatiile se afiseaza la inspectorat. Din pacate nu toate inspectoratele pun aceste informatii si pe paginile de internet.

      Ștergere
  22. daca am luat 4.4 la scris si cu 8 la inspectie imi iese 5.30.am vreo sansa?

    RăspundețiȘtergere
  23. Am dat examen de titularizare pe 2 aug. in Bacau, la biologie. Mi-au pus 4.55 pe o lucrare de 8 pag. Am invatat continuu, m-am dus la examen pregatita, am cazut pe subiect, am fost f.f multumita de ceea ce am scris. Cand am aflat nota am facut soc. Eu ma asteptam sa iau peste 8. Am depus contestatie si acum am 4.8. Nu am mai predat pana acum. Daca ne uitam pe punctaje, vedem ca toti care nu au mai predat au note f. mici. In eventualitatea ca dau si la anul examen, eu nu stiu unde am gresit. M-am dus la Inspectorat si mi s-a spus ca nu pot sa-mi vad lucrarea, ca tezele sunt pe undeva prin tara, pe unde s-au corectat. Deci eu traiesc cu sentimentul vinovatiei de acum incolo ca am facut o lucrare proasta, fiindca asa au apreciat-o altii, dar nu am cum sa ma verific!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu cum e sa ai senzatia ca ai facut, dar sa iei o nota foarte mica. Cred ca sunt foarte multi in aceasta situatie.
      Problema este ca metodica nu ai cum s-o evaluezi exact. Conteaza foarte mult de cel care o corecteaza.

      Ștergere
  24. nu se stie nimic inca daca se mai da examen pt suplinitori necalificati,pt ca soacra mea nu stie nimic si deja aproape ca incep copiii gradinita si nu sestie nimic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa 1 septembrie, scolile care raman cu posturi neocupate, vor afisa daca vor sustine examen pentru necalificati. Eu asa am inteles.

      Ștergere
  25. Buna ziua, am si eu o intrebare, am absolvit facultatea de litere in anul 2008, studii universitare de licenta, specializarea filologie clasica, vreau sa stiu daca pot sa predau disciplina limba si literatura romana ca calificat in invatamantul gimnazial?
    Va multumesc pentru atentia acordata.

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna seara ,eu am fost anul trecut la titularizare si am luat peste cinci dar nu am avut post ,anul acesta am ratat depunerea dosarului ,din motive de sanatate eram in spital si nu stiam ca se depune in aprilie ,as dori sa stiu daca anul acesta se va da ex la suplinitori ,necalificati sau e valabila nota de anul trecut,?si aveti dreptate cei care spun ca sant oameni care au luat note de 1 si doi si predau in invatamant de 20 de ani iar cei ca noi nu au post ca sa nu mai vorbim de cata carte stiu acesti ,,profesori,,care daca pierd manualul se pierd si ei ,si mai sant si calificati,,de sistem nu/?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe 30 august se face repartizarea celor cu note din anii trecuti, dar daca nu ti-ai depus dosar, nu cred ca te poti duce.
      Referitor la examenul pentru suplinitorii necalificati, inca nu e nimic sigur. Citeste acest articol: Nu sunt locuri pentru toti profesorii

      Ștergere
  27. Master didactic la Universitatea de Vest Timisoara.Problema este ca nu se face la distanta,prezenta fiind obligatorie.

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua.Pentru suplinitori necalificati se mai pot depune dosare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca se mai da examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  29. Im trebuie nomenclatorul unde sunt specificate specializarile de master acceptate pentru predare liceu.

    RăspundețiȘtergere
  30. Se poate face un master didactic la distanta? Eu sunt din Petrosani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am auzit eu nu se poate. Dar trebuie intrebat la facultate pentru a fi siguri.

      Ștergere
  31. As avea o intrebare.Daca am terminat Ingineria Mediului si avand in vedere ca nu se face la mine in oras Master Didactic as face un Master Matematica didactica.Ar fii bine?Ce materii pot preda? Sau ar fi mai bine sa-l fac pe specializarea mea?Ce ma sfatuiti?Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  32. Am fost astazi la Inspectorat si mi-au spus ca pana pe 1 Septembrie se vor repartiza posturi pentru cei care au luat peste 5 si pentru cei care vor sa se transfere, iar daca mai raman libere probabil vor fi acoperite de suplinitori necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  33. Si cand se de pun dosarele pt necalificati?Nimic nu e sigur,bineinteles ca pe ultima suta de metri vom alerga ca nebunii de colo colo pt un post

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si cum ai vrea sa fie? Nu stii ca asa e la noi :)

      Ștergere
  34. Imi raspunde si mie cineva la o intrebare, va rog frumos... Sunt studenta anul 4 (ultimul) si as vrea sa iau cateva ore la un liceu (sunt foarte multe posturi ramase), am depus dosarul la liceul respectiv si as dori sa stiu daca trebuie sa dau vreun examen, ceva?multumesc;)

    RăspundețiȘtergere
  35. va rog sa-mi spuneti, daca stiti, se va organiza un nou concurs pentru cei care n-au luat examenul de titularizare din 2 august? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmareste precizarile privind concursurile din sit-ul ISMB, la rubrica "Personal".

      Ștergere
  36. Nu stiu cum a fost primit dosarul tau la liceu, intrucat fiind studenta esti considerata profesoara fara studii corespunzatoare si pana in prezent nu sunt primite nici dosarele cadrelor didactice calificate pentru un nou concurs.In orice caz, cadrele didactice necalificate sunt angajate prin testare pe parcursul anului scolar. Vezi art. I, pct. 2 din OMECTS nr.4472/14.06.2012.

    RăspundețiȘtergere
  37. Pentru cei ce vor sa intre ca suplinitori necalificati testarea va avea loc miercuri 05.09.2012 dosarele se depun pe datele de 30,31 august si pe 03 septembrie incepand cu ora 09.30 pana la ora 15.00 mult succes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru toate judetele sau doar pentru Bucuresti?

      Ștergere
  38. Nu mi se pare absolut deloc corect sa nu se acorde o sansa si suplinitorilor necalificati mai ales stiind faptul ca aceste persoane sunt calificate la alte discipline la care nu sunt posturi sau in curs de calificare!!!! Cred ca ar trebui gasita o solutie!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se da examen pe 5 septembrie se fac inscrieri pe 30,31 august si 3 septembrie

      Ștergere
    2. Unde ai citit ca eu nu gasesc nimic.

      Ștergere
    3. Eu am fost azi la inspectorat si mi-au spus ca nu se mai sustine examen pt necalificati.

      Ștergere
    4. Decizia de a se sustine concursuri pentru angajare cadre didactice necalificate apartine conducerii fiecarei scoli, daca a utilizat toate modalitatile de angajare a cadrelor didactice calificate si au ramas posturi neocupate.

      Ștergere
  39. In Cluj am fost eu ,azi dimineata si nu primesc dosare pentru necalificati1

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicaieri nu se primesc dosare ale cadrelor didactice calificate sau necalificate pana la noi ordine de la MECTS.

      Ștergere
    2. Asa e la noi, sunt locuri neocupate, iar ei nu primesc dosare.

      Ștergere
  40. Era vorba mai sus despre educatori , invatatori ... Am fost si eu la Suceava ptr. un post vacant de profesor calificat pe specialitatea mea sau necalificat si se uitau la mine ca la o bomba neexplodata .

    RăspundețiȘtergere
  41. Bună! Are cineva noutăți cu privire la necalificați? M-am tot uitat pe site-ul Inspectoratului, dar nu găsesc nimic... Am și fost la ei, însă nu au știut ce să-mi spună. Am fost chiar și la o școală (pe site-ul Ministerului apărea că ar avea post vacant pentru ce caut eu), însă nici ei nu au știut ce să-mi spună...
    Nu mai înțeleg nimic: până la urmă se dă sau nu examen?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei... nu stie nimeni nimic. Nu vor sa spuna, pentru ca e totul aranjat.

      Ștergere
  42. buna seara. pt "consiliere psihopedagogica" in Constanta aveti idee daca se mai da examen in toamna acum ?

    RăspundețiȘtergere
  43. Astazi se da examen iin Cluj!

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna.Am si eu o nelamurire.
    Sunt prof suplinitor necalificat cu 2 ani vechime in inavatamant.In vara dau licenta, ma pot inscrie pentru tiltularizare pe postul la care am predat 2 ani, sau trebuie sa imi dau deful primadata?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca postul este scos la concurs te poti inscrie fara nici o problema.

      Ștergere
  45. sunt profesor suplinitor calificat discipline socio-umane, iar din cauza lipsei orelor ma gandesc la un curs de conversie pe lb engleza. intrebarea mea este: in etapele de mobilitate, am drepturi egale cu cei cu specializare unica pe engleza, sau voi fi nevoita sa iau ce ramane? este nevoie sa dau titularizarea si pe engleza sau e de ajuns specializarea de baza? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  46. vi se pare oare normal sa vina un pensionar sa predea , in loc sa ofere sansa unui tanar care a terminat facultatea de litere si nu a reusit sa ia licenta din cauza unei restante? Pana cand pensionarul o sa aibe 2 venituri si tinerii stau fara servici acasa fara nici un venit?si va asigur ca tinerii in scoli ar prefera un tanar in loc de un pensionar, suntem singura tara in care pensionarilor li se ofera locuri de munca si tineretului i se spune ca nu au experienta....pe cand nici pensionarii nu se mai pot adapta vremurilor, cerintelor....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vi se pare normal ca acel tanar sa-si ia intai restanta si apoi si dea examenul de titularizare?

      Ștergere
  47. Buna-ziua ,am si eu o intrebare. Daca am terminat seminarul teologic ,as putea sa predau, ca profesor de religie, la gimnaziu??(AM SI DIPLOMA DE BACALAUREAT)

    RăspundețiȘtergere
  48. Se dă examen pentru suplinitor necalificat gradinită la Iaşi?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: