marți, 5 iunie 2012

Pretransferul este reintrodus

Am aruncat o privire scurta pe OUG 21/2012 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011 si am vazut ca s-a reintrodus pretransferul.

Cine doreste sa citeasta mai multe despre aceste modificari o poate face aici:
OUG 21/2012 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011

Despre pretransfer am citit la punctul 8.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

25 de comentarii:

  1. Sper că se va organiza de urgenţă şi anul acesta o sesiune de pretransfer la cerere în luna iunie sau iulie, înainte de examenul de titularizare, altfel reintroducerea pretransferului la cerere nu ar avea folos in condiţiile în care se ocupă posturile de către suplinitori. Mi se pare absolut normal ca noi titularii sistemului să avem prioritate la mişcare iar posturile eliberate de noi să fie date la concurs pentru suplinitori. Nu este normal să fim obligaţi să mai dăm odată examenul de titularizare ca să ocupăm un post dorit la noi în localitate, dacă suntem deja titulari în urma Examenului Naţional. Timp mai exista, sper ca Domnul Ministru să binevoiască să introducă de urgenţă în Calendarul Mişcării Personalului Didactic o sesiune de pretransfer înainte de examenul de titularizare. Vă rugăm mult introduceti de urgenţa în luna aceasta sau în iulie o sesiune de pretransfer la cerere, am încredere in dumneavoastră ca ne veţi ajuta .
    Vă mulţumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  2. As dori sa stiu ce inseamna pretansfer. Este vorba de transferul cadrelor didactice la alte scoli? cine s-a inscris la examen si-a ales singur scoala, ce sens mai are un transfer? multumesc foarte mult
    Andra

    RăspundețiȘtergere
  3. NU este OK sa fie preimpus CONSIMTAMANTUL INTRE UNITATI pentru ca SOLICITANTUL este TITULARUL SISTEMULUI NATIONAL si NU al unei proprietati private scolare.

    Acele unitati, la randul lor, fac parte din structura SISTEMULUI PUBLIC DE INVATAMANT si NU constituie o firma sau un trust.

    S-a vorbit de RESTITUIREA dreptului la PRETRANSFER dar sau tocmai de aceea trebuie sa NU se introduca MASURI care lezeaza demnitatea candidatului antrenat în etapa de mobilitate a personalului didactic.

    TRIEREA titularilor înscrisi la PRETRANSFER merita un respect preliminar. Punctajul în sine este cel mai legitim mod de a PRESELECTA candidatii. Acel CONSIMTAMANT devine, în atare conditii, un privilegiu pentru unii si embargo pentru toti care nu fac parte din ``unii``.

    http://alexandru-chihai-psiholog.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inteleg ca sunteti suparat pe masurile introduse, dar nu trebuia sa postati acest comentariu de 3 ori :) (am sters 2 dintre ele)

      Ștergere
  4. nu este concurs pt suplinitori este concurs de titularizare
    dati sansa si celor care dau concurs,
    ramineti dupa asa este normal

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tot respectul pentru suplinitori dar intodeauna pretransferul a fost inainte in calendar de titularizare. Oricum posturile pe care noi titularii le eliberam cand ne trabsferam raman libere pentru concurs. Nu ocupam posturile nimanui, altfel te intreb ce rost ar mai aveapreatransferul, oricum daca este concurs National posturile ramase vacante pot fi luate suplinitorii care se titularizeaza. Daca sunt titular al sistemului nu este corect sa fiu obligat sa mai dau inca odata concurs de titularizare pentru a obtine un post liber ca si suplinitorii. Dar ca sa intelegi in clipa cand eu ma transfer postul pe care sunt acuma titular ramane vacant pentru concursul de titularizare. Sper ca intelege toata lumea

      Ștergere
  5. pe mine mă interesează art.253, cine mă lămurește?
    se mai face oare o etapă de titularizare, inainte de a se da concursul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Stimate Domnule Ministru Liviu Pop am văzut pe net că circulă tot felul de zvonuri cum că anul acesta ar fi sesiunea de pretransfer doar după titularizare. Atnuci nu văd ce rost ar mai avea pretransferul anul acesta în condiţia în care posturile or să fie deja ocupate. Vă rog mult de tot în nume personal dar şi în numele multor titulari care v-or să se transfere să faceţi tot posibilul să introduceţi în Calendarul Mişcării Personalului Didactic şedinţa de pretransfer la cerere înaintea celei de titularizare, pentru că noi titularii oricum lăsăm posturi vacante în urma pretransferului, altfel reintroducerea pretransferului nu ne ajută cu nimic în condiţia că posturile v-or fi ocupate. Nu mi se pare normal ca titularii sistemului să fim obligaţi să mai dam odată examen de titularizare pentru a lua un post liber dacă tot suntem titulari ai sistemului. Gândiţi-vă ca mulţi titulari nici nu s-au înscris la examenul de titularizare de anul acesta deoarece nu au vrut să îşi piardă titularizarea în sistem şi nici nu au avut încredere în examenul ce trebuia dat la nivel de şcoala cum prevedea înainte LEN. Puneţi-vă în locul nostru. Timp mai există să introduceţi o sesiune de pretransfer la cerere pâna la titularizare, totul este legat acuma de înţelegere şi bunăvoinţă. Sau chiar dacă şedinţa de pretransfer are să fie în august măcar să fie înaintea celei de titularizare iar posturile eliberate la pretransfer pot fi date la titularizare. Rămân cu speranţa că ne veţi înţelege şi ajuta şi de data aceasta. Vă mulţumesc anticipat şi aştept răspuns prin ceva concret în Calendarul Mişcării Personalului Didactic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "vor" se scrie legat,nu dezlegat,ce fel de profesor esti?

      Ștergere
    2. De acord cu precizarea in legatura cu " vor". Stiu si eu cum se scrie ca sunt profesor si poate nu crezi dar chiar am luat nota f. buna la titularizare si am si rezulate bune cu elevii la concursurile scolare. Imi cer scuze pt. gresala de scriere, a fost din neatentie si oboseala. Nu sunt singurul care a avut o scapare cand a scris la calculator. Sincer iti dores succes

      Ștergere
  7. Draga Radule, esti un analfabet care nu faci cinste sistemului! "V-or sa se transfere???"

    Ti-o spune deschis un profesor titular in invatament care a trecut prin furcile caudine a doua examene de titularizare, obtinand de fiecare data note peste 9, dar care a fost nevoit sa vada ca din cele 10 posturi titularizabile inaintea etapei de pretransfer sa nu se mai regaseasca decat doua inaintea titularizarii...banc ieftin ideea ca titularii elibereaza un post, majoritatea veneau din alte localitati sau preferau sa ocupe o catedra intreaga decat sa-si completeze norma didactica la alta scoala. Nu pot sa-mi ascund frustrarea cum la primul examen de titularizare, desi am ocupat al treilea loc din circa 300 de candidati nu am putut ocupa un post titularizabil!

    In plus esti si dezinformat...conform legii, titularii care se inscriau la concurs nu-si pierdeau postul..daca nu luau nota necesara se intorceau la catedra unde sunt titulari.
    In alta ordine de idei,e profund imoral si ilegal ca dupa ce suplinitorii s-au inscris la unele centre tocmai pentru ca optasera pentru anumite posturi, acestea sa fie ocupate la pretransfer.Mi se parea normal ca inscrierea sa se produca dupa ce etapa de pretransfer sa se fi incheiat asa cum s-a-ntamplat acum cativa ani! Ganditi-va ca pot exista situatii unde toate posturile scoase la concurs vor fi ocupate la pretransfer, iar candidatii inscrisi n-ar mai avea pentru ce sa opteze. Vi se pare legal asa ceva, in conditiile in care s-a incheiat perioada de inscriere, iar acei oameni au optat tocmai datorita acelor posturi?

    In alta ordine de idei, vi se pare normal ca un suplinitor care are norma in doua scoli, unde postul, evident nu e garantat pentru 4 ani sa poata deveni titular avand, ce-i drept nota la examenul de titularizare peste 7, in timp ce un alt suplinitor, cu nota mai mare la acelasi examen, dar care are catedra intreaga intr-o singura unitate scolara, insa din aceleasi motive nu are postul declarat viabil timp de 4 ani sa nu se poata titulariza? Cunosc asemenea cazuri, cand profesori suplinitori cu norma in doua scoli s-au titularizat cu 7,20, desi, evident posturile respective, fiind incomplete nu aveau viabilitate 4 ani, iar altii, avand la acelasi examen nota 9.50, dar norma intreaga intr-o scoala nu au beneficiat de aceasta masura pentru simplul fapt ca nu aveau postul declarat viabil pe 4 ani...

    PS. Ti se pare normal ca un titular cu dosar, fara niciun fel de examen in ultimii 20 de ani sa se transfere din varful dealului in centrul Bucurestiului, doar ca "asa vrea muschii lui"(asta ca sa-l parafrazez pe marele intelectual Radu!)
    In calitate de titular, mi se pare corect sa intri in competitie cu suplinitorii pentru alt post, fara a-ti pierde catedra unde esti titulat.
    Oricum masura legislativa pare "croita"pentru sotiile (titulare, evident prin provincie)demnitarilor noii puteri sositi pe neasteptate la Bucuresti, care altfel s-ar fi gasit in situatia ingrata de a-si vedea familia destramata, fie si pentru o scurta perioada de timp!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu te-am jignit, sa iti fie rusine. Analfabet esti tu. Chair daca am gresit undeva este din cauza oboseli pt . scriu noaptea. Ziua nu am timp. Si te asigur ca sunt titular in urama Examenului National din 2007. daca esti din sistem cum zice ar trebui sa stii ca in fiecare an pretransferul a fost inainte de titularizare. Sunt de acord ca exista suplinitori pregatiti si ii respect. Am spus ca isi pierdeau titularizarea in sistem si ca ar fi devenit titualri ai scoli si ca nu aveau incredere in examenul dat in scoala. Eu sunt titualar in oras pe liceu si doresc sa ma transfer tot in oras si tot pe liceu. te intreb"inteligentule anonim" de ce sa mai dau examen pt un post identic cu al meu ca nivel de predare si tot in oras? Imi cer scuze daca am gresit dar chiar ai intrecut limita ci jignirile so oricum sa stii ca eu daca este cazul ma duc si la examen. Pt. am depus dosar pt examen, chir daca postul pe care il doresc este identic cu cel pe care sunt titular . Adica pe nivel de liceu si tot la oras

      Ștergere
    2. Daca este Concurs National din nou oricum repartizarea o sa fie la nivel de judet, nu la centrul la care te-ai inscris. Asa ca tu esti cel dezinformat. Tu daca ai fi titular ai fi de acord da mai dai odata concursul ca sa obtii un post identic cu cel pe care esti titular?. Ca sa intelegi eu nu vreau sa schimb nici materia de predare, raman pe cea pe care sunt titularizat, nici nivelul raman tot pe liceu si tot pe oras.Daca ma mai jignesti o sa iti raspun, fii sigur.Eu sunt titualr

      Ștergere
    3. Anonimule super-cult asemenea lui Funeriu pe care il regreti, cu siguranta esti suplinitor. Asa nu mai minti ca nu te crede nimeni ca esti titular. Daca ai fi titular ai fi de acord cu mine in vederea pretransferului si nu mai fa pe inteligentul ca dupa cum te exprimi sigur nu ai luat 9.50. Poate daca iti corecta lucrarea Fueriu

      Ștergere
    4. Imi pare rau ca esti asa efervescent. Sunt de acord ca a gresit colegul nostru, chiar de doua ori, dar asta nu inseamna ca trebuie sa folosesti violenta verbala. Si tu ai greseli, crede-ma, ti-o spune un profesor de Limba romana. Greseli de punctuatie. La un moment dat toti gresim intr-un fel sau altul, dar trebuie sa fim toleranti cat de cat, nu?
      In alta ordine de idei, eu m-am cam saturat de anonimi care se lauda ca au luat in fiecare an aproape nota 10. Si eu pot spune acelasi lucru, de acord? Si chiar de ar fi asa, trebuie sa te infumurezi si sa-i vezi atat de mici pe altii? De aceea invatamantul a ajuns asa de "departe", din cauza unora ca voi care nu inteleg, de fapt, ce inseamna cu adevarat INVATAMANT.
      Sa ai o seara frumoasa!

      Ștergere
    5. De acord. Imi cer scuze ca am facut greseli de punctuatie. Stiu sa scriu corect in limba romana care imi place foarte mult. Am vazut acuma ca "am mancat litere", dar din cauza ca am fost foarte nervos dupa ce am fost jignit. Sunt de acord cu dvs. ca ar trebui sa fim mai eleganti in limbaj. Va doresc numai bine

      Ștergere
    6. Imi cer scuze, observatia mea era pentru ANONIMUL de mai sus, nu pentru Radu.

      Ștergere
  8. Mai nesimtitule eu nu ma consider mare intelectual, desi te asigur ca daca am participa la un concurs de cultura generala te inving fara drept de apel, chiar daca din neatentie am scris un cuvant gresit.Dar lasa poate asa o sa iti treaca de dorul lui Funeriu pe care sigur il regreti, desi a distrus invatamantul cu legea lui tampita, si nici nu vreau transfer din varful dealului in Bucuresti. Am explicat ce vreau. Un post exact la fel ca al meu,dar in alta localitate.Aiuritule.Tu invata si te titularizeaza ca noi si o sa vezi ca atunci o sa vrei transferul asa ca si mine. Oricum sincer iti doresc succes la examen si sa te ajute Dumnezeu sa te titularizezi pe un post bun. Bafta

    RăspundețiȘtergere
  9. Cine se transfera de pe un post pe altul, lasa post liber. Nu este vorba aici de pretransfer prin restrangere de activitate

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga "anonimule'' sa stii ca de multe ori titularii la transfer au eliberat posturi la oras si au ocupat la tara ca sa fie in satul lor cu familiile lor. Au lasst posturi complete cu viabilitate de 4 ani si au luat catedre in doua scoli cu viabilitate mai mica, cunosc cazuri concrete de acest fel. Uneori in urma transferului au aparut posturi mai bune ca cele ce existau inainte de sedinta. Asa nu mai vorbi prostii si "bancuri ieftine", daca nu stii mai bine taci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Radu, inteleg ca esti suparat, dar hai sa nu mai continuam cu mesajele astea. Site-ul nu l-am creat pentru asta. Aveti doua pareri diferite si gata. Tu ti-ai prezentat-o pe a ta si Anonimul pe a lui.
      Mult succes in continuare.

      Ștergere
  11. DA sunt de acor Cris. Dar nu eu am inceput, eu doar am raspuns. Anonimul a jignit primul. Eu nu am de gand sa jignesc decat cand sunt provocat. Cris te felicit pt crearea paginii. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo... ne certam din prostii...tipic romanesc. Deviem de la un lucru cu adevarat important sa ne concentram atentia pe chestii mizere.Asa e natia asta...din cauza asta am ajuns aici pt ca suntem dezbinati.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cum putem afla perioada de pretransfer si care sunt pasii ce trebuiesc urmati? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun ca trebuie sa apara un nou ordin care modifica metodologia.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: