luni, 23 aprilie 2012

Durerea unui profesor

Am primit zilele astea un comentariu pe blog, care m-a intristat. Mi-am dat seama ca sunt multi oameni care sufera intr-adevar din cauza acestui sistem corupt. E un adevar crud, un adevar care distruge multe idealuri in aceasta tara.

Am cenzurat cateva cuvinte(localitati, note) poate doamna profesoara, nu dorea sa apara pe prima pagina a site-ului meu.

Buna ziua.
As dori sa-mi spuneti si mie de ce profesorii, care au obtinut la titularizare in 2011 note peste 7, nu se pot titulariza anul acesta fara examen. Mentionez ca a fost cel mai greu examen de titularizare dintotdeauna si nu inteleg de ce se fac atat de multe discriminari, faceti legi numai pentru prosti, pentru cei care au pile, iar pregatirea lor profesionala lasa mult de dorit. Din cauza lor generalizati mereu si spuneti ca profesorii sunt slabi pregatiti, normal ca sunt unii astfel, s-au titularizat pe pile, relatii, nu am dovezi clare, dar stiu sigur ce spun. De 8 ani dau titularizare si sincer m-am saturat de lumea in care traiesc, am terminat Facultatea de Litere la Universitatea din localitatea "X", am facut si master, am obtinut nota "Y" la titularizare in 2011, m-am facut profesoara pentru ca inca din clasa a IV-a mi-am dorit acest lucru, nu vreau bani, nu m-am facut profesor pentru bani, vreau sa stau linistita, sa am stabilitate, iar dumneavoastra le oferiti sanse numai celor fara vocatie, daca anul acesta nu voi reusi sa fiu profesor, ma voi stinge de suparare, am plecat din judetul "W" in judetul "Z" numai sa nu raman somera, sa fac ce-mi place, iar dumneavoastra nu ma ajutati cu nimic. Scriu poezii, dar mi-e teama sa le public, in tara asta se fura mult, acum am ajuns sa fiu disperata, ma hranesc cu munca pe care o depun in fiecare zi, nu-mi luati dreptul acesta, va rog, e tot ce am mai scump.
Multumesc.

Si eu cunosc persoane care luau post in toamna fara nici o grija(post care nu aparea la examenul din vara).
Imi pare rau pentru ce se intampla in aceasta tara, unde parlamentarii se joaca cu sume imense, iar noi oamenii de rand cautam sa fim cinstiti, sa castigam o paine... painea pe care o meritam.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

21 de comentarii:

  1. Exact asa stau lucrurile. Sunt niste institutii separate: scoala, ministerul, directorul, daca nu cumva si elevii...
    Se fac abuzuri in continuu, incepand de la gradinita. Iar presiunile sunt suportate doar de persoanele care indraznesc sa spuna ceva.
    De multa vreme nu mai reusesc sa lucrez nimic adevarat, pentru ca exista aceste dezinteres total.
    Sunt licee in Bucuresti unde posturile nu sunt declarate, ar trebui facute niste anchete foarte dure. In acelasi timp, sunt profesori care au ore in plus si inca ii forteaza, prin diverse contexte, pe elevi sa vina la pregatiri particulare. Este treaba lor, insa a inceput sa afecteze restul scolii.
    De ce s-a renuntat la transfer? Nu stim. Cum se face ca pana acum erau doar 2-3 posturi titularizabile in Bucuresti la romana, iar dupa ce a intrat in vigoare noua lege, toate marile colegii au aparut fiecare cu 2-3 posturi. Au disparut oamenii? Pentru cine sunt ele? Din nou nu stim.
    Pacat ca ne pierdem in dispute artificiale si superficiale, pacat ca nu vrem sa ne coalizam si sa nu mai raspundem la nicio cerinta nici din partea directorului, nici a inspectoratului sau ministerului. Si ei sunt de aceeasi parere, dar mult mai putin capabili de initiativa, asa cred. Sunt sigur ca relatia cu clasa ar merge perfect, mult, mai bine, mai departe si fara aceste complicatii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna profesora are dreptate.Si eu sunt in aceeasi postura si in fiecare an nadajduiesc.Acum,cand bugetul invatamantului a scazut ingrozitor si se va introduce finantarea per elev,cand titularii deja au inceput a faramita posturile suplinitorilor calificati,inca mai nadajduiesc.Dar si aceasta va deveni in curand o utopie.
    Este amuzant si dramatic ca noi suplinitorii nu trebuie sa ne stresam pentru concursurile ce le vom mai da,ci pentru colegii nostrii titulari,care-si intregesc norma si uneori si in plus.Cazuri sunt deja pentru anul urmator.
    Cu Dumnezeu inainte.
    catalinr

    RăspundețiȘtergere
  3. Are dreptate doamna si eu am dat examen de titularizare in 2011 si am luat a doua pe lista,iar cand m-am dus sa-mi iau postul am ramas pe dinafara.Nici ca necalificat nu a dorit sa-mi dea spunindu-mi ca nu am dat examen.Am terminat un liceu cu profil de chimie biologie,am dat la bac chimie organica,la admitere la facultate chimie organica si anorganica,in facultate am invatat chimie de toate felurile si laboratoare la fel.NU POT PREDA CHIMIE CA PROFESOR CALIFICAT,de ce?.Pt ca pe diploma mea scrie inginer petrochimist,probabil ce am invatat in scoala era ceva o chimie extraterestra.Pina sa intram in UE se putea apoi am devenit prosti si incapabili sa predam anumite discipline.La scola din localitatea mea au ramas niste ore de chimie si biologie,am cerut sa mi le dea mie,dar m-au refuzat pe motiv ca nu am dat examen si le-au dat la INVATATORI.erau mai pregatiti ca mine!Ce parere aveti?.De aceea avem un invatamint distrus.I-mi place sa fiu dascal dar scoala nu ma vrea.Am avut rezultate bune cu fosti mei elevi,care acum sunt studenti si ma bucur pt ei ca m_au ascultat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamna profesoara, imi para rau pentru dumneavoastra !Dar,cum sa fiti profesor cand faceti atatea greseli de ortografie ?Poate ca un invatator stie sa scrie corect...Poate ....

      Ștergere
  4. Pentru Bucuresti este foarte dificil! In cazul nostru, ne-a zis ca nu nu accepta dosarele pentru ca avem specializarea hidrologie-climatologie, ca trebuie sa inceapa cu geografie, gen geografia turismului. Si totusi aceasta specializare face parte din facultatea de geografie, si pe diploma scrie geograf...deci sunt retarzi.. Mentionez ca in alte localitati sau orase nu a fost problema la dosare. Ni s-a zis ca problema este de la minister-facultate, trebuie ministerul sa primeasca o cerere, ceva de genu de la facultate, si semnata de toti studentii care vor sa profeseze.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pot sa spun? Alta tampenie care poate sa fie la noi...

      Ștergere
  5. Am citit si m-am intristat si eu chiar imi pare rau ptr. acea dna profesor dar nu este singura care trece prin asa ceva...poate daca ne vom uni candva vom putea schimba ceva???Nu cred Romania este prea corupta ca sa poata fi schimbata. RUSINE CA ISI BAT JOC DE OAMENI BUNI INTELIGENTI SI PRICEPUTI IN MUNCA LOR.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oare ne vom uni vreodata? Oare vor veni oameni la putere care doresc sa faca si ceva bun in aceasta tara?

      Ștergere
  6. Eu,sunt in aceeasi situatie cu antevorbitori de mai sus,am dat examen de titularizare nu stiu ,de cate ori,anul trecut m-am titularizat ,dar nu in judet,acum nu se mai dau transferuri,atunci va intreb oameni buni cu ce este egala titularizarea la nivel national.....?Cu un mare nimic,ne-am stresat de ne-au sarit capacele cat am invatat si cand in sfarsit am prins un post nu ne mai putem transfera ,trebuie sa mergem din nou la titularizare,pe ce posturi nu se stie,ma gandesc cu disperare ce vreu sa faca cu noi...?

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord cu ce spune d-na profesoara si are tot dreptul sa fie suparata! Stiu ce spun, deoarece eu sunt in invatamint de 13 ani si tot dau concursuri de titularizare la care am luat de fiecare data nata peste 7, dar......

    RăspundețiȘtergere
  8. Profesorii adevarati ce au vocatie,talent,dorinta de a modela caractere si personalitatii in devenire,ce pot fi un model pt elevii lor nu au loc la catedra din cauza unora care au relatii sus puse si care nu stiu sa se faca intelesi de catre elevii.Pe specialitatea mea de protectia mediului la mine in judet au avut grija sa desfiinteze posturile,iar pe ed.tehnologica am nevoie de 3,4 scoli sa-mi fac norma ce sa mai zic de chimie indistriala,aici au disparut definitiv.

    RăspundețiȘtergere
  9. Toate aceste schimbari care se produc mie personal imi lasa de dorit.Domnii care fac aceste legii nu vor nimic ptr aceasta tara si acest sistem .Si eu sper sa se faca ceva sincer .

    RăspundețiȘtergere
  10. Exista probleme mari in invatamant, dar nu pot sa nu remarc greselile gramaticale facute de unii profesori care au comentat mai sus:"i-mi place sa fiu dascal", "legii"(plural nearticulat), virgula intre subiect si predicat si altele. Consider ca profesorii nu trebuie sa aiba astfel de "scapari". Si nu sunt profesor de limba romana.
    Olivia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olivia, daca ai vedea cate mesaje de acest gen sunt pe aici...

      Ștergere
    2. Imi dau seama, de fapt am mai vazut si altadata. Pacat; sunt sigura ca nu sunt justificate toate de neatentie sau graba. Oricum, multumesc pentru acest blog si pentru faptul ca iti iei din timp pentru a mai oferi o explicatie/ un link celor care au nevoie.
      Numai bine,
      Olivia.

      Ștergere
    3. Cu placere. Ma bucur mult, cand vad lume multumita de acest blog.

      Ștergere
  11. Intradevar cei care sunt pregatiti acum in invatamint sunt suplinitorii deoarece ei sun nevoiti sa dea ejamen mereu.
    Intradevar anul acesta au aparut posturi titularizabile ca si cipercile dupa ploaie.
    Sunt foarte multi suplinitori in tara care au vechime la catedra de peste 10 ani cu gradul 1 si cu note ;la titulrizare peste 7.Si ce sa faca? asteapta o zi cind poate sansa ii v-a ajuta

    RăspundețiȘtergere
  12. De 8 ani dau axamen la geografie iar in ultimii 4 am obtinut notele :9,05; 8,05;8,55;in 2012-nota 9 .In acest moment nu exista ore "libere" in judetul DB.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ei, nu va intristati coegi! Va spun ca optimismul e cea mai buna atitudine. Eu am facut la Bucuresti Geografia , la UB,iar dupa 11 concursuri cu note intre 7 si 9,10 am renuntat la Geografie .In 2010 am fost la 5 sutimi de a fi titulara.Fiind doar un post, teoretic eram a doua, practic nu putea fi prima decat persoana cae a luat postul. E lesne de inteles motivul. Dar eu am facut intre timp alta facultate(Litere) si am dat din nou concurs , pe romana. Am luat 8,40,dar surpriza!Tot altii iau poturile.Era pe centre concursul si am vazut ca totusi trebuia sa inteleg ca se plateste postul. Dar fiti optimisti, priviti lucrurile la modul:in mediul privat nu ti se garanteaza post ,,pe viata",trebuie sa muncesti si te poti trezi dat afara oricum. Asa ca nu trebuie sa cautam garantii.
    Ajunge zilei de azi grija ei!

    RăspundețiȘtergere
  14. sunt cadru didactic in devenire si intaleg toate aceste probleme pe care leati spus mai devreme!:*(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greseli flagrante de ortografie si exprimare!!!!! Chiar vreti sa fiti profesori si va tanguiti ca nu aveti posturi pe care- chipurile- le meritati, cand abunda asemenea greseli in texte? Mai bine nu...

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: