luni, 2 aprilie 2012

Acte necesare inscriere titularizare 2012

Primesc tot mai multe intrebari de genul: "Ce acte sunt necesare pentru dosarul de inscriere?". Aceste acte sunt enumerate in anexa 22 din metodologie, dar ca sa fie clar pentru toata lumea am copiat mai jos:

"ANEXEZ IN URM TOAREA ORDINE, acte doveditoare legalizate de biroul notarial (act. nr. 1 ori 1') sau atestat pentru conformitate de catre unitatea de invamant la care am functionat in anul scolar 2011-2012 (actele nr. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8):
1) Copii legalizate de pe actele de studii, foaia matricol si certificat profesional (ultimul pentru absolventii liceului
pedagogic);
1') Absolventii promotiei 2012 vor prezenta copia legalizata a adeverintei de la institutia de invatamant
superior/postliceal/mediu din care sa rezulte ca au sustinut examenul de licenta, media de absolvire a facultatii/scolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobandita, media anilor de studii si faptul ca pe parcursul efectuarii studiilor s-a frecventat si promovat modulul pedagogic;
2) Copii de pe certificatele de obtinere a gradelor didactice;
3) Copii de pe certificatele de nastere si casatorie (pentru solicitantii care si-au schimbat numele);
4) Copie de pe actul de titularizare in invatamant (daca este cazul);
5) Decizia inspectoratului scolar sau a intreprinderii de intrerupere a activitatii (daca este cazul);
6) Copie de pe fila din B.I. sau cartea de identitate cu domiciliul;
7) Adeverinta din care sa rezulte vechimea efectiva in invatamant (daca este cazul);
8) Copie de pe carnetul de munca si/sau copia filei corespunzatoare din registrul general de evidenta salariatilor;
9) Avizul medical din care sa rezulte ca sunt apt(a) pentru a preda in invatamant;
10) Declaratie pe proprie raspundere ca nu desfasor activitati incompatibile cu demnitatea functiei didactice si nu am fost indepartat din invamant pentru motive disciplinare sau printr-o hotarare judecatoreasc definitiva de condamnare penala;
11) Numai pentru titulari: adeverinta eliberata de unitatea de invamant din care sa rezulte situatia postului (structura pe ore si discipline a catedrei, nivelul de invatamant si regimul de mediu)."


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

237 de comentarii:

  1. In cazul in care depun doua dosare, la doua centre diferite, la cel de al doilea dosar cum ar fi ok sa procedez cu avizul medical?
    1. fac doar o copie xerox?
    2. il legalizez la un notariat?
    3. mai scot inca un aviz medical?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Am dat examenul national de titularizare in 2010 in judetul Alba si am obtinut 9.30, iar anul asta vreau sa ma insriu la examen pe Hunedoara. Oare este valabila nota obtinuta pe Alba la Hunedoara ca am vazut ca sunt cereri pentru repartizare pe baza notelor din anii trecuti.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Andrei, poti sa te inscrii cu nota de anul trecut. Citeste in metodologie mai multe detalii.

      Ștergere
  3. In cazul in care vreau sa pun doua dosare, la doua centre diferite, si am un aviz medical pentru unul din ele...pentru celalalt:
    1. fac o simpla copie xerox?
    2. o copie legalizata?
    3. inca un aviz medical?

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca depun dosar la doua centre diferite, examenul din August presupun ca va fi in aceeasi zi si la aceeasi ora, subiect unic. In acest caz ma voi duce sa dau examenul doar la unul din cele 2 si se va lua in considerare nota pentru ambele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu stiu exact cum va fi, dar sper ca pana in august sa ne lamurim si noi :)

      Ștergere
  5. Buna Cris... Am o mare nelamurire cu actele astea pentru dosar. Nici cei de la centru sau inspectorat nu m'au lamurit. M-ar interesa sa aflu ce acte pot anexa, ca student in an terminal, pentru inscrierea la concursul de titularizare 2012. E logic ca daca sunt in ultimul an nu am de unde sa le aduc copia legalizata a adeverintei cum ca am luat Licenta.
    Si nu am mai inteles daca este necesar sa anexez cate un dosar pentru fiecare scoala unde doresc sa ocup loc sau un singur dosar pentru toate.
    Multumesc.
    Adela.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua!Eu am terminat facultatea de Teologie specializarea Teologie- Istorie de cati ani ma chinui sa intru in invatamant sa lucrez , stau acasa din cauza preotilor astea nenorociti care nu le mai ajunge banii si biserica si la scoala cum este posibil asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  7. eu termin facultatea in vara asta si inca nu am dat licenta ..nu pot da examen?..si cu inspectia la clasa...dak ma puteti lamuri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba da, poti. Trebuie sa aduci o adeverinta de la faculate precum ca esti in an terminal si vei sustine licenta anul acesta. Vei tine inspectia ca toata lumea, iar dupa ce iei licenta vei aduce dovada la dosar.

      Ștergere
    2. Mie la secretariatul facultatii mi-au refuzat sa scrie pe adeverinta ca o sa sustin licenta anul acesta spunand ca poate vreau sa o dau la anu' si ca ei nu pot scrie pe adeverinta ceva ce nu e adevarat, ca nu fac fals de acte pentru mine....e ok asa ceva? nu mi se va mai primi dosarul fara aceasta mentiune pe adeverinta?

      Ștergere
    3. Nu ti-au scris asta, dar din adeverinta trebuie sa se inteleaga ca esti in an terminal si ca poti sustine licenta la vara. Acum nu cred ca cei care iau dosarele sunt asa batuti in cap sa iti respinga dosarul pentru ca nu ti-au scris in clar pe adeverinta pe adeverinta ca vei sustine licenta in vara.

      Ștergere
  8. Buna ziua! Ca student, anul 2 si urmand in prezent cursurile DPPD, ma pot inscrie pe un post ca profesor suplinitor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Urmareste daca anul acesta vor mai fi necalificati. Daca da, atunci poti si tu.

      Ștergere
    2. se poate Cosmin.Eu am 2 ani in invatamant si nu am cursurile DPPD

      Ștergere
    3. Dupa noua lege a invatamantului nu se mai poate.

      Ștergere
  9. Pe adeverinta de la facultate cum ca sunt anul 3 trebuie neaparat sa scrie si faptul ca o sa sustin licenta anul acesta? Cei de la secretariat nu au scris asta pe ea si imi e teama sa nu ma intoarca cei de la centru... care nu e nici prea aproape. Ar fi cam logic faptul ca dau licenta anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua! As dori sa va intreb daca si actele de identitate trebuiesc legalizate sau doar actele de studii?

    RăspundețiȘtergere
  11. Cine face subiectele ptr titularizare 2012?
    stie cineva ce se da ?practic vreau sa stiu ce trebuie sa invat!Ms

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua!Inspectia avuta la clasa anul acesta ptr. gr. I se ia de buna ca inspectie pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca inspectia de la definitivat este buna. Nu imi aduc aminte sa fi citit si despre inspectia de grad. Citeste in metodologie pentru a fi sigur(a).

      Ștergere
  13. In legatura cu subiectul pus de anonim nu se poate da examen de titularizare anul acesta daca abia termina anul III pt ca se face validarea dosarelor in aprilie si la aceasta data nu are depus la dosar adeverinta de absolvent al facultatii iar ulterior nu mai face nimeni alte validari dupa ce se vor da licentele in iulie ,asa mi sa transmis de la isj Braila.Dar este bine sa te informezi concret la inspectoratul din judetul tau ca legea si metodalogia nu prea se aplica la fel in toate judetele.Succes.

    RăspundețiȘtergere
  14. buna, daca sustin examenul de suplinitor pentru informatica dau atat proba practica cat si inspectia la clasa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iulia eu asa cred. Cum inainte tu aveai in plus fata de ceilalti, proba practica, cred ca si acum vei avea la fel.

      Ștergere
  15. Dupa noua metodologie art 62/2011 pot sa ma titularizez cu nota din 2010 dar la cererea mea catre consiliul de administratie am primit raspuns negativ pentru motivul ca nu am diploma de dizertatie.Mentionez ca examenul de dizertatie il am in luna iunie.
    Intrebare: As fi putut primi un accept?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua, in privinta actelor necesare, pe mine ma nelamureste 8) Copie de pe carnetul de munca si/sau copia filei corespunzatoare din registrul general de evidenta salariatilor;. Eu am lucrat ca suplinitor in 2010/2011, fiind primul meu loc de munca si atunci mi s-a zis ca urmeaza sa se scoata cartile de munca etc. si nu mi-am mai facut? Ce este acest registru si cum pot face rost de el? De asemenea, prevederile acestea legate de vechime, carte de munca etc sunt valabile pentru toata lumea sau doar pt titulari/cei care lucreaza in momentul de fata in invatamant etc? Eu am plecat la mijlocul anului 2010/2011 cu o bursa de studii in alta tara si mi-am luat un concediu de studii fara plata. Trebuie pus si actul acela...? Iar pe alt site cred ca am vazut ca ar vrea si calificativele obtinute...

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua, as avea si eu două intrebari cu privire la depunerea dosarelor pentru titularizare si examenul de titularizare din acest an si va rog mult daca se poate sa ma ajutati: daca ne inscriem la cinci scoli, trebuie sa depunem cinci dosare cu actele mai sus mentionate legalizate, adica spre exemplu cinci copii legalizate după diploma de licenta, cinci diplome legalizate dupa diploma de master, etc? Pentru ca asta inseamna foarte multi bani....milioane numai pe legalizari...Iar a doua intrebare : cum este posibil ca toate examenele scrise sa se dea in aceeasi zi? daca ne inscriem la 7 scoli trebuie sa dam examenul scris pe 2 august de 7 ori? Este absurd! Nici nu cred ca putem face fata....Va rog mult sa imi raspundeti pentru ca am incercat sa sun la inspectorat si nu raspunde nimeni. Va multumesc. Vasile Andreea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu dosarele asa este. Dar daca cele 7 scoli au acelasi centru, nu depui decat un dosar pentru toate. Daca sunt pe centre diferite, atunci trebuie dosare diferite... si cred ca din nou legalizate documentele.
      Examenul este doar unul singur. Cu nota obtinuta incerci sa prinzi post la centru de concurs unde ai dat examenul. Apoi in limita posturilor ramase poti ocupa cu nota obtinuta si la celelalte centre la care te-ai inscris.
      De asta este recomandat sa dai examenul scris la scoala unde ai obtinut nota cea mai mare la inspectie.

      Ștergere
  18. buna ziuna cris, daca am terminat masterul anul trecut ce diplome tb sa legalizez? bac, licenta, master(toate?) si toate foaile matricol ? facultate, master? sau doar ultima institutie absolvita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facultate + master legalizate. Fara bac, desi am auzit ca in Bucuresti, la un centru din sectorul 5, au cerut si diploma de bac legalizata.

      Ștergere
  19. salut,daca un post este vacant iar eu optez pentru el si dau examen ce nota imi trebuie sa devin titular sau ce trebuie sa fac pentru a deveni titular?

    RăspundețiȘtergere
  20. in dosar trebuie sa specific pentru ce scoala optez?dar daca nu prind acel post pot sa ma mai inscriu la alta scoala?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna, de unde pot lua adeverinta care sa ateste nota pe care am obtinut-o anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la inspectorat ar trebui sa se elibereze aceasta adeverinta.

      Ștergere
  22. trebuie legalizate atat , diploma de licentza, cat si cea de master si cele de la modulul dppd 1,2 ?

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua! daca avem definitivatul luat trebuie sa mai sustinem inspectia speciala la clasa ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, daca ai sustinut inspectia la clasa in acest an, altfel trebuie sa o sustii.

      Ștergere
  24. daca am luat nota anul trecut la concursul din iulie si am continuitate pe jumatate de norma pot sa particip cu aceasta nota si in alt judet pt 9 h? se i-a in calcul aceasta nota?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se ia in calcul. Se poate sa solicitati post cu nota aceea, dar nu stiu daca in alt judet. Succes!

      Ștergere
  25. Adeverinta eliberata anul trecut in iunie de la DPPD mai este valabila si anul acesta sau trebuie scoasa alta? Ms, Mari.

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna seara! Sunt educatoare suplinitoare si anul acesta m-am inscris la examenul de definitivat*(am avut prima inspectie la clasa si urmeaza si a doua in luna mai). Pot sa-mi depun dosar pentru invatatoare? Care sunt criteriile de angajare ca invatator?mentionez ca sunt absolventa a Facultatii de Stiinte ale Educatiei, specializarea PIPP. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa dai examenul de titularizare ca toata lumea. Singurul avantaj e ca nu mai sunteti nevoita sa sustineti lectia deschisa. Puteti folosi inspectia care ati avut-o la definitivat.

      Ștergere
  27. Buna ziua!Am si eu cateva intrebari, sper sa imi raspundeti. In primul rand atunci cand ma inscriu trebuie sa spun pentru ce scoala vreau sa dau inspectia? Pot opta pt 2 inspectii la centrul la care ma inscriu ca sa am mai multe sanse la inspectie?
    In fisa de inscriere cum trebuie completat daca vreau sa ma inscriu pt un post de invatatoare? ''Va rog sa-mi aprobati inscrierea la concurs in vederea ocuparii unui post de ........." Si la inspectia speciala la clasa la disciplina, ce completez? LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ, ELEMENTE DE PEDAGOGIE ŞCOLARĂ ŞI ELEMENTE DE DIDACTICĂ GENERALĂ APLICATE DISCIPLINELOR DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PRIMAR? e bine asa?
    Majoritatea posturilor pt invatatori sunt pt clasa pregatitoare,trebuie facuta o specializare pt a preda la aceasta clasa sau se face dupa concurs dupa,ce obtin postul?

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna seara,
    Am si eu 2 intrebari, sper sa ma puteti ajuta. Am studiat listele cu scolile care au posturi libere( sectorul 3)si aproape toate au catedre incomplete(10 ore maxim). Intrebarea mea este: Stiu ca un profesor are o norma de 18 ore/ sapt...Cum se procedeaza pentru completarea catedrei, spre exemplu ma pot inscrie la 3 scoli care sa aiba fiecare cate 6 ore si care apartin aceluiasi sector( centru de concurs) pentru a completa norma de 18 ore? Iar la depunerea dosarelor, unde specificam la care scoli dorim ( spre exemplu eu as vrea la o scoala mai aproape de casa, dar care are 6 ore si nu catedra completa)?
    Multumesc din suflet. Astept rsp cu nerabdare. Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum cu noua lege, nu stiu cum va fi cu orele incomplete. Trebuie studiata bine metodologia. Poate iti va raspunde cineva mai informat.

      Ștergere
  29. imi cer scuze, mai am o intrebare. Intrebarea mea este daca pot urma cursuri de perfectionare pentru clasa pregatitoare (clasa 0), nefiind in prezent cadru didactic?

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seara! Inspectia pentru gradul 2 sustinuta anul acesta poate tine locul inspectiei speciale la clasa? Si mai vreau sa stiu cum va fii acesta inspectie,ne alegem noi o lectie si mergem cu planul de lectie sau ne dau iei ce vor?

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna ziua. Presupun ca adeverintele de absolvire au toate un format standard, dar pe a mea nu precizeaza nimic de modulul pedagogic (el fiind promovat). E posibil ca departamentul sa elibereze separat ? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  32. Am si eu o intrebare: in ce perioada se depune dosarul pentru suplinire 2012, tot acum?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna , mi-am facut copie legalizata dupa C.I. pe care scrie ca e eliberata pentru depunere la dosar pentru titularizare in invatamant, e posibil sa imi fie respins dosarul ca nu e trecut pentru concursul de ocupare a posturilor didactice? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg. Nu trebuia copie legalizata dupa cartea de identitate. Ti-au respins dosarul sau te gandesti daca iti vor respinge dosarul din cauza asta?

      Ștergere
  34. maine imi bag dosarul , credeam ca copie legalizata trebuie si dupa C.I. si dupa certificatul de nastere. cum e trebuie copii legalizate sau copie normala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copii legalizate trebuie doar pentru actele de studii. Pentru C.I. si certificat de nastere sa ai si originalele la tine.

      Ștergere
  35. Am si eu o nelamurire ...in metodologia de anul acesta scrie ca se va da o proba practica si una scrisa si se va face media. Doar ca, pentru proba scrisa scrie ca se va da doar din didactica specialitatii conform programei, dar programa la care se face trimitere este aceeasi din 2010 care cuprindea toata materia. Eu ce sa inteleg? K trebuie sa ma uit dopar la partea de didactica din programa sau trebuie sa invat tot ce este specificat acolo? Si atunci de ce este precizat in metodologie ca se va da examen doar din didactica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, trebuie sa inveti tot ce este in programa. Nu stie nimeni ce au vrut cei de la minister sa spuna prin didactica specialitatii, dar atata timp cat programa valabila este neschimbata si examenul va fi neschimbat.

      Ștergere
  36. Nota de la inspectia speciala pentru definitivat e valabila pentru toti candidatii sau doar pentru cei ce sustin definitivatul anul acesta?
    Marcu

    RăspundețiȘtergere
  37. Cu nota de la titulariza 2011 cati ani pot merge pe continuitate? Stiu ca anul 2012-2013 pot sa merg, ma intereseaza daca pot sa merg si in anul 2013-2014?

    RăspundețiȘtergere
  38. Este o tampenie k cei care au definitivatul luat sa mai sustina inspectia!practic ce inseamna definitivat......k esti definitiv in invatamant...acest drept nu ti l poate lua nimeni!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e singura ciudatenie din partea celor de la minister...

      Ștergere
  39. Buna seara. Eu am terminat studii universitare de lunga durata (4 ani), nu am carte de munca si inca nu am terminat modulul psihopedagogic - mai am un an. Credeti ca pot sa depun dosarul in aceste conditii?

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna seara! am si eu o intrebare...cum va fi examenul pentru suplinitor calificat? se da de la minister si va fi acelsi pentru toti sau subiectele se fac de catre directorii de scoala? se afiseaza undeva bibliografia/subiectele? si in ce data va avea loc? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cine va face subiectele. Bibliografia este in programa. Subiectele nu se afiseaza inainte. Examenul este pe 2 august.

      Ștergere
    2. si unde pot gasi programa? multumesc

      Ștergere
    3. Programa la ce disciplina???

      Ștergere
    4. bibliografia la istorie..am cautat-o pe internet dar nu am gasit-o.daca sti unde se gaseste te rog sa-mi spui sau daca poti sa o atasezi aici. pentru suplinitor calificat la istorie. multumesc frumos

      Ștergere
    5. Bibliografia este in programa. Programa la istorie o poti copia de aici: Programa titularizare istorie
      Daca tu cauti cartile din bibliografie pe net, nu cred ca le vei gasi. Trebuie sa te duci la biblioteca sa le cauti.

      Ștergere
    6. asta cautam..multumesc frumos!

      Ștergere
  41. Buna ziua. Ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu validarea dosarelor pentru examenul de titularizare. Eu am 4 ani vechime in invatamant si anul acesta mi-au spus ca nu mi se poate valida dosarul deoarece nu am 30 credite de la DPPD.Mentionez ca sunt absolveta de liceu pedagogic urmat de studii univ. de licenta Stiintele educatiei si in prezent anul 2 la master tot in domeniul stiintelor educatiei. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg de ce nu ti-au validat dosarul. Din cate stiam eu, cei care fac stiinte ale educatiei nu au nevoie de credite suplimentare la modulul psihopedagogic, deoarece se studiaza toate didacticile in facultate. Acum nu stiu ce sa zic, poate s-a modificat ceva intre timp, sau poate cel care iti valida dosarul nu era bine informat.

      Ștergere
    2. Dar cand ti-ai depus dosar, nu au vazut ca nu ai certificat separat pentru modulul psihopedagogic? Atunci de ce nu ti-au spus nimic?

      Ștergere
  42. As dori si eu o informatie, daca ma poate ajuta cineva! Sotul meu ar dori sa intre in invatamant ca necalificat pe o catedra de fizica. Este absolvent de facultate si cu master facut,nu are facut DPPD-ul. E prea tarziu sa depuna dosarul anul acesta? Poate sa-l depuna? Va multumesc! Anny

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca nu se stie daca se va mai da examen pentru necalificati. In metodologie nu este specificat nimic. Cred ca in functie de locurile care raman libere la toamna.

      Ștergere
  43. Buna! Dupa ce mi-au validat dosarul,(dupa ce mi l-au centralizat) cand am venit acasa am vazut o greseala in cerere, din greseala mi-au bifat statutul anterior ca si suplinitor in loc fara statut anterior. In cerere scrie ca am 0 ani in invatamant precum reiese si din copiile de pe cartea de munca. Crezi ca ma poate afecta acest lucru? Atunci nu am vazut si am semnat.Acum oricum sunt departe de centru, la zeci de kilometri, si cred ca oricum nimeni nu m-ai poate corecta dupa ce a trimis dosarul.In rest,toate datele le-au trecut bine.Mary 74.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mary, nu cred ca te poate afecta. Singurul lucru la care ma gandesc, ca la inspectie, cei din comisie sa creada ca tu ai mai lucrat in invatamant.

      Ștergere
  44. buna!..vreau sa stiu daca si pentru postul de suplinitor calificat trebuie inspectie la clasa..multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  45. buna seara! sa-nteleg ca perioada inscrierilor ptr examenul de titularizare s-a incheiat,a ramas doar examenul de suplinire din august. intrebarea mea este: pot participa la examenul de suplinire in conditiile in care n-am modulul psihopedagogic? mentionez ca am activat in invatamant in per 2000-2007(necalificat si calificat) neavand modulul. astept raspuns! merci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perioada de depunere a dosarului s-a terminat. Pe 2 august se da examen si pentru titulari si pentru suplinitori.
      Fara modul nu poti sa fii decat suplinitor necalificat, dar in acest an nu se stie daca se mai da examen pentru necalificati. Urmareste sa vezi cate posturi raman libere la toamna si vezi cum vor proceda scolile pentru a le ocupa.

      Ștergere
  46. inca ceva: pot depune dosarul oriunde in tara sau doar in localitatea ,judetul in care am domiciliul? merci!

    RăspundețiȘtergere
  47. Buna! subiectele pentru titularizare se vor face la nivel national sau la nivel de centru de examen?

    RăspundețiȘtergere
  48. EmiliaP
    Buna ziua!Sunt licentiata in biologie cu master si DPPD. As putea lucra in invatamant?,daca da, ce am de facut, sunt din mediul rural.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emilia, din pacate ai ratat perioada de inscriere pentru anul acesta. Singurul lucru care il mai poti face este sa urmaresti ce posturi mai raman libere la toamna.

      Ștergere
  49. Buna! Vreau sa stiu in ce consta concursul la disciplina istorie, pentru ocuparea unui post in invatamant. Din ce am citit se da din didactica specialitatii, adica doar din pedagogie? Nu am inteles daca trebuie sa dam si din istoria propiu zisa, sau doar din didactica? Poate cineva sa ma lamureasca? Si daca se da si din istorie, unde gasesc tematica sau bibliografia? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  50. am terminat facultatea de ecologie si protectia mediului, cu modulul psiho-pedagogic absolvit si asi fi vrut sa imi dau si eu examenul de suplinire . am observat ca acum e prea tarziu pt incrierisi trebuie sa urmaresc posturile care raman libere la toamna. intrebarea mea e : pot ocupa post in toamna fara sa dau examen? si pot sa ocup doar post de biologie sau pot sa ocup orice loc este vacant?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara nici un examen nu cred.
      Daca se va da examen pentru suplinitori necalificati, poti ocupa post la ce disciplina vrei.

      Ștergere
  51. Sunt profesor psiholog in scoala si am terminat psihologia. Din ce trebuie sa dau deful din psihologie sau din consiliere psihologica?

    RăspundețiȘtergere
  52. buna ziua imi cer scuze de deranj,as avea o intrebare ...am terminet liceul acum 3 ani cu specializarea tehnician analize produse alimentare dar din pacate nu am avut resurse financiare pentru a continua mai departe,in schimb mi'as dori sa predau ca suplinitor materiile studiate in liceu sau daca nu macar educator...as dori sa ma informati daca as putea sa dau vreun examen care sa'mi permita acesta.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna ziua!
    Termin facultatea de arte- muzica in cateva saptamani. Nu am depus nici un dosar pt inscriere deoarece am fost plecata cu bursa Erasmus acest semestru si abia m-am intors. In aceste conditii, imi mai pot depune dosarul de inscriere? Modulul D.P.P.D. l-am terminat anul trecut. De ce trebuie sa avem o inspectie la ora atata timp cat am facut un an de practica si am avut si examen? Asta nu conteaza deloc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu se tine cont de asa ceva. Singura sansa a ta, este daca se mai da examen in toamna, dupa cel din 2 august, pentru posturile ramase libere.

      Ștergere
  54. Buna ziua. O prietena a aflat ca un post de profesor este liber intr-un sat, dar nu este scos la concurs. Poate sa isi faca o cerere pentru suplinitor si sa o inainteze scolii? Este posibil? Ea a auzit ca da, ca trebuie sa isi faca dosar si sa il depuna la scoala, doar ca trebuie sa dea un concurs. Stie cineva daca concursul va fi ca cel pentru titularizare? Va multumesc si v-as fi recunoscator daca imi raspundeti!
    O zi buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog raspunde-ti-mi si mie..daca stiti

      Ștergere
    2. Imi pare rau, dar nu stiu. Poate iti raspunde cineva care iti vede comentariul si stie raspunsul.

      Ștergere
  55. Buna ziua.Am o intrebare.as dori sa intru in invatamant.se mai depun dosare pentru suplinire?si inca ceva.stiu ca am nevoie de ultima diploma a studiilor absolvite. Am terminat masterul anul trecut in iulie si diploma nu mi se elibereaza acum.ce pot face in privinta asta? ei mi-au eliberat adeverinta aceea cum ca am absolvit studiile de masterat...dar e valabila doar un an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de ati raspunde vreau sa stiu la ce vrei sa te inscrii? Pentru suplinitori calificati?

      Ștergere
  56. Buna!
    am o prima intrebare: mai am dreptul sa ma inscriu la vreun examen, in speta de titularizare in conditiile in care nu mi-am depus dosarul in perioada limita deoarece am fost plecata din tara si nu stiam daca ma mai intorc?

    RăspundețiȘtergere
  57. daca examenele pt titulari si suplinitori se dau in aceeasi zi, pe 2 august, inseamna ca examenul este acelasi dar diferentierea se face dupa continutul dosarului de inscriere si dupa media de la examen?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diferenta se face mai mult dupa nota. Daca iei peste 7 poti sa ocupi un post de titular, daca nu, de suplinitor.

      Ștergere
  58. si deci, intrucat nu mi-am depus dosarul la timp pentru a fi incadrata in lista posturilor titularizabile, pot totusi sa sustin examenul pentru a fi disponibila posturilor pentru suplinitori?

    RăspundețiȘtergere
  59. buna... sunt in an terminal, clasa a 12-a si acum sustin examenul de bacalaureat.
    Am terminat Liceul Pedagogic, filiera vocationala. Am si eu cateva nelamuriri. Ce se intampla cu cei din promotia 2012? Noi putem sustine examenul din august? Pana cand ne putem depunde dosarele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sustine examenul doar pentru suplinitori necalificati. Momentan nu se stie cand va fi examenul pentru necalificati.

      Ștergere
  60. buna ziua eu am aflat tarziu de titularizarea din luna mai, mai exact de etapele prin care trebuia sa trec; am terminat masterul in 2010 si am fost in prenatal pana in luna martie 2012 as vrea sa particip la examenul din toamna pentru suplinitori ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie?

    multumesc si astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca vor fi aceleasi acte ca si pentru calificati. Cand se va afisa cand va fi examenul pentru suplinitori necalificati, sigur se va afisa si ce acte trebuie pentru inscriere.

      Ștergere
  61. Nu mi-am depus dosarul pentru suplinitori in invatamant (2012),am nota din 2010,2011, pentru suplinitori in invatamant,pot ocupa un post in invatamant anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  62. Am o intrebare unde dam concursul de titularizare din 2 august?. In scoala (centru) unde am depus dosarul sau in resedinta de judet? cum a fost pana anul trecut

    RăspundețiȘtergere
  63. cand are loc examenul de titularizare? pe ce data? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  64. si pentru suplinitori tot atunci? vor fi subiecte la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Examenul pentru suplinitori calificati va fi tot pe 2 august, iar subiectele vor fi la fel cu cele pentru titulari.
      Examenul pentru suplinitori necalificati inca nu stiu cand va fi.

      Ștergere
  65. am terminat anul 2 pipp id ,as vrea sa stiu daca pot intra in invatamant ca suplinitor necalificat.

    RăspundețiȘtergere
  66. am terminat anul 2 pipp id uaic si as vrea sa stiu daca pot intra in invatamant ca suplinitor necalificat?

    RăspundețiȘtergere
  67. se da doar din metodica. asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  68. nu stiti in wekend sunt deschise liceele
    se pot depune actele?

    RăspundețiȘtergere
  69. Daca am luat licenta, dar nu am facut cursul pedagogic pot sa ma inscriu la examen?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te inscrii doar pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
    2. Buna...as dori si eu sa stiu nde se vor depune dosarele pentru examen suplinire educatoare?

      Ștergere
  70. Am o intrebare. Am terminat Facultatea de teologie - muzica din Constanta. Am sanse sa ma inscriu pentru a da examenul de titularizare pentru invatatori? (Asta la anul)Am terminat si modulul psihopedagogic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi in Centralizator daca poti sa predai ca invatator.
      Ai putea sa te inscrii anul acesta pentru invatatori ca suplinitor necalificat.

      Ștergere
  71. Buna. Am tot cautat pe net modele de subiecte pentru titluarizare la istorie si nu am gasit. Imi poate spune si mie cineva unde gasesc macar un model ? Va rog frumos! Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu unde ai putea gasi, pentru ca nu au fost afisate modele de subiecte pentru istorie.

      Ștergere
  72. foarte rau..nici nu stiu din ce sa ma pregatesc, in sensul ca nu am materialul pentru didatica specialitatii. Nu aveti o sinteza? Sa ma ajutati si pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  73. buna ziua. sunt absolventa a facultatii de litere. am absolvit si modulul pedagogic I si
    am o intrebare pentru dumneavoastra: daca nu mi-am depus actele pentru titularizare anul acesta, din cauza faptului ca nu am stiut cand este perioada de inscriere si nu a avut cine sa ma instruiasca (fiind incepatoare), as putea totusi sa obtin un post de suplinitor? si daca da, va trebui sa sustin o inspectie speciala ,un examen si sa imi depun un dosar de suplinitor? am aflat ca postul pe care il doresc (suplinitor in mediul rural)este liber, si ca dansii ma primesc daca rezolv cu actele. am sunat si la inspectorat si mi s-a spus sa astept pana pe 8 septembrie, sa se afiseze listele cu posturile ocupate si ramase libere, sa ma hotarasc ce doresc si apoi sa sun la dansii. eu doream sa stiu daca trebuie sa astept pana anul viitor pentru a putea profesa, sau daca exista vreo sansa sa reusesc anul acesta. va rog frumos sa ma ajutati, deoarece nu stiu unde sa ma mai interesez. va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, sa stii ca nu e necesar sa pui acelasi comentariu de 6 ori :) (am sters 5 dintre ele).
      Anul acesta mai poti obtine doar un post de suplinitor necalificat. Trebuie sa urmaresti dupa examenul din 2 august, sa vezi ce posturi mai raman libere si cand va fi examenul pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  74. Buna..Am o intrebare: daca am modulul pedagogic dar nu m-am inscris pentru titularizare pot sa imi depun dosar pentru suplinitor necalificat? Si daca da cand se depun actele? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pentru suplinitori necalificati poti sa te inscrii. Dar nu stiu cand se fac inscrierile. Trebuie sa urmaresti dupa examenul din 2 august.

      Ștergere
    2. Am inteles. Si examenul cum va fi? exact ca cel pentru titularizare si suplinitor calificat?

      Ștergere
  75. Buna ziua!
    Intrebare urgenta: nota de la definitivat e valabil si pentru examen de titularizare pe 2 august sau numai nota de la inspectie?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai tinut inspectia, atunci conteaza doar inspectia.
      Daca cu nota de la definitivat ti-ai echivalat inspectia, atunci conteaza nota de la definitivat.

      Ștergere
  76. Buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca nu am prins un post la titularizare anul acesta si vreau sa suplinesc ca si necalificat doi ani , as putea sa-mi dau definitivatul . Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  77. Buna. am citit in monitorul oficial calendarul mobilitatii cadrelor didactice iar acolo nu scrie nimic despre inscrierea pentru suplinitori necalificti, sau de un examen pt acest post. Singurul examen care se da este cel de pe 2 august sau se mai da si pentru suplinitori necalificati? Cum se procedeaza? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Anul acesta nu se stie nimic despre necalificati. Cel mai probabil, in functie de cate locuri raman libere dupa examenul din 2 august, se hotaraste cand si cum va fi examenul de necalificati. Poate se da tot la centre de examene sau poate se da la fiecare scoala in parte pentru posturile libere. Vom vedea cum va fi in curand.

      Ștergere
  78. Am si eu o întrebare, absolvenții de anul acesta,pot să se înscrie la examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doar ca perioada de inscriere pentru anul acesta s-a terminat. Urmareste daca te intereseaza, sa vezi cand se da examenul pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  79. Dar e sigur ca se va da examen pentru suplinitori necalificati? Lor nu le trebuie inspectie la clasa? Pana acum cum se proceda pt cei necalificati? Dadeau examen sau doar interviu la scoala? Ma gandesc ca deoarece nu se stie nimic despre necalificati poate nu se vor mai angaja necalificati. este posibil oare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa s-a vrut initial, sa nu se mai angajeze necalificati. Dar eu spun ca nu e posibil. Daca era, se realiza acest lucru mai demult. Si mai ales ce varza au putut sa faca in acest an cu examenul de titularizare, ma indoiesc ca vor putea sa angajeze doar calificati.
      Pana acum dadeau si necalificatii examen. Eu cred ca in functie de cate locuri raman libere dupa examenul din 2 august se vor hotara ce si cum va fi cu necalificatii.
      Poate fiecare scoala isi va organiza singura examnul pentru a acoperi posturile ramase libere. Vom vedea in curand cum va fi.

      Ștergere
  80. Buna ziua Qm si eu o nelamurire. Ce fac concurentii carora nu li s-au eliberat diploma de licenta (promotia 2011) ? Pot participa la concursul de titularizare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Dar pot participa la examenul pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  81. Buna ziua! Acesta este al 2-lea an in invatamant,ca educatoare, si nu detin foarte multe informatii despre tot ceea ce inseamna ex de titularizare! Daca la proba scrisa iau sub 5, desi la inspectie am luat 10, ce fac? incep sa-mi caut de lucru in alta parte? sau mai am vreo sansa la vre-un post? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna ziua,
    Am o intrebare: sunt absolventa de liceu pedagogic – invatatori - in 1996 (Scoala Normala Campulung Muscel), repartitie primita, insa am luat la facultate (UB – Stiinte Politice in limba franceza, licenta obtinuta, modul Pedagogic) - si am abandonat invatamantul. As vrea sa ma reintorc in invatamantul primar. Pot sa-mi depun dosarul pentru suplinitor necalificat daca vor ramane locuri dupa examenul de titularizare de pe 2 august, in conditiile in care nu am urmat PIPP? Pot sa candidez anul viitor la examenul de titularizare pentru un post de invatator titular calificat? Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru suplinitori necalificati poti participa fara nici o problema.
      Ca sa vezi daca poti preda ca titular trebuie studiat centralizatorul: Centralizator titularizare 2012

      Ștergere
  83. Buna ziua! Sunt absolventa a Facultatii de Litere (promotia 2012). Am sustinut inspectia la clasa. Dar in cazul in care nu iau examenul de titularizare ma pot inscrie la ex. de suplinire. Se mai organizeaza anul acesta? Stiti ceva? Eu nu am gasit nimic pe forum referitor la examenul de suplinire. Va multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati poti sa te inscrii. Trebuie urmarit sa vezi daca si cand va fi.

      Ștergere
  84. Buna.Am si eu doua intrebari, daca puteti sa ma lamuriti: Suplinitorii calificati trebuie sa dea in fiecare an un examen pentru a putea sa isi pastreze postul inca pentru un an scolar? In septembrie? Si daca nu m-am inscris pentru examen dar este un post liber, dar care nu e scos ca vacant, pot sa il ocup printr-un concurs la nivel de scoala? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ziua din nou! Am uitat sa precizez faptul ca nu am depus dosar pentru ex. de suplinire deoarece nu stiam ca se va mai tine anul acesta si sunt suplinitor calificat. Fiind calificata va trebui sa dau pentru necalificati? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua!Sunt absolventa a Colegiului de Institutori:invatator-lb.engleza si a Facultatii de Litere:romana-engleza.Am sustinut inspectia la clasa,iar la proba scrisa am anulat lucrarea.Intrebarea mea este:pot obtine post de invator pe baza notei din 2010(6.55),in conditiile in care in urma exmenului sustinut la engleza in iulie 2011 am luat sub 5?.Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  87. Buna ziua!
    Va rog frumos, am si eu o mare nelamurire!
    Daca pentru inspectia la clasa am primit 10 iar pentru proba scrisa sunt notat cu 6, in urma calculului (3x nota la scris + nota inspectie/4) rezulta nota 7. Aceasta nota imi permite ocuparea unui post pe perioada nedeterminata, sau trebuie minim nota 7 la proba scrisa?
    In Metodologie se mentioneaza "...minim media 7..."
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna!
    Am luat nota 6.6 titularizare 2012 in judetul in care m-am inscris.Intre timp au aparut niste probleme si as vrea sa optez pentru un post in Bucuresti,sa zicem,am vre-o sansa?
    Multumesc anticipat si bafta tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  89. Buna

    Am participat in august 2010 la examenul de suplinire pe care l-am luat cu 7,60.
    Anul acesta nu am luat nota peste 5 la examenul de titularizare .Pot participa cu nota de la suplinire 2010 si daca nu pot se mai da examen de suplinire ?Tin minte ca in 2010 cand am dat dupa titularizare s-a dat un examen oral ptr suplinitori.Sau ramane doar examenul de suplinitori necalificati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nota de la examenul de suplinire nu se ia in calcul in anii urmatori.

      Ștergere
    2. Buna. Daca am continuitate pe post pentru anul 2012-2013 si am participat anul acesta la examen de titularizare si am peste peste 5 dar nu peste 7 sa ma pot titulariza, imi pot alege alt post in baza notei de anul acesta? sau sunt obligata sa merg pe continuitate?

      Ștergere
  90. Buna seara. Am terminat Facultatea de Management si Inginerie Economica-USAMV-anul acesta(curs de zi, 4 ani). Sunt inscrisa la master-Filosofie contemporana. In timpul facultatii am facut modulul psihopedagogic I, timp de 3 ani. In septembrie ma inscriu si la modulul II.
    As vrea sa predau la o scoala pentru copii cu deficiente, pe postul de profesor-educator. Am rarat inscrierea, fiindca nu am luat adeverinta pentru modulul I (acum cei de la departament sunt in concediu, pana in septembrie)
    In primul rand as vrea sa stiu care sunt cerintele pentru a ocupa acest post, care este inca vacant, si la ce ar trebui sa ma pregatesc? (necesita doar inspectie speciala la clasa).

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna seara. Sunt absolventa a facultatii de psihologie, promotia 2012, nu ma inscriu la master, deoarece fac o formare de 2 ani si jumatate ca psihoterapeut. Pana atunci cand voi termina formarea vreau sa predau ore de psihologie, in timpul liber, deoarece sunt si trainer, deci nu ma avantajeaza angajare ca titular de post, ci predare cu ora. Eventual, pot lucra pe un post de consilier scolar, insa habar nu am unde trebuie sa ma adresez - eu am lucrat numai in mediul privat si atata birocratie pt a profesa ce-ti place mi se pare greu de inteles, daca nu chiar o prostie. Ia dosarul, du dosarul, n-ai pus aia, du-te in partea cealalta.... urat de tot! La privat, ai gasit un post care ti se potriverste, trimiti CV-ul, esti chemat la interviu si gata! Ce-o fi asa greu sa procedeze la fel si oamenii astia de la stat?
    In orice caz, daca cineva stie ce pot face si unde sa ma adresez pt a preda in conditiile exprimate mai sus, il rog/o rog sa ma indrume.
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu se poate rezolva partea cu angajatul e foarte simpla. La privat, patronul doreste sa angajeze pe cel mai capabil, care poate aduce profitul dorit in firma. El investeste in acel angajat cu banii lui.
      La stat, oamenii sunt platiti din banii nostri. Cui sa trimiti CV? Cine are interesul sa angajeze profesori capabili pentru a invata elevii cat mai bine?
      Atata timp cat nu sunt banii tai, nu iti pasa. Nu spun acum ca toti directorii de scoli ar proceda la fel, dar foarte multi si-ar angaja rude, prieteni si asa mai departe.
      Du-te la inspectorat si vorbeste. Intreaba acolo cum trebuie sa procedezi pentru predarea cu ora.

      Ștergere
  92. Buna ziua! Anul acesta am terminat FAcultatea de Stiinte ale Educatiei, Pedagogia inv.primar si prescolar. M-am inscris la titularizare dar din cauza unor probleme de sanatate nu am putut sustine inspectia la clasa. Se mai organizeaza un examen de suplinire sau ceva?? Va multumesc pt raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu. Eu cred ca se va organiza la nivel de scoala, in functie de cate locuri raman neocupate la 1 septembrie(dupa ultima etapa de repartizare).

      Ștergere
  93. Buna, am nevoie de indrumare in privinata actelor pentru angajare. Sunt titulara si doresc sa imi depun actele pt a semna contractul la scoala, dupa ce astazi am fost repartizata pe un post titularizabil. Stie cineva exact ce acte sunt necesare la dosarul de angajare?

    RăspundețiȘtergere
  94. mai pot ocupa post de suplinitoare daca nu mi-am depus dosarul in martie? dak da ce trebuie sa fac? multumesc mult.....as aprecia daka as primi un raspuns....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai poti ocupa, doar daca se mai da examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
    2. Mai bine stai acasa si invata mai intai sa scrii. "dak" si "daka" nu le gasesc in dex, deci nu stiu ce limba e asta.

      Ștergere
  95. buna ziua, v-as ruga sa imi raspundeti la cateva intrebari
    nu mi-am depus dosarul pentru examenul din 2 august pentru ca nu am stiut de schimbarile din metodologie (din 2010 sunt in concediu de crestere copil), Mai am vreo sansa sa ocup un post de suplinitor calificat sau necalificat anul acesta? mai pot depune acum un dosar undeva? stiu doua posturi care m-ar interesa dar inca nu au fost scoase, unul il va scoate dupa 1 septembrie unul prin octombrie. Am vreo posibilitate sa le ocup?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te la inspectorat si vorbeste acolo cum trebuie sa procedezi. Nu stiu cum se procedeaza cu cei care se intorc din concediu de crestere copil.
      Dar posturile pe care le-ai mentionat, trebuie pana la urma sa fie ocupate de cineva. Cum ai aflat ca se scot dupa 1 septembrie, poate afli si daca se scot special pentru cineva sau daca le poate ocupa oricine.

      Ștergere
  96. Buna seara,
    As dori si eu sa stiu care e perioada de inscriere la cursurile de perfectionare pentru clasa pregatitoare. Imi poate spune cineva?

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna ziua ! Daca sunt absolvent de scoala postliceala sanitara, am dreptul sa ma inscriu ca suplinitor ? In lista actelor necesare pentru dosar, se cere modulul pedogogic aceasta cum si unde se face, pe ce durata ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai face modulul. Trebuie sa faci un master didactic.
      Fara modulul psihopedagogic (sau fara masterul didactic) poti preda doar ca suplinitor necalificat.
      Momentan anul acesta nu se stie daca se mai da examen pentru necalificati. Cred ca dupa 1 septembrie se va sti sigur.

      Ștergere
  98. Daca postul pe care am suplinit in 2011-2012 ramane liber dupa pretransfer , pot sa ma titularizez pe el in baza notei de la concursul de titularizare din 2011(art. 63 din iunie 2012?)?Daca da,ce pasi trebuie sa urmez?Nu mi-am depus dosar pt. concursul de anul acesta pt. ca in perioada aceea am nascut si atunci nu se stia nimic de pretransfer.

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna ziua!
    Am si eu cateva intrebari si sper sa ma lamuriti si pe mine. eu sunt studenta in an terminal la Stiinte Econimice. Daca anul acesta voi face cursul pedagogic as putea ca in 2013 sa ma inscriu ca suplinitor pentru limba franceza la gimnaziu? Mentionez ca am promovat examenul la DELF.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa te uiti in centralizator pentru a vedea ce poti preda. Centralizatorul il gasesti aici: Centralizator titularizare 2012

      Ștergere
  100. buna.Va rog sa imi raspundeti si mie daca stiti:). Din ce stiu eu, un profesor suplinitor da anual examen, prin septembrie, pentru a-si pastra postul(continuitate). Intrebarea mea este daca a dat definitivatul anul acesta, si l-a luat, mai trebuie sa sustina acel examen? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu conteaza daca a luat definitivatul. Cand devine titular, atunci nu va mai da nici un examen.

      Ștergere
  101. Buna seara. Stiti daca se mai da examen sau ceva testare pentru necalificati? Mentionez ca nu mi-am depus nici un dosar, dar am aflat de un post liber, si as dori sa il ocup. Este prea tarziu ? Sau mai pot depune dosarul la scoala? V-as fi recunoscator dac a mi-ati raspunde.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi la inspectorate daca apar ceva posturi, sau ceva informatii despre examen pentru suplinitori necalificati. In bucuresti a aparut ceva: Suplinitori necalificati - examen 5 septembrie 2012

      Ștergere
  102. buna. Am primit post de necalificat. Poate pare deplasata intrebarea pe care vreau sa v-o adresez, dar sincer ma gandesc ca ma puteti ajuta: cand fac planurile de lectie, trebuie sa urmaresc programa scolara si sa o adaptez la lectiile din manual? Sincer nu am modulul( dar intentionez sa il urmez) si de aceea ma intreb. De exemplu la lb. engleza, programa nu e foarte clara,nu iti da titlurile lectiilor, ci doar continuturile....ma puteti ajuta..pleaseee..multumesc

    RăspundețiȘtergere
  103. Buna sunt din cluj, mi-am depus dosarul si nu gasesc unde sa ma uit daca e aprobat si cand se da examenul, ma poti ajuta, te tog?

    RăspundețiȘtergere
  104. Buna.Sunt licentiata in Stiinte Economice,(Finante Banci Contabilitate) si am facut si DPPD-ul,(am facut liceu cu filiela teoretica,specializare filologica biling engleza/franceza)pot sa-mi depun dosarul in 2013 pentru a lucra in invatamant anul viitor, si ce materii pot preda.Inspectoratul de care apartin nu imi da nici o informatie, de fiecare data cand merg acolo imi vorbesc f. urat si imi zic "am treaba draga nu am timp de tine...intereseaza-te si tu nu veni aici pe capul meu" oare in tara asta toate se rezolva pe bani sau recomandari??? Sa lucrez ca economist/contabil mi se cere experienta si unde sa fac daca nu imi da nimeni aceasta ocazie. Oare am sanse in invatamant???Intentionez anul viitor sa fac si un master educational! Daca poti trimite-mi si mie raspunsul pe mail alinamanzuc@yahoo.com pentru ca as mai dori sa ma lamuresti si cu alte probleme!!! Multumesc mult de tot! O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am trimis mail :) dar prefer sa discutam problemele legate de examen aici. Asa mai vad si altii aceste raspunsuri si poate mai ajuta pe cineva.

      Ștergere
  105. Buna! Am terminat fac.de geografie dar nu am facut decat un semestru din pedagogie. Pot la anul, sa imi depun dosarul pt. a profesa? sau trebuie sa am modulul psihopedagogic terminat? Multumesc. O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am inteles "nu am facut decat un semestru". Ai terminat modulul I sau nu? Daca nu ai macar primul modul terminat nu poti sa te inscrii.

      Ștergere
    2. Daca ai terminat Facultatea de Geografie in formula ante Bologna (studii de lunga durata, 4 ani curs de zi), poti la anul sa iti depui dosarul pentru a profesa,cu obligatia ca in maxim 3 ani sa iti finalizezi pregatirea psihopedagogica.Daca ai terminat in actuala formula Bologna (licenta, apoi master)nu poti sa iti depui dosarul, daca nu ai finalizat cel putin modulul 1.

      Ștergere
  106. Am terminat facultatea de inginerie in 2005 si am primit o adeverinta de la DPPPD in 2006 cu notele obtinute la exmenele din timpul facultatii,primec certificat de absolvire pentru modulul psihopedagogic?

    RăspundețiȘtergere
  107. Buna! Am si eu o nedumerire: cand trebuie sa dpun dosarul pentru a obtine un post in invatamant pentru anul 2013? Este adevarat ca inscrierile se fac in perioada 3-7 decembrie 2012? Precizez ca sunt debutanta si habra nu am unde trebuie sa merg, ce trebuie sa fac si cand? Va multumesc celor care ma pot ajuta cu cateva raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perioada este: 5-15 aprilie 2013. Momentan eu nu am vazut metodologia publicata in Monitorul Oficial, deci aceasta data se mai poate modifica putin.
      Proiecul metodologiei il poti vedea aici: Proiect - metodologie 2013-2014 In el se gaseste si calendarul.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: