joi, 7 iulie 2011

Sondaj - eliminare examen titularizare

Pana sa inceapa inscrierile pentru examenul de titularizare, la sondajul pe care l-am realizat erau mai multi care nu doreau sa se elimine examenul. Acum cei care doresc eliminarea examenul au depasit cu mult pe cei care nu doresc acest lucru.
Stateam si ma gandeam astazi... multi cand au vazut ca trebuie sa piarda timp, bani si sa se umple de nervi, au votat ca doresc eliminarea examenului.
Da, recunosc ca e o mare tampenie sa depui an de an aceleasi diplome. Adica o diploma legalizata anul trecut nu mai e valabila anul acesta. E chiar asa de greu sa se faca o baza de date si sa mai aduci doar ce mai trebuie.
Si inca o chestie care nu am inteles-o. De ce nu se poate face validarea dosarului atunci cand il depunem? De ce trebuie sa mai pierdem timp in alta zi?
Intrebari si iar intrebari... asta e tara noastra draga.

Concluzia dupa acest sondaj e ca guvernul a facut bine ca a renuntat la examenul de titularizare, atata timp cat majoritatea sunt multumiti de aceasta decizie.
Vom vedea la anul cum va fi...


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

15 comentarii:

  1. s-au blindat de PD-Listi care te constring sa faci politica lor daca nu esti zburat.

    RăspundețiȘtergere
  2. In judetul in care am depus eu dosar nu era necesar an de an sa legalizam diplomele. Am ridicat dosarele depuse anul trecut si erau valabile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu vorbesc de politica, pur si simplu mi-e scarba. Asta e... asa simt cand deschid televizorul si ii vad. Oamenii mor in spitale, copii nu au conditii sa invete la scoala si ei numai se cearta pentru putere(bani).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur sa aud ca in unele judete chiar incepe sa miste ceva.

    RăspundețiȘtergere
  5. sant de aceeasi parere ca colegii nostri,daca nu ai bani nu rezolvi nimic din pacate...sper ca in curand lucrurile sa i/a o alta cale spre bine,ca sa putem demonstra celorlalte tarii,ca suntem capabili sa ne conducem in adevaratul sens al cuvantului si al democratiei.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Rog pe cineva , sa ne spuna , cum sunt examenele din 4 august pe suplinire calificati si daca se poate metodica . MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  7. 1.Eu nu sunt profesoara , dar cred ca am invatat de la PROFESORII mei ca se spune corect "sondajul PE care l-am realizat ...".
    2.In general exista posibilitatea de a falsifica diploma , d-aia se cere legalizata an de an.
    3.Eu personal as interzice unuia care a picat un examen de titularizare cu nota sub 5 sa mai dea altadata !Este evident ca facultatea absolvita de el a fost o gluma proasta iar diploma lui , fie ea si legalizata , nu e decat o bucata de hartie fara valoare.
    Daca era concurs ce pacatele mele ar mai fi facut asemenea oameni ?Daca ei nu sunt capabili de un 7 amarat , ce anume vor ei sa-i invete pe altii ?
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna Maria,
    1. Multumesc de avertizare. Am corectat :)
    2. Nu inteleg, daca anul acesta nu e falsa, de ce as falsifica aceasta diploma la anul? Cum sa fie aceeasi diploma un an autentica si urmatorul an falsa?
    3. Aici te contrazic... Mai intai te intreb: ai dat vreodata acest examen?
    Eu l-am dat la chimie si iti spun sincer ca nu se compara ce se face in facultate cu ce se da la examenul de titularizare. In facultate am fost si bursiera, iar la titularizare am luat 3.65 :)
    Recunosc ca poate nu am invatat prea mult, dar materia e foarte multa si foarte grea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am dat multe examene dar si mai multe concursuri.Stiu ce inseamna sa inveti si sa stii ca sub 5 n-am luat niciodata si niciunul dintre colegii mei bursieri sau nu ,n-a luat niciodata 5 sau sub 5.
    Unde ai facut facultatea , la o facultate de prestigiu sau la ceva inventat dupa revolutie? Nu vreau sa te jignesc dar ce se face in oraselul x e diferit cam de la pamant la cer de ce se invata la o facultate adevarata.
    Ce e aia "poate nu am invatat prea mult" ?Asta e exprimare de profesor , de om care pretinde ca-i poate invata pe altii ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut facultatea de chimie in Iasi la Universitatea Al. I. Cuza.
    Daca tu crezi ca aici se ia asa usor burse... iti spun ca e doar parerea ta (acum nu mai stiu cum e dar cand am facut eu trebuia sa inveti serios pentru o nota buna).
    Sa stii ca nu ma jignesti deloc. Eu stiu cat am invatat la viata mea si consider ca am invatat destul.
    Nu sunt profesor, am renuntat la varianta asta cand am vazut cat trebuie sa muncesti pentru a intra intr-un sistem murdar si corupt...
    Prin "poate nu am invatat prea mult" inseamna ca am strans toata documentatia de care aveam nevoie si prin martie - aprilie m-am apucat serios de invatat(nu aveam servici, deci stateam acasa si invatam). Dupa examen mi-am dat seama ca daca nu ai predat niciodata, pentru a fi pregatit, iti trebuie un an intreg de invatat pe burta.
    E usor sa-ti dai cu parerea, ca si cei de la televizor care fac profesorii prosti si asa mai departe. Sustine si tu acest examen si apoi mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bursele se IAU greu , asa ar trebui , sa se ia greu , dar cand impusti notele s-ar putea sa se ia usor !
    Uite eu cand am dat ceva ,examen ,concurs, in afara de invatat , incercam sa fac si subiectele date in anii anteriori , ca sa-mi dau seama cam pe unde ma situez.
    Nu e grav ca esti prost ori nepregatit ,e loc sub soare pentru toti , dar sa te duci ca sa pici cu 1-2-3-4... spune ca nu prea stii pe ce lume traiesti , ca speri sa ai "noroc " , sa se intampele o "minune ".
    E penibil si jenant.
    Iar cei de la tv , care au prezentat niste perle de toata jena nu va fac prosti...doar constata.
    Scuze daca-mi permit prea mult (daca sunt indiscreta nu-mi raspunde ) dar in ce domeniu profesezi acum ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Poti sa vanezi note, dar sa vanezi note si sa iei si bursa... asta mai greu se intampla.
    Eu nu am zis ca nu sunt multi care se duc si ei, poate au noroc sa le pice ceva care, intamplator au citit. Problema e ca sunt foarte multi care se duc asa, de asta sunt statisticile asa ingrijoratoare, dar nu cred ca macar unul dintre ei o sa ia vreodata peste 5 la titularizare. Oricum cei care sunt sus in facultate, gasesc unde sa se angajeze si nu dau ei titularizarea pentru a fi profesori.
    Dar eu consider ca daca tie nu ti s-a intamplat niciodata, asta nu inseamna ca nu poti fi pregatit sau chiar foarte pregatit, dar in timpul examenului sa nu iti vina ideea, sa nu stii cum sa continui.
    Este foarte mult de vorbit. Nu stiu tu ce facultate ai facut, dar una e sa vorbim despre unul care sustine examenul la romana si alta e sa vorbim despre unul care sustine la fizica sau matematica.
    Referitor la ce fac eu acum, asta nu are nici o importanta.
    Dar nu inteleg de ce esti asa pornita impotriva profesorilor. Eu iti spun ca inca sunt profesori care pun suflet in ceea ce fac, dar sunt platiti cu niste salarii mizere. Nu mai spun de conditiile de munca...

    RăspundețiȘtergere
  13. 1.Am folosit caps anterior ca sa atrag atentia la ceva anume ( bursele se iau ca sunt mai multe nu se ia!).
    2.Nu am absolut nimic inpotriva PROFESORILOR .Le port cel mai mare respect si daca cineva m-ar intreba brusc ce oameni mi-au influentat viata cel mai mult , in bine evident , primele nume care mi-ar veni automat in minte ar fi : cel al profei de romana din generala , al profei de biologie si de matematica tot de atunci , al unui profesor anume din liceu...al fostei invatatoare ,abia apoi nume din facultate ori de cand m-am angajat .Si n-are legatura cu cronologia ci cu importanta .
    3.Cand am spus ca e bine sa faci subiectele date in anii precedenti ca sa-ti dai seama pe unde te situezi , evident ca la titularizare m-am referit , pt ca discutia mare s-a facut referitot la cei care au avut note de 2 si 3 , nu la cei care au luat macar 6-7 .
    4.Nu are cum sa fi bine pregatit si sa nu-ti vina nicio idee , mai ales ca sunt mai multe subiecte , nu e unul singur. Nu ai cum sa fi trecut printr-o facultate si sa te "pierzi" si sa nu-ti poti veni in fire timp de 4 ore ! Inseamna ca ai probleme psihice.
    5.Probabil ca acel "plan de lectie "( am vazut niste subiecte postate de tine de la chimie si am vazut si subiectul asta ) poate da mult in jos o nota DAR voi ati facut 2 ani de modul psihopedagogic , ati avut ore la clasa , cum e posibil sa nu faci un plan care sa fie notat cu macar 60-70 % din punctajul aferent ? Asta denota faptul ca nu prea v-ati omorat cu modulul ala...si e mare pacat !
    7.M-am uitat pe subiectele la chimie , repet , cred ca erau cele din 2010 , o sa ma uit si pe astea de acum , dar sa stii ca eu , ca om care n-a mai avut de-a face cu chimia din 1997 ( anul 2 de facultate )le consider de nivel mediu.
    Eu la bac am dat chimie si sa stii ca ce am dat eu a fost mult mai greu decat ce am vazut acolo.
    Evident ca nu ma pricep la chestiunile de pedagogie ( dar un plan de lectie despre alchene ti-l faceam intr-a 12-a ,si chiar intr-a 10-a cand am invatat despre ele , cu ochii inchisi ).
    Daca pentru un om trecut prin facultate de profil plus modulul psihopedagogic e ceva dificil...atunci inseamna ca n-a invata nimic in facultatea aia iar diploma lui nu valoreaza mai mult decat un sul de hartie igienica.
    8.Ce legatura are salariul ? Ala n-a citit Eminescu , ori nu vrea sa scrie formula benzenului din motive de bani ???Mai sa fie...mi-e ca n-a citit pentru ca e tampit si a trecut prin facultate ca gasca prin apa.A intrat in facultate pe dosar , fara concurs , a trecut prin sesiuni cu plicuri date in stanga si-n dreapta , si-a luat niste super note si acum crede ca e profesor !
    9.Si eu am un salariu foarte mic dar sa stii ca am facut un liceu de prestigiu unde am fost 5 pe loc la admitere ( am intrat cu 8 si ceva a 60-a pe lista din 72 de locuri), am facut o facultate grea ( unde n-am intrat din prima , dar si cand am intrat am fost a 17-a pe lista iar concurenta a fost tot de vreo 5 pe loc )am dar nenumarate examene iar dupa facultate concursuri unde niciodata n-am luat sub 7,5.Iar asta n-are nicio legatura cu salariul , cu grila din romania , ori cu cat as fi castigat daca as fi plecat din tara. Iar faptul ca eu cumpar carti , ca citesc ,ca ma informez , n-are legatura nici cu salariul nici cu conditiile de munca ( apropo alea sunt facute in mare parte de mine ...eu sunt destul de stapana la locul meu de munca , tot cam cat e si un profesor in sala lui de clasa ).

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am prins ce ai vrut sa-mi arati, dar nu am cum corecta.

    Daca vrei oameni competenti trebuie sa-i atragi cu ceva, iar banii sunt inca o motivatie buna la noi in tara(asta e parerea mea).

    Daca tu ai fost una din cei care au terminat facultatea cu brio si in tot ceea ce ai facut ai fost sigura pe tine, asta nu inseamna ca putem fi toti la fel. Zi-mi, la tine la facultate, cati invatau pentru note si cati invatau pentru ei, pentru a ramane cu cat mai multe informatii?
    Eu pot sa spun ca la mine la facultate din toata grupa, erau doua fete care invatau de placere, pentru a dobandi cat mai multe informatii si restul invatam pentru note.
    Iti spun ca cele 2 fete nu mai sunt in tara.
    Tu cati cunosti din cei care in timpul facultatii erau acolo in frunte, iar acum au dat pentru titularizare?

    Iar cu uitatul pe subiecte si ca ti-ai adus aminte de formule... aici te inseli. Este de scris enorm la un subiect, ca de asta tine examenul 4 ore si crede-ma ca scrii in continuu si tot nu-ti ajunge timpul. De asta te poti incurca, sa o iei gresit si te trezesti ca ai fost punctat 0 la subiectul respectiv.

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: