marți, 3 august 2010

Comentarii despre examen

Stiu ca multi dintre voi asteapta sa mai postez subiecte date in anii anteriori, dar am fost plecata si nu am mai putut posta nimic.
Voi afisa imediat alte subiecte, dar inainte am vrut sa vedeti ce mail am primit. Un mail in care m-am vazut pe mine, dupa ce am citit am spus: "Este exact ce am patit eu, este exact ce simt si eu in aceste momente."
Eu m-am inscris la examenul de titularizare la Suceava si daca anul trecut nu am inteles cum au corectat, anul acesta cred ca si-au batut joc cu subiectul de metodica. Nu cred ca toate metodele de invatamant sunt la fel de importante pentru toate disciplinele. Si mai mult de atat programa si bibliografia sunt depasite. Cand faci nu se corecteaza corect si te gandesti poate pentru ca nu ai invatat din bibliografie ai fost depunctata, iar din cand in cand dau subiecte de te doare mintea si nu intelegi de unde sa mai inveti. Ce nu pot sa inteleg eu este cum oare sunt asa de "slab pregatita " cum urla mass-media cand fosti elevi sunt actuali studenti cu rezultate deosebite la facultatea de matematica si poate si eu am ajutat la pregatirea acestora.Nu mai stiu daca e ghinion sau doar un semn ca ar trebui sa ma reorientez profesional si sa ramana in invatamant doar cei "bine pregatiti".
De accea va rog sa nu-mi mai scrieti mie personal, ci sa postati aici comentarii, pentru a vedea si altii ce am patit, ce am simtit... Poate unele experiente ale noastre, placute sau neplacute, vor ajuta pe cineva.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

4 comentarii:

  1. acelasi lucru il pot spune si eu, aceeasi titularizare la SUCEAVA 2010, unde banuiesc ca cei care corecteaza nu sunt specialisti in toate cele 3 subiecte, cum ar fi didactica. dupa un master profesionist de didactica si 6 luni de studiu in strainatate, am venit sa ma "inscriu" in invatamantul traditional romanesc unde inca se incurajeaza invatatul pe de rost (slabe competente) dupa anumiti autori. ori daca lucrarea mea a fost corectata dupa un asemenea tipar, asa vor fi si elevii invatati sa memoreze productiile altora- halal creativitate. poate nu revoltata, dar mi-a lasat gustul care nu cred ca se va uita pana anul ce vine, pentru a mai incerca o asemenea tentativa. sau poate era vorba de alte "surse" pentru ca nu-mi explic, cum de din 7 posturi titularizabile, exact 7 persoane au luat peste 7:d ironic, bineinteles ceilalti au fost ierarhizati. nu exista intamplarea ca toti sa fie la fel de destepti. ma intreb (retoric) oare cei care folosesc aceste mijloace de ierarhizare au constiinta? sper ca nu si copii pentru care roata se va invarti candva....trist!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost nasol examenul de suplinire cel putin la mine...a fost oral, iar notele au fost pe masura "pilelor" si "posibilitatilor". urat din partea lor! nu se vor satura in veci de nedreptati?!

    RăspundețiȘtergere
  3. BUNA ZIUA!DAU SI EU CONCURS DE MULTI ANI SI NU REUSESC SA MA TITULARIZEZ.OBTIN NOTE PESTE 7 DAR....DACA NU AI PILE NU OBTII POST.VOI VEDEA ANUL ACESTA CE O SA FIE.N-AVEM CE FACE,TREBUIE SA MERGEM LA CONCURS.DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca si pana acum se intra cu "pile", ma intreb cum o sa fie de la anul cand o sa conteze mai mult interviul cu directorul...

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: