Profesorii vor trebui sa aiba o pregatire speciala: un master didactic pe durata de 2 ani si inca un stagiu practic pe durata unui an. Ultimul an de master, precum si stagiul practic vor fi finantate de catre stat cu o Bursa de valoare egala cu salariul unui profesor debutant.
Se va avea ca si scop formarea unei retele nationale formata din cei mai buni profersori care vor deveni profesori coordonatori pentru cei care se afla in timpul stagiului practic.
Recrutarea cadrelor didactice se va face de catre consiliul de administratie al scolii format din 30% reprezentanti ai cadrelor didactice, 30% reprezentanti ai parintilor si 30% reprezentanti ai Consiliului Local.
Nu am reusit sa aflam cine formeaza restul de 10%.
Directorul unei scoli este, de asemenea ales de consiliul de administratie al scolii. Contractul intre director si scoala va fi validat de Consiliul Local si de catre primar.
Se mai specifica ceva foarte important: legatura dintre oamenii de afaceri ai comunitatii si scoala. Nu se specifica insa exact in ce va consta aceasta legatura.
O decizie importanta este cea care se refera la mobilitatea sporita a cadrelor didactice in cadrul scolilor: se vor forma consortii de scoli unde un cadru didactic va putea profesa
liber, atat pe verticala (gimnaziu-liceu) cat si pe orizontala (liceu-liceu) pentru a-si completa norma didactica. Aceeasi regula se va aplica si in cadrul universitatilor.
Titularizarea va disparea, urmand ca profesorii sa fie evaluati anuali pentru pozitiille disponibile.
SursaSubiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice
oare este adevarat ca nu va mai fi examenul de titularizare ?
RăspundețiȘtergereincurajeaza mita..
RăspundețiȘtergereSa speram ca nu va fi asa.
Ștergere