miercuri, 2 septembrie 2015

Examen suplinitori (septembrie 2015)

Din pacate am fost foarte ocupata in ultimul timp si nu prea m-am mai ocupat de site, la comentarii nu am mai putut raspunde, asa ca nici vizitatori nu prea mai sunt :(
Am sa incerc totusi sa nu abandonez ce am facut in ultimii ani si cat de cat sa mai pun informatii pe site.

Abia acum am vazut ca ieri si azi au fost inscrieri in mai multe judete, pentru examenul de suplinire din 3-4 septembrie 2014.
Mai multe despre asta gasiti pe site-urile inspectoratelor scolare judetene. Da, sunt multe inspectorate care nu se obosesc sa puna informatiile si pe internet, dar altele chiar sunt la zi cu informatiile, chiar si cu modelele de cereri si alte documente.

Mult succes celor care maine se vor duce la examen.

Lisa cu inspectoratele scolare judetene o gasiti aici:
Inspectorate scolare judetene


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

7 comentarii:

  1. Buna ziua! Am si eu o nelămurire: am dat examen de titularizare anul acesta pe română si am avut ocazia sa aleg un post pe engleză avand dubla specializare. Din prostie am refuzat in speranta ca va aparea ceva mai aproape si pe română. Daca acum la concursul de suplinire din 4sept.ia cineva calificat nota peste sau minim 5 la engleza, e prioritate la repartizarea din 10septembrie? Sau primează nota de la titularizare, dar pe română fiind?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atentie, repartizarea este pe 9 septembrie!
      Primeaza media de la concursul de titularizare, indiferent de specialitate pentru cei cu dubla specializare. Cei cu concursul de suplinire sunt ULTIMII repartizati. Vezi art. 102, al. 1 din Metodologie.

      Ștergere
  2. Eu am luat repartitie la suplinire in 25 august cu nota din iulie 2015 si mi s-a spus ca nu pot lua mai mult de 20 de ore. Erau 2 posturi la TIC unul de 10 ore si unul de 13 ore, ceea ce ar fi insemnta 23 ore. Legea zice ca se pot incadra cadrele didactice cu maximum o norma si jumatate. Chiar azi la Consiliu Profesoral s-a anuntat acest lucru. Atunci de ce nu te lasa sa iei post cu nota la concurs, care sa insumeze peste 20 ore? Sau numai unii au dreptul la plus catedra??? Chiar as dori sa stiu daca legal e corec sau nu acest lucru???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista vreo precizare in Metodologie in problema acordarii de ore peste norma intreaga. De aceea presedintele comisiei de repartizare procedeaza dupa bunul plac: unora nu le acorda nici o ora in plus, altora le acorda maxim 2 ore in plus, iar altora le acorda mai multe ore in plus.

      Ștergere
  3. buna ziua,
    va rog daca poate publica cineva subiectele de la examenul de suplinire din 4 septembrie 2015, la disciplina psihipedagogie speciala.
    Alta întrebare este pentru cei care au sustinut examenul de suplinire acum pe 4 septembrie 2015.......in urma unor rezultate peste 5 la acest examen, sepoate ocupa un post pe perioada determinata pe un an scolar cu posibilitatea de continuitate inc 2 ani????? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei incadrati in urma promovarii concursului de suplinire nu primesc continuitate. Doar cei incadrati in urma promovarii concursului de titularizare din 2014 si 2013 au acest beneficiu. Vezi art. 85, al. 1 din Metodologie.
      Este putin probabil ca viitoarea Metodologie sa prevada continuitatea pentru cei incadrati prin concurs de suplinire, din moment ce acestia sunt incadrati ultimii.

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: