miercuri, 6 mai 2015

Acte inscriere concurs titularizare 2015

Desi actele necesare pentru dosarul de inscriere la titularizare se gasesc in metodologie, primesc din ce in ce mai multe intrebari despre ele. Asa ca am hotarat sa le mai afisez inca o data:

ANEXEZ ÎN URMĂTOAREA ORDINE, acte doveditoare legalizate de biroul notarial (act. nr. 1 ori 1') sau atestat pentru conformitate de către unitatea de învăţământ la care funcţionez în anul şcolar 2014 - 2015 (actele nr. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8):

1) Copii legalizate de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional (ultimul pentru absolvenţii liceului pedagogic);

1') Absolvenţii promoţiei 2015 vor prezenta copia legalizată a adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu din care să rezulte că au susţinut examenul de licenţă/absolvire/bacalaureat, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic;

2) Copii de pe certificatele de obţinere a gradelor didactice;

3) Copii de pe certificatele de naştere şi căsătorie (pentru solicitanţii care şi-au schimbat numele);

4) Copie de pe actul de titularizare în învăţământ (dacă este cazul);

5) Decizia inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul);

6) Copie de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu domiciliul;

7) Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul);

8) Copie de pe carnetul de muncă şi/sau copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor;

9) Avizul medical din care să rezulte ca sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ;

10) Declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşor activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice şi nu am fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;

11) Numai pentru titulari: adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte situaţia postului (structura pe ore şi discipline a catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu) şi copii ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2005 – 31.08.2015 (dacă este cazul);



Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

46 de comentarii:

  1. Bună ziua, cei care au susținut cele două inspecții pentru examenul de definitivare ce acte trebuie sa adauge la dosarul pentru titularizare ca să se echivaleze nota? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca sunt studenta si termin acum , in iunie mai trebuie sa fac declaratia pe propria raspundere?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca da. Dar e o foaie pe care o completezi si o semnezi. Iti ia maxim 10 minute.

      Ștergere
  3. Aș avea aceiași întrebare: ce documente se depun pentru cei ce doresc recunoașterea notelor de la inspecțiile pentru definitivat la concursul pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am inteles, dupa inspectii trebuie sa te duci la inspectorat. De acolo iti vor da o hartie care trebuie depusa la dosar.

      Ștergere
  4. Buna ziua,

    Imi cer scuze daca nu este locul potrivit pentru a adresa intrebarea, dar as avea o nedumerire si sper sa gasesc pe cineva care ma poate lamuri.

    Am obtinut anul acesta titularizarea in baza art. 253 pe o catedra in invatamantul special si sunt inscrisa la definitivat pentru sesiunea din iulie. As dori insa sa sustin examenul de titularizare pentru o catedra de psihologie, si ma intereseaza daca in acest caz as pierde postul de titular obtinut acum.

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce am citit eu, nu este nici un articol de lege care sa-ti anuleze titulatura pe un post, chiar daca vei lua si 4 la alt examen de titularizare.

      Ștergere
  5. cei care termina facultatea in vara aceasta vor da licenta in luna iulie...cum putem anexa la dosar acum in luna mai copie de pe adeverinta care sa arate ca am sustinut licenta? o vom sustine in luna iulie, deci nu putem obtine adeverinta de acum...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,as avea o intrebare-
    Trebuie sa legalizam si diploma de bac.sau doar de licenta?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Inspecția la clasa e necesara pentru toți candidații?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua. Avizul medical din care rezulta ca sunt apta de a lucra in invatamant pot sa primesc de la medicul de familie sau de la un medic specializat?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Difera de la judet la judet (sau cel putin asa a fost anul trecut). In unele este suficient adeverinta de la medicul de familie, precum ca esti apt de a preda. In altele trebuie sa te duci cu acea adeverinta la medicina muncii unde vei face un control psihologic. De acolo ti se va da alt document pe care trebuie sa-l pui la dosar.
      Cel mai bine e sa te duci sa vezi exact ce cere la tine in judej, pentru a nu umbla degeaba pe drumuri.

      Ștergere
  9. Buna ziua,este posibil sa ma înscriu la titularizare daca nu am diploma de licența in original doar adeverința? Am absolvit in anul 2011 dar nu s-au eliberat diplomele,sunt din categoria celor fara diploma din pacate,este ceva de facut? Va rog frumos sa-mi răspundeți ,nu as vrea sa pierd înscrierea !

    RăspundețiȘtergere
  10. Stiu ca intrebarea a mai fost pusa, dar anul acesta termin facultatea si nu stiu daca trebuie sa pun si diploma de bac legalizata?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, doar diploma de licenta trebuie legalizata.

      Ștergere
  11. Pentru analize in Bucuresti...o clinica de medicina muncii stie careva???

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca am obtinut anul trecut nota 10 la gradul II si nu se elibereaza diploma cum ma pot justifica eu la titularizare..
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua. Adeverinta din care sa rezulte vechimea in invatamant trebuie sa fie originala? Spre exemplu: Am domiciliul in judetul Suceava si acum sunt in Bucuresti si nu am posibilitatea sa le am in original.
    Va multumesc!
    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adeverinta cuprinzand vechimea in invatamant trebuie sa fie in original, fiind eliberata de ultima unitate scolara.

      Ștergere
  14. buna seara!puteti sa imi spuneti daca se legalizeaza si certificatul de absolvire al modului pedagoigic?multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru a fi sigur, du-te la inspectorat si vezi ceilalti cum au pus la dosar. Asta ca sa nu cheltui banii degeaba.

      Ștergere
    2. Da, se legalizeaza si certificatul de absolvire al modului pedagoigic.

      Ștergere
  15. Buna seara..sunt in anul 1 de facultate la ubb , invatamantul primar si prescolar si vreau sa stiu daca pot sa profesez ca educatoare din toamna..este un concurs pentru posturi vacante pentru suplinitori? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in toamna poti sa dai examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  16. Buna ziua,
    Pot sa ma inscriu la titularizare daca mi-am pierdut diploma de licenta,master,
    definitivat,aducand adeverinta de la terminarea licentei(din1999)pe care am primit-o la terminarea facultatii in vederea inscrierii la inspectorat pentru acel
    an scolar?Am si cartea de munca cu vechimea in invatamant 2 ani.
    Multumesc,
    Cristina M

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua,
    Pot sa ma inscriu la titularizare aducând adeverinta primita la terminarea facultatii (1999), copia cartii de munca din care rezulta vechimea 2 ani in invatamant,copie C.I.,cererea formular de inscriere si adeverinta de la medicul
    de famile(apt,etc)?deoarece nu-mi gasesc diplomele de licenta, master, definitivat si nu mai este timp sa cer duplicat.
    Multumesc,
    Cristina M.

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua.Ce puteti sa- mi spuneti legat de inspectia la clasa, pana la ce data trebuie sustinuta , unde si daca este obligatorie.Eu mi- am depus dosarul pt .prima data pt. postul de maistru instructor ind.alimentara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa perioada de inscrieri, toata lumea va fi programata pentru inspectie.

      PS: sa stii ca o singura data e de ajuns sa pui comentariul :)

      Ștergere
  19. dupa perioada de inscrieri, adica 19 mai , mai este o periada cand se mai face inscrieri la titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  20. Cei care termina anul acesta pot să se prezinte la examen în mod excepțional fără să fi depus dosarul din mai?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna,

    In cazul in care am inceput sa studiez anul acesta la Facultatea de Litere, specializarea romana- engleza, as putea sa sustin deja examen pt suplinitor pe limba engleza, din toamna? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Am absolvit facultatea in anul 2009, am facut si modulul pedagogic I in timpul facultatii. Nu am profesat inca. Oare anul acesta as putea sa ma inscriu la titularizare? Intreb acest lucru fiindca nu stiu daca modulul pedagogic expira si au trecut multi ani de cand am absolvit. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna ziua. Am absolvit o facultate de comunicare si PR in anul 2013. Daca aleg sa fac acum un masterat in invatamant, de exemplu traductologie- limba engleza as putea sa ma inscriu la finalul studiilor pt examen titularizare limba engleza?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna seara, am terminat Universitatea Bucuresti , Matematica , nu am sustinut examenul de licenta , am sanse sa ocup un post ca si suplinitor necalificat din septembrie? Va rog cat mai multe detalii sau indrumari daca este posibil. Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna seara, am terminat Universitatea Bucuresti , Matematica , nu am sustinut examenul de licenta , am sanse sa ocup un post ca si suplinitor necalificat din septembrie? Va rog cat mai multe detalii sau indrumari daca este posibil. Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna seara. Am terminat liceul pedagogic in anul 2015. Ma pot inscrie la examenul de titularizare din mai 2017? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna seara , am terminat contabilitate si informatica de gestiune la Spiru in 2011 si de asemenea am facut in paralel si modulul pedagogic . Intrebarea mea este , eu ma pot inscrie la examenul de titularizare din 2017 sau ceea ce am terminat eu nu e suficient ? Trebuie sa ma inscriu la o alta facultate ? Multumesc mult .

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: