duminică, 26 octombrie 2014

Metodologie si calendar definitivat 2015

Au fost publicate de ministerul educatiei, metodologia si calendarul pentru examenul de definitivare in invatamant 2014-2015. Acestea le puteti vedea in arhiva de mai jos:

Metodologie si calendar definitivat 2015

Calendarul in puteti vedea mai usor aici:

Calendar definitivat 2015


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

17 comentarii:

  1. Buna ziua, as dori sa stiu cand pot participa la definitivat. Cati ani de predat in invatamant trebuie sa am? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara, puteti da definitivatul din primul an, trebuie sa va efectuati 2 inspectii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stie cineva cum, unde si cand se vor desfasura aceste inspectii? Voi fi programata la o scoala sau vine cineva in inspectie la scoala in care predau?

      Ștergere
  3. Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc programa pentru examenul de definitivat din acest an in cazul in care s-a publicat. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua! Îmi puteți spune va rog unde găsesc programa pentru definitivat 2015? Va mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca au fost publicate inca, dar cel mai probabil vor ramane neschimbate.

      Ștergere
  5. Bună ziua,

    Sunt profesor de matematică-informatică, începând cu anul 2013-2014.

    Întrebarea mea este:

    Dacă anul acesta am o catedră de doar 9 ore de matematică (deci cu o jumătate de normă), aș putea să susțin examenul de definitivat? (aș dori o justificare a răspunsului, deoarece în metodologie nu am găsit exprimat clar acest lucru, iar toate organele avizate mă trimit la studiul legii.)

    Vă mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vedeti art.9, aliniatul 1,litera c si aliniatul 2 din metodologie. Dvs. cu jumatate de norma veti avea la sfarsitul anului scolar o vechime efectiva la catedra in specialitatea postului de jumatate de an.
      Pentru a participa la definitivat trebuie sa aveti efectuate 648 de ore (36x18 ore),iar dvs.aveti numai 324 (36x9 ore). Orele trebuie sa fie in specialitatea postului. Nu se socotesc orele in completare.

      Ștergere
  6. Buna seara. M-am inscris la examenul de definitivare in invatamant.Mi-as dori foarte mult sa mi se aprobe dosarul. Anul trecut am participat pentru prima data la examenul de titularizare si sunt foarte incantata, imi place sa lucrez in invatamant. Mi-as dori sa trec cu bine si de acest examen insa as avea nevoie de o programa. As dori sa stiu ce am de invatat ca sa incep din timp. V-as ramane foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu aceasta programa. Va multumesc. Maria N.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intrati pe www.edu.ro si click jos definitivat. Acolo gasiti orice programa. Succes

      Ștergere
  7. Nu stie nimeni unde as putea gasi programa pentru examenul de definitivare la limba engleza? Tot intreb, caut si nu gasesc nicaieri programa pentru anul 2015.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua ! As dori sa stiu care e calendarul pt examenul de titularizare 2015-2016, de asemeni as dori si care e programa . Multumesc frumos !

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua! Unde as putea gasi programa pt examenul de titularizare 2015-2016? S- a schimbat ceva fata de anul trecut? Stie cineva? Multumesc mult !

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua, dc nu am depus dosarul pt examenul de titularizare pana pe 19 decembrie nu-l mai pot depune? Va rog sa ma ajutati... Ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inscrierile pentru examenul de titularizare 2015 se fac in perioada 11-19 mai 2015.

      Ștergere
  11. Imi poate spune cineva unde gasesc programa de definitivat economie 2015.

    RăspundețiȘtergere
  12. Bună ziua! Am și eu o întrebare puțin cam "impertinentă". În situația în care in care am fost la ultimul examen de titularizare in anul 2004 și am luat nota 8.15 dar nu erau posturi pe care să te titularizezi, rămânând astfel suplinitoare câțiva ani după care am lucrat altceva, nu pot folosi acea notă la infinit până mă titularizez, fără să mă prezint an de an la un examen care nu mai mă ajută cu nimic?

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: