marți, 22 iulie 2014

Proba scrisa titularizare 2014 - cum a fost?

Va rog sa lasati un comentariu scurt, cu impresia voastra despre proba scrisa din acest an. Daca ati mai dat si anul trecut, poate o mica comparatie ar fi de folos :)


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

137 de comentarii:

  1. a fost ok, timpul prea scurt pt a rezolva tot in graba daca scri imposibil sa nu faci greseli din neatentie, nu am fost anul trecut la examen este prima data cand particip, am vazut subiectul de anul trecut dar mi sa parut mai usor acela desi structura a fost la fel, parerea mea este ca depinde si de noroc si de mana care corecteaza lucrarea ta profii sunt subiectivi in feluri diferite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EXECRABIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
    2. Mai invata gramatica si poate iei examenul peste cativa ani!!!
      Erata la textul de mai sus: "scri"= scrii
      "mi sa parut"=mi s-a parut
      Sa nu mai vorbim de punctuatie!
      Invata gramatica din clasele I-IV si eu iti PROMIT ca profii nu vor mai fi "subiectivi in feluri diferite"!

      Ștergere
    3. ,,profii sunt subiectivi în feluri diferite"? Serios? Atât poţi?

      Ștergere
  2. ,, Consecventa mama invataturii ''...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua!
    Am o nelamurire cu privire la cazurile in care se anuleaza o lucrare
    Am fost primul an la titularizare si din greseala cand am scris un cuvant pe pagina 4 ultima litera a ajuns pe pagina 1. (se vede cand se indoaie pagina) Cand mi s-a pus stampila nu mi s-a spus ca ar fi considerat semn. Iar a sfarsit supraveghetoarele m-au pus sa dau o declarative in care doar sa specific ca am trecut spatiul de pe pagina 4.
    E posibil sa mi se anuleze lucrarea doar pentru asta???
    Andreea P.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar eu nu inteleg, ti-au anulat pana la urma lucrarea?

      Ștergere
    2. supraveghetorii nu, doar m-au pus sa dau acea declaratie.

      Ștergere
    3. Dar ce rol are acea declaratie? Nu inteleg, pentru ca nu am mai auzit. Nu se putea sterge frumos cu o singura linie ce s-a scris din greseala pe prima pagina si gata?
      Supraveghetorii ce ti-au spus?
      Eu nu cred ca ti se va anula lucrarea, dar nu iti spun sigur 100% sa stai linistita ca asa va fi. E doar parerea mea. Sper sa am si dreptate :)

      Ștergere
    4. am taiat cu o linie, doar ca atunci cand indoi foaia (ca eu am scris cu ea desfacuta) apare o litera langa marginea stanga in spatial alb de sub spatial unde scri disciplina.(pag 1) Iar supraveghetorii mi-ai zis doar atat: pentru siguranta da o declaratie in care sa specifici lucrul intamplat.
      Pentru ca era discutia daca e semn distinct sau nu...
      Iar cand I-am aratat presedintelui nu mi-a zis nimic, sa mi se anuleze sau sa transcriu lucrarea...
      Dar ma temeam totusi ca sa nu fie vreo problema pentru evaluator. (Ca ne-au disperat cu semnele distincte cei de la noi din judet)

      Ștergere
    5. Anul acesta s-a exagerat mult în privinţa ,,semnelor''. S-a pus o presiune prea mare pe noi din acest punct de vedere. După părerea mea, fraudele se comit la un alt nivel.

      Ștergere
  4. nu mi s-a parut foarte grea proba, doar ca a avut unele nuante ,care pe unii dintre noi i-a defavorizat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acelaşi lucru îmi spunea cineva înainte de a lua 2,50 - că nu i s-a părut grea proba.

      Ștergere
  5. Buna ziua! Nu stiu altilor cum era, dar eu ma simt asa ca pentru invatatori era usoara... Erau doar subiecte practice, trebuia sa raspunzi mai de mult dupa experienta ta... Subiectele erau asemanatoare cu cei din anul trecut... Sper ca toti vom primi nota dorita... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă vor primi toţi nota pe care şi-o doresc, o să fie grav! Crede-mă!

      Ștergere
  6. La chimie a fost cel putin ciudat. Pe cand te axezi pe didactici ..pafff se trezesc din nou sa dea si teorie . Subiectele totusi au fost accesibile insa ei presupun ca fiind profesori totul iti vine asa ,ca pe banda si apuci sa scrii absolut tot in 4 ore. As fi extrem de curios ca un nene sau o tanti de prin aceste comisii de evaluare sa rezolve de la A la Z un subiect propus pentru titularizare,sa vedem si noi in sfarsit cum trebuie rezolvate. Ca asa,pe barem poti sa rezolvi in cateva pagini tot . Dar ei asteapta inflorituri... Ma rog... Raman la ideea ca e un examen mai mult decat aiurea care nicidecum nu reflecta cat de bun sau cat de prost profesor esti ! Si spun asta dupa ani buni de purtat catalogul in brate ,cu note mari la titularizare dar care sunt in continuare suplinitor pentru ca...nu sunt posturi titularizabile...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti mare dreptate. In plus, daca ati vazut in metodologie, in lege e pravazut ca titularii care dau examen, pentru a lua alt post, chiar daca obtin o nota sub 5, raman tituari acolo unde au fost. Unde e corectitudinea? Si eu sunt cu gradele toate luate cu 10, cu cateva concursuri cu nota buna, dar fara a avea norocul sa prind o titularizare. Din motive subiective. Nu e deloc corect. Ar trebui sa dea din nou toti profesorii examen , chiar si cei titulari, sa vedem ce rezultate vor avea. Isi bat joc de noi si nu e corect ca cei titulari sa aiba toate drepturile posibile si orice greseli ar face, sa nu poata fi indepartati din sistem. E o bataie de joc. Despre cei din minister, ce sa mai zic...!

      Ștergere
    2. Sunt intu totul de acord. A fost groaznic .Nu stiu ce vor sa scoata in evidenta cei care elaboreaza subiectele la chimie."Ca in sistem sunt profesori slab pregatiti?" Sunt in invatamant de 12 ani si am dat de nenumarate ori acest concurs. In ultimii doi ani se mai schimbasera subiectele.Ei anul acesta s-au inmultit, au introdus mult mai multa teorie si problema. Cand dai asemenea continuturi, de clasa a XI si a XII iar eu sunt profesor de gimnaziu si nu aplic la clasa decat problema cu cristalohidrati si identificarea a doi dintre anioni. Cand am vazut in 2012 subiectele:sapunuri si detergenti si petrol , am zis ca nu se poate mai urat subiect.Ei, iata ca anul acesta domnii care au elaborat subiectele au putut.Izomerie? Este ceea ce nu am inteles si nu am suportat niciodata. Domnilor care elaborati subiectele, m-ai ganditi-va si la noi, cei care dam vara de vara acest examen, pentru nimic, pentru ca posturi nu avem, in ce stres traim.Si dupa o perioada lunga in care inveti, neglijezi familie, copii, absolut totul, te duci la examen si, din toata chimia cat este ea de frumoasa, iti pica izomerie.

      Ștergere
    3. 1. Si eu sunt titular si am dat examen!
      2. Si suplinitorii si titularii au aceleasi drepturi, mai putin plata cu ora!!!
      3. Ce ai zice daca in urma examenului ai deveni titular, iar la anul s-ar da o lege ca toti sa dea examenul si ti-ai pierde titulatura??? Ar fi ceva! :)))

      Ștergere
    4. Este greu sa te vezi titular dar nu trebuie sa judecam pe cei care au dat un examen si s-au titularizat prin munca lor. Si noi am neglijat familie ,copii si mai ales pe noi dar am mers mai departe.Mult succes si iarta-ma daca am fost prea dur.....

      Ștergere
  7. Nu lucrez in invatamant, dar ce se intampla acolo este de doemniul SF.Voi ati calculat cati bani cheltuiti in fiecare an pentru aceasta caricatura de examen? Aceleasi dosare in fiecare an, drumurile facute, timpul pierdut; si pentru ce? Pentru un post de suplinitor pe perioada determinata, ca poate in 20 ani prindeti si unul de titular. Pentru un salariu de nimic? Merita sacrificiul vostru si al familiei voastre an de an? Eu unul nu pot sa inteleg de ce va injositi in felul asta an de an.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu zic ca nu ai dreptate, dar sunt oameni care din asta traiesc (de exemplu un profesor de chimie mai greu iti gaseste de lucru in alta parte - spun din experienta). Altii fac asta pentru ca isi doresc sa lucreze cu copii.

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu ce scieti dvs., e un sacrificiu enorm si un stres nemeritat. Eu mi-am propus sa incerc anul acesta ultima data... Dupa o experienta de un an la un liceu tehnologic, m-am convins ca nu ma pot adapta la invatamantul de astazi, si nu pentru ca nu as fi eu pregatita. Acum parca traim in alta lume, copii inraiti, fara 7 ani de acasa, semi-analfabeti. Sa predai romana la copii care nu stiu sa citeasca in clasa a X-a un text de casa a II-a... Dezinteresul pentru scoala al elevilor, obraznicia, lipsa minimului de bun simt m-au descurajat total, fiind incepatoare. Pacat! E o meserie pe care multi o facem cu suflet, dar cand ai atatea piedici, trebuie sa alegi o alta cale cat se mai poate. La titularizare a fost usor! Multa insistenta pe ”semne”, taieturi, corecturi, in centrele de la Cluj-Napoca. Pe mine m-au pus sa rescriu 8 pagini pentru ca le numerotasem gresit (pagina tabelul cu corectorii nu am numerotat-o). 2 ore am elaborat lucrarea, 2 ore am copiat-o... Un gust amar ca in fiecare an, dar incerc sa fiu optimista! Posturi titularizabile, din pacate, nu sunt! Toate cele bune!

      Ștergere
    3. Oare pe copilul tau cine il va invata, sa scrie si sa citeasca daca toti ar gandi asa?

      Ștergere
    4. Aici e problema. Profesorii nu sunt uniti, nu au demnitate si coloana vertebrala. Ne lasam calacti in picioare si umiliti. Mai fac pe interesantii cu corectarea lucrarilor prin tara pe cine stie unde, si eu sunt convinsa ca cine trebuie sa ia , tot ia examenul. Tot pe aranjamente merge, de aceea dau asa subiete idioate si interpretabile!

      Ștergere
    5. Poate că asta se şi doreşte, o lipsă de unitate ca să putem fi mai uşor de manipulat.

      Ștergere
  8. Pe lb engleza a fost mult mai greu ca anul trecut , nu prea aveai timp sa rezolvi toate subiectele in 4 ore .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am o problema cu baremul pentru limba engleza.Unde sunt raspunsurile corecte???Eu de unde sa stiu unde am gresit daca nu mi se ofera raspunsurile macar la prima parte a examenului, unde se presupune ca avem itemi obiectivi? Vai de noi...probabil asa ar trebui sa corectam si noi testarile de la clasa, cu un astfel de barem!

      Ștergere
  9. Subiectele la chimie au fost ( nici nu stiu cum sa ma exprim) bataie de joc. Comparativ cu anul trecut au fost ,,urate,, dar nu foarte grele. Au pus baza pe laborator de cls a XIIa, teorie si probleme de cls a XI a, subiecte ok pt profesori care au predat sau preda la liceu. Dar cei care predau la generala sau dau pt prima data acest examen ce puteau face? Nu mare lucru, la asemenea subiecte. Au fost mai grele decat la matematica , unde a fost un subiect de cls a V a si unul de cls a IX a.

    RăspundețiȘtergere
  10. nu a fost greu pt cei care profeseaza...pt mine.....of... mi s-a parut foarte greu deoarece pt intocmirea unui demers instructiv imi trebuia mai mult timp...sper sa iau o nota sa prind si eu o suplinire sa fiu mai pregatita la anul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crede-mă...subiectele au fost grele chiar şi pentru cei cu experienţă la catedră.

      Ștergere
  11. am si eu o nelemurire...daca iau o nota intre 5 si 7 pot prinde un post de suplinitor...cum se rezolva asta???se face sedinta publica la inspectorat ca la titularizare sau trebuie sa umblu pe la directori???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cu o nota intre 5 si 7 poti prinde un post de suplinitor calificat. Nu trebuie sa umbli pe la directori, ci repartizarile se fac in sedinte publice. Urmareste calendarul.

      Ștergere
  12. Se mai da cumva si in august examenul? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Am sustinut pentru prima data examenul la filosofie si logica, desi am vechime ca invatator titular. Subiectele mi s-au parut prea numeroase si prea stufoase pentru a le gandi inainte sa scrii. Practic, am scris 4 ore fara pauza si cred ca mai era nevoie de cel putin 30 minute pentru sinteza si verificare. 4 ore faci un efort imens, intens, dar fara sa ai timp sa gandesti prea mult asupra sintezei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu am dat la Filosofie şi Logică, argumentare şi comunicare. După 3 ore de scris fără întrerupere am terminat doar subiectul la una dintre discipline. Am scris totul fără să fi reflectat asupra cerinţei. În cazul în care aş fi citit subiectele cu atenţie şi mi-aş fi făcut un ,,plan de bătaie'', cred că aveam nevoie de 4 ore doar pentru un subiect. Sunt foarte dezamăgită. Deşi am dat examenul de câteva ore şi am luat note mari mereu, deşi am experienţă la catedră, judecând după baremul lor, n-aş avea cum să iau o notă mai mare de 3 cu felicitări. Credeam că sunt făcută pentru învăţământ, credeam că-mi place să lucrez în acest domeniu, însă anul acesta m-am lămurit. Trebuie să-mi găsesc un loc de muncă serios.

      Ștergere
  14. Buna, se mai da si in august examenul? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se mai da examen ca si anul trecut. In functie de locurile ramase libere, directorii le scot la concurs.

      Ștergere
  15. sunt intru totul de acord cu domnul sau doamna care a sustinut proba la chimie. eu am sustinut proba pentru învatatori si a fost aceeasi prostie- cand m-am pregatit pentru examen m-am axat pe didactici si anume partea practica, dar cei din comisie au introdus de data aceasta la subiectul II teorie cu duiumul...si argumentarile acestea n-au nici o logica...prea multe intr-o singura lucrare pe teme diferite ,care iti "prajesc creierul". cu ce demonstreaza ele ca esti un profesor bun? cu nimic...ca doar n-o sa faci filosofie in fata elevilor... am cunoscut multi profesori care stiu sa toarne"apa de ploaie ",dar la partea practica sunt praf. pe asa gen de profesori copiii pur si simplu îi urasc...

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum vi s-au parut subiectele la psihopedagogie speciala? Personal cred ca nu am avut suficient timp pentru a acoperi bine toate subiectele. Programa este stupida cu toate taxonomiile si cu volumul imens de informatie. Macar anul asta eseul a mai salvat putin situatia.

    RăspundețiȘtergere
  17. aSCHILEAN mARIA22 iulie 2014 la 20:27



    VA ROG PUNETI SUBIECTELE DE LA INVATATORI!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna seara! La biologie subiecte au fost mult mai grele si complexe ca anul trecut, nu aveai timp ca sa rezolvi in 4 ore asemenea subiecte. Sper sa reusim macar sa luam o nota de trecere! Mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu doresc sa fac un comentariu pe langa subiect: la Constanta, pentru prima oara de cand ma stiu eu in invatamant si sunt de ceva vreme, am fost solicitati sa ne scriem IN CLAR numele si prenumele pe ciorna. Nu mi se pare deloc ok... s-a mai intamplat pe undeva? As vrea sa primesc un feedback si de la colegii din alte judete. In rest, examenul a avut aceeasi structura ca anul trecut, timpul fiind inamicul nostru nr.1.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am dat examenul tot in Constanta, la centrul 1, dar nu ni s-a cerut sa ne scriem numele pe ciorna. Asta nu e normal....

      Ștergere
    2. si eu am dat examen la Constanta si nu ni s-a cerut sa ne trecem numele pe ciorne. de altfel, din cate stiu eu, in metodologie se specifica faptul ca este interzis sa ne trecem datele de identificare atat pe foile de examen, cat si pe ciorne. probabil ai avut parte de supraveghetori incompetenti...

      Ștergere
    3. Tot Constanta....ni s-a cerut semnatura pe ciorna !!!

      Ștergere
    4. Constanta. centrul nr. 3

      Ștergere
    5. La Constanta in centrul de examinare nr.4 in sala vis-a-vis de bagaje s-a copiat.

      Ștergere
  20. La engleza a fost incomparabil mai greu. In 2012 sub. au fost copy paste din Scrivener, in 2013 un pic mai nuantate, iar anul asta nu au fost nici din Harmer nici din Scrivener, cica au fost dintr-un autor, Parrot, de care nici n-am auzit si nici nu e in bibliuografie, asta e mai grav !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu imi pareau cunoscute subiectele, chiar ma gandeam oare unde le.au gasit asa ' frumoase' :)) era de asteptat sa schimbe autorul :)) deci sunt de acord, a fost mai greu ca si anul trecut, drept pt care anul asta am luat 8,12 iar anul trecut 8,5 la scris.

      Ștergere
  21. buna seara ,eu am dat la ed.fizica, subiectele nu pot sa zic ca au fost deosebit de grele,insa o imtrebare am inteles-o gresit ,trebuia sa folosesc 2 procedee tehnice pt.dezvoltarea vitezei in diferite forme de manifestare la alegere,iar eu am descris 2 exercitii pentru dezvoltarea vitezei de reactie
    .insa intrrebare se refera la altceva, trebuia sa denumesc 2 procedee tehnice pentru dezvoltarea vitezei si sa dam si cate un exemplu printr-un exercitiu care sa corespunda acelui procedeu
    de exemplu efectuarea actiunilor in tempouri maximale -si sa dam si un exemplu printr-un exercitiu.
    si al doilea procedeu pe care ar fi trebuit sa -l scriu este efectuarea actiunilor in tempouri submaximale si sa dau un exemplu care sa corespunda acestui procedeu/Eu insa neintelegand intrebarea am descris 2 exerciti pentru dezvoltarea vitezei de reactie/folosind formatii de lucru,serii,tempouri.
    oare acest raspuns mi-l va lua in considerare ? reamintesc eu nu am specificat din ce procedee tehnice fac parte ci pur si simplu am scris doua exercitii si basta :(

    RăspundețiȘtergere
  22. SPER SA NU PLICTISESC PE NIMENI DAR IMI EXPUN SI EU PUNCTUL MEU DE VEDERE. La biologie a fost ca dracu'. Mult mai greu fata de anul trecut si timp destul de scurt. Am scris 4 ore fără sa mă opresc ...nici măcar la baie nu am fost ,desi aveam nevoie de înainte de a începe examenul...si nu am iesit pentru ca mi s.a părut ca as pierde foarte mult timp. Pe de alta parte subiectele...cerintele au fost mult prea ambigue.... Au scris la început o chestie mărunta de altfel...care ne a costat pe majoritatea jumătate din punctajul de la subiectul I.....si asta fără îndoială. Ca cerintele propriu.zise erau ceva de genul...dati exemplu de un mijloc,de o forma de organizare,de 2 activități, fără sa iti mai dai seama ca tocmai la început...cand iti povesteau ei "pupaza din tei" iti cereau toate astea pentru fiecare din cele doua competente din secventa de programa aleasa. Asa ca sa se schimbe dracului didactica ...pentru ca oricum fiecare face ce i se scoală....si nu resoecta nimeni NIMIC. Ei te mai întreabă despre itemi...conditii chestii... Si tu le spui ca trebuie sa fie clari scurti si la obiect....si ei ti.i fac in asa fel încât sa te f...ă pana te îndoaie. Daca iau titularizarea măcar cu 5... As începe cel de al 3.lea an de invatamant. Dar m am saturat de ei cum m am saturat sa astept si următorul salariu ...fix la 5 zile după ce l.am luat. Sunt niste nesimțiți.... Începând de la unii colegi ,la supraveghetori..directiri ..președinti de comisii....inspectori..ministru... Nu este vina nimănui ca eu nu am fost atent doar ca sistemul este varza..... INCHEI AICI...SI ASTEPTAM REZULTATELE.. BAFTA!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. A fost foarte greu !!!! Volumul de munca imens !!! Trebuia sa fii doxa si sa scrii direct pe foaia de examen ca nu mai aveai timp si de ciorna! Se mai da in august ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se mai da examen ca si anul trecut. In functie de locurile ramase libere, directorii le scot la concurs.

      Ștergere
  24. Timpul....intr-adevar a fost o problema...Iar cand mai ai si "norocul" sa fii supravegheat de niste tolomace care VORBESC in timpul examenului si nu iti creeaza conditiile necesare pt. a te concentra, e "fain" tare.Asta ca sa nu mai vorbim de intreruperile din tipul examenului, cauzate de tabele de semnat, cand erai mai concentrat iti mai lipeau o eticheta, foiala in sala, unul intra, altul iesea si....ca sa nu uit......si subiectele au ajuns cu 20 de min. mai tarziu. Oricum e o ABERATIE sa poti intra in sala pana la 9, pt. ca subiectele sa vina la 10, dar cand mai si intarzaie 20 de min., chiar ca te intrebi ce mai cauti in Romania.....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bine punctat! ar trebui sa scoata catele alea de invatatoare din comisiile de supraveghere...vorbes intruna, nu cunosc metodologia, ce sa mai, sunt varza...

      Ștergere
    2. si in sala in care am fost eu am avut aceleasi probleme ...au incercat sa ne sperie cu faptul ca suntem filmati nu doar VIDEO, ci si AUDIO, dar de fapt incalcari au facut doar ei , supraveghetorii...au vorbit mereu si cu voce tare , n-au incercat sa vorbeasca macar in soapta. Unul dintre ei era un profesor f. batran ,care se vedea ca nu are rabdare si mereu avea ceva de comentat, ca sa-i treaca timpul mai usor... mai ales ca-si gasise un fost elev printre noi si mereu "il pisca " cu replici de genul "vezi sa nu ma faci de ras", "hai, colegul, ca acum suntem colegi" etc ... Nu stiu daca persoana aceea a fost in stare sa scrie ceva coerent, la cat de deranjat a fost in timpul examenului, dar pe mine sigur m-a deranjat foarte mult "taifasul" lor...dar cui sa te mai plangi cand orele zburau ca clipele si tu aveai de scris nu saga...?

      Ștergere
    3. Nu vi s-a scris pe tabla ora la care s-a incheiat inmanarea subiectelor la care sa se adauge 4 ore?Si in sala in care am fost eu inmanarea subiectelor s-a incheiat la 10 si 24 de minute. La 14 si 24 de minute am fost anuntati ca timpul nostru de lucru a expirat si ca suntem rugati sa lasam uneltele de scris pe banca.

      Ștergere
    4. Si la noi a fost un calvar ca si conditii, ca in fiecare an.
      Salile pe partea soarelui arzator, fara jaluzele; intre 9:00-10:00 mai ieseam pe hol la umbra si curent dar ne 'manau' inapoi ca 'e venit domnul de la minister si[...]'; geamuri inchise ca pe romani ii trage curentul; m-am imbibat cu un miros greu de transpiratie ca romanul nu face dus; toaletele cred ca nu au vazut vreodata curatare nici macar cu apa...
      In timpul examenului am avut un specimen curios, care preda de ceva timp si care intreba - senin nu rau-intentionat - despre cum sa scrie, cu ce si alte cele (cireasa de pe tort a fost atunci cand supraveghetorii au slabit vigilenta asupra lui si a prin momentul potrivit lingand bine de tot etichetele autoadezive cu codurile de bare si apoi, foarte chinuit, asudat si roș, mai ca tipa ca din gura de sarpe ca "nu se lipesc astea domnule, eu ce fac?"...s-a chinuit ceva un supraveghetor sa treaca peste sila provocata si sa dezlipeasca hartia umezita de saliva pentru ca a crezut ca "e ca la plicurile de la posta", lipindu-i-le cu chiu cu vai); ne-a vizitat si 'domnul de la minister', cu un adanc spirit inchizitorial in cuget si priviri, promitand arderea pe rug a ereticilor copiatori; vorbarie, frictiune, miscare browniana precum se intampla orice in invatamant.

      Toate astea pe nervii nostri, astia pusi in fata unor subiecte cu un grad extrem de mare de subiectivitate in corectare si inspectati in acelasi mod in vederea sustinerii probei scrise si ... pentru ce?

      La matematica au fost foarte frumoase secventele, insa mie mi s-a parut ca as mai fi avut nevoie de macar inca doua ore ca sa pot scrie tot ce as fi vrut. Nu am putut concepe ca automatul itemii la partea de evaluare si mi-a luat prea mult timp sa fac potrivelile de rigoare, daramite sa fi fost pe o secventa uratica si cu calcule serioase, iar la subiectul I nici astazi nu ma dumiresc daca sa marsez pe bla-bla-ul metodic doar, cu vagi tangente 'tehnice' sau trebuie detaliata si partea de matematica, caz in care, ca sa le poti impleti cum trebuie, ai nevoie de mai mult timp.

      In concluzie, stau si acum cu baremul in brate si nu stiu ce nota voi lua.

      Ștergere
    5. Cred că scena descrisă s-a produs la Galaţi sala 304.......acel bărbat trecut de prima tinereţe dă în aceeaşi sală cu mine examenul de trei ani şi cred că face intenţionat sau e ...redus!Nu am avut dispoziţia necesară să mă uit cum se numeşte să îi văd nota,dar ....nu contează...oameni între oameni....

      Ștergere
  25. Nu ar fi mai simplu ca la educatoare sa dea intrebari concrete , care sa fie concludente asupra baremului de corectare? Pe ce criteriu se corecteaza lucrarile? la cat de inspirati am fost in momentul respectiv? Sau creativitatea corespunde psihologic cu creativitatea celui care corecteaza? nebuloasa totala !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La educatori s-a dat de argumentat acelasi fragment de acum doi ani. Iar baremul consider ca lasa loc de interpretare, mare parte tot de corectori depinde. Pentru mine a fost primul an in care am dat examenul, e foarte greu daca nu ai experienta, de unde sa sti atatea jocuri si activtati sau povestiri, poezii pentru continuturile din curriculum daca esti debutant? Aștept cu nerabdare rezultatele!

      Ștergere
  26. La învățători, subiectul 1 a fost un mix de aplicații practice și argumentări care nu prea au avut coerență. Subiectul era de fapt o combinare a celor două subiecte de anul trecut. Subiectivismul celor care corectează este de la sine înțeles, mai ales că formulările subiectelor aduc aminte de limba de lemn utilizată cândva. În didactici, metodici și pedagogie nu se întâlnește acest limbaj. Și atunci mă întreb: cine trebuie să facă un update- noi, concurenții, sau cei care formulează subiectele? Dacă cerințele sunt clare nimeni nu se mai poate ascunde dupa expresii de genul „n-ai înțeles bine cerința”- nici candidații, nici corectorii. Dar cred că tocmai claritatea asta nu este dorită de cei de la minister.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate, Luminita! cam acelasi lucru am vrut sa scriu si eu la comentarii. Aplicatiile practice - inteleg ,dar ce cautau cele 2 situatii de argumentari pe teme diferite printre sarcinile subiectului I ? Nici o logica...Macar sa le fi lasat la urma pe ambele ...Practic te concentrai asupra demersului didactic, cand hop! iti mai dadea cate ceva de argumentat...parca intentionat sa-ti incurce gandurile ...

      Ștergere
  27. subiectele au fost naspa

    RăspundețiȘtergere
  28. Oameni buni.....se mai da ex din august????? sa raspunda cineva va rog.......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se mai da examen ca si anul trecut. In functie de locurile ramase libere, directorii le scot la concurs.

      Ștergere
    2. Anul trecut am luat 9 la examenul scris, 10 la inspectie. În şedinţă am fost repartizată la dracu' în praznic, mai exact am făcut naveta zilnic, vreo 120 de km dus-întors. A trebuit să alerg ca nebuna pe străzi să nu pierd microbuzul, dacă îl prindeam, aveam loc ,,în picioare''. La şcoală, abia dacă mă puteam pregăti pentru ore din cauza hârtiilor şi situaţiilor pe care trebuia să le fac urgent (dacă se putea...până ieri)! Am mâncat pe fugă, am îndurat frigul năprasnic şi căldura cu mirosurile ei pestilenţiale. Mi-am neglijat sănătatea, soţul, casa, prietenii etc. Îi mulţumeam zi de zi lui Dumnezeu că nu am copii, altfel aş fi fost o mama denaturată. Elevii - ca peste tot - slabi, neserioşi şi tupeişti. În fine, cunoasteţi cu toţii aceste aspecte. Înaintea examenului, aflu de la o colegă de ,,suferinţă'' că anul trecut, după ce au fost repartizaţi la zeci de km cei cu note mari, au apărut câteva locuri în oraş pe care le-au ocupat cei cu note mici.
      Cineva întreba mai sus: se merită? Cum să nu se merite?! Te poţi opune vocaţiei de dascăl? Poţi să te laşi condus de interese materiale, în loc să luminezi minţile unor copiii dornici de cunoaştere? Poţi să aduci salariul acasă fără să cumperi din banii tăi cretă, burete, coli şi tuş pentru imprimantă, uneori pixuri pentru elevii căscaţi? Dacă da, atunci nu eşti suficient de nebun pentru învăţământ.
      În tot acest timp, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, asist neputinciosă la spectacolul denigrării profesorilor. Frumos, nu?

      Ștergere
    3. Din păcate, unii candidați (unele candidate, ca să fim mai preciși) la posturile din învățământ seamănă foarte bine cu elevii pe care-i gratulați mai devreme: slabi, neserioși și tupeiști. În rest, toate bune.

      Ștergere
  29. Particip de 4ani la ex asta sf nu reusesc sa inteleg nimic ....subiectele -metodica in examen SURPRIZA un subiect metodica unul teorie ......sper sa iau macar 5 de timp nu mai zic nimic nici nu aveai timp sa scrii tot....gust amar....

    RăspundețiȘtergere
  30. daca am ingrosat litere dintr-un cuvint se considera semn?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. se poate cere inspectoratului sa spuna punctajul pentru fiecare subiect, sa vedem unde am fost depunctati

      Ștergere
    2. In 2012 am dat examen de titularizare, disciplina chimie, nota 9,05...prima data cu acest stil de subiecte....am vazut subiectele de anul acesta si nu inteleg ce a fost greu...?Primul item izomeri este prima lectie din man de cl 12 vechi(nu era nevoie sa fie tratat la niv de facultate....)....la fisa experimentala trebuia doar sa stii reactivii de recunoastere......iar ultima problema se gaseste in manualul de cl.12 filiera tehnologica- Marius Andruh. Consider ca cei ce stiu fff bine manualele nu au de ce sa se plinga......

      Ștergere
    3. Cei care cunosc manualele da, dar cei care nu sunt profesori? Sau sunt profesori de gimnaziu? De unde sa le cunoasca? Acum nu cred ca un profesor de 10 ani care preda in gimnaziu, citeste manualele de liceu ..

      Ștergere
    4. scuze...daca esti profesor 1 , indiferent ca ai predat la gimnaziu....cind inveti pentru acest concurs...trebuie sa inveti si materia de liceu....chimia nu este doar anorganica de gimnaziu.....

      Ștergere
  31. Sunt de acord cu ceea ce au spus colegii mei.Inamicul nr.1este intr-adevar timpul.As dori sa mai adaug ceva care cred eu ca ar trebui sa se faca:de ex.au fost elaborate 5 subiecte(3;4;nu are importanta)sigilate,parafate etc.Se extrage un plic.OK.De ce cand se face public subiectul extras nu sunt date spre difuzare si celelalte?De unde stim ca in celelalte plicuri nu era acelasi subiect?Si de ce nu se prezinta pe edu.ro un model de rezolvare?Eu am luat de baza multe lucruri de la dumneavoastra inclusiv rezolvare de subiecte.Sper din tot sufletul sa iau 7 pt.ca la limba franceza chiar au semanat cu cele afisate drept model.Insa mi s-a spus de catre unii candidati si chiar de doua doamne titulare, sefe de catedra,metodiste etc. ca nu asa trebuiesc abordate subiectele.Nu stiu ce sa zic,dar cum speranta moare ultima eu inca sper.Astept rezultatele.O vara linistita si concediu placut tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  32. vad ca nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea mea cu privire la primul subiect de la ed.fizica .l-am scris mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  33. La info a fost mult de scris...

    RăspundețiȘtergere
  34. Daca iau intre 5 si 7 la scris,si la proba practica am luat 10,mai dau dupa vreun examen ?sau daca iei peste 5 este suficient?

    RăspundețiȘtergere
  35. e bataie de joc, la engleza de ce nu ar putea da cateva exercitii gramaticale si cateva de gandire la prima parte, asa fac subiectele incat sa fie grele si nu exista un barem clar de notare daca am fi f ascut astfel de subiecte si de bareme la diagnostic tests ei ar fi fost incantati??? Bataie de joc la noi in tara pt ca in strainatate e mult mai usor

    RăspundețiȘtergere
  36. Azi,25 iulie e ziua Sf.Cristina.La Multi Ani Cris C!

    RăspundețiȘtergere
  37. Asa este timpul a fost scurt la cat trebuia sa scriu.Am dat la educatoare.Trebuia scris sub forma unui scenariu didactic nu?

    RăspundețiȘtergere
  38. va rog sa mi spune ti si mie in august pe ce data se tine examenul?
    Daca am bagat examenul de titularizare si nu m am prezentat, trebuie sa bag dosar de suplinire?(si cand se baga)
    va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  39. Este a patra oară când susţin acest examen, însă subiectele mi s-au părut mai grele decât atunci când abia ieşisem de pe băncile facultăţii. Dacă până acum am reuşit să iau note peste 7 datorită cărora am putut acumula ceva experienţă în învăţământ, în acest an mă tem să nu iau sub 5. Nu a existat subiect din programa de examen prin care să nu fi trecut, nu a existat lene sau dezinteres din partea mea. M-au deranjat următoarele:
    1. mania pentru acele ,,semne'';
    2. gradul de dificultate şi ambiguitatea sporită a itemilor;
    3. neconcordanţa între sarcinile de lucru şi timpul efectiv de lucru;
    4. baremul care lasă loc de interpretări. Cei care au ,,pus la cale'' această umilinţă, ne-au demonstrat (din nou) că pentru ei noţiunile de pedagogie şi metodică reprezintă un mister de nedesluşit.
    Am avut două subiecte mari, fiecare având mai multe subîtrebări. După trei ore abia reuşisem să scriu unul dintre subiecte fără să mă gândesc ori să analizez prea mult cerinţele. Repet: NU AM AVUT TIMP! Îmi rămăsese doar o oră pentru încă un subiect la fel de amplu, cu cerinţe la fel de ,,alambicate''. Nu vreau să jignesc ori să acuz pe nimeni. Vă întreb doar atât: este normal ca după 3 examene de titularizare luate cu note între 7.80 şi 9, un profesor cu definitivat şi cu 3 ani de experienţă în spate...să spună în acest an că nu visează la un 5?!!!

    RăspundețiȘtergere
  40. Cineva a pus punctul pe i într-un comentariu anterior. Se merită această înjoseală? Merită familiile noastre să le lăsăm de izbelişte pe parcursul anului şcolar şi pe timpul verii doar pentru a face parte dintr-un sistem păgubos?!!! După experienţa din acest an, voi încerca să-mi găsesc un job într-un alt domeniu pentru că ştiu că pot mai mult şi, de asemenea, merit mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  41. Mi se pare bizar că persoanele certate cu ortogramele, cu logica şi argumentarea, susţin că subiectele au fost accesibile. Dacă nu cunoşti regulile elementare de gramatică, atunci cum poţi pretinde că ai înţeles corect nişte subiecte neclare? Întâi de toate, învaţă să desparţi în silabe, învaţă să-l scrii corect pe ,,s-au/sau", abia apoi încearcă să-ţi dau cu părerea în legătură cu acest examen. Deşi, la câte nenorociri suntem martori zi de zi, nu m-aş mira ca astfel de oameni să devină titular dintr-o primă încercare. N-ar fi o minune prea mare.

    RăspundețiȘtergere
  42. Cum aflu daca voi fi repartizata sau nu la vreo scoala in cazul in care trec si de examenul scris?Ar mai trebui sa fac ceva?Ne va da cineva vreo foaie in care sa specifice notele obtinute, in cazul in care nu primim post? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe 31 iulie si pe 1 august trebuie sa te prezinti in sedintele de repartizare, daca ai luat nota peste 7(si la oral si la scris); in sedintele din 4-5 august te prezinti daca nu ai reusit sa ocupi un post in primele sedinte sau daca ai note sub 7. P.S sedintele au loc in scoala in care ai dat si proba scrisa.

      Ștergere
  43. La multi ani ! Nicoleta.

    RăspundețiȘtergere
  44. Subiectele au fost grele. Nu le-am putut rezolva în timp util.

    RăspundețiȘtergere
  45. Se fac sedinte publice organizate de catre inspectorat . Urmareste metodologia si o sa afli toate etapele de repartizare a posturilor

    RăspundețiȘtergere
  46. Am o mare nelamurire,am luat la proba scrisa 6,1 si la cea practica 10,sunt al 4-lea ca nota la proba scrisa la materia mea,care este urmatorul pas care trebuie facut??

    RăspundețiȘtergere
  47. Exista posibilitatea ca la contestatii nota sa fie mai mica decat cea initiala?

    RăspundețiȘtergere
  48. Daca obiectul pentru care am dat examen se incadreaza doar in lista posturilor incomplete din municipiul Bucuresti (perioada determinata), trebuie sa ma prezint in etapa a II-a de repartizare din perioada 4-5 august sau si in prima? Acesta este singurul pas dupa aflarea notei la proba scrisa sau mai trebuie sa ma inscriu undeva?
    Multumim pentru ajutorul constant acordat celor aflati la inceput de drum. Mirela C.

    RăspundețiȘtergere
  49. Cum se calculeaza media de la scris si inspectia la clasa ca sa aflu rezultatul final ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (Nota scris x 3)+nota inspecție, apoi totul se împarte la 4

      Ștergere
  50. Am trecut de examen binisor, as putea oricand intra ca suplinitor, cum si cand se fac repartizarile pentru suplinitori cei cu nota intre 5 si 6 ?

    RăspundețiȘtergere
  51. Daca am luat nota sub 5 la titularizare, mai pot lua post in vreo repartitie?

    RăspundețiȘtergere
  52. buna, am sustinut examenul am trecut as putea fi suplinitor, trebuie sa mai fac ceva sau sa astept sa vad daca voi fi repartizat, unde trebuie sa urmaresc sau trebuie sa merg undeva ???

    RăspundețiȘtergere
  53. Mi s-a parut o mare bataie de joc! Dar umilinta la adresa profesorilor va continua si la repartitie, unde desi au luat note mari, multi vor ramane pe afara.

    RăspundețiȘtergere
  54. Unde se va face repartizarea, de ex in Buc, va rog?! La inspectoratul general?

    RăspundețiȘtergere
  55. eu am terminat facultatea acum patru ani...apoi am intrat in concediu de maternitate pt doi ani timp in care am mai avut un copilas,deci inca doi ani de stat acasa....va imaginati voi dupa patru ani de scimbat scutece cum am invatat eu pt examen cu doi galagiosi in casa?Ei acum ajung la partea principala a comentariului meu...cum am reusit sa iau 7.2 iar altii cu experienta si grade luate cu 10 ,nu au luat nici 5????Eu cred ca aceste examene sunt tratate cu superficialitate de multe cadre didactice care se grabesc sa dea vina pe oricine dar numai pe NESERIOZITATEA LOR nu...poate ca se gandesc ca nu merita dar atunci de ce mai incearca?de ce nu se reprofileaza si lasa pe cei care cred inca in meseria aceasta si o trateaza cu seriozitate si respect....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu va suparati dar la ce disciplina ati sustinut examenul de titularizare?

      Ștergere
  56. imi poate raspunde cineva si mie la o intrebare daca am luat sub cinci anul asta la tit mai pot sa-mi folosec nota de anul trecut ????

    RăspundețiȘtergere
  57. Pentru cei care au primit note in jur de 6, ca si suplinitori pot fi repartizati pentru posturi incomplete?

    RăspundețiȘtergere
  58. Am sustinut examenul la educatori. Un mare excel de zel in privinta eventualelor ,,semne''. Despre subiecte,pot spune ca mi s-au parut accesibile,dar greu de tratat in 4 ore. Din momentul in care am primit subiectele, parca am intrat in transa (nu faceam altceva decat sa scriu, sa scriu, sa scriu.)
    Am luat subiectele punctual si am rezolvat fiecare cerinta in parte (am facut de fapt o sinteza, am incercat sa fiu cursiva si in acelasi timp am marcat cu aliniate fiecare subpunct. Dupa o munca de patru ore, am terminat lucrarea,fara a mai avea timp sa o recitesc.
    Nota mea a fost 9.30
    Bafta multa tuturor !
    Traiana.

    RăspundețiȘtergere
  59. Am luat 6,75 la examen. Daca depun contestatie am sansa sa iau cele 25 de sutimi ca sa fac nota 7 ? Cine a depus contestatie vreodata , rugam sa ne spuna si noua cum a fost? multumim ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am contestat nota anul trecut. de la 6,5 mi-a crescut la 7,05 dupa contestatii, dar eram sigura ca am scris de mai mult. Am avut si colege care au contestat nota degeaba...

      Ștergere
    2. Peste 90% dintre contestatii raman cu nota neschimbata, dar nu ai nimic de pierdut.

      Ștergere
    3. Am avut a 10-a nota in examen, adică 6.... altcineva cu nota 4,4 care face contestații să obțină nota finala 6,45 e posibil? Să crească nota cu peste 2 puncte...mi se pare tare ciudat! ( Are vreo legătură că tatăl candidatei are o funcție importantă)...de ce daca se fac contestații nu mi se arată lucrarea ( decât după 6 luni) când e prea târziu....astea sunt metodele cu care se operează atunci când sunt pilele puse în aplicare???
      Mai are rost un astfel de exam ? Inca puțin și se și titulariza...pornind de la o nota cu care nu ar fi putut să se prezinte macar la catedra.

      Ștergere
  60. Noi, cei de la engleza suntem cu adevarat scandalizati ca nu am primit subiecte din autorii din bibliografie, adica cum ? fac subiecte de unde ii taie capul? atunci sa nu mai dea bibliografie si gata ! ce spuneti de asta ????

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna! Am si eu o intrebare - in lista cu posturile pt concurs cu angajare pe perioada nedeterminata, la detalii apare scris de ex. "ELIB PTR VARGA". Asta inseamna ca acel post nu se poate ocupa de catre alta persoana decat al cui nume este scris? mentionez faptul ca acele nume nu apar in lista celor care au sustinut anul acesta examenul de titularizare.

    RăspundețiȘtergere
  62. nu, acel post a fost eliberat de persoana respectiva, deci e liber !

    RăspundețiȘtergere
  63. eu cred ca e vorba de un post ca se vrea a se da "pe sub mana"

    RăspundețiȘtergere
  64. buna sa-mi raspunde cineva si mei la o intrebare va rog daca am luat sub cinci mai pot folosi nota de anul trecut ???

    RăspundețiȘtergere
  65. Examenul de titularizare a fost mai greu decat definitivatul! am luat nota cea mai mare la def, dar o nota mai mica, cu un punct, la titularizare!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Am citit parțial comentariile ante... scriitorilor mei și doresc să vă împărtășesc experiența mea. Primind o notă cumulată de 6,93 (lecția la clasă + lucrarea scrisă), am făcut contestație pentru cele 0,07%, în speranța unui loc mai bun la repartizare. După recorectare, mă regăsesc cu nota cumulată de 6,24. S-a mai întâmplat ca recorectorii să dea note mai mici (la mine diferența la scris este 0,90%)?

    RăspundețiȘtergere
  67. Unde au fost corectate lucrarile de la informatica?

    RăspundețiȘtergere
  68. Unde gasesc lista cu posturile vacante pentru suplinitori in jud. Cta? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suplinitori calificati sau necalificati?

      Ștergere
    2. Care este diferenta intre suplinitorii calificati si cei necalificati?

      Ștergere
  69. Buna ziua!am si eu o nelamurire ,in situatia mea trebuie sa merg in sedinta publica pe 28 august ,problema este ca eu as dorii un post care devine vacant de la 1 sept .ce pot fac.?multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  70. Bună ziua,
    vă rog să-mi spune-ți dacă pot lucra 3 ore ca suplinitor, și dacă acest fapt implică plata cu ora? În luna aceasta au apărut încă 8 ore dar apare că sunt rezervate inspector ISMB. Sincer, nu înțeleg..., pot lua eu aceste ore având nota peste 8 și find prima pe listă?

    RăspundețiȘtergere
  71. Buna zIua, am si eu o intrebare si o nelamurire, am participat la concursul de titularizare 2014, am sustinut inspectia la clasa am obtinut nota 8,50, si proba scrisa am obtinut nota 7, in total media generala este 7,37. Nu am fost repartizat pe post nici acum, cunosc o titulara care a intrat in concediu de cresterea copilului de la A ( nu dau nume) si mi-a spus ca intra in concediu si postul ei va fi pentru suplinire pentru doi ani, am vorbit si cu domnul director de la scoala respectiva ca postul va aparea pe lista dupa 1 septembrie 2014 pentru suplinire, eu stiu ca postul trebuiasa apara pe lista in iulue sau august. Am fost la sedinta din 28 august 2014, si am observat ca o doamna care a fost suplinitoare la o alta scoala dintr-o comuna vecina scoala B (nu dau nume), solicita postul respectiv de la scoala A, doamna nu a sustinut anul acesta examenul de titularizare 2014 si nici nu are definitivatul luat, a participat de doua ori la examenul de definitivat 2012 si 2013 ne promovand examenul, Oare este corect cum se procedeaza, doamna a obtinut continuitate la scoala vecina B, neavand definitivatul catedra ei a fost ocupata de alt candidat cu examen de titularizare 2014, si acum ea solicita continutate in alta scoala (scoala A) pe baza notei obtinuta la examenul de titularizare 2013, se poate la o alta scoala unde nu a predat niciodata aceasta doamna, in care postul nu figureaza pe lista pentru suplinire, am vorbit cu domnul director de la scoala A, si mi-a spus ca postul va aparea dupa 1 septembrie 2014, si mi-a spus ca doamna unde a predat la scoala B din comuna vecina are prieoritate ca are mediade cat mine 7,50 obtinuta de la examenul de titularizare din 2013, eu am sustinut examen de titularizare anul acesta 2014 isr domnul director de la scoala A mi-a spus ca ea are prioritate cu nota din 2013, eu stiam ca eu am prioritate ca am sustinut examen anul acesta, si in al doilea caz nu poate s aaiba continutate la alta scoala unde nu a predat niciodata, iar postul/catedra nu figureaza pe lista pentru suplinire. Astept un raspuns o lamurire daca este coprect cum se procedeaza.

    RăspundețiȘtergere
  72. Mare bătaie de joc la titularizare.Eu am dat la chimie.Diferență la subiecte ca structură față de anul trecut.Îmi dai să concep problemă,dar nici o masă moleculară.Și autorii de culegeri au materialele de sprijin în față.La metodică cerințe confuze,iar eu am studiat strict bibliografia lor.Mulți au ieșit din sală în toate județele.Foarte bine!Mă uitam așa la toate disciplinele,note mici.Cred că sînt corectate după ureche,pt că foarte greu ajungi să vezi lucrarea,și nu se schimbă nimic,ei au ,,mereu dreptate,, și corectorii știu.MI SE PARE ABSURD CA UN PROFESOR CU GRAD I ȘI 15-40 ANI VECHIME,CARE PREDĂ EFECTIV ZI DE ZI LA CLASĂ SĂ NU OBȚINĂ UN 5.

    RăspundețiȘtergere
  73. Am o mare nelămurire cu privire la centrul de corectare a lucrărilor de la disciplina istorie, pentru examenul de titularizare 2014, după o pleiadă de note cuprinse între 6,5- 8,2 ,anul acesta nu am reuşit să trec de nota 5. Cum pot să îmi revăd lucrarea, deşi este f.f.f. târziu, am făcut şi contestaţie, care ar fi temeiul legal pentru a-mi revedea lucrarea, nu sunt mulţumită de notă, am pierdut şi continuitatea şi nu mai am post .

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: