sâmbătă, 8 februarie 2014

Centralizator titularizare 2014

Cu OMEN nr. 3045/29.01.2014 a fost aprobat Centralizatorul 2014. Acesta il puteti descarca de aici:
Centralizator titularizare 2014


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

189 de comentarii:

  1. Cand se inscriu dosarele la centrele de concurs care este data limita? Din ce se va da examenul anul acesta doar din metodica? Am absolvit facultatea in urma cu 2 ani am 35 de credite transferabile la modul si 180 credite la profil urmate de 15 credite obtinute in urma examenelor pot sa particip la titularizare ? Multumec.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa te inscrii. Inscrierile sunt in perioada 6-16 mai 2014 (sa urmaresti sa nu apara modificari, pentru ca anul trecut s-a modificat calendarul).
      Examenul se da din metodica, la fel ca in 2012 si 2013.

      Ștergere
  2. Buna seara. As avea si eu o intrebare. Mi-ar putea explica cineva in ce conditii se acorda o continuitate pe un post de educatoare. Este adevarat faptul ca nu poti primi continuitate daca nu ai definitivatul? Si am mai auzit si faptul ca inspectia de la clasa de la titularizare ti se poate recunoaste de la an alt la altul, acest lucru este adevarat?
    Va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti primi continuitate chiar daca nu ai definitivatul, dar postul iti poate fi ocupat in etapele anterioare. Vezi articolul 85 din metodologie.
      Nota la inspectie nu se recunoaste de la un an la altul.

      Ștergere
  3. Am si eu o curiozitate. Avand in vedere ca sunt studenta in anul I la specializare pedagogia invatamantului primar si prescolar( Universitatea Bucuresti) am dreptul sa participt la examen? La ce materii trebuie sa-l sustin? Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti sa te inscrii. Trebuie sa fii macar in an terminal. Poti insa participa la toamna pentru suplinitori necalificati, la plata cu ora.

      Ștergere
    2. Buna! Aveti idee in ce data se va desfasura examenul pentru suplinitori necalificati? contractul meu s-a incheiat cu 1august, la o gradinita privata germana acreditata. Sunt studenta la PIPP, am terminat primul an. Puteti sa imi dati si cateva detalii despre cum se va desfasura acest examen? Va multumesc!!!

      Ștergere
  4. Daca am dubla specializare (profesor pentru invatamantul primar si prescolar, absolvent 2013, fara vechime - debutant) si sustin titularizarea pentru invatamantul prescolar, ulterior ma pot transfera in in invatamantul primar fara sustinerea unui nou examen de titularizare ?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca termin facultatea anul acesta (iulie 2014) care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa pot participa la titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca termin anul acesta facultatea(iulie 2014) care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a putea participa la examenul de intrare in invatamant, examenul de titularizare, daca nu ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt studenta in anul 2 la facultatea de litere romana-engleza . pot sa sustin examenul de titularizre si suplinire si sa ocup un post de suplinitor daca nu am teminat facultatea? urmez si modulul psiho-pedagogic.....rog raspuns ,multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Puteai doar daca erai in an terminal. Poti insa participa la toamna pentru suplinitori necalificati, la plata cu ora.

      Ștergere
  8. Bună! La examenul de titularizare sau suplinire se pot înscrie și cei care sunt încă în facultate, dacă am absolvit liceu cu profil uman, mai exact filologie, iar acum sunt în anul 2 la Facultatea de Litere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bună! La examenul de titularizare sau suplinire se pot înscrie și cei care sunt încă în facultate? Sunt în anul 2 la Facultatea de Litere și am absolvit liceu cu profil uman, mai exact filologie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu. Puteai doar daca erai in an terminal. Poti insa participa la toamna pentru suplinitori necalificati, la plata cu ora.

      Ștergere
    2. Mulțumesc pentru răspuns! Dar când se fac înscrieri pentru suplinitori necalificați ți unde găsesc pașii necesari pentru înscriere? Mulțumesc încă odată.

      Ștergere
    3. Nu se stie nimic despre examenul pentru necalificati. In functie de posturile ramase libere, la toamna, fiecare scoala va scoate posturile la concurs pentru suplinitori necalificati, la plata cu ora.

      Ștergere
  10. Mi-ar putea spune cineva care sunt conditiile pentru care as putea primi continuitate pe un post de educatoare? pot primi continuitate doar daca am definitivatul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poui primi continuitate chiar daca nu ai definitivatul, dar postul iti poate fi ocupat in etapele anterioare. Vezi articolul 85 din metodologie.

      Ștergere
  11. Buna. Sunt studenta in anul 2 la facultatea de matematica.Am inteles din comentarii ca nu pot sustine examenul de titularizare.Ce se sustine in toamna pentru suplinitorii necalificati? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna!
    Sunt studenta in anul 2 la facultatea de matematica.Din comentarii am inteles ca nu pot sa dau examenul de titularizare pentru ca nu sunt in an terminal.Se sustine alt examen in toamne pentru suplinitori necalificati?sau cum se procedeaza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, daca nu esti macar an terminal, nu poti participa la examenul de titularizare din vara. Daca la inceputul anului scolar raman posturi neocupate, fiecare unitate scolara va organiza concurs pentru acele posturi, pentru plata cu ora.

      Ștergere
  13. buna ziua!am dat ex. de titularizare in 2013 si am obtinut nota peste 7,am obtinut post pe a doua specializare-adica desen,primar+gimnaziu(am terminat institutori-educatie plastica),as putea sa ma titularizez?

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ziua!am dat ex. de titularizare in 2013 si am obtinut nota peste 7,am obtinut post pe a doua specializare-adica desen,primar+gimnaziu(am terminat institutori-educatie plastica),as putea sa ma titularizez?

    RăspundețiȘtergere
  15. Cum se face ca din nou se loveste in profesorii debutanti ,dupa ce ca duceam grija posturilor de pe un an pe altul acum nu mai avem dreptul macar la continuitati,fara definitivat.se mai poate face ceva oare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca debutantii duc greul an de an.

      Ștergere
    2. Potii primi continuitate chiar daca nu ai definitivatul, dar postul iti poate fi ocupat in etapele anterioare. Vezi articolul 85 din metodologie.

      Ștergere
  16. Eu sant licentiata in drept .Ce examene trebuie sa dau ca sa devin profesor?

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua,
    Eu am terminat Spiru in 2008,am luat licenta dar nu este recunoscuta, am si modulul DPPD, am inteles ca la titularizare nu pot participa, atunci vreau sa paticip la ex.de suplinitor necalificat, dar nu am inteles in ce consta acest examen;
    1.se da examen doar din metodica cu aceleasi subiecte ca la titularizare si daca prind loc intru in invatamant
    2,,.fiecare unitate scolara va organiza concurs pentru acele posturi' in ce consta acest concurs?
    Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am vazut subiecte date in toamna la scoli, dar cel mai probabil vor fi la fel ca cele din vara, pentru ca nu sunt programe diferite.

      Ștergere
  18. Buna! Daca am absolvit liceul pedagogic in anul 2000, cu dubla specializare invatator-educator, ma pot inscrie la examenul de titularizare? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua. Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa-mi raspundeti: Am terminat PIPP-UL anul trecut, m-am inscris la examenul de titularizare, am sustinut inspectia speciala la clasa insa nu am promovat licenta. Acum am licenta luata; intrebarea mea este daca mai este necesar sa dau si anul acesta inspectia avand in vedere ca am dat-o si anul trecut? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua! Sunt profesor I,cu gradul didactic I,specializarea drept,profesor suplinitor calificat,cu mai putin de 5 ani pana la pensie,incadrata pe o catredra rezervata.Am sustinut examenul de titularizare in urma cu 2 ani.Exista un act normativ de care sa beneficiez de continuitate pe catedra respectiva,fara sa mai particip la examenul de titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua,
    Va deranjez si eu cu o nelamurire.Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie, iar anul acesta termin masterul "Didactici aplicate in invatamantul primar".Totodata sunt studenta anul II la specializarea "Pedagogia invatamantului primar si prescolar".M-ar interesa daca pot sa particip anul acesta la conscursul de titularizare pentru invatamantul primar.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua vreau sa stiu si eu cand se depun dosarele la inspectiile de clasa educator 2014 va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inscrierile se fac in perioada 7-19 mai 2014. Vezi ultima varianta de calendar aici: Modificare metodologie si calendar - titularizare 2014
      Dupa inscrieri vei fi repartizata la o scoala pentru inspectie.

      Ștergere
  23. Eu nu inteleg ce sunt centralizatoarele astea...poate cineva sa-mi explice? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In centralizator poti vedea ce discipline poti preda, in functie de facultatea si specializarea facuta.

      Ștergere
  24. Buna ziua,
    Am inteles ca in toamna pentru posturile care raman vacante , scoala organizeaza concurs la care pot participa si suplinitorii necalificati.Subiectele la proba scrisa din ce sunt?sunt aceleasi ca la titularizare (din metodica), subiectul lectiei deschise este anuntat ca sa ne putem pregatii? va rog pe cei care ati sustinut aceste probe sa ne ajutati sa intelegem cum stau lucrurile.
    va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Nu am vazut subiecte de la examenele din toamna organizate de scoli, dar cel mai probabil vor avea aceeasi structura ca cele din vara, pentru ca nu exista programe diferite.

      Ștergere
  25. Sunt studenta in anul III a Facultatii de Matematica. Pot sa imi depun dosarul pentru titularizare? Care sunt etapele procesului si in ce perioada se depun actele? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa te poti inscrie la examenul de titularizare, trebuie sa fii macar in an terminal.
      Ultima varianta de calendar este aici: Modificare metodologie si calendar - titularizare 2014

      Ștergere
  26. Buna ziua,
    Daca sunteti amabila sa-mi raspundeti si mie daca anul acesta pot sa particip la examenul de titularizare in invatamantul primar ,in conditiuile in care sunt absolventa a Fac.de Psihologie, specializarea psihologie, an terminal master Didactici aplicate in invatamantul primar si anul II PIPP.
    Multumesc!Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. inca astept un raspuns, daca se poate......

      Ștergere
    2. As putea sa fiu rautacioasa si sa spun "asteapta mult si bine", dar nu sunt. Sa nu crezi ca e asa usor sa raspunzi la zeci de comentarii zilnic.

      Raspuns:
      Daca termini masterul pana la inscriere, poti. Vezi art. 9 alin.2 pct.g) din metodologie.

      Ștergere
    3. Multumesc si...mii de scuze!!!

      Ștergere
  27. Am si eu o intrebare:pentru examenul de titularizare profesor limba romana se va da examen doar din metodica si daca da,cum se numeste cartea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doar din metodica, la fel ca anul trecut. Nu stiu despre ce carte vorbesti.

      Ștergere
  28. inspectia de la def se pune ca inspectie pentru titularizare si anul acesta,ca in anii trecuti?

    RăspundețiȘtergere
  29. inspectia de la def se pune ca si inspectie la titularizare,ca in anii trecuti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doar daca inspectiile sunt anul acesta, iar media este peste 8. Vezi art. 58, punctul 7 din metodologie.

      Ștergere
  30. sunt licentiate 2007si nu am mai predat niciodata. am terminat facultatea de Geografie pe vechiul sistem de 4 ani. pot da titularizare sau trebuie refacut modulul psihopedagogic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai facut modulul poti participa la concurs fara nici o problema.

      Ștergere
  31. Buna! As avea o intrebare: Sunt anul trei la Facultatea de Litere si nu cred ca anul aceste o sa termin.In cazul in care vreau sa predau limba romana ca profesor necalificat, avand modulul pedagogic , pot preda?

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna! As avea o intrebare: Sunt anul trei la Facultatea de Litere si nu cred ca anul aceste o sa termin.In cazul in care vreau sa predau limba romana ca profesor necalificat, avand modulul pedagogic , pot preda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti, dar nu poti sa dai examen in vara. Trebuie sa astepti pana in toamna sa vezi ce posturi raman libere si care scoli le scot la concurs pentru suplinitori necalificati, la plata cu ora.

      Ștergere
  33. Buna,art 253 din metodologie se refera la nota scrisa la titularizare sau la media de departajare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La medie, dar ambele note (scris + inspectie) trebuie sa fie peste 7.

      Ștergere
  34. Am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, specializarea Pedagogie, anul 2008 (durata studiilor 4 ani), ma intereseaza pentru ce posturi pot opta? Va multumesc pentru raspunsuri!

    RăspundețiȘtergere
  35. daca termin in 2014 liceul pedagogic cu specializare dubla(invatator / educator) pot sa dau titularizarea anul acesta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta nu este posibil, pentru ca inscrierile sunt in luna mai.

      Ștergere
  36. Buna, sunt anul 4, an terminal, la Inginerie Chimica in Brasov , am incheiat anul trecut modulul psihopedagogic de nivel 1 (ce s-a desfasurat pe parcursul a 3 ani) si m-ar interesa daca as putea sa particip la concursul de titularizare din vara, pentru un post de educatoare/invatatoare.

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna ziua îmi puteți spune va rog din ce materiale trebuie sa învăț pentru examenul de titularizare la educatori? Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua îmi puteți spune din ce trebuie sa învăț pentru examenul de titularizare educatori. Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inveti ce este in programa, dar mare atentie ca accentul se pune pe partea de metodica. Vezi subiectele din 2012 si 2013.

      Ștergere
  39. Îmi puteți spune unde găsesc subiectele titularizare educatori de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  40. imi puteti spune ce se intimpla cu art.253 ?
    am inteles ca cei cu note din 2012 nu se mai pot titulariza?este adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  41. ce se intimpla cu art.253 ? mai este valabila nota din 2012? eu am inteles ca nu?

    RăspundețiȘtergere
  42. diploma de master trebuie la dosar sau numai diploma de licenta,foaia matricola si certificatul de pedagogie?

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua..Daca am terminat facultatea de litere si sunt inscrisa la modul psihopedagogic imi pot depune dosarul pentru invatatori....multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  44. Daca postul este de Istorie+ Cultura civica trebuie sa dau examen de titularizare doar la o materie sau la ambele?

    RăspundețiȘtergere
  45. Daca postul este de Istorie+ Cultura civica trebuie sa dau titularizare doar la o materie sau la ambele?

    RăspundețiȘtergere
  46. Buna ziua ! unde pot gasi rezolvarea subiectelor de la titularizare 2013 la discipina chimie? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  47. Este adevărat că articolul 253 a fost declarat neconstituțional?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da este adevarat, dar trebuie sa asteptam sa vedem exact ce se va intampla cu acest articol.

      Ștergere
  48. Buna Ziua,
    Am inteles ca testarea personalului fara studii corespunzatoare consta in lucrare scrisa din metodica si interviu(se trage la sorti o intrebare (tot din metodica?)), necalificatii scapa de lectia deschisa?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti spune ca necalificatii "scapa de lectia deschisa" :)

      Ștergere
  49. Buna,
    Am 7 ani de predare in invatamant si definitivatul.In ultimii 8 ani am lucrat in alt domeniu. In ce conditii pot reveni in invatamant pentru ocuparea unui post?
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna,
    Am terminat Facultatea in 1998, sectia FR-EN.Am predat 7 ani,am dat definitivatul si concurs de titularizare.In ultimii 8 ani am lucrat in alt domeniu.In ce conditii as putea reveni in invatamant si ocupa un post?Trebuie sa dau iar concurs de titularizare sau ce se poate face?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  51. daca am terminat facultatea in 2008 cu specialitatea psihologie, cu durata de 3 ani si modulul I psihopedagogic as putea intra in sistem pe un post de educator,prin examen de titularizare sau macar ca suplinitor calificat? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna ziua o intrebare ce acte trebuie pentru Educatie fizica (antrenori)

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna ziua,
    Am o mare rugaminte la dumneavoastra ...
    Am terminat Facultatea de Psihologie si Asistenta Sociala (acum e sub denumirea de Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei) cu durata de 3 ani pe specialitate Psihologie, si as dori sa intru in sistem pe un post de educator....As putea da examen de titularizare ,precizez ca am modulul I psihopedagogic ?Sau as putea da examen de suplinire si daca da, as fi incadrat ca suplinitor calificat?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  54. in 2008 am 7titularizare biologie nu am post ce trebuie sa fac anul acestam

    RăspundețiȘtergere
  55. in 2008 am luat 7 la titularizare biologie pot sa depun dosarul anul acesta dar din 2012nu am avut post va rog sa raspundeti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa te inscrii din nou la examenul de titularizare, fara nici o problema.

      Ștergere
  56. Am modulul pedagogic I si masterul terminat dar la master nu am facut modulul 2. Pot preda si la liceu?

    RăspundețiȘtergere
  57. Pot preda la liceu daca am modulul pedagogic I si masterul da fara modulul 2?

    RăspundețiȘtergere
  58. Buna ziua!Am terminat pedagogia la Ush si modulul pedagogic,deoarece nu pot deschide centralizatorul imi puteti spune ce pot preda.Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau dar nu am timp sa caut in centralizator. Abia am timp sa raspund la cateva dintre comentariile de pe site. Poti sa-mi spui de ce nu poti deschide centralizatorul?

      Ștergere
  59. Anul trecut am depus dosarul in alt judet fata de judetul de care apartin. Imi pot retrage dosarul de la Inspectoratul in cauza si sa-l pot depune din nou, dar in alt judet?

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna ziua am si eu o rugaminte daca stie cineva sa imi raspunda la o intrebare, daca pot folosi specializarea de la master la titularizare.Va multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  61. buna ziua , am si eu o intrebare , daca anul acesta termin facultatea , in iulie mai exact voi avea examenul de licenta , ar exista vreo sansa sa ma pot titulariza de anul acesta ?avand invedere faptul ca inscrierile incep din luna mai . am avut o norma in acelasi luceu in care mi-asi dori sa ma titularizez ca muncitor necalificat la plata cu ora . Exista vreo posibilitate sau trebuie sa mai astept un an?Va multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  62. Buna ziua,
    Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o clarificare...Am absolvit in anul 2003 in cadrul Facultatii de Biologie specializarea Ecologie si Protectia Mediului,dupa care am fost incadrat ca profesor titular in anul scolar 2003-2004,dupa care am iesit din sistem. Pot sa ma inscriu anul acesta la examenul de titularizare chiar daca nu am definitivatul,ca suplinitor calificat sau necalificat? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te poti inscrie chiar si pentru titulari. Ideea este ca vei fi incadrat ca suplinitor calificat pana iei definitivatul.

      Ștergere
    2. Va multumesc mult ptr. raspuns!

      Ștergere
    3. Buna,sunt in anul II la facultatea de psihologie si stiintele educatiei-pedagogia invatamantului scolar si prescolar,din cate am inteles in toamna pot sa sustin examen de suplinire, dar vin cu o intrebare cum pot vedea posturile libere din judetul meu si cum pot depunde dosarul?Care sunt pasii de urmat pentru ocuparea unui post ca educatoare sau invatatoare? Astept un raspuns .Multumesc.O zi buna!

      Ștergere
  63. Buna, as vrea sa stiu daca trebuie sa dau examen in 2014 pentru ocuparea unui post, sau pot sa particip doar cu nota din 2013, fara examen?

    RăspundețiȘtergere
  64. Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot participa la titularizare cu specializarea de la master?

    RăspundețiȘtergere
  65. Buna ziua, as vrea sa stiu daca pot participa la titularizare cu specializarea de la master?

    RăspundețiȘtergere
  66. Buna, dupa 14 ani as dori sa ma intorc la catedra. Cei de la inspectorat mi-au spus ca trebuie sa merg la titularizare. Ce acte imi trebuiesc la dosar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actele necesare pentru dosarul de inscriere la titularizare, le gasesti la sfarsitul cererii de inscriere la concurs: Anexa 14 din metodologia 2014 - cereri

      Ștergere
  67. Buna ziua! Vreau sa intreb daca anul asta m-am inscris si la examenul de definitivat si am avut o inspectie la clasa, acum urmeaza cel de al doilea, pot sa scap la inspectia speciala la clasa, pentru titularizare? Adica se ia in considerare pentru tit. nota de la def, (numai inspectia)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti echivala inspectia, dar in centrul unde ai sustinut inspectiile pentru definitivat.

      Ștergere
    2. Adica acum cand am al doilea inspectie sa cer de la profesoara metodista un act sau ceva? si impreuna cu acel act sa predau dosarul pentru titularizare?

      Ștergere
    3. Imi pare rau, dar nu stiu exact care este demersul pentru a echivala nota la inspectia speciala.

      Ștergere
  68. Buna ziua,
    As vrea sa stiu daca pot sa sustin examenul de titularizare intr-un judet, si sa particip cu rezultatele obtinute si in Municipiul Bucuresti? Imi este suficient sa parcurg toti pasii pentru admiterea si sustinerea examenului de titularizare in alt judet, ca apoi sa particip si in Bucuresti?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna ziua,
    Care sunt centrele din Bucuresti unde se depun dosarele pentru titularizare 2014?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna ziua.am terminat facultatea in 2013 insa nu am licenta luata,ma pot inscrie la examenul de titularizare?multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu poti. Doar cei din promotia 2014 se pot inscrie fara diploma.

      Ștergere
  71. buna ziua,sunt licentiata in finante-banci dar din pacate fara modul pedagogic ce as putea face fara acel modul ca sa predau? As dori sa ma inscriu anul acesta la modul dar nu stiu daca se mai face sau masterul didactic?Care este mai folositor? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  72. Ce materii pot preda la gimnaziu cu facultatea de marketing? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  73. Daca iei sub 5 la inspectiela clasa,mai poti da eamenul scris?

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna,
    Te rog as vrea sa ma lamuresti, din centralizator nu am inteles mare lucru.
    Daca am liceul real, stiinte al naturii, facultatea de stiinte economice (informatica economica fara modulul pedagogice ) iar acum as face facultatea de litere si stiinte, specilaizarea pedagogie, as putea preda ca invatator, educator sau profesor ca ce anume?
    Multumesc mult de raspus

    RăspundețiȘtergere
  75. Titularizarea se da doar din Metodica? E sigur?

    RăspundețiȘtergere
  76. Buna ziua. Ce pot face ca sa ocup un post in invatamant daca nu m-am inscris la concursul de titularizare? Mentionez ca tocmai ce am terminat PIPP Bucuresti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai poti sa vezi la toamna ce posturi raman neocupate si care se scot la concurs pentru plata cu ora.

      Ștergere
  77. Am terminat arhitectura, nu am pedagogicul. Insa m-a sfatuit cineva sa predau ca suplinitor la scolile/liceele de specialitate (de arte). Care e data limita de predare a dosarului pentru profesor suplinitor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru suplinitori calificati, perioada de inscriere a fost in mai. Pentru suplinitori necalificati inca nu se stie nimic. Trebuie sa urmaresti la toamna.

      Ștergere
  78. Daca am absolvit studii de scurta durata care nu sunt de profil, ma pot inscrie la modulul 1 daca se mai organizeaza, pt a fi incadrata in functia de institutor conform Centralizatorului? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  79. Buna ziua,

    Daca am absolvit Litere, la FR, cu modulul psihopedagogic, pot participa la concurs? pot preda?

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna ziua, Va rog sa mi spuneti daca pt titularizare SI suplinire este acelasi dosar de acte, fara a FI necesare dosare de inscriere separate, anul trecut la pitesti s a cerut un dosar separate pt inscriere la suplinire, dupa incheierea titularizarii. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vorbesti de axamenul pentru suplinitori din toamna, atunci trebuie alt dosar.

      Ștergere
    2. Va multumesc, dar pentru ca datele unui candidat la concursuri anterioare acesta este deja in bazele de date completate deja, pentru participarile ulterioare primei inscrieri nu trebuiau cerute alte dosare complete, doar alte cereri corespunzatoare in care se poare indica dosarul cu acte inscris in sistem pt un candidat. Va multumesc

      Ștergere
    3. Nu e vina mea ca cei din minister nu au un sistem pus la punct prin care sa nu mai oblige lumea sa alerge an de an pe la notariate si sa faca dosare peste dosare.

      Ștergere
  81. Va multumesc pentru înțelegerea si sustinerea aceleiasi idei legata de solicitarea unor documente care au asigurat, prin validitatea acestora,o inscriere in sistemul de gestiune si evaluare a candidatilor, iar o actualizare privind evolutii ale datelor legate de studii, grad didactic, aviz medical valabil, se pot adăuga la cererea care se depune pentru fiecare concurs nou la care se înscrie un candidat deja participant validat la concurs anterior. Va rog sa continuati ceea ce faceti pentru sprijinul celor care avem nevoie de informații si va urez o vara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna! Sunt absolventa a liceului pedagogic, specializarea educator-invatator, si am sustinut examenul de titularizare, dar nu am obtinut nota 5. Am sustinut proba practica la care am luat nota 10. As vrea sa stiu daca pot ocupa un post de suplinitor, media celor doua fiind 5.23. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca la scris nu ai luat peste 5 nu se mai face media. Mai poti ocupa post doar la toamna, ca suplinitor necalificat.

      Ștergere
  83. Buna ziua,
    Pentru a deveni titular in urma obtinerii de nota peste 7 la concursuri din intervalul a 6 ani, conform noii Metodologii, trebuie sa fi repartizat pe post de suplinitor si indeplinite cobditiile de valabilitate a postului de la Consiliul de Administratie. Repartizarea trebuie sa die computerizata? sau oricum s-ar ocupa un post, si prin sedinta si prin declararea postului de suplinire dupa inceputul scolilor se considera tot repartizare luata in considerare pt o posibila titularizare? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, pentru o posibila titularizare, trebuie sa ai media peste 7 si sa fii repartizat doar in etapele din metodologie.

      Ștergere
  84. Buna ziua!
    Am si eu cateva intrebari si sper sa le gases raspunsurile aici:
    - care este perioada in care se depun dosarele pentru posturile de suplinitor necalificat?
    - unde se depun dosarele pentru ocuparea posturilor de suplinitor necalificat ?
    - ce trebuie sa contina aceste dosare?
    - unde se sustin examenele pentru ocuparea acestor posturi?


    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ziua, as vrea sa stiu ce acte sunt necesare pt depunerea dosarului de suplinitor necalificat.

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua. Am si eu o intrebare...daca m.am inscris la titularizare educatori anul acesta dar nu am putut ajunge la examen exista o modalitate prin care sa practic totusi si in acest an? Mentionez ca am studii de specialitate. Daca merg la inspectorat si depun o cerere am sanse? Multumesc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Urmareste la inspectorat, pentru ca in aceasta perioada mai apar posturi pentru suplinitori necalificati, la plata cu ora.

      Ștergere
  87. Buna seara! Am terminat Facultatea Litere si Stiinte, specializarea Pedagogie, intrebarea este: ma pot inscrie la examenul de titularizare pe postul de invatatoare?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  88. Buna ziua,
    Am o mare rugaminte, am terminat Univ. Politehnica Bucuresti, Fac. IMST, sectia Masini si Sisteme de Productie, specializarea Asigurarea Calitatii, va rog frumos, ma intereseaza ce materii pot preda , deoarece vreau sa am inscriu la titularizare 2015. Precizez ca am urmat si cursul de pregatire personal didactic. Este suficienta pregatirea pe care o am pentru a participa la examenul de titularizare?
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  89. Buna ziua! Daca am terminat facultatea de Stiintele Educatie cu specializarea " Profesor pt inv primar si prescolar" si ma voi licentia anul acesta in iunie, pot ocupa un post de educatoare? Care este tot demersul? Ma incadrez ca si ed calificata? Cand pot aspira la titularizare?
    Va multumesc anticipat pentru informatii!

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna ziua,am o rugaminte la dumneavoastra....legea 253 mai e Constitutionala in 2015 si ce cerinte are? se mai poate titulariza doar prin viabilitatea postului si prin inscrierea la definitivat? multumesc anticipat pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna,
    Imi poate spune cineva va rog frumos unde pot gasi programa,subiecte pentru examenul de titularizare la geografie 2015? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  92. Buna ziua! Doresc sa particip anul acesta la concursul de titularizare pe disciplina geografie. Intrebare: Ce mai stiti despre subiecte? Vor fi la fel ca in ultimii 3 ani?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor fi la fel, pentru ca legea educatiei din 2011 nu s-a modificat.

      Ștergere
    2. cu facultatea de asistenta sociala si modul nivel unu,pot sa dau examen pt educatori?

      Ștergere
  93. daca am facut facultatea de asistenta sociala si modulul nivel unu,pot sustine examenul de educatori?

    RăspundețiȘtergere
  94. buna ziua .am terminat facultatea de geografie pura 3 ani id si modulul de pedagogie nivelul I ,ce pot face sa devin profesor gimnaziu care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez .multumesc

    RăspundețiȘtergere
  95. Am terminat in 1998 Facultatea de Energetica, profilul Hidroenergetica si Ingineria Mediului. Am facut modulul pedagogic care se facea atunci, dar nu am predat niciodata. Ce trebuie sa fac ca sa predau in invatamantul primar/ gimnazial (mai exact care sunt pasii) si ce materii pot preda? M-am uitat si in centralizator dar nu imi este clar, va rog sa ma lamuriti. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  96. Carmen.Am terminat Facultatea de psihologie si daca ma poate ajuta cineva,unde sa gasesc subiecte titularizare post ca psiholog licentiat.Va rog si va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  97. Buna. Am terminat in 2009 pedagogia ca specializare cu modulul. Pot preda ca si invatatoare? Claudia Andreea

    RăspundețiȘtergere
  98. Buna. Am terminat pedagogia ca specializare cu modulul pedagogic. Pot preda ca si invatatoare? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  99. Buna!
    Am terminat Electrotehnica in 1987, pot preda matematica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am uitat in centralizator, dar nu cred.

      Ștergere
  100. Buna!! Anul acesta termin facultatea de drept si am facut si modulul psihopedagogic 1. Pot sa predau istorie si cultura civica. As putea sa ma inscriu la toamna pt un post pe specializarea mea? In cazul in care nu or sa fie posturi pe materiile mele, as putea sa predau altceva, sau sa fiu incadrata ca si educatoare, de ex? Care ar fi variantele? Multumesc mult de tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In centralizator vezi exact ce discipline poti preda.
      Doar cu modulul 1 nu poti preda si la liceu.
      Ca suplinitor necalificat poti preda orice disciplina vrei.

      Ștergere
  101. Buna ziua, am terminat in 2012 facultatea de management agroturistic.Din anul in care eu am intrat la facultate nu s-a mai facut modul psihopedagogic.As putea sa predau ca suplinitor necalificat si daca da ce trebuie sa fac?Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  102. Buna ziua! As vrea sa stiu daca in toamna pot opta pentru un post de educator necalificat, in cazul in care mai sunt locuri libere. Mentionez ca momentan am doar Examenul de Bacalaureat, urmand ca in iulie sa ma inscriu la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei ( ID). Daca este posibil, as dori sa stiu cum trebuie sa procedez si ce trebuie invatat pentru sustinerea examenului pentru postul de educatoare necalificata.
    Va multumesc anticipat!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In toamna trebuie sa urmaresti ce porturi raman libere si care dintre ele vor fi scoase la concurs de catre scolili respective.

      Ștergere
  103. Bună.Sunt studentă în anul 3,de fapt acum am absolvt anul 3 la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.Aș dori să întreb dacă mă participa la examenul de titularizare,în cazul în care nu am diploma de licență,dar să o am în februarie?
    Mulțumesc anticipat! O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  104. Bună.Sunt studentă în anul 3,de fapt acum am absolvt anul 3 la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.Aș dori să întreb dacă mă participa la examenul de titularizare,în cazul în care nu am diploma de licență,dar să o am în februarie?
    Mulțumesc anticipat! O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  105. Buna ziua,
    termin Liceul pedagogic anul acesta si voi merge la titularizare pt invatatori.Este obligatoriu sa urmez o facultate? Daca urmez Facultatea de filologie sau Limbi moderne aplicate,voi fi incadrata ca profesor pt invatamantul primar sau ca invatator? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  106. Buna!

    Sunt absolventa a facultatii de pedagogie si m-ar interesa, daca in august se mai poate da examen pt a ocupa un post liber de educator, avand in vedere ca nu m-am inscris la examenul de titularizare, sau posturile vor fi ocupate doar de cei care au participat la acest examen.
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  107. Ce trebuie sa invat pentru testarea suplinitorilor necalificati invatatori?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  108. Ce trebuie sa invat pentru testarea suplinitorilor necalificati invatatori?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  109. Buna ziua ,am terminat matematica nu am master sau pedagogie , pe unde as putea ocupa un loc ,multumesc?

    RăspundețiȘtergere
  110. Buna ziua!Imi puteti spune unde se depun dosarele pentru concursul de ocupare a posturilor vacante din perioada 1-2 septembrie 2015 de catre suplinitori necalificati si daca exista o bibliografie sau tematica?Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  111. Buna! Am terminat anul acesta Pedagogie muzicala in cadrul Universității Naționale de Muzica din București si as dori sa stiu ce trebuie sa fac sa predau ca suplinitor ed muzicala in 5-8 deoarece nu am avut cand sa sustin ex de titularizare din cauza licentei ce s.a desfășurat in aceeasi perioada. As dori sa stiu daca trebuie depus dosar ori daca se da examen pentru a ocupa postul.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  112. Buna ziua stiti cumva daca structura examenului de titularizare pentru limba si literatura romana este la fel ca cel de anul trecut?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  113. Daca termin anul acesta Facultatea de litere si dau titularizarea, mai trebuie sa sustin inspectia la clasa?

    RăspundețiȘtergere
  114. Buna ziua!Daca lucrez in invatamant ca suplinitor calificat si in primii 7 ani nu obtin definitivarea in invatamant,din anul urmator ce statut o sa am?suplinitor calificat sau necalificat?astept raspuns!va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  115. Buna,
    Ma numesc Claudia si vreu sa va intreb pentru ocuparea postului de profesor de psihologie ce trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  116. Buna, ma numesc Alexandru, si as dori sa aflu daca pot participa la sedinta publica din 2018, cu nota de la titularizare din 2017 (9,10), in conditiile in care am fost nevoit sa ies din sistem? (nu a existat post).
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: