miercuri, 26 iunie 2013

Raspunsuri la comentarii

Poate ati observat ca apar pe site, din ce in ce mai greu comentariile scrise de voi. Din pacate sunt plecata, iar timpul pe care il mai pot petrece in fata calculatorului este foarte mic.
Asa ca am hotarat sa public toate comentariile, fara a mai raspunde la ele, asta pentru a nu aduna extrem de multe comentarii nepublicate.
Este doar o solutie temporara, pana ma voi intoarce(peste 1-2 saptamani) si ma voi putea ocupa din nou de site.
Daca dori sa discutati intre voi, nu este nici o problema, comentariile vor aparea pe site.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

duminică, 16 iunie 2013

Probleme la descarcarea fisierelor

Se pare ca primesc din ce in ce mai multe comentarii, precum ca nu se pot descarca fisierele afisate in postari.
Multe dintre aceste fisiere sunt de pe site-ul edu.ro, eu afisand aici doar un link catre ele. Astfel, atunci cand site-ul edu.ro nu functioneaza(asa cum este cazul in momentul de fata), fisierele nu pot fi descarcate. Din pacate eu nu pot face nimic, dar cei care administreaza site-ul edu.ro, sigur vor remedia problema.
In schimb, daca fisierele sunt puse de mine pe alte site-uri (rapidshare, 4shared, etc.) si nu pot fi descarcate, atunci va rog sa ma anuntati si voi remedia problema.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

vineri, 7 iunie 2013

Subiecte model - titularizare 2013

Au fost afisate subiectele model pentru examenul de titlarizare 2013. Dupa ce am vazut subiectele model afisate pentru definitivat,am banuit ca asa vor face si pentru titularizare. Asa ca, subiectele model pentru examenul de titularizare 2013, sunt cele date la examenul din 2012.
Cei care insa nu au vazut subiectele date anul trecut, pod descarca de la link-ul urmator, o arhiva cu toate subiectele.

Subiecte model - titularizare 2013


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

duminică, 2 iunie 2013

Materiale pentru didactica

Am vrut initial sa scriu despre fizica. Am citit pe internet ca multi sunt multumiti de "Didactica fizicii" de Liliana Ciascai.
Am incercat sa o gasesc pe internet in format electronic, dar nu am reusit.
In schimb am gasit diverse alte fisiere(pentru mai multe discipline):

Metodica predarii fizicii - Metoda simbolica in studiul proceselor fizice

Activitatile de invatare si demersul didactic centrat pe elev

Proiect - Didactica specialitatii

Didactica fizicii - Ovidiu Calpun

Didactica biologiei

Didactica specialitatii

Didactica istoriei de Stefan Paun

Am sa mai caut si am sa mai afisez si alte documente.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

Un profesor "Suparat"

Am citit o scrisoare adresata domnului ministru al educatiei, Remus Pricopie, scrisa de o doamna profesoara, care a participat la inspectia speciala la clasa pentru examenul de titularizare 2013. Aceasta scrisoare o gasiti aici: Scrisoare deschisa adresata Domnului Ministru al Educatiei Nationale

Este suparata pentru ca a luat nota 8 la inspectie si vine de cele mai multe ori, cu argumente foarte bune, prin care justifica subiectivitatea celor care asista la inspectie si care pun nota.
A ales aceasta cale de a-si exprima supararea, poate in acest mod va ajunge si la urechile domnului ministru.

Este o scrisoare destul de lunga, daca aveti curiozitatea sa o cititi, foarte bine, daca nu, la fel de bine. Eu am citit-o si am decis sa pun un link catre ea, pentru ca anul trecut am cunoscut si eu profesori care au sustinut inspectia la clasa care, dupa parerea mea, au fost tratati... asa cum nu era normal. Dupa inspectie erau foarte multumiti pentru ca cei din comisie le-au spus ca a fost foarte bine. Nu li s-au comunicat nota la sfarsitul inspectiei (pentru ca cei din comisie nu au vrut), iar la examenul scris s-au trezit cu note de 7 si de 8. Este normal? Nu spun ca meritau note mai mari, dar nu poti sa-i spui unui om dupa lectie, ca a fost foarte bine, apoi sa-i pui nota 7.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: