joi, 21 noiembrie 2013

Metodologia - definitivat 2014

Am gasit metodologia si in format pdf, asa ca cei care doresc sa o descarce pentru a o avea pe calculatorul personal o pot face de la link-ul urmator. Este o arhiva care contine metodologia pentru examenul national de definitivare in invatamant in anul scolar 2013-2014, cat si anexele corespunzatoare(calendar, fise):

Metodologia - definitivat 2014


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

15 comentarii:

  1. Va rog publicati toate variantele de la proba scrisa DEF din 2012 si 2013, caci nu au fost publicate decat cele de la examen. EDUCATOARE

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara! Va rog frumos sa-mi spuneti daca se mai primesc dosare pentru definitivat si luni, 25.11.2013 . Sper din tot sufletul ca se mai primesc . Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara! Va rog sa-mi spuneti daca se mai primesc dosare pentru definitivat si luni, 25.11.2013, desi e ultima zi? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In calendar este afisat 15-25 noiembrie 2014 ca fiind perioada de inscriere, deci, teoretic te poti inscrie si maine.

      Ștergere
  4. Pentru a putea sustine examenul de definitivat este obligatoriu sa profesez minim 2 ani in invatamant pe profilul studiilor universitare pe care le-am terminat? Sau il pot sustine chiar daca nu am predat in invatamant pe profilul meu ci doar ca suplinitor necalificat in alt domeniu decat cel al pregatirii mele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce nu descarci metodologia de mai sus si sa o citesti? Sunt doar cateva pagini.

      Ștergere
  5. Buna ziua, Va rog sa imi spuneti am terminat fac. de biologie pot sa imi echivalez gr I, cu doctorat in domeniul Ingineria materialelor?
    Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  6. daca am fost inscrisa la examenul de definitivat in anul scolar curent si inspectiile le clasa le sustin in anul acesta scolar??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu prea inteleg intrebarea, dar daca intrebi cand vei sustine inspectiile la clasa, raspunsul este da, in acest an scolar.

      Ștergere
  7. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca eu anul 2014-2015 nu mai am norma intreaga pot lucra doar 16 ore? Sunt profesor debutant lb. straine.
    Mi s-a spus ca sunt obligata sa am norma intreaga. Exista vreo lege sau ma pot documenta in aceasta privinta? Va cer ajutorul, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este adevarat. Cei de la scoala sunt obligati sa-ti asigure norma intreaga, dar tu poti preda si 9 ore daca vrei (mai putin nu poti).

      Ștergere
  8. Buna ziua.
    Cand apare Metodologia pentru definitivat 2015. Inscrierile in unele judetete au inceput deja.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca iau examenul de titularizare in 2015 si prind un post cu viabilitate de cel putin 4 ani, ma pot transfera in acelasi an? sau ma pot detasa? Me refer daca am voie sa fac asta fara a avea definitivatul luat..

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: