joi, 16 mai 2013

Examen scris din didactica

Multi sunt derutati de noul stil de concurs si mai ales de examenul scris. Vad din ce in ce mai multe comentarii, in care sunt intrebata ce se da la examenul scris si de ce in programa valabila pentru acest an, sunt si subiecte din specialitate.

1. Anul trecut, programele valabile au fost tot cele publicate in 2010 si totusi examenul scris a fost doar din didactica.
2. Programele contin in continuare subiecte din specialitate, deoarece subiectele de la examen, trebuie dezvoltate pe baza subiectelor din specialitate.
3. Examenul va fi la fel ca cel de anul trecut pentru ca in art. 254 din legea educatiei, publicata in 2011 scrie:
"(8) Concursul prevăzut la alin. (3) constă în:
a) probă practică sau inspecție specială la clasă și probă scrisă din didactica specialității la angajarea personalului didactic cu contract individual de muncă;"
Pana cand acest art. nu va fi modificat, examenul scris va fi la fel ca cel din 2012.

Sper ca acum e mai clar :)


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

61 de comentarii:

  1. Daca puteti, va rugam, sa repostati linkurile pentru cartile de didactica din programa... am mai cautat unele pe internet dar nu sunt. Am inteles ca anul trecut subiectele au fost doar din Harmer, care are vreo 300 de pagini, sa va da oare tot doar din el anul asta? :D Multumesc!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai vazut un comentariu asemanator, dar am uitat complet. Promit ca am sa reverific link-urile si care nu functioneaza am sa le refac.

      Ștergere
    2. La fizica din care carte de didactica se dau subiecte?

      Ștergere
    3. Liliana Ciascai

      Ștergere
    4. Puteti sa lasati si un link, unde o pot gasi? Va rog mult.

      Ștergere
  2. Buna dimineata! Am inteles ca e la fel ca in 2012, insa eu m-am inscris la titularizare pentru canto si nu stiu daca sa invat sau nu si Istoria muzicii pentru ca nu am de unde sa ma interes cum a fost anul trecut. Va rog frumos sa-mi spuneti daca stie cineva daca s-a dat sau nu Istoria muzicii. Va multumesc! PS: Aveti grija ca trebuie urmarit in data de 20, 21, 22, 23 si 24 mai pentru a vedea cand trebuie sa semnam dosarul pentru validare. Nu ne suna ei. BAFTA TUTUROR!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite aici o arhiva cu toate subiectele de anul trecut: Subiecte si bareme titularizare 2012
      Din cate am vazut eu in centralizator, pentru canto, trebuie sa dai examen scris la disciplina educatie muzicala.
      Vezi ce s-a dat anul trecut la aceasta disciplina si iti vei face o idee ce va fi si anul acesta.

      Ștergere
  3. multumim foarte mult pentru lamuriri! Cei de la inspectorat au ridicat din umeri cand i-am intrebat, zicand ca "orice este posibil in tara aceasta cu schimbari peste noapte".


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e, orice este posibil, dar pana la noi schimbari, examenul scris ramane ca cel din 2012.

      Ștergere
  4. as dori sa stiu daca cei ce au avut o inspectie speciala in ultimii 5 ani trebuie sa mai sustina lectia. am inteles ca daca ai sustinut o lectie speciala in ultimii 5 ani (def, grad) ai putea scapa de lectie

    RăspundețiȘtergere
  5. Va rog frumos atunci sa imi dati subiectele care s-au dat anul trecut la examen pentru Canto (Muzica de specialitate)ca nu le gasesc sub nici o forma. Va multumesc frumos pentru raspunsul anterior . Teodora din Satu Mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In rapunsul anterior, ti-am dat un link cu toate subiectele date in 2012 la titularizare. Daca descarci arhiva, ai sa gasesti acolo ce te intereseaza(fisierele care inscep cu tit_028).

      Ștergere
  6. Buna Cris, vreau sa te rog, daca ai, sa-mi trimiti subiecte si bareme de corectare, la disciplina: Economic, administrativ, posta (profesori) si Economic, ad-tiv, comert si servicii/comert si servicii (maistru instructor).
    Iti multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  7. in ce perioda se vor sustine inspectiile la clasa?anul acesta nu se vor ma sustine in orasul in care locuiesc si va trebuii sa merg 60 de km poentru inspectia la clasa sunt pe ed.fizica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspectiile sunt in perioada 27 mai - 28 iunie 2013.
      Nu stiu unde vei sustine inspectia, o sa vezi cand se vor afisa programarile.

      Ștergere
  8. Buna Cris, te rog, ajuta ma cu subiectele pentru invatatori din 2012.Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va multumesc din suflet pentru ajutor. SUCCES la invatat! Teo din Satu Mare

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua ! caut de cateva zile o carte sau un document de metodica predarii matematicii . ma intereseaza mai mult la gimnaziu deoarcece pentru liceu am deja o carte ... mai veche ce-i drept dar destul de buna . va rog daca se poate sa ma ajutati ...multumesc anticipat !

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim
    Buna seara!
    Spuneti-mi daca m-am inscris in doua centre de examen sustin doar o inspectie sau doua inspectii speciale la clasa .Se poate echivala .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, doua inspectii. Nu stiu nimic despre echivalat inspectii intre doua centre.

      Ștergere
  12. Am si eu o intrebare:cand va fi publicat un model de subiecte pentru titularizare la religie?ma gandesc ca ar fi util inainte de titularizare.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se stie cand vor fi afisate subiecte model pentru 2013, dar avand in vedere ca examenul este la fel ca cel de anul trecut, subiectele model din 2012 raman valabile.

      Ștergere
  13. Buna ziua, poate sa-mi spuna cineva din ce autor se dau subiecte la didactica chimiei ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  14. imi puteti spune subiectele pt educatori?

    RăspundețiȘtergere
  15. Am fost la validare. A durat 30 minute pentru toate educatoarele de la A-M. Mi s-a parut o munca suplimemtara. Asteptam luni seara listele cu Inspectiile la clasa. Bafta de la Satu MAre

    RăspundețiȘtergere
  16. E bine ca aveti ptr. ce da examene! In Teleorman directorii de scoli (cu stiinta inspectoratului scolar) dau orele libere de muzica, desen, ed.tehnologica, informatica etc. la titulari (pana la 27 ore in catedra).Orele libere sunt prin sate indepartate, ca sa te faca sa renunti sa mergi acolo.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua! Am terminat facultatea de matematica informatica anul trecut si am bagat dosarul pentru matematica. Avand in vedere ca am facut asta pot sa sustin lectie la informatica si sa obtin post pe informatica? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. in ce consta inspectiile la clasa, ma refer la ed.fizica pentru ca anul trecut stiam, ziua si ora la care trebuia sa ma prezint pentru proba practica,plus tema din planul de lectie care erau afisate, anul acesta nu stiu nici ziua si nici ora si am auzit ca nu s-ar mai da nici tema ci s-ar putea sa ne, de-a pe loc tema si inspectia ar putea dura doar 30 min.nu stiu daca e adevarat dar o lectie de ed.fizica dureaza 50 min si ar trebui sa am si un plan de lectie deci este adevarat ca la ed,fizica inspectia la clasa sa dureze doar 30 min si sa facem temele lectiei acolo pe loc fara nici un plan de lectie ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna seara !Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o informatie!!!!Ap bifat de fisa de inscriere ambele optiuni:particip la concurs si repartizare in baza notei de anul trecut.Daca nu ma prezint la examen mai ramane valabila optiunea cu nota de anul trecut?Va rog sa ma ajutati cu aceasta informatie sunt foarte stresata!!!Va multumesc foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog sa ma ajutati cu informatia ceicare stiti!!

      Ștergere
  20. S-au afisat cumva listele cu programarile inspectiilor de la clasa? Din cate am inteles din 27 mai 2013 incep inspectiile. Nu ar fi normal sa se afiseze mai devreme si listele cu programarile , pentru a avea timp sa pregatim lectia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa ar fi normal, dar vezi tu, la noi se mai fac si lucruri anormale. Poate nu ai ghinionul sa fii programata in prima zi.

      Ștergere
  21. Bună seara!
    Care carte de metodică pentru limba romana ar fi mai buna pentru învăţat? sau se găseşte şi online ceva?
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua! Imi puteti recomanda un manual pt didactica pt economic administrativ comert si servicii maistri?,

    RăspundețiȘtergere
  23. O carte de mmetodica pt comert imi puteti recomanda?

    RăspundețiȘtergere
  24. se fac cam mult lucruri anormale la noi. eu sunt programata in a doua zi. are cineva o carte de engleza de a 7-a? sau for Heaven's sake... DE LA CE EDITURA TREBUIE SA FIE???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de unde stii. S-au publicat deja listele cu programarile? Nu trebuia sa se afiseze pe 27?

      Ștergere
    2. da, dar varianta finala va fi pe 27 afisata... cel putin la ismb6 unde sunt eu; dar e groaznic, mai ales pentru cei care nu au predat pana acum; eu am avut ghinionul sa pic pe 29... sau poate nu :D ca de-abia scap mai repede; e groaznic faptul ca la practica am predat doar pe speaking si reading nu pe grammar, cum mi-a picat... nici model de plan de lectie pe gramatica nu gasesc pe net. dvstra aveti, Cris? :)

      Ștergere
  25. Buna seara! Din cate am citit tocmai in toamna se dau examenele pentru suplinitori necalificati, pe locurile care mai raman.
    Se da examen numai din didactica si metodica. Eu am termin Colegiul Economic, oare am sanse in Bucuresti pentru un post de invatator necalificat?
    Imi puteti recomanda cateva carti de pedagogie din care pot invata in vara aceasta pt. examen?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna seara! As dori sa ma ajutati cu o carte de metodica pt comert maistri instructori. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. Se poate modifica cumva centrul unde suntem programati pentru sustinerea inspectiei la clasa? Intreb, deoarece e primul an in care ma inscriu si nu stiu exact. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ma gandeam daca se poate sustine lectia la un centru mai apropiat de localitatea mea! Deci, nu cred ca se poate! Multumesc pentru raspuns. O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  29. Unde se va da examenul scris la geografie in Bucuresti ? Multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seara! Puteti sa ma ajutati cu o carte de metodica a predarii matematicii la ciclul primar? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  31. Buna seara! Puteti sa ma ajutati cu o carte de metodica a predarii matematicii la ciclul primar? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foloseste casuta de cautare pe site. Tin minte ca am pus o carte despre metodica predarii matematicii.

      Ștergere
  32. Hello,intreb din nou ...daca trebuia sa sustin licenta anul trecut si nu am sustinut-o si urmeaza sa o sustin anul acesta,imi pot depune dosarul de titularizare???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred. Pentru ca nu ai diploma pentru dosar si doar cei din promotia 2014 se pot inscrie fara diploma. Cel mai bine ar fi sa intrebi la inspectorat daca este vreo cale de a te inscrie.

      Ștergere
  33. Buna ziua.Am o nelamurire. Am terminat facultatea de Inginerie conomica in agricultura la Universitatea de stiinte agronomice si medicina veterinara Bucuresti(6 ani la ID).Pe parcursul facultatii am facut modulul de psihopedagogie nivel 1(30credite).Stiti cumva, cu ajutorul lui, as putea preda in invatamant si in domeniul primar-educator/invatator sau numai liceal-economie?Va multumesc.Astept raspuns

    RăspundețiȘtergere
  34. AStept un raspuns din partea dvs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu facultatea care ai facut-o, nu poti preda caeducator/invatator chiar daca ai facut modulul psihopedagogic.
      In centralizator vezi exact ce discipline poti preda.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: