sâmbătă, 2 februarie 2013

Acte necesare pentru inscrierea la examenul de titularizare 2013

Actele precizate in metodologia miscarii personalului didactic 2013-2014, pentru inscrierea la examenul de titularizare 2013, sunt urmatoarele:

ANEXEZ ÎN URMĂTOAREA ORDINE, acte doveditoare legalizate de biroul notarial (act. nr. 1 ori 1') sau atestat pentru conformitate de către unitatea de învăţământ la care funcţionez în anul şcolar 2012—2013 (actele nr. 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8):
1) Copii legalizate de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional (ultimul pentru absolvenţii liceului pedagogic);
1') Absolvenţii promoţiei 2013 vor prezenta copia legalizată a adeverinţei de la instituţia de învăţământ superior/postliceal/mediu din care să rezulte că au susţinut examenul de licenţă, media de absolvire a facultăţii/şcolii postliceale/liceului pedagogic, specializarea dobândită, media anilor de studii şi faptul că pe parcursul efectuării studiilor s-a frecventat şi promovat modulul pedagogic;
2) Copii de pe certificatele de obţinere a gradelor didactice;
3) Copii de pe certificatele de naştere şi căsătorie (pentru solicitanţii care şi-au schimbat numele);
4) Copie de pe actul de titularizare în învăţământ (dacă este cazul);
5) Decizia inspectoratului şcolar sau a întreprinderii de întrerupere a activităţii (dacă este cazul);
6) Copie de pe fila din buletinul de identitate sau cartea de identitate cu domiciliul;
7) Adeverinţa din care să rezulte vechimea efectivă în învăţământ (dacă este cazul);
8) Copie de pe carnetul de muncă şi/sau copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor;
9) Avizul medical din care să rezulte ca sunt apt(ă) pentru a preda în învăţământ;
10) Declaraţie pe proprie răspundere că nu desfăşor activităţi incompatibile cu demnitatea funcţiei didactice şi nu am fost îndepărtat din învăţământ pentru motive disciplinare sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală;
11) Numai pentru titulari: adeverinţă eliberată de unitatea de învăţământ din care să rezulte situaţia postului (structura pe ore şi discipline a catedrei, nivelul de învăţământ şi regimul de mediu) şi copii ale deciziilor de detaşare din perioada 01.09.2007 – 31.08.2013 (dacă este cazul);


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

337 de comentarii:

  1. Buna ziua , centralizatorul 2013 nu stiti cand apare ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu exact cand apare, dar cred ca va fi cat de curand. Nu sunt schimbari mari de la an la an, deci puteti sa va uitati si in cel din 2012.

      Ștergere
    2. Buna ziua, sunt noua pe blg. As dori sa stiu daca pentru profesori documentaristi exista subiecte pt. concursul de ocupare a postului ? Daca da, va rog sa-mi dati un link. Multumesc.

      Ștergere
    3. Buna ziua, sunt noua pe acest blog. Pentru profeesori documentaristi sunt postate subiecte pt. concursul de ocupare a postului? Daca da, va rog sa-mi dati un link. Multumesc.

      Ștergere
    4. As dori si eu sa stiu daca trebuie sa fac copie legalizată dupa adeverinta de modul pedagogic (dat fiind ca am terminat modulul postuniversitar acum o luna si acum vreau sa ma inscriu la titularizare. Intreb pentru ca mai sus, la actele necesare pentru inscriere nu figurează.

      Ștergere
  2. 1. 'ANEXEZ ÎN URMĂTOAREA ORDINE, acte doveditoare legalizate de biroul notarial (act. nr. 1 ori 1') sau atestat pentru conformitate de către unitatea de învăţământ la care funcţionez în anul şcolar 2012—2013' Ce atestat? Anul 2012-2013 este primul meu an in invatamant..deci nu stiu despre ce e vorba.

    2. Se poate scoate dosarul de la fostul centru unde am depus la titularizarea din 2012, completa cu ce mai e nevoie si depus iar? poate la alt centru?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate stiu eu nu se poate retrage dosarul depus in anii anteriori.
      Nu stiu nici eu despre ce este vorba in atestat, dar daca te-ai inscris anul trecut, ce ai depus atunci, depui si in acest an.

      Ștergere
    2. atestat pt.conformitate-cred ca se refera la stampila "conform cu originalul"...

      Ștergere
    3. Eu mi-am retras documentele legalizate din dosarul din anii trecuti. Se poate! :)

      Ștergere
    4. Ne spui si noua cum ai procedat?

      Ștergere
    5. Si eu mi-am retras toate documentele legalizate din anii trecuti. Este simplu. Mergeti la scoala respectiva unde ati depus dosarul si faceti o cerere prin care solicitati retragerea documentelor legalizate.

      Ștergere
    6. In cat timp ti le-au dat inapoi?

      Ștergere
    7. Mi le-au dat tot atunci, pe loc. :)

      Ștergere
  3. Buna ziua. Care este perioada de inscriere pentru titularizare?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conform Calendarului miscarii personalului didactic:
      d) înregistrarea cererilor de înscriere a candidaţilor la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenţii promoţiei 2013, la secretariatul unităţii de învăţământ/centrului care organizează concurs;
      PERIOADA: 5-15 APRILIE 2013

      Ștergere
    2. Asa a fost initial. S-a modificat calendarul cu ordinul 3104 din 2013. Daca intri pe link-ul precizat de mine mai sus, ai sa vezi toate modificarile din calendar.

      Ștergere
  4. Buna ziua! Care este data limita pentru depunerea dosarelor pt 2013? N-am lucrat in invatamant pana acum. Este prima data cand incerc sa obtin post. Multumesc anticipat! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dosarele se depun in perioada 8-17 mai. Vezi calendarul aici: Calendarul miscarii personalului didactic 2013-2014

      Ștergere
    2. Va rog sa-mi spuneti daca Declaratia pe proprie raspundere de anul trecut este valabila si anul acesta la dosarul de inscriere titularizare . Notarul mi-a spus ca nu prevede nicaieri ca nu ar fi valabila , doar daca prevede in metodologie ar trebui reinoita de la an la an .Multumesc mult.

      Ștergere
    3. Si de ce nu citesti in metodologie sa vezi ce scrie?

      Ștergere
    4. Dar ti-e lene sa mai scrii o declaratie?

      Ștergere
  5. Buna ziua!Am terminat in 2012 facultatea de Litere(romana-engleza) si anul acesta as vrea sa dau examenul de titularizare...Ma puteti informa cu pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a putea da examenul?Ce ar trebui mai exact sa invat?Cand trebuie sa depun dosarul si cand se va da examenul scris si lectia la clasa cand se va tine?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru inceput trebuie sa citesti calendarul pentru a nu pierde vreo etapa: Calendarul miscarii personalului didactic 2013-2014
      Apoi trebuie sa descarci centralizatorul pentru a vedea in functie de faculatea si specilizarea terminata, ce discipline poti preda.
      Apoi descarci programa si te apuci de invatat.

      Ștergere
  6. Buna ziua,

    In vederea sustinerii examenului de suplinitor pentru anul scolar 2013-2014,exista o tematica pe baza careia sa ne pregatim?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa pentru examenul de suplinire este aceeasi cu programa pentru examenul de titularizare.

      Ștergere
    2. Programele pentru 2013 inca nu au fost afisate, dar pana vor fi, raman valabile cele de anul trecut: Programe valabile titularizare 2012

      Ștergere
  7. Buna ziua! Dosarele nu se depun cumva in perioada 5-15 aprilie? Eu asa am vazut pe site-ul ISJ Dolj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa noul calendar perioada este 8-17 mai. Vezi aici noul calendar: Calendarul miscarii personalului didactic 2013-2014
      Este si pe site-ul ISJ Dolj ordinul de modificare al metodologiei (care modifica si calendarul). De asta e bine de urmarit in aceasta perioada, pentru a vedea ce modificari mai intervin.

      Ștergere
  8. Buna ziua , as vrea sa-mi spuneti daca ,declaratia pe proprie raspundere de anul trecut de la dosarul de inscriere ptr. titularizare este valabila si anul acesta , multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca trebuie sa scrii una noua. Multe se pot intampla intr-un an si nu garanteaza nimeni ca ce ai scris anul trecut, mai este valabil si anul acesta.

      Ștergere
    2. exista formular tip pt declaratie?

      Ștergere
  9. Ca sa ma inscriu la doua centre diferite trebuie sa-mi legalizez doua randuri de acte ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e sa ne luam strict dupa metodologie, asa trebuie. Dar eu spun sa mergeti mai intai la centrele unde se fac inscrierile si sa intrebati acolo. Pentru ca difera de la judej la judet. Unele accepta doar copie cu o stampila si sa scrie conform cu originalul, altele vor toate actele legalizate. Cel putin asa a fost in anii precedenti.

      Ștergere
  10. Daca Centralizatorul imi confera dreptul de optiune pentru doua discipline diferite , pentru a avea mai multe sanse de reusita ,cum dau doua examene daca programele difera si examenul are loc in aceeasi zi ? Sau sunt obligat sa aleg o singura disciplina de concurs ? Multumesc foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. buna ziua as dori sa stiu daca pot participa la titularizare pentru nivelul liceal daca am terminat inginerie economica in agricultura la facultatea de agricultura in anul 2012, iar pe parcusul studiilor am frecventat si promovat nivelul 1 al modulului psihopedagogic, iar momentan sunt masterand la facultatea de agricultura specializarea management in alimentatie publica si agroturism inceput in septembrie 2012 si il voi incheia in iunie 2014. M-am uitat pe centralizator si voi putea preda economie, educatie antreprenoriala, economie aplicata si materii din domeniul alimentaie publica si turism.De asemenea precizez ca nu am mai participat la nici un concurs de titularizare.Precizez ca vreau sa stiu concret daca pot participa la examnul de titularizare pentru predarea la liceu teoretic sau tehnologic. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai terminat in 2012, inseamna ca ai facut facultatea in sistem Bologna. Cei care au facut Facultatea in sistem Bologna, trebuie sa aiba 60 de credite la modulul psihopedagogic pentru a putea preda la liceu.

      Ștergere
  12. Buna ziua!As dori,daca se poate,sa-mi spuna si mie,cineva din Jud.Buzau,daca stie,unde anume,se vor depune,dosarele ptr.titularizare.La Inspectorat sau la un alt centru de anvatamint?Cu simpatie,Remina.MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor fi afisate centrele de examen. Mai asteapta putin.

      Ștergere
  13. Multumesc,ptr.raspuns.Mai am,cateva antrebari...legalizarea actelor,vor fi doar copii,trase la xerox,sau copii xeroxate,cu parafa semnatura notarului,stampila si timbrul,de legalizare?Aceste centre de examen,unde anume,vor fi afisate?Declaratia pe propria raspundere,se gaseste la notar,ori la unul dintre centrele de examen?Si anca ceva,daca eu,abea anul acesta,ami depun dosarul de titularizare fiind,nou mutata in judet,medicul meu de familie nefiin din,Buzau,va trebui sa ma deplasez,pana,in judetul,unde am stat,sau voi putea merge,la un alt medic,sa mi/se dea acea adeverinta,APT PTR.A PREDA?Va multumesc.REMINA.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Centrele de axamen vor fi afisate ori la inspectorat ori pe site-ul ministerului pana pe 7 mai 2013.
      Legat de adeverinta medicala, este mai complicat. Sunt unele centre care accepta doar adeverinta de la midicul de familie pe care sa scrie "Apt pentru invatamant", sunt altele care accepta doar adeverinta vizata de un medic de la medicina muncii.
      Trebuie sa vezi la centrul tau cum vor. Medicul de familie nu trebuie sa fie doar cel la care esti inscrisa.

      Ștergere
  14. Buna ziua , as dori sa dau examen de titularizare - suplinire la cultura civica . Daca nu sunt posturi, am voie sa -l sustin pentru ca nota luata sa-mi foloseasca eventual in vederea vacantarii vreunei catedre sau pentru anul viitor ? Multumesc .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti sa sustii examenul.

      Ștergere
    2. Anul trecut am vrut sa ma inscriu la un centru pe disciplina economic - adm. - servicii si neavand post vacant , nu mi-au primit dosarul din aceasta cauza . Deci cum ar fi posibil sa sustin examenul daca nu este un post disponibil ? Multumesc .

      Ștergere
    3. Asa este. De cand se da examen pe centre, nu poti sa dai examen daca nu este macar un post disponibil.

      Ștergere
  15. Buna ziua!Centrele de examinare,vor fi afisate,unde anume?Copiile,dupa actele de studii vor fi doar xeroxate,sau cu timbrul semnatura si parafa,notarului?Medicul,ce ne da,adeverinta,cu APT PTR.A PREDA,trebuie sa fie,numai din municipiul,unde locuim?Declaratia,pe propria raspundere se legalizeaza si asta?Si de unde anume se,procura asa ceva?Cu simpatie,Remina.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna,
    Eu vreau sa imi pun dosarul pentru invatamantul special, sunt absolventa de psihologie si inscrisa la master clinic si psihotrapii, am si modulul pedagogic. Imi mai trebuie cumva si un curs de psihopedagogie speciala?

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua!Am sustinut in feb 2013 examenul de licenta la Facultatea de Litere(romana-engleza) si anul acesta as vrea sa dau pentru prima data examenul de titularizare...Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez? Mai exact ce ar trebui sa invat?Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa citesti calendarul: Calendarul miscarii personalului didactic 2013-2014
      Trebuie sa vezi si centralizatorul pentru a vedea ce materii poti preda: Centralizator titularizare 2013
      Actele pentru dosarul de inscriere sunt aici: Acte necesare pentru inscrierea la examenul de titularizare 2013
      Trebuie sa inveti ce este in programa, dar sa pui accent pe partea de metodica.

      Ștergere
  18. Buna, eu anul acesta absolv nivelul I si as vrea sa intreb daca se poate sa incep sa lucrez in invatamant sau trebuie sa am si nivelul II?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna ziua.Am si eu o intrebare: daca am absolvit in 2012 mai am nevoie de foaia matricola la dosar pt ca abia anul acesta mi se elibereaza. Sau e valabila doar adeverinta ca am sustinut examenul de licenta?

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua. Sunt un pic confuza si nu stiu pe cine sa intreb ....eu am terminat anul trecut Facultatea de Psihologie si Modulul Psihopedagogic nivel 1. Atunci cand am facut modului mi s-a spus ca pot preda la clasa a 10-a cu nivelul 1, acum am inteles ca iti trebuie nivelul 2 si master educational. Care este adevarul? Modului 1 nu priveste clasale obligatorii 5-10? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  21. buna ziua, as vrea si eu sa stiu cand se depun dosarele pt titularizare si cum se procedeaza...multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perioada de inscriere este 8-17 mai 2013. Te duci cu dosarul complet la centru de examen si te inscrii.

      Ștergere
    2. Buna seara, as vrea si eu sa va intreb ceva. Am vazut ca mentionati mai sus ca trebuie sa mergem cu dosarul complet in perioada 8-17 Mai. Dar cei care sunt acum studenti, si care nu au nici licenta data, nici foaie matricola. Imi puteti spune mai exact cu ce acte ar trebui sa merg sa ma inscriu la concurs, tinand cont de faptul ca deocamdata sunt studenta in anul 3 si voi avea licenta abia vara aceasta.
      Multumesc anticipat! O seara placuta!

      Ștergere
    3. In perioada 8-17 mai 2013 ai sa te duci la dosar cu o adeverinta de la facultate prin care sa arati ca esti in an terminal. La validarea dosarelor (care pentru cei in an terminal este mai tarziu: 22-25 iulie) ai sa aduci o adeverinta de la facultate prin care sa arati ca ai luat examenul de licenta.

      Ștergere
  22. Buna ziua,

    sunt din brasov, am terminat in 2010 o facultate cu profil tehnic cu licenta, nu am facut modulul pedagogic si vreau sa intru in sistem ca suplinitor necalificat. Dar nu stiu care este cea mai buna varianta pentru mine...as vrea la gradinita, ce ma sfatuiti sa fac...sa am sansa totusib sa prind un post. Ce trebuie sa invat, cand se depun dosarele de inscriere si ce probe trebuie sa dau.Dosarul trebue sa=l depun la inspectoratul scolar sau la gradinita sau scoala la care e post disponibil.Trebuie eu sa caut o scoala sau o gradinita unde e post disponibil si sa depun dosarul acolo...nu as vrea sa pierd timpul as invata intre timp. Nu ma deranjeaza un post la tara.. oare am vreo sansa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se mai da examen pentru necalificati ca in anii trecuti. Acum dupa toate etapele de repatizare, daca mai raman ore libere, fiecare scoala o sa le scoata la concurs pentru plata cu ora(necalificati).
      Deci, trebuie sa astepti pana in toamna sa vezi ce posturi raman libere si atunci o sa vezi si ce sanse ai sa prinzi ceva.

      Ștergere
  23. buna!as avea o intrebare cum as putea eu sa duc pana in 17 mai foaia matricola si licenta din moment ce eu licenta mi-o sustin doar in iunie?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vei duce o adeverinta de la facultate prin care arati ca esti in ultimul an, apoi dupa licenta ai sa duci la dosar o adeverinta precum ca ai luat examenul.

      Ștergere
  24. buna!daca eu dau licenta in iunie cum as putea duce actele ce se cer la anexa nr 1?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai sa duci la dosar o deverinta de la facultate, iar dupa ce dai licenta ai sa completezi dosarul.

      Ștergere
  25. Buna seara,

    in anul scolar 2011-2012 am lucrat pentru cateva luni (asadar, am un an scolar incomplet)in invatamant. in anul scolar urmator, respectiv 2012-2013, nu am lucrat deloc in acest domeniu. aceasta este vechimea in invatamant.

    In acest caz, chiar si numai pentru aceste cateva luni, trebuie sa aduc adeverinta cu vechimea efectiva in invatamant? se elibereaza de la scoala unde am lucrat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adeverinta de vechime in invatamant se elibereaza de scoala unde ai lucrat. Daca nu o depui la dosar nu este nici o problema, deoarece se cere sa declari pe cererea de inscriere vechimea in invatamant in ani intregi (pct. 4 din cererea de inscriere la concurs)

      Ștergere
  26. buna ziua ,am terminat in anul 2012 modulul pedagogic de 3 ani ,vreau sa stiu daca pot da examen de titularizare in vara aceasta ,si am vazut ca imi trebuie o gramada de acte si sincer nu inteleg de unde as putea sa le iau ,deoarece la facultate mi-au dat decat o adeverinta precum ca am terminat acest modul ,sunt inginer in controlul si expertiza produselor alimentare ,va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac ,va multumesc irina

    RăspundețiȘtergere
  27. BUNA ZIUA ...AM TERMINAT IN VARA ANULUI 2012 MODULUL PEDAGOGIC,DE 3 ANI IN FACULTATEA DE AGRICULTURA SI VREAU SA STIU DACA VOI PUTEA DA EXAMENUL DE TITULARIZARE ANUL ACESTA ?..PROBLEMA ESTE CA M-AM UITAT LA ACTE SI IMI TREBUIE O GRAMADA SI NU STIU DE UNDE SA LE IAU,AVAND IN VEDERE CA DE LA FACULTATE MI_AU DAT DECAT O ADEVERINTA CA AM TERMINAT MODULUL ACESTA .PROFILUL MEU ESTE INGINER IN CONTROL SI EXPERTIZA PRODUSELOR ALIMENTARE ,VA ROG SA MA AJUTATI .MULTUMESC IRINA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te duci la facultate si soliciti certificatul de absolvire al modulului psihopedagogic. Dupa cate stiu adeverintele sunt provizorii, deci nu sunt valabile decat pentru absolventii promotiei 2013. Cu specializarea Controlul si expertiza produselor alimentare ai mici sanse sa gasesti posturi didactice.

      Ștergere
    2. eu am terminat la UB si diplomele de licenta se elibereaza in vara, si cele pt modulul pedagogic la fel, sau chiar mai tarziu, in iarna; deci sunt valabile si pt noi, absolventii promotiei 2012.

      Ștergere
  28. adeverinta medicala din care sa rezulte k sunt apta sau nu trebuie luata de la medicul de familie sau de la ITM,cererile tip pentru inscriere de unde se pot lua?

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de la judet la judet, ca doar nu-s aceleasi reguli peste tot :)
      In unele judete se accepta doar adeverinta de la medicul de familie.
      In altele trebuie sa te duci cu adeverinta de la medicul de familie si cu o adeverinta de la un psiholog, la un medic de la medicina muncii. Acel medic iti va da o alta adeverinta pe care o vei pune la dosar.

      Ștergere
  29. buna sunt noua pe aici am si eu o intrebare.vreau sa dau si eu titularizarea anul asta si nu stiu exact ce acte imi trebuie la dosar. ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna ziua!Pentru dosarul la disciplina religie ortodoxa, inafara de actele mentionate mai sus, mai sunt necesare si altele? De ex. recomandare sau binecuvantare? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt sigura, dar parca trebuie o binecuvantare. Am sa ma documentez si am sa afisez si eu ce trebuie in plus pentru profesorii de religie. Pana atunci poti sa te uiti pe site-ul asta: Predare religie

      Ștergere
  31. Va multumesc mult! O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  32. vad ca pe aici nu s-a modificat, perioada de depunere a dosarelor este 5-15 aprilie...

    RăspundețiȘtergere
  33. vad ca pe aici nu s-au actualizat informatiile, depunerea dosarelor este in perioada 5-15 aprilie...

    RăspundețiȘtergere
  34. vad ca pe aici nu s-a modificat, perioada de depunere a dosarelor este 5-15 aprilie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde anume "pe aici nu s-a modificat"?
      Am pus o postare prin care am anuntat ca s-a modificat metodologia si calendarul.
      Noua perioada de inscriere este 8-17 mai 2013.

      Ștergere
  35. deci, dosarele pt concursul de titularizare se depun in aprilie sau in mai?

    RăspundețiȘtergere
  36. buna ziua .. am activat 6 ani in invatamant pana anul trecut ...anul trecut nu am luat examenul de titularizare si am stat 6 luni in somaj ..in acest an as dori sa ma inscriu la concurs , insa nu stiu de unde pot procura adeverinta de vechime ...de la scoala de unde am lucrat sau de la ITM ...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pana la data de 31.12.2010 vechimea in munca era inscrisa in carnetul de munca, deci in mod normal trebuie sa ai carnet de munca cu inscrierile corespunzatoare. De la 01.01.2011 vechimea in munca o dovedesti cu adeverinte din fostele locuri de munca. Si somajul cu indemnizatie este considerat vechime in munca, dar nu si vechime in invatamant si pentru cele 6 luni aduci adeverinta de la fortele de munca care ti-au platit indemnizatia.

      Ștergere
    2. multumesc pentru raspuns ..
      sa inteleg, deci, ca pot sa-mi procur adeverinta de vechime in invatamant de la secretariatul scolii unde am lucrat in urma examenelor si continuitatilor , adaugand deciziile de la inspectoratul scolar , cartea de munca , si eventual adeverinta de somaj..
      multumesc

      Ștergere
    3. Vechimea in invatamant o dovedesti doar cu adeverintele eliberate de scolile unde ai lucrat. In privinta perioadei de somaj de 6 luni, rectific raspunsul dat, in sensul ca de la data de 01.03.2002, somajul nu mai este recunoscut ca vechime in munca, dar este luat in calcul la stabilirea pensiei, deci adeverinta de somaj nu iti foloseste la angajare.

      Ștergere
  37. Buna ziua,este suficient sa depun la dosar doar o adeverinta legalizata care atesta ca am terminat facultatea? Am inteles ca foaia matricola se elibereaza impreuna cu diploma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru absolventii promotiei 2013 adeverinta legalizata este suficienta.

      Ștergere
  38. Buna ziua.Am si eu o intrebare: daca am absolvit in 2012 mai am nevoie de foaia matricola la dosar pt ca abia anul acesta mi se elibereaza. Sau e valabila doar adeverinta ca am sustinut examenul de licenta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru absolventii promotiei 2012 prezentarea copiei legalizate de pe actul de studii este obligatorie. Daca nu detii foaia matricola esti inscris, dar nu beneficiezi de criteriile de departajare, in cazul in care obtii aceeasi nota cu alt candidat.

      Ștergere
  39. Buna ziua
    Conform noii metodologii, dosarele pentru inscrierea la titularizare se vor depune la scoala unde solicit postul, la centrul de examen sau la scoala unde activez ? Doresc sa schimb scoala unde sunt suplinitor cu o alta scoala unde doresc titularizare prin concurs. Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pt mn centrul asta de concurs este un adevarat mister... am inteles ca aici va merge mult umblatul meu dosar. dar daca vreau sa depun la mai multe centre ca sa am mai multe sanse, pot? asta inseamna ca imi depun dosarul la "n" centre? in copii legalizate toate actele, dar acea mult dorita adeverinta? la cat costa, e mai ieftina copia, asa ca, o sa faca bani notarul pe spinarea mea... si centrele astea cum sunt? de ex in Buc, unde si dau, de fapt... sunt in functie de sector? in functie de clima? CE INSEAMNA CENTRU DE CONCURS??

      Ștergere
    2. Poti sa depui dosare la mai multe centre. Problema este ca examenul scris il dai doar la unul dintre ele.
      Centru de concurs inseamna centrul unde se vor face inscrierile pentru anumite scoli si unde se va da examenul scris.
      Mai asteapta putin si vor fi afisate centrele de examen si pentru Bucuresti(conform calendarului pe 2 mai se afiseaza centrele).

      Ștergere
  40. Buna seara, am si eu o intrebare...declaratia pe propria raspundere trebuie scrisa de mana sau se va face la notar???In plus, daca am lucrat in invatamant 2 ani o sa trebuiasca sa scot adevarinta de la liceul respectiv?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declaratia pe proprie raspundere o scrii in fata membrului comisiei de inscriere care iti primeste dosarul, pe un formular tipizat pe care il primesti atunci. Vechimea in invatamant o dovedesti doar cu adeverinta de la liceul unde ai lucrat.

      Ștergere
  41. Buna! As vrea sa stiu si eu daca acea copie de pe carnetul de muncă şi/sau copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor este necesara doar pentru cei care au mai lucrat in invatamant sau si pentru cei care au avut orice alta slujba? Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este necesara pentru toti care au lucrat, indiferent de domeniu.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. si daca nu am mai lucrat trebuie sa pun altceva in locul acestui document? multumesc anticipat

      Ștergere
  42. Buna ziua,

    sunteti sigura ca lista actelor pt inscrierea la concurs este completa? Am o mare dilema, citesc din metodologia de concurs si observ ca pe langa diploma de licenta si masterat este necesar sa demonstrez ca am studii de pedagogie condiţia deţinerii a minimum 30 de credite transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 (definitivat)"

    Ma aflu intr-o dilema in sensul ca in timpul facultatii am urmat cursuri de pedagogie (Pedagogie, Psihologia Educatiei, Didactica specialitatii, Managementul clasei de elevi, Practica Pedagogica) toate aparand in foaia matricola. La acea vreme, conducerea facultatii comunicase studentilor ca cei care vor urma cursurile de facultative de pedagogie, vor avea dreptul de a preda cultura civica la liceu. Intrebarea mea este am sau nu am acest drept? Servesc la ceva cursurile urmate in timpul facultatii sau trebuie sa urmez modului psihopedagogic al facultatii de psihologie pentru a da concurs pt un post didactic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai urmat facultatea pe actualul sistem Bologna (licenta, eventual master) detinerea modulului psihopedagogic este obligatorie (pentru liceu ambele module).

      Ștergere
    2. Multumesc pt raspuns. Nu am prins sistemul Bologna am absolvit facultatea in 2007.

      Ștergere
  43. Buna ziua! Am o nelamurire: acea declaratie trebuie scrisa de mine sau exista un formular tip pe care il iau de undeva si, ulterior, il completez? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Declaratia o scrii in fata unui membru din comisia de inscriere, pe un formular tipizat pe care il primesti.

      Ștergere
  44. Buna ziua
    As dori sa-mi raspundeti la o intrebare. De exemplu daca imi dau examenul de titularizare intr-un anumit judet am dreptul sa-mi transfer nota in alt judet pentru a ocupa un post dupa primele doua repartizari? Sau cum se procedeaza? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Calendarul mobilitatii personalului didactic din acest an, aprobat prin OMECTS nr. 3104/30.01.2013, spre deosebire de cel de anul trecut, nu mai este prevazuta aceasta procedura.

      Ștergere
  45. Buna ziua,ma puteti lamuri va rog ce inseamna proba practica (pt ca inspectia la clasa nu poate fi tinuta daca nu sunt profesoara probabil)? in 2006 cand am dat eu concursul de titularizare nu era nici o proba practica, si nu stiu la ce se refera.
    De asemenea, daca am profesat doar 8 luni,in 2006-2007, mai este nevoie de adeverinta care sa ateste vechimea in invatamant? Daca da,de unde fac rost de ea? (am profesat in alt judet, la 250 km departare de unde sunt acum,si imi este peste mana sa sap dupa adeverinte...) Va multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Regula este inspectia speciala la clasa. Doar pentru anumite posturi didactice se sustine proba practica. Daca nu ai adeverinta de 8 luni vechime in invatamant in perioada 2006 - 2007 nu este nici o problema. In formularul de inscriere se cere sa declari ani intregi vechime in invatamant, deci nu comiti nici un fals in declaratii.

      Ștergere
  46. daca am sustinut inspectie ptr definitivat mai trebuie sa sustin inspectie speciala ptr titularizare?va rog sa-mi raspundeti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Anul acesta nu s-a mai acordat derogare ca in anul trecut.

      Ștergere
    2. Rectific raspunsul dat la ora 11,50, in sensul ca nu mai trebuie sa sustii inspectia speciala la clasa, conform prevederilor pct.8 din OMECTS nr. 3271/2013.

      Ștergere
  47. Am si eu o intrebare....daca m-am inscris pentru obtinerea gradului didactic "definitivat" si am sustinut preinspectia si inspectia la clasa, mai trebuie sustinuta inca o inspectie pentru titularizare, sau se recunoaste nota de la celelalte inspectii?...Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  48. buna ziua..aam terminat psihologia in 2011 si am facut si modulul psihopeadgogic insa nu am diplomele doar o adeverinta de licenta,m apot inscrie pentru un post in invatamant???perioada tot 8-17mai 2013 este?de unde stiu la ce discipline si clase pot preda??in functie de nota de la examen voi fi repartizata la ce scoala vreau eu??programa o pot gasi pe site-ul isj-ului??cum procedez? sper sa-mi raspunda cineva.va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prezenatrea copiei legalizate de pe diploma de licenta este obligatorie pentru inscriere, cu exceptia celor din promotia 2013. Perioada 8-17 mai. Din Centralizatorul 2013 afli ce discipline poti preda. In functie de nota obtinuta la concurus dar si de notele mai mari si de preferintele celorlalti candidati, obtii sau nu postul dorit. Programa o gasesti pe site-ul www.titularizare.edu.ro

      Ștergere
  49. Buna ziua!As dori si eu sa stiu de unde pot afla centrele de concurs.Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  50. Salut! Sunt Mihaela! Am dat titularizare in 2011, nu am prins niciun post atunci , nici urmatorul an.Se poate sa ridic de la dosarul de inscriere copiile legalizate de la licenta si foaia matricola pentru a le depune la dosarul de inscriere de anul acesta?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca se poate, dar nu stiu exact cum se procedeaza.

      Ștergere
  51. Buna ziua. Am si eu o nelamurire. In metotdologie se doreste foaia matricola. Avand in vedere ca am terminat liceul pedagogic, dar si facultatea de litere si ma inscriu pentru a preda la gradinita, ce foaie matricola trebuie sa depun, din liceu sau din ultima forma de invatamant absolvita? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  52. Buna ziua. Am o nelamurire. In metotdologie scrie ca trebuie sa depunem foaia matricola, insa nu precizeaza care. Eu am absolvit liceul pedagogic si facultatea de litere si vreau sa ma titularizez pe un post de educatoare. In acest caz trebuie depusa foaia matricola din liceu, sau din ultima forma de invatamant absolvita? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vrei sa ocupi un post de educatoare nu are importanta facultatea de litere absolvita, deci anexezi la dosar copii legalizate de pe diploma de bacalaureat, foaia matricola si certificatul profesional emise de liceul pedagogic. Atentie, doar candidatele cu specializarea educatoare sunt inscrise la concurs pentru ocupare posturi de educatoare!

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru raspuns si pentru informatii

      Ștergere
  53. Buna ziua!Imi puteti spune si mie va rog de unde iau "copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor"(nu am mai lucrat in invatamant).De asemenea legalizez numai actele de la 1/1' sau si pe celelalte?

    RăspundețiȘtergere
  54. Copia o obtii de la fostii angajatori. Legalizezi doar actele prevazute la pct. 1 si 1'.

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna ziua
    Am si eu o nelamurire. De exemplu daca imi dau examenul de titularizare intr-un anumit judet am dreptul sa-mi transfer nota in alt judet pentru a ocupa un post? Sau cum se procedeaza? Va rog sa-mi raspundeti. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  56. Buna seara. Sunt studenta la facultatea de istorie, anul 3 si as dori sa debutez in invatamant anul acesta. am si eu o intrebare in legatura cu avizul medical prin care sa demonstrez ca sunt apta pentru a preda. vreau sa stiu daca acest aviz trebuie luat de la medicul de familie sau trebuie sa ma duc la medicina muncii si sa-mi fac analizele(precum am auzit la alte colege mai mari care au dat anul trecut examenul de titularizare)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de centru. Sunt ulele care accepta doar adeverinta de la medicul de familie, sunt unele care nu accepta decat adeverinte avizate de un medic de la medicina muncii.
      Eu zic ca sa nu umbli degeaba pe drumuri sa te duci in prima zi de inscrieri la centru de concusr si intrebi cum vor sa fie adeverinta(sau intrebi pe cineva de acolo care s-a inscris deja).

      Ștergere
    2. Metodologia actuala, spre deosebire de cea din anul trecut, nu mai prevede posibilitatea obtinerii unui post de suplinitor in alt judet decat cel in care ai concurat. Avand in vedere faptul ca subiectul la disciplina de concurs este unic pe tara, pentru marirea sansei de reusita te inscrii la unul din centrele din judetul in care concurenta este mai mica fata de concurenta din alt judet.

      Ștergere
  57. buna,as vrea sa stiu in ce consta inspectia speciala,?sustin cele 30 de minute sau o zi intreaga de dimineata pana la plecarea copiilor?si pot sustine lectia la alta scoala care apartine de scoala unde vreau sa ocup acel post de educatoare?multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inspectia speciala la clasa este sustinuta de profesori pe parcursul unei singure ore. Pentru invatatoare si educatoare nu stiu cat timp dureaza. Scoala/Gradinita unde se sustine inspectia o alege comisia de organizare din centrul de concurs.

      Ștergere
  58. buna ziua, am terminat in 2011 facultatea nivel licenta in sistem bologna si am facut modulul pedagogic nivel I. pana acum nu am predat dar anul acesta as vrea sa ma inscriu la titularizare. acum sunt anul II la masterat si toate actele mele sunt la dosar la facultate. eu ce ar trebui sa depun la dosarul pt inscriere la titularizare??? ma duc sa le cer de la secretariat? va rog ajutati-ma daca stiti. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  59. buna ziua. am terminat in 2011 facultatea nivel licenta in sistem bologna si am facut modulul pedagogic nivel I dar nu am predat niciodata. anul acesta as vrea sa ma inscriu la titularizare dar am o problema. sunt in anul II la masterat si toate actele imi sunt la facultate. ce ar trebui sa depun eu la dosarul pt inscriere la titularizare? ar trebui sa cer de la secretariat diploma de bac si foaia matricola?? ori ar trebui ceva adeverinta? va rog ajutati-ma. multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa te duci sa-ti scoti diploma si foaia matricola. Doar cei din promotia 2013 aduc adeverinta.

      Ștergere
  60. Buna seara. O intrebare legata de legalizarea actelor de studii (Copii legalizate de pe actele de studii, foaia matricolă şi certificat profesional (ultimul pentru absolvenţii liceului pedagogic;)...trebuie legalizate: diploma de bac+foaia matricola,diploma de licenta+foaia matricola, diploma de master+foaia matricola, modul pedagogic+foaia matricola?

    RăspundețiȘtergere
  61. Buna ziua!
    Intrebarea mea este daca ma pot inscrie la examenul de titularizare daca nu am inca definitivatul luat (sunt de 3 ani in invatamant).
    In cazul in care obtin peste 7, pot ocupa un post de titular sau numai de suplinitor?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa te inscrii. Si Legea Educatiei nationale arata ca cei care nu obtin definitivatul in termen, pot fi cadre didactice cu statut de debutant, dar vor fi angajate doar cu contract de munca pe perioada determinata.

      Ștergere
  62. As dori sa stiu daca la dosar trebuie si calificativul anual.

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua!
    Eu am o nelamurire in legatura cu adeverinta de vechime utila pentru concursul de titularizare.
    Incepanad cu 10 iunie 2012 cand s-a reintors titulara pe post, eu am intrat in somaj. Incepand cu 14 ianarie, am suplinit pe un post de invatator ca necalificata timp de o luna apoi de 3 luni sunt acasa fara somaj sau alt venit. Intrebarea este de unde sa iau adeverinta de vechime si daca se considera si somajul ca vechime in munca?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perioada de somaj nu mai este considerata vechime in munca de la 01.03.2002, dar este luata in calcul la stabilirea pensiei. Adeverinta de somaj iti va trebui cand vei iesi la pensie. Pentru adeverinte de vechime in munca te adresezi fostilor angajatori.

      Ștergere
  64. Buna ziua. Am terminat facultatea si modulul psihopedagogic nivel I in 2012 dar nu am primit nici acum diplomele am doar adeverintele si am fost sa le iau dar mi-au zis ca se elibereaza dupa un an de la terminare adica undeva in iulie-august 2013....Pot sa ma inscriu la examenul de titularizare cu adeverintele legalizate????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa-ti spun, dar in metodologie scrie ca pot aduce adeverinte, doar cei care termina facultatea in 2013.

      Ștergere
  65. Buna ziua!
    As dori sa intreb, daca esti titular si participi iar la titularizare si nu iei, sa zicem nota pt a te titulariza, pierzi postul pe care ai fost titular sau nu?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred, dar nu stiu sigur 100%.

      Ștergere
    2. Daca esti titular nu pierzi postul chiar daca la concursul de titularizare iei nota 1. Si in anii precedenti a fost la fel. Ca titular ai incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata, care nu poate fi desfacut de angajator decat in situatiile prevazute de Codul muncii.

      Ștergere
  66. Buna ziua. Dosarul pentru inscriere la titularizare se depune la centrul unde se da concursul pentru scoala respectiva sau la inspectoratul scolar din judet??

    RăspundețiȘtergere
  67. Buna ziua! Am fost profesor suplinitor necalificat in periada 1998-2000. E nevoie sa depun la dosar adeverinte de vechime? Sau este suficienta copia de pe cartea de munca? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  68. Copia de pe carnetul de munca serveste pentru recunoasterea vechimii in munca si o anexati la dosar. Adeverinta pentru perioada cand ati fost profesor necalificat serveste pentru recunoasterea vechimii in invatamant, de asemenea o anexati la dosar.

    RăspundețiȘtergere
  69. Buna, declaratia pe propria raspundere o gasim undeva un model sau o facem noi?Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  70. Buna ziua!Stiti cumva daca mai este valabila legea de anul trecut, cum ca cei inscrisi la def nu mai sustin inspectia speciala la clasa, pentru ei luandu-se in calcul cele doua inspectii sustinute in timpul anului? Daca dau in alt judet trebuie sa sustin inspectia la clasa,? Multumesc.O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, mai este valabila.

      Ștergere
    2. Nu mai sustii inspectia speciala la clasa, indiferent de judetul la care te inscrii.

      Ștergere
  71. Buna ziua
    Am primit post de suplinitor din 01.09.2011-31.08.2012 dar din 13.09.2011 am intrat in concediu prenatal iar din 17.01.2012 in concediu de maternitate. Intrebarea mea este daca acest an se considera vechime in invatamant. Trebuie sa cer adeverinta de la liceul respectiv? Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  72. Asa cum este logic concediul de maternitate ( pre si postnatal) nu este considerat vechime in invatamant. Adeverinta de la liceu nu iti folosete practic la nimic, fiind vorba de o vechime de 12 zile.

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna ziua
    am ocupat un post de suplinitor necalificat acum doi ani in invatamantul primar si vreau sa ma inscriu din nou. De anul acesta sunt inscrisa la facultatea de stiinte economice, trebuie sa depun o adeverinta la dosar cum ca sunt studenta sau ca am studii in curs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu te poti inscrie din nou pentru a ocupa un post de suplinitor necalificat decat la toamna la scolile unde vor ramane ore neocupate de catre suplinitorii calificati. Nu are nici o relevanta faptul ca esti studenta la stiinte economice, deoarece doar media de la concursul de suplinire din unitatea scolara organizatoare se ia in considerare.

      Ștergere
  74. Buna ziua!
    Am si eu o nelamurire: pt absolventii 2013 spune ca trebuie adusa copia adeverintei din care sa rezulte ca au sustinut examenul de licenta, media de absolvire si toate celelalte detalii. Cum se va putea acest lucru daca licenta se va sutine de abia la inceputul lunii iulie iar inscrierile sunt in luna mai? Ce sa mai zic de note care se vor finaliza dupa sesiune, in iunie. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  75. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  76. Pt absolventii 2013 scrie ca trebuie adusa adeverinta din care sa rezulte ca au sustinut examenul de licenta si media de absolvire. Cum va fi posibil acest lucru daca licenta se va sustine in iulie iar inscrierile sunt in mai? Ce sa mai zic de note care se vor finaliza dupa sesiune in iunie. Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vei aduce adeverinta cu datele din acel moment (inceputul lunii mai). Pana la repartizarea de la nivel centru de concurs (9 august pentru posturi titularizabile) vei aduce adeverinta actualizata cu datele mentionate in metodologie.

      Ștergere
    2. In perioada de depunere a dosarelor (8-17 mai 2013) o sa aduci o adeverinta de la facultate sa arati ca esti in an terminal. Iar adeverinta ca ai luat examenul de licenta trebuie sa o aduci la dosar in perioada 22-25 iulie. Vezi toate etapele in calendar.

      Ștergere
  77. Ce analize iti trebuie pentru avizul medical? Sangele, plamani si psiho sau si altele? Acestea trebuie numai cu trimitere de la medicul de familie sau si la clinici private?
    Am mai lucrat 3 luni in alt domeniu decat in invatamant, de unde iau copie dupa cartea de munca? Aceasta trebuie legalizata sau doar trasa la xerox?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru informatiile de ordin medical te adresezi medicului de familie, deoarece el cunoaste cel mai bine procedurile de acest gen. Pentru dovedirea vechimii in munca in alt domeniu, trebuie sa detii carnet de munca pentru perioada lucrata pana la data de 31.12.2011 si adeverinta de la angajator pentru perioada lucrata de la data de 01.01.2011. Nu le prezinti decat in copie simpla, nelegalizata.

      Ștergere
  78. Buna seara!

    Am cateva intrebari:

    1. Copiile de pe C.I., grade didactice etc, trebuie sa fie semnate de director, pentru conformitate cu originalul?

    2. In 2010, secretara de la fosta scoala mi-a dat cartea de munca acasa. De la actuala scoala am primit o adeverinta de venit incepand cu perioada de cand predau aici. E valabila aceasta sau trebuie neaparat copie de pe cartea de munca?

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conformitatea cu originalul o efectueaza un membru din comisia de organizare din centrul de concurs. De la 01.01.2011 carnetele de munca au fost desfiintate. Deci vechimea in munca pana la 31.12.2010 o dovedesti cu inscrisurile din carnetul de munca. De la 01.01.2011 vechimea in munca o dovedesti cu adeverinta eliberata de catre angajator. Regula este valabila indiferent de domeniul in care ai lucrat.

      Ștergere
  79. Buna ziua, cum procedez daca nu am facut modulul psiho-pedagogic in facultate, dar vreau totusi sa predau in invatamant ? Este posibil acest lucru ? Daca da, care sunt pasii ? Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai inceput facultatea dupa anul 2004, deci ai studii facute dupa sistem Bologna, nu poti preda fara a detine modulul psihopedagogic.

      Ștergere
  80. buna ziua..am si eu o intrebare..acea'' copie filei corespunzatoare din registrul general de evidenta a salariatilor''..este obligatorie? ca eu am lucrat cateva luni doar intr-un call center si cred ca am avit doar un contract de colaborare,eu carte de munca nu am..si in rest nu am mai lucrat...acum trebuie sa vorbesc cu fostii angajatori pentru acea copie? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai avut contract de munca nu poti dovedi ca ai vechime in munca, deci nu ai ce sa ceri de la fostul angajator.

      Ștergere
  81. Bună ziua!
    Aș vrea să vă rog frumos să-mi spuneți ce acte trebuie să duc la înscriere, dacă mă înscriu pentru un post de învățător și am absolvit liceul pedagogic, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (specializarea Pedagogie, nivel licență), iar acum sunt în an terminal la Facultatea de Litere (nivel licență).
    Mă ajută cu ceva dacă prezint toate documentele la înscriere sau ajung doar cele care trebuiesc special pentru postul de învățător?
    Dacă am copie după certificatul profesional și diploma de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației e de ajuns? Sau trebuie să am și o copie legalizată după Diploma de Bac (care e, încă, la Facultate de Litere)? În ceea ce privește foaia matricolă, am nevoie și de cea de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației sau ajunge doar cea de la liceul pedagogic (singura relevantă pentru postul pentru care vreau să aplic)?
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  82. Pentru post de invatator este suficient sa prezinti copia legalizata de pe diploma de bacalaureat, specializarea invatator, de pe foaia matricola a liceului si de pe certificatul profesional al liceului. Actele emise de facultati nu iti folosesc pentru postul de invatator.

    RăspundețiȘtergere
  83. Am activat in doua scoli pana in februarie 2008,moment in care am intrat in concediu de maternitate,somaj si iar al doilea concediu de maternitate.Am fost angajata din 2005 ca si suplinitor calificat pana in februarie 2008.Practic am incheiat colaborarea cu scoala in momentul in care am intrat in concediu de maternitate.Intrebarea mea este:am nevoie doar de copie dupa carnetul de munca sau mai am nevoie si de adeverinte de la cele doua scoli pentru inscrierea la titularizare?Nu vad cine mi-ar da mie adeverinte de vechime din moment ce in momentul de fata eu nu mai functionez in cele doua scoli

    RăspundețiȘtergere
  84. Copia de pe carnetul de munca este necesara pentru a dovedi vechimea in munca. Adeverintele de la cele 2 scoli este necesara pentru a dovedi vechimea in invatamant. Conducerea actuala din cele 2 scoli este obligata sa elibereze cele 2 adeverinte. Nu are relevanta faptul ca nu mai esti salariata la cele 2 scoli.

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ..Am si eu o intrebare. Doresc sa sustin examenul de titularizare pentru geografie. Imi puteti spune adeverinta medicala de la ce medic se obtine? De la medicul de familie, psiholog sau psihiatru? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti de unde trebuie sa iau adeverinta medicala pt. inscriere la examenul de titularizare de la medicul de familie sau de la medicina muncii... Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la medicul de familie. Daca comisia de organizare a concursului nu o ia in considerare, te adresezi medicului de medicina muncii.

      Ștergere
  87. buna seara. daca sunt in concediu de crestere copil de un an jumatate si am lucrat inainte intr-o societate comerciala,este obligatorie copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor? sau pot anexa decizia de indemnizatie crestere copil? M-am hotarat pe ultimasutademetrisa particip la concursul de titularizare si din pacate dureaza foarte mult eliberarea adeverintei. Va multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Decizia de indemnizatie crestere copil nu este un act care dovedeste vechimea in munca. In caz extrem nu mai anexezi copia filei corespunzătoare din registrul general de evidenţă a salariaţilor. Oricum activitatea desfasurata intr-o societate comerciala nu constituie vechime in invatamant.

      Ștergere
  88. pentru un elev in clasa a 12-a la profil pedagogic care doreste sa sustina examenul de titularizare ce acte sunt necesare?
    Trebuie luata de la liceu o adeverinta din care sa reiasa ca este elev profilul pedagogic?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dosalere sunt aceleasi pentru toata lumea. Sigur tu vei aduce ce acte ai la momentul respectiv(cum ar fi adeverinta de la liceu si nu de la facultate).

      Ștergere
  89. Bună seara!
    Eu am terminat facultatea în 2011,iar acum sunt în anul 2 la master.De asemenea,sunt înscrisă la modulul psihopedagogic postuniversitar,nivelul I.Aș vrea să știu dacă pot să mă înscriu la titularizare,dacă încă nu am modulul I finalizat(primim adeverința abia după ce vom susține și examenele din sem.II).Vă rog să îmi răspundeți,dacă știți ceva cu privire la acest lucru.Vă mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai terminat macar modulul I psihopedagogic, nu poti.

      Ștergere
  90. De la inspectorat am inteles ca putem sa sustinem ex pt titularizare chiar daca inca nu am finalizat nivelul 1. Este adevarat sau nu? Parerile sunt impartite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt impartite, ci este asa cum scrie in metodologie.
      Daca ai facut facultatea de lunga durata, poti sa te inscrii si fara modul, daca ai facut facultatea in sistem Bologna, atunci trebuie sa ai cel putin modulul I.

      Ștergere
  91. Buna, am si eu o intrebare. Am absolvit Facultatea de Litere in 2012, dar am dat examenul de licenta in februarie 2013, asta insemnand ca nu voi primi diploma originala doar in februarie 2014. Am inteles ca numai promotia 2013 poate sa se inscrie la examenul de titularizare pe baza adeverintei. Atunci eu nu am dreptul sa ma inscriu anul acesta la examenul de titularizare, desi pe adeverinta scrie ca imi confera aceleasi drepturi legale ca si diploma de licenta. Va rog daca stiti ceva sa ma ajutari. Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti din promotia 2012 nu poti sa te inscrii la concursul de titularizare fara diploma de licenta. Daca ai promovat examenul de licenta incearca sa obtii diploma doveditoare de la facultate.

      Ștergere
  92. Am o nelamurire legata de avizul medical, pana la urma ajunge doar de la medicul de familie sau trebuie si de la psiholog si cu ambele sa merg la medicul de medicina muncii? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de centrul la care te inscrii. Sunt care accepta doar adeverinta de la medicul de familie pe care sa srie "apt pentru a preda in invatamant", sunt care accepta doar de la medicina muncii.
      Acum faci cum vrei: te duci si la medicul de familie si la psiholog, apoi la medicina muncii sau te duci sa incerci doar cu adeverinta de la medicul de familie, poate o accepta.

      Ștergere
  93. Buna ziua! Din cate stiu nota de la titularizare este valabila 3 ani. Asta inseamna ca daca am stat un an pe un post cu perioada determinata pot merge sa-mi depun la centre dosarul cu nota obtinuta anul trecut? Pt ca desi am avut 10 la examen continuitatea mi-a fost refuzata pt a ramane o doamna pensionara de vreo 4 ani

    RăspundețiȘtergere
  94. Buna ziua! Din cate stiu eu nota de la titularizare e valabila 3 ani. Eu am sustin examenul anul trecut, am luat 10 si am obtinut un post pe perioada determinata. Intrebarea mea este daca am vreo sansa sa nu ma prezint anul acesta la examen si pot depune doar dosar pe baza notei de anul trecut?

    RăspundețiȘtergere
  95. am si eu o intrebare. Sunt studenta la Facultatea de Litere, anul 3. Vreau sa particip la concursul de titularizare din 2013. Ce acte mai am nevoie inafara de copie dupa buletin, adeverinta de la medicul de familie si adeverinta de la facultate din care sa reiasa ca sunt in anul 3? vazusem undeva ca trebuie si un certificat DPPD

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actele de mai sus sunt pentru toata lumea. Da, iti trebuie si o adeverinta ca ai facut modulul DPPD.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: