luni, 11 iunie 2012

Sondaje

Daca tot au fost alegerile, am spus sa fac cateva sondaje :)
Tot citesc pe forumuri ca unii vor fie din nou examen national, altii nu vor, unii vorbesc despre inspectia la clasa introdusa de anul acesta... asa ca m-am gandit sa fac aceste sondaje, pentru a vedea si eu ce gandesc cei care citesc site-ul meu.
Primul sondaj va fi despre examenul scris(national sau nu), iar cel de-al doilea despre inspectia la clasa(este benefica sau nu).


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

15 comentarii:

  1. Faptul ca se va da examen national e foarte bine!Sa speram ca asa se va diminua coruptia !Inspectia la clasa nu mi se pare un lucru relevant ,fiindca ,unii care lucreaza ca suplinitori au facut inspectia la clasele lor cu copii pe care-i cunosteau,iar cei noi au lucrat cu copii total necunoscuti ,asa ca ,dupa opinia mea nota la aceasta inspectie nu poate fi nici relevanta , nici corecta!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca este mai bine cu examen national,asa se vor evita discutiile referitoare la dificultatea probelor scrise si se vor evita si subiectele putin "scapate de sub ochi" de catre comisii asa cum se intampla in alte domenii. Macar invatamantul sa aiba un sistem mai bun.
    in ceea ce priveste inspectia la clasa, pot spune ca este benefica atat timp cat o sustin cei care nu au mai profesat in domeniu. Nu prea ii inteleg sensul in cazul celorlalti care au experienta necesara. Mai bine se propunea un test psihologic (real, nu doar pe hartie pt cunostinte) pt toata lumea, chiar si pt titulari, numai ca pt acesta ar trebui sa se mareasca cu mult salariul profesorilor ca sunt cei mai prost platiti dintre persoanele cu studii superioare.In alte domenii de activitate ce necesita studii superioare salariul MINIM este de 1200 ron iar cei in mainile carora stau generatiile viitoare iau... mi-e si rusine sa scriu. Dar nici o problema, multe cadre didactice au gasit deja solutii cu toate ca si-au dorit dintotdeauna sa lucreze in invatamant: Asa salarii-asa ore.Oricum imi plac inspectiile, daca s-ar face orele in acel mod in fiecare zi ar iesi numai genii din scoli. Dar nu avem nevoie de asa ceva! doar nu trebuie sa motivam profesorii sa scoata asa ceva!

    Aida

    RăspundețiȘtergere
  3. Inspectia la clasa nu este relevanta atata timp cat nu se face la clasa la care predai, nici macar la scoala unde predai.Iar cei care vin in inspectie isi asteapta dreptul si mese intinse, daca nu nimic nu/i bun.Inca un mod de a/i mai imbogati si pe altii.

    RăspundețiȘtergere
  4. doar aveti impresia ca unii au sustinut inspectia la clasa de copii pe care ii cunosteau nu este adevarat chiar daca sunt in invatamant de multi ani am sustinut inspectia la o alta scoala unde nu cunosteam nici un elev

    RăspundețiȘtergere
  5. Da inspectia la clasa este un lucru ff bun ,degeaba ai cunostinte temenice daca nu sti metodica si pedagogie .Era mai bine cu subiecte la nivel de scoala ,ca cele de la minister, sunt intodeuna sofisticate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine nu invata ii este frica de subiecte unice. Este foarte bine ca se vor da subiecte unice iar in legatura cu inspectia la clasa nu sunt deacord.

      Ștergere
  6. Ar trebui fffff multi bani cheltuiti din buzunarele proprii. Aceste lectii frumoase se fac numai la zile pompoase. La examenele nationale nu se cer lectii pompoase, ci elevii sa invete sa poata promova examenul respectiv. In ceea ce priveste proba scrisa este mult mai bine ca subiectele sa fie formulate de Minister, si evaluate de centrele universitare. In felul acesta se reduce coruptia si nasismul care sunt in floare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Tin sa mentionez faptul ca vad utilitatea inspectiilor la clasa. O persoana cu experienta (chiar si numai de un an scolar)"se vede" din primele minute, chiar daca nu cunoaste clasa. Acolo unde s-au dat mese intinse dupa sustinerea orelor (eu una asa am inteles din comentariile anterioare) nu este in ordine ... faptul trebuie semnalat la inspectoratul scolar de care apartine scoala.

    Fiti atenti ... nu este vorba de examen la nivel national!!! Cititi cu atentie legislatia si veti ajunge la concluzia ca nu s-a schimbat nimic anul acesta scolar, decat faptul ca subiectele vor fi elaborate la nivel national si corectate in centre de corectare pentru a nu da prilejul la suspiciuni. Desi, cine se ocupa cu aranjarea examenelor, isi rezolva problema indiferent de situatie.
    Succes celor care vor sustine examenul anul acesta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da e buna inspectia la clasa atata timp cat toti suntem evaluati la fel. Nu e corect ca unii directori sa intre in clasa cand mai sunt 10 minute din ora.

      Ștergere
    2. bine ca au intrat si in ultimele 10 min, dar cei care nu au venit deloc?

      Ștergere
    3. In cazul acesta, evaluarea a fost cea mai corecta dintre toate :))

      Ștergere
  8. Consider ca inspectia la clasa a fost un lucru foarte bun si relevant!!Foarte multi profesori au renuntat la inspectie pentru ca nu erau in stare sa-si elaboreze un paln de lectie cum trebuie si nu sunt capabili sa sustina o lectie indiferent de nivel.......Ne mai miram de problemele care apar intre profesori si elevi.....Unii chiar nu au ce cauta la catedra sau efectiv nu stiu ce inseamna sa fii un profesor adevarat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar daca erai evaluata la inspectie in bataie de joc, mai spuneai acest lucru?
      Da, e corect si normal ca un viitor profesor sa fie evaluat la o lectie deschisa. Dar aceasta evaluare sa fie pentru toti la fel. Sunt profesori care au fost felicitati la sfarsitul orei, iar peste cateva zile au aflat ca au luat nota 7.
      Sunt directori care au venit la ultimele 5 minute din ora, sunt comisii care au vorbit toata ora si nu au fost atenti... cum au putut acestia sa evalueze corect???

      Ștergere
  9. La Suceava nu s-au afisat notele in urma inspectiei, cel putin mie nu mi-a fost comunicata nota la sfarsitul lectiei; de unde putem afla nota?Pe situl inspectoratului nu este afisat nimic. Daca nu am 10 sau 9 nu mai are rost sa invat pentru 2 august cand va fi proba scrisa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Site-ul ministerului este in curs de actualizare. Sper ca vom vedea cat de curand notele afisate.
      Daca mai are sau nu rost sa inveti pentru examenul din 2 august, numai tu poti sa iei aceasta decizie.

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: