vineri, 15 iunie 2012

Ordin modificare metodologie 2012 - pretransfer si detasare reintroduse

Asa cum am anticipat zilele trecute, a aparut un ordin de modificare a metodologiei si calendarului de desfasurare a examenului de titularizare 2012-2013. Pretransferul si detasarea sunt reintroduse. Acest ordin il puteti citi aici:

Ordin modificare metodologie 2012 - pretransfer si detasare reintroduse

Daca doriti sa descarcati fisierul o puteti face de aici:
Ordin modificare metodologie 2012 + anexe


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

47 de comentarii:

  1. in situatia mea ,am nota in 2009,sunt inscrisa la def in anul acesta,as putea sa ma titularizez pe post si sa nu mai particip la examenul de titularizare din 2 august?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca ai nota 7 in 2009 si iei def-ul anul acesta ,te poti numi titulara.

      Ștergere
    2. daca iei nota 7 la def ,ai 7 in 2009 ,esti titular.

      Ștergere
    3. am cazut deful anul acesta si am inteles ca si dc iau nota mare la titularizare nu ma pot titulariza.dar anul urm dc iau deful imi va fi valabila nota de la titularizare.?

      Ștergere
    4. Dar ai luat inspectia la clasa? Ca sa fii titulara iti trebuie 25% din nota la inspectie si 75% din nota la examen.
      Iar referitor la anul... vom vedea cum va fi. Nu se stie exact ce va fi maine la examen, dar peste un an.

      Ștergere
  2. examenul pentru necalificati va mai avea loc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vedem dupa examenul din 2 august.

      Ștergere
    2. Sau pana atunci daca mai apare vreo modificare in metodologie.

      Ștergere
  3. Daca prind doi ani necalificat pot sa-mi dau macar def. - ul ?Si daca am ambele module tot necalificat intru daca nu corespunde specializarea de licenta ? Multumesc foarte mult .

    RăspundețiȘtergere
  4. Doresc sa intreb. Sunt suplinitor calificat si imi dau definitivatul in invatamant doar la anul in 2013, am doar 1 an vechime, pot sa ma titularizez anul acesta daca obtin la concurs nota mare si nu dau deful decat la anul (in 2013)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti. Daca nota este peste 7, poti sa te titularizezi fara definitivat.

      Ștergere
  5. Am o intrebare. Examenul de titularizare din 2 august unde se sustine ?. In scoala(centru )unde ne-am inscris sau la judet, municipiu, cum a fost anii trecuti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde se da examenul de titularizare din 2 august in centrul (scoala)care ne-a inscris sau la judet ca si in anii trecuti?

    RăspundețiȘtergere
  7. VA ROG NU VA SUPARATI CA INSIST, DAR NU INTELEG. ADICA IN SCOALA IN CARE NE-AM INSCRIS(SCOALA UNDE AM DEPUS DOSARUL) SI AM AVUT INSPECTIA LA CLASA? ACOLO O SA DAM SI EXAMENUL SCRIS DIN 2 AUGUST?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Centrele de examen, vor fi afisate la inspectorat. Cel mai probabil vor fi tot centrele unde te-ai inscris.

      Ștergere
  8. buna ziua !
    as vrea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu titularizarea pe invatatori....
    anul trecut am luat 7.75 , a fost un singur post ,dar eu am fost a noua...anul acesta dc ma va gasi subiectul pe picior gresit si ies din examen , ma pot folosi de nota din iulie 2011, adica m-as putea titulariza ?
    sunt derutata deoarece nu mai stiu ce ar fi bine sa pregatesc : noul model sau disciplinele care au fost la inceput , fara limba romana ?
    va rog un raspuns...multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  9. Doresc sa intreb. Eu sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul din 2 august fiindca doresc sa obtin alt post pe care nu l-am putut lua altfel ca nu exista pretransfer inainte de titularizare. Dar daca Doamne fereste iau nota sub 5 la concursul de titularizare din 2 august imi pierd titularizarea actuala? sau raman titular unde sunt acuma?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate imi aduc eu aminte ca am citit, nu iti pierzi postul de titular pe care il ai acum (asta daca nu ti-ai dat demisia sau altceva).
      Daca dupa examenul din 2 august, prinzi postul care doresti, atunci trebuie sa renunti la titulatura actuala si sa ocupi noul post. Daca iei nota sub 5 nu cred ca poate nimeni sa te dea afara.
      Ce mai bine este sa intrebi la inspectorat, cum se face cu acest schimb de titulatura.

      Ștergere
    2. NU PIERDETI POSTUL ACTUAL !!!!
      ART 110,ALIN 13 DIN METODOLOGIE!!!
      SI EU SUNT IN ACEEASI SITUATIE!!!

      Ștergere
  10. Doresc sa intreb daca. Sunt profesor titular si m-am inscris pt comcursul de titularizare din 2 august ca sa obtin un post in alta localitate, dar intre timp a aparut o schimbare in viata mea (mi-am schimbat domiciliul) si imi convine mai mult postul pe care sunt deja titular. Intreb. Pot sa nu mai particip la concursul din 2 august? chiar daca m-am inscris deja? Se intanpla ceva daca nu particip?
    Raman titular pe postul care sunt deja titular? Asta imi este mai bun acuma

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu ai renuntat la postul actual, el ramane al tau.

      Ștergere
    2. ART 110,ALIN 13 DIN METODOLOGIE

      Ștergere
  11. Doresc sa intreb daca. Sunt profesor titular si m-am inscris pt concursul de titularizare din 2 august ca sa obtin un post in alta localitate, dar intre timp a aparut o schimbare in viata mea (mi-am schimbat domiciliul) si imi convine mai mult postul pe care sunt deja titular. Intreb. Pot sa nu mai particip la concursul din 2 august?, chiar daca m-am inscris deja. Se intanpla ceva daca nu particip? Sper ca nu imi pierd titularizarea pe care o am. Raman titular pe postul care sunt deja titular? Asta imi este mai bun acuma si vreau sa raman pe acesta, nu mai am nevoie de celalalt post pt care m-am inscris.Cand m-am inscris pt concurs nu stiam cum mi se schimba viata. Va rog sa ma lamuriti

    RăspundețiȘtergere
  12. Cris nu te supara ca apelez la tine cu intrebari dar vad ca esti mai informata ca mine si ma ajuti mereu. Am intrebat la inspectorat si mi-au zis sa ma uit in metodologie, dar nu am gasit nimic concret referitor la ce ar putea sa se intample daca iau sub 5. Daca pierd titulatura pe care o am acuma sau nu. Te rog mult nu poti cumva sa aflii tu si sa imi zici si mie. Si mai am o intrebare. Daca m-am inscris la concurs si nu ma mai prezint(sincer am probleme de sanatate si nu pot sa mai fac fata stresului), raman titular unde sun acuma? Asta repet in cazul ca nu ma mai duc la examenul din 2 august si nu obtin nici o nota fiind absent. Sper ca nu sunt in este pericol sa imi pierd titulatura actuala(postul pe care sunt acuma titular). Prefer sa raman titular unde sunt acuma si sa nu mai merg la examen(chiar daca m-am inscris iar la inspectia la clasa am luat 9.80. Te rog tare mult sa ma lamuresti daca poti la aceste doua intrebari ca nu am pe nimeni care sa vrea sa ma ajute si sunt tare stresat si bolnav. Iti multumesc pt intelegere si ajutor. Iti doresc numai bine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, cei de la inspectorat sunt niste nesimtiti. Ei ar trebui sa ne ajute si sa ne indrume, nu sa ne trimita sa citim documente pe internet.
      Eu din cate stiu, nu te da nimeni afara de pe locul actual, fie ca nu te prezinti la examen, fie ca te prezinti si iei nota sub 5. Daca nu ai renuntat inca la postul actual, el ramana al tau. Doar daca prinzi un nou post dupa 2 august, atunci trebuie sa renunti la postul care il ai.
      Dar mai spun inca o data: cei de la inspectorate ar trebui sa ne spuna exact ce si cum.

      Ștergere
  13. Multumesc frumos pt explicatii. Eu NU am renuntat la postul pe care sunt deja titular. Normal ca mi l-am pastrat, nu am facut gresala sa renunt la el. Am zis sa astept sa vad ce fac in 2 august si daca prind ceva mai bun atunci renunt la postul ce-l am acuma. Dar la postul ce sunt acuma titular pe el NU am renuntat. Iti multumesc frumos pt calmul si intelegerea de care dai dovada. Succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna!
    Sunt titular de anul trecut, intr un alt judet. Spre norocul meu m am putut si detasa anul scolar care tocmai s a incheiat. Acum sper la o noua detasare sau pretrasfer. Eu nu am insa, semnat contractul individual de munca la sc unde sunt titulara, ce pot face? trebuie neaparat semnat?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua! Și eu am aceeași problemă! Vreau să știu dacă ați întâmpinat dificultăți la detașare / pretransfer pentru că nu ați semnat contractul la școala în care v-ați titularizat inițial!

      Ștergere
    2. Bună ziua! Și eu am aceeași problemă! Vreau să știu dacă ați întâmpinat dificultăți la detașare / pretransfer pentru că nu ați semnat contractul la școala în care v-ați titularizat inițial!

      Ștergere
  15. buna !
    Ma poate lamuri si pe mine cineva?
    Anul acesta am participat la concursul de ,,Titularizare'' si am obtinut nota 8,50.
    A-si dori si eu sa stiu daca ma pot titulariza in doua scoli?

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna am o intrebare daca ma pote cineva ajuta te poti titulariza in invatamant daca am luat nota 7 la ex scris si 10 la inspectie daca nu am definitivatul ca mi sa spus ca nu ma pot titulariza daca nu am defu

    RăspundețiȘtergere
  17. se mai da alt examen pentru cei care nu au luat 5 la examenul de pe 2 august?

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna am o intrebare.Eu am depus dosar pt pretransfer si detasare anul acesta,dar verau sa stiu daca o sa iau post la pretransfer(si nu imi convine)pot sa merg si la detasare de pe postul respectiv.Astept raspuns va rog.Adriana

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna!Ma numesc,Alexandra si locuiesc,in Buzau,de aproape,un an de zile.Antrebarea mea,se pare ca nu/i singulara,deoarece am mai,antilnit si alte persoane ce se confrunta,cu aceeasi problema...deci,am fost prof.calificat timp de 12 ani ,la o scl.din jud.Galati,pe catedra de geografie si ca multi altii,in fiecare vara mergeam,ptr.a da examenul de titularizare,desigur obtinind acelasi post,dar nu si la ceeasi scoala.Dupa cum,multi ori putin mai stiu,catedre de geografie,prt.titularizare,sunt putine,ori de loc.Acum 2 ani,am dat examenul aici in Buzau,dar nu am luat nota de trecere,deci nici macar somer,anul acesta nu l/am mai dat.Am uitat sa,spun ca nu am deful dat dupa atatia ani,cea de a doua facultate este de informatica.Deci,anul viitor,ce va trebui sa fac,ori sa facem in acest caz?Vom mai putea da titularizarea fara,a avea definitivatul?Multumesc,atat in numele meu,cat si a celor ce nu au avut poate curajul,dea intreba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa dai examenul de titularizare fara nici o problema. Singura diferenta este ca daca prinzi un post de titular, vei avea contract pe perioada determinata, iar dupa ce vei lua definitivatul, ti se va schimba contractul pe perioada nedeterminata.

      Ștergere
  20. Buna! sunt studenta in ultimul an la franceza,iar cara aceasta as vrea sa mi dai titularizarea.....ce ar trebui sa fac.?..am auzit ca trebuie sa ma inscriu a minister undeva, nu mi dau seama si nici acea metodologie nu ma ajuta prea mult....
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metodologia trebuie sa o citesti pentru ca acolo sunt multe informatii utile, printre care si calendarul, ce acte trebuie sa pui la dosar.
      Trebuie sa inveti subiectele din programa. Acolo ai bibliografia cu cartile necesare pentru invatat.

      Ștergere
  21. as dori sa stiu ce sa intampla cu profesorii care au luat peste sapte la concursul de titularizare de anul trecut, 2013

    RăspundețiȘtergere
  22. buna!m-am titularizat in baza art.253 in 2012 in baza notei din 2011,in septembrie mi s-a facut contract pe per.nedeterminata, iar acum mi s-a spus ca nu mai sunt titulara si pt.ca nu mi-am promova deful in iulie 2012 si ca o sa-mi de-a continuitate. am pierdut titularizarea? e corect? nu mai inteleg nimic! va rog sa-mi raspundeti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca atunci cand vei lua definitivatul, ti se va face contract pe perioada nedeterminatat.

      Ștergere
  23. Buna ziua! Am si eu o intrebare, poate ma poate lamuri cineva! M-am titularizat anul acesta pe un post departe de unde locuiesc. Vreau sa ma detasez anul acesta in alta parte mai aproape de casa dar mie de la inspectorat mi-au zis ca nu ma pot detasa decat dupa ce imi dau definitivatul (mentionez ca nu il am dat)! Articolul 75, primul alineat zice altfel! Ce sa mai cred??

    RăspundețiȘtergere
  24. Am dat examenul de titularizare si am obtinut nota sub 7. Cand s-au facut repartizarile, postul pe care vroiam sa il ocup, a fost luat de cineva cu media ca a mea. Se poate sa ma transfer de pe un post pe altul?, deoarece acest post care il vreau este din orasul meu iar eu mi-am ales un post la vreo 40 km distanta ( chiar daca au mentionat ca se va tine cont de domiciliul nostru in vederea alegerii postului) si degeaba. Va rog sa ma lamuriti! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: