duminică, 8 aprilie 2012

Raspunsuri la comentarii

Va rog sa ma scuzati toti cei care nu ati primit raspuns la cometariile postate pe site. Este din ce in ce mai greu. Din ce in ce mai multe comentarii si cand ajung acasa nu apuc sa raspund decat la cateva.
Si sa nu uit... multumesc tuturor care au raspuns la alte comentarii.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

64 de comentarii:

  1. de ce trebuie sa sustinem inspectie la clasa din moment ce avem grade didactice? inteleg ca acest lucru sa fie valabil pentru cei care intra acum in sistem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU. Inspectia la clasa este pentru toata lumea. Doar cei care au sustinut inspectia pentru definitivat in acest an nu mai trebuie sa o sustina.

      Ștergere
  2. Stiti unde pot gasi programa pentru titularizare la disciplina educatie muzicala?
    Irina Stan

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara.Este prima data cand va scriu.Vroiam sa va multumesc pentru ceea ce faceti pentru noi.Imi pare rau ca sistemul de invatamant e luat in "bataie de joc".Eu am terminat filologia si vroiam sa-mi depun dosarul pentru titularizare(as fi vrut sa optez pentru un post de invatatoare)dar din pacate nu pot.Pe certificatul de absolvire al DPPD-ULUI nu este specificat pt. invatamant primar iar posturile pt.profesor de romana sunt foarte putine.Am uitat sa mentionez ca momentan lucrez ca educatoare necalificata

    RăspundețiȘtergere
  4. intradevar cei care au gradu I de ce oare le mai trebuie inspectie la clasa?
    Sau cei cu gradul al doilea

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua!Doresc sa particip pentru prima oara la examenul de titularizare anul acesta. Din cauza ca sunt locuri putine in judetul meu pe disciplina Geografie sper macar la un post de suplinitor dar nimeni nu m-a putut lamuri care vor fi procedurile anul acesta pentru ocuparea unui astfel de post. Va rog sa ma ajutati sa inteleg ce schimbari sunt anul acesta fata de anii precedenti si cum ar trebui sa procedez.
    Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai... prima data trebuia sa-ti depui dosarul pentru inscrierea la examen. Daca nu ai facut asta, nu mai poti decat sa astepti pana in toamna sa vezi ce posturi mai raman libere.
      Daca te-ai inscris, urmeaza sa fii programat la o inspectie la clasa, apoi pe 2 august vei sustine examenul scris.

      Ștergere
  6. buna CrisC multumesc pentru raspunsurile anterioare. Te rog, daca poti, sa-mi raspunzi la o intrebare, inspectia se va sustine la centrul unde am depus dosarul? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu sunt ore destule pentru a fi programata la scoala pentru care ai depus dosarul, vei fi programata la alta scoala de la centrul respectiv.

      Ștergere
  7. buna CrisC imi poti spune,te rog, daca programa de anul trecut ,pentru educatie fizica si sport, mai este valabila si anul acesta si unde o pot gasi? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. stiti unde pot gasi programa pentru titularizare la disciplina educatie fizica si sport..... ionut va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua la toata lumea!
    Stie cineva daca inspectia pentru validarea dosarului pt. gradul I (urmeaza sa o sustin in luna mai) poate sa fie considerata proba practica in vederea obtinerii titularizarii (pt. un post in alta scoala, nu in scoala in care lucrez acum)!
    CrisC, multumesc pentru lamuririle legate de titularizare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua!
    In primul rand, prin sumara prospectare a site-ului, conchid ca sunteti de un absolut ajutor si folos, noua, celor ce dorim sa activam in sistemul de invatamant. Aveti cele mai adanci multumiri!
    Cred ca ati mai raspuns la astfel de solititari de nenumarate ori, dar sper sa nu deranjez ca iar sunteti pusa-n fata intrebarilor de aceeasi factura.
    Sunt studenta in anul II, FJSC, nu facut modulul psihopedagogic din considerente lesne de inteles (nu am avut stiinta de acest modul, spre rusinea mea!). As vrea sa candidez pentru un post de suplinitor necalificat. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez? Trebuie in mod obligatoriu sa am la purtator acest modul? Exista nouati/date vizavi de sustinerea examenelor pentru un astfel de post? Sa nu fiu acuzata de superficialitate si de vrut mura-n gura, am cautat, insa nu-mi parvin date la zi, sunt mai mult informatii cu caracter indoielnic. Va multumesc pentru un eventual raspuns!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna abcdef :) (sa stii ca ma bucur ca ai scris totusi ceva la semnatura si nu esti printre sutele de anonimi), momentan nu se stie nimic despre suplinitorii necalificati. Se zvoneste ca anul acesta nu se mai da examen pentru necalificati. Eu spun sa urmaresti in toamna ce posturi mai raman libere si ce scoli o sa mai organizeze din nou examen. Pana la urma toate posturile vor fi ocupate, chiar si de necalificati.

      Ștergere
    2. Bun! Am inteles. Am sa fiu cu ochii-n patru zari (mai ales pe aici:), eventual o sa mai trag de maneca sa aflu ca se adevereste zvonul, o sa ma plang de nesansa si o sa vreau un umar prietenos pe care sa plang. Scuzati greselile din postarea anterioara. Multumesc pentru raspuns:)
      P.S.: acum mi-am dat seama de ce anume toata lumea-si pastreaza anonimatul - e un chin sa incerci sa deslusesti codul pentru a reusi sa publici un msg.

      Ștergere
  11. buna. în legătura cu inspecția la clasă.... doar cu programări se pot face astea? Nu se poate ca eu să îmi aleg o școală (de centru de care aparțin) unde aș dori să fac inspecția? dacă se poate cum ar trebui să procedez? menționez că nu am mai lucrat în învățământ. vă mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cum va fi exact cu aceste inspectii la clasa. Este primul an in care se tin.

      Ștergere
  12. buna ziua , stiti cumva unde as putea gasi programa titularizare 2012 limba franceza

    cu stima si respect Ancuta!
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua. Am si eu ceva de intrebat, sper ca de data aceasta sa primesc si un raspuns.
    Eu dat concurs de titularizare pe invatatori, din programa reiese ca se da ,literatura,pedagogie scolara si tematica pt elemente de didactica generala pt invatamantul primar. Mai trebuie sa invat si didactica limbii si literaturii romane pt invatamantul primar? Saca stiti mai multe, va rog sa imi spuneti ce anume trebuie invatat.
    Va multumesc anicipat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Va ro, sa nu credeti ca va cer socoteala ca nu mi ati raspuns altadata dar mi-ar placea sa primesc un raspuns. Imi cer scuze daca mesajul anterior va va supara .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zici ca nu-mi ceri socoteala... dar adevarul e altul :)
      Stiu ca nu ti-am raspuns, dar sa stii ca am si eu familie, servici si fac acest lucru doar din placere.
      Raspund si eu la cat pot. De cele mai multe ori trebuie sa caut raspunsul si asta imi ia mult timp.
      Referitor la nelamurirea ta, eu te sfatuiesc sa inveti tot ce este in programa.

      Ștergere
    2. Multumesc pt raspuns. Va inteleg, stiu ca aceste lucruri le faceti cand puteti, dar stiti mai bine raspundeti mai tarziu decat niciodata.

      Ștergere
  15. Buna CrisC , am si eu o mare nelamurire.Am terminat Facultatea de Inginerie si Protectia Mediului, am facut modulul pedagogic nivel 1, si stiu ca am dreptul sa predau la clasele V-VII. Insa nelamurirea mea e : pot sa predau orice obiect sau asta conteaza in functie de ceea ce ai terminat? Stiu ca inscrierile s-au facut deja dar ma gandeam sa incerc in toamna daca mai raman posturi vacante. Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca suplinitor necalificat poti preda orice obiect vrei. Pentru calificati nu cred ca se va mai da alt examen in acest an. Intrebarea ramane, daca pentru necalificati se va mai da examen. Asta depinde de cate posturi raman libere la toamna.

      Ștergere
  16. Buna!Inscrierile pentru posturile de suplinitori trebuiau facute pana acum sau se mai pot face si de acum incolo?

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca va rog frumos imi spuneti unde pot gasi bibliografia pentru geografie, titularizare 2012?

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua
    Va rog sa imi spuneti examenul de suplinire este in aceeasi zi cu cel pentru titularizare?
    Dosarul penru supliniri in ce data se depune?Si unce?
    La inspectorat sau o sa fie iar la centre desemnate de inspectorat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, examenul de suplinire este in aceeasi zi cu cel pentru titularizare. Din pacate perioada de inscriere s-a terminat.

      Ștergere
  19. buna seara tuturor...si pana la urma cum v-a fi la aceasta inspectie la clasa...?adik ma duc acolo si spun urmatoarela"buna ziua da-mi toporul"?:-))

    RăspundețiȘtergere
  20. buna! si eu am aceeasi intrebare ca si radulesc:cum va fi inspectia la clasa...pur si simplu ma prezint acolo in ziua si la ora la care sunt programata si inspectorul cu care voi sustine imi va spune atunci pe loc la ce clasa si ce lectie o sa predau?:d...multumesc mult!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu exact cum va fi la inspectie. Dar cel mai probabil, cand veti fi programati, veti fi anuntati si la ce clasa si ce lectie veti sustine inspectia.

      Ștergere
  21. Buna! Eu sunt in ultimul an de facultate si in ziua in care am avut inspectia la clasa am primit o scrisoare de la centrul unde am depus dosarul care ma anunta ca dosarul meu a fost respins (pe motiv ca nu a fost validat). Validarea dosarelor nu se face in iulie dupa licenta? Mentionez ca apar pe lista pentru concursul din 2 august. Este posibil asa ceva? Sper sa ma poti ajuta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Validarea dosarelor s-a facut in perioada 18-27 aprilie, vezi in calendar. Unde ai vazut ca validarea se face in iulie?
      Atunci trebuie sa duci adeverinta precum ai luat licenta, dar validarea dosarului trebuia facuta.
      Acum daca ai avut inspectia si apari si pe lista pentru examenul din 2 august, poti incerca dupa ce iei licenta, sa duci adeverinta.

      Ștergere
  22. Inspectia la clasa pentru disciplina Economie si Educatie Antreprenoriala se sustine la una din cele doua sau la amandoua? Astept un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  23. va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.am pierdut inscrierea pentru titularizare din neatentie, dar as dori sa ma inscriu pentru postul de suplinire , ideea e ca nu stiu cum unde imi depun dosar ,in ce consta dosarul.nu stiu ce sa fac.daca puteti sa ma ajutati cu nijte sfaturi ,mi-ar fi de mare folos!Va multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu se mai fac inscrieri. Singura sansa ca sa mai prinzi ceva, este ca dupa examenul din 2 august, sa mai fie un examen pentru suplinitori necalificati. Momentan nu se stie nimic despre necalificati. Trebuie sa urmaresti atent in toamna, sa nu pierzi si atunci inscrierea (in caz ca va mai fi o inscriere).

      Ștergere
  24. Incep prin a va felicita pentru informatiile pe care ni le-ati pus la dispozitie. As avea si eu nevoie de o lamurire... sau mai multe... Imi este putin neclar ce trebuie sa invat pentru titularizare-invatatori la literatura romana. Acum 2 ani era alta programa, erau mai multe opere, dar era foarte clar ce autor cu ce opera. Acum sunt doar autorii mentionati la partea de poezie, iar la proza sunt cateva opere pe care eu nu le-am studiat in liceu, de exemplu Hanul Ancutei. Am studiat Baltagul, Fratii Jderi. Nu inteleg de unde a aparut Hanul Ancutei... Sa inteleg ca trebuie exact acele opere mentionate la partea de proza, iar poeziile sa ni le alegem, cate doua de fiecare autor? Multumesc pt un viitor raspuns. Marina M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut ce ai gasit pe site, dar legat de problema ta, nu stiu ce sa-ti spun.

      Ștergere
  25. M-ar interesa si pe mine programa pentru invatatori.
    Unde o pot gasi?

    RăspundețiȘtergere
  26. M-ar interesa si pe mine programa titularizare invatatori.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna ziua!As vreau si eu sa stiu care este programa pentru metodica si didactica limbii romane la titularizare.

    RăspundețiȘtergere
  28. Am intrebat personal la Inspectorat ce va fi cu suplinitorii necalificati si mi s a spus ca se va da examen oral si scris..dar in functie de posturile ramase!Pana si pensionarii vor avea prioritate in fata acestora.Din toamna se vor afla mai multe;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim. Poate avem noroc si va fi examen si pentru necalificati.

      Ștergere
  29. Buna ziua!Sunt absolventa a facultatii de Filologie 2012 si as dori sa va intreb daca pot preda fara inspectie la clasa deoarece nu ne-au primit dosarele fara diploma de licenta si nici cu adeverinta si nu m-am putut inscrie pentru post. Pot preda intr-un alt judet trebuie sa fac cv anume pentru acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seara tuturor! As vrea sa va intreb daca pot participa la un concurs pentru post intr-un alt judet si daca se poate ce anume trebuie sa fac pentru a putea participa, am nevoie de negatie? Mentionez ca nu am mai lucrat in invatamant. Va rog mult lamuriti-ma. Va multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa faci nimic special. Trebuie sa te inscrii in acel judet si sa dai examenul acolo.

      Ștergere
  31. Daca nu m-am inscris la titularizare ,si as opta pentru incadrare necalificata imi puteti spune va rog ce salariu ar avea un profesor necalificat in acest an ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite aici un link cu legea salarizarii in invatamant: Legea salarizarii in invatamant
      Acum nu stiu daca a mai fost schimbata de atunci.

      Ștergere
  32. Suplinitorii necalificati ar trebui sa se orienteze dupa subiectele postate ca model pentru titularizare?Ma refer aici la subiectele pentru invatatori.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua.
    Suplinitorii necalificati trebuie sa se orienteze dupa subiectele model afisate pentru titularizare?Ma refer la invatatori.

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua, am si eu o intrebare am terminat facultatea de litere, sectia Limbi clasice (limba latina si greaca veche) cu specializarea Filologie Clasica, studii universitare de licenta, si vreau sa stiu pot sa predau ca calificat disciplina Limba si literatura romana la gimnaziu?
    Va multumesc pentru atentia acordata.

    RăspundețiȘtergere
  35. As dori si eu o carte materiale ceva pentru titularizare 2013 educatie fizica si sport..Mentionez ca anul trecut au fost date numai exercitii,

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna, examenul de titularizare de anul acesta se va da pe 30 iulie sau 2 august? mumtumesc.

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: