joi, 15 martie 2012

Cereri si acte pentru inscriere la titularizare 2012

Eu tot am sugerat sa cititi putin si metodologia, dar vad ca e mai usor sa intrebati si sa asteptati sa vi se raspunda...
Pana la urma tot o sa cititi si metodologia, deoarece contine multe informatii utile, printre care si modele de cereri.
Pentru cei care inca mai cauta cererea de restrangere activitate si cererea pentru inscriere titularizare 2012, le pot vizualiza mai jos.

Cererea de restrangere activitate

Cerere inscriere titularizare 2012

Pe ultima pagina a cererii de inscriere la examenul de titularizare, sunt enumerate toate documentele necesare pentru dosar.


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

71 de comentarii:

  1. Cum se vor ocupa oare catedrele unde sunt mai putin de 9 ore?pt ca am inteles ca acestea nu pot fi scoase la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna CrisC, am si o nelamurire, la dosar adaug doar foaia matricola din facultate sau si pe cea din liceu? iar la cerere completez si liceul absolvit sau doar facultatea si modulul?. merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foia matricola de la facultate, iar pe cerere completezi facultatea. Foaia matricola de la liceu o aduc cei care nu au decat liceul facut(de exemplu cei cu liceul pedagogic).

      Ștergere
  3. Aceste acte sunt valabile si pentru dosarul unui debutant? Sunt in ultimul an si as dori sa predau anul acesta, dupa ce iau licenta. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actele sunt valabile pentru toata lumea.

      Ștergere
    2. cum pot fi actele valabile pentru toată lumea? nu stii nici tu prea bine ce spui. Dacă cererea pentru inscrierea la titularizre trebuie depusa intre 2 si 12 aprile cum pot eu care dau licenta la vara sa atasaz la cerere diploma, pe care nu o am?! nu mai da raspunsuri grabite si eronate.

      Ștergere
    3. Raluca, nu am dat un raspuns in graba si nu e nici eronat. Intrebarea a sunat: "Aceste acte sunt valabile si pentru dosarul unui debutant?" si eu am raspuns ca da.
      Daca cel care a pus intrebarea, dorea sa stie ce face deoarece este in ultimul an si nu are inca diploma de licenta, atunci intrebarea era alta, iar raspunsul era si el altul.

      Ștergere
    4. Si ca sa iti raspund si tie, cei care termina anul acesta facultatea vor aduce o adeverinta de la facultate precum sunt in an terminal si vor sustine la vara licenta. Pana la o data stabilita, trebuie sa aduca dovada ca au luat examenul de licenta.

      Ștergere
    5. E nevoie de adeverinta doar de la facultate sau si de la secretariatul dppd-ului?

      Ștergere
    6. Pai... daca inca nu ai terminat modulul psihopedagogic presupun ca trebuie si de la secretariatul dppd-ului.

      Ștergere
  4. Buna seara! Anul acesta trebuie sa particip la concursul de titularizare pentru catedra de T.I.C. (nu exista in liceul unde predau, ore de informatica, nefiind acest profil). Trebuie sa sustin examen din informatica sau din T.I.C. ? La examenul de definitivat am vazut ca a aparut programa pentru specializarea T.I.C.. Inspectia la clasa trebuie efectuata, sau doar proba practica? Am citit metodologia si in unele locuri specifica proba practica sau inspectie la clasa, iar in altele este specificat proba practica si inspectie la clasa. Tot in metodologie am gasit specificat la probele practice "Admis" sau "Respins", iar la anexe am gasit punctaj pentru examenele practice.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara,

    Am o intrebare si inainte de a o scrie tin sa va spun ca am citit metodologia pe 2012. Vreau sa optez din vara pentru un post in invatamantul liceal insa s-ar putea sa apara cateva obstacole. Masterul il termin in vara la fel ca si nivelul II al modulului pedagogic. Ori dosarul cu actele doveditoare trebuie depus intre 2-12 aprilie. Nu am ce garantie sa ofer decat o adeverinta de la ambele secretariate ( master si dppd) ca urmez aceste cursuri si eventual apoi sa completez dosarul cu acte care sa demonstreze ca le-am absolvit. Credeti ca se accepta?

    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu sigut, dar ar trebui sa accepte. De exemplu cei care termina facultatea anul acesta aduc adeverinta de la secretariat precum vor da in vara lienta. Apoi completeaza dosarul cu adeverinta ca au luat examenul de licenta.
      Acum cu modulul pedagogic nu stiu cum e, dar poate nu sunt asa batuti in cap si vor accepta.

      Ștergere
    2. din pacate nu se accepta. iti spun asta din proprie experienta.

      Ștergere
  6. Buna seara! Sunt titulara din 2007, in 2010 am sustinut examenul de definitivat. As dori sa-mi depun dosarul pentru titularizare.Am inteles, nu am niciun drept! Intrebarea este: daca nu ocup postul la "aceasta" titularizare, ce se va intampla cu statutul meu?
    Ionela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ionela, te inscrii la examen fara sa renunti la postul care il ai. Daca prinzi un loc unde iti doresti, renunti la titulatura din sistem si ei deveni titulara a scolii unde vei preda.
      Daca nu prinzi post, te intorci la scoala unde ai predat pana acum fara sa pierzi titulatura actuala.

      Ștergere
  7. Copia dupa modulul psihopdegogic nivelul I trebuie sa fie legalizata ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai stiu cum a fost anul trecut :(

      Ștergere
    2. de ce la posturile incomplete nu apare centru unde trebuie sa depunem dosarele?

      Ștergere
    3. Eu am inteles ca posturile imcomplete vor fi ocupate in sedinta publica dupa examen ca si pana acum. Citeste in metodologie pentru mai multe detalii.

      Ștergere
  8. sunt in ultimul an de facultate. am vazut ca trebuie sa depun la acte o adeverinta ca am sustinut licenta. pana pe 12 aprilie nu am cum sa fac acest lucru de vreme ce sustinerea licentei e mai tarziu. ce fac? iar despre foie matricola, o pun pe cea de la liceu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vei depune o adeverinta de la facultate care spune ca esti in an terminal si vei da licenta anul acesta. Pana la o data stabilita de ei, trebuie sa aduci dovada ca ai luat licenta.

      Ștergere
  9. stie cineva cum osa fie inspectia? tin o lectie oarecare sau trebuie sa iau legatura cu profesorul de la clasa respectiva sa avd unde a ajuns cu programa?

    RăspundețiȘtergere
  10. buna!termin anul acesta facultatea si am copil de un an si primesc indemnizatie inca,daca ma inscriu la examenul de titularizare si nu i-au examenul mai primesc indemnizatie?ce ma sfatuit sa fac sa pariticip primesc ceva in plus ca am renuntat la indemnizatie?

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua.Vreau sa va intreb daca iti depui dosaru pt un post la o scoala mai poti sa-l depui si la alta unitate de invatamant?Probele practice in ce consta?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cum se vor ocupa catedrele unde sunt mai putin de 9 ore?pt ca am inteles ca acestea nu pot fi scoase la concurs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am inteles ca vor fi ocupate prin sedinta publica dupa examen, asa cum a fost pana acum. Citeste in metodologie ca sa fii sigur.

      Ștergere
  13. stie cineva daca eu de exemplu am terminat facultatea de istorie si am modulul pedagigic facut si doresc sa intru in sistem trebuie sa sustin proba de inspectie la clasa tinand cont ca nu am mai predat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, toata lumea sustine aceasta inspectie, fie ca au mai predat sau nu.

      Ștergere
  14. La inscriere mi s-a refuzat adeverinta de master, spunandu-mi ca trebuie sa aduc diploma neaparat ca asa e legea.Întrebarea mea este:
    - Unde scrie ca desi adeverinta este valabila pana la eliberarea diplomei, nu poate fi luata în considerare la înscrierea de la titularizarea din 2012?
    Va mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu scrie nicaieri acest lucru. Nu aveau motiv sa iti respinga dosarul.
      Dar cand ai terminat masterul. Daca ai terminat anul trecut, poate vor o adeverinta din acest an in care sa specifice ca inca nu ti s-a eliberat diploma. Nu stiu, spun si eu... ca multe ciudatenii mai aud de la voi :(

      Ștergere
  15. cerere de inscriere la concurs de unde iau.. de la inspectorat sau de la scoala unde se sustine examenul? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna!Am si eu o intrebare.Pentru avizul medical trebuie sa ducem doar avizul de la medicul de familie sau trebuie sa facem mai multe examinari medicale gen radiografii,sange,etc??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai trebuie sa faci alte analize, dar adeverinta trebuie sa aiba o stampila de la medicina muncii. Intreaba medicul tau unde poti pune aceasta stampila si te va indruma el.

      Ștergere
  17. la dosarul de inscriere se depune si o fisa de inscriere (fisa, nu cererea de inscriere) completata de candidat, sau se asteapta validarea, tiparirea fisei validate, si aceasta se adauga la dosar?
    am vazut ca exista si modele de fise de inscriere, dar fisa de inscriere nu este mentionata intre actele necesare pentru inscriere.
    deci, trebuie completata fisa INAINTE de validare, si pusa in dosar?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se depune si fisa si cererea. La validare doar se mai verifica inca o data ca sunt toate documentele.

      Ștergere
  18. Buna....am si eu nevoie de o cerere pentru continuitate....de unde o pot lua?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna...am si eu o nevoie de o cerere pentru continuitate....unde o pot gasi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am. Cauta pe site la inspectorat. Incearca la mai multe inspectorate, undeva trebuie sa fie publicata.

      Ștergere
  20. Va rog mult....vreau si eu model de cerere pentru prelungirea contractului pe perioada determinata...am cautat dar nu am gasit....Va rog mult sa ma ajutati...

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna ziua! Am o mica nelamurire: anul trecut, pentru dosarul de titularizare, a trebuit o declaratie pe proprie raspundere, ca si anul acesta, numai ca a trebuit luata de la notar. Anul acesta tot asa e? Nu specifica nicaieri...
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. cum se va sustine anul acesta examenul? gasim o metodologie undeva? am inteles ceva de didactica specialitatii... la ce se refera mai exact?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca gasim o metodologie undeva :)
      Uite aici:Metodologia si Calendarul mobilitatii personalului didactic 2012 - 2013
      Didactica specialitatii... au vrut cei de la inspectorat sa para mai destepti. Examenul ve fi la fel ca anul trecut.

      Ștergere
  23. cum va fi examenul de titularizare la limba engleza anul acesta? unde gasesc metodologia? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  24. buna Cristina,de unde pot lua fisa de inscriere?si in legatura cu completarea cereri pt inscriere la titularizare,nu stiu unde sa trec studiile de ciclul 1 la ce litera.dar modulul pedagogic?

    RăspundețiȘtergere
  25. buna.oare se mai pot face inscrieri pentru concursul din 2 august dak nu am depus nici un dosar inca?ma refer la suplinitori

    RăspundețiȘtergere
  26. buna seara! ce acte imi trebuie la validarea dosarului pt concursul de titularizare?mentionez ca mi-am pierdut buletinul de curand si stiu ca cereau buletinul neaparat.pot valida cu cartea de alegator sau cu certificatul de nastere?astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. .Buna seara,am terminat fac. Stiinta si Ing.Materialelor si modulul pedagogic. Pot sa mai dau examen pt. un post de suplinitor sau plata cu ora pt. anul 2012-2013

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti. Dar nu poti pe 2 august daca nu te-ai inscris. Trebuie sa dai examen pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  28. Am terminat facultatea în 2012 si modulul pedagogic, dar nu am stiut cand s-au facut inscrierile pentru examenul de titularizare. Se mai fac inscrieri?
    Dar pentru examenul de suplinire?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vor mai fi inscrieri pentru suplinitori necalificati.

      Ștergere
  29. unde gasesc metodologia pentru protectia mediului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metodologia pentru protectia mediului? Eu nu am auzit de asa ceva.

      Ștergere
    2. Poate a vrut sa spuna programa.

      Ștergere
  30. Am inteles ca va mai fi o sesiune de examen pentru suplinitori necalificati in luna septembrie...stie cineva data exacta ?

    RăspundețiȘtergere
  31. buna. puteti sa ma ajutati si pe mn va rog frumos? am terminat anul trecut facultatea de efs si as vrea sa imi dau titularizarea. puteti sa imi spuneti va rog frumos ce acte imi trebuie si cand se fac inscrierile? va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu a aparut metodologia ci doar proiectul. Conform proiectului actele se depun in perioada 5-15 aprilie. Daca vrei sa citesti proiectul il gasesti aici: Proiect - metodologie titularizare 2013-2014
      Acolo ai si actele necesare pentru inscriere si calendarul, dar cel mai bine e sa verifici in metodologia finala, pentru a vedea daca nu s-a modificat ceva.

      Ștergere
    2. Dupa noul calendar, perioada de inscriere este 8-17 mai 2013.

      Ștergere
  32. am terminat facultatea de psihologie si stiintele educatiei...la aceasta facultate s-a facut modulul doar in anul intai si doi...mi-au fost trecute in foaia matricola disciplinile la care am sustinut examenele de la modul..nu mi s-a eliberat practic o diploma aparte...intrebare pot sa ma inscriu pentru postul de educatoare??va multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  33. am terminat facultatea de psihologie si stiintele educatiei...aici modulul s-a facut doar in anul intai si doi trecandumi-se in foaia matricola disciplinile la care am sustinut examenele de la acest modul neterminat practic...intrebare :pot sa ma inscriu pentru un post de educatoare?va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce specializare ai facut? Din ce stiu eu, la facultatea de psihologie si stiintele educatiei, doar specializarea PIPP nu mai trebuie sa faca separat modulul.

      Ștergere
  34. Bună ziua!
    Îmi puteți spune vă rog frumos ce analize sunt necesare pentru dosarul de înscriere?

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: