duminică, 18 decembrie 2011

Metodologia si Calendarul mobilitatii personalului didactic 2012 - 2013

Cred ca am mai afisat o data Metodologia si Calendarul pentru mobilitatea personalului didactic in anul scolar 2012 - 2013, dar pentru cei care nu le-au vazut inca acestea sunt mai jos:

Documentul care a fost publicat in Monitorul Oficial il puteti vizualiza aici:
Medotologia si Calendarul mobilitatii personalului didactic 2012 - 2013


Subiecte si programe - titularizare, definitivat si grade didactice

40 de comentarii:

  1. Buna tuturor! Sunt absolventa a Facultatii de Filosofie si Stiinte Social-Politice, specializarea Comunicare si Relatii Publice. Imi poate spune cineva ce discipline as putea preda la scoala, exceptand Cultura civica de la gimnaziu? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi in centralizator. Acesta il poti copia de aici: Centralizator
    Doar sa urmaresti daca cel pentru anul acesta este exact la fel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna! Tinand cont de faptul ca s/a schimbat tipul de examen de definitivat stiti daca a aparut o programa noua? Ma intereseaza la Limba si literatura romana. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca apare o noua programa este publicata pe site-ul Ministerului. Eu am cautat si nu am gasit. Tot ce am gasit este programa din 2002.

      Ștergere
    2. Buna!Am absolvit facultatea de pictura , masterul tot pe pictura , modulul psihopedagogic nivelul I(clasa V-VIII) si vreau sa stiu cat mai multe detalii despre cum as putea obtine un post de profesor educatie plastica ,ce examen se da (in ce consta).

      Ștergere
    3. Trebuie sa te inscrii la examenul de titularizare. Pe langa examen trebuie sa sustii si o lectie deschisa la clasa.`

      Ștergere
  4. Buna ziua! Am dat deful anul trecut, l-am promovat si titularizare (6,75). Nu mai lucrez in invatamant dar doresc sa ma intorc. Din cate am citit mai nou pot sa ma inscru la scoli si in baza notei din 2011, dosarele se depun in aprilie am inteles, posturile sunt putine iar numarul de ore foarte redus, ar fi nevoie de lectii deschise la toate scolile unde depun dosarul? Nu scrie clar in metodologie!!! Va rog sa ma ajutati, Mihai

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihai, Da poti sa te inscrii in baza notei din 2011. Dar trebuie sa sustii o lectie deschisa la scoala care vrei sa ocupi postul. Doar cei care sustin anul acesta definitivatul nu mai tin ora deschisa.
      Eu cred ca trebuie sa sustii la toate scolile care doresti sa ocupi postul. Scopul acestor lecii deschise este pentru a te vedea directorul scolii respective cum te descurci. Daca sustii la o scoala, nu cred ca ceilalti directori nu mai doresc sa te vada.

      Ștergere
    2. Multumesc Cris! Se pare ca o sa alerg cu dosarele pe la cateva scoli cu ore vacante, valabilitate 1 an, doar astea au ramas :)si o sa incerc cateva lectii deschise atat cat pot. Oricum cei deja angajati sunt avantajati ma gandesc daca contracanditatul disciplinei mele din scoala respectiva ma va asista. Un haos prea mare anul asta pentru o meserie asa frumoasa! Felicitari pentru acest site! :) Mihai

      Ștergere
  5. Buna. Ma numesc Anca si am absolvit Facultatea de Inginerie Alimentara, va rog frumos daca stie cineva sa imi spuna ce discipline as putea preda, si cum e anul acesta cu suplinirea ca nu am inteles nimic.care este perioada examenelor.pls astept raspuns.multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. buna.va rog mult sa imi spuneti pana cand se pot duce dosarele la scoli.....si care sunt actele necesare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In metodologia afisata mai sus este si calendarul. Data de inscriere este 2-12 aprilie.
      Tot in metoologia de mai sus gasesti pe pagina cu cererea de inscriere si toate diocumentele necesare pentru dosar.

      Ștergere
    2. Wow! Cautand informatii despre titularizare am ajuns aici. Am si eu cateva intrebari si as fi incantata daca mi-ar putea raspunde si mie cineva:).
      1.Am terminat facultatea de litere insa nu am facut masterul am sanse sa pot preda undeva doar cu facultatea si cu modulul psihopedagogic care l-am facut concomitent cu facultatea?
      2. Am vazut ca sa schimbat felul in care un profesor poate dobandi un post de munca -din ce am inteles totul este pe baza de contract timp de un an as dori sa stiu daca in acest caz mai trebuie sustinut examenul de titularizare ?
      3. Unde se tine acest examen de titularizare si unde au loc toate formalitatile(actele, cererea de completare si depunerea dosarului,etc)?
      Sunt putin dezorientata as fi foarte incantata si recunoscatoare daca ma poate lamuri si pe mine cineva cu privire la aceasta situatie si foarete multumitoare daca m-ar putea ajuta cu cateva informatii.

      Multumesc!

      Ștergere
    3. 1. Da, poti.
      2. titulari - contract pe perioada nedeterminata
      suplinitori - contract pe perioada determinata
      3. Examenul se tine la centrele care sunt afisate pe site-ul ministerului.
      Pentru centrele de concurs vezi in dreptul postului care doresti sa-l ocupi pe ultima coloana.
      Lista posturilor pentru concurs 2012
      Pentru acte vezi la finalul cererii de inscriere ce iti trebuie pentru dosar.
      Cereri si acte pentru inscriere la titularizare 2012

      Ștergere
  7. Buna. nu am inteles mare lucru din toata tevatura asta si as vrea sa ma lamuriti. sunt titulara invatamantului deocamdata. daca ma titularizez la o anumita scoala, devin titulara scolii, poate sa ma dea la o parte in vreun fel? imi e teama sa nu dau cioara din mana pe cea de pe gard. va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu stiu ce sa iti spun, pentru ca nu stiu exact cum va fi, dar din ce am mai citit, toti spun ca cei care sunt titulari ai sistemului sa nu renunte pentru a fi titulari ai scolii.

      Ștergere
  8. eu acum m am trezit ca vreau sa dau examenul de titularizare.... imi mai primeste cineva dosarul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum nu. Poate la toamna, daca se va mai da examen pentru locurile ramase libere.

      Ștergere
  9. Sunt Luminita . As dori sa stiu de ce in anumite centre de titularizare nu s-au dat notele la inspectia la clasa .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Luminita. Cei din comisie nu erau obligati sa spuna notele. Asa ca cei care au vrut au comunicat notele, altii care au fost mai caposi, nu au spus notele.
      Am inteles ca vor fi afisate zilele astea. E doar un zvon, dar sper totusi sa le afiseze.

      Ștergere
  10. Buna ziua,
    As dori un pic de indurmare in urmatoarea problema. Am absolvit limbi straine in 2001 si am lucrat in diverse domenii de atunci. As vrea sa lucrez in invatamant dar nu am modulul psihopedagogic care era optional iar eu la vremea studentiei - am considerat ca o sa ma doara daca il fac (cand nu ai cap e vai de ...buzunar). Spuneti-mi, va rog, ce trebuie sa fac sa ocup un post de suplinire, care sunt pasii, cum pot intra in sistem, am sanse si fara modul? Multmesc, Ionela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara modulul psihopedagogic nu poti preda ca suplinitor calificat. Din pacate se zvoneste ca examen pentru suplinitori necalificati nu se va mai da examen. Asta vom sti mai sigur dupa examenul din 2 august.
      Daca nu va mai fi examen pentru necalificati, iar metodologiase va pastra si in anii urmatori, singura ta sansa pentru a preda este sa faci masterul didactic.

      Ștergere
  11. buna ziua. imi poate spune cineva daca mai sunt valabile inspectiile la clasa penrtu titularizare?

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut!
    Postati, va rog, 1 link de unde pot descarca programa pt. titularizare religie ortodoxa valabila in acest moment. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna!
    Numele meu este Cristina și sunt absolventă a facultății de biologie,am absolvit anul acesta și nu dețin prea multe informații în domeniu.Aș vrea să-mi spuneți dacă pot ocupa un post de suplinitor din toamnă și ce trebuie să fac (dacă nu este prea tarziu)? am și modul psihopedagogic nivelul I.
    Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti preda ca suplinitor necalificat. Trebuie sa urmaresti in toamna cand va fi examenul pentru necalificati.

      Ștergere
  14. BUna ziua stie cineva din ce se da examenul de titularizare 2012,religie ortodoxa.
    Intreb pentru ca eu am programa de religie dar diroctorul a primit un e-mail si crede ca se da doar din metodica.

    RăspundețiȘtergere
  15. A aparut un model cadru pt elaborarea subiectelor de titularizare, intradeva asa reise de acolo, faptul ca se va pune accent pe metodica...

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua, am terminat fac. de litere si am si modulul pedagogic terminat concomitent cu facultatea in 2007. din 2008 lucrez la o gradinita particulara ca profesor engleza, dar in cartea de munca sunt trecuta educator suplinitor, ca sa treaca salariul mic in documente..nu am inteles de ce..in fine..de un an sunt in concediu crestere copil pana in 2013. as vrea sa ma lamuriti si pe mine: trebuie sa ma titularizez undeva ca sa dau def-ul? sau sa ma titularizez la gradi asta? sau pot da def fara titularizare? Imi pot pierde dreptul de a preda daca nu dau titularizare? sunt foarte confuza...va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei... salar mai mic in documente => impozite mai mici la stat => bani mai putini cheltuiti de gradinita.
      Nu stiu cum e cu gradinitele particulare, dar definitivatul poti sa-l dai si fara sa fii titular.
      Teoretic, cand termini concediul de crestere copil, poti sa te intorci fara probleme pe postul care il aveai. Prin lege sunt obligati sa te primeasca inapoi.

      Ștergere
  17. Multumesc pt raspuns..cam asa e...dar nu stiam cum e cu titularizare si def..am auzit ca daca nu profesez, dupa o perioada (nu stiu cat) imi pierd dreptul.nu stiu cum functioneaza..o sa ma pregatesc pentru def si cand ma intorc voi vedea ce legi mai sunt si ce am de facut...

    RăspundețiȘtergere
  18. programa definitiat limba engleza cum o pot descarca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Programa pentru definitivat limba engleza este aici: Programa definitivat limba engleza si trebuie doar sa iti faci un cont pentru a putea descarca fisiere de pe 4shared.com

      Ștergere
  19. Buna ziua,
    Am terminat facultatea in 2003, am facut modulul psihopedagogic la acea vreme dar dupa terminarea facultatii am lucrat in alt domeniu. Imi puteti spune, va rog frumos, daca mai pot participa la un examen de titularizare, daca modulul psihopedagogic mai este valabil cu toate ca eu n-am profesat niciodata ca si cadru didactic? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca poti. Nu conteaza daca ai predat sau nu pana acum.

      Ștergere
    2. din ce se da deful in acest an care sunt materiile?multumesc

      Ștergere
  20. Buna ziua numele meu este Adrian va rog frumos imi puteti spune si mie unde gasesc si eu :rezolvari la limba Romanapentru definitivat sau titularizare imi trebuie un model

    RăspundețiȘtergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...

Primeste postarile direct pe mail

Introdu adresa ta e-mail in casuta de mai jos: